Nieuws winter tips


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Je kunt door kou inderdaad ziek worden

Het is heel simpel, daalt je lichaamstemperatuur dan kan bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus meer grip krijgen omdat je immuunsysteem dan minder interferon aanmaakt. En vaak is het precies in het gebied dat onbedekt is bij koude, dus je neusholtes en neus.

http://www.popsci.com/can-being-cold-really-make-you-sick?dom=rss-default&src=syn

http://news.yale.edu/2015/01/05/cold-virus-replicates-better-cooler-temperatures


Hoe kom je van een pijnlijke keel af ? Dr Eric Berg


Beating the winter blues

Rebecca Jarvis and nutritionist Tanya Zuckerbrot discuss the seven secrets to beating the winter blues.

Link


Putting clocks back 'bad for health'


Weersverandering maakt kwetsbaar

Veranderingen in het weer kunnen het lichaam kwetsbaar maken voor wind, warmte, vochtigheid, droogte en kou. Bijstelling van de voeding is dan aan te raden. Een verstoring in de elementen kan volgens de Ayurvedische en Chinese geneeskunde een negatief effect hebben op uw geest en emoties. Een eigenschap die hiermee in verband staat, zoals het tentoonspreiden van negatieve energie, komt voor als een element overmatig is. Als bij voorbeeld het ether-luchtelement is verstoord, kan iemand zich droevig, verward of bezorgd voelen, zonder dat daar direct een aanleiding voor is.

Lees verder

Petra


De Groente- en fruitkalender maakt klimaatvriendelijk kiezen makkelijk!

Groente en fruit met energielabel A en B zijn klimaatvriendelijk. Vindt per maand de producten met energielabel A en B, of zoek op van een product welk energielabel dat op dit moment heeft. Ook kunt u uit energielabels kiezen en opzoeken welke producten dat label hebben.

Lees verder

Gerrit


Does Milk Cause Phlegm? (Health Guru)

Colds arent fun. Neither are sinus infections. So, does this mean that a grilled cheese sandwich will make your stuffed nose even more clogged?


Tip verkoudheid

Hallo Ron,

Lees in je nieuwsbrief dat je flink verkouden bent ik heb de remedie gevonden en die is deze kijk op de site bij google naar gember (poeder). Lees daarover en is zeer goed voor allerlei kwalen griep verkoudheid antioxidant antiseptisch en nog veel meer. Ik neem elke morgen een beetje poeder in een beker met water opdrinken het is scherp maar goed doorspoelen. DE slijm lost op. Het is te koop bij de toko ik heb gelijk 4 plastic potten gekocht hier is het te koop voor 1.75 euro. Ik ben sinds 3 jaar niet meer verkouden geweest ,het helpt ook bij misselijkheid in de auto  Probeer en laat me iets weten, bij mij helpt het in ieder geval.

groet

Paul


Virus ťn bacterie oorzaak golf van verkoudheden

Ondanks het goede weer van de voorbije dagen wordt BelgiŽ geteisterd door een stevige golf van zware verkoudheden. "Verschillende virussen en bacteriŽn veroorzaken op dit ogenblik infecties aan de luchtwegen", zegt viroloog in de Concentrakranten.

Link


Vochtige lucht frustreert griepvirus

Het verband tussen griep en luchtvochtigheid werd lang vermoed, maar nog nooit gevonden. Is het er dan wel? Absoluut.

Link

Ellen


TV -  Met helicopters boven winters Nederland (1956)


Wat te doen bij verkoudheid

Erg interesante info: Link

Annmarie legt uit dat ze het volgende drankje heeft gemaakt, deze is verwarmend en goed tegen verkoudheid:

Link

- Heet water / Citroensap / Gembersap / Honing / Cayenne peper
- Samen blenderen en opdrinken.

GdJ


Hoe kom je uit een wak ?

Deze aflevering: wakduiken. Bart Meijer onderzoekt het duiken onder ijs. Reddingsduikers van de brandweer moeten wakduiken om schaatsers te redden die in een wak zijn gereden. Meijer volgt de duikers bij een gesimuleerde reddingsactie van de brandweer. Daarnaast wordt het reddingsteam gevolgd bij echte reddingsactie waarbij ze een schaatser uit het water redden en legt professor Hein Dahmen [spelling onzeker] uit welke lichamelijke gevolgen ijskoud water heeft. Meijer gaat ter illustratie onder begeleiding en zonder duikpak het ijskoude water in.

Link


Winterweerstandsap

Een week geleden kreeg ik een hardnekkige kou en/of verkoudheid met de volgende verschijnelselen: constante hoofdpijn, vooral de voorhoofd- en neusholtes speelden een rol, voelde ik. Dagenlang vooral hoofdpijn, daarna een beetje snotterigheid en hoest. Daarbij bleek ik ondertemperatuur te hebben, iets van 35 zoveel was het. Het leek maar niet over te willen gaan, ondanks stomen met eucalyptus. Totdat mijn vriendin mij een drankje bracht met onderstaande inhoud (gemaakt in een sapmachine van rauwe biologische groenten)

Ik dronk er de dag door kleine borrelglaasjes van en voelde mijn temperatuur omhoog gaan, bij meting bleek het ineens nu 37.3 te zijn. Ik begon me ook beter te voelen, er kwam meer los. Nu werk ik nog de laatste resten weg, en hoop morgen beter te zijn.De plotselinge verandering in mijn toestand was best wel erg frappant.Onderstaand wat ze er in had gestopt. Uiteraard moet je de spaanse peper (slechts een klein stukje gebruiken) wat compenseren met meer wortels bijvoorbeeld, zodat het toch nog een aangenaam drankje blijft. Je kunt broccoli, spruitjes e.a. gezonde dingen nog erbij doen of wisselen natuurlijk. Een ouderwetse citroenkwast met een goede honing (honing niet in te heet water doen ivm de werking) is ook altijd nog een goed middel om daarnaast te doen.

ui, knoflook, prei, gemberwortel, Spaanse peper, wortel, biet, tomaat, peterselie, selderij(loof), keukenraap, boerenkoolblad, rode paprika, groene paprika, courgette

informatie uien: Link

informatie over knoflook: Link

informatie over prei: Link

informatie over gember: Link

informatie over spaanse peper: Link

informatie over wortelen: Link

informatie over rode bieten: Link

informatie over tomaat: Link

informatie over peterselie: Link

informatie selderij en peterselie: Link | Link

informatie keukenraap (foto): Link

informatie over broccoli: Link \ Link

informatie boerenkool: Link

informatie spruitjes: Link

rode paprika: Link

paprika: Link

courgette: Link

lange lijst groenten en inhoudsstoffen: Link

Marjan Reuvers


De winter van 1979. Koud he !

Zo was het. Ach ja, in 1979: smalle broekspijpen, Afghaanse jassen. En het was ontzettend koud: het noorden raakte geÔsoleerd. Het jaaroverzicht van het Journaal besteedde er destijds in ruime mate aandacht aan.


Wintertip - uitdroging slijmvliezen

Tijdens koude dagen stook je veel meer dan normaal en heb je in huis al snel een te lage luchtvochtigheid dus meer last van ogen/slijmvliezen. Wat kun je hieraan doen:

  • Hang natte handdoeken over je radiators
  • Koop veel groene kamerplanten
  • Denk evt aan koude kondensbevochtigers zoals die van Boneco
  • Spoel af en toe je neus schoon met een netipot
  • Kook je eten zonder deksels zodat stoom kan ontsnappen
  • Douche met open douche deur

Heb je wintertips? Email ons dan: ugamedia@wirehub.nl

Ron


Last van rug/nek spieren? Je eigen sauna

Mijn beste investering was de 700 euros die ik neertelde voor deze sauna. Ruimte die het inneemt is beperkt (1 m2) dus je kan hem overal kwijt. Wil je thuis in je eigen huis even lekker zweten dan is dit een oplossing. Is ook niet zo heet als een stoomsauna, max 60 graden.

heatnet.jpg (18104 bytes)

Ik heb de mijne vorig jaar gekocht bij Heatnet......bouwen is 15 min werk, is eenvoudig kliksysteem

Ron


Wennen aan wintertijd kost een week

Uit onderzoek van Panelwizard blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders last heeft van het ingaan van de wintertijd. Klachten die vaak voorkomen zijn somberheid, slecht slapen, en zich moe voelen.

Link


Winter tip : De neti-pot

netipot.jpg (4709 bytes)

De beste investering bij verkoudheid/allergie

Ik heb de netipot al 3 jaar geleden ontdekt en zodra ik merk dat ik verkouden wordt ga ik 2-3 per dag mijn holtes met lauw water + 1/2 theelepel zout spoelen. Je spoelt zo de rommel eruit, maakt de slijmvliezen vochtig (vaak door verwarming uitgedroogd) en ontsmet de neusholtes met zout. Het grote voordeel is dat je meteen verlichting merkt en dat je voorkomt dat de rommel verder de holtes infecteert of een keelontsteking veroorzaakt. Eenmaal de netipot ontdekt dan nooit meer neussprays, stomen etc etc etc. Ik zou niet meer zonder kunnen....

Ron

 

 

 

 

 

 


View My Stats