Nieuws fructose-glucose siroop


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Fructoserijke maissiroop versterkt de groei van darmtumoren bij muizen

Voedt suiker rechtstreeks kankers door hun groei te versterken?

Het antwoord lijkt ‘Ja’ te zijn, tenminste in muizen volgens een studie geleid door onderzoekers aan het Baylor College of Medicine and Weill Cornell Medicine. Hun studie, gepubliceerd in Science, toont aan, dat het dagelijks nuttigen van een bescheiden hoeveelheid fructoserijke maissiroop – wat gelijk staat aan het drinken van ongeveer 12 ons met suiker gezoete drankjes door mensen – de groei van darmtumoren in proefmuizen versnelt, onafhankelijk van zwaarlijvigheid(obesitas).

Lees verder


Hoge urinezuurwaarde bij kinderen later meer kans op hoge bloeddruk 

Recent onderzoek geeft aanwijzingen dat een hoog gehalte urinezuur in serum zeer vroeg in het leven een resultaat is van de omstandigheden in de baarmoeder en dat dit kan leiden tot verhoogde bloeddruk in de volwassenheid. Serum urinezuurniveaus kunnen echter gedurende het leven veranderen. Het effect van serum urinezuurgehaltes op de bloeddruk tijdens de jeugd werd onderzocht en de bloeddruk werd bijgehouden en geanalyseerd in samenhang met veranderingen in serum urinezuurniveaus vroeg in het leven.

Lees verder


Fructoseconsumptie gerelateerd aan toename leverziekten onder pubers en kinderen

Recentelijk onderzoek suggereert dat regelmatige inname van fructose concentraties kan verhogen van serum urinezuur en dat zowel urinezuurconcentratie als fructoseconsumptie verhoogd zou kunnen zijn bij mensen met niet-alcoholische vette leverziekte (NALFD).

Lees verder


Diabetes zet sluizen open voor fructose en vetopslag

Uit nieuw onderzoek aan de Harvard University wordt fructose, ooit gezien als alternatief voor glucose voor diabetici, versneld getransporteerd naar de lever bij diabetische muizen en draagt bij tot stofwisselingsziekten. In een studie gepubliceerd in eLife ontdekten onderzoekers dat het effect afhankelijk is van een eiwit dat aangemaakt wordt door diabetici en de poorten opent voor fructose in de dunne darm. De bevindingen zijn het resultaat van experimenten met zowel de korte- als langetermijn experimenten, en ze geven een levendig beeld van wat er kan gebeuren na consumptie van veel fructose.

Lees verder


Fructose verandert honderden genen in de hersenen

Een reeks ziektes, van diabetes tot cardiovasculaire ziektes, en van Alzheimer tot ADHD, staat in verband met veranderde genen in de hersenen. Een recente studie van wetenschappers van UCLA wijst uit dat honderden van die genen kunnen worden beschadigd door fructose, een suiker die veel voorkomt in het Westerse dieet, op een zodanige wijze dat het tot al die ziektes kan leiden.

Lees verder


Invloed van glucose-fructoserijk dieet op gezondheid nakomelingen

Op de jaarlijkse bijeenkomst – de Pregnancy Meeting – van de Society for Maternal-Fetal Medicine in Atlanta (VS), werden op 5 februari de bevindingen gepresenteerd uit een onderzoek naar het verband tussen de blootstelling van de foetus aan een glucose-fructoserijk dieet van de moeder en het ontstaan in de nakomelingen van een fenotype met aanleg voor metabool syndroom en hart- en vaatziektes verderop in hun levensloop.

Lees verder


Dieet met veel fructose vertraagt herstel van hersenletsel

Volgens een rapport van UCLA neurowetenschappers saboteert een dieet met veel fructose bij ratten het vermogen van de hersenen om te genezen na een hoofdletsel. Het onthullen van een verband tussen voeding en de gezondheid van de hersenen heeft gevolgen voor de 5,3 miljoen Amerikanen die leven met een traumatisch hersenletsel of TBI.

Lees verder


Toegevoegde fructose is een belangrijke aanjager van diabetes type 2

Klinische experts rapporteren in Mayo Clinic Proceedings de dringende noodzaak van een drastische vermindering in de consumptie van eet- en drinkwaren met toegevoegde suikers, vooral toegevoegd fructose. Recente studies hebben laten zien dat toegevoegde suikers, voornamelijk die met fructose, belangrijke aanjagers zijn van diabetes en pre-diabetes, zelfs meer dan andere koolhydraten. Klinische experts die in de Mayo Clinic Proceedings schrijven vragen om uitleg van de huidige dieetrichtlijnen, die tot 25% van de totale consumptie van dagelijkse calorieën toestaan, zoals toegevoegde suikers, en adviseren een drastische vermindering in de hoeveelheid toegevoegde suikers, in het bijzonder toegevoegd fructose.

Lees verder


Fructose - een onderschat risico voor jicht lijders

‘s Ochtend een glas jus d'orange, een smoothie als tussendoortje voor de inname van vitaminen, frisdrank bij een kant en klaar maaltijd en misschien op tijd iets zoets tegen de middagdip - zie hier de drink- en eetgewoonten van velen. Maar juist voor mensen die lijden aan jicht, kan het gevaarlijk worden, de fructose in vruchtensappen, frisdranken en veel industrieel geproduceerde voedingsmiddelen, beter bekend als vruchtensuiker (glucose-fructose siroop), die onmiddellijk na het nuttigen ervan het urinezuur niveau omhoog laat schieten. Met als gevolg de pijnlijke jichtaanvallen en andere dreigende bijkomende ziekten.

Lees verder


Toxiciteitstest gebruikte suikers in doseringen die wij eten

Biologen aan de Universiteit van Utah voedden muizen met suiker in doseringen die de mensen eten en vonden dat een fructose-glucose mengsel dat voorkomt in maïssiroop (hoog fructosegehalte) toxischer is dan sacharose of tafelsuiker. Ze constateerden een achteruitgang van de vruchtbaarheid en een kortere levensduur bij de geteste vrouwelijke dieren.  "Dit is het meest overtuigend onderzoek waaruit blijkt dat er een verschil is tussen maïssiroop en tafelsuiker bij doses op mensniveau," zegt professor biologie Wayne Potts, senior auteur van deze nieuwe studie. De resultaten zullen verschijnen in het maart 2015 nummer van The Journal of Nutrition.

Lees verder


Gebruikers van frisdrank zouden wel eens meer fructose binnen kunnen krijgen dan op het etiket vermeld staat

Onderzoek door Keck School of Medicine van de Universiteit van Southern California wijst hogere ratio uit van fructose tegenover glucose in populaire frisdranken. Frisdrank gebruikers zouden een veel hogere dosis van het schadelijke suikerfructose binnen krijgen dan men ze laat geloven, volgens een nieuwe studie door de Childhood Obesity Research Center (CORC) van de Keck School of Medicine van de University of Southern California (USC), deel van Keck Medicine van USC.

Lees verder


Video - Fat Chance: Fructose 2.0

Dr. Robert Lustig, UCSF Division of Pediatric Endocrinology, brengt je een nieuwe video na zijn eerste populaire video "Sugar: The Bitter Truth." Hij beweert dat suiker en geraffineerde voeding de echte oorzaak zijn van de obesitas epidemie die mede ons hormonale systeem verstoort.

Lees verder


Glucose-fructosestroop (HFCS) wordt beschouwd als het nieuwe transvet

Onderzoekers verdenken de twijfelachtige suikervervanger van ernstige gezondheidsrisico's.

Als gevolg van het recent besluit van de Food & Drug Administration dat het niet langer van mening is dat de door de mens gemaakte gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, meestal aangeduid als " transvetten " ) veilig zijn, hebben consumentenorganisaties en onafhankelijke artsen hun aandacht nu gericht op de zeer controversiële suikervervanger HFCS als de meest gevaarlijke ingrediënt in de voedselvoorziening.

Lees verder


Verhoogde dieet-fructose is gekoppeld aan verhoogd urinezuur en
een lagere lever-energie opslag

Zwaarlijvige patiënten met diabetes type 2 die grotere hoeveelheden fructose consumeren tonen een verlaagd niveau adnosine trifosfaat (ATP) in de lever - een verbinding die betrokken is bij de energieoverdracht tussen de cellen. De bevindingen, gepubliceerd in het septembernummer van Hepatologie, een tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging voor de Studie van Leverziekten, geven aan dat verhoogd urinezuur (hyperurikemie) wordt geassocieerd met ernstiger lever-ATP uitputting in reactie op fructose inname.

Lees verder


Toenemende fructose consumptie zal de energie op celniveau
doen afnemen

Mensen met obesitas die veel fructose consumeren, een type suiker die vooral gevonden wordt in softdrinks en fruitsappen, lopen het risico om een niet alcoholische leververvetting (NFALD) te krijgen en in steeds meer verscheidene vormen zoals onstekingen en littekenvorming.

Lees verder


Glucose-fructose stroop

Glucose-fructose stroop ook wel bekend als fructose-glucose siroop, glucose stroop, fructosesiroop, maissiroop, isoglucose of high-fructose corn syrup (HFCS) wordt gebruikt in duizenden voedingsproducten zoals frisdranken, vruchtensappen, ijs, snoep, gebak, koekjes,ketchup, soepen, dressings, brood, crackers, etc. Glucose-fructosestroop, een zoetstof gewonnen uit mais, is een mengsel van fructose en glucose en wordt door voedingsfabrikanten gebruikt omdat het veel goedkoper en langer houdbaar is dan suiker.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Glucose-fructosestroop

Glucose-fructosestroop is verantwoordelijk voor vele gezondheidsproblemen zoals obesitas, hoge cholesterol, insuline problemen, diabetes type 2, kanker, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, beschadiging van de lever, stress, migraines, ADHD, etc.

http://healthylives.nl/voeding/afvallen/gewichtstoename-door-glucose-fructosestroop
http://aspartaam.nl/artikelen/glucosestroop.html
http://globalhealingcenter.com/natural-health/high-fructose-corn-syrup-dangers

De link tusen glucose-fructosestroop en kanker:
http://innofood.org/nl/nieuws/1575/fructose-versnelt-kankerproces.html
http://youtube.com/watch?v=DijdyckjQqE

Daarnaast kan glucose-fructosestroop kwik bevatten, wat zeer schadelijk is voor de hersenen en het zenuwgestel!
http://medischdossier.org/archief/jaargang_11/nummer_5
http://naturalnews.com/025442.html

Mais, de grondstof van glucose-fructosestroop, is steeds vaker genetisch gemanipuleerd, wat ook ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengt!
http://www.greenpeace.nl/news/goedgekeurde-genetisch-gemanip

Glucose is een energiebron voor de cellen in ons lichaam. Fructose kan echter alleen door de lever als energiebron worden gebruikt, maar deze zet fructose om in vet. Bij consumptie van fructose wordt 30% omgezet in vet! Fructose heeft, in tegenstelling tot glucose, geen effect op het hongergevoel wat leidt tot overconsumptie en obesitas!
http://mens-en-gezondheid.infoyo.nl/dieet/269-het-kwaad-fructose.html
http://vorige.nrc.nl/wetenschap/article2219138.ece/Fructose_slechter_dan_glucose
http://naturalnews.com/024046.html

Fructose zit ook in en fruit en in sommige groenten, maar door de vezels, vitamines, mineralen, enzymen is deze vorm van fructose niet schadelijk voor uw gezondheid. De fructose in glucose-fructosestroop bevat echter totaal geen enzymen, vitamines of mineralen en het trekt voedingsstoffen weg uit het lichaam! Fructose vermindert de opname van mineralen zoals magnesium, koper en chromium en de werking van insuline, wat kan leiden tot diabetes type 2. Fructose leidt tot hoge cholesterol en het verhindert de werking van het immuun systeem.

http://naturalnews.com/026468_sugar_Amazon_corn.html
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2007/07/10/
how-high-fructose-corn-syrup-damages-your-body.aspx

De voedingsindustrie maakt ons wijs dat glucose-fructose stroop geheel 'natuurlijk' is, gelijk aan suiker en derhalve volkomen veilig.
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/09/23/
dramatic-example-of-how-the-food-industry-lies-to-you-about-corn.aspx

Geloof niet langer in de leugens van de voedingsindustrie en de 'main stream' media. In tegenstelling tot wat de 'experts' beweren, glucose-fructosestroop is NIET veilig!

Wilt U een betere gezondheid? Vermijdt dan glucose-fructosestroop en ontdek hoe uw gezondheid zal verbeteren!

"Mijn volk gaat te gronde door gebrek aan kennis."
Hosea 4:6 (NBG51)

Playlist 'The Dangers of High Fructose Corn Syrup':
http://youtube.com/view_play_list?p=CAD9D919D59B23D1

Vermijdt Agave siroop, wat vol zit met fructose. Vermijd ook energie en sport dranken omdat ze vol zitten met suiker, E-nummers en kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose!

Video 'De Gevaren van Aspartaam':
http://youtube.com/watch?v=Z0xNT-URrwU

Gezonde alternatieven voor glucose-fructose stroop: Organische rietsuiker, honing, organische ahornstroop en groene stevia, een calorie-vrije, 100% natuurlijke zoetstof, al eeuwen gebruikt in Paraguay!
http://www.steviazoetstof.nl/wat-is-stevia.html

Meer informatie over glucose-fructosestroop:
http://aspartaam.nl/artikelen/hfcs.html
http://leefbewust.com/themas/fructose-siroop.html
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?t=83354
http://deeyeopener.web-log.nl/eye_opener/2009/10/fructose-en-de.html
http://www.ergogenics.org/amerika/fructose.html

Met dank aan: HealthRanger7

Voor meer video's:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=F04372C1D154939F


Fructose leugentje nader verklaard

Suiker (sucrose) die in de keuken thuis en in industrieel bereid voedsel wordt gebruikt wordt gewonnen uit suikerbieten en suikerriet. Dat deze geraffineerde kristalsuiker ongezond is is al lang bekend maar wordt desondanks toch als basislevensmiddel gezien en ontbreekt dan ook nooit in voedselpaketten voor armen in Roemenië en slachtoffers van rampen. Geleidelijk aan is deze suiker in de voedingsindustrie sinds de jaren zeventig nagenoeg geheel vervangen door het twintig keer zoetere, spotgoedkope en dus hogere winsten opleverende geproduceerde maismoutstroop (MMS) afkomstig zoals de naam al aangeeft uit maiszetmeel. Dit goedje is erger dan gewone geraffineerde kristalsuiker want het bevat bijna tweemaal meer synthetische fructose en zet zich in de lever om in meer vet dan sucrose doet. Tussen 1970 en 1990 is de maismoutstroop consumptie in de westerse wereld met factor TIEN gestegen.

Lees verder

Theo Jonkhart


Fructose maakt je vetter

Een van de redenen dat mensen op een laag-koolhydraten (low-carb) dieet gewicht verliezen is dat ze hun inname van fructose (fruitsuiker) verminderen. Een vorm van suiker die het lichaam heel snel omzet in vet, volgens een onderzoeker aan UT Southwestern Medical Center. “Onze studie toont voor de eerste keer de verbazingwekkende snelheid waarmee mensen lichaamsvet maken van fructose”,zegt Dr Parks. Fructose, glucose en sucrose, wat een mengsel is van fructose en glucose, zijn verschillende vormen van suiker, maar worden verschillend omgezet .

Voor de studie, werden zes gezonde individuen blootgesteld aan drie verschillende tests waarin ze een fruit sapje opdronken. In de ene zat 100 % glucose, gelijk aan wat dokters aan hun patienten geven voor diabetes test. de orale glucose test. In de tweede test dronken ze half glucose en half fructose, en in de derde, dronken ze 25% glucose en 75% fructose.

De tests waren random en blind en de proefpersonen aten een normale lunch ongeveer vier uur later. De onderzoekers vonden dat de lipogenese , het proces waarbij suikers worden omgezet in lichaams vet, aanzienlijk toenam wanneer zelfs maar de helft van de glucose werd vervangen door fructose. Fructose ingenomen tijdens het ontbijt veranderde ook de manier waarop het lichaam met voedsel omsprong tijdens de lunch. Na de fructose consumptie, verhoogde de lever de opslag van lunch vetten die anders gebruikt hadden kunnen worden. “De boodschap van deze studie is luid en duidelijk want de vet omzetting werd gemeten vlak na de zoete drankjes waren geconsumeerd”, zei Dr.Parks. De koolhydraten kwamen het lichaam in als suikers, de lever haalde de moleculen uit mekaar en zette ze weer in mekaar als vet. Dit gebeurde allemaal binnen vier uur na het fructose drankje.

Met als resultaat dat toen de volgende maaltijd gegeten werd, de lunch vetten meer kans hadden
opgeslagen te worden dan verbrand.

Vertaling James Pott


De lever en fructose

De lever is ons werkpaard. Is deze overbelast dan krijgen de nieren ook weer het nodige te verteren. Dat merk je meteen. Worden de zenuwen vd nieren overprikkeld dan bloeddruk omhoog, wordt de nier teveel belast dan krijg je meer urinezuur dat zich afzet als kristallen in gewrichten etc, zoals bij jicht. Urinezuur kun je dan bijv weer binden met kersen(sap). Pas op, want die boeven brengen ook kersensap op de markt waarbij er weer 80% appelsap in de fles blijkt te zitten. Dus bomvol fructose dat je lever nog meer belast.

Waarom? Omdat je lever vervet door fructose. In het boek The Sugar Fix kun je lezen dat je lever maximaal per dag 25 gram fructose aan kan. Als een glas appelsap al 15-20 gram bevat weet je genoeg. Je kunt dan al vanaf 2 glazen sap een vervetting van de lever opbouwen. Schiet ook weer je LDL cholesterol omhoog, smeert je medicijnman weer die statines aan waardoor je niet kan slapen waarvoor je weer een slaapmiddel krijgt. Die kunnen dan weer maag en darmproblemen veroorzaken en verslavend werken. Voor die maag krijg je dan weer maagzuurremmers die B12 opname kunnen verstoren waardoor je weer futloos wordt. Door die lage cholesterol kreeg je hersenen al te weinig brandstof dus voel je je nog beroerder en word je depressief. Mede omdat niemand ooit je B12 en vitamine D stand had gecontroleerd, daar valt nu éénmaal voor de pharma clan niets aan te verdienen.

Maar goed, we zitten dus bij de depressie en je krijgt dan misschien een SSRI remmer waardoor de hele wereld je niets meer kan schelen. In bepaalde gevallen kan dit zelfs tot zelfmoord of misdaden leiden.

http://www.ssristories.com/index.php

Dus bij deze heb ik bewezen dat je zelfmoord kan plegen als je veel appelsap drinkt :)

Grapje, ik wil alleen even laten zien waar één verstoring toe kan leiden. Door die overdosis fructose heb je heel veel werk in de geneeskunde gegenereerd. De huisarts, de specialist, de apotheek, de psychiater etc etc. Allemaal goed voor minimaal 1-2 ton per jaar dus kassa. De zorgpremie wordt gewoon weer 10% verhoogd dus we hoeven ons nergens druk om te maken. Dus vruchtensap is goed voor de medische economie als je het zo bekijkt. En deze promotie begint al op school. Niet kids leren om gewoon water te drinken maar lekker aan de jus of nog erger appelsap.

Je moet voor de lol eens omrekenen hoeveel suikers er in 1 pakje/flesje zitten. Tel hierbij de suikers op uit andere voeding en je schrikt je rot. En dan hebben we nog de witte suiker, die bestaat voor 50% uit fructose dus die komt nog bovenop de sapjes. En de industrie vond witte suiker te duur dus kregen we fructose-siroop dat tot 75% fructose kan bevatten. Dus nog erger voor de lever dan suiker.

Drink je veel sapjes / frisdrank dan is het dus wachten op een vervette lever en verhoogd LDL cholesterol.....

Ron Fonteine


Fructose-intolerantie vaak bij kinderen met chronische buikklachten

Fructose-intolerantie komt vaak voor bij kinderen met onverklaarde buikklachten zoals pijn, opgeblazen gevoel, obstipatie of diarree.

Lees verder

Jan Slemmer


Fructose versnelt kankerproces

Fructose zorgt ervoor dat kankercellen zich sneller delen, zo blijkt uit onderzoek van het Jonsson Cancer Center van de Universiteit van Californië, recent gepubliceerd in het blad Cancer Research.

Lees verder

Gerrit


Agave en Corn Syrup

Engels artikel over Agave en Corn Syrup op website

Als je nog zou twijfelen of Agave een gezond alternatief suiker zou kunnen zijn.

Link

Groeten,
Wouter


Sweet Surprises

One filmmaker's journey to discover what's in high fructose corn syrup, what dangers it poses to herself and others, and what can be done about it.

Deel 2


'High Fructose Corn Syrup' Could Become 'Corn Sugar'


UCLA study suggests cancer cells feed off fructose

A UCLA study suggests cancer cells feed off fructose at a higher rate than glucose.


Alvleesklierkanker gebruikt fructose, zoals in westers voedsel voorkomt om tot groei te komen

Alvleesklierkankers gebruiken fructosesiroop, zoals die in veel westers voedsel voorkomt, om een weg te effenen die er voor zorgt dat celdeling versneld, volgens een studie van UCLA's Jonsson Comprehensive Cancer Center. Alhoewel breed bekend is dat kanker glucose gebruikt, een simpele suiker, om de groei te bevorderen,is dit de eerste keer dat er een verband is aangetoond tussen kankergroei en fructose, volgens een onderzoek van Dr. Anthony Heaney, een professor in de medicijnen en neurochirurgie van Jonsson Cancer Center. Tussen 1970 en 1990 is het gebruik van HFCS met meer dan 1000% toegenomen volgens een artikel in april 2004, uitgegeven door American Journal of Clinical Nutrition. Voedsel producenten gebruiken HFCS,een mengsel van fructose en glucose, omdat het goedkoop is, makkelijk te vervoeren en te bewaren. En door het hoge zoetgehalte, is het kostendrukkend voor bedrijven om kleine hoeveelheden HFCS te gebruiken ipv duurdere alternatieven.

Lees verder

Pieter Tau


Gary Taubes may write book on Fructose Sugar and Insulin Resistance


Fat Attack - Fructose is the real killer

Shocking new facts about the obesity crisis in the United States.

Link


De vetcellen van jonge mensen in de groei worden vetter door fructose

Uit een laboratoriumonderzoek is gebleken, dat fructose zorgt dat vetcellen van kinderen in de groei overgaan in buikvet in plaats van te reageren op insuline. Het resultaat is een verhoogd risico op hartaandoeningen en type 2 diabetes. Voorlopers van buikvetcellen van 32 kinderen met een gezond gewicht, die nog niet begonnen waren aan de pubertijd, werden opgemeten. De onderzoekers ontdekten dat fructose in de vorm van high-fructose corn syrup (glucose-fructose siroop / maissiroop_ in limonades en bewerkte voedingsmiddelen een andere uitwerking had op de vetcellen dan glucose of gewone tafelsuiker. De resultaten werden gepresenteerd op The Endocrine Society’s 92nd Annual Meeting en geven aan dat fructose meer effect heeft op metabolische hartaandoeningen bij kinderen in de groei dan bij volwassenen.

Ignit Bekken

Link


Gewichtstoename door glucose-fructosestroop

De zoetstof glucose-fructosestroop, ook bekend als glucose- fructose siroop of HFCS, wordt in verschillende producten gebruikt. Frisdranken, koekjes, chips, snoep en ijs zitten er vol mee. In de jaren tachtig begon de Verenigde Staten en Canada de maissiroop (glucose fructose stroop) te verwerken in producten.

Link

Annemarieke


Another Lecture On Fructose


Robert Lustig yells at Gary Taubes about ignoring dangers of Fructose sugar

Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology, explores the damage caused by sugary foods. He argues that fructose (too much) and fiber (not enough) appear to be cornerstones of the obesity epidemic through their effects on insulin.


Robert H. Lustig interviewed about fructose

Interview with Robert H. Lustig, MD, UCSF Professor of Pediatrics in the Division of Endocrinology about the dangers of fructose. Watch how the corn industry tries to defend themselves.


Fructose leads to high blood pressure


Roken van sigaretten en fructose consumptie verergert leverziekte

Recente studies laten zien dat risicofactoren die aan te passen zijn zoals het roken van sigaretten en fructose consumptie kunnen NAFLD ofwel non-alcoholische vette leverziekte verergeren. Met NAFLD, hoopt vet zich op in de lever van mensen met overgewicht ondanks dat ze weinig alcohol drinken. Dit veroorzaakt in sommige gevallen littekens op de lever die kunnen leiden tot het falen van de lever. Het vaststellen en het aanpassen van de risicofactoren die bijdragen tot de verergering van de ziekte is van essentieel belang om tot een verbetering te leiden. Details van deze studies zijn gepubliciteerd in de mei uitgaven van Hepatology, een tijdschrift van de American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD). NAFLD is de meest voorkomende oorzaak van leverziekte wereldwijd en onderzoek laat zien dat de gevallen zal stijgen omdat een toenemende trend een vetter dieet, overgewicht en minder lichaamsbeweging en dus een toename in diabetes patienten is. Eerdere studies geven een indicatie dat meer dan 30 miljoen Amerikanen NAFLD hebben en ongeveer 8 miljoen hebben mogelijk non-alcoholische steatohepatitis (NASH).

Link

Ingeborg Boucheloukh


Ray Peat on Fructose

Ray Peat, a brilliant researcher, has been led to believe that fructose and sucrose, which is 50% fructose, are advantageous over starch and glucose due to the fact that they do not cause insulin to rise as high as well as other properties. 180degreehealth tends to disagree, mostly because of fructose's impact, or lack thereof, on the hormone leptin.


Fructose syrup - the cause of diabetes

High fructose corn syrup is the primary sweetener found in numerous foods and beverages such as non-diet soda, baked foods, and condiments. Many food manufacturers prefer the syrup because it is economical, sweeter and easy to blend into beverages. He found high levels of reactive carbonyls that are believed to cause tissue damage through unbound fructose and glucose molecules. By comparison, table sugar does not have reactive carbonyls because its chemical compounds are bound and stable.


Studie - glucose-fructose siroop zorgt voor aanzienlijke gewichttoename en verhoging van circulerende bloedvetten

Een zoet probleem: Onderzoekers van de Princeton Universiteit tonen aan dat maissiroop (glucose-fructose siroop) met een hoog fructose gehalte een directe en aanzienlijke bijdrage leveren aan gewichtstoename. Een onderzoeksteam van de Princeton Universiteit heeft aangetoond dat niet alle zoetigheid evenveel bijdraagt aan gewichttoename: Ratten met toegang tot een maissiroop (glucose-fructose siroop) met een hoog fructosegehalte ontwikkelden beduidend meer gewicht dan degenen die toegang hadden tot tafelsuiker, zelfs wanneer hun complete calorie-inname hetzelfde was.

Lees verder

Vertaald door Pauline Laumans


King Corn


Fructose, leptin, and insulin resistance

Part 2 on how fructose effects the hormones leptin and insulin


Suiker - de bittere waarheid - de rol van fructose bij oa buikvet

Petra

Naar aanleiding van deze video nog even deze link: Fructose slechter dan glucose

De suiker fructose is ongezonder dan glucose voor dikke mensen die nog steeds wat te veel eten. Fructose leidt tot meer vetopslag op de buik (wat slecht is voor het hart) en tot insuline- en bloedsuikerwaarden die op beginnende diabetes type 2 lijken.

Link

Fructose is de booster van diabetes bij kids, de sloper van je nieren, aanjager van buikvet. Als je meer wilt weten over de rol van dit populaire zoetmiddel van de industrie lees dan eens het boek The Sugar Fix. Verder bestaat witte suiker ook voor de helft uit fructose en zijn vruchtensapjes zoals appelsap ware fructosebommen. Ook bestaan veel sapjes in de winkel voor een groot gedeeltje uit apppelsap. Dus wil je afvallen drink dan voornamelijk water en kruidenthee, groene thee en zeer beperkt koffie.

Meer info
http://www.leefbewust.com/themas/fructose-siroop.html

Ron


Dr. Richard Johnson: Fructose, not starch (glucose), responsible for obesity


Het ziekmakende zoet

De "natuurlijke" zoetstof HFCS blijkt een metalen randje te hebben, en wel van kwik. Ons hoofdartikel van deze maand doet een schokkende onthulling over glucose-fructosestroop op basis van maïsstroop, ook wel HFCS (High Fructose Corn Syrup) genoemd, een alomtegenwoordige zoetstof die wordt gebruikt in allerlei voedingsmiddelen van cola tot "gezonde" tussendoortjes. Deze zoetstof blijkt kwik te bevatten dat onbedoeld tijdens het productieproces wordt toegevoegd. Glucose-fructosestroop wordt zo veel gebruikt, en het spul is zo vervuild met kwik, dat de meeste mensen, zelfs wanneer ze zogeheten "natuurlijke"; voorbewerkte maaltijd onderdelen en tussendoortjes eten, gemiddeld zo'n 28,5 mcg kwik per dag binnen kunnen krijgen. De gemiddelde Amerikaan krijgt er jaarlijks maar liefst 19 kg van binnen.

Link

Geert


Mercury In 1000s Of Foods Containing High Fructose Corn Syrup


Frisdrank gezoet met fructose vergroot kans op hart- en vaatziekten bij overgewicht

In summary, consumption of fructose-sweetened beverages increased postprandial TAG and fasting apoB concentrations, and the present results suggest that long-term consumption of diets high in fructose could lead to an increased risk of CVD.

Lees verder


Fructose metabolism more complicated than was thought

A new University of Illinois study suggests that we may pay a price for ingesting too much fructose. According to lead author Manabu Nakamura, dietary fructose affects a wide range of genes in the liver that had not previously been identified. Chances are you consume quite a bit of fructose. Most Americans do—in refined sugars such as sucrose or table sugar (which is half fructose) and in high-fructose corn syrup, used in products as diverse as soft drinks, protein bars, and fruit juice. But many scientists believe that high dietary fructose contributes to the development of metabolic syndrome, a group of risk factors that predict heart disease and Type 2 diabetes. "For this reason, it's important for scientists to understand exactly how consuming high amounts of fructose affects human health," said Nakamura, a U of I associate professor of food science and human nutrition.Nakamura's lab is continuing to study the metabolism of fructose with an eye to making recommendations about its dietary use. His study shows that the metabolism of fructose is more complex than the data had indicated. "Our gene-expression analysis showed that both insulin-responsive and insulin-repressive genes are induced during this process. Our bodies can do this, but it's complicated, and we may pay a price for it," he said. According to the scientist, most carbohydrates are handled fairly simply by our bodies. They are converted quickly to glucose and used for energy or stored as fat. "When we are eating, blood sugar--and insulin production--goes up. When we sleep or fast, it goes down," he said. The process is not so simple with fructose, he noted. "In order for fructose to be metabolized, the body has to create both fasted and fed conditions. The liver is really busy when you eat a lot of fructose."

Lees verder


High Fructose Corn Syrup, The Next Trans Fats?

“HFCS acts like a drug,” Avaness says. “It causes sudden bursts of energy which quickly bottom out. It can cause headaches and contribute to feelings of depression. Furthermore, HFCS is a disaster in the digestive system, as it robs the body of vital nutrients that could have been absorbed and utilized.”

Lees verder


Fructose Can Be Dangerous For Kidneys, Study Finds

Researchers from the University of Florida, led by Michael Gersch, M.D., discovered that after six weeks, rats on a high-fructose diet (60%) had significantly larger kidneys and more kidney malfunction than did two other groups of rats -- one fed 60% dextrose and another fed a standard rat diet (whatever that might be).

Lees verder


Watch out for the wrong kind of sugar - fructose

Suspicion is growing that fructose -- found in fresh fruit, fruit juice and preserves -- is fueling the obesity epidemic. A US study has found that overweight adults who were given large amounts of fructose in their diet had an alarming increase in intra-abdominal fat -- which causes a pot belly and has been linked to an increased risk of diabetes and cardiovascular disease. The study, announced at a meeting last week, did not find the same results with a test group consuming glucose instead.

Lees verder


Limiting fructose may boost weight loss, UT Southwestern researcher reports

One of the reasons people on low-carbohydrate diets may lose weight is that they reduce their intake of fructose, a type of sugar that can be made into body fat quickly, according to a researcher at UT Southwestern Medical Center.

Lees verder


Study links soft drinks and fruit drinks with risk for diabetes in African-American women

Researchers from Boston University's Slone Epidemiology Center have found that regular consumption of sugar-sweetened soft drinks and fruit drinks is associated with an increased risk for type 2 diabetes in African-American women. These findings appear in the July 28 issue of Archives of Internal Medicine.

Lees verder


Too much fructose could leave dieters sugar shocked

Dieters should focus on limiting the amount of fructose they eat instead of cutting out starchy foods such as bread, rice and potatoes, report University of Florida researchers, who propose using new dietary guidelines based on fructose to gauge how healthy foods are.

Lees verder


Fructose May Make You Fatter

One of the reasons people on low-carbohydrate diets may lose weight is that they reduce their intake of fructose, a type of sugar that can be made into body fat quickly, according to a researcher at UT Southwestern Medical Center. “Our study shows for the first time the surprising speed with which humans make body fat from fructose,” Dr. Parks said. Fructose, glucose and sucrose, which is a mixture of fructose and glucose, are all forms of sugar but are metabolized differently.For the study, six healthy individuals performed three different tests in which they had to consume a fruit drink formulation. In one test, the breakfast drink was 100 percent glucose, similar to the liquid doctors give patients to test for diabetes — the oral glucose tolerance test. In the second test, they drank half glucose and half fructose, and in the third, they drank 25 percent glucose and 75 percent fructose. The tests were random and blinded, and the subjects ate a regular lunch about four hours later. The researchers found that lipogenesis, the process by which sugars are turned into body fat, increased significantly when as little as half the glucose was replaced with fructose. Fructose given at breakfast also changed the way the body handled the food eaten at lunch. After fructose consumption, the liver increased the storage of lunch fats that might have been used for other purposes. “The message from this study is powerful because body fat synthesis was measured immediately after the sweet drinks were consumed,” Dr. Parks said. “The carbohydrates came into the body as sugars, the liver took the molecules apart like tinker toys, and put them back together to build fats. All this happened within four hours after the fructose drink. As a result, when the next meal was eaten, the lunch fat was more likely to be stored than burned.

Lees verder


Dietary Sugars Stimulate Fatty Acid Synthesis in Adults

The data demonstrate that an early stimulation of lipogenesis after fructose, consumed in a mixture of sugars, augments subsequent postprandial lipemia. The postlunch blood TG elevation was only partially due to carry-over from the morning. Acute intake of fructose stimulates lipogenesis and may create a metabolic milieu that enhances subsequent esterification of fatty acids flowing to the liver to elevate TG synthesis postprandially.

Lees verder


How safe is fructose for persons with or without diabetes?

Fructose causes metabolic syndrome because of its unique metabolism that results in intracellular ATP depletion, uric acid generation, endothelial dysfunction, oxidative stress, and lipogenesis. An understanding of the mechanisms clarifies the variability of responses reported in the literature. Rodent studies are often criticized, because they typically use large supraphysiological doses (60%). However, rodents are resistant to fructose because they synthesize vitamin C, have low uric acid concentrations, and have good endothelial function. If uric acid concentrations are raised or if low doses are prolonged , then insulin resistance is readily induced. The variability in human studies can also be explained by a clarification of fructose metabolism. For example, fructose uniquely up-regulates its own transporter (Glut5) and metabolism (fructokinase) and, thereby, the more fructose one eats, the more sensitive one becomes to its effects. This is a potential explanation for the fact that obese persons appear to be more sensitive to the lipogenic effects of acute fructose ingestion than are nonobese persons.

Lees verder


Center for Science comments on high fructose corn syrup

Dr. Drewnowski is not quite right when he says the Center for Science in the Public Interest has "come out in favor" of high fructose corn syrup. We've merely acknowledged that it is likely no worse or no better than cane sugar. We've also filed complaints and lawsuits against companies who claim (falsely) that high fructose corn syrup is "all natural." And, we say repeatedly, that Americans should cut back their consumption of all added sugars, regardless of whether it comes from HFCS or cane or beet sugar.

Lees verder


Some facts about high-fructose corn syrup

The bottom line is that Americans are consuming large amounts of highly processed foods and sweetened beverages, which contain HFCS. These types of foods and beverages are generally high in calories and fat, but low in nutrients. It is well-known that increased consumption of foods high in fat and calories leads to weight gain, regardless of the HFCS content.

Lees verder


The evil in carbs lies in the sugar not the starch

On a chemical level, fructose appears "unique" in its ability to trigger spikes in uric acid in the body, Johnson said. High levels of the acid hamper insulin, the hormone that helps the body use and store sugar.

Lees verder


 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
9.00 - 15.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Superfoods
Acerola bes
Acai bes
Chia zaden

Chlorella
Kamutgras
Maca
Maqui bes
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras

Alle produkten....

 

Download nu ons Eboek

Social media

 

 

 

 

 

 

 

 


View My Stats