Nieuws spiritualiteit


balk2.jpg (42734 bytes)


Godenzoon of niet?

Vorige week woensdag las ik in de rubriek ‘Lezers Schrijven’ een artikel over de vraag of de historische persoon Jezus Christus van Goddelijke afkomst was. Iemand had een boek geschreven waarin hij dat Jezus gewoon een mens van vlees bloed was en dus niet van Goddelijke afkomst. In het betreffende artikel reageerde een gelovig persoon met het antwoord dat Jezus nu nog steeds een bron van hoop is van velen.

Lees verder


De pyramides in Bosnië

Recent ging deze man terug om de pyramides te bezoeken en hoorde dat men in maart van dit jaar een zeer grote stenen bal heeft ontdekt, 80 kilometer ten noorden van Visoko.


Making the connection


Het bewustwordingsproces – deel IV

Het hedendaagse probleem is, dat de morele, ethische en sociale uitdagingen van morgen niet kunnen worden aangepakt met opvattingen en instructies uit de achttiende, tiende, zesde eeuw of eerste eeuw. Je kunt het zo’n beetje vergelijken met een supermoderne operatiekamer uit de eenentwintigste eeuw, maar die met instrumenten uit de eerste eeuw is ingericht. De mensheid kan daarom de dilemma’s van de eenentwintigste eeuw niet oplossen m.b.v. richtlijnen – oude opvattingen en (spirituele) overtuigingen - uit de eerste eeuw; laat staan met richtlijnen die nog veel ouder zijn! Maar besef wel dat het evolutieproces onomkeerbaar is; niet te stoppen is!

Lees verder


Video - De Wet der Resonantie - de film - Pierre Franckh

Wat als alles dat we ooit leerden niet waar was? Wat als het hart niet zomaar een bloedpompend orgaan was, maar een energiebron die frequenties uitzendt? Wat als het hart een elektrisch en magnetisch veld creëert dat niet alleen onze organen aanstuurt, maar ook onze hele omgeving? En wat als je die frequentie zou kunnen beïnvloeden? Zou je dan met je hart je leven kunnen sturen? Met behulp van direct wetenschappelijk bewijs en interviews met vooraanstaande wetenschappers toont Pierre Franckh niet alleen wat de nieuwste inzichten zijn rondom het functioneren van het lichaam, de kwantumfysica en de moderne wiskunde. In de film en het bijpassende boek bewijst hij niet alleen dat de wet der resonantie in ons dagelijkse leven een overweldigende impact heeft. Franckh leert ons vooral hoe wij die nieuwe inzichten kunnen aanwenden om controle over ons leven te krijgen, op een manier die wij nooit voor mogelijk hadden gehouden.


Scherm je af tegen energie van buitenaf

Na het succes van zijn boek "De wet der resonantie" brengt Pierre Franckh nu een boek waarmee hij je alle 77 handvatten geeft om jouw wensen om te zetten in werkelijkheid. Grappig, makkelijk leesbaar, vol inzichten en wijsheden, direct toepasbaar en... het werkt!


Video - The Collective Evolution III: The Shift

The Collective Evolution III is a powerful documentary that explores a revolutionary shift affecting every aspect of our planet. As the shift hits the fan, people are becoming more aware of the control structures that prevent us from experiencing our full potential. CE3 uses a different level of consciousness and scientific facts to bring clarity about the shift while dispelling myths about our true nature. It offers practical steps that we can implement right now to transition out of survival mode and into our more natural state of peace and co-operation . CE3 includes fascinating interviews with revolutionary speakers and people who are already opting out of the current socioeconomic system. The film examines hidden technologies and exciting alternatives for a bright limitless future. This is the most exciting time in the history of our world.


TV - Eindeloos bewustzijn

Documentaire. In 2007 publiceerde cardioloog Pim van Lommel zijn boek Eindeloos Bewustzijn. Het resultaat van twintig jaar wetenschappelijk onderzoek naar mensen die klinisch dood waren en een bijna-doodervaring meemaakten. Een ingrijpende gebeurtenis die bij sommigen de manier waarop ze over leven en dood denken radicaal verandert. Aan de hand van getuigenissen van vier zeer verschillende mensen wordt verkend hoezeer een bijna-doodervaring iemands leven verandert. Hoewel deze mensen ieder hun eigen unieke ervaring hebben beleefd, zijn er aspecten die ze met elkaar delen: ze zijn minder bang voor de dood, tonen minder interesse voor uiterlijke en materiële zaken en ze voelen zich één met de natuur. Het verandert mensen blijvend. Daarnaast zien we onder andere Van Lommel, moraaltheoloog Carlo Leget en Raymond Moody, de Amerikaanse psycholoog en filosoof die in 1975 de bijna-doodervaring in de openbaarheid bracht met zijn bestseller Life After Death.

Link


Van geld naar Liefde

Gisteravond ben ik in mijn woonplaats naar de voordracht geweest van Kiesha Crowther, ook wel bekend als Little Grandmother. Keisha sprak voelbaar vanuit haar hart. Ik raakte ernstig geëmotioneerd toen ze sprak over de ongekende milieuramp in de Golf van Mexico en steeds verder daarbuiten. Ook haar emotionele uitleg dat de meest liefdevolle wezens zich onder ons hebben ‘verstopt’ als verstandelijk gehandicapten raakte mij diep, helemaal toen ze zei uit een gezin van zes te komen met vijf verstandelijk gehandicapte broertjes en zusjes. De kern van de boodschap van deze kleine grootmoeder is dat we nu de kans hebben om ons verstandsbewustzijn in te ruilen voor het veel krachtigere hartsbewustzijn. Met ons verstand achter het stuur komen we nu niet verder. Nu is de tijd rijp om ons hart achter het stuur plaats te laten nemen. Alleen dan hebben we een kans nog langer bij onze Moeder te mogen blijven, aan wie wij energetisch gezien nauw verwant zijn.

Lees verder


Mooi om even te delen

Jolande Hofland


Letters to God Official Trailer


Spiritueel - The message of Pachamama and Senia Melchizedek


Ditrianum

Ditrianum is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het, middels getalsanalyse, onderzoeken van energieën die zich overal om ons heen manifesteren. De naam 'Ditrianum' is afgeleid van 'Divine Triangle Numerology' en zag het daglicht op 5 oktober 2002. De oprichter, Frank Hoogerbeets, is sinds 1989 actief bezig op het gebied van getallenleer. In de jaren negentig heeft hij meerdere studiereizen gemaakt naar Engeland, met name naar Glastonbury, Avebury en Stonehenge.

http://www.ditrianum.org


Spiritualiteit - Who are The Starseed Indigos?

Speciaal voor alle starseeds (indigo's, nieuwetijdskinderen)en iedereen die nieuwsgierig is wat een starseed is, en of je er zelf eentje bent.

Jolande


De deadline voor Disclosure nadert snel

Plotseling gebeuren er dingen die duidelijk aantonen hoe het Licht de hele wereld voor de waarheid heeft geopend. Het komt uit alle hoeken en moedige mensen negeren de consequenties voor het vertellen van de waarheid.

Lees verder

Majella


De bekroonde film “Day Before Disclosure”, nu gratis in High Quality te zien!

Wij hier bij New Paradigm Films zijn onder de miljoenen mensen in de wereld die duidelijk zien dat de mensheid op het punt van veranderen staat op zowel sociaal, biologisch en spiritueel niveau. Maar we proeven ook de behoefte om informatie over de sleutel van de transformatie te verspreiden. Ons doel is om films te produceren die verschillende van deze onderwerpen behandelen en deze voor zoveel mensen over de hele wereld als mogelijk beschikbaar te maken.

Lees verder

Geert


YouTube Video - Integrating the I am presence

by Patricia Cota-Robles

Humanity has recently experienced a very powerful shift of energy, vibration, and consciousness. This has allowed us to transcend our human egos. Now our I AM Presence, our true God Self, is integrating into our physical, etheric, mental, and emotional bodies filling the void where our human ego used to abide. As this process unfolds day-by-day, our lives are being transformed, and we are able to hear the "still small voice" of our I AM Presence more easily. The Divine Intent of this YouTube video, "Integrating the I AM Presence," is to help each of us accelerate this process.

Link

Jolande


Incarnatie Problematiek

Voordat een mens ter aarde komt en geboren wordt in zijn fysieke lichaam schijnt de ziel zorgvuldig en bewust zijn eigen ouders te kiezen. Hij/zij brengt daarmee een vast omlijnd karma mee. De ziel heeft een bepaalde ontwikkelings- en rijpingsgraad die vooral bepaald is door het aantal levens dat hij/zij reeds gehad heeft. Ieder krijgt zo een pakketje mee aan levenslessen. Er is dus sprake van een bepaalde blauwdruk volgens welke het leven zal kunnen gaan verlopen. Daarbinnen is natuurlijk alle ruimte voor de vrije wil. Het staat elk mens volkomen vrij of hij/zij wel of niet veel van zijn/haar leven gaat maken.

Lees verder


Paul Smit geeft inzicht in Het Kosmisch Plan

Soms komen er van die prachtboeken op je pad, waarvan je je afvraagt waarom ze nog niet meer in de belangstelling staan. Het boek ´Het Kosmisch Plan´ van Paul Smit is zo´n boek. Het boek omvat een interview die gehouden is met Paul Smit. Het lezen van dit interview geeft inzicht en helderheid in de Advaita filosofie en brengt je op inspiererende wijze terug naar de essentie van wie je bent. Jij bent bewustzijn! De taal waarin Paul spreekt is voor iedereen te begrijpen en het boek is een aanrader voor elk spiritueel zoeker, die op zoek is naar waarheid. Al snel wordt helder dat de persoon die je denkt te zijn een illusie is.

Jolande


We Are All Divine Creators - Urgent Message from Kiesha Crowther "Little Grandmother"

Chantal


Tip: Weblog Pauline Laumans

1. Geconditioneerd leven
2. Het plaatjesboek
3. In het hier en nu leven
4. Kleur geven aan je leven
5. Bijna dood ervaringen
6. De rechten van het kind
7. De ontkenning van het innerlijke kind
8. Het afbreken van de kennis en motivatie maatschappij (het nieuwe solliciteren)
9. Het geboorterecht om jezelf te genezen
10. De lijdensweg, het kruis en de stigmata - Het werkzame leven
11. Wild West Economie - De Ondergang
12. Het verschil tussen Egoïsme en Egocentrisme
13. De zin en onzin van ziekte
14. Natuurfilms met onbegrijpelijk commentaar

www.c-t-u.com/blog   Insights… learn and let go …

Pauline Laumans

“Inspirational books for alive living”

"We guide individuals and companies to co-create from the inner core of the matter to your goal".

Libertas in Vivo Co-create your life
Web: www.c-t-u.com or www.libertasinvivo.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/paulinelaumans


Painting on water


Gregg Braden - De wetenschap der wonderen

Marjolein


Wake Up Trailer

Jonas Elrod was leading an ordinary life until he woke up one day to a totally new reality. He suddenly could see and hear angels, demons, auras and ghosts. The documentary WAKE UP follows this fascinating story of an average guy who inexplicably developed the ability to access other dimensions. With his loving but skeptical girlfriend by his side, Jonas crisscrosses the country as he searches for answers and delves deeper into this thrilling world of the phenomenal and spiritual. WAKE UP is a call to consciousness to everyone who sees it; an invitation to accept that there is more to this life than meets the eye.


Beyond Awakening

We staan aan de vooravond van een collectieve menselijke transformatie die zich nu al volledig aan het ontvouwen is. In Amerika is een baanbrekende serie dialogen met de meest vooraanstaande spiritueel leraren en denkers opgestart. Deze dialogen zijn voor iedereen ter wereld geheel gratis online te volgen.

In een aantal weken komen maar liefst 27 geweldige sprekers en denkers aan het woord door middel van interviews en gesprekken. De gesprekken gaan over Bewustzijn en de Evolutie van Spiritualiteit. Het betreft sprekers als Ken Wilber, Gangaji, Thomas Hübl, Howard Martin, Adyashanti, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass en vele anderen.

Je kunt de gesprekken direkt volgen via de site, maar ook downloaden en later afluisteren. Het is een prachtige mogelijkheid om van de vele gezichtspunten binnen de spirituele wereld te leren en te horen.

Kijk op de website om te zien wie er allemaal te horen zijn in de komende weken en meld je gratis aan:

http://beyondawakeningseries.com/


MoodTurn.com - Relax your mind

Probeer deze site eens om wat rust in je hoofd te creëren:

http://moodturn.com/birds/

Kei Gaaf!

Petra


Door de ogen van Paulus Rudolf Smit

Steeds meer mensen gaan zien wat er in de toekomst mogelijk is dat is fantastisch dat wij dat in deze tijd mogen meemaken.

Onze voorouders,ouders, begeleidengidsen, engelen hebben ons hierbij geholpen zodat wij verder kunnen komen(een dankjewel is wel op zijn plaats).

Wij zijn bereid geweest om te leren en te vernieuwen, we hebben dit bijna altijd door moeilijke omstandigheden ervaren zo eigenwijs als wij zijn hadden we het op andere manier niet begrepen of niet voldoende begrepen.

We zien hoe mooi het kan zijn maar toch kunnen er nog niet bij het lijkt wel of we kruipen ipv rennen wat we graag willen. Steeds moeten we pas op de plaats houden anders worden we ziek of gaat onze geest of lichaam vervelend doen.

Het lijkt wel of we in een cirkel lopen waar geen vernieuwing,verandering meer is,het geheel wordt omsluierd door mist.

Ook hier hebben we wat van te leren en daar gaat het steeds meer om draaien van het egoisme waar we al heel lang inzitten gaan we naar samenwerking

Dus niet vanuit de ego maar vanuit het hart(we kunnen het niet alleen)ook op de aarde niet

We hebben nog een lange weg te gaan maar we kunnen het einde steeds beter zien,de moeilijkste periode is aangebroken

Ook hier geldt na regen komt nog meer regen en nog meer regen,maar uiteindelijk gaat de zon schijnen

Structuren,heilige huisjes worden in de maatschappij omver geblazen(dit proces is al enige tijd aan de gang),waar we altijd op vertrouwde is niets meer waard

Mensen proberen krampachtig vast te houden aan iets wat geen recht van spreken heeft laat staan van betekenis.

Het gaat voor iedereen mooier worden die bereid zijn om moed,geloof en vertrouwen te blijven houden in de moeilijke tijd die we nog gaan meemaken,maar die gene die volhouden en bereid zijn in moeilijke tijden aan te passen,voor diegen wacht eindelijk de beloning en wel de aardse beloning.

De spirituele beloning mogen we elke dag ervaren anders hadden we het allang opgeven.

Nu we zover gekomen zijn gaan we natuurlijk niet opgeven,de mensen die ik liefheb zal ik persoonlijk een schop onder hun kont komen geven als ze opgeven.

Het kwaad zal nimmer en nooit in welke gedaante(ziekbed,werkeloosheid,depressie,geldproblemen enz) dan ook het van oneindige licht kunnen winnen

Veel liefde en licht toegewenst

Paulus de verhalenverteller,de analist maar vooral de hooggevoelige persoon die ben


Michael W Smith - Awesome God


TEDxFullerton - Jill Anjuli Hansen - Open Mind, Open Heart

"Covering the topics of supernaturalism, divinity, omnipresence, telekinesis and spirituality, Jill wishes to share her experiences as a seeking student of the great "CREATOR". Story telling a few of her "super- natural" experiences that brought her to realizing GOD, Jill would like to "pay it forward" by sharing the answers she found to some of her greater questions. Jill will also share how her business was "divinely inspired" and the process by which it developed as part of a "GOD" thing.


A million people


The Voice

Your mind knows only some things. Your inner voice, your instinct, knows everything. If you listen to what you know instinctively, it will always lead you down the right path.


The Awakening Of Global Consciousness


Evolutionary Enlightenment

Evolutionary Enlightenment is a spiritual term used to marry mystical teachings about Enlightenment from the Eastern wisdom traditions with a Western scientific understanding of cosmic and cultural evolution. It offers a new answer to the perennial paradox of how to translate the mystical experience of Oneness or Nonduality into the world of multiplicity. In recognizing that the world of evolving form is the manifest expression of that mystical Oneness, it enables individuals to participate in the process of conscious evolution as a spiritual practice.


TV - De Vlinderrevolutie

Klimaatveranderingen, armoede, een economische crisis...de problemen lijken vaak enorm en onoplosbaar. Is het tij nog te keren? Volgens het programma "De Vlinderrevolutie"wel! Zoals de vleugelslag van een vlinder in Brazillie een oorkaan in texas kan veroorzaken, zo kunnen kleine gedragsveranderingen van vele wereldburgers leiden tot een betere wereld. In iedere aflevering worden drie gemotiveerde en gepassioneerde idealisten (vlinders) geportretteerd die laten zien op welke wijze zij de wereld een beetje mooier maken.

Bekijk uitzending


The Sun of God


The Fingerprint Of God


Rising Spirit - We Create Our World


TV - Something unknown

Documentaire van Renée Scheltema over de vijf paranormale verschijnselen: telepathie, helderziendheid, spirituele healing, psychokinese en remote viewing.

Link


The Light of Life


TV - Tantra als bron van kracht

Tantra staat bekend als een stelsel van technieken die met name seksueel genot kunnen optimaliseren. Maar Tantra in z'n originele context is een filosofie.

Bekijk de uitzending


Radio - Een Tweede Leven

Zaterdag begint bij de KRO op Nederland 2 de achtdelige serie 'Een Tweede Leven', over mensen die een bijna-doodervaring hebben gehad. Presentatrice Karin de Groot was vandaag te gast in Lunch!

Download MP3


Waarom veranderd de wereld vanaf volgend jaar en WAT veranderd er dan?

Beste mensen,

Kunnen jullie je nog KRO-programma 'De Reünie' met Johan Oldenkamp herinneren van vorig jaar?

Gemist? Kijk dan nog even de onderstaande stukjes van ieder ong. 6 min.
http://www.youtube.com/watch?v=T4pR4LPkMKE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=KSmY-bCEhRI&feature=related

Hij beweerde o.a. dat kanker allang te genezen is en dat de wereld vanaf 28 okt 2011 drastisch gaat veranderen volgens de Maya kalender, we zouden dan naar een wereld evolueren die alleen liefde kent en nog meer van dit soort uitlatingen.... Jammer genoeg heeft hij zijn vondsten in dit programma nooit kunnen delen om dit zodoende te kunnen onderbouwen.

Maar niet getreurd, wil je alsnog weten hoe de vork werkelijk in de steel zit? kijk dan zijn uitleg alsnog. Opgenomen in 4 delen en gratis beschikbaar direct te zien via je scherm. Meesterlijk uitgelegd door Johan Oldenkamp wat juist ook voor de leek te begrijpen is. Veel kijkplezier!
http://www.pateo.nl

p.s. Wil je live naar een lezing van hem? Kijk dan even via het linkje; "agenda" op zijn website Pateo.nl. 15 sept is hij in Amstelveen te zien en verteld hij over de principes van eenheidswetenschap.

Vriendelijke groet,

Ron Ergy


Praktijk voor spirituele therapie: Diety Burry


Geheimen Achter Paranormale genezing

Behandelen van lichamelijke en geestelijk klachten door ‘handoplegging' komt men bij alle volkeren tegen, bij de Indianen van Noord en Zuid-Amerika als bij Sjamanen van Siberië als bij priesters van de Huna-godsdienst op Hawaï. De Bijbel staat vol van behandelingen door Jezus en de Apostelen en in het oude Egypte, zoals men in de boeken van Joan Grant (gevleugelde Pharao) en Inwijding van Elizabeth Haich kan lezen.

Link

Ron Slaats


TEDx Phoenixville - Barry Kerzin - Happiness


TV - Herman van Praag - God en Psyche

Emeritus hoogleraar psychiatrie Herman van Praag van wie het boek 'God en psyche' verscheen, waarin hij het verband tussen psychiatrie en religie bespreekt. Van Praag vindt, anders dan collega's, dat rede en geloof prima samen gaan. Hij is trots op zijn joodse achtergrond en put inspiratie uit het judaïsme. Als heilige tekst kiest hij het verhaal van de zondeval uit Genesis 3.

Bekijk uitzending

Frank


Amma - The 'hugging saint'


Waarom de mens een bewustzijn heeft

De mens is in staat een ongeconditioneerde waarneming op een geconditioneerde waarneming te doen, om te overleven is dat niet nodig maar zou een instinct zoals bij dieren die ons op aarde wellicht zullen overleven voldoende zijn, of het zou voldoende zijn dat de meest overlevingsgezinde keuzes op deterministische eerst zouden komen en niet een filosofisch zijn eigen waarneming gadenslaande mens.

In het behaviorisme (Skinner) gaat men ervan uit dat wij gevormd zijn door ons verleden en situaties en wij daar een soort product van zijn zonder vrije wil. Als dat zo was dan zou een ‘’slecht’’ mens uit zichzelf niet tot een onverklaarbare inkeer kunnen komen, uit vrije wil omdat er in zijn essentie het goede zit dat besluit zijn aangeleerde maar los van zichzelf, zijn essentie, gecreëerde geconditioneerde gedrag aan te pakken.

Dieren reageren volgens Pavlov, een valse hond moet goed gedrag worden aangeleerd, de mens kan het zelf. In de psychologie heb je vaak al deze hokjes terwijl er in elke stroming wel goede zaken bestaan die ook naast elkaar kunnen bestaan. Bij de BDE’s die van Lommel beschrijft blijkt ook na het uitvallen van alle functies een waarneming mogelijk te zijn.

Een oude man die klinisch dood was zag de zuster zijn kunstgebit uit doen en twee kamers verder in de derde la leggen.  Ook kon deze man alle gesprekken volgen, hij had dus een zintuiglijke waarneming terwijl die zintuigen nu juist uitgeschakeld waren. Het lijkt erop dat bewustzijn en hersenen 1 zijn in verschillende dimensies, dat er bij een invalide kind of dementerende oudere wat mis gaat in de wisselwerking tussen die 2 namelijk in de hersenen die nodig zijn om bewustzijn op aarde te manifesteren.

Dat verklaart dan weer waarom een dementerend omaatje soms met liefde en aandacht van een verpleegster weer even helemaal bij de tijd kan zijn, als het ware los komt van haar aardse functies met behulp van de hersendelen die nog wel redelijk functioneren en in het altijd blijvende bewustzijn op de een of andere wijze haar falende hersenen weet aan te sturen zoals een boeddhistische material arts monnik een speer met zijn huid tegenhoudt met geesteskracht en zo ook geest boven materie plaatst.

Ron Slaats


PDF - Cosmische Code

Over de cijfermatige essentie van universele dynamiek

1e digitale druk (03/07/10), ISBN 978-94-90765-02-6, 32 bladzijden

Link


Piet Tummers over Bio-Resonantie: Aarde-Mens-Universum

Piet Tummers heeft baanbrekend onderzoek gedaan. Een overzicht van mogelijkheden. Aangetoond wordt dat uit het Veld/Universum/de Kosmos informatie meetbaar is te maken! Met wetenschappelijk aangetoonde resultaten! Zoals het zuiniger laten rijden van een auto. Veel therapeuten maken met hun computer gebruik van deze technieken. Deze lezing is voor bestudering op DVD verkrijgbaar. Een Eye-opener voor therapeuten. Wij komen er nu achter dat het Universum, de Kosmos of vacuum niet leeg is,  maar vol is met energie die we ook als informatie kunnen betitelen.

Link

Geert


Healing sessie met zieke wolf

Mooie video over een energetische behandeling van een wolf met neurologische problemen.

Ron

Amazing healing sessions between humans and a resident wolf with a neurological disorder. One of many interactions at Earthfire Institute that deepens our understanding and connection with wildlife. For more information visit www.earthfireinstitute.org

Chantal Buslot


Spiritueel - Jessica Schab

I am a spiritual counselor and mentor. I have come to this planet, at this time, to help you in any way I can. We agreed to come here to experience duality but that is not our true reality, it was just conditioned into our mentality. We are here to create heaven on earth. Everyone is my student and teacher. Metaphysics, quantum physics, time travel, mutiple dimension existance, extra terrestrials, teleportation, flying, enlightenment, magic, wonder, the great mysteries, why we are here and what we came here to do. This is my focus and my intent is in sharing how these things are indeed our birthright, who we are meant to be and why it is coming back. That is why I call myself a modern day fairy god mother.

Link

Meer videos van Jessican kun je hier vinden: Link


TV - Van DJ naar Zenleraar

In de jaren '90 scoort Ramon Roelofs als Charly Lownoise twaalf top 10-hits. Na een burn-out ontdekt Ramon dat hij niet alleen dj, maar ook een spiritueel mens is.

Bekijk de uitzending


Channeling?

Channeling is een vorm van communicatie tussen mensen en andere wezens, uit meestal hogere dimensies. Deze wezens kunnen engelachtige wezens zijn, natuurgeesten, geesten van overleden dierbaren, buitenaardse wezens of zelfs dieren en huisdieren.

Link

Ron Ergy


Eten, bidden, beminnen

Ze lezen zowel de krant als de Bijbel, ze hebben een baan en een gezin en werken daarnaast voor illegalen, daklozen en bedelaars. Katholieke leken die behalve eten ook vriendschap en medemenselijkheid geven – Sant Egidio is een begrip in Italië.

Link

Marjan


The end times


Het Hele Verhaal - Johan Oldenkamp - deel 3


Het hele verhaal - Johan Oldenkamp - deel 2

Geert


Het hele verhaal - Johan Oldenkamp - deel 1

"Het Hele Verhaal" deel 1 from WDROTV on Vimeo.

Het Hele Verhaal gaat over zaken die wij heel gewoon vinden, maar eigenlijk helemaal niet echt begrijpen, zoals leven, bewustzijn en tijd. Natuurlijk omvat het Hele Verhaal ook de totale geschiedenis (van begin tot eind, dus ook inclusief het heden en de nabije toekomst). En uiteraard heeft het ook alles met onszelf te maken (zelfkennis, zuiverheid en gezondheid). Johan vertelt in het Hele Verhaal hoe alles precies met alles samenhangt, inclusief de zogenaamde Oerknal, God, Duivel, Annunaki, Atlantis en de Illuminati. Hij doet dat als wetenschapper, dat wil zeggen feitelijk, logisch en waarheidsgetrouw. Hij vraagt met klem geen woord van zijn verhaal te geloven en alles daaruit zelf te verifiëren! Het geloof heeft al veel te veel ellende veroorzaakt op deze planeet, zowel geloof in religies als in de overheid

Geert


Spiritualiteit - Christina Lunden

Van Brigitta D'Apice kreeg ik deze tip voor de mensen die bezig zijn met het overgangsproces naar de vijfde dimensie wat veel lichamelijke klachten kan veroorzaken.

http://www.christinalunden.com/

http://christinalunden.wordpress.com/

http://www.youtube.com/user/CreatorMediator


Sterven en crematie


Onze Kosmische Bestemming


Elektrische hersengolven veroorzaken bijnadoodervaring

Het is een oud mysterie, de krachtige spirituele ervaringen van mensen die bijna zijn gestorven.

Link


TV - LUX: Op sterven na dood

Het zelfgekozen levenseinde is een steeds weer oplaaiend thema in het publieke debat. Het burgerinitiatief 'Uit vrije wil' maakt veel los.

Link


Radio - Johan Oldenkamp te gast in het radioprogramma Klein-Spiritus

In het radioprogramma Klein Spiritus van RTV Assen ontvangt Muriëlle Esveld wekelijks een gast. Op donderdagochtend 20 mei 2010 was psycholoog Dr. Johan Oldenkamp bij haar te gast. Het gesprek in deze uitzending gaat vooral over hoe we in de huidige tijd vorm en inhoud kunnen geven aan ons leven vanuit een ruimer bewustzijn. Meer over het werk van Johan is te vinden op www.Pateo.nl, waar ook zijn 10 meest recente boeken gratis online kunnen worden gelezen of uitgeprint, evenals tientallen artikelen.

Link


Drunvalo Melchizedek - De Geboorte van een Nieuwe Mensheid


Zingeving; Wat is het doel van het leven?

'Het leven is geen leerschool, maar een ervaring- en een ontwikkelingsproces'.
'Wij zijn de regisseurs van ons eigen leven'.
'Niemand kan iets onthullen wat niet al half sluimerend in jezelf aanwezig is'.
'We kunnen de wereld afreizen op zoek naar schoonheid, maar we moeten haar in ons dragen om haar te kunnen vinden'.
'De buitenwereld bestaat niet. Alles wat ik zie is een projectie van mijn eigen binnenwereld'
'Je hebt je eigen unieke pad te bewandelen'.
'De grootste wijsheid is luisteren naar de leiding van je hart'.
'Het leven is een constante stroom van veranderingen'. Panta Rhei, een oude Griekse uitdrukking.

Samenvatting

* Het uiteindelijke doel in menswording is om te besluiten en te verklaren, te scheppen en uit te drukken, te ervaren en te vervullen |Wie-je-werkelijk-bent|. Om jezelf - ieder moment van de dag - te herscheppen als de prachtigste versie van het grootste visioen, dat je ooit gehad hebt over |Wie- je-werkelijk-bent|. Dat is jouw doel in de menswording en dat is het doel van heel het leven. Het doel van een menselijke ziel is dan ook alles te ervaren, zodat zij alles kan zijn! Het onuitwisbare doel van alle zielen is uiteindelijk een goddelijk wezen te worden en te zijn. Je bent als het ware een 'god-in-wording'! Dat is het doel van heel het leven!

* 'Hoe kan je ooit iets zijn wat je al bent?' Het gevoel van afgescheiden persoonlijkheid, die een zoeker is, kan nooit één worden, alleen maar ervaren. Ze kan alleen worden ervaren wanneer er niemand meer is die ernaar streeft en niemand die meer is die het wil bereiken. Verlichting is dus verlost zijn van je afgescheidenheid, van je afgescheiden identiteit met alles. Dit is een levenshouding die er prima in slaagt het alledaags leven te combineren met niets zijn - dat uiteindelijk alles blijkt te zijn'. De zin van het leven is dan ook te ervaren dat wij allen Eén zijn en dat alles Eén is; de nieuwe spiritualiteit.

* 'De moderne kosmologie verdient een betere God dan die van de Bijbel! Een God, die het Proces Zelf is; een God die een Veranderend Leven is! [www.nieuwespiritualiteitforum.com]

* Elke daad is een daad van zelfdefinitie. Alles wat je denkt, zegt en doet, verkondigt:
'Dit is |Wie-ik-ben|'.

* De zin van het leven is, verlost te zijn van het 'zoeken' en eindelijk 'thuiskomen'.

Lees verder

Hans Zevenboom


Majanga Ontmoetingscentrum

Majanga® is een non-profit instelling met als doel om gemeenschappelijke kennis en inzichten op een bijzondere manier aan iedereen die dat wenst, over te dragen. Het centrum wil alle mensen een gelegenheid bieden om onder deskundige begeleiding actief aan zichzelf te werken. Het is een plaats om te ontmoeten, te ontspannen en te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je mogelijkheden zijn. Een ontmoetingscentrum waar (spirituele) healings en kennisoverdracht als een rode draad door alle activiteiten loopt. Al haar activiteiten worden gedragen door vrijwilligers, therapeuten, geneeskundigen, mediums en paragnosten. Majanga organiseert cursussen, workshops, thema-avonden, mediumschap met bijzondere gasten, lezingen, healingen, meditaties, diverse massages en therapievormen, bijzondere geneeswijzen en therapieën tot aan individuele sessies of (volwassen en kinder) groepsactiviteiten en gezondheidsinformatie- en Open(les)dagen toe.

Link


2010 with Shaman, Kiesha Crowther

Around the world, wisdom keepers are saying that 2010 is the year we need to "get it". The time has come for us to wake up to who we really are. This is an evening with Wisdom Keeper/Shaman, Kiesha Crowther, "Little Grandmother". Recorded before a live audience at Santa Fe Soul, here is information that helps make sense of the time between now and 2012.

Ron Ergy


We Are All One Consciousness

It is time for us to come together. To stop marginalising and segregating ourselves from one another. We are all special and unique in our own individual ways. So it is time to break free and to release the shackles that we put on ourselves. To stop being the shepard, the sheep dog and the sheep. We are all human beings sharing a great experience called life. It is time to start living this life that we are all experiencing as one sentient consciousness.


Touched by an angel?

Een lichtflits verscheen op de hartbewaking. Binnen een uur sterkte het kind weer aan. Artsen staan voor een raadsel.


Where Religion Went Wrong - Sam Keen


Paul de Blot @ MKB Krachtcentrale

Prof. Dr. Paul de Chauvigny de Blot SJ Lic. Ph. werd geboren op Java, Indonesië. Hij studeerde natuurkunde, filosofie en politicologie; later psychologie en spiritualiteittheologie. Hij werkte als chemicus op een suikerplantage en ging bij de commando’s toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij belandde in een concentratiekamp. Na de oorlog trad hij toe tot de jezuïetenorde.

Rob Greuter


A Lamp In The Dark

An exciting documentary that unfolds the fascinating "untold" history of the Bible, revealing critical information often overlooked in modern histories. Enter into a world of saints and martyrs battling against spies, assassins and wolves in sheep's clothing. Throughout the Middle Ages, the Papal Inquisition forbade biblical translation, threatening imprisonment and death to those who disobeyed. Learn the stories of valiant warriors of the faith, such as John Wycliffe, William Tyndale, Martin Luther, the ancient Waldenses, Albigenses and others who hazarded their lives for the sake of sharing the Gospel light with a world drowning in darkness. Once the common people were able to read the Bible, the world was turned upside down through the Protestant Reformation. The Reformers subdued whole kingdoms by preaching the grace of God, and exposing the unbiblical doctrines of Rome. In response, the Vatican would launch a Counter Reformation to destroy the work of the Reformers, including the bibles they produced.


Existentialism - The Philosophical Movement

In an abstract outlook existentialism is the idea that dread, boredom, death, the absurd, freedom, choice, authenticity, alienation, and nothingness is fundamental to human existence. Existentialism grew as a philosophical and intellectual movement in 19th and 20th century literature and philosophy. Beginning with the works and thoughts of Soren Kierkegaard and Friedrich Nietzsche the movement of existentialism itself took over the academia as well as the lay public with the continuing work and thinking of Martin Heidegger, Jean-Paul Sartre, and Albert Camus. But what exactly is existentialism and how can one come to know it in order to apply it for oneself? Jean-Paul Sartre defines existentialism with a simple axiom that "existence precedes essence". In Adelin Gasana's final documentary film as a college student an overview of existentialism is outlined in a one-hour time frame. This documentary portrays the historical thought, fundamental tenets and praxis of existentialism.


Het gaat gewoon om ons

En echt niets anders!

Kathleen McGowan beschrijft het prachtig in haar Boek der Liefde en natuurlijk in dat boek gaat het om de werkelijke liefde en niet wat wij er van gemaakt hebben. ook ik heb me daardoor nogal een tijd afgeleid en bijna ging ik daar aan ten onder. Maar gelukkig kreeg mijn Goddelijke vonk me weer te pakken in de goede zin van het woord. En met daar weer naar te luisteren, luister ik dus nooit meer naar wat al die anderen me verkondigen. Zeker niet als het niet uit je hart komt. En het meeste hier op aarde komt dus niet uit het hart, maar uit hun verziekte verstand. Verziekt door de hebzucht en de begeerte

Zij schrijft op bladzijde 453 van dit boek dit:

De Tijd Keert Weder.

En daarmee bedoelt ze iets dat zo simpel en eenvoudig is dat het zelfs niet eens door ons gezien en herkent wordt! En daarmee gaan we dus voorbij aan de erkenning van deze simpele woorden. Want waar gaat het dan heel eenvoudig om?

Om dit: We zijn zelf degenen op wie we hebben gewacht, en dat zijn we altijd geweest. Wij zijn de wederkomst.

Alleen dat simpele dat éénvoudige, kunnen wij nog steeds niet herkennen en daarmee is er dus ook geen erkenning van deze simpele maar heilige woorden. Daarmee gaan wij zelf voor bij aan ons eigen Goddelijk Bewustzijn. En met het voorbijgaan aan dat bewustzijn, ontkennen wij nog steeds, tot op de dag van vandaag, dat wij dus niet goddelijk zijn. Terwijl we dat integendeel dus wel zijn.

Wanneer wij dat wel gaan herkennen en dus erkennen, pas dan kan onze wereld veranderen. Dit is nog steeds waar wij op wachten. Dus verwacht het niet van die anderen, maar van je zelf. Want dit gaat enkel om je zelf, en om niemand anders. Wanneer je in jezelf gaat geloven, pas dan komt er een hemel op aarde. Een Hemel op Aarde, door onszelf, een mede-gecreërde Hemel op Aarde.  Met ondermeer vrij energiegebruik en eveneens ingerichte behuizingen. Maar zolang wij blijven geloven in de wereld zoals die nu is, dan veranderd er helemaal niets. En dan wijst de vinger, nogmaals weer naar ons zelf, en naar niemand anders!

Want nogmaals: De Tijd Keert Weder, als wij dat zelf echt anders willen en als wij dat echt zelf anders willen, dan pas gebeurt er waar het heel erg eenvoudig overgaat: We zijn zelf degenen op wie we hebbengewacht, en dat zijn we altijd geweest. Wij zijn de wederkomst!

En daarin, in die wederkomst, zijn we heilig Heilig, bij onze eigen keuze! Daar hebben we de anderen niet bij nodig bij die keuze. En pas dan, kunnen wij echt samen-werken aan de Hemel op Aarde.

In vertrouwen en bewustheid,

Jana Ilsen
Haren


TV -  Verhuizen naar de stilte

Serie reportages over trappistinnen van Berkel-Enschot die een nieuw klooster bouwen in Arnhem. Afl.: Wennen op de nieuwe plek.

Link


Deeltjesversneller gesaboteerd door tijdreizigers

Omdat de Large Hadron Collider (LHC), een gigantische deeltjesversneller in de buurt van Genève, telkens stuk is, zoekt men driftig naar de reden hiervoor. Wetenschappers denken het nu gevonden te hebben: het apparaat wordt gesaboteerd vanuit de toekomst.

Link

Richard


NCRV Dokument: Spookhuis

Remmy is ervan overtuigd dat de geest van de vorige bewoner in hun huis rondspookt. Sinds zij met haar man Peter het huis verbouwt, worden ze achtervolgd.

Link


Politiek - Actueel overzicht spiritueel partijen

Mochten er stemgerechtigde lezers zijn die zichzelf toch nog afvragen of deze spiritueel politieke partijen genoeg leden en stemmen mogen ontvangen....Bedenk eens hoeveel 'zwevende' kiezers ons land telt ;-)

Heel Nederland
De partij Heel Nederland werd op 4 juni 2008 opgericht. De grondslag van de partij is het ´heel´van holistisch, van heel zijn, van helen. Heel Nederland staat voor politiek met hart en ziel, lijks noch rechts. Daisha Bol is voorzitster. Ze heeft een achtergrond in consulting, coaching en training. Ewald Wagenaar is bestuurslid. Naast media-adviseur is hij momenteel ook actief als uitgever van het maandblad ´Koorddanser´.
http://www.heelnederland.org

--

Nieuw Nederland
Nieuw Nederland heeft als doel de totstandkoming van een gelukkiger Nederland. Bewustzijnsverruiming is de toetssteen van beleid, waarbij gebruik wordt gemaakt van de theorie van Spiral Dynamics en concrete voorstellen tot verandering volgen. Voorzitter Jan-Frank Koers kent de overheid als geen ander. Hij werkt al jaren op diverse ministeries en is lid geweest van verschillende politieke partijen
www.nieuwnederland.info

---

Partij voor Mens en Spirit
Partij voor Mens en Spirit werd op 11 maart 2008 opgericht door drie vrouwen: astrologe en gemeenteraadslid Lea Manders (thans voorzitter), kunstenares Zubin Westrik en spiritueel netwerker Hanneke Bijl (thans penningmeester en inspirator). De partij wil een nieuwe politieke dimensie introduceren via peilers liefde, authenticiteit, bewustzijnsgroei, eMENScipatie en holisme. Arend Zeevat (agogisch werker en auteur) stuurt de
visiegroepen van de partij aan.
www.mensenspirit.nl

--

Nieuw Bewust Nederland
Cora Schep en Erik Schampers zijn de initiatiefnemers van Nieuw Bewust Nederland. Vanuit een diepe betrokkenheid met ieder medemens, een fundamenteel moreel en ethisch principe en vanuit een diepe bevlogenheid is de visie van Nieuw Bewust Nederland tot stand gekomen. Door een jarenlange ervaring in verschillende werkvelden, met alle doelgroepen en betrokkenheid bij en binnen verschillende aspecten van onze samenleving is bundeling van onze kracht en kennis ontstaan. Die kracht, samen met onze persoonlijke levenservaring en levensbeleving is omgezet in de formule voor Nieuw Bewust Nederland. Wij vinden dat iedereen van jong tot oud mag gehoord worden en een ieder op zich is van waarde in het leven van de ander.
http://www.nieuwbewustnederland.nl

--

Alweer opgeheven / gestrand

-De Natuurwetpartij (inclusief overgang naar Manifest voor Authentiek Leven)
-Spiritueel Politiek Initiatief

Alternatieven
-de Partij voor de Dieren
www.partijvoordedieren.nl

-De Groenen
http://www.degroenen.nl

Binnenhoffelijk saluut,

Rob Greuter


'Oh My God' - Official Trailer [HD]

"Oh My God" asks people from all walks of life, from celebrities, to the religious, to atheists and the common Man - the question - "What is God?"


Openingszin Bijbel klopt wél

Volgens dominee Fokkelien Oosterwijk, predikant van de Westerkerk, kan God zowel 'schepper' worden genoemd als 'scheider'. Sterker nog, wat volgens hoogleraar Ellen van Wolde van de Radboud Universiteit een enorm verschil is, maakt volgens Oosterwijk niet alleen niets uit, het is zelfs 'niets nieuws. Dit is iets wat we al lang weten in theologenland.' Ze vindt de ophef rond het onderzoek van Van Wolde dan ook 'een hype'.


Hope is a Gift from The Spirit


James Gilliland interviewed by Alex Ansary

Deel 1
Deel 2


Patroon in onze geschiedenis onthult de waarheid

In iedere natuurlijke levensloop kunnen we een golfbeweging terug zien. Wetenschappers noemen dit de S-curve. Maar, en nu komt het, dit patroon zit ook in onze geschiedenis. Aan het einde van iedere golf maakte het leven op Aarde een sprong naar een hoger bewustzijn. Dit is nu 7 maal gebeurd. De vorige sprong heeft ons planetair bewustzijn gebracht, waarmee we ons bewust werden dat mondiale problemen om mondiale aanpakken vragen. We staan nu aan de vooravond van de achtste bewustzijnsprong. Deze ontdekking van een vast patroon in de voortgang (of evolutie) van het leven op Aarde biedt een verklaring voor alle gebeurtenissen uit onze geschiedenis van de afgelopen 16,4 miljard jaar! Er is dus helemaal geen sprake van toeval geweest. Via dit patroon kennen we dan dus ook de nabije toekomst. Deze onthulling verklaart alles waarvoor de huidige wetenschappers nu geen verklaring hebben: • Hoe kan het dat de mens maar 10% van zijn hersencapaciteit gebruikt? • Hoe kan het dat de mens maar 5% van zijn DNA nodig schijnt te hebben? • Hoe kan het dat er overal op Aarde bouwwerken staan van minimaal 10.000 jaar oud die wij met onze huidige technologie niet eens na kunnen maken? • Hoe kan het dat er zomaar Homo Sapiens op Aarde zijn gekomen en dat de missing link met de Homo Erectus nog steeds niet is gevonden? • Hoe kan het dat het Romeinse Rijk zomaar is gevallen? • Waarom zijn John F. Kennedy, Marten Luther King, John Lennon, Yihtzak Rabin, Lady Diana, Pim Fortuyn en vele anderen uit de weg geruimd? • Wat is nu de ware reden achter 9/11 en de golfoorlogen? • Waarom hebben we nog steeds geen nulpuntenergie? • Waarom zitten we nu in een financiële crisis? • Waarom beloven politici gouden bergen maar kunnen ze helemaal niets waarmaken wanneer ze op het pluche zitten? In een verhaal van slechts 25 minuten worden al deze vragen beantwoord! Ga naar www.pateo.nl om dit verhaal te lezen.


Open Staan bij kinderen

In mijn therapeutische praktijk vertelde een moeder mij het volgende verhaal: "Mijn zoontje van 10 en ik keken vorig jaar samen naar een stukje film over een meisje dat
door de duivel bezeten zei te zijn. Geschrokken vertelde hij me dat hij dat vroeger ook had, hij noemde het een 'baas' in zijn hoofd. Soms waren er ook nog anderen
personen in zijn hoofd. Ze schenen in kamertjes te wonen en soms met elkaar ruzie te maken. Mijn zoontje vertelde dat hij het opgelost had, nadat hij een jaar op karate
gezeten had. Hij zei het zo: 'De baas ging mij heel erg irriteren. Maar ik kon in zijn kamer komen en ik wist hoe ik hem moest trappen en slaan. Toen is de baas verdwenen.
Eerst was ik bang voor hem en toen is hij bang voor mij geworden. Maar als ik nu het woord baas hoor, dan krijg ik wel een griezelig gevoel. Ik ben nog altijd een beetje
angstig dat hij terugkomt.' Het vreselijkste aan zijn verhaal is dat hij dat al die jaren voor zich gehouden heeft. Hij had inderdaad nachtmerries en lag vaak enorm te
zweten. Hoe kan ik hem verder helpen?"

Dit fenomeen komt meer voor dan men denkt. De psychologie noemt dat een "open constitutie" bij zulke kinderen. Ze zijn meestal in hun vroege jeugd nogal beïndrukbaar
voor wat wij tegenwoordig "lifters" noemen, astrale, overleden maar aardgebonden personen of andere wezens. Die kunnen zowel positieve als negatieve emoties doorgeven. Ze worden doorgaans aangetrokken door een onverwerkte angst of emotie bij het kind. Als zo'n zelfde gevoel echter ook bij een ouder speelt, kan dat die vibratie bij het kind versterken. Kinderen zijn, soms nog tot hun 12e, net stofzuigertjes in een enorme ruimte. Na het zevende jaar zullen de meeste kinderen enig praktisch realisme
ontwikkelen. 'Aarden' noemt de één dat, de ander zal spreken over 'indalen' of 'gronden'. Dat proces gaat zo nu en dan erg moeilijk. Het kind verzet zich bijvoorbeeld
tegen zijn omgeving, die het als onaangenaam ervaart ("De kinderen in mijn klas zijn allemaal gek"). Even pijnlijk is het als een kind zichzelf alsmaar afwijst ("Ik kan
toch niets, ik ben niet goed genoeg"). Zelfs jonge pubers kunnen nog erg worstelen met "de nare wereld", met wat ze als een afschuwelijke werkelijkheid ervaren. Kennelijk kon dit betrokken kind de laatste jaren beter aarden.

Door alles wat je met je voeten en handen doet, aardt iemand. Dansen, wandelen en sport, en ook vechtsporten, helpen dus. Intuïtief weet zo'n kind ook zelf vaak wat
helpt. Karate is voor dit kind een energie van verzet geworden, die heeft geholpen om los te komen van die lifter. Volwassenen kunnen ondertussen door zelf beter te gronden en te leren hoe zij zelf met bijvoorbeeld visualisatieoefeningen hun aura schoon kunnen houden, het kind veel steun bieden.

Peter den Haring

 

 

 


View My Stats