Wat moet ik eten ?


Ik krijg al 10 jaar de vraag wat moet ik eten ?

De ene zegt plantaardig, de volgende low carb of paleo, weer een andere vermijd gluten en zuivel als de pest etc. Ik zeg altijd, kijk wat je goed verteert, kies dan de betere kwaliteit en ga kijken hoe je je toxine en stress belasting kunt verlagen. Heb je stress, eet je veel toxines, beweeg je zelden, verstoor je je hormonen met plastic, medicatie of voeding dan is het een kwestie van tijd dat je onderuit gaat. Je kunt niet alles vermijden maar wel betere keuzes maken.

Je kunt drinken uit glas, alleen natuurprodukten op je huid smeren, niet je huid in de zon laten bakken, kiezen voor voeding zonder pesticides, enummers of geharde vetten. En ben je vaak moe of ziek doe dan eens een voedingsintolerantie test om de grote boosdoeners te vinden. Er bestaat geen menu voor iedereen, geen boodschappenlijstje dat voor iedereen geschikt is. Je zult je eigen pad moeten banen en zien welke combinatie voor jou het beste werkt.

Maar ga terug naar de basis produkten en kies dan voor de beste varianten.

Stap 2 is kijken naar je dagelijkse bezigheden, maken die je echt gelukkig of ben je slaaf van het werk. Doe liever iets met passie dan elke dag met tegenzin te gaan werken.

Stap 3 is kijken naar beweging, sla niet door, elke dag wat fietsen of wandelen en evt wat oefeningen met gewichtjes is echt voldoende want te zwaar sporten is ook weer een vorm van stress.

Stap 4 is kritisch kijken naar je huidverzorgingsprodukten en cosmetica, ook daar zijn minder schadelijke alternatieve.

Stap 5, zorg voor een goede donkere electrostress vrije ruimte zodat je dieper kunt slapen en je lichaam kunt herstellen tijdens de slaap.

Stap 6, Google op je klachten in combinatie met de dingen die je vaak eet, zijn er verbanden ? Kijk eens naar studies in de Pubmed database of google op de engelse namen met het woord study erbij. Zo ontdek je vaak interessante onderzoeken. Kom je met een reguliere arts niet verder ga dan eens andere wegen bewandelen en praat eens met een natuurdietist of alternatieve arts/therapeut. Soms ontdek je zo weer oplossingen. Reguliere artsen weten namelijk te weinig af van kruiden, voeding of supplementen en willen alles oplossen met chemische middelen, daar hebben ze ook voor geleerd. Zoek dus experts op andere gebieden dan farmaceutische middelen.

Stap 7, verlaag je stressniveau door muziek, creatieve dingen, meditatie, massage etc etc.

Stap 8, neem afstand van negatieve mensen in je omgeving, je merkt wel hoe je je voelt na een bezoekje aan ze. Zoek mensen die op dezelfde lijn zitten, die respect hebben voor je mening en die je misschien nog dingen kunnen leren. Op jouw beurt kun je ook weer kennis doorgeven mits men er voor openstaat, anders wordt je een roepende in de woestijn en zit je je energie te verspillen. Bekeren heeft geen zin, je kunt hooguit een voorzetje geven.

Stap 9, onderzoek de rol van de psyche bij klachten, je kunt naar de visie van Hamer kijken, maar ook de boeken van Beerlandt en anderen kunnen je nieuwe inzichten geven.

Stap 10, help anderen, dit kan vrijwilligerswerk zijn, kennis doorgeven aan hen die ook zoekende zijn maar ook andere manieren van mensen of dieren helpen geven veel voldoening in het leven.

Nuttige links:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
http://www.natuurdietisten.nl
https://www.vrijwilligerswerk.nl
http://www.leefbewust.com
http://www.ahealthylife.nl
http://www.uitdaging.net
http://www.deelbewust.com
https://www.stichtingehs.nl

Ik wens je een goede reis
Ron Fonteine


Ontvang nu het gratis Leefbewust Eboek + nieuwsbrief


Gratis ebook + nieuwsbrief


   


  Uw email adres wordt niet aan derden verstrekt en de nieuwsbrief
  kan ieder moment weer gestopt worden.


  [ Terug naar het hoofdmenu ]

   

   


  View My Stats