Nieuws europa


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Hoe Brussel met het CETA verdrag de democratie buiten spel zet


EU wetgeving luchtkwaliteit laat Europeanen in de steek

Vuile lucht leidt tot hoge sterftecijfers en grote economische schade en het trekt zich niets aan van landsgrenzen. GroenLinks pleit al jaren voor een daadkrachtige aanpak van luchtvervuiling. ďHelaas is de wet waarover het Europees Parlement stemt een lege huls gewordenĒ, stelt EuroparlementariŽr Bas Eickhout. ďHet is geen verbetering van de huidige situatie, sterker nog: eisen voor de uitstoot van landbouw zijn fors uitgehold.Ē De landbouwlobby heeft haar werk goed gedaan: de voorgestelde regelgeving grijpt niet in bij de uitstoot van methaan. En dat terwijl in een stad als Londen, die gebukt gaat onder zware luchtvervuiling, een belangrijk deel van die vervuiling door intensieve veeteelt komt. ďEU-leiders verdedigen hun bio-industrie ten koste van de volksgezondheid van hun eigen inwoners. TreurigĒ, constateert Eickhout.


EU parlement weigert check investeringsbescherming in CETA

Een van de heikele punten binnen het handelsverdrag dat de EU met de Canadezen (CETA) wil sluiten is het arbitragemechanisme waardoor bedrijven nationale staten kunnen aanklagen wanneer deze bedrijven zich benadeeld worden door beleidskeuzes. Er zijn grote juridische twijfels of dit omstreden arbitragemechanisme tussen investeerders en staten wel in overeenstemming is met Europese wetgeving. Toch durft een meerderheid van het Europees Parlement het niet aan om het Europees Hof van Justitie te laten toetsen of ICS in strijd is met het EU-verdrag. Een resolutie van GroenLinks die daartoe opriep werd vandaag verworpen door christendemocraten, liberalen en een groot deel van de sociaal-democraten. Bas Eickhout: ďVoor het eerst sluit de EU een akkoord dat investeerders in staat stelt om overheden aan te klagen. Het is verontrustend dat een meerderheid van het Europees Parlement niet eens bereid is om zorgvuldig te onderzoeken of dat wel legaal is.Ē


Sociaaldemocraten en Christendemocraten blokkeren fatsoenlijk democratisch proces over CETA

De twee grootste fracties in het Europees Parlement blokkeren een zorgvuldige behandeling van het CETA, het handelsvedrag tussen de EU en Canada. In sneltreinvaart en zonder input van de commissies Sociale Zaken en Milieu willen zij het Europees Parlement CETA laten goedkeuren. GroenLinks is bezorgd over deze gang van zaken en roept op tot een fatsoenlijke parlementaire procedure. Eickhout: ďDit handelsakkoord grijpt diep in op onze economie, democratie en rechtsstaat en heeft consequenties voor mens en milieu. Het is onbestaanbaar dat de voorstanders van CETA een zorgvuldige parlementaire procedure blokkeren.Ē


Nigel Farage neemt parlement in Brussel nog altijd onder vuur


Europese Commissie maakt analyse handelsverdrag CETA openbaar: voor de helft zwart gemaakt

De Europese Commissie heeft op verzoek van voedselwaakhond foodwatch delen van een omstreden juridische analyse over de vrijhandelsovereenkomst CETA openbaar gemaakt. De meest cruciale passages zijn tot groot ongenoegen van foodwatch echter zwart gemaakt of zelfs geheel verwijderd. foodwatch uit vandaag, op de internationale dag voor het recht op informatie (the ĎRight to Information Dayí), kritiek op de EU en het grote gebrek aan transparantie in de discussie over handelsverdragen CETA en TTIP die de EU wil sluiten met Canada en de Verenigde Staten.


Groenen in het EU Parlement lanceren klokkenluidersplatform EU-leaks

Vanaf vandaag biedt GroenLinks in het Europees Parlement een plek aan waar klokkenluiders veilig en volledig anoniem informatie kunnen achterlaten om misstanden met Europese besluitvorming of wetgeving aan de kaak te stellen. GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout hoopt dat dankzij EU-leaks informatie boven tafel komt die het algemeen belang dient. Bas Eickhout: ďIn de strijd tegen belastingontwijking, corruptie, sjoemelsoftware in auto's of oneerlijke handelsakkoorden stuiten we maar al te vaak op een gebrek aan transparantie. Met EU-leaks kunnen klokkenluiders op een veilige manier bijdragen aan meer transparantie en betere Europese besluitvorming in het algemeen belang.Ē


Eickhout dient WOB-verzoek in om 'geheime' dieselgate-documenten boven tafel te krijgen

ďHet begint erop te lijken dat het instellen van de Europese parlementaire enquÍte ervoor zorgt dat er minder informatie beschikbaar is in plaats van meer.Ē GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout dient daarom als privť-persoon een WOB-verzoek in om documenten die essentieel zijn voor de commissie die onderzoek doet naar dieselgate boven tafel te krijgen.

Lees verder


Handelsakkoord met Canada (CETA) dreigt voorlopig toegepast te worden

De Europese Commissie stelde vanmiddag de procedure voor voor de ondertekening van het ingrijpende handelsakkoord van de EU met Canada (CETA). In tegenstelling tot eerdere uitingen van Commissie-voorzitter Juncker besloot de Commissie op het laatste moment om het akkoord door nationale parlementen te laten ratificeren. GroenLinks is echter bezorgd over het voorstel om CETA voorlopig toe te passen in afwachting van die nationale ratificatie.

Lees verder


Brexit update - Nigel Farage is bang voor mogelijk verraad politici


Brexit - volledige documentaire

Engelstalige documentaire die Engelsen oproept de falende burocratie in Brussel te verlaten......


Marianne Thieme: Nee is nee, de bevolking heeft het associatieverdrag met OekraÔne afgewezen


Nigel Farage over het Nederlandse referendum en de Turkijedeal

Brits politicus en retoricus Nigel Farage (UKIP) over het Nederlandse referendum over het associatieverdrag tussen de EU en OekraÔne.
Beelden die je niet zult zien op de Nederlandse Staatsomroep.


Een ondoordacht en schadelijk verdrag met de Ukraine

Thierry Baudet interviewt Karel van Wolferen.


Politiek en Oostblokcriminelen

Associatieverdrag met de OekraÔne, helpt de corrupte elite het land leeg te roven. Nederland helpt daarbij crimineel geld op een nog makkelijker manier in Europa te witwassen. De burgers worden er niets beter van. Er worden in het verdrag geen mensenrechten, productie van synthetische drugs, wapenhandel of belastingontwijking aangepakt. Het enige wat concreet is geregeld is, dat de brievenbus vennootschappen niet mogen worden aangepakt.


Accepteren EU-landen strenger toezicht op tests van nieuwe auto's?

De Europese Commissie presenteerde woensdag een wetsvoorstel over hoe nieuwe automodellen goedgekeurd moeten worden voor de Europese wegen. De Groenen in het Europees Parlement verwelkomen het voorstel dat een aantal pijnpunten in het systeem aanpakt. GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout hoopt vooral dat de EU-lidstaten de voorstellen niet zullen afzwakken.

Lees verder


Nigel Farage VS Mark Rutte over het EU voorzitterschap

Nigel Farage (UKIP) over het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Hij stipt onder meer het GeenPeil-referendum van 6 april aan.


De nieuwe Europeaan deel 2

Column Pauline Laumans : de nieuwe Europeaan dwingt af dat zij mogen wonen in het huis/land van een maatschappij die eeuwenlang zorgvuldig zijn waarden en normen heeft opgebouwd door kennis en inzicht verkregen.

Lees verder


Akkoord over Europese bescherming van persoonsgegevens

ďEen belangrijke stap voorwaarts voor de bescherming van consumenten in het digitale tijdperk.Ē GroenLinks-EuroparlementariŽr Judith Sargentini is tevreden met de uitkomst van de Europese onderhandelingen voor het vernieuwen van de wetgeving voor het beschermen van persoonsgegevens in de Europese Unie.

Lees verder


De bedrijvenlobby die achter het VS/EU handelsverdrag zit


Europese Commissie al sinds 2012 op de hoogte van sjoemelsoftware

De geesten zijn rijp voor een enquÍtecommissie naar de gang van zaken rond Dieselgate na nieuwe onthullingen van Wirtschaftswoche. Eurocommissaris Tajani (EPP) kreeg in 2012 schriftelijk en in gesprekken al informatie over het bestaan van sjoemelsoftware.

Lees verder


EU (en NL) moet ambitieuzer worden in aanpak belastingontwijking

EU-landen hebben jarenlang in strijd met de EU-verdragen gehandeld bij het faciliteren van belastingontwijking; de Europese Commissie heeft onvoldoende gedaan om die landen daar op aan te spreken. Die conclusie trekt de onderzoekscommissie belastingontwijking van het Europees Parlement.

Lees verder


Luxleaks scandal: why the European Parliament should keep investigating


Europese Commissie sloot jarenlang de ogen voor sjoemelsoftware

Het lijkt er sterk op dat de Europese Commissie al in 2011 op de hoogte was van het gebruik van sjoemoelsoftware. Dat onthulde het Duitse Wirtschaft Woche vandaag. GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout ziet daarin bevestigd wat al langer vermoed werd

Lees verder


Europese Commissie is verantwoording schuldig over beschamende dieselgate-deal

ďDe Europese Commissie staat vanmiddag een pittig debat te wachten.Ē GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout wil de Europese Commissie ter verantwoording roepen over de beschamende deal die het vorige week sloot met EU-landen, waardoor dieselauto's voor onbepaalde tijd Europese normen mogen blijven overschrijden.

Lees verder


Farage: De EU past de Brezjnevdoctrine toe (ondertiteld)


Hoe onze vrijheid en democratie om zeep worden geholpen


Bevindingen speciale commissie belastingontwijking smaken naar meer

De speciale commissie die het Europees Parlement op initiatief van de Groenen instelde naar aanleiding van Luxleaks presenteerde afgelopen avond haar eerste bevindingen. Philippe Lamberts, fractievoorzitter van de Europese Groenen en initiatiefnemer van dit onderzoek stelt vast dat er al veel op tafel is gekomen.

Lees verder


Boekvoorstelling Het Klein Verzet: ma 12/10

Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack. Ze trok in 2014 door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde. Haar reis leidde haar naar vergeten utopieŽn van Denemarken tot Griekenland en van Groot-BrittanniŽ tot Letland, langs mensen die het anders willen doen.

Lees verder


EU Parlement stiekem akkoord met voortgang van TTIP

Brussel Ė Hoogzomer en midden in de vakantie van de Tweede Kamer en andere nationale parlementen stemt het Europese parlement in met de voortgang van de TTIP-onderhandelingen. Daarnaast accepteren zij ISDS met een vage formulering. Het Europees parlement stemde vůůr het handhaven van een vorm van speciale geschillenbeslechting voor bedrijven in het TTIP, beter bekend als ISDS. Dit is een geheime rechtbank die geschillen tussen multinationals en deelnemende landen aan het handelsverdrag definitief regelt.

Lees verder


Video - Wat als de EU valt en pleuris uit breekt?


Video - Trailer - Stelen van de arme landen

Door de groeiende vraag op de internationale vismarkt gaat zowel de Europese als de Aziatische visvloot richting the kusten van West Afrika en rooft daar het voedsel van de arme lokale bevolking en ontneemt de lokale vissers hun boterham.


Nieuwe EU-wetgeving: consument staat in de kou

Volgende maand treedt de nieuwe wetgeving voor gezondheidsclaims in werking. Doel is consumenten te beschermen tegen misleidende reclame-uitingen over voedingmiddelen en -supplementen. De verwarring onder consumenten dreigt echter alleen maar toe te nemen. Dit meldt het tijdschrift Fit met Voeding in haar nieuwste nummer.

Lees verder


Taxpayers are financing EU fraud on a massive scale - Euro Meltdown 2012


Nigel Farage: Trapped Inside an Economic Prison


A Message from Nigel Farage on Europe Day


People & Power - Europe's missing millions

For several months, the Bureau of Investigative Journalism has been looking into EU finances, and it has uncovered evidence of massive fraud. As Angus Stickler reports for People&Power, it seems that billions of taxpayer Euros are going straight into the pockets of organised crime.


EU wants to directly plunder taxpayers' pockets - Marta Andreasen MEP


Ashley Mote EU Fraud & Corruption Global Security Fund


Is het voortbestaan van de natuurgeneeskunde in gevaar?

Door: Anja Reinders

U loopt naar de toonbank en vraagt de verkoopster, die u altijd goed kon adviseren, naar het beste kruidenmiddel voor uw migraine. Zij vertelt u echter dat ze, vanwege de nieuwe EU-wetgeving, voor geen enkel product in de winkel meer een geneeskrachtige werking mag claimen. U denkt dat uw migraine
misschien komt door een vitaminetekort en daarom overweegt u, een van de hoger gedoseerde vitaminepreparaten te proberen die u vroeger ook wel eens heeft gebruikt tegen andere klachten. Waar staan die, vraagt u aan de verkoopster? Zij vertelt u dat de fabrikanten van die middelen ze niet meer mogen maken, vanwege de beperkingen die wederom de EU heeft opgelegd aan potentie en doseringen. De meeste vitaminepreparaten met standaarddoseringen worden alleen nog door farmaceutische bedrijven of hun dochtermaatschappijen gemaakt.

Als het dan zo moeilijk is geworden zelf medicatie aan te schaffen, denkt u, dan moet u misschien naar een alternatieve hulpverlener. U vraagt de verkoopster naar haar overzicht van alternatieve therapeuten in de omgeving. Dat is opeens minuscuul geworden aangezien er nog maar twee therapeuten zijn die enige vorm van kruidenmiddelen gebruiken. Eerst waren dat er enkele pagina's vol, met therapeuten die met Chinese, traditionele en/of Ayurvedische kruiden werkten.

Waar zijn al die therapeuten gebleven, vraagt u? De meeste hebben hun praktijk gestaakt omdat ze niet meer aan de kruiden konden komen die ze voor hun patiŽnten nodig hadden, licht de verkoopster toe. Ook homeopathische therapeuten zullen snel in aantal dalen, zegt ze, omdat de behandelingen niet meer worden vergoed. En waar zijn de homeopathische middelen in de winkel? Die staan allemaal in dat schap daar, waar 'Placebo's' op staat, zegt de ver- koopster. Getergd vraagt u de verkoopster welke mogelijkheden er voor u zijn om uw migraine te behandelen. U moet naar uw huisarts gaan, zegt zij, en die schrijft u dan een regulier middel voor.

Dit treurige beeld zou binnen twee jaar werkelijkheid kunnen worden als de huidige en voorgestelde wetten zonder aanpassing van kracht worden. De natuurgeneeskunde wordt dan weggereguleerd en zal verdwijnen als redelijk therapeutisch alternatief voor de reguliere geneeskunde. Op het eerste gezicht lijken al die regulaties in het leven geroepen om de consument te beschermen en om een gestandaardiseerde markt in de gehele Europese Unie te creŽren. Maar de invloed van de farmaceutische industrie is overduidelijk, met haar pogingen de geneeskunde totaal te beheersen en de lucratieve markt van alternatieve geneesmiddelen, die haar eigen winst vermindert, te elimineren. De farmaceutische industrie heeft al ťťn zet gesponsord waardoor alle vitaminen en mineralen met enige preventieve of therapeutische waarde verboden worden en waardoor vitaminen voortaan gaan vallen onder de geneesmiddelen. Het gevolg van deze aanhoudende aanval wordt dat de consument minder keus krijgt: als je gezondheidszorg wilt, dan zal dat het soort zorg moeten zijn dat de farmaceutische industrie en je huisarts te bieden hebben.

De Codex Alimentarius

De Codex Alimentarius ofwel het 'voedingsstatuut'  is in 1963 in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties, met als doel richtlijnen en standaarden op te stellen ter waarborging van een eerlijke handel en
bescherming van de consument op de voedselmarkt wereldwijd. Controversieel is dat de reikwijdte van de codex is uitgebreid met vitaminen- en mineralensupplementen. In 1996 deed een Duitse delegatie het voorstel dat kruiden, vitaminen en mineralen niet meer voor preventieve of therapeutische doeleinden mochten worden gebruikt en dat supplementen moesten worden geherdefinieerd als geneesmiddel. Die zet was door de farmaceutische industrie gesponsord. Hoewel het voorstel werd geaccepteerd, zorgden publieke protesten ervoor dat het nooit werd geÔmplementeerd. Op zijn laatst in 2013 zal het eigen raamwerk van de Codex Alimentarius voor de controle op natuurlijke gezondheidsproducten voltooid zijn. Niet verrassend is dat hierin de EU-regelgeving bijna letterlijk is overgenomen. Daardoor zal uiteindelijk de toegang ook afgesloten worden naar vrijere markten, bijvoorbeeld op internet, via welke een Europeaan nog wel aan zijn hooggedoseerde vitaminen had kunnen komen.

Wat kunt u doen ?

Nederlanders kunnen ook hun eigen Kamerleden en EuroparlementariŽrs aanschrijven om hun zorgen kenbaar te maken. Op www.keuzevrijheid.nu is een burgerinitiatief ontstaan voor een handtekeningen actie waaraan u kunt deelnemen.

Bron: Medisch Dossier, www.medischdossier.org


SP-europarlementariŽr: 'EU moet corruptie aanpakken"

SP-EuroparlementariŽr Dennis de Jong zal er aanstaande vrijdag op de 14e Internationale Anti-Corruptie Conferentie in Bangkok op aandringen dat corruptie in de EU nu eindelijk eens wordt aangepakt.

Lees verder


Radio - Europees pensioenstelsel is slecht voor Nederlanders

De Europese Commissie wil een gezamenlijk pensioenstelsel invoeren in Europa. Maar volgens europarlementariŽr Kartika Liotard (Verenigd Links) heeft Nederland daar niks bij te winnen. Ons nationale pensioenstelsel is beter en voordeliger dan het Europese gemiddelde.

Link


Europa drogeert... en Europa weet het al 10 jaar

Europa drogeert de jeugd al tien jaar om healthcare te plezieren. De jeugd is onze toekomst, en ook die van Europa. Om de toekomst van Europa en ook die van ons, te vrijwaren, drogeert Europa de jeugd,
niettegenstaande enkelen in Europa beseffen dat dit niet kan. Maar er zijn belangen, waarvoor zelfs Europa wijkt.

Lees verder

Fernand Haesbrouck


De Codex Alimentarius in werking…??!!

Zien de mensen die waarschuwen voor de Codex Alimentarius spoken? Is het de zoveelste ‘complotheorie’..? Het is toch wel bizar, dat mensen die ‘wakker’ schijnen te zijn, door de ‘slapenden’ als complotheoristen worden weggezet. Ongeacht of deze ‘wakkeren’ wetenschappers zijn, eminente hoogleraren, mensen van aanzien en/of hoog-intelligente burgers, het doet er niet toe. In deze ‘staat-van-ontkenning’ waarin de slapenden zich bevinden behoort kennelijk ook de gewoonte
om mensen-die-waarschuwen af te schilderen als doemdenkers. Nou je bent gewaarschuwd.. Hier een artikel dat voor deze mensen wťťr in dit complotplaatje past, wťťr in het scenario van doemdenken..! Het spijt ons, maar wij vinden in deze opsomming van feiten door auteur Annelies geen enkele aanleiding het artikel NIET te plaatsen. Het zij gezegd, voor de rest spreekt het artikel voor zich!

Lees verder

Geert


Battle of Brussels: EU wil geld boetes voor landen die teveel uitgeven

While European countries are fighting to slash their budgets, the European Union itself, is after more
cash. That's wrangling larger states, which resent paying for the problems of smaller nations. They're
pushing for strict new penalties, including the loss of voting rights, for countries which break budget
rules. Disagreements about spending and Lisbon Treaty amendments are set to dominate a meeting
of EU heads in Brussels.


Tea Party comes to the EU


Witness - Sugar Town - The Day After

A look at how a small community in Greece and its environment fall victim to the forces of 'disaster capitalism'.


EU - Nigel Farage over Europese belastingsplannen


Radio - Euroforum: de centen van Europa

Het Europees Parlement stemt vandaag over de Europese begroting voor volgend jaar. De Europese Commissie en het Europees Parlement willen een bescheiden groei van het Europese budget voor 2011. De lidstaten willen dat de EU 4 miljard minder uitgeeft omdat ook alle regeringen zwaar moeten bezuinigen. Nieuw en controversieel is de eis van het Europees Parlement dat Brussel op lange termijn meer eigen inkomsten krijgt. Die eigen middelen, ook wel eens Europese belastingen genoemd zouden de contributies van de lidstaten moeten vervangen. De christendemocraat en oud premier van BelgiŽ Jean-Luc Dehaene vindt dit een goede zaak voor de begrotingen van de lidstaten. Zijn Europees collega Hans van Baalen(VVD) is het daar grondig mee oneens. Het Euroforum, live vanuit Straatsburg.

Lees verder


De EU wil meer macht en meer onderdanige melkkoeien......


De Big pharma plaag in Brussel

Hallo allemaal,

Voor je dit onderstaande leest, please :fasten your seatbelts:, zodat je niet achterover slaat....

Het gaat om een hele belangrijke petitie. Verleden jaar probeerden EU commissies al te rommelen aan de Vitaminen en mineralen.Er is een strikte regelgeving ingevoerd en de hetze dat er zo meteen geen vitaminen zonder dokters recept te verkrijgen zou zijn, werd o.a. door een onderzoek vanTros radar weggenomen. Toch, wat wij niet weten ,is er wel een lijst met "verboden", natuurlijke middelen.ontstaan.

Zo kon ik , kort daarna plots mijn aminozuur gebonden Magnesium niet meer bij van de Pigge verkrijgen. Verboden! Het is net de beste magnesium verbinding voor o.a. spier ontspanning, dus ze weten precies wat ze uit de handel moeten nemen, zodat je naar je huisarts moet voor chemische medicijnen.

Maar de Pharmakneuten gaan steeds weer ,beetje bij beetje verder de grenzen van ons geboorterecht te tergen en te schenden! Zo nu hebben zij,een paar ziekelijke lobbyisten en de immer ongeneeselijke politici, het weer voor mekaar een wet te maken waarbij de toegang tot medicinale kruiden onmogelijk word gemaakt. Met ingang van 1 april 2011.Het is geen grap.

Uitgebreide info en de petitie kun je in de volgenden linken vinden.
Stuur deze mail zoveel als mogelijk door,, dan zal het vast bij een 1 april grap blijven.

Engels artikel


In het Nederlands


De petitie

Ben je in de mood voor nog een? Eu heeft zo ook besloten dat je gewoon gewassen genetisch mag manipuleren. Dat het enorm slecht is en de Laboratorium ratten het niet eens willen eten,daar hoor je niets over. Het is immer allemaal voor onze bestwil. Wil je je meer info over het duivelse bedrijf Monsanto dat hier achter zit, en waarom de voedsel en farmaceutische Ind de meest winstgevende is, en een groter wapen dan een atoombom..?

Documentaire Monsanto Link 1 |   Link2


Petitie twee zeer belangrijk!


Wel...genoeg voor vandaag.

Groetjes Hein


Tijdelijk EU verbod op kloonvlees

Europese Commissie buigt voor druk parlement

'Minder dierenleed door een verbod op kloonvlees: dat de EU dit consumptievlees nu actief uit slagerijen gaat weren, zie ik als een enorme opsteker. Ook voor de democratie, want de Europese Commissie buigt uiteindelijk toch voor de meerderheid van het parlement zelf.' Dat zegt Kartika Liotard (Verenigd Links). Zij kreeg als 'rapporteur' in het Europees Parlement keer op keer brede steun voor haar eis tot een verbod op kloonvlees. Maar de Europese Commissie schoof een moratorium steeds voor zich uit.

Inmiddels drong de handel in vlees en andere producten van gekloonde dieren zoals melk, sperma en nageslacht door tot Europese winkels en restaurants, zonder dat slagers of consumenten ervan op de hoogte konden zijn. Uit een intern EU-document en een publicatie in het vakblad AgraFacts blijkt nu dat de Europese Commissie toegeeft aan de morele druk uit het parlement. Liotard: 'Ik ga er van uit dat het vijf jaar durend moratorium nu snel van kracht wordt.'

Het Nederlandse Europarlementslid: 'Een probleem dat de Europese Commissie niet oplost, gaat over voedingsmiddelen van nakomelingen van kloonvee. Je mag vlees van nakomelingen kopen en verkopen, maar je mag het vee binnen de EU niet kloneren. Daarmee omzeilt de EU het ethische en het dierenwelzijnsaspect. Dat lijkt sterk op het tweeslachtige Nederlandse softdrugsbeleid.'

'Niet door openheid van de EU, maar door speurwerk van de New York Times en dankzij Britse media kwam de invoer van kloonproducten afgelopen zomer aan het licht. De Europese Commissie reageerde als een oester, bang als ze is voor de handelsrelaties met Amerika, waar het kloneren voor consumptiedoelen is toegestaan. Aan de kwaliteit van het vlees merk je niks, maar het feit dat een 'kloonkoe' absurd veel mismaakte kalfjes krijgt die - als ze al levend geboren worden - veel ziektegevoeliger zijn dan gewone dieren, zette het Europees Parlement van links tot rechts aan het denken. De Europese Commissie haalt nu zelf een Japanse studie aan waaruit blijkt dat van de weinige embryo's die de baarmoeder overleven 55 %kort na de geboorte alsnog sterft.'

Kartika Liotard: 'Twee keer kreeg ik massale steun voor mijn oproep tot een verbod. Ik ben blij dat de Europese Commissie nu eindelijk bezwijkt voor onze druk en een moratorium afkondigt. Daarmee is er in elk geval vijf jaar rust voor de dieren en voor ons tijd om deze onzin geheel van de markt te krijgen.'


Europese Commissie: SOLVIT SUCCESSEN

hoogste tijd dat dat geldverslindende EUROPARLEMENT (nationalistische lobbyisten) wordt opgeheven; alleen zij zorgen voor onnodige schendingen van vrij verkeer van personen in de EU. Hoe lager de rang van de ambtenaar, hoe nationalistischer deze 'werkt beter gezegd tegenwerkt': zij kennen de wetten NIET, dus de EU BURGER loopt rechtstreekts de valkuil in met alle gevolgen van dien. Die heeft namelijk -ter plekke- met deze 'papieren sukkels' te maken.

Lees verder

Ditta


Uw leven in de Europese Unie

Gelieve de Grondrechten eens goed door te nemen; ook Nederland heeft zich daaraan te houden, maar doet dit niet. Op volle schaal worden rechten van de inwoners (welke nationaliteit dan ook) geschonden. Europees recht staat boven nationaal recht...gelukkig.

Lees verder

Ditta


Manu - De dag dat de euro valt


Voorbeeldbrief inzake richtlijnen geneeskrachtige kruiden

Naar aanleiding van het artikel over de richtlijnen voor geneeskrachtige kruiden, die per 1 april 2011 zullen ingaan, hebben we op de redactie een voorbeeldbrief ontvangen van een verontruste lezer. Ze roept op om deze brief naar de regeringsleden te sturen en ook om deze door te sturen naar contacten. Bedankt voor je inspanning!

Lees verder

Geert


Boek 'De Weg Terug' beschrijft het einde van de euro

Sinds de crisis komt Europa iedere dag een stap dichterbij het einde van de euro. Daarmee verdwijnt ook het bestaansrecht van de Europese Unie. In het vandaag verschenen boek 'De Weg Terug' van Peter Burgerjon wordt beschreven hoe het leven er uit zal zien als we daadwerkelijk op dit punt belanden. We volgen een vriendengroep die zijn weg zoekt in het nieuwe Europa en voortdurend heen en weer geslingerd wordt tussen conformeren of radicalisatie. Daarmee geeft het boek een ontnuchterend beeld van het wankele evenwicht waarin we binnen Europa met elkaar samenleven, en hoe weinig er voor nodig is om dit evenwicht te verstoren.

titel: De Weg Terug
auteur: Peter Burgerjon
pagina's: 194
uitvoering/formaat: paperback 12,5 x 20 cm
ISBN: 978-94-6089-795-5
prijs: € 16,95

--

De val van de euro wordt ook al jaren voorspeld op www.openbaring.com

Ron


Europees Parlement verhoogt entertainment begroting met 85%

De entertainment industrie is namelijk goed voor u. Hou u weg van de echte issues rondom de redenen en toedracht van de oorlogen, economische crisis en de als maar toenemende bemoeizucht van de EU en het creŽren van een on-democratische macht die geen belang heeft aan een mening van een land als Nederland, alhoewel we zijn wel goede betalers.

European Parliament entertainment budget gets 85% raise

Bron: www.wacholland.org

Geert


Compliance issues with EU battery cage ban - Stuart Agnew MEP


EU's litany of failure - Godfrey Bloom MEP


EU empire builders spending more taxpayers money - Derek Clark MEP


De Europese natte droom

Om je even uit de droom te helpen;-) Jij stelt: "We behoren inmiddels tot de top 3 van netto betalers aan de mooie Europese natte droom. Misschien nog wat landen laten toetreden zodat we kunnen klimmen naar positie nr 1?"  Maar inclusief onze douane afdracht, die niet is meegenomen, aan die vermaledijde EU spons staan wij al op het schavot op plaats een. Dus een niet te versmaden plaats als je onze politieke 'leiders (zakkenvullers)' moet geloven. En geloof mij, er zijn totaal geen gegadigden om ons van die plek te verstoten. Als we al een graantje uit te pot mee kunnen pikken weten de bestuurders niet eens een behoorlijke rapportage te produceren waardoor de EU subsidie alsnog moet worden teruggegeven. Hulde voor deze wanprestatie!

Jan


Radio - Nederland betaalt te veel aan de Europese Unie

Nederland is ťťn van de grootste netto-betalers aan de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die de Volkskrant vandaag bekend maakte. Netto betaalt Nederland 2 miljard aan Europa dat is 0,36% van het bruto nationaal inkomen. />Alleen BelgiŽ betaalt procentueel met 0,43% meer dan wij. Binnenkort wordt begonnen met de onderhandelingen over de financiŽle verhoudingen in Europa na 2012. Het is de vraag of Nederland de korting van ťťn miljard euro die toenmalig ministers Zalm en Balkenende bedongen voor die periode behouden blijft. Heeft Nederland direct en indirect zoveel voordeel aan de Unie dat die netto-betaling van twee miljard euro een terecht bedrag is? Of moet er in deze tijd van bezuinigingen ook op uitgaven aan Europa bezuinigd worden?

Lees verder


TV - Tegenlicht: De aanval op Europa

Een Griekse tragedie: Kostas, de kouroi en de crisis. Op 19 mei 2010 maakte de Griekse regering melding van een zeer zeldzame vondst van twee beelden uit de Griekse oudheid. De Kouroi-beelden, beide 2700 jaar oud, waren aangetroffen op het landje van een Griekse boer, die van plan was om ze voor tientallen miljoenen euro's illegaal te verhandelen aan het buitenland. Tegenlicht gaat op zoek naar het mysterieuze verhaal achter de vondst van de twee beelden en stuit op een ware crime story, een whodunnit op het Griekse platteland.

Link


Farmaceutische industrie slaat grote slag: Geneeskrachtige kruiden |
verdwijnen uit de EU

De deal is zowat rond. Kruidenpreparaten zullen verdwijnen en de kruidengeneeskundige mag ze niet meer voorschrijven.

Lees verder


Ian Buruma: The Muslim Scare in Europe - Hysteria or Threat?

Is the danger posed by Muslim immigrants real? If it is exaggerated, why the general hysteria? Award-winning author and journalist Ian Buruma will addresses these questions and others raised in his new book "Taming the Gods," a sharp-eyed look at the tensions between religion and politics on three continents: Europe, Asia and North America Series: Herman P. and Sophia Taubman Endowed Symposia in Jewish Studies.


Filmpje: De Griekse protesthond

Dit filmpje gaat over Louk, de protesthond. Sinds 2008 is deze zwerfhond van de partij als er
geprotesteerd wordt in Griekenland. Inmiddels hebben de activisten hem als mascotte
geadopteerd en voeren hem. Het dier trekt zich niets aan van de harde knallen en is op zijn
gemak. Tussendoor ligt hij tussen al het tumult zijn dutje te doen. Hij heeft nu zelfs andere
honden meegenomen, die hem vergezellen tijdens de protestwandelingen. Een prachtige,
ontroerende ode aan deze hond, die waarschijnlijk meer gevoel van vrijheid en verstand
heeft dan de meeste mensen. Voor jou, Louk!Bron tekst: www.argusoog.org

Geert


Verbod op medicinale kruiden in Europa - Codex gaat gewoon door

Geachte Belgische vertegenwoordigers van het Europese volk,

Vandaag kreeg ik volgend bericht onder ogen :
http://gaia-health.com/articles301/000301-big-pharma-scores-big-
win-medicinal-herbs-disappear-eu.shtml#here

Het gaat over een Europese directieve die op 1 april 2011 van kracht zou worden ( 2004/24/EC ) .

In essentie komt het erop neer dat alle kruiden ( look, munt, ... ) en natuurlijke producten die sinds eeuwen gebruikt worden ter ondersteuning van onze gezondheid vanaf dan gelijksgesteld zullen zijn met medicijnen wanneer er geneeskrachtige of ziekteremmende effecten worden aan toegeschreven. Dit betekent dat ze om nog legaal te kunnen verhandeld worden moeten erkend worden en hiervoor dezelfde procedure moeten doorlopen als farmaceutische producten, waarvan de kost varieert tussen de 80.000 en 120.000 euro.

De gevolgen van deze Europese regelgeving zijn niet te overzien.  Men moet echt geen 'conspirationist' zijn om hierachter de invloed van de farma-en voedselmultinationals te zien. de omschrijving zou zo ruim zijn
dat het werkelijk alle soorten voedsel, kruiden en voedingsstoffen – zelfs water – als medicinaal beschouwt. Deze directieve lijkt ons een regelrechte aanslag op de gezondheid, de elementaire behoeften en de vrijheid van de Europese bevolking. Het dreigt hier even absurd te worden als in de USA waar blijkbaar de FDA nu al zou van oordeel zijn dat een okkernoot moet beschouwd worden als een medicijn als er positieve effecten op de gezondheid worden aan toegeschreven ... ! Namens de Belfort-group vraag ik uitdrukkelijk u te informeren over deze directieve en ons te willen op de hoogte stellen van uw standpunt.

Hoogachtend,

Peter Vereecke

PS Ik neem hieronder een lijstje van 10 redenen op waarom deze directieve dient bestreden te worden :

De belangrijkste beperkingen uit de EU Traditionele Medicinale Kruidenproductenwet (THMPD) luiden:

1.Discriminatie tegen niet-Europese Kruiden Tradities door te eisen dat er per 30 jaar traditioneel gebruik minimaal 15 jaar binnen de EU gebruik van is gemaakt, als bewijs dat iets voor gevestigd, traditioneel gebruik mag doorgaan. Aan de basis van deze eis ligt de verdenking dat in verschillende regio's verschillende standaards gelden voor producten, waarmee wordt gesuggereerd dat de standaards buiten Europa minder goed zijn dan die binnen Europa. Deze aanname benadeelt Ayurvedische geneeskunde, Traditionele Chinese Geneeskunde, de tradities in Zuidoost AziŽ, Tibet, de Amazone en Zuid-Amerika, die juist bij de bekendste en meest ontwikkelde traditionele plantkundige geneeswijzen ter wereld behoren.

2.Specifieke kruidenmengsels mogen verboden worden. ‘Traditioneel gebruik’ wordt bij deze wetgeving gebaseerd op het gebruik van bepaalde kruiden of combinaties van bepaalde kruiden. Daardoor worden automatisch alle nieuwe ontwikkelingen of innovatieve kruidenmengsels uitgesloten die door de moderne wetenschap worden ondersteund.

3.Producten zijn onderhevig aan farmaceutische criteria en goedgekeurde productie methoden. Volgens de THMPD moeten alle producten voldoen aan de farmaceutische eisen voor productie, inclusief de zuiverheids- en stabiliteitscriteria die bij conventionele farmaceutische producten gelden, allemaal volgens de voorwaarden van deze zelfde basiswetgeving (2001/83/EC). Vanwege de vele ingewikkelde mengsels, het gebruik van zoveel natuurlijke ingrediŽnten en de verschillende specifieke kenmerken van kruiden, en in andere gevallen, het gebrek aan standaards om specifieke kenmerken te onderscheiden, kan daaraan door de meeste medicinale kruidenmengsels nooit worden voldaan.

4.Traditionele geneesmiddelen mogen alleen toegelaten worden als ze bedoeld zijn voor onbeduidende kwaaltjes, terwijl traditionele geneesmiddelen oorspronkelijk juist ontwikkeld zijn om alle mogelijke kwalen en ziekten te bestrijden. Daarbij komt ook dat deze vorm van wetgeving etnische minderheden in de EU discrimineert die graag gebruik willen blijven maken van de middelen die voortkomen uit hun eigen
traditionele geneesmiddelengeschiedenis. En gewone voedingssupplementen die momenteel legaal verkocht mogen worden binnen de EU met gelijksoortige ingrediŽnten die ook de gezondheid bevorderen (of kans op ziekte verminderen) bij bijvoorbeeld, hart en vaatziekten of zenuwziekten, worden door deze wetgeving alsnog verboden.

5.Abnormaal hoge kosten om goedgekeurd te kunnen worden. De kosten die gepaard gaan met een goedkeuring voor de THMPM, inclusief het opstellen en bijhouden van dossiers en wetenschappelijk bewijs, en om te kunnen voldoen aan de eisen van genetische wetgeving (die steeds opnieuw moet worden beoordeeld omdat daar geen bewijsmateriaal voor bestaat) zijn voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen veel te hoog.

6.Kruidenproducten die hoge doses vitamine en mineralen bevatten worden verboden en alleen toegestaan als de werking ervan ondergeschikt wordt beschouwd aan de kruiden die erin zitten.

7.Kruidenproducten waaraan andere ingrediŽnten zijn toegevoegd, behalve vitamines en mineralen, zijn verboden. Er bestaat een mogelijkheid dat er in de toekomst een wijziging wordt doorgevoerd om toevoegingen toe te staan, alhoewel daarvoor dan waarschijnlijk eisen worden gesteld waaraan moeilijk of alleen tegen hoge kosten kan worden voldaan.

8.Hogere kosten en inperking van keuzevrijheid voor de consument gezien het feit dat de kosten om aan de eisen te voldoen enorm zullen stijgen, wat aan de eindgebruiker doorberekend zal worden, zullen de producten voor sommigen te duur worden en die mensen zullen dus niet meer in staat zijn hun eigen keuzes te maken over hun gezondheid.

9.Controle door de commissie. Goedkeuring wordt verstrekt door de THMPC commissie, die enorm beÔnvloed wordt door de chemische farmacie en die geen advies inwint bij kruidenspecialisten of anderen met gedegen kennis van traditionele medicinale werkwijzen.

10.Effecten op niet-Europese leveranciers van kruiden. Veel kruiden die door de plannen van de THMPD worden verboden, worden door kleine boeren of in bepaalde gebieden buiten Europa geproduceerd. Als producten met deze kruiden verboden worden, omdat ze natuurlijk gekweekte voedingssupplementen bevatten, en als ze ook nog eens geen goedkeuring kunnen krijgen vanwege de slechte bedoelingen van de THMPD, dan zullen die leveranciers hard getroffen worden.


Tegenlicht: De toekomst van Europa volgens Beppe Grillo

Documentaire. De druk van buiten op museum Fort Europa neemt toe. De euro wankelt door schulden en speculaties, de eenheid in de Unie brokkelt af en de fundamenten van de sociaaldemocratie lijken onhoudbaar, want met de huidige economische groei niet langer betaalbaar. Aan de randen wordt Europa belaagd door speculanten, in het hart door populisten en radicalen. Hebzucht en korte termijn denken lijken belangrijker dan visie en solidariteit. Slaagt Europa in haar 'mission impossible': het stuiten van de vrije val? Beppe Grillo is een fenomeen. Hij is ItaliŽ's bekendste entertainer, maar hij trekt inmiddels ook buiten zijn geboorteland volle zalen. Met zijn radicale uitspraken en zijn grote gebaren werd hij de schrik van Berlusconi en andere bestuurders. Van de Italiaanse televisie is hij verbannen maar miljoenen lezen zijn weblog. Nu is hij de geestelijk vader van een nieuwe burgerbeweging op internet, waar hij vooral twintigers en dertigers wil mobiliseren. Als een virus tťgen grootkapitaal, maffia en mismanagement en vůůr een nieuw-links en duurzaam doe-het-zelf bestuur. Door gewone mensen die wťl deugen. Daarom stelt de voormalige accountant onvermoeibaar misstanden aan de kaak. Beppe Grillo werd in 2005 door Time Magazine uitgeroepen tot 'Europese held'.

Link


Radio - Hoe gaat het met de euro?

Paul de Grauwe, hoogleraar Internationale Economie aan de Universiteit van Leeuwen, over de huidige stand van de euro.

Download MP3


Nigel Farage vertelt Barroso hoe het er echt voorstaat in de Europese Unie

Een goed voorbeeld van beelden die we niet zullen zien in de mainstream media. Geen kritiek op onzinnige dure vaccinatie campagnes (de Klink methode), de Europese commissie, het toelaten van frankenstein foods op de EU markt etc etc. Maar weinigen durfen zich uit te spreken tegen deze geldverslindende burocratische puinhoop. En we weten wie straks uiteindelijk de kosten van de Europese bankbelastingen zullen gaan betalen. Zijn we de oude valuta omwisselkosten kwijt maar betalen we gewoon weer op een andere manier. Alleen nu komen de centen bij de EU burocraten terecht. Eens kijken wanneer het "neutrale" NOS journaal aandacht aan de kritiek besteedt....

Ron / Geert


De Europese zeeŽn: de Commissie stelt criteria vast voor een goede milieutoestand

De Europese Commissie heeft vandaag een besluit aangenomen waarin de criteria zijn vastgesteld voor het bereiken van een goede milieutoestand voor de Europese zeeŽn. Deze criteria zullen de lidstaten helpen om in elke regionale zee gecoŲrdineerde mariene strategieŽn te ontwikkelen, die samenhang garanderen en aan de hand waarvan de in de verschillende regio's gemaakte vooruitgang kan worden vergeleken. De vaststelling van de criteria was een vereiste van de kaderrichtlijn mariene strategie, die erop gericht is uiterlijk in 2020 een goede milieutoestand in alle mariene wateren van de EU te bereiken.

Commissaris voor Milieu Janez Potocnik stelde het als volgt: “Wij willen dat onze zeeŽn gezond en productief zijn. Het besluit van vandaag dient als uitgangspunt voor de vaststelling van precieze doelstellingen voor het bereiken van een goede milieutoestand. De goedkeuring, tijdens het Internationale jaar van de biodiversiteit, van dit besluit betreffende criteria voor een goede milieutoestand is een volgende stap op weg naar de vaststelling van een biodiversiteitsstrategie van de EU voor de periode na 2010.”

Het besluit van de Commissie

In het besluit van de Commissie betreffende criteria voor een goede milieutoestand van de mariene wateren wordt op verschillende aspecten van de mariene ecosystemen gefocust, waaronder biologische diversiteit, vispopulatie, eutrofiŽring, vervuilende stoffen, zwerfvuil en lawaai.

De in het besluit vastgestelde criteria en bijbehorende indicatoren zijn gebaseerd op wetenschappelijk en technisch advies van onafhankelijke deskundigen en moeten door de lidstaten worden gebruikt om de milieutoestand van het mariene ecosysteem te omschrijven. Bij de vaststelling van deze criteria en indicatoren is voortgebouwd op bestaande verplichtingen en ontwikkelingen in de EU-regelgeving en is aandacht besteed aan onderdelen van het mariene milieu die in de bestaande beleidslijnen nog niet aan bod waren gekomen.

Terwijl sommige criteria volledig uitgewerkt en operationeel zijn, moeten andere nog worden verfijnd. In het besluit wordt benadrukt dat voor de beoordeling van een goede milieutoestand aanvullende wetenschappelijke inzichten nodig zijn om een ecosysteemgerichte aanpak van het beheer van de Europese mariene wateren te ondersteunen. De criteria zullen dan ook moeten worden herzien om met nieuwe wetenschappelijke kennis rekening te houden.

Doelstelling 2020 voor een goede milieutoestand

Een goede milieutoestand betekent dat de algemene toestand van het milieu van de mariene wateren leidt tot ecologisch diverse en dynamische oceanen en zeeŽn die gezond en productief zijn. Het gebruik van het mariene milieu moet op een duurzaam niveau blijven, waardoor het potentieel voor gebruik en activiteiten door de huidige en toekomstige generaties wordt veiliggesteld. Dit betekent dat ten volle rekening moet worden gehouden met de structuur, de functies en de processen van de mariene ecosystemen, dat mariene soorten en habitats moeten worden beschermd en dat door de mens veroorzaakte achteruitgang van de biodiversiteit moet worden voorkomen.

Om de EU-doelstelling betreffende een goede milieutoestand voor alle mariene wateren tegen 2020 te halen, moeten de lidstaten mariene strategieŽn ontwikkelen die kunnen dienen als actieplannen voor een ecosysteemgerichte aanpak van het beheer van de menselijke activiteiten. Een goede milieutoestand moet op het niveau van de mariene regio of subregio worden bepaald, op basis van de 11 kwalitatieve beschrijvende elementen van het mariene milieu die in de kaderrichtlijn mariene strategie zijn vastgesteld. In elke fase van de uitvoering van de richtlijn is regionale samenwerking vereist.


Radio - Een Nederlands gezicht in Europa

De eenheid tussen de Europese lidstaten is ver te zoeken. Terwijl er wordt gekissebist in Europa, trekken de Verenigde Staten, China en andere opkomende economieŽn hun eigen plan. Tom de Bruin is permanent vertegenwoordiger van de Europese Unie voor Nederland. Hoe voorkomen we dat de macht van Brussel afbrokkelt en welke rol kan Nederland daarin spelen?

Download MP3


Irish travellers facing increasing discrimination


Portugese banken lenen recordbedrag van ECB

Portugese banken hebben in juli een recordbedrag geleend van de Europese Centrale Bank (ECB). In totaal werd 48,8 miljard euro geleend

Lees verder


Food banks to save EU when money runs out?


TV - Holland Doc: Surprising Europe

Oegandese migrant Ssuuna Golooba waarschuwt zijn landgenoten: Blijf thuis, Europa is een hel!

Link


EU may end up a new type of state never seen before

The final form of the EU could possibly become a new type of state that hasn't existed yet, shared Professor of Political Science Waldemar Skrobacki from the University of Toronto. "The EU is a political force of significance. It is a little bit unusual because it does not have an army," Skrobacki said. "It does not have all the usual requirements assigned to a state -- because it is not a state, but it is as such quite influential and it has a presence in many corners of the world." "[The EU's] significance is not based on its military power or the threat of using military power. It is not a political force that can be conceived in purely realistic terms, because realism is only partially applicable to the nature of the EU." Skrobacki believes that the EU comes out of every crisis with an accelerated integration process. The professor does not believe in the fall of the euro simply because the resonance will shatter the whole world. Instead, it can serve as a guarantee to its stability. If Russia wants to maintain good relations with the EU, it had better deal with the EU officials directly and not through the heads of states that form the EU, Skrobacki said.


Eurocommissaris denkt aan EU-belasting

Europees commisssaris Janusz Lewandowski (Begroting) overweegt de invoering van EU-belastingen.

Lees verder

---

Precies wat we voorspelden enige maanden geleden. Nog even dan worden we aan alle kanten geplukt en geschoren. Als makke lemmings achter een burocratische geldverkwistende karavaan aan. Geef mij die Gulden maar terug en desnoods de Mark als het moet. We zijn lang genoeg belazerd door deze ontwikkelingshulporganisatie voor armlastige EU landen. Nederland gaat wel 18 miljard bezuinigen want de Grieken krijgen weer een kado van 6 miljard en de Oostbloklanden zijn de volgende die hun hand zullen ophouden. Leven de Europese gedachte waar de gekke Henkies gewoon braaf blijven betalen voor de frauderende broeders. Misschien krijgen we straks ook staatsboerderijen waarop we te werk worden gesteld?

Ron


Zelfstandigen krijgen zwangerschaps- en pensioenuitkeringen op grond van nieuwe EU-wetgeving

Zelfstandigen en hun partners zullen een betere sociale bescherming genieten – waaronder voor het eerst het recht op zwangerschapsverlof – op grond van nieuwe EU-wetgeving die vandaag in werking treedt. De richtlijn over zelfstandigen en hun meewerkende echtgenoten (Richtlijn 2010/41/EU) voorziet in de intrekking en vervanging van eerdere wetgeving (Richtlijn 86/613/EEG) en verbetert de sociale bescherming van miljoenen vrouwen op de arbeidsmarkt, waardoor vrouwelijk ondernemerschap wordt bevorderd. Momenteel is slechts ťťn op drie ondernemers een vrouw.

"Met de inwerkingtreding van deze nieuwe wetgeving zet Europa een belangrijke stap voorwaarts naar een betere sociale bescherming en gelijke economische en sociale rechten voor zelfstandig werkzame mannen en vrouwen en hun partners" aldus Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie, grondrechten en burgerschap en vicevoorzitter van de Europese Commissie. "De nieuwe Europese wetgeving waarborgt de volledige gelijkheid in de praktijk tussen mannen en vrouwen in het beroepsleven, door het ondernemerschap van vrouwen te stimuleren en zelfstandige vrouwen een betere socialezekerheidsbescherming te geven. Ik roep alle lidstaten op snel te beginnen met de uitvoering van de richtlijn zodat onze burgers de voordelen in hun dagelijks leven kunnen zien."

De wetgeving werd op 18 mei door het Europees Parlement en op 7 juni door de lidstaten van de EU goedgekeurd (IP/10/699). De bescherming van vrouwelijke zelfstandigen en van meewerkende echtgenoten of levenspartners van zelfstandigen wordt door deze wetgeving aanzienlijk verbeterd, vooral ook in het geval van zwangerschap. Zij krijgen een zwangerschapsuitkering en wanneer zij dat wensen, 14 weken verlof. Voor het eerst wordt op EU-niveau aan zelfstandigen een zwangerschapsuitkering toegekend.

De nieuwe regels hebben ook als doel het ondernemerschap in het algemeen, en dat van vrouwen in het bijzonder, aan te moedigen. Op dat gebied bestaat er momenteel een grote kloof tussen mannen en vrouwen: slechts 30% van de ondernemers in Europa zijn vrouwen.

Ten slotte is ook de bepaling over sociale bescherming van meewerkende echtgenoten en levenspartners (die als zodanig door de nationale wetgeving zijn erkend) een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de richtlijn van 1986. Zij zullen recht hebben op dezelfde socialezekerheidsdekking (zoals pensioenen) als officiŽle zelfstandigen, als de lidstaat zelfstandigen een dergelijke bescherming biedt. Dit zal bijdragen tot een sterker sociaal vangnet en vermijden dat vrouwen in de armoede verzeild raken.

De EU-lidstaten moeten nu binnen twee jaar de richtlijn in hun nationale wetgeving omzetten. Alleen wanneer bijzondere moeilijkheden dit rechtvaardigen, kan deze termijn met twee jaar worden verlengd om de bepalingen betreffende meewerkende echtgenoten om te zetten.

Achtergrond

Ook al zijn zelfstandigen een minderheid, zij maken toch een aanzienlijk deel van de werkzame bevolking in Europa uit, namelijk 16 %.

Ongeveer 11 % van de zelfstandigen in Europa doet een beroep op de hulp van echtgenoten en partners die op informele basis in kleine familieondernemingen, zoals een boerderij of een plaatselijke dokterspraktijk, werken. Die meewerkende echtgenoten zijn traditioneel volledig afhankelijk van hun zelfstandige partner. Als zodanig lopen zij bij scheiding, overlijden van de partner of faillissement groot gevaar arm te worden.

Wat werknemers betreft, heeft de EU recentelijk een nieuwe richtlijn aangenomen tot verbetering van het recht op ouderschapsverlof (IP/09/1854) en behandelt het Europees Parlement momenteel in eerste lezing het voorstel van de Commissie voor een herziene richtlijn over zwangerschapsverlof (zie ook IP/08/1450).


Radio - Grenswerkers benadeeld door nieuwe wetgeving

Door een nieuwe Europese wet dreigen veel grensarbeiders in de financiŽle problemen te komen. Ongeveer 90.000 Nederlanders wonen in de buurlanden, maar werken in Nederland en dreigen allerlei (fiscale) voorzieningen mis te lopen, zoals de hypotheekrente-aftrek.

Download MP3


Once a Con, Always a Con? 'Preventive detention' splits Germany

Germany looks forced to scrap its system of keeping violent criminals and re-offenders under lock and key, even after their sentences are up. The European Court of Human Rights has ruled so-called 'preventive detention' illegal. This means potentially dangerous individuals could soon be back in the community.


Europese wetgeving brengt Nederlande volksgezondheid in gevaar

De stichting Recht Op Gezondheid, zie www.rechtopgezondheid.info, heeft in een open brief aan
demissionair minister president Balkenende gevraagd om de aanstaande maatregelen van de
Europese Commissie zoals oa vastgelegd in Richtlijn 2002/46/EC te blokkeren. Met deze richtlijn
wil Europa maxima opleggen voor het dagelijkse gebruik vitaminen en mineralen zowel in voedsel
als in voedingssupplementen.

“Een krankzinnige maatregel”, aldus de Stichting. “Als Brussel zijn zin krijgt, is het straks simpeler
om in Amsterdam aan harddrugs te komen dan aan vitaminen”. Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijke stoffen die het lichaam niet zelf kan aanmaken en dus via de voeding verkregen moeten worden. De Europese Commissie heeft verregaande maatregelen aangekondigd om het niveau van deze essentiŽle nutriŽnten terug te dringen.

De Stichting wijst er in haar brief op dat deze Europese maatregelen net zo nodig zijn als een
richtlijn om kromme bananen te verbieden en te eisen dat zij voortaan recht zijn. Vitaminen en
mineralen zijn gewoon natuurlijke voedingsstoffen die al tienduizenden jaren een onlosmakelijk
onderdeel van de voeding van de mens zijn. Als je voedingsstoffen al gaat inperken via Europese
wetgeving dan moeten we straks ook wetgeving krijgen over het maximale hoeveelheid te drinken
water per dag per persoon.

De Stichting wijst er verder op dat steeds meer mensen “De schijf van vijf” niet meer kennen noch
gebruiken en dat de kwaliteit en de eetgewoonte van mensen tot gevolg heeft dat heel veel
mensen juist essentiŽle nutriŽnten als vitaminen en mineralen steeds minder binnenkrijgen, met
alle gevolgen van dien.

Het is daarom volgens haar ook niet verbazingwekkend dat het aantal chronische ziekten in onze
samenleving schrikbarend groeien, met als gevolg dat de kosten van de gezondheidszorg de pan
uit rijzen. In het peiljaar 2005 gaf Nederland 68,5 miljard Euro uit aan gezondheidszorg. Dat is 13,5
% van het Bruto Binnenlands Product en 4200 Euro per jaar per Nederlander, en dit stijgt nog elk
jaar!

“In plaats van gezond eten aan te moedigen en junkfood af te raden gaat de Europese Commissie
met haar aanpak lijnrecht in tegen de gezondheid van mensen”, aldus de Stichting.
Volgens haar zijn de farmaceutische bedrijven en de psychiatrie de grote winnaars van de
voorgestelde Europese wetgeving want hoe slechter het eten, hoe ongezonder de bevolking en
hoe meer ziekte en mentale stoornissen behandeld zullen kunnen worden met medicijnen.
“Als je een paar dagen geen essentiŽle voedingsstoffen binnenkrijgt is het net of je een paar dagen
niet gegeten hebt en kijk dan eens hoe je voelt”, aldus een woordvoerder van de Stichting. “En
meer junkfood eten maak het lichaam alleen maar dikker want echte voeding krijg je dan niet
binnen. Voeg daarbij nog eens drugs of alcoholgebruik en andere aanslagen op het lichaam en tel
uit je winst.”

De Stichting dringt in de brief er ten slotte bij Premier Balkenende op aan niet akkoord te gaan met
de voorgestelde Brusselse maatregelen en meer onderzoek te eisen alvorens deze dreigende
draconische maatregelen voor Nederland te accepteren. De stichting Recht op Gezondheid heeft verdere ludieke protestacties aangekondigd.

Stichting Recht op Gezondheid
info@rechtopgezondheid.info


In 2011 EU-brede uitwisseling vingerafdrukken

Vingerafdrukken, DNA-profielen en kentekenregistraties kunnen vanaf augustus volgend jaar automatisch worden uitgewisseld tussen alle 27-EU lidstaten.

Link


Guns, Germs and Steel

Jared Diamond's journey of discovery began on the island of Papua New Guinea. There, in 1974, a local named Yali asked Diamond a deceptively simple question: "Why is it that you white people developed so much cargo, but we black people had little cargo of our own?" Diamond realized that Yali's question penetrated the heart of a great mystery of human history -- the roots of global inequality.

Why were Europeans the ones with all the cargo? Why had they taken over so much of the world, instead of the native people of New Guinea? How did Europeans end up with what Diamond terms the agents of conquest: guns, germs and steel? It was these agents of conquest that allowed 168 Spanish conquistadors to defeat an Imperial Inca army of 80,000 in 1532, and set a pattern of European conquest which would continue right up to the present day. Diamond knew that the answer had little to do with ingenuity or individual skill. From his own experience in the jungles of New Guinea, he had observed that native hunter-gatherers were just as intelligent as people of European descent -- and far more resourceful. Their lives were tough, and it seemed a terrible paradox of history that these extraordinary people should be the conquered, and not the conquerors.

To examine the reasons for European success, Jared realized he had to peel back the layers of history and begin his search at a time of equality -- a time when all the peoples of the world lived in exactly the same way.

Tip: Geertje van der Burgh


DNA-gegevens door alle Europese lidstaten gedeeld

DNA-gegevens, vingerafdrukken en kentekennummers worden vanaf 2011 automatisch uitgewisseld tussen alle Europese lidstaten.

Link


Broccoli-oorlog bij het Europese Patentbureau

Steeds meer bedrijven proberen gewassen te patenteren. Kan dat zomaar? Broccoli als testcase.

Link


Europese Hof geeft NL rechter opdracht tot onderzoek bejaardendiscriminaitie

Zie voorafgaand 'Onrecht van de zorgwet' te vinden op fonteine.com

Link

Ditta


Petitie tegen EU tax

In tijden waarin de burgers in Europa de buikriem moeten aanhalen, wil de Europese Unie haar uitgaven verhogen. De Europese begroting voor 2010 bedraagt 141 miljard euro. Veel Europese politici en EU-topambtenaren vinden dit een 'schamel bedrag'. Zij willen de EU-begroting opstuwen door de invoering van indirecte Europese belastingen, zoals een hogere bijdrage uit de nationale BTW, een heffing op CO2-uitstoot of heffingen op bancair en elektronisch verkeer. Als Brussel zelf toegang krijgt tot belastingheffing is het einde zoek. Als de belasting is ingesteld, zal het tarief alleen omhoog gaan. De bureaucratie bepaalt wat de belastingbetaler betaalt. De belastingbetaler zelf staat schaakmat. Laat de Europese Unie zich toeleggen op zijn hoofdtaken, zoals de interne markt, de eurozone of een gemeenschappelijk beleid inzake milieu, transport, immigratie en energieonafhankelijkheid. Maar er is geen enkele behoefte aan een immens subsidiesysteem, gefinancierd via een EU-belasting. De EU is nu al niet in staat de gelden voor het Europees Sociaal Fonds, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en het Cohesiefonds fatsoenlijk uit te geven, bij gebrek aan overtuigende projecten. Beperk daarom het EU-budget tot maximaal 1 procent van het Europees Bruto Nationaal Inkomen (BNI).

http://www.noeutax.info

Frans Bos


Ierland probeert de toegang van Israel tot gegevens over EU burgers
te blokkeren

Ierland zoekt naar een weg om te voorkomen dat een EU initiatief om Israel toegang te geven tot gevoelige informatie over EU burgers, vanwege de zorg over het gebruik van deze info door Israel, zei de minister van Justitie dit weekend.

Link

Pieter Tau


Het EU banksysteem is in grote problemen

Het EU banksysteem is in grote problemen. Vele grootbanken bezitten honderden miljoenen Euro's riskante obligaties en niet presterende onroerend goed leningen. Maar afwaarderen zal hun eigen vermogen doen verminderen en dwingen tot herstructurering van hun schuld. Daarom verbergen de banken hun verliezen door boekhoudtrucs en leningen bij de Europese Centrale bank. Dit heeft geholpen om het verziekte systeem voor instorten te behoeden.

Link

Pieter Tau


Nieuw boek: De Naziroots van de "Brusselse EU"

Graag willen wij u informeren over een nieuw project dat wordt uitgevoerd door onze stichting.

Dit boek, dat werd geschreven door Paul Anthony Taylor, Aleksandra Niedzwiecki en dr. Rath, beschrijft hoe de belangrijkste architecten van de Europese Unie werden gerekruteerd uit dezelfde groep technocraten die al plannen hadden ontworpen een naoorlogs Europa onder de controle van de
nazi's, IG Farben en het chemisch-farmaceutisch kartel.

Een van de centrale onderwerpen in het boek is de figuur van Walter Hallstein, de eerste president van de Europese Commissie, die lid was van meerdere naziorganisaties. Het bewijs hiervan wordt geleverd in de vorm van officiŽle documenten in hoofdstuk 2. Het boek bevat ook de tekst van een werkelijk verbazingwekkende toespraak gegeven door Hallstein in januari 1939 waarin hij, onder andere, het bekrachtigen van de Neurenbergse rassenwetten van de nazi's in bezette landen, als een topprioriteit voorstelde. De tekst van deze toespraak wordt ondersteund door kopieŽn van een origineel persbericht en een handgeschreven pagina uit een manuscript van Hallstein.

Voorlopig is dit baanbrekende boek alleen beschikbaar in het Engels. U vindt het ook op de website
http://www.relay-of-life.org/nazi-roots/chapter.html

Wij zoeken nog vrijwilligers die dit boek, of delen ervan, voor ons willen vertalen in het Nederlands. Als u ons zou willen helpen bij deze belangrijke taak, dan horen wij dat graag van u. Mocht u vragen hebben over het bovenstaande, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Jolanda de Groot-Gravee
Dr Rath Health Foundation
Email: contact@dr-rath-foundation.org
www.dr-rath-foundation.org


An Iron Fist has come down on Europe - Nigel Farage


Minister Verburg verheugd over verbod illegaal gekapt hout

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is bijzonder verheugd dat het Europees Parlement woensdag heeft ingestemd met een handelsverbod voor illegaal gekapt hout. “Dit is een belangrijke stap voor de aanpak van grootschalige illegale houtkap. Het verbod in de Europese Unie helpt de ontbossing tegen te gaan en zorgt voor een betere bescherming van planten en dieren in de bossen. Een mooie opsteker in dit internationale jaar van de biodiversiteit."

Volgens minister Verburg is het verbod ook een steun in de rug voor de landen die met de EU een Vrijwillige Partnerschap Overeenkomst hebben gesloten of willen gaan sluiten om uitsluitend legaal hout te leveren. “De inspanningen van landen als Ghana, Kameroen en Congo worden niet langer ondermijnd door het goedkopere illegaal gekapte hout dat op de markt wordt gebracht", aldus de minister.

Nederland zet zich binnen de Europese Unie al jaren in voor stevige maatregelen om illegaal gekapt hout te weren van de Europese markt. In 2007 riep minister Verburg de Commissie op met wettelijke maatregelen te komen. Eind vorig jaar lag er een voorstel van de commissie op tafel om het gebruik van illegaal hout zo veel mogelijk tegen te gaan. Tijdens de vergadering van landbouwministers stemde minister Verburg tegen dit voorstel omdat de verordening niet ver genoeg ging. “Ik wilde een verbodsbepaling, maar andere landen wilden daar niet aan. Ik ben blij dat er in het Europees Parlement wel brede steun is voor een totaalverbod en reken erop dat het nu alsnog geregeld wordt."

De verordening waarmee het Europees Parlement heeft ingestemd richt zich op het moment waarop hout en houtproducten voor het eerst op de Europese markt worden gebracht. Bedrijven moeten kunnen aangeven waar het hout vandaan komt en van wie zij het gekocht hebben. Zo nodig moeten zij documenten overleggen die aantonen dat het hout gekapt is in overeenstemming met de wetten van het land van herkomst.


Europees parlementslid: 'Open geheime UFO-files'

Een Italiaans EU-parlementslid roept de lidstaten op om alle geheime documenten over ufo's openbaar te maken. Volgens Mario Borghezio moet het grote publiek ingelicht worden over alle mogelijke buitenaardse contacten.

Link

Ron Ergy


Radio - Europa dumpt slecht voedsel in Afrika

Europa dumpt voedsel dat gevaarlijke ingrediŽnten bevat of simpelweg over de datum is in Afrika, terwijl dat in Europa verboden is. Dat zegt Herman Koeter, directeur van Orangehouse Partnership. Hij adviseert overheden van ontwikkelingslanden over voedsel

Download MP3


TV - Hoe kon het zo fout gaan met de euro?

De koers van de euro is gekelderd door de financiŽle problemen in Griekenland en andere zuidelijke landen. Sommigen voorspellen zelfs al het einde van de euro. Hoe kon het zover komen en hoe nu verder met de Europese munt?

Link


De EU ontwerpt een tsunami waarschuwingssysteem

Door de EU gefinancierde onderzoekers hebben een vroegtijdig waarschuwingssysteem helpen ontwikkelen dat de bewoners van kwetsbare gebieden tegen tsunami’s kan beschermen. Daardoor zullen vele slachtoffers in de toekomst kunnen vermeden worden. In IndonesiŽ en Sri Lanka werd in december 2004 het aantal dodelijke slachtoffers op 230.000 geschat. De financiŽle steun van de EU voor dit onderzoek kwam van de DEWS (‘Distant early warning system = vroegtijdig waarschuwingssysteem vanop afstand), een project dat iets meer dan 4 miljoen euro ontving van de IST (Information society technologies), een thema-afdeling van het FP6 (het 6de kaderprogramma van de EU). De opdracht was om een vroegtijdig tsunami-waarschuwingssysteem te ontwikkelen dat vergevorderd interactief werkt en over sterke capaciteiten voor vroegtijdige waarschuwing beschikt.

Link

Nelle Busschots


Volksverlakkerij

Vandaag hebben de EU-opperhoofden weer een feestje in Brussel om af te spreken hoe het volk weer verder uitgemolken kan worden. Balkenende zal daar nog ťťn keer van kunnen genieten en hij zal dat met weemoed gaan missen.

Link

Maaike


EU luis in de pels is na zijn vliegtuigongeluk weer op dreef

European Parliament, Brussels - 16 June 2010
Speaker: Nigel Farage

Geert


Verband tussen vitamine B en longkanker

Mensen met veel B-vitamines in hun bloed lopen mogelijk minder kans om longkanker te krijgen, zo blijkt uit een nieuwe studie gefinancierd door het wereldwijde World Cancer Research Fund netwerk; de moederorganisatie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de International Agency for Research on Cancer en gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association.

Uit het onderzoek komt naar voren dat mensen met een bovengemiddeld niveau aan vitamine B6 en methionine (een verwante voedingsstof) de helft minder kans hebben om longkanker te ontwikkelen. Mensen met een hoog niveau aan vitamine B6 en folaat (vitamine B11) en daarnaast een hoog niveau aan methionine hebben zelfs twee derde minder kans op longkanker.

Dr. Paul Brennan, onderzoeksleider van de studie, stelt: "De uitkomsten zijn veelbetekenend, omdat de risicoverlaging bij rokers, voormalig rokers en niet-rokers even groot is. Er is echter meer onderzoek nodig om te bevestigen dat B-vitamines de kans op longkanker daadwerkelijk verkleinen. Als verder onderzoek onze bevindingen bevestigt, zal de volgende stap bestaan uit het identificeren van de optimale hoeveelheden B-vitamines in voeding voor het verkleinen van de kans op kanker."

Dr. Panagiota Mitrou, Science Programme Manager bij het World Cancer Research Fund: "Ik ben zeer verheugd met deze uitkomsten. Ze helpen ons de processen bij longkanker te begrijpen en zouden implicaties kunnen hebben voor preventie.

"Het is echter van vitaal belang dat we rokers duidelijk maken dat een hogere consumptie van B-vitamines geen vervanging is voor stoppen met roken, en dat ook nooit zal zijn. Roken is namelijk veruit de grootste risicofactor bij longkanker. De ontwikkelingen op dit gebied mogen niet ten koste gaan van het werk dat wereldwijd wordt verzet om het aantal rokers te verminderen.

"Daarnaast moeten we niet vergeten dat longkanker ook voorkomt bij mensen die nooit hebben gerookt, of met roken zijn gestopt. De onderzoeksbevindingen zouden kunnen betekenen dat deze mensen zelf iets kunnen doen om hun kans op longkanker te verkleinen. Een ander belangrijk punt dat we willen benadrukken is dat deze studie niet laat zien dat het innemen van B-vitamines in de vorm van voedingssupplementen effect heeft op het longkankerrisico."

Eerder wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer een derde van de meest voorkomende gevallen van kanker voorkomen kan worden door een gezond voedingspatroon, voldoende beweging en een gezond gewicht. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds raadt het gebruik van voedingssupplementen ter preventie van kanker af.


Industrielobby wint EU-slag om voedseletikettering

Na een spannende stemming in het Europees Parlement bleek vandaag dat lobbyisten van de grote voedingsconcerns een grote overwinning hebben behaald voor hun boycot op een eenvoudig kleurcodesysteem voor etiketten op voeding en drank. Europarlementslid Kartika Liotard van Verenigd Links spreekt van een grote teleurstelling voor consumenten: "Europa laat opnieuw handelsbelangen voorgaan, de enorme lobby van de industrie heeft ook nu gewerkt."

Met de kleurcode kan de consument in ťťn oogopslag zien of er bijvoorbeeld veel, gemiddeld of weinig suiker, vet of zout in zit. "Wil je weten wat je eet, dan heb je nu in de winkel eigenlijk een telmachine plus een leesbril nodig om producten te kunnen vergelijken. Helaas blijft dat zo," zei Liotard die vandaag in Straatsburg stemde vůůr het stoplichtmodel dat voedingsstoffen een kleurcode op het etiket meegeeft.

Zelf kunnen beslissen
Als Nederlands Europarlementslid heeft Liotard de afgelopen jaren veel energie gestoken in de strijd tegen betutteling en voor meer eenvoud, zodat consumenten zelf kunnen bepalen wat goed voor hun is. Tegen de andere Europarlementsleden zei ze gisteren in het debat in Straatsburg: "60% van uw kiezers heeft overgewicht, 25% van onze kinderen is te dik of lijdt aan obesitas en 25% van de Europeanen heeft leesproblemen." Liotard vindt dat de huidige onvergelijkbare cijferbrij op etiketten hun de mogelijkheid ontneemt om zelf te kunnen beslissen.

Handel of consument
Het stelt Liotard zwaar teleur dat de meeste Europarlementsleden opnieuw liever de Europese handel blijken te beschermen dan de consument. "Waarom vindt iedereen kleurcodes wťl normaal op energielabels voor huizen, auto's en elektronica en niet op eten en drinken?"

Lobby
De voedingsindustrie heeft miljoenen euro's besteed om de invoering van begrijpelijke etiketten op voedingsmiddelen te blokkeren. In wat wordt genoemd `ťťn van de grootste lobbyacties ooit in Brussel, hebben lobbyisten de leden van het Europees Parlement de afgelopen maanden bestookt met duizenden e-mails, brieven en telefoontjes en gesponsorde rapporten, lezingen en conferenties.' Dat schreef gisteren de Britse krant The Independent, daarbij citerend uit een bericht van CEO, een Brusselse organisatie die regelmatig bericht over heimelijke beÔnvloedingspraktijken in de Europese politiek. Kartika Liotard heeft meegewerkt aan het onderzoek van Corporate Europe Observatory, omdat zij zich stoort aan de manier waarop EuroparlementariŽrs worden bejegend. CEO publiceerde op internet een onthullend overzicht met `stemadviezen' van bedrijven als Nestlť, Danone en Coca Cola. `De meeste Europarlementsleden kijken van zulke beÔnvloedingspogingen niet eens meer op, ik houd er een nare smaak aan over', aldus Kartika Liotard.

-Link naar CEO www.corporateeurope.org/lobbycracy/content/2010/06/red-light-consumer-information
-Link naar The Independent: www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/food-companies-in-
massive-lobby-to-block-colourcoded-warnings-2000523.html

-Voorbeeld van etiketten met stoplichtkleuren en een link naar een filmpje staat op foodwatch.de/english/traffic_light_labelling/index_ger.html

Niet Zomaar.EU


Radio - MP3 - Europarlement stemt nieuw etiket op voedsel weg

In ťťn oogopslag zien of er in ons eten te veel vet, zout en suiker zit. Een etiket met een rood, oranje of groen stoplicht op voorverpakt voedsel moet dat duidelijk maken. Een voorstel hiervoor heeft het niet gehaald in het Europees Parlement. Bij die stemming was Kartika Liotard, parlementariŽr voor Verenigd Links in het Europees Parlement.

Link


Radio - MP3 - Brussel moet in de cockpit, niet Berlijn

Na de schuldentragedie in Griekenland zijn in de EU de geesten gerijpt voor een gezamelijk economisch en fiscaal beleid. De begrotingstekorten en de staatsschuld moeten drastisch omlaag, er moet bezuinigd worden maar bovendien moeten de lidstaten onderling hun economische verschillen wegwerken. De Europese commissie heeft verschillende plannen klaar maar ondertussen hebben vooral Duitsland en Frankrijk zo hun eigen ideeŽn over wat moet gebeuren. Dit leidt tot bilateraaltjes in Berlijn of Parijs tussen Merkel en Sarkozy waarbij na afloop beiden steevast aankondigen dat ze het eens zijn, maar niet helemaal. Het Europees Parlement wil nu dat Barroso het heft in handen neemt.

Link


Europa trapt in val van bio-energie

Europa lijkt koste wat het kost de laatste bossen ter wereld te willen verbranden voor bio-energie, ook al biedt het tegelijk miljarden euro's om ze te redden, zeggen critici.

Link

Maaike


En weer levert de overheid het volk verder uit aan de EU

Gisteren maakte de EU-President, Herman Rompuy, bekend dat Nederland zich verder ondergeschikt aan de EU had gemaakt door toe te geven dat de NL begroting eerst in Brussel wordt voorgelegd, voordat de vertegenwoordigers van het Nederlandse volk deze mogen zien. ( Rompuy:”Finance ministers have agreed to show their national budgets to each other and to the European Commission before seeking national parliamentary approval.”)

Link

Geert


TV - de slag om Brussel

Afl.: Geld over de balk. De Europese Unie smijt geld over de balk. Volgens velen is het een gigantisch werkverschaffingsproject waarin mensen worden betaald voor nutteloos werk. Hoe moet Europa in deze crisistijd de broekriem aanhalen? Teun en Roland reizen naar Brussel ťn Straatsburg, onderzoeken de meest overbodige Europese instituties en doen enkele nuttige bezuinigingsvoorstellen.

Link


Het huis van Europa

Samen voor een Verenigd Europa! Kijk nog eens wat Trix allemaal gezworen heeft

Geert


Europese Commissie streeft naar hoge privacy-normen in de EU-VS-overeenkomst inzake gegevensbescherming

De Europese Commissie heeft vandaag een ontwerp-mandaat goedgekeurd om te onderhandelen over een overeenkomst inzake de bescherming van persoonsgegevens tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten in het kader van de samenwerking ter bestrijding van terrorisme en criminaliteit. Het doel is een hoog niveau van bescherming van persoonsgegevens te garanderen, bijvoorbeeld voor passagiersgegevens of financiŽle informatie die wordt doorgegeven in het kader van de transatlantische samenwerking in strafzaken. De overeenkomst dient te voorzien in een uitbreiding van het recht van de burgers om, in voorkomend geval, gegevens in te zien, te rectificeren of te wissen. EU-burgers dienen het recht te krijgen om rechtsherstel te vorderen in de VS indien hun gegevens onrechtmatig zijn verwerkt. Onafhankelijke overheidsorganen dienen een grotere rol toebedeeld te krijgen om mensen te helpen bij het uitoefenen van hun privacyrechten en om toezicht te houden op transatlantische doorgiften van gegevens. De Raad moet het onderhandelingsmandaat van de Commissie goedkeuren voordat de besprekingen kunnen beginnen. Het Europees Parlement zal in alle stadia van de onderhandelingen volledig geÔnformeerd worden en zal moeten instemmen met het resultaat van de onderhandelingen.

"De grondrechten moeten te allen tijde beschermd en geŽerbiedigd worden. Ik wil een EU-VS-overeenkomst die waarborgt dat de rechten in verband met persoonsgegevens in het kader van de bestrijding van criminaliteit en terrorisme worden beschermd", verklaarde vicevoorzitter Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie, grondrechten en burgerschap. "Ik wil een ambitieuze overeenkomst tot stand brengen, en ik wil het Europees Parlement zeer nauw bij de onderhandelingen betrekken. Ik dring er bij de Raad op aan het mandaat zo spoedig mogelijk goed te keuren, zodat we snel kunnen beginnen met de onderhandelingen over deze overeenkomst en andere belangrijke overeenkomsten tussen de EU en de VS."

De EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Cecilia MalmstrŲm, voegde hieraan toe: "Een degelijke overeenkomst inzake de bescherming van persoonsgegevens is een goede zaak voor beide zijden van de Atlantische Oceaan. Door op het stuk van persoonsgegevens een hoog niveau van bescherming in te stellen, wekt zo'n overeenkomst bij iedereen – burgers, handhavingsautoriteiten en andere belanghebbenden – het vertrouwen dat de mensenrechten in de transatlantische strijd tegen de georganiseerde misdaad en het terrorisme onverkort in acht worden genomen."

Sinds 11 september 2001 en de latere aanslagen in Europa hebben de EU en de VS hun politiŽle en justitiŽle samenwerking in strafzaken opgevoerd. Eťn belangrijke factor is de doorgifte en verwerking van persoonsgegevens die van belang zijn voor de voorkoming, het onderzoek, de opsporing of de vervolging van strafbare feiten, met inbegrip van terrorisme.

De EU en de VS hebben zich beide verbonden tot de bescherming van persoonsgegevens en privacy. Toch verschilt hun benadering inzake gegevensbescherming, hetgeen in het verleden tot enige wrijving heeft geleid bij onderhandelingen over overeenkomsten betreffende de uitwisseling van gegevens (zoals het Terrorist Finance Tracking Programme (TFTP-programma voor het opsporen van de financiering van terroristische activiteiten) , de zogenoemde SWIFT-overeenkomst of de PNR-overeenkomst (Passenger Name Records – persoonsgegevens van passagiers)). Het doel van de vandaag door de Commissie voorgestelde overeenkomst bestaat erin die verschillen aan te pakken en te overwinnen.

Het voorstel van vandaag beoogt de Commissie een mandaat te geven om te onderhandelen over een nieuwe gegevensbeschermingsovereenkomst voor persoonsgegevens die worden doorgegeven aan en verwerkt door handhavingsautoriteiten in de EU en de VS. Zij zou de Commissie er tevens toe verplichten het Europees Parlement volledig op de hoogte te houden in alle stadia van de onderhandelingen.

De Commissie wil in rechte bindende en afdwingbare normen inzake bescherming van persoonsgegevens vaststellen die garanderen dat de grondrechten en vrijheden van individuen worden beschermd. Op de inachtneming van deze normen zou toezicht worden uitgeoefend door onafhankelijke overheidsorganen aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

Het voorstel van de Commissie bepaalt onder meer:

- De doorgifte of verwerking van persoonsgegevens door autoriteiten van de EU of de VS zou alleen geoorloofd zijn voor welbepaalde, uitdrukkelijk genoemde en rechtmatige doeleinden in het kader van de bestrijding van misdaad en terrorisme;

- Een ieder zou het recht van toegang hebben tot zijn eigen persoonsgegevens, en dit zou afdwingbaar zijn voor de rechter;

- Een ieder zou het recht hebben zijn eigen persoonsgegevens te laten rectificeren of wissen indien ze niet blijken te kloppen;

- Een ieder zou een individueel recht hebben om administratief en bij de rechter beroep in te stellen, ongeacht nationaliteit of woonplaats.

De overeenkomst zou geen rechtsgrondslag vormen voor welke concrete doorgiften van persoonsgegevens ook tussen de EU en de VS. Er zou steeds nog een specifieke rechtsgrondslag nodig zijn voor dergelijke doorgiften van gegevens, zoals een overeenkomst inzake doorgifte van gegevens of een nationale wet in een EU-lidstaat. De nieuwe EU-VS-gegevensbeschermingsovereenkomst zou dan van toepassing zijn op die doorgiften.

Achtergrond

De bescherming van persoonsgegevens wordt geregeld in artikel 8 van het Handvest van de grondrechten van de EU. Het handvest maakt deel uit van het Verdrag van Lissabon en is in rechte bindend voor de Europese Unie en de EU-lidstaten bij de toepassing van het EU-recht. Het Verdrag van Lissabon (Verdrag betreffende de werking van de EU, artikel 16) bepaalt dat de EU regels kan vaststellen betreffende de bescherming van persoonsgegevens die worden verwerkt door de instellingen, organen en instanties van de EU, alsook door de lidstaten, bij de uitoefening van activiteiten die binnen het toepassingsgebied van het EU-recht vallen.

Het Europees Parlement pleitte, in een resolutie van 26 maart 2009, voor een EU-VS-overeenkomst inzake passende bescherming van burgerlijke vrijheden en persoonsgegevens. In december 2009 heeft de Europese Raad de Commissie verzocht een aanbeveling in te dienen "voor onderhandelingen over overeenkomsten inzake bescherming en - indien nodig - uitwisseling van gegevens voor rechtshandhavingsdoeleinden met de VS".


Australische 'financiŽle expert' laat in 3 minuten hopeloze situatie eurozone zien

Terwijl er in het hele Westen enorm bezuinigd moet worden om de kostbare bailouts te financieren, maken de banken weer miljardenwinsten. Hoe lang gaan de mensen nog accepteren dat ze door de banken worden leeggeroofd? In een sketch op het Australische ABC News laten 'financieel adviseur' John Clarke en interviewer Bryan Dawe in slechts drie minuten zien waarom de situatie in de eurozone ronduit hopeloos is. Nogmaals: zů wordt er buiten Europa tegen 'ons' aangekeken - met een niet te weerleggen simpele maar ontluisterende logica. 'Financieel expert' John Clarke gaat voor de '1 miljoen dollar vraag', en moet daarvoor op alle vragen het juiste antwoord geven

Link

Ron Ergy


Nederland belazerd een ieder die maar even 'Europees denkt en woont en werkt'

De Europese Regelwetgeving 1408/71 sinds een paar weken genoemd 883 wordt letterlijk aan de laars gelapt. Als ik u was zou ik maar NOOIT meer een voet buiten Nederland zetten: levensgevaarlijk.

Link

Zie ook vngsint.cpm : een reden om vooral GEEN VVD te stemmen waar op de 2e kamerlijst een arts staat met 'medische missers - foute dossiers ' en nog steeds ingeschreven in het BIGREGISTER; het is NIET TE GELOVEN. Zo goed wordt je dus gescreend als je in de politiek wil.....vandaar dat het zo'n puinhoop is in Nederland. Ons dekt ons.

Ditta


Inwoners van Nederland betalen VEEL TE VEEL voor bellen etc.

Nederland is een van de duurste landen in de EU om mobiel te bellen.

Link

Nota bene: Frankrijk : voor 50 EUR incl BTW per maand heb ik onbeperkt wifi, bel ik onbeperkt 24/24/7/7 zo ongeveer de hele wereld rond, heb ik een uur vrij bellen naar franse mobiele nummers en heb ik tv met vele,vele kanalen (waarvan je 3/4 niet gebruikt, maar goed). En een superservice van ORANGE bij problemen.

Ditta


De slag om Brussel

Afl.: Shopska salade. Teun en Roland ontdekken dat de Balkanoorlog nog niet voorbij is. Bulgaren, lid van de EU, willen de vermaarde Shopska salade laten registreren als typisch Bulgaars streekproduct. De ServÔers, geen lid van de EU, zijn woest. De Shopska is van hen! Als niet- Europeanen hebben zij geen poot om op te staan. Roland kookt met een Servische tv-kok en Teun eet een hapje mee met het oude Bulgaarse Shopi-volkje. Ze zingen een Shopskalied en drinken sterke drank. Veel sterke drank.

Link


Europa wil geen 'vleeslijm' in steaks

Het Europees Parlement heeft tegen het toelaten van trombine gestemd, een eiwit dat onder de naam 'vleeslijm' gebruikt kan worden om kleine stukken vlees samen te voegen tot ťťn groot stuk.

Link


De slag om Brussel - Stinkkaas

Afl.: Stinkkaas. Iedere gourmand weet het: wat vies is, is lekker. En dus laten we in Europa onze worsten verstoffen en de kaas verschimmelen. Eten op het randje. Maar voedsel met een luchtje, daar houden smetvrezige ambtenaren niet van. Dus hebben Europese dossiertijgers strenge regels opgesteld om ons eten van smetten vrij te houden. Het geheim van de Europese stinkkaas. Met de onmogelijke regels voor Nederlandse kaasboeren en een door Europa verboden Italiaanse kaas met levende maden erin. Hun poep maakt de kaas romig en de smaak pittig. De mannen van De Slag om Brussel overtreden de wet en nemen een hapje.

Link


When the Moors Ruled in Europe

Join British historian Bettany Hughes as she examines a long-buried chapter of European historythe rise and fall of Islamic culture in what is now Spain and Portugal. Although generations of Spanish rulers have tried to expunge this era from the historical record, recent archeology and scholarship now shed fresh light on the Moors who flourished in Al-Andalus for more than 700 years. This fascinating documentary explodes old stereotypes and offers shocking new insights. Youll discover the ingenious mathematics behind Granadas dazzling Alhambra Palace, trace El Cids lineage to his Moorish roots, and learn how the Iberian population willingly converted to Islam in droves. Through interviews with noted scholars, youll see how Moorish advances in mathematics, astronomy, art, and agriculture helped propel the West out of the Dark Ages and into the Renaissance. What emerges is a richly detailed portrait of a sensuous, inquisitive, and remarkably progressive Islamic culture in Christian Europe.


Beleggers bezorgd over groei eurolanden

Beleggers op de Europese aandelenbeurzen maakten zich vrijdag zorgen over het effect van bezuinigingsmaatregelen op de economische groei in een aantal eurolanden.

Link


Alex Jones on Greece: It's Robbery, Not Bailout!

Greece has kick-started talks on implementing its new economic austerity measures despite warnings of new union rallies. The plans will see pensions slashed and the retirement age increased. The measures were a pre-requisite for an international loan to pluck the country from the brink of bankruptcy. But investigative journalist Alex Jones says the bailout is a crime and will only hit tax payers even harder in the pocket.


TV - De slag om Brussel

Zelfslachtende slagers. Teun en Roland weten graag wat ze eten. Ze gaan op zoek naar slagers die hun biggetjes eigenhandig de nek omdraaien. In Nederland zijn die moeilijk te vinden. Onze overheid maakt slagers het zelf slachten steeds moeilijker. Uiteraard met een beroep op Europese regels. In Portugal interpreteren ze die regels anders. Roland maakt in Amsterdam illegale worst en Teun is in Portugal getuige van een strijd om leven en dood tussen een varken van 200 kilo en vier mannen met een mes. De mannen winnen. Niet voor kijkers met een gevoelige maag.

Link

Maaike


Europa wil traditionele Oosterse geneeswijzen verbannen

Ben je er op voorbereid dat een aantal niet-Europese geneeskundige kruidentradities worden verboden, stomweg omdat de regelgevende macht, die zich opdringt aan de makers van kruidenproducten, het een last vindt om kleinere bedrijven tot de markt toe te latenbeta

Link

Renť Smit


The Hidden Roots of the European Union - Henrik Palmgren

This is Henrik Palmgren's first public presentation on "the Hidden Roots of the European Union" filmed in Bath, UK the 20th of February 2010 at the ARC Convention (at 9.30 in the morning). We start with the mythology in this presentation and focus on the story of the Phoenician Princess Europe and the abduction by Zeus or the Bull.


'Puntmuts' voor het Europese Hof van Justitie : NU !

Wegens het vertellen van sprookjes !
En vervolgens door naar het Europese Hof van de Rechten van de Mens:
Wegens het bewust martelen van mensen !
Wegens het bewust creeren van 'medische missers'.
Met invaliditeit als gevolg.
'Puntmuts': U behoort achter de tralies !!!

Link

Nota bene: een goede gezondheid van kop tot teen heeft alles te maken met een 100% doorstromong van kop tot teen. Staat U scheef, heeft u een probleem met uw wervelkolom dan is de 90į houding van het lichaam weg en krijgt u doorstromingsproblemen met o.a. ophopingen van uw eigen vuil in het
hoofd. Osteopatie, massage, reflexologie ed.helpen u preventief uw eigen afval te verwijderen.

Bon courage met uw sprookjes 'puntmuts'.

Ditta


Price of Bailout: Greece told to 'sacrifice' as govt spends more on military

Greece faces years of painful cuts to salaries - in return for a multi-billion-dollar bailout from the International Monetary Fund and the EU. The country's finance minister called it a 'choice between collapse or salvation'.


The Bankrupt State - Greece

A 450 billion euro bailout package may wipe the slate clean for bankrupt Greece. But how do we solve the endemic problems of corruption and tax-avoidance, which were at the heart of the meltdown?

Link


De EU is een nachtmerrie

Een Duitse vriend stuurde een uitspraak van de vroegere Kanselier Konrad Adenauer:  “De eenheid van Europa was een droom van weinigen. Het werd een hoop voor velen. Nu is het een noodzaak voor allen”. Dit kan nu worden aangevuld met: “En het wordt een nachtmerrie voor mensen die nadenken”. Als u nog geen nachtmerries van de EU hebt, moet u eens kijken naar de zaken waar de EU mee bezig is en die allemaal uw vrijheid beperken.

Link

Geert


Steviaplant goedgekeurd als zoetstof

De Europese voedselautoriteit EFSA heeft een positief wetenschappelijk advies gegeven over het gebruik van stevioglycosiden, het zoete deel van de steviaplant.

Link


EU's 10-year central economic plan will fail - Nigel Farage MEP


Patricia McKenna on the lissabon treaty


Europese Commissie neemt met tien landen initiatief om kinderen en ouders in internationale huwelijken rechtszekerheid te geven

Een Oostenrijkse vrouw trouwt in het Verenigd Koninkrijk met een Britse man. Het paar woont twee jaar in Oostenrijk met hun zoon. Dan gaat de man ervandoor en wil de vrouw een echtscheiding. Maar ze weet niet welk recht op haar echtscheiding van toepassing is. Kan ze uit de echt scheiden naar Oostenrijks recht of is het recht van het Verenigd Koninkrijk van toepassing? Elk jaar verzeilen duizenden Europeanen in dergelijke moeilijke situaties, omdat elk EU-land zijn eigen regels heeft om te bepalen van welk land het recht van toepassing is op echtscheidingen. Vandaag heeft de Europese Commissie een concrete oplossing voorgesteld: een wet die echtgenoten de mogelijkheid biedt te kiezen van welk land het recht van toepassing is op hun echtscheiding. Het ontwerp voor een EU-verordening zal een hulpmiddel zijn voor echtgenoten die een verschillende nationaliteit hebben en voor echtgenoten die apart wonen in verschillende landen of die samenwonen in een land dat niet hun thuisland is. Het doel is een en ander minder zwaar te maken voor de kinderen en de zwakkere partner te beschermen in echtscheidingsgeschillen. Er zijn ongeveer 300.000 internationale huwelijken per jaar in de EU. Het huidige ontwerp is er gekomen op verzoek van tien lidstaten (Oostenrijk, Bulgarije, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, ItaliŽ, Luxemburg, RoemeniŽ, SloveniŽ en Spanje) en dit is de eerste keer in de geschiedenis van de EU dat het mechanisme van "nauwere samenwerking" wordt toegepast.

"Bij internationale huwelijken kunnen allerlei juridische problemen ertoe leiden dat de tragedie van een echtscheiding een financiŽle en emotionele ramp wordt; dit kan mensen het leven zeer moeilijk maken", zei vicevoorzitter Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie, grondrechten en burgerschap. "Duizenden echtparen bevinden zich in moeilijke persoonlijke omstandigheden omdat de nationale rechtsstelsels er tot dusver niet in geslaagd zijn duidelijke antwoorden te geven. In veel gevallen zijn de kinderen en de zwakkere echtgenoot daarvan de dupe. Ik wil niet dat mensen in de EU aan hun lot worden overgelaten en dat soort complexe problemen alleen moeten zien op te lossen. Ik wil dat ze kunnen terugvallen op duidelijke regels, zodat ze steeds weten waar ze aan toe zijn. Dat is waarom we vandaag een initiatief nemen."

De huidige situatie voor internationale huwelijken is complex:

* 20 EU-landen bepalen aan de hand van aanknopingspunten zoals nationaliteit en langdurig verblijf van welk land het recht van toepassing is, zodat de echtscheiding wordt beheerst door een rechtsstelsel dat de echtgenoten kennen.
* 7 EU-lidstaten (Denemarken, Letland, Ierland, Cyprus, Finland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk) passen hun eigen recht toe.

Deze conflicterende toepasselijke rechtsregels leiden tot juridische complicaties en hoge kosten, die minnelijke en geplande echtscheidingen bemoeilijken.

De Commissie stelt vandaag een gemeenschappelijke formule voor om te bepalen van welk land de rechtsregels van toepassing zijn op internationale huwelijken. Op grond van de voorgestelde verordening:

* zullen internationale echtparen meer zeggenschap krijgen over hun scheiding. Zij kunnen zelf beslissen van welk land het recht van toepassing is op de echtscheiding, mits een van de echtgenoten een band heeft met dat land. Zo zou bijvoorbeeld een Zweeds-Litouws echtpaar dat in ItaliŽ woont, een Italiaanse rechter kunnen vragen het Zweedse of het Litouwse recht toe te passen;

* zouden de rechters een gemeenschappelijke formule hanteren om te bepalen van welk land het recht wordt toegepast wanneer de echtgenoten het niet eens kunnen worden.

Echtparen zouden ook kunnen overeenkomen welk recht op hun echtscheiding van toepassing is wanneer zij niet van plan zijn uiteen te gaan. Dit zou hen meer rechtszekerheid, voorspelbaarheid en flexibiliteit bieden en bijdragen tot een betere bescherming van echtgenoten en kinderen tegen gecompliceerde, langdurige en pijnlijke procedures.

De voorstellen beogen tevens de zwakkere echtgenoot te beschermen tegen oneerlijke benadeling in de echtscheidingsprocedure. Op dit ogenblik kan de partner die zich reiskosten en advocatenhonoraria kan veroorloven zich snel in een ander land tot de rechter wenden om te bereiken dat de zaak wordt beheerst door een rechtsstelsel dat zijn belangen beschermt. Indien bijvoorbeeld ťťn echtgenoot van een Pools echtpaar naar Finland verhuist, kan hij daar na ťťn jaar echtscheiding aanvragen zonder de toestemming van de andere echtgenoot.

De nieuwe voorschriften zouden deze vorm van "forum shopping" in deelnemende lidstaten ontmoedigen door te garanderen dat het recht van het land waar de zwakkere echtgenoot met haar partner woont of waar haar partner het laatst met haar verbleef, van toepassing is.

De EU-lidstaten moeten nu stemmen of de tien landen deze nauwere samenwerking mogen aangaan. Het Europees Parlement moet eveneens zijn toestemming verlenen. "Tien lidstaten hebben de Commissie gevraagd een oplossing voor te stellen. Dat de procedure van nauwere samenwerking wordt gebruikt, is een positief signaal dat de EU de flexibiliteit bezit om haar burgers te helpen, zelfs bij moeilijke juridische problemen. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de burgers ten volle gebruik kunnen maken van hun recht om overal in Europa te wonen en te werken", aldus nog EU-commissaris voor Justitie Viviane Reding.


Europese Commissie verstevigt het EU-systeem ter bescherming van
de grondrechten

De Commissie heeft vandaag onderhandelingsrichtsnoeren voorgesteld voor de toetreding van de Unie tot het Europees Verdrag voor de rechten van de mens (EVRM). Het Verdrag van Lissabon biedt de rechtsgrondslag voor de toetreding van de EU tot het EVRM, het belangrijkste instrument voor de bescherming van de mensenrechten en de fundamentele vrijheden in Europa. De toetreding van de EU tot het EVRM zal het EU-systeem ter bescherming van de grondrechten nog verder versterken.

"Toetreding tot het EVRM is van grote politieke, juridische en symbolische betekenis", zei voorzitter Josť Manuel Barroso. "We krijgen daardoor in het gehele continent een samenhangend systeem voor de bescherming van de grondrechten. Het sluit aan bij het beschermingsniveau dat met het Verdrag van Lissabon tot stand is gekomen nu het Handvest van de grondrechten juridisch bindend is geworden."

Met de toetreding van de EU tot het EVRM komt er een extra rechterlijke controle op de bescherming van de grondrechten in de EU. Het Europees Hof voor de rechten van de mens in Straatsburg kan immers de handelingen van EU-instellingen, -organen en -instanties toetsen op naleving van het mensenrechtenverdrag. Dat geldt ook voor uitspraken van het Hof van Justitie. De toetreding biedt ook nieuwe beroepsmogelijkheden voor burgers. Zij kunnen klachten over schendingen van de grondrechten door de EU voorleggen aan het Europees Hof voor de rechten van de mens. Zij moeten dan wel eerst alle nationale beroepsmogelijkheden hebben gebruikt. Voorts zal de toetreding:

* bijdragen tot een gemeenschappelijke grondrechtencultuur in de EU;
* de geloofwaardigheid van het EU-mensenrechtensysteem en het externe EU-beleid vergroten;
* duidelijk maken dat de EU zich vierkant achter het systeem van Straatsburg voor de bescherming van de grondrechten schaart;
* ervoor zorgen dat de jurisprudentie van het Europese Hof van Justitie en die van het Europees Hof voor de rechten van de mens parallel lopen.


EU bekvecht over verkeerslichten op voorverpakt voedsel

In de Europese Commissie laait het debat over de etikettering van voorverpakt voedsel hoog op.

Link

Maaike


TV - Roma in Europa

Documentaire waarin Roma uit onder andere Spanje, ItaliŽ, KroatiŽ, TsjechiŽ, Zweden en Nederland worden geportretteerd. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen wordt een beeld geschetst van de situatie van misschien wel de meest verguisde minderheidsgroep in Europa. Afl.: KroatiŽ.

Link


Pools verzet tegen foute gentech aardappel

De Poolse Minister van Landbouw, Marek Sawicki, heeft bezwaar aangetekend tegen de gehanteerde procedure bij de beslissing van de Europese Commissie om nieuwe genetisch gemanipuleerde produkten toe te laten, waaronder de Amflora aardappel, die gebruikt wordt voor consumptie en stijfselproduktie.

De procedure om de Amflora aardappel toe te laten begon in 2005 met een in Engeland ingediend verzoek door BASF. Bij een vergadering daarover van de landbouwraad (op 16 juli 2007) werd geen meerderheid van stemmen gehaald en moest de commissie de zaak opnieuw in beraad nemen. Vanaf dat moment (bijna drie jaar geleden) is er geen officiŽle informatie meer vrijgegeven.

Lidstaten zijn niet geÔnformeerd over de plannen van de Europese Unie. Minister Sawicki protesteert tegen het feit dat na zo'n lange periode (waarin nieuwe besluitvormingsprocedures zijn ingevoerd en de samenstelling van de Europese Commissie is veranderd) de commissie (zonder het Europees Parlement raad te plegen) haar besluit om de genetisch gemanipuleerde Amflora aardappel toe te laten, eenzijdig heeft aangekondigd. Bovendien maakt minister Sawicki bezwaar tegen het openbaar maken van informatie over het toelaten van nieuwe produkten, zonder eerst de lidstaten te informeren.

De minister concludeert dat het niet (kunnen) hebben van een standpunt in deze zaak door het Europees parlement (ze waren immers niet geraadpleegd), plus het feit dat lidstaten hun mening niet konden geven (ze waren immers niet geÔnformeerd) - zeker in aanmerking genomen dat Polen tegenstander is van de marketing van genetisch gemodificeerde produkten - beslissende factoren zijn bij zijn standpunt dat het besluitvormingsproces in deze zaak niet als afgerond mag worden beschouwd.

Link

Keimpe Wiersma


Nigel Farage: Greece in eurozone was a mistake


EU - Small wonder former Soviet apparatchiks feel at home in the
'Yevropeyskiy Soyuz'

 

Speaker: Daniel Hannan MEP, Conservative Party (South East), ECR group.


Europese Commissie wil het recht op een eerlijk proces in de EU verzekeren

Een Italiaanse toerist die in Zweden betrokken raakt bij een verkeersongeval en die tijdens de rechts zaak niet kan overleggen met een Italiaanssprekende advocaat. Een Poolse verdachte voor een Franse rechtbank die geen vertaling krijgt van de bewijsstukken tegen hem. Onverwachte hinderpalen kunnen leiden tot onterechte veroordelingen tijdens rechtszaken in andere EU-landen. Daarom heeft de Europese Commissie vandaag een wetsvoorstel ingediend dat overal in de Europese Unie het recht op een eerlijk proces moet helpen te verzekeren als de rechtszaak verloopt in een taal die de verdachte niet begrijpt. EU-lidstaten zouden verplicht worden om volwaardige vertaal- en tolkdiensten ter beschikking van verdachten te stellen. Het is de eerste van een reeks maatregelen om gemeenschappelijke EU-normen voor strafzaken op te stellen. Op grond van het Verdrag van Lissabon kan de EU maatregelen nemen die de rechten van EU-burgers versterken, in overeenstemming met het EU-Handvest van de grondrechten.

" Vandaag zetten we een eerste belangrijke stap naar een Europa waarin justitie geen grenzen kent. Niemand in de EU mag ooit het gevoel krijgen dat hij minder rechten heeft of minder beschermd is omdat hij zich in het buitenland bevindt," zegt vicevoorzitter Viviane Reding, EU-commissaris voor Justitie, grondrechten en burgerschap. "Hoe kunnen we een vertrouwensband scheppen tussen de overheden die moeten samenwerken omtrent onze veiligheid, als we niet duidelijk kunnen garanderen dat elke EU-lidstaat de grondrechten van onze burgers respecteert? Justitie en veiligheid gaan hand in hand. Ik verwacht dan ook dat het Europees Parlement en de Europese Raad dit voorstel snel zullen behandelen, om te verzekeren dat niets een belemmering vormt voor het recht op een eerlijk proces van onze burgers, zoals dat gegarandeerd wordt door het EU-Handvest van de grondrechten."

Meer en meer Europeanen reizen naar en studeren en werken in het buitenland. Daardoor wordt de kans groter dat ze in een andere lidstaat van de EU betrokken raken bij een rechtszaak. Het kan gebeuren dat EU-burgers beschuldigd worden van een strafbaar feit zonder dat ze de taal van de gerechtelijke overheid begrijpen of spreken. Individuele personen kunnen hun recht op verdediging pas ten volle benutten als ze de taal tijdens een hoorzitting begrijpen, als ze een volwaardige vertaling krijgen van alle bewijsmateriaal en als ze kunnen overleggen met hun advocaat.

Het ingediende wetsvoorstel versterkt het recht op gesproken en schriftelijke vertaling op drie manieren:

* Er moet een tolk aanwezig zijn bij de gesprekken met een advocaat, tijdens het onderzoek – onder meer bij politieverhoren – en tijdens de rechtszitting.

* Om een eerlijke rechtsgang te verzekeren, omvat het voorstel het recht op een schriftelijke vertaling van alle essentiŽle documenten zoals het aanhoudingsbevel, de akte van beschuldiging of tenlastelegging, en de belangrijke bewijsstukken. Het kan niet dat burgers alleen mondeling een vertaalde samenvatting van het bewijsmateriaal krijgen.

* Burgers moeten recht op juridische bijstand hebben vůůr ze afzien van het recht op gesproken en schriftelijke vertaling. Ze mogen niet onder druk gezet worden om van hun rechten af te zien zonder dat ze met een advocaat gesproken hebben.

Kosten voor tolken en vertalingen moeten betaald worden door de lidstaat, niet door de verdachte, wat de uitspraak ook is. Zon der een minimum aan gemeenschappelijke normen die een eerlijke rechtsgang verzekeren, zullen gerechtelijke overheden niet gauw geneigd zijn om iemand aan het buitenland uit te leveren zodat hij daar voor de rechter kan worden gebracht. Daardoor kan het gebeuren dat Europese maatregelen tegen misdaad, zoals het Europees aanhoudingsbevel, niet helemaal in de praktijk worden omgezet. In 2007 werden 11.000 Europese aanhoudingsbevelen uitgevaardigd, tegenover 6.900 in 2005. Volgens de Commissie moeten die aanhoudingsbevelen in de toekomst voldoen aan de EU-normen in verband met het recht op een eerlijk proces, inclusief het recht op gesproken en schriftelijke vertaling.

De Commissie wil opschieten met het recht op een eerlijk proces

De richtlijn inzake het recht op gesproken en schriftelijke vertaling in strafzaken zoals die vandaag door de Commissie is voorgesteld, wordt de eerste richtlijn die het strafrecht versterkt sinds het Verdrag van Lissabon in werking is getreden. "Het voorstel bouwt voort op het uitstekende voorbereidende werk dat op dit terrein verricht werd door het Zweedse en het Spaanse voorzitterschap," zegt EU-commissaris voor Justitie Reding. "We willen nu, onder de nieuwe voorwaarden van het Verdrag van Lissabon, de procedure versnellen. Nog vůůr de zomer wil ik over het recht op gesproken en schriftelijke vertaling een ambitieus politiek akkoord bereiken tussen het Parlement en de Raad. Ik ga actief samenwerken met het Europees Parlement en het Spaanse voorzitterschap om dat resultaat te bereiken."


Europese Commissie versterkt haar engagement voor de gelijkheid van vrouwen en mannen

In het vooruitzicht van de internationale vrouwendag versterkt en verdiept de Europese Commissie haar engagement voor de gelijkheid van vrouwen en mannen met een vrouwenhandvest. Deze politieke verklaring bakent vijf grote actieterreinen af en verplicht de Commissie ertoe in al haar beleidslijnen voor de komende vijf jaar een genderdimensie op te nemen en specifieke maatregelen voor de bevordering van de gelijkheid te treffen (zie ook IP/10/236 en MEMO/10/65 ). "Dit handvest geeft uiting aan het engagement van de Commissie om de gelijkheid van vrouwen en mannen in de EU tot realiteit te maken. Vrouwen en mannen worden nog steeds geconfronteerd met ongelijkheid op talrijke terreinen, wat ernstige gevolgen heeft voor economische en sociale cohesie, duurzame groei en concurrentievermogen en de vergrijzing van de Europese bevolking . Daarom is het belangrijk een sterke genderdimensie te integreren in de toekomstige strategie Europa 2020 , die de Commissie in de komende vijf jaar zal ontwikkelen. Vooral in tijden van crisis moeten wij de genderdimensie in al onze beleidslijnen opnemen, wat zowel vrouwen als mannen ten goede zal komen", aldus Commissievoorzitter Josť Manuel Barroso. Het handvest omvat een reeks verbintenissen die zijn gebaseerd op overeengekomen beginselen inzake de gelijkheid van vrouwen en mannen.


Europese Commissie wil salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen aanzienlijk verminderen

De Europese Commissie wil een aantal maatregelen nemen om de salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de komende vijf jaar aanzienlijk te verminderen. Het gemiddelde beloningsverschil tussen mannen en vrouwen in de EU beloopt op dit ogenblik 18%. Om dit percentage te verlagen wil de Commissie werken aan de bewustmaking van werkgevers, initiatieven voor de bevordering van de gelijkheid van mannen en vrouwen stimuleren en de ontwikkeling ondersteunen van instrumenten om de salarisongelijkheid tussen mannen en vrouwen te meten. Voorts is niet uitgesloten dat nieuwe wettelijke maatregelen worden vastgesteld. De Commissie is voornemens de Europese sociale partners te raadplegen en het effect van een aantal opties te analyseren, zoals verzwaring van de sancties, meer transparantie over de lonen en verslaglegging over de salarisongelijkheid. Uit een Eurobarometer-enquÍte die vandaag is gepubliceerd blijkt dat 80% van de Europeanen er voorstander van is dat er dringende maatregelen worden genomen om de ongelijkheid aan te pakken.


EU PILOT – klachten van burgers en ondernemingen sneller beantwoorden

De Europese Commissie heeft vandaag haar eerste evaluatieverslag over de werking van 'EU Pilot' voorgesteld - de methode om burgers en ondernemingen beter bij te staan op het gebied van de toepassing van het EU-recht. Daaruit blijkt hoe de Commissie en vijftien lidstaten werken aan een betere samenwerking om het aantal formele inbreukprocedures te doen dalen en om sneller tot resultaten te komen voor burgers en ondernemingen.

Voorzitter Barroso: "Voor de goede werking van de Europese Unie is het essentieel dat de lidstaten het EU-recht correct toepassen. EU Pilot werd gecreŽerd om ervoor te zorgen dat de problemen van burgers en ondernemingen zo snel, gemakkelijk en doeltreffend mogelijk worden opgelost. EU Pilot heeft zijn waarde al bewezen met duidelijke positieve resultaten en ik stel voor dat het nu wordt uitgebreid tot alle lidstaten ".

Voornaamste punten in het verslag

De Commissie heeft een aantal conclusies getrokken uit de eerste 22 maanden activiteit van EU Pilot:

Doeltreffendheid – De Commissie heeft een lange traditie van contact met de autoriteiten van de lidstaten om informatie te vragen of oplossingen voor problemen te zoeken en inbreuken ongedaan te maken. Dit kan sneller tot resultaten leiden, hetzij zonder, hetzij later via een inbreukprocedure. Het project begint een positieve bijdrage te leveren aan de samenwerking tussen de Commissie en de deelnemende lidstaten, aangezien de meeste antwoorden binnen tien weken werden gegeven en 85% voor de Commissie aanvaardbaar was. De Commissie onderzoekt de uitkomst van elk dossier en leidt eventueel een inbreukprocedure in. Tot februari 2010 werden al 40 dossiers naar de formele fase van de inbreukprocedure gebracht.

Samenwerking - Een belangrijk resultaat van EU Pilot is de oprichting van een actief netwerk van contactpunten. Zo is er meer toezicht op het beheer van de dossiers met betrekking tot vragen en klachten en wordt de coŲrdinatie en samenwerking tussen de Commissie en de lidstaten verbeterd. De Commissie is blij met de constructieve en positieve bijdragen van de aan het project deelnemende lidstaten.

Uitdieping – Uit de evaluatie is ook gebleken dat de werking van het systeem verder kan worden verbeterd om sneller betere resultaten te bereiken. De Commissie en de deelnemende lidstaten zijn vastberaden de werkzaamheden met betrekking tot de verdere verbetering van de dossierafhandeling voort te zetten en de werkmethodes te verbeteren.

Verruiming - De Commissie wil lidstaten die nog niet deelnemen, uitnodigen om zich bij het project aan te sluiten, de toepassing ervan te verbreden, de impact ervan uit te breiden en de verdere ontwikkeling te versterken.

Het verslag gaat vergezeld van een werkdocument van de diensten van de Commissie over de werking van het systeem tot februari 2010.

MEMO/10/ 60 bevat een reeks concrete voorbeelden waarin burgers en ondernemingen door EU Pilot werden geholpen.

Achtergrond

Elk jaar behandelt de Europese Commissie een groot aantal mogelijke inbreuken op het EU-recht. In 2008 werden 1627 dossiers geopend (1407 op basis van klachten of op eigen initiatief en 220 in het eerste jaar van het EU Pilot-project).

Het idee van een EU Pilot-project werd voor het eerst vermeld in 2007 in de mededeling van de Commissie "Een Europa van resultaten" (COM(2007)502). In de mededeling is bepaald dat EU Pilot is ontworpen om verzoeken en klachten van burgers en ondernemingen betreffende de correcte toepassing van het EU-recht af te handelen. EU Pilot wordt gebruikt wanneer de feiten of de rechtssituatie in de betrokken lidstaat moeten worden verduidelijkt. De lidstaten moeten op korte termijn toelichting verstrekken of oplossingen bieden, met inbegrip van maatregelen om zich in het geval van inbreuken te conformeren aan het EU-recht. De diensten van de Commissie beoordelen alle antwoorden en, indien nodig, kunnen verdere stappen worden ondernomen om het EU-recht ten uitvoer te brengen.

EU Pilot is sinds april 2008 operationeel. Vijftien lidstaten hebben zich hiervoor vrijwillig opgegeven: Oostenrijk, TsjechiŽ, Denemarken, Duitsland, Finland, Hongarije, Ierland, ItaliŽ, Litouwen, Nederland, Portugal, SloveniŽ, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Tot februari 2010, na 22 maanden activiteit, werden in het EU Pilot-project 723 dossiers behandeld. Een volgende evaluatie van EU Pilot is gepland in 2011.


De niet-niet generatie

Nergens in Europa zijn zoveel jongeren werkloos als in Spanje. Het werk dat er is, wordt slecht betaald en opleidingen bieden geen enkele garantie voor de toekomst. Ze worden in Spanje de Generatie Niet-Niet (Ni-Ni) genoemd. Genoeg stof voor een tv-serie....


EU fiasco - Fiat voor genetisch gemodificeerde aardappel

De Europese Commissie heeft dinsdag de teelt van een genetisch gemodificeerde aardappel goedgekeurd.

Link

Ellen

--

Weer goed voorbeeld dat we niet op de EU kunnen rekenen als het om onze gezondheid gaat. Ondanks steeds meer informatie over de risico's van dit paard van Troje heeft BASF dit toch weer door weten te drukken.

Maar ja, van een bedrijf dat gifgas aan de Nazi's heeft geleverd kun je ook niet veel ethiek verwachten. Mbv dit gas zijn miljoenen mensen vergast in concentratiekampen.....

Under the leadership of Carl Bosch, BASF founded IG Farben with Hoechst, Bayer, and three other companies, thus losing its independence. BASF was the nominal survivor, as all shares were exchanged for BASF shares prior to the merger. Rubber, fuels, and coatings were added to the product range. Following the appointment of Adolf Hitler as Chancellor in 1933, IG Farben cooperated with the Nazi regime, profiting from guaranteed volumes and prices, and from the slave labor provided by the government's concentration camps. IG Farben also achieved notoriety owing to its production of Zyklon-B, the lethal gas used in Nazi extermination camps.

Link


Details reddingsplan Griekenland duiken op

Duitsland en Frankrijk werken achter de schermen aan een reddingsplan voor de Griekse schuldencrisis.

Link


Nieuw systeem voor anonieme melding van fraude en corruptie

Het nieuwe Fraude Notificatie Systeem (FNS) maakt het vanaf nu mogelijk gevallen van fraude en corruptie te melden via internet. Alerte burgers en EU-ambtenaren kunnen via een elektronisch systeem nog eenvoudiger en veiliger dan voorheen verdachte gevallen melden aan OLAF, het Europees bureau voor fraudebestrijding. Natuurlijk kan ook anoniem worden gemeld! De nieuwe website gaat vandaag online.

“Steeds opnieuw krijgen wij van burgers of ondernemers de vraag hoe zij een verdacht geval van fraude met EU-middelen kunnen melden”, aldus Nicholas Ilett, de waarnemend directeur–generaal van OLAF. “Soms krijgen we ook reacties van EU-ambtenaren die ondanks alle wettelijke garanties een verdenking van corruptie niet direct bij ons durven te melden”, voegde Ilet daaraan toe. “Ons nieuw elektronisch meldingssysteem moet voor iedereen een hulp zijn. Het is eenvoudig gestructureerd en gebruiksvriendelijk opgezet. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid om anoniem informatie aan OLAF door te geven en anoniem met onze rechercheurs in dialoog te treden”, aldus Ilet.

OLAF's taak bestaat uit het beschermen van de financiŽle belangen van de Europese Unie en het bestrijden van fraude, corruptie en andere onregelmatigheden, inclusief beroepsfouten binnen de instellingen van de EU. OLAF heeft van meet af aan voor de vervulling van haar taak een beroep gedaan op de steun van burgers, ondernemingen en EU-ambtenaren. Sinds jaren kan in heel Europa nuttige informatie via gratis telefoonnummers en per e-mail worden gemeld. Deze dienstverlening wordt nu door OLAF uitgebreid met een nieuw meldingssysteem op internet dat speciaal voor de bijzondere taken van OLAF is opgezet: het Fraude Notificatie Systeem (FNS). Tipgevers kunnen gebruik maken van een gestructureerd formulier welke tevens hulp biedt bij het melden van fraude en onregelmatigheden.

In overeenstemming met de geldende regelgeving heeft OLAF ook in het verleden al anonieme klachten onderzocht. Deze worden altijd zorgvuldig gecontroleerd alvorens een onderzoek wordt opgestart. In de praktijk duikt daarbij regelmatig het probleem op dat bij anonieme meldingen de OLAF-rechercheurs niet om een nadere toelichting kunnen vragen. Dit probleem wordt nu verholpen met het nieuwe Fraude Notificatie Systeem (FNS). Moderne technische middelen garanderen de tipgever dat hij volledig anoniem blijft en dat hij, in daartoe aanleiding gevende gevallen, anoniem een dialoog aan kan gaan met een OLAF-rechercheur. Niemand binnen of buiten OLAF kan de identiteit van de tipgever achterhalen. Het systeem is te vergelijken met een anonieme brievenbus waarin beide partijen iets kunnen posten.

Voor de OLAF-rechercheurs biedt dit nieuwe systeem het voordeel dat de geloofwaardigheid van anonieme meldingen beter kan worden ingeschat. Zo wordt onnodige inzet van recherche tijd voorkomen

Het Fraude Notificatie Systeem (FNS) maakt het daarnaast mogelijk dat potentiŽle tipgevers, die tot dusver geaarzeld hebben met OLAF contact op te nemen, een dialoog met ervaren rechercheurs kunnen aangaan.

EU-ambtenaren die gefundeerde verdenkingen melden, zijn weliswaar krachtens de geldende statutaire regelgeving tegen represailles beschermd, maar het is niet uitgesloten dat individuele ambtenaren, die twijfels hebben over bepaalde vermoedens van fraude of corruptie, ervoor terugschrikken met OLAF contact op te nemen. Met het nieuwe systeem wordt dat dus ook gemakkelijker gemaakt.

Tijdens een testperiode zal het Fraude Notificatie Systeem in het Engels, Frans, Duits en Nederlands beschikbaar zijn. Meldingen kunnen echter al wel in alle EU-talen worden ingediend. Alle informatie die bij OLAF terechtkomt, wordt zorgvuldig geŽvalueerd en professioneel gecontroleerd alvorens tot een onderzoek wordt overgegaan.

Reeds tijdens een eerste testfase kwamen via het systeem vijf meldingen binnen die tot verdere onderzoeksstappen hebben geleid.

Het Fraude Notificatie Systeem (FNS) is vanaf nu toegankelijk via de website van OLAF:

http://ec.europa.eu/anti_fraud/index_nl.html

--

Aan de andere kant wordt fraude op overheidsniveau beloond, Griekenland krijgt steun nadat zij willens en wetens de boel heeft belazerd. Dat de Euro onderuit zal gaan is slechts een kwestie van tijd. Met dank aan de frauderende EU lidstaten en de andere lidstaten die naÔef toekijken. Maar ja, fraude met subsidies in Zuid Europa is toch ook nooit aangepakt? En wie was de gekke Henkie van de EU ook al weer..... die braaf meebetaalt aan dit corrupte systeem dat we een democratisch systeem noemen? Centraal geleidt, hadden de Russen ook niet zoiets bedacht in het verleden......

Ach en Zalm komt ook overal mee weg...... wat is de "democratie" toch mooi (voor regenten).....

Ron

ps: in de VS is het al niet veel anders:


Prima ! Op naar maximaal 1 te betalen belasting in de EU !

Een ieder dient te betalen naar inkomen ! Hoe meer je verdient hoe meer je dient te betalen ! Platte lagen.  Alle subsidies afschaffen. De rijken dienen de armen, zieken en zwakkeren te helpen; moreel en financieel. En alle overige, onnodige nationale belastigen afschaffen. Het onbeschofte geldverslindende EUROPARLEMENT kan DEFINITIEF vertrekken. Dat heeft niemand meer nodig, alleen de EUROPARLEMENBTARIERS zelf; voor hun EGO en om met hun familie gratis op skivakantie te gaan enzo.......en dat is nog maar 1 ding genoemd. E i n d e l i j k een vrij verkeer van personen; ziek, invalide of gezond. Europese Commissie, SOLVIT en ECAS. Daar komt een ieder een heel eind mee.

Link

DvH


EU - CataloniŽ los van Spanje?

CataloniŽ is een van de 17 autonome regio's van Spanje met als hoofdstad Barcelona. Het heeft een inwonertal van meer dan 7,3 miljoen. CataloniŽ ligt in het noordoosten van Spanje aan de kust van de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, Costa del Maresme, Costa del Garraf en de Costa Daurada. De regio grenst in het zuiden aan de Comunidad Valenciana, in het westen aan Aragůn en in het noorden aan Frankrijk en Andorra. Het heeft drie officiŽle talen: Catalaans, Spaans en Aranees dat gesproken wordt in de Vall d'Aran, een regio in de Catalaanse PyreneeŽn. Het is een van de drie welvarendste regio's van Spanje. CataloniŽ heeft een sterk ontwikkelde eigen identiteit en het gebruik van de Catalaanse taal wordt door de deelstaatregering sterk gepromoot. [Wikepedia]


Greek Euro Disease

CrossTalks Peter Lavelle asks his guests where the Eurozone is going. Greece lied to get into Eurozone and Brussels knew this. As Greece goes, so does the Euro and the EU? The end of the global financial crisis is far from over.


Mob Madness - Greece

Greece faces further economic uncertainty with debts more than 100% of its GDP, and its incongruence to see mass protest for more money in tandem with the financial collapse. The EU is watching Greece closely and remains undecided. The EU should help Greece and other countries, because that would strengthen the cohesion of the community, explains a University lecturer. But the crisis is now affecting his own graduates the most With €700 (a month) you can hardly do anything", explains one student We cant move out of our parents homeswe cannot live on what we earn, says another. Angry and restless, youths frequently take to the streets in riots and protest. And if they aren't protesting, all too often they're leaving the country. They accuse the government of undervaluing them and say its their skills that will solve the financial crisis.


Griekenland krijgt mogelijk miljardensteun

Het noodlijdende Griekenland krijgt mogelijk voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljard euro aan financiŽle hulp van de eurolanden.

Link

--

Zoals je ziet fraude binnen de EU nog steeds beloond. Dit maal heeft Griekenland met de cijfers gesjoemeld en en krijgt als dank extra staatshulp. En je kunt wel raden welke gekke Henkies de rekening gaan krijgen. Misdaad loont, zeker als je het op hoog niveau doet.

Ron


Farage exposes euro-nationalist, communist government of Europe


Godfrey Bloom lambasts EU thieves' cartel


Wat mag patiŽnt weten over zijn pillen?

Europese geneesmiddelenautoriteit worstelt met transparantie. Het geneesmiddelagentschap van de EU zoekt naar wegen om ťn het publiek en de farmaceutische industrie tevreden te houden.

Link


EuroparlementariŽrs eigenen zichzelf nog meer geld toe

Tim King, editor bij The European Voice, zegt: "Het Europees parlement heeft zoveel geld, dat zij niet weet wat ze ermee moet doen". Het Europees Parlement heeft een budget commissie en deze commissie heeft gisteren gestemd om de vergoedingen voor de assistenten van de EuroparlementariŽrs met 1500 euro te verhogen en om nog 150 mensen extra stafpersoneel aan te nemen. Die 150 extra mensen zijn nodig om de EuroparlementariŽrs te helpen omgaan met de nieuw verkregen macht die zij hebben ontvangen sinds de verwezenlijking van het Verraad van Lissabon.

Link

Geert


Wie heeft hier kennis van genomen ??

Na de ‘resolutie van Straatsburg’ in 1975, ook wel de olie-voor-immigratieregeling genoemd, staat Europa wederom op het punt een deel van zijn verworven vrijheden weg te geven. Zonder medeweten van zijn burgers treedt per 1-1-2010 het European-Mediterranean-Partnership in werking.

Link


Europese Commissie: Hoog risico op financiŽle ineenstorting Nederland 2010

Wall Street Journal: Eurozone krijgt in 2010 te maken met enorme schuldencrisis. Volgens de Europese Commissie (EC) lopen in het nieuwe jaar 8 EU-landen het grote risico dat de publieke financiŽn niet langer betaalbaar zullen zijn, en de landen feitelijk failliet gaan. Deze landen zijn Griekenland, Spanje, Ierland, SloveniŽ, Slowakije, Malta, Cyprus en... Nederland.

Link

Geert


Organized Crime in Charge of EU Carbon Trade, Europol Says

Isn't it cute? Criminality all the way, from the carbon market concept itself to this carousel scam. Oh, and this piece pushes the notion that ęthis type of fraud is possible because European countries continue to disagree on single market tax legislationĽ. The solution would therefore be to standardize legislation. This is, of course, nonsense. The root of all evil here is the massive scam that are carbon markets themselves, being rooted in the fraudulent theory of man-made global warming. Besides, we don't need more imperial control & standardization, EU style. What we need is to put an end to globalist con games such as carbon markets and emissions reduction. So, let's start by getting rid of these complete frauds that are the man-made global warming theory and carbon markets.


Nigel Farage te gast bij Alex Jones

Geert


Dak Europarlement op instorten

Het gebouw van het Europarlement in Straatsburg heeft opnieuw problemen met plafonds.

Link

--

Euro op instorten, Europarlement op instorten... teken aan de wand? Misschien de eigen bouw/monetaire regels niet nageleefd? En maar zeuren om een loonsverhoging voor de "hardwerkende" kantoortijgers...

Ron


Korruption in der EU - Der Einfluss der Mafia nimmt zu


UN-Kindergarten: Der Europa-Clan


Paul Nuttall: Poor old Paul McCartney has been duped


Nigel Farage reprimanded for criticising new EU foreign minister


Video - Wild Europe (3OF3) 'future Europe, a super continent

This series looks at Europe's mountain ranges, wildlife species, prolific woodlands, and more...


Extra ziektekostendekkingen in strijd met EU-wet

De Europese Commissie brengt BelgiŽ voor het Europese Hof van Justitie omdat ons land verzuimt om de aanvullende ziektekostendekkingen van particuliere ziekenfondsen in regel te brengen met de Europese wetgeving.

Link


Italian MEP on Bilderberg and Trilateral nominations for EU President and foreign minister

Mario Borghezio, Lega Nord (ITALY), Member of the European Parliament with the group 'Europe of Freedom and Democracy', questions the nominations of Bilderberg and Trilateral attendees for the posts of EU President and EU foreign minister.


Farage and Hannan confront EU Centralism


Nigel Farage warns of euro meltdown


Marta Andreasen: Commission wants more money for EU coffers


Farage vs Barroso: Was 'EU President Blair' the deal all along?


Opgepast: de EU-belastingen komen er aan

Waarvoor we al lang geleden gewaarschuwd hebben, gaat nu gebeuren: een
directe EU-belasting, buiten de afzonderlijke staten om. En Jan Peter Balkenende
zit deze week in Brussel om dat verder te verwezenlijken. Dit hoort bij het ritselen
over de mooie baantjes. En ook daarvoor moet eerst het verraad van Lissabon er
door geperst worden.Op zich een spannende happening. Wie is de beste ritselaar? Hoe verwezenlijk je politieke doelpunten buiten de democratie om?

Het gelekte Document van de Europese Commissie:
http://followthemoney.eu/docs/budget-leak.pdf

Link

Geert


Nigel Farage: Give us EU Emperor Tony Blair

Speech by Nigel Farage MEP, UKIP, President of the 'Europe of Freedom and Democracy' group in the European Parliament.


Europarlement schrapt toetsing bij internetban

Het Europees Parlement laat alsnog amendement 138 vallen, dat rechterlijke toetsing vereiste vůůr het afsluiten van het internet. Achteraf is nu voldoende. Aan het gesteggel over hoe en wanneer recidiverende 'internetpiraten' mogen worden afgesloten van het
internet komt geen einde. Deze week blijkt de harde eis van rechterlijke toetsing vooraf te zijn gesneuveld. Onderhandelaars van het Europarlement hebben dat ingeslikt in aanloop van gesprekken met de Raad van Europa en de Europese Commissie.

Link

Geert


Blijf alert: De Europese Medicijnenhandel

Alles over 'medicijnen', bijsluiters, stoffen die erin zitten en nog veel meer.

http://www.emea.europa.eu

DVH

PS: medicijnen lossen de OORZAAK van de klachten niet op, maar bestrijden het symptoom dus u wordt nooit meer gezondl ! Blijf bij de les.


EuroparlementariŽr Sargentini: Europa meet met twee maten

Volgens GroenLinks EuroparlementariŽr Judith Sargentini dreigt Europa haar geloofwaardigheid te verspelen bij het aan de kaak stellen van mensenrechtenschendingen. De Europese Commissie heeft namelijk wel kritiek op de persvrijheid in Turkije, maar weigert op te treden tegen ItaliŽ. "Als de Italiaanse premier Berlusconi de vrije hand krijgt om lastige journalisten weg te werken of te intimideren, waarom mag Turkije dat dan niet ?"Sargentini uit haar verontwaardiging in de column "Verdienen Turken meer persvrijheid dan Italianen?" op de website www.brusselstemt.nl; een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

De Europese Commissie is bezorgd over een boete van 2,2 miljard euro die de Dogangroep, het grootste mediaconcern van Turkije, boven het hoofd hangt wegens belastingontduiking. Met deze draconische boete laadt volgens Sargentini de regering-Erdogan de verdenking op zich dat zij een aantal kritische kranten de nek wil omdraaien: "Alle reden om te vrezen voor de persvrijheid in Turkije".

Volgens Sargentini is het echter "politiek en moreel onhoudbaar om Turkije - laat staan landen verder weg - scherper de maat te nemen dan ItaliŽ. Te meer omdat de EU wel degelijk juridische instrumenten heeft om Berlusconi tot de orde te roepen", aldus de EuroparlementariŽr.

Eurocommissaris Reding heeft twee weken geleden in het Parlement gezegd dat het pluralisme in de geschreven pers een nationale zaak is en dat de Commissie evenmin zal optreden om de zes belangrijkste tv-zenders van ItaliŽ te redden uit de greep van Berlusconi. Daardoor mag volgens Sargentini de Italiaanse premier voorlopig doorgaan met het wegwerken van lastige journalisten, het aansturen op het failliet van kritische kranten en het filteren van het tv-nieuws, de belangrijkste nieuwsbron voor driekwart van de Italianen. Sargentini vindt dat het Europees Parlement de geloofwaardigheid van de Europese inzet voor mensenrechten moet redden. Vandaag stemt het Europees Parlement over al dan niet optreden tegen Berlusconi's mediamacht.

http://www.brusselstemt.nl


EU-hof eist meer milieurapporten in Nederland

De Nederlandse overheid moet bij meer bouwprojecten een milieueffectrapport laten opstellen.

Link


EU neemt voortouw bij strijd tegen honger in de wereld

Op de Wereldvoedseldag van 16 oktober 2009 toont de EU dat haar engagement voor een betere verdeling van het voedsel in de wereld sterker is dan ooit. Op de bijeenkomst van de G8 in L'Aquila heeft de EU meer dan 2 miljard euro toegezegd, bovenop de EU-voedselfaciliteit van 1 miljard euro: daarmee is de EU 's werelds grootste donor voor de voedselzekerheid in de wereld.

" Op de Wereldvoedseldag moet elkeen van ons voor ogen houden dat wij alles in het werk moeten stellen om te voorkomen dat meer dan 1 miljard mensen honger lijden. Om die uitdaging aan te gaan levert de EU-voedselfaciliteit van 1 miljard euro snelle en tastbare resultaten op door kleinschalige boeren in de ontwikkelingslanden het zaaizaad en de meststoffen te geven die ze nodig hebben om hun landbouwproductie op te voeren. Wij zullen voortbouwen op onze ervaring bij de tenuitvoerlegging van de voedselfaciliteit om ervoor te zorgen dat de nieuwe verbintenis op de G8-top in L'Aquila even doeltreffend is om de honger in de wereld te bestrijden", aldus Karel De Gucht, Europees commissaris voor Ontwikkeling en humanitaire hulp.

Meer dan een miljard mensen in de wereld zijn ondervoed, dat wil zeggen 15% of een zesde van de wereldbevolking. Door de voedselcrisis en de financiŽle crisis zal dit cijfer nog stijgen. Voedselonzekerheid vertegenwoordigt dus een reŽle bedreiging voor het bereiken van alle millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling die tot doel hebben tegen 2015 een eind te maken aan de extreme armoede Voedselzekerheid, landbouw en plattelandsontwikkeling vormen de kern van de EU -ontwikkelingssteun: de EU verleent hiermee snel en massaal steun om de toenemende honger in de wereld te bestrijden. Het engagement van de EU voor het eerder dit jaar genomen initiatief van L'Aquila voor mondiale voedselzekerheid is een concreet resultaat hiervan. De EU zal 2,7 miljard euro tot dit initiatief bijdragen, wat haar de belangrijkste donor maakt. Van de voedselfaciliteit van 1 miljard euro is al 85% besteed, waaruit blijkt dat de EU zich krachtdadig blijft inzetten om de levensomstandigheden van de armsten in de wereld te verbeteren en haar beloftes waarmaakt.

Sinds de voedselfaciliteit van 1 miljard euro in december 2008 is gelanceerd, heeft zij naar schatting door haar initiŽle en lopende projecten meer dan 33 miljoen mensen bereikt, en de resultaten worden zichtbaar. Zo bijvoorbeeld is in Zimbabwe 26 000 ton zaaizaad en meststoffen aangekocht voor distributie aan 176 000 kwetsbare boeren, die 10 tot 15% van de gemeenschapsboeren in het land vertegenwoordigen. Deze gezamenlijke inspanning van de EU en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft het potentieel om de traditionele voedselproductie te verdubbelen. In Bangladesh kunnen 43 000 extra personen als resultaat van een gezamenlijk programma met het Wereldvoedselprogramma visserijactiviteiten uitoefenen en wonen nog eens 60 000 mensen in gebieden vrij van bodemverzilting.

Achtergrond:

In het licht van de crisis als gevolg van de sterk stijgende voedselprijzen in de ontwikkelingslanden is in december 2008 de voedselfaciliteit van 1 miljard euro goedgekeurd als snelle reactie van de EU op de situatie in de ontwikkelingslanden. Het overkoepelende plan voor de tenuitvoerlegging van de voedselfaciliteit omvat een lijst van in totaal 50 landen die over een periode van drie jaar steun zullen ontvangen. In april 2009 werd al een bedrag van 707 miljoen euro toegewezen. In een geest van partnerschap en efficiency versterkt en ondersteunt de Europese Commissie het bestaande kader van de beleidsdialoog, investeringen voor voedselproductie en vangnetten van organisaties van voedseldeskundigen. Er wordt dus steun geboden via internationale organisaties, regionale organisaties en nationale regeringen alsmede een (voor eind 2009 geplande) uitnodiging tot het indienen van voorstellen voor 200 miljoen euro ten behoeve van activiteiten door niet-overheidsactoren, organen van lidstaten en andere in aanmerking komende actoren.

Nadere informatie over beleid en strategie van de Commissie inzake voedselzekerheid:

Link 1 | Link 2


Digitale bibliotheek van de EU-Bookshop gaat op het net – Alle publicaties van de EU op ťťn plaats

Na het scannen van 12 miljoen bladzijden kunnen er in de digitale bibliotheek van de EU-Bookshop meer dan 110 000 EU-publicaties gratis worden gedownload. De digitale bibliotheek, die op 16 oktober tijdens de Frankfurter Buchmesse ten doop zal worden gehouden, omvat alle publicaties die sinds 1952 door het Publicatiebureau namens de instellingen, agentschappen en andere organen van de EU zijn uitgegeven.

De archieven van het Publicatiebureau zijn al lang een ware schatkamer voor Europese geschiedenis. Publicaties zoals de toespraak van Jean Monnet, voorzitter van de Hoge Autoriteit, voor de Gemeenschappelijke Vergadering tijdens haar eerste zitting in september 1952 of het Algemeen Verslag over de werkzaamheden van de Gemeenschap in het Frans vanaf 1953 kunnen dankzij de digitale bibliotheek van het Publicatiebureau virtueel weer voor de dag komen. Dagelijks komen er nieuwe publicaties bij. Leonard Orban, commissaris voor Meertaligheid, zegt het zo: "De digitale bibliotheek bevrijdt het geheugen van de Europese Unie, dat vanaf haar begin aan papier gebonden was. De miljoenen bladzijden die nu voor iedereen in de 23 officiŽle talen toegankelijk zijn, geven blijk van de voortdurende inzet van de Europese Unie om haar geschiedenis in haar taalkundige verscheidenheid te behouden en te bevorderen.

De digitale bibliotheek van het Publicatiebureau was het antwoord op een groeiende vraag naar digitalisering van niet meer in druk te verkrijgen publicaties. Sinds 2007 kunnen gebruikers het Publicatiebureau verzoeken publicaties voor hen in het archief op te zoeken en te scannen (pdf op verzoek). De vraag was zo groot fat de dienst binnen zes maanden overbelast raakte. Om de gebruikers beter van dienst te zijn, werd besloten het volledige archiefbestand te scannen.

Het resultaat – nog geen twee jaar later – is een elektronische bibliotheek waarin meer dan 14 miljoen web-optimised pdf-bestanden gratis beschikbaar worden gesteld voor het publiek. Het gaat om 12 miljoen gescande bladzijden van historische publicaties en ongeveer 2 miljoen bladzijden van recente publicaties. Met 1600 nieuwe publicaties per jaar, in ongeveer 50 talen, is de EU-Bookshop een waardevolle informatiebron voor burgers, journalisten, onderwijsgevenden, studenten, bibliothecarissen, uitgevers en iedereen die geÔnteresseerd is in Europa. Ook bestaat de mogelijkheid exemplaren in druk te bestellen.

De inhoud van de EU-Bookshop zal ook toegankelijk worden via Europeana, een digitaliseringsproject van veel vooraanstaande nationale bibliotheken en archieven in Europa. EU-Bookshop zal zo de nationale Europeana-collecties vanuit het oogpunt van de EU-instellingen vervolledigen.

Enkele feiten

Wanneer rekening wordt gehouden met het tijdschema van het project en de kwaliteit van de resultaten, is de digitale bibliotheek van het Publicatiebureau een van de meest ambitieuze projecten van deze aard ter wereld:

* bij EU-Bookshop zijn meer dan 110 000 publicaties beschikbaar;
* tussen februari 2008 en september 2009 werden meer dan 12 miljoen bladzijden gescand;
* de digitale bibliotheek omvat werken van meer dan 370 auteurs bij de EU-instellingen;
* de bibliotheek omvat ongeveer 50 talen: alle officiŽle talen van de EU en bijvoorbeeld ook Russisch en Chinees;
* toen de productie op haar hoogtepunt was, werden meer dan 1,4 miljoen bladzijden per maand gescand.

EU-Bookshop: www.bookshop.europa.eu

Bureau voor publicaties van de Europese Unie: www.publications.europa.eu


Gordon Brown Calls for EU-US Global Order


Meer openheid over lobbyen

Lobbyen wordt in de meeste Europese landen gezien als nuttig onderdeel van het besluitvormingsproces - mits het op transparante wijze gebeurt. Dat blijkt uit het vandaag verschenen onderzoek van strategisch communicatiebureau Burson-Marsteller gehouden onder 500 hoge ambtenaren en politici in EU-lidstaten ('Guide to Effective Lobbying 2009'). In Nederland bestaan echter nog steeds geen regels die het werk van lobbyisten reguleren. Dat moet snel veranderen, zeggen Kees Boef en Michiel van Hulten van Burson-Marsteller. Een lobbyregister en gedragsregels voor bedrijven en organisaties zijn gewenst om recht te doen aan de volwassen rol die lobbyen in onze democratie heeft ingenomen.

Lobbyen is een steeds meer geaccepteerd maatschappelijk verschijnsel. Bedrijven en organisaties willen in een vroegtijdig stadium mee kunnen praten over wetgeving die voor hen van belang is, terwijl ambtenaren en politici merken dat ze baat hebben bij een 'reality check' voordat hun plannen werkelijkheid worden. Uit het onderzoek van Burson-Marsteller dat vandaag is verschenen blijkt dat de energiesector, de gezondheidszorg en de landbouwsector de meest effectieve lobby hebben, zowel in Brussel als in Den Haag.

Opmerkelijk genoeg worden Nederlandse bedrijven door Haagse beslissers niet gezien als goede belangbehartigers. Een belangrijke reden lijkt het relatieve gebrek aan transparantie in Nederland. Wanneer besluitvormers gevraagd worden wat zij belangrijk vinden bij een lobby, scoort transparantie het hoogst. Maar van de in het onderzoek ondervraagde ambtenaren en politici vindt 67% dat lobbyen in Nederland onvoldoende inzichtelijk geregeld is.

Boef en Van Hulten pleiten er daarom voor een voorbeeld te nemen aan Europa, waar de meeste grote lobbykantoren zich hebben verbonden aan een gezamenlijke gedragscode (http://epaca.org/en/code-of-conduct/text-of-code/). Zo moeten lobbyisten bij ieder contact met de Europese overheid aangeven namens wie zij optreden. Daarnaast houdt de Europese Commissie sinds kort een vrijwillig register voor lobbyisten bij. Een logische vervolgstap zou zijn dit register een verplichtend karakter te geven, zodat ook kantoren die het met de transparantie niet zou nauw nemen, zich er niet langer aan kunnen onttrekken.

In Nederland zou het bedrijfsleven het initiatief moeten nemen tot een gemeenschappelijke code met gedrags- en fatsoensregels met betrekking tot lobbyen, zodat beleidsmakers en lobbyisten weten wat ze aan elkaar hebben.


Nigel Farage: Irish Referendum kickstarts real EU debate


De EU wil blogs, social-networks en chats bespioneren!

“Veiligheid is een zwak punt van energie- en communicatie-infrastructuur, winkels,  conferentie centra, luchthavens en plekken met veel personenverkeer in het algemeen. Vrijwel iedere plek met veel mensen is gevoelig, en de risco’s moeten worden  gecontroleerd en beperkt [..] wij bieden meer veiligheid voor de burgers van de Europese Unie”. Zo begint het Intelligent Information System Supporting Observation,  Searching and Detection for Security of Citizens in Urban Environment, ofwel INDECT, rapport opgesteld door de universiteit van York in opdracht van de Europese Unie (pdf!). Omdat de EU zo begaan is met de veiligheid van haar burgers, ontwikkelt zij INDECT Workpackage 4, technologie om blogs, chatsites, social-networking sites en nieuwsrapporten door te kammen en zo van personen en groepen een profiel op te stellen, onderlinge relaties vast te stellen en eventuele acties te filteren.

Link

Geert

--

Begint inderdaad op 1984 (boek Orwell) te lijken, we zijn allemaal gelijk maar sommigen zijn iets meer gelijk (lees verdacht) dan anderen

Ron


Nigel Farage: '1.5 mln leaflets a drop in the ocean compared to Yes campaign'


EU stimuleert met “leerbekkenbende”-campagne gezonde voeding, gezonde levensstijl en evenwichtig dieet bij kinderen

Mariann Fischer Boel, EU-commissaris voor Landbouw en plattelandsontwikkeling, heeft vandaag het startschot gegeven voor een nieuwe campagne “Gezonde voeding” die specifiek is gericht op schoolkinderen. Met de slogan “Eet, drink, beweeg” zullen drie teams zeven Europese landen aandoen om kinderen de kans te geven deel te nemen aan educatieve activiteiten en spelletjes. Op een interactieve website van de Europese Commissie komen bovendien wedstrijden en andere evenementen aan bod die de eetgewoonten van kinderen moeten verbeteren. Belgisch tenniskampioene Justine Henin en de achtjarige Guinness recordhouder Rosolino Cannio zullen de boodschap helpen uitdragen. “Eťn blik op de statistieken over het aantal kinderen dat met overgewicht te kampen heeft, volstaat om te beseffen dat dringend moet worden ingegrepen”, aldus Mariann Fischer Boel. Met de schoolfruitregeling en de schoolmelkregeling hebben we al een stap in de goede richting gezet; de campagne “Gezonde voeding” brengt de boodschap "fit zijn is fijn" nu tot in de klaslokalen. EU-commissaris voor Gezondheid, Androulla Vassiliou, beschouwt de campagne “Gezonde voeding” als “een aanvulling op onze inspanningen om zwaarlijvigheid bij kinderen in Europa terug te dringen in het kader van de EU-strategie inzake voeding, lichaamsbeweging en gezondheid”. Het is haars inziens van het grootste belang dat alle EU-beleidsgebieden bijdragen tot een gezondere omgeving voor alle burgers.

Achtergrond
De campagne “Gezonde voeding” loopt parallel aan twee andere belangrijke EU-initiatieven om kinderen evenwichtiger en gezonder te doen eten, nl. de schoolfruitregeling en de schoolmelkregeling . De campagne brengt de boodschap “ eet, drink, beweeg ” tot in de schoolbanken. Acht weken lang zullen de teams hun tenten opslaan in BelgiŽ, Frankrijk, het VK, Ierland, Estland, Litouwen en Polen. Elk team bezoekt per dag twee scholen. In totaal zullen 18 000 kinderen, verspreid over 180 scholen, bij de activiteiten rond gezonde voeding worden betrokken. De boodschap is steeds dezelfde: eet gezond, want fit zijn is fijn ! Parallel aan de activiteiten van de teams zal acht weken lang een interactieve schattenjacht lopen op de EU-website van de lekkerbekkenbende, waar schoolkinderen uit de EU tussen 8 en 15 jaar sportartikelen kunnen winnen. In een recente Eurobarometerpeiling bleek drie vierde van de respondenten het volledig eens te zijn met de stelling dat “tegenwoordig meer kinderen last van overgewicht lijken te hebben dan vijf jaar geleden". Dat klopt: ongeveer 22 miljoen kinderen in de EU worden met dit probleem geconfronteerd; 5 miljoen van hen lijden aan zwaarlijvigheid.

Voor meer informatie: De “lekkerbekkenbende”-campagne (“The Tasty Bunch"): http://ec.europa.eu/tasty-bunch

De schoolfruitregeling van de EU: http://ec.europa.eu/agriculture/markets/fruitveg/sfs/index_en.htm


EU treedt op om gezondheidsrisico's door blootstelling aan geluid van persoonlijke muziekspelers te beperken

Consumenten zullen baat hebben bij nieuwe standaardinstellingen van persoonlijke muziekspelers waarmee deze op een veilig blootstellingsniveau worden afgesteld, en van duidelijke waarschuwingen voor de nadelige gevolgen van een te grote blootstelling aan hoge geluidsniveaus. De Europese Commissie heeft hiertoe vandaag een besluit aangenomen. In oktober 2008 heeft het Europees wetenschappelijk comitť SCENIHR 1 ervoor gewaarschuwd dat langdurig luisteren naar persoonlijke muziekspelers bij een hoog geluidsvolume tot blijvende gehoorschade kan leiden. 5-10% van de gebruikers van persoonlijke muziekspelers riskeert blijvend gehoorverlies. Dit zijn mensen die gemiddeld meer dan een uur per dag naar muziek luisteren bij een hoog volume. De schattingen van het aantal mensen in de EU dat blijvend gehoorverlies riskeert lopen op tot 10 miljoen. De Europese Commissie heeft vandaag aan Cenelec (de Europese normalisatie-instelling) opdracht gegeven tot het opstellen van nieuwe technische veiligheidsnormen.

Meglena Kuneva, EU-Commissaris voor consumentenbescherming, zei hierover het volgende: "Je kunt het volume van je mp3-speler gemakkelijk tot een schadelijk niveau opvoeren, vooral wanneer je je in een drukke straat of in het openbaar vervoer bevindt. Bovendien is gebleken dat met name jongeren, die soms uren per week naar luide muziek luisteren, er geen idee van hebben dat ze gehoorverlies riskeren. Het kan jaren duren voordat de gehoorbeschadiging zich openbaart, en dan is het eenvoudigweg te laat. Deze normen zorgen voor kleine technische aanpassingen aan de muziekspelers zodat het standaardgebruik veilig is. Als de consument ervoor kiest om van de standaardinstellingen af te wijken dan is dit mogelijk, maar duidelijke waarschuwingen zorgen ervoor dat hij op de hoogte is van het daarmee verbonden risico."

Bridget Cosgrave, directeur-generaal van DIGITALEUROPE, voegde hieraan toe: "Consumentenveiligheid heeft de hoogste prioriteit voor de digitaletechnologiesector. DIGITALEUROPE is ingenomen met de aanpak van de Europese Commissie, waarin de normen op wetenschappelijke basis worden ontwikkeld. Het is van belang dat gebruikers over nauwkeurige informatie beschikken zodat zij met kennis van zaken kunnen kiezen hoe zij van hun muziek genieten. DIGITALEUROPE verheugt zich erop in het belang van de consument samen te werken met de Europese Commissie en de normalisatie-instellingen."

De huidige EU-normen schrijven geen maximumgeluidsvolume of specifieke volume-etikettering voor, maar verlangen wel dat in de gebruikershandleiding wordt gewaarschuwd voor de schadelijke gevolgen van blootstelling aan te hoge geluidsniveaus. De opdracht, die is voorgesteld door de Europese Commissie en de 27 lidstaten, heeft betrekking op alle persoonlijke muziekspelers en mobiele telefoons waarmee muziek kan worden afgespeeld. Zij houdt het volgende in:

* de standaardinstellingen van de producten zorgen voor veilige blootstellingsniveaus. De opdracht schrijft geen specifieke technische oplossingen voor, om het innovatievermogen van het bedrijfsleven niet in te perken. In plaats daarvan wordt van fabrikanten geŽist dat zij ervoor zorgen dat de standaardinstellingen voor normaal gebruik voldoen aan de veiligheidseisen. Uit de opdracht blijkt duidelijk dat veilig gebruik afhankelijk is van de blootstellingstijd en het volume. Bij 80 dB(A) moet de blootstelling tot 40 uur per week worden beperkt. Bij 89 dB(A) mag de blootstelling niet langer duren dan 5 uur per week. Deze veilige blootstellingsniveaus moeten standaard op de producten zijn ingesteld. Hogere blootstellingsniveaus zijn toelaatbaar, zolang zij welbewust door de gebruiker worden geselecteerd en het product over een betrouwbare voorziening beschikt om de gebruiker op de hoogte te stellen van de risico's.

* passende waarschuwingen voor de consument over de risico's en hoe deze te vermijden, ook voor situaties waarin de oorspronkelijke oortelefoon is vervangen door een oortelefoon van een ander type, met hogere, onveilige volumes tot gevolg. De opdracht schrijf niet voor hoe dit bereikt moet worden. De fabrikanten zouden dit bijvoorbeeld kunnen oplossen door middel van etikettering of digitale informatie op het scherm.

En nu? Bij het opstellen van EU-normen door Cenelec (de Europese normalisatie-instelling) worden wetenschappers, het bedrijfsleven, consumentenorganisaties en andere belanghebbenden betrokken; het hele proces kan tot 24 maanden in beslag nemen. EU-normen zijn niet verplicht, maar als de nieuwe norm wordt goedgekeurd door de Europese Commissie en in het Publicatieblad van de Europese Unie openbaar wordt gemaakt, wordt deze de feitelijke industrienorm. Producten die voldoen aan deze normen worden als veilig beschouwd. Wanneer dit niet het geval is moeten fabrikanten hun producten aan dure onafhankelijke keuringen onderwerpen. De nieuwe veiligheidsnormen hebben alleen betrekking op producten die in de toekomst op de markt komen. Welke voorzorgsmaatregelen kunt u als consument nemen? Gebruikers van persoonlijke muziekspelers kunnen nu al praktische voorzorgsmaatregelen nemen. Zo kunnen zij kijken of het maximumvolume van hun apparaat lager kan worden gezet of kunnen zij het volume handmatig verminderen. Ook is het verstandig om de persoonlijke muziekspeler niet te lang achter elkaar te gebruiken om het gehoor te sparen.

Achtergrond: De laatste jaren is de verkoop van persoonlijke muziekspelers, vooral mp3-spelers, sterk toegenomen. In de EU luisteren naar schatting 50 tot 100 miljoen mensen dagelijks naar persoonlijke muziekspelers. De afgelopen vier jaar zijn er volgens schattingen in totaal 184-246 miljoen draagbare geluidsapparaten en 124-165 miljoen mp3-spelers verkocht. In de hele EU maken miljoenen mensen dagelijks gebruik van persoonlijke muziekspelers en riskeren zij – bij onjuist gebruik – gehoorschade.


Klimaatverandering: bijeenkomst in Bangkok moet beslissende stap worden naar ambitieus mondiaal akkoord

Het Zweedse EU-voorzitterschap en de Europese Commissie hebben de internationale onderhandelaars vandaag opgeroepen om een beslissende stap te zetten naar een ambitieuze mondiale klimaatveranderingsovereenkomst in het vooruitzicht van de twee weken durende gesprekken over klimaatverandering in Bangkok , die op 28 september van start gaan. De bijeenkomst in Bangkok is de voorlaatste voorbereidende zitting voor de VN-klimaatconferentie van Kopenhagen in december, die moet uitmonden in een mondiaal akkoord. Milieucommissaris Stavros Dimas verklaarde: "De Europese Unie heeft een uitgebreide agenda opgesteld voor deze ambitieuze mondiale overeenkomst die noodzakelijk is om een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Na twee jaren van besprekingen is de tijd gekomen dat alle partijen zich ten volle inzetten om de grondslag te leggen voor de in Kopenhagen te nemen besluiten. In Bangkok moet een beslissende stap worden gezet. De Europese Commissie heeft onlangs voorstellen inzake financiering op tafel gelegd, het vormt een centraal punt bij deze onderhandelingen. Nu reken ik op onze partners, zowel in de ontwikkelde als in de ontwikkelingswereld, om de zaken te bespoedigen en meer ambitie aan de dag te leggen." Andreas Carlgren, Zweeds minister van Milieu, voegde hieraan toe: "De EU is ingenomen met de geboekte vooruitgang, zoals met name het besluit van de nieuwe Japanse regering om haar emissiereductiedoelstelling aanzienlijk te verhogen. De recente bemoedigende publieke verklaringen van de grote opkomende economieŽn over de beperking van de toename van hun emissies moeten in concrete maatregelen worden vertaald en ook op de onderhalingstafel worden gelegd. De boodschappen van de VN- en de G20-top moeten een impact hebben en hun weerklank vinden in Bangkok. Als politieke leiders willen we tot een akkoord komen en de onderhandelaars moeten zich concentreren op de inhoud en op essentiŽle punten."

Proces van Kopenhagen
De onderhandelingen over een VN-overeenkomst inzake klimaatverandering voor de periode na 2012, wanneer de belangrijkste bepalingen van het Protocol van Kyoto aflopen, moeten op de conferentie in Kopenhagen van 7 tot en met 18 december 2009 worden afgerond. De laatste voorbereidende zittingen zullen plaatsvinden in Bangkok van 28 september tot en met 9 oktober en in Barcelona van 2 tot en met 6 november.

De EU dringt aan op een ambitieus en algemeen akkoord dat moet verhinderen dat de opwarming van de aarde gevaarlijke niveaus bereikt (meer dan 2įC boven de temperatuur van het pre-industriŽle tijdperk) , zoals voorspeld door de wetenschappelijke gemeenschap. Uit wetenschappelijke gegevens blijkt dat, om onder deze grenswaarde te blijven, de ontwikkelde landen hun uitstoot tegen 2020 moeten hebben verminderd tot 25 ŗ 40% onder de niveaus van 1990, terwijl de ontwikkelingslanden de snelle toename van hun uitstoot tegen 2020 moeten terugdringen tot 15 ŗ 30% onder het niveau van “business as usual”. De EU heeft er zich onvoorwaardelijk toe verbonden haar uitstoot tegen 2020 tot ten minste 20% onder de niveaus van 1990 terug te dringen door middel van het klimaat- en energiepakket ( IP/09/628 ). Zij heeft zich verder verbonden tot een vermindering van de uitstoot met 30% op voorwaarde dat andere geÔndustrialiseerde landen instemmen met vergelijkbare reducties en economisch meer geavanceerde ontwikkelingslanden adequaat bijdragen tot een mondiaal akkoord. Op 10 september heeft de Commissie een mondiale blauwdruk voor een verhoging van de financiŽle middelen voorgesteld om ontwikkelingslanden te helpen hun emissies te beperken en zich aan te passen aan de klimaatverandering ( IP/09/1297 ). Op basis daarvan zal de Europese Raad eind oktober een EU-standpunt over de financiering kunnen innemen.

Bijeenkomst in Bangkok
Tijdens de drie officiŽle onderhandelingsronden tot dusver is weinig vooruitgang geboekt. De informele sessie afgelopen maand in het Duitse Bonn resulteerde in een weinig gestructureerde onderhandelingstekst van meer dan 250 bladzijden die vol haakjes staat. In Bangkok zal dit ontwerp drastisch moeten worden gestroomlijnd en zullen de onderhandelingen moeten worden bespoedigd, wil men in Kopenhagen tot een mondiaal akkoord komen. Het onderhandelingsproces moet voorts efficiŽnter worden gemaakt door bijvoorbeeld in kleine parallelle groepen te onderhandelen in plaats van in grote plenaire zittingen. Prioriteit hierbij is een akkoord te bereiken over de essentiŽle punten voor een akkoord in Kopenhagen en op basis daarvan vooruit te komen.

EssentiŽle punten voor de EU zijn:

*  bindende emissiereducties door alle geÔndustrialiseerde landen op basis van vergelijkbare inspanningen;
* passende maatregelen door ontwikkelingslanden om emissies te beperken;
* een kader voor maatregelen inzake aanpassing aan klimaatverandering;
* maatregelen ter vermindering van de ontbossing en de aantasting van bossen en ter bevordering van een duurzaam bosbeheer in tropische gebieden;
* aangepaste boekhoudregels voor veranderingen in emissies door grondgebruik, veranderingen in grondgebruik en bosbouw;
* uitbreiding van de internationale koolstofmarkt om financiŽle steun te genereren voor ontwikkelingslanden en kosteneffectieve emissiereducties te bevorderen;
* internationale overheidsfinanciering voor ontwikkelingslanden als aanvulling op de geldstromen uit de koolstofmarkt en binnenlandse investeringen;
* een uitgebreid pakket voor samenwerking op technologisch gebied en financiering om de ontwikkeling van een koolstofarme wereldeconomie te bespoedigen.


EU komt er niet uit: geen vangstverbod tonijn

De lidstaten van de Europese Unie zijn het niet eens geworden over een verbod op de vangst van blauwvintonijn. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag gezegd.

Link


Nigel Farage warns of euro meltdown


Gordon Brown comes under fire from Nigel Farage

In what can only be described as a relentless assault upon Prime Minister Gordon Brown's record of achievement, Nigel Farage is in flight with all guns blazing.


Cry Sea

Having emptied the European seas of fish, industrial fishing trawlers are now targeting Africa. But in places like Senegal, where the sea is the nations main resource, the EUs fishing policies are devastating the country. Unable to compete with this European Invasion, Senegalese fishermen are being driven out of business. This expertly crafted film examines the scale of the problem.


EU Grondwet - Onaantastbaarheid lichaam

Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam.  Het recht op onaantastbaarheid van het menselijk lichaam is in artikel 11 neergelegd. Afzonderlijke opneming van dit recht naast de eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer geeft expliciet uitdrukking aan de belangrijke betekenis van het recht in onze rechtsorde en sluit tevens de onzekerheid over de grondwettelijke bescherming daarvan uit. Beperkingen op dit recht mogen uitsluitend plaatsvinden op wettelijke grondslag. Een voorbeeld van een dergelijke beperking kan worden gevonden in bepalingen in de Politiewet 1993 ter zake van het geweldgebruik en de veiligheidsfouillering.

Link

GdJ


Nigel Farage Second Lisbon Treaty vote Conning the Irish


Europese Commisie : Gedragscode en transparantie gevraagd.

De Europese Commissie heeft dit vrijwillige register opgezet in het kader van het Europees Transparantie-initiatief. Zij wil daarmee het publiek laten weten welke algemene of specifieke belangengroepen het besluitvormingsproces van de Europese instellingen beÔnvloeden en welk budget zij daarvoor hebben. Organisaties die zich inschrijven kunnen zo duidelijk maken dat zij transparant en legitiem te werk gaan. Door zich in te schrijven beloven zij zich aan de gedragscode te houden.

Link


Make EUROPE MOVE !

Have your Say.

Link


2009: EU : Uitslag Europese Verkiezingen : ECAS en SOLVIT hebben gewonnen !

2 kapiteins op een schip werkt NOOIT; 2 regelwetgevingen op 1 continent dus ook niet. Ik ben VOOR Europese Regelwetgeving, die simpel en duidelijk is; alle OVERBODIGE, ONZINNIGE NATIONALE regelwetgeving dient afgeschaft te worden.  Gebeurt dit NIET, dan blijft de crisis bestaan en zal het verschil tussen arm en rijk alleen maar toenemen, juist in West - Europa. Het heeft NIETS meer met links of recht te maken, maar alleen met nationale, tegenwerkende lobbyisten die bergen met geld verdienen, maar absoluut NIET in het belang van de EU - burger bezig zijn, wat betaald wordt door alle personen die in de EU werken. Nationale lobbyisten kennen bovendien het Europees Recht niet, dus veroorzaken alleen maar onnodige chaos ! 

Ik hoop dat iedereen het heeft begrepen; door de lage opkomst is duidelijk geworden dat de mensen gewoon een duidelijke,Europese, logische regelwetgeving wensen en dat zij genoeg hebben van zakkenvullende, vaak ook nog discriminerende, erg foute personen.

Is het Europese kwartje ook bij U gevallen ? Ik hoop het, want zonder de 27 SOLVIT kantoren in 27 EU landen, kunt U zich beter NIET meer over de nationale landsgrenzen begeven, zowel betreffende uw werk als uw privť-leven : dat kan letterlijk UW DOOD betekenen en reken er maar NIET op dat de nationale EU lobbyisten U dan helpen !

Het Europees Parlement speelt een dubieuze, dubbele rol. Dat dient te veranderen. De volwassen EU burger zit daar niet meer op te wachten.


Urgent, graag Europees toezicht gevraagd op complementaire en reguliere zorg in de EU

Nederland heeft geen ' zorg' en dient daarvoor sancties te krijgen van het Europese Hof van de Rechten van de Mens en wel direct !

Link

nee, stel je voor zeg,dan valt Nederland wederom volledig door de mand, omdat er geen 'zorg' bestaat, alleen belangverstrengeling met de industrie, farma en nep-regulier artsen en met volledige schending van de privacy (zie het foute EPD ! Zie iocob.nl. Nederland is achterstandsland geworden op EU niveau. Van mij mag Europa volledig toezicht krijgen, liever gisteren dan morgen ! Vrij verkeer van personen is ONMOGELIJK en ONVEILIG, zeker als je belandt in NL en daar wat krijgt.


Een heldere, onafhankelijke en integere kijk op de Europese Verkiezingen van 4 juni 2009

Advies: stem NIET als U niet weet op WIE U stemt ! U zorgt zelf voor een 'Europese Dictatuur' door oncapabele mensen te stemmen. Geef niet de schuld aan de 'EU', maar zoek de oorzaak bij Uzelf. Als U toch wilt stemmen, stem dan ALLEEN op personen die Europees Recht hebben gestudeerd ! Dat is in ieder geval iets wat daadwerkelijk zou kunnen bijdragen aan de verbetering van vele onnodige problemen. Nederland heeft vele verdragen ondertekend, maar houdt zich niet aan die Verdragen. Het Vrije Verkeer van Personen wordt volledig geschonden. Leden van het Europees Parlement (door U gekozen !) dienen U te vertegenwoordigen, maar doen dit niet, omdat zij eenvoudigweg de kennis NIET in huis hebben. Een goed voorbeeld is de Europese Sociale Regelwetgeving die door NL volledig aan de laars gelapt wordt: het omvat wonen, werken en reizen op alle fronten binnen de EU, jong en minder jong, gezond en minder gezond. Dat niet - respecteren van Verdragen door Nederland heeft aan te vele mensen de laatste jaren letterlijk hun hele 'hebben en houwen' gekost. Huizen zijn kwijtgeraakt, recht op zorg was er niet doordat de verzekeraars ook het Europese Recht niet kennen; bewust foute medische dossiers worden opgesteld door corrupte artsen (www.sin-nl.org). Kortom: volledige discriminatie en het niet verlenen van assistentie aan de EU -burger die we allemaal al lange tijd zijn. Dit zijn criminele feiten. Op eigen kosten moet er geprocedeerd worden voor wetten die allang bestaan en die door Nederland gerespecteerd dienen te worden. Een advocaat kost gemiddeld 200 euro per uur, dus dat is voor de meeste mensen onbetaalbaar. U kunt dus fluiten naar Uw rechten en Uw dossier belandt vervolgens in….jawel DE DOOFPOT (die echt bestaat). De lijsten met kandidaten zijn opgesteld. Alles is tegenwoordig gemakkelijk te traceren via Google. Tot mijn grote verbazing trof ik op de kandidatenlijst van de VVD ( weet U wel, DE partij die  verantwoordelijk is voor het niet-respect van de Europese Sociale Regelwetgeving ! in 2006; www.vngsint.com ) minimaal 1 naam aan van een bekende die m.i. totaal geen kennis heeft…..van Europees Recht, dus wat heeft die in vredesnaam in het Europees Parlement te zoeken ?

Lees verder


De Europese ziekteverzekeringskaart

Dankzij de Europese ziekteverzekeringskaart (European Health Insurance Card, EHIC) krijgen inwoners van lidstaten van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland gemakkelijker toegang tot de gezondheidszorg. Dus als u in het buitenland op vakantie gaat, een zakenreis of uitstapje maakt of gaat studeren, moet u niet vergeten een kaart aan te vragen. Een Europese ziekteverzekeringskaart bespaart u tijd, rompslomp en geld als u in het buitenland ziek wordt of gewond raakt.

Link


 


EESC calls for rapid implementation of priority energy projects

At its plenary session of 13 and 14 May 2009, the European Economic and Social Committee (EESC) adopted two key opinions on energy, dealing with priority projects in the field of energy and giving specific recommendations for education and training in order to develop a carbon-free energy society. As part of the efforts aimed at overcoming the current economic crisis, the European Commission has proposed reallocating EUR 5 billion of unspent funds from the 2008 budget to investments in sustainable energy such as electricity and gas interconnections, offshore wind energy, carbon capture and storage. Prepared by the rapporteur Daniel Retureau (Group II, Employees, France), the Committee opinion on "Community financial assistance to projects in the field of energy – economic recovery" welcomes the idea of allocating unused budgetary resources from 2008 to projects aimed at kick-starting the European economy. “This allocation of funds is a suitable long-term vision for combating the crisis and will foster industrial development in the future” said Retureau. The EESC supports the general approach of the Regulation, but calls for rapid implementation. It regrets that the measures proposed are generally too modest, given the rapid and widespread impact on jobs and businesses. The Committee further regrets that stronger proposals and clearer signals were not produced in recent months.  The EESC also adopted an opinion on education and training needs for the carbon-free energy society, prepared by rapporteur Edgardo Iozia (Group II, Employees, Italy). The Committee recognises that education across all age groups and training for technicians and graduates have a crucial role to play in moving towards a "zero-emissions" society. It deplores the fact that so far, government initiatives on education and training have been insufficient. The opinion contains a number of specific recommendations addressed to stakeholders such as educators, local authorities, businesses, trade unions, NGOs, architects and Member States, pointing out that investing in low greenhouse gas emission (GHG) energy is a win-win situation.


Europe must do much more to boost cycling in cities, says European Economic and Social Committee

On Friday 15 May 2009, the concluding plenary of the international conference on cycling policy "Velo-City 2009" took place in the European Parliament. At this session, the EESC signed the "Charter of Brussels", a commitment to a European pro-cycling policy., Among other things, the charter calls for a policy target of at least 15% share of cycling in journeys made in Europe by 2020. EESC Secretary General Martin Westlake launched the first "European Cycling Lexicon", containing key terms of cycling infrastructure and different types of cycles for different mobility needs in all 23 official EU languages. "Cycling is the fastest, healthiest, cheapest and greenest means of transport for medium distances in cities and must be supported by adequate measures at EU level" Janos Tůth, President of the EESC's Section for Transport, Energy and Infrastructure, stressed today during the "wrap-up" session at the Parliament. Important demands of the EESC are that every train in Europe should be obliged to make space available for transporting different types of cycles, and that those who receive EU funding should present sustainable transport plans as a precondition for receiving the funding. Cycling policy should also be integrated into European policies in the fields of the environment, the economy, health, training and education. In line with these demands, Janos Tůth signed the "Charter of Brussels", calling for a post of a European Cycling Officer to be established in the European Commission and, if at all possible, for the creation of a 'Cycling' parliamentary intergroup in the European Parliament. The EESC's Secretary General, Martin Westlake, officially launched the first European Cycling Lexicon; an illustrated passport-sized booklet containing key terms relating to cycling infrastructure in all 23 official EU languages. "The very positive reactions to this lexicon that we have received so far show us that this booklet can help citizens and policy makers to overcome language barriers in cycling matters and raise awareness about good cycling policies," Martin Westlake said. In several cases indeed the EESC translators had to create the terms for cycling infrastructure that so far exists only in some member states. "Words change thoughts and thoughts change reality," he concluded. Derek Osborn , Vice-President of the EESC's Sustainable Development Observatory and Chair of today's Velo-City session on Climate change and taxation policies emphasised the crucial role of fiscal measures: "Getting the prices right is probably as important as getting the right infrastructure. The EESC demands steadily increasing taxes on oil to decrease Europe's oil consumption, especially in transport. This will be beneficial for air quality, energy security and the global climate alike and help us move towards a more sustainable transport culture, in which cycling will certainly feature prominently" Derek Osborn said.


EU supports the efforts of Sierra Leone and Liberia to save one of the last rain forests in West Africa

The European Union is providing € 5.5 million to Sierra Leone and Liberia to establish a new Trans-boundary Peace Park and to save the last intact rainforest in the Upper Guinea Area: the Gola Forest. At a ceremony today in Lalehun in Southern Sierra Leone, the President of Sierra Leone, Dr. Ernest Bai Koroma, and the President of Liberia, Ellen Johnson-Sirleaf, jointly launched the "Trans-boundary Peace Park Project" and laid the foundation of the new Gola Forest project management office.  Louis Michel, the EU Commissioner for Development and Humanitarian Aid, said: "I am convinced that this kind of joint actions will help to foster peace, stability and reconciliation in a region that witnessed long and brutal civil wars. Therefore I warmly welcome the intentions of the Presidents of Liberia and Sierra Leone to work together to fight against climate change and to promote peace in the Mano River region. The joint project will secure the long-term conservation of the rain forest, its biodiversity and global carbon storage benefits and will contribute to improved cross-border forest governance between Sierra Leone and Liberia ". Both, the Trans-boundary Peace Park as well as the Gola Forest project have been developed in cooperation with Civil Society Organisations of EU Member States. They are in line with the Commission's strategies towards Sierra Leone and Liberia for 2008-2013 to promote peace, democracy and economic development. In the run-up to the United Nations Climate Change Conference in Copenhagen later this year, the Commission welcomes the commitment of Liberia and Sierra Leone to take the measures needed for reducing the threat of climate change and for increasing the collaboration for the conservation of their Nations' natural resources. Background: The projects "Across the River: A Trans-boundary Peace Park for Sierra Leone and Liberia" and "The Gola Forest: A new, practical model for achieving sustainable protected areas in post-conflict Sierra Leone, a Least Developed Country" aim at preserving the last remnants of the vast Upper Guinean Rainforest, which once covered large pasts of coastal West Africa between Togo and Sierra Leone. These rainforests are classified as a biodiversity hotspot of global value, while at the same time ensuring sustainable livelihood conditions for the local population. The future Trans-boundary Peace Park unites the Gola Forest Reserve in Sierra Leone (75,000 ha) and the Lofa and Foya Forest Reserves in Liberia (80,000 ha and 100,000 ha respectively). The Gola Forest provides for important ecological services for the entire West African region: Climatic conditions favourable for agricultural production (e.g. cocoa/coffee), continuous provision of water, protection against soil erosion, mitigation of climate change, provision of wood and non-wood forest products to the local population.


Europa en foute nationale lobbyisten

Link


Europa en geheime regeringen

......en als u daar zelf eens voor stemt zonder het 'door te hebben'....???

Link

Dir is een artikel wat mijns inziens een vreemd luchtje heeft.Ik begrijp het niet helemaal. Mijn tip is: stem alleen op EU parlementariers die EU recht hebben gestudeerd.Zie ook mijn pennestreek op leefbewust.com. Helaas uit eigen ervaring heb ik mogen "leren" dat nationale EU leden letterlijk geen kennis hebben van wetten die over het EU recht gaan en die absoluut niet zo slecht zijn als men u doet geloven ! Duidelijke info over hoe de EU zou dienen te functioneren vindt u op ecas.org.Ik ben een EU burger met NL paspoort en ben erachter gekomen dat NL alle 1408/71 regelwetgeving schendt, waardoor je je hele hebben en houwen verliest. Aanvulling: elk land wat met foute, nationale lobbyisten werkt schendt de EU wetten.U bent gewaarschuwd. Ik stem dus niet. Ik ben VOOR de EU. Benieuwd of mijn reactie wordt geplaatst.....ik heb 'm in ieder geval maar vast gered !


Zwarte lijst voor artsen op komst

Er komt een Europese lijst van artsen tegen wie in het verleden in een van de EU-lidstaten tuchtmaatregelen zijn genomen of die uit het artsenregister zijn geschrapt. Het Europees Parlement heeft deze week een voorstel van die strekking aangenomen van PvdA-EuroparlementariŽr Dorette Corbey. Corbey wijst hierop naar aanleiding van publiciteit over maagverkleiningsoperaties in een ziekenhuis in Emmen, die in een aantal gevallen een fatale afloop hadden. De arts die de operaties uitvoerde zou eerder in Duitsland zijn beboet voor dood door nalatigheid. Als de zwarte lijst voor 'foute' artsen er eerder was geweest, zouden situaties als in Emmen mogelijk zijn voorkomen, aldus Corbey vrijdag.


Wie van deze personen heeft er Europees Recht gestudeerd en handelt dus volgens de Europese Regelwetgeving ?

CDA

Maria Martens via maria.martens@ europarl. europa.eu
Ria Oomen-Ruijten via ria.oomen-ruijten@ europarl. europa.eu
Lambert van Nistelrooij via lambert.vannistelro oij@europarl. europa.eu.
Corien Wortmann-Kool via corien.wortmann@ europarl. europa.eu
Bert Doorn via bert.doorn@europarl .europa.eu
Esther de Lange via esther.delange@ europarl. europa.eu
Cornelis Visser via cornelis.visser@ europarl. europa.eu.

PvdA

Ieke van den Burg via ieke.vandenburg@ europarl. europa.eu
Thijs Berman via thijs.berman@ europarl. europa.eu
Emine Bozkurt via emine.bozkurt@ europarl. europa.eu
Dorette Corbey via dorette.corbey@ europarl. europa.eu
Lily Jacobs via lily.jacobs@ europarl. europa.eu
Jan Marinus Wiersma via janmarinus.wiersma@ europarl. europa.eu
Jan Cremers via jan.cremers@ europarl. europa.eu

VVD

Jules Maaten via europa@maaten. net
Jeanine Hennis-Plasschaert
Toine Manders via toine.manders@ europarl. europa.eu
Jan Mulder via jan.mulder@europarl .europa.eu

D66

Sophie in 't Veld via sophie.intveld@ europarl. europa.eu

GroenLinks

Kathalijne Buitenweg via kathalijnemaria. buitenweg@ europarl. europa.eu
Joost Lagendijk

Onafhankelijk

Elly de Groen-Kouwenhoven

SP

Erik Meijer via emeijer@sp.nl
Kartika Liotard via Kartikatamara. liotard@europarl .europa.eu

ChristenUnie/ SGP

Hans Blokland via johannes.blokland@ europarl. europa.eu
Bas Belder via bastiaan.belder@ europarl. europa.eu


ECAS launches its hotline on free movement

ECAS launches its hotline on how the EU Institutions and national authorities handle citizens’ complaints on free movement

There is a lot of debate in the Union about how to combat protectionism and zenophobia in the recession and guarantee the internal market freedoms. There is quite a debate in the Institutions about how to improve enforcement. However, as Alain Lamassure MEP points out in his recent report , no one bothers to ask the citizen. That’s where the hotline comes in. The background document (accessible HERE) sets the scene. It argues that with the increase in available information, citizens expect that someone will deal with their problem. Expectations have increased because the European Court of Justice has made free movement a fundamental right of Union citizenship and there is a much improved legal framework. So rarely do we need new European laws.

Frustration comes from the gap between the case-law and the legislation and what actually happens on the ground. People are not made to feel like European citizens with national authorities often applying, not the spirit of EU law, but the exceptions. What should be done? Do you or your organisation have experience of observing the application of EU law, sending complaints to the Commission, the European ombudsman or petitions to the European Parliament? How did you find the process in terms of ease of access, accountability, speed and results? Please email us at hotline @ ecas.org

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it with your story, and fill in the questionnaire found HERE.

We would also be grateful if you could circulate the questionnaire widely in your network. By collecting together the answers, ECAS will be able to add weight to the argument for the next European Parliament and the next Commission to show real political will not just to regulate, but to enforce regulation, and to put resources behind these efforts. The attached paper also argues that there is a need to strengthen the Commission’s powers of enforcement and create a European Commissioner for citizens and fundamental rights. The system of “infringement” dates back to 1957 and the institutional mechanisms are both under used and underperforming. Isn’t this an area ripe for reform to help keep Europe open and prepare to come out of the recession? The answers to the hotline will be gathered together in a new version of the background paper with fewer questions and more recommendations to the EU to be raised during the European election campaign .


Tips for the would-be European lobbyist

Maart 2009

Tony Venables (ECAS Director)
www.ecas.org

Find a good lobbyist

It is not easy to find a good lobbyist, because someone who on paper has all the right qualifications may well find it bewildering and not necessarily an added adrenalin rush, to work in the unstructured European lobbying environment. It is also possible that you can be a good lobbyist in theory and do all the right things but get nowhere. Maybe the strategy was wrong in the first place? Maybe the person on the front line has more of an ability to go unnoticed than to make an impression? A good lobbyist is results driven. Despite the existence of lobbying schools and training programmes, lobbying is not a science or a profession. The only way is to give it a try. Nevertheless there are some qualities to spot: a good lobbyist is determined, flexible and an extrovert. He or she combines broad, theoretical knowledge of the inner workings of the EU with mastery of the brief and a sound understanding of the technical evidence and legal aspects. Often EU decision-makers can spot the difference between just the public relations approach and someone who has a grasp of both the scope and limits in the Institutions for changing draft legislation and what is happening in the market place and society. A good lobbyist has to have advocacy skills in both formal and less formal settings. This means briefing and de-briefing and organising the delegation, so that presentations and follow-ups are well structured.In any case, in a Union of 27 member states, an effective lobby cannot be confined to having an office in Brussels to represent the members towards the EU Institutions, important though this remains. European-level advocacy has to be backed up by active national representations in at least two-thirds of the member states, including the 12 member states which joined the EU in 2004 and are still under-represented in European umbrella groups.

http://www.ecas-citizens.eu/content/view/95/178/

'de meeste nationale 'lobbyisten' kunt u beter 'opslaan, als verwijderen' zij hebben geen verstand van zaken ! maar houden erg van de 'eigen ego'......het imago, het geld, de glamour, maar ja, daar heeft een ieder wel eens last van.....toch ? Pas op voor WIE u stemt tijdens de EU verkiezigen ! U maakt zelf de EU ! Bestudeer uitgebreid de goede kant van de EU via de ecas.org, want we maken er allemaal al lange tijd gebruik van alleen de nationale landen respecteren de al lang onder getekende verdragen niet: een goed voorbeeld is Nederland wat de Europese Sociale Regelwetgeving 1408/71 totaal aan de laars lapt met deramatische gevolgen voor velen. Let wel: Europese regelwetgeving staat BOVEN nationale regelwetgeving. U als burger bent direct verantwoordelijk: wie stemt kiest beleid. En dat zijn vele stemmers in NL vergeten omdat zij zonder te weten wat en wie zij stemmen; stemmen. Een beetje dom......


Verdedig Uw rechten op Europees niveau !

Normally an EU citizen cannot ask directly information to the European court of Justice. In general it is the National judges who contact the European Court of justice ask a question. But you can ask a question to the European Commission, and it will be competent about question concerning the regulation 1408/71. I recommend you to have a look on the following webpage which explain you how to defend your right at the European level:

http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/services/
eu-guide/enforcing-rights/index_en.html


S O L V I T > Zeg het voort …vertel het iedereen !

Het kan letterlijk een ander zijn leven of bedrijf redden !

SOLVIT betekent : gratis hulp voor de EU-burger (privť of zakelijk) in 25 EU-landen bij onduidelijkheden en /of problemen met de nationale Overheidsinstanties. SOLVIT tracht binnen 10 weken een oplossing te vinden.

Dit ter voorkoming van ellenlange, juridische procedures die bergen onnodige energie wegvreten en dus slecht zijn voor de gezondheid van de vaak enthousiaste, dynamische EU-burger, waar de EU het juist van moet hebben in de toekomst !.

Europa > Europese Commissie > Interne Markt > S O L V I T

Europa biedt vele mogelijkheden voor iedereen: werken, wonen, studeren, met pensioen gaan terug in het land waar je vandaan kwam of juist in een ander land. Dankzij het 'vrije verkeer van…..' is dit allemaal mogelijk ……op papier. Aangezien ons gehele leven uit een BIJBEL van papier bestaat, komt het nogal eens voor dat diezelfde enthousiaste, dynamische EU-burger tegen de ons alle welbekende, dikke muren, zo log als een olifant (als het er geen 2 zijn) aanloopt, waar niet doorheen is te komen.

Maar die 'papieren' die die burger nu eenmaal nodig heeft volgens de EU-wet, wordt wel door desbetreffende Overheidsorganisaties aangeleverd: verblijfsvergunning, paspoort, sociale verzekeringsoverdracht, diploma's, vergunningen (bouw, import enz.enz) en ga zo maar door.

Eťn ambtenaar is werkelijk in staat het gehele leven van die EU-burger tot een hel te maken; door bijvoorbeeld 1 fout op een officieel formulier te maken, wat natuurlijk door het land van aankomst niet wordt geaccepteerd (op het moment zelf of jaren erna) en het zeer bekende 'van het kastje naar de muur verhaal' begint tussen 2 landen in plaats van 2 instanties in eigen land en daar komt dan ook nog eens het taalprobleem bij. Dus in de praktijk wordt dat enthousiaste, dynamische EU-gevoel veranderd van positief in negatief en letterlijk om zeep geholpen, want die burger wil gewoon leuk leven en neemt daarvoor ook zekere gecalculeerde risico's en bereid zich ook goed voor om ervoor te zorgen dat er geen onnodige problemen ontstaan.

De Europese Commissie heeft dit probleem gelukkig erkent en sinds juli 2002 S O L V I T in het leven geroepen. Lees de werkwijze en Succesverhalen op de webpagina:
http://ec.europa.eu/solvit/site/index_nl.htm

Persoonlijk adviezen krijgt u ook per telefoon of eMail van de WEGWIJZERDIENST (ook een onderdeel van de Europese Commissie):
Kijk hiervoor op: http://europa.eu.int/citizensrights/signpost/front_end/index_nl.htm

En dan is er nog EuropeDirect: idem. http://ec.europa.eu/europedirect/index_nl.htm

Europa is leuk, maak er gebruik van ! Hoe sneller iedereen weet dat er zo'n efficiŽnte service is voor de EU-burger, het prettiger het leven van die (toekomstige) EU-burger wordt. Daarom nogmaals: zeg het voort.

De European Citizen Action Service (ECAS)  EU burgerhulp
Een NGO die zich bezighoudt de rechten van de Europese burger. Toegang tot informatie en transparantie van de Europese Unie zijn speerpunten.
http://www.ecas.org


Welkom bij de Europese Commissie

In alle talen, met het laatste nieuws. Blogs, foto's en taakvermelding van alle personen. Europa wordt steeds toegankelijker voor de burger. Maak er gebruik van ! En informeer U terdege betreffende Uw RECHTEN binnen de EU.

http://ec.europa.eu


Europa: straks mogen wij allen via de Zorgwetten gebruik maken van de privť-klinieken door heel Europa

Lees het arrest van het Europese Hof; april 2007

http://www.zorgwet.info/C444_05.doc


Nigel Farrage is weer op dreef 

 


 


View My Stats