Nieuws Zomertips


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Zelftest hoe snel een auto opwarmt in de zon


Zomertips van Ron

 • vermijdt plastic drinkflesjes, gebruik glas. De stof BPA komt nl met name vrij bij warmte. Maakt oa dik omdat het op vrouwelijk hormoon lijkt.  Link
 • maak een backup van je data op je PC
 • ventileer je PC, vanwege schade aan je electronica en vanwege chemische dampen
 • Check je zonnebrandcreme op nanodeeltjes zoals titanium dioxide. Link
 • Vermijd softijs, milkshakes, zitten vaak bomvol verkeerde bacterieŽn die je darmen dagen kunnen slopen, alternatief is verpakt ijs. Link
 • Zweet je veel, denk dan naast water ook aan je zoutbalans. Ik doe elke dag paar
  Keltisch zoutkorrels in mijn glazen literfles met water
 • Eet 1-2 eetlepels tomatenpuree per dag, hiermee bescherm je je huid tegen UV schade, zonnebrandcreme blokkeert nl ook je vitamine D aanmaak. Link
 • Zorg voor schone filters in airco's etc
 • Als je de airco in je auto gebruikt zet dan eerst 5-10 minuten je ramen open, je binnenlucht zit nl vol toxische dampen die vrijkomen als de zon op je  auto heeft geschenen. Doe je meteen de airco aan en ramen dicht dan zit je die vieze lucht te circuleren
 • Op zoek naar alternatieve deo?, Was je oksels goed schoon en smeer er kokosolie in.
  Geen irritatie en huidvriendelijke schimmel/bacterie doder uit de tropen
 • Schimmels in huidplooien onder de buik, borsten of liezen? Neem kokosolie..... Link
 • Wil je pigmentaanmaak stimuleren, gebruik dan geen zonnebril, dit speelt nl
  een remmende rol op de hoeveelheid pigment die je aanmaakt. Verder kun je
  extra wortels, bessen, algen, zoete aardappels, spinazie en pompoenen etc
  gebruiken. Die bevatten nl betacaroteen en dat zorgt voor snellere bruining
  door aanmaak van eigen pigment. Link

Heb je meer tips? Mail me dan


Goedkope airco

Ik kreeg van Claudio de tip om flessen water in te vriezen en deze voor een ventilator te zetten zodat je koude lucht kunt rondblazen bij de volgende hittegolf.

Heb je ook een zomertip? Email me dan gerust

Ron


Muggenbeten: bulten verdwijnen en jeuken stoppen

Muggenbeten. Iedereen kent het wel. Jeukende rode bulten op je lichaam. Zodra de zomer begint komen de muggen tevoorschijn. Voor velen frustrerend. De zoemende beesten kunnen je immers uren uit je slaap houden.

Link

Annemarie


Schadepreventietips bij extreem zomerweer

Extreme weersomstandigheden hebben deze zomer al veel schade veroorzaakt bij burgers en bedrijven, met alle vervelende gevolgen van dien. En de verwachting is, dat het onrustige weerbeeld, met krachtige windstoten en plaatselijke hoosbuien, nog wel even zal aanhouden. Ook vandaag voorspelt het KNMI in delen van het land windstoten tot 100 kilometer per uur met plaatselijk forse neerslag. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom een aantal tips opgesteld die burgers en ondernemers kunnen helpen onnodige schade aan inboedel en opstal zoveel mogelijk te voorkomen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars is alertheid juist vanwege het grillige weerbeeld in deze zomer geboden. "Afgelopen maandag zag je dat met name in de Achterhoek binnen enkele minuten het weer omsloeg en een windhoos grote schade aanrichtte. Het KNMI had een weeralarm afgegeven en toch werden veel mensen erdoor overrompeld", aldus een woordvoerder van het Verbond. In heel Nederland bedraagt de schade van de afgelopen dagen volgens een voorlopige schatting van het Verbond inmiddels tussen de 30 en 50 miljoen euro.

Vooral in de Achterhoek en delen van Noord-Brabant was de schade afgelopen maandag aanzienlijk. Verzekeraars kregen vooral veel meldingen binnen van kapot gewaaide ramen, beschadigde auto's, afgerukte zonweringen, afgewaaide dakbedekking en vernield tuinmeubilair. Ook fruitkwekers en caravanbedrijven werden getroffen. Hoosbuien zorgden in andere delen van het land, met name in de noordelijke provincies, voor waterschade. Blikseminslagen veroorzaakten bij particulieren aanzienlijke schade aan elektronische apparatuur. De schade wordt volgens de polisvoorwaarden vergoed. Ook schade aan auto's valt normaal gesproken onder de cascodekking, als daar sprake van is.

Burgers en ondernemers kunnen zelf veel doen aan het voorkomen van schade, stelt het Verbond. Regel ťťn bij een verwachte storm of windhoos is: als u de woning verlaat of naar bed gaat, sluit uit voorzorg de ramen en trek markiezen en andere zonneschermen op, ook als het weer er op dat moment geen aanleiding toe lijkt te geven. Het weer kan immers snel omslaan. Als er een garage beschikbaar is, zet de auto binnen en parkeer de wagen anders niet in de buurt van een boom. In de zomer is het risico dat een boomtak afbreekt aanzienlijk groter dan in de herfst of winter, als er minder gebladerte aanwezig is.

Waar minder vaak aan gedacht wordt: zorg ervoor dat de wind geen of minder vat kan krijgen op tuinmeubilair. Dat kan niet alleen beschadigd raken, maar ook (elders) aanzienlijke schade aanrichten. Tref ook hier voorzorgsmaatregelen. Hetzelfde geldt voor windgevoelige objecten op balkons.

Of schade gedekt is, zal afhangen van de polisvoorwaarden. Bij een uitgebreide inboedelverzekering zijn tuinmeubilair en vaak ook de inrichting van de tuin meestal meeverzekerd. Tot slot is het verstandig om ook voorbereid te zijn op eventuele blikseminslagen. Als u geen overspanningsbeveiliging heeft, is het raadzaam bij dreigend onweer kostbare apparatuur los te koppelen van het elektriciteitsnet.


4 x zomers supervoedsel

Sommige zomerse voedingsmiddelen zijn gezonder dan je denkt. Een opsomming van verrassend en minder bekend supervoedsel.

Link

Maaike


Drie "gezonde" gewoonten die eigenlijk ongezond zijn

Bepaalde zaken en gedragingen, waarvan je denkt dat ze goed zijn voor je gezondheid, blijken bij nadere beschouwing toch meer nadelen dan voordelen te hebben.

Link

Jan Slemmer


Gevaar: overstekende reeŽn

Automobilisten in natuurgebieden moeten de komende weken extra oppassen voor reeŽn op de weg. Staatsbosbeheer waarschuwt dat de paringstijd weer is begonnen en dat veel reeŽn zich dan roekeloos gedragen. Door de adrenaline die door het lichaam van de hitsige reeŽn giert, zijn ze vaak minder oplettend en laten ze hun schuwheid varen. Met als gevolg: veel meer aanrijdingen dan normaal. Per jaar sterven er alleen al in de provincie Flevoland 250 tot 300 reeŽn door aanrijdingen. Het paringsseizoen loopt nog tot half augustus.


Vakantiegangers tanken teveel op Autoroute du soleil

Mensen die deze zomer met de auto op vakantie gaan, kunnen volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal bijna de helft aan extra brandstofverbruik voorkomen door te letten op hun rijgedrag en de luchtweerstand van hun auto. Op een retourreis van Amsterdam naar Nice via de Autoroute du soleil bespaart dit al snel honderdvijftig euro voor een gemiddelde benzine auto.

Een hogere luchtweerstand van de auto zorgt namelijk voor meer brandstofverbruik, zeker bij hogere snelheden. Milieu Centraal raadt daarom het gebruik van dakkoffers af. Niet het gewicht van extra bagage in de auto, maar de luchtweerstand van dakkoffers levert extra brandstofverbruik op. Bagage in, in plaats van op de auto vervoeren scheelt twintig procent aan brandstof.

Gaat de dakkoffer er toch op, dan is het in ieder geval aan te raden om hem op de plek van bestemming weer van het dak te halen. En de keuze tussen fietsen op het dak of achterop de trekhaak? De trekhaak pakt beter uit, namelijk tien procent zuiniger dan de fietsen op het dak.

Vakantiegangers die slim rijden kunnen veel geld besparen. Wie 100 kilometer per uur rijdt in plaats van 120, bespaart twintig procent brandstof. Met Het Nieuwe Rijden kan er nog wat extra brandstof worden bespaard. In de bergen kunnen niet alle regels van Het Nieuwe Rijden worden toegepast. Vooral bij het bergop rijden met caravan kan de belasting van de motor bij te lage toerentallen te hoog worden. Bergop iets hogere toerentallen aanhouden is dus veiliger voor de motor.

De caravan, zeer populair bij Nederlandse vakantiegangers, verhoogt het brandstofverbruik met maar liefst zestig procent door de verhoogde luchtweerstand. Ter plaatse een caravan huren, spaart veel brandstof uit.

Mensen die willen weten hoe zuinig hun rijstijl is, kunnen dit testen op www.testuwrijstijl.nl (en zo vele euro's besparen op hun brandstof). 

 


 


View My Stats