Nieuws gezonde vakantie


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


TV - weg met 3

Reismagazine. Je wilt deze zomer iets van de wereld zien? Dan kun je het beste thuis blijven! De allerbeste reisfragmenten ooit van de publieke omroep zijn te zien. Van de hard-core reizen van Floortje Dessing in het Oostblok tot de legendarische poepduik van Katja Schuurman in Mexico en van een tijgerende Marc-Marie in donker Afrika tot Paul Luycx die vast zit in een gletscherspleet voor Jules Unlimited.

Link


TV - Weg met 3

Afl.: Europa. Sander Lantinga en Sophie Hilbrand trekken de stijgijzers aan en beklimmen de Mont Blanc. Paul Luycx laat zich vrijwillig in een gletsjerspleet zakken voor Jules Unlimited. Jan Smit is de Zomer voorbij en Filemon Wesselink krijgt het voor elkaar om mee te fietsen in de Tour de France.

Link


Negatief Reisadvies

Hoe is het om in Afghanistan te leven en hoe ga je met de oorlog om. Wat heeft het land allemaal nog meer te bieden dan alleen oorlog en drama. Beleef Afghanistan door de ogen van twee jonge Amsterdammers en laat je verrassen door een land zoals je die nog nooit gezien hebt.


TV - Weg met 3

Afl.: AziŽ. Dennis Storm bezoekt een rattentempel voor Weg met BNN. Nicolette Kluijver is op een huwelijksfeest waar opium wordt gebruikt. Patrick Lodiers bespreekt het schoonheidsfenomeen 'beenverlenging' in China en Dennis Storm werpt een blik op de bizarre seksindustrie van Japan.

Link


TV - Weg met 3

Afl.: Afrika. Marc Marie in het wild gaat op zoek naar de hyena, Sebastiaan Labrie onderzoekt voodoo in Holy Shit, Katja bungeejumpt van een brug in Zuid-Afrika, Paul Luycx slaapt in de woestijn voor Jules Unlimited en in een fragment van Metropolis zijn bijzondere doodskisten in Ghana te zien.

Link


Mandragora park

Een amusementspark, een oase, een veilige haven waar je je in Moeder Aarde verankerd voelt. Een plek om te ontdekken, waar het plantje dat altijd al in je geworteld zat kan ontkiemen en groeien, als een zonnebloem naar het licht en de lucht!

Het ene moment sta je stil bij de stilte, het volgende fladder je als een elf door sprookjesland om tenslotte te landen op de zachte, warme en krachtige aarde waar je vertrokken was. Dit alles op een humoureuze manier, vol speelsheid, dartel als een puppy die voor het eerst losgelaten wordt in een paradijselijk avonturenbos.

Je voelt de verbondenheid met mens, dier en natuur, die oerkracht van de liefde, en… dat gevoel neem je mee! Je straalt het uit, bij alles wat je doet, in ieder wezen dat je ontmoet, en het mooie is… bij ieder bezoek wordt het sterker!

http://www.mandragorapark.be


Kwallen ?

En ja hoor...gistermorgen ben ik aangevallen door een kwal XXL tijdens een heerlijke zwempartij in zee. Dus voor alle strand / zeegenieters het volgende, gratis advies :

Wat te doen als je ruzie hebt gehad met een kwal?

1. Zorg dat je altijd een 'type creditcard met punten van de supermarkt in je strandtas hebt' en evt. essentiele lavendelolie.
2. Als je aangevallen bent door een kwal en het brandt, wrijf dan heel hard met de harde kaart over de plek. Je haalt het 'kwallenspul' er dan af.
3. Vervolgens reinig je de plek met zeewater. Zeewater desinfecteert.
4. Eventueel desinfecteer je daarna nog met weinig essentiele lavendelolie. Klaar.

Het kan zijn dat de plek rood wordt, niet erg. Normaal gesproken is met bovenstaande behandeling de kwaal binnen 24h verholpen.

Supertip:

Essentiele olien die in de reistas horen:
lavendelolie, scherpe mint en citroen.
Tegen misselijkheid, insectenbeten en brandplekken.

www.aromathera.com

Ditta


Gezondheid bedorven door toerisme

De opkomst van het toerisme op het Griekse eiland Kreta heeft de gezondheid van de inwoners bedorven.

Link

Maaike


Kom allemaal naar Nice en omgeving !

In de driehoek Nice - Menton - Mercantour is niets aan de hand EN dit deel is ook veel mooier dan het 'platte deel'.....waar de overstromingen hebben plaatsgevonden. Zuid- Frankrijk loopt van de Atlantische Oceaan tot Menton; het lijkt erop dat De Telegraaf klakkeloos schrijft....

Link

JustEssential.eu

Ditta


Wellnessvakantie: weg met stress

Vakanties staan in het teken van ontspannen. Tenminste, als we kiezen voor een wellnessvakantie. Want dan kun je pas echt je hoofd leegmaken en op adem komen. Zowel in eigen land als in het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden om te herstellen van alledaagse spanningen en stress en te werken aan je gezondheid.

Link

Annemarieke (Healthylives)


Vakantieweek natuur, techniek en kunst 2010

Na het grote succes van de zomerweken in de afgelopen jaren organiseren wij de komende zomer twee vakantieweken natuur techniek en kunst.

Van 8 t/m 14 augustus voor kinderen van 9 t/m 17 jaar

Van 15 t/m 21 augustus voor de leeftijd van 12 t/m 17 jaar

Veel deelnemers van voorgaande jaren hebben zich al weer aangemeld. Zij vinden onze zomerkampen natuur en techniek leuker dan een ponykamp of zeilkamp.

Link

Missie en visie:

Veel kinderen in deze tijd worden geboren met bijzondere talenten. Deze talenten of vermogens zijn toekomstgericht en worden door veel opvoeders en leerkrachten onvoldoende herkend. Dit maakt opvoeding en onderwijs voor deze kinderen tot een zware opgave. Doordat de talenten en vermogens van deze kinderen niet herkend worden, voelen de kinderen zich niet "gezien". Dit resulteert in allerlei vormen van probleemgedrag.

Het vertrouwen in de omgeving en in zichzelf wordt geschaadt, waardoor de kinderen nog meer vervreemden van hun omgeving. De bijzondere talenten of vermogens van de kinderen maken plaats voor angst, onzekerheid, gedragsproblemen en leerproblemen

Veel van de stoornissen zoals ADHD, PDD-nos, MCDC en de aan autisme verwante stoornissen zijn in verband te brengen met de bijzondere talenten die de kinderen bij de geboorte meebrengen.

Saskia Fonteine


Journeys to the Ends of the Earth Iran


Journeys to the Ends of the Earth Pakistan


Radio - Resistente bacteriŽn verspreiden zich door reizen

Reizen lijkt een belangrijke rol te spelen bij het wereldwijd verspreiden van bacteriŽn die resistent zijn voor bijna alle antibiotica. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Linkoping in Zweden dat vorige week is gepresenteerd op een internationaal congres van microbiologen in Wenen.

Download MP3 file

Maaike


Handig te weten als u op vakantie....enzo gaat:

Beschermde planten en dieren (dood of levend) mag u niet zomaar verhandelen. Ook geen delen of producten hiervan. Daar hebben verschillende landen in 1974 al afspraken over gemaakt.

Link

DvH


EU wil vakantiegangers beter beschermen

De Europese Commissie legt vandaag plannen ter raadpleging voor om reizigers die op internet of via een reisbureau een pakketreis (met combinaties van vluchten, hotels, huurwagens enzovoort) boeken, financieel beter te beschermen als er iets misloopt. De Commissie pleegt overleg over de uitbreiding van de basisverzekering waarin de Europese richtlijn over pakketreizen uit 1990 voorziet (recht op informatie, aansprakelijkheid bij ondermaatse diensten en bescherming bij insolvabiliteit), tot de nieuwe generatie "dynamische pakketreizen", waarbij consumenten hun eigen pakketreizen vaak online samenstellen via ťťn website of verschillende partnersites. 23% van de consumenten in de EU – en meer dan 40% van de consumenten in landen als Ierland en Zweden – boeken momenteel "dynamische pakketreizen", waarvoor de EU-voorschriften ter bescherming van de consument vaak niet gelden (hoewel 67% van de consumenten ten onrechte denkt wel te worden beschermd). Na de recente golf van faillissementen van luchtvaartmaatschappijen overweegt de Commissie alle consumenten (en niet alleen reizigers die een pakketreis of een dynamische pakketreis hebben geboekt) een basisbescherming bij insolventie te bieden, met inbegrip van wie alleen een vliegtuigticket heeft gekocht.

Volgens Meglena Kuneva, Europees commissaris voor consumenten, "moeten we alle reizigers die een pakketreis boeken, optimaal beschermen zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Bovendien moeten voor alle bedrijven dezelfde voorwaarden gelden. Ik maak me vooral zorgen over de problemen bij insolventie. Wie de televisiebeelden gezien heeft van de duizenden vakantiegangers die na de faillissementen van Sky Europe, XL, Futura en Zoom op luchthavens waren gestrand, begrijpt dat het moment is aangebroken om alle consumenten een basisbescherming bij insolventie te bieden."

De huidige regels
De Europese richtlijn over pakketreizen dateert uit 1990 toen de meest gebruikelijke vorm van vakantie een pakketreis van twee weken was die uit een brochure werd gekozen en via een reisagent werd geboekt. De richtlijn heeft betrekking op van tevoren georganiseerde pakketreizen waarbij minstens twee van de volgende diensten worden gecombineerd: (1) vervoer, (2) logies en (3) andere toeristische diensten zoals sightseeing tours (voor een gezamenlijke prijs verkocht).

De richtlijn biedt bescherming op de volgende gebieden: de informatie in de brochures, het recht om een contract zonder boete op te zeggen, de aansprakelijkheid voor diensten (bijvoorbeeld ondermaatse hotels) en de bescherming bij het failissement van de touroperator of de luchtvaartmaatschappij.


TV - Metropolis - Reisverleiders

Afl.: Reisverleiders. De correspondenten duiken in de toeristische industrie. Want waar je ook bent op de wereld, overal is een slaatje uit te slaan. Uit Peru komt een bijdrage van correspondent Jeronimo, die laat zien hoe beroepsverleiders, verkleed als clown, Westerse toeristes inpakken. Ze houden de dames gezelschap, vertellen ze over de stad en de omgeving, en hopen er een ticket naar Europa aan over te houden. In de Verenigde Staten zijn we in een voormalig mijnwerkersstadje. Sinds de mijnen zijn gesloten nam de werkloosheid enorm toe en zaten de bewoners met de handen in het haar. Totdat iemand beweerde een monster in het meer te hebben gezien. Sindsdien probeert het stadje een toeristische economie om monster Champ heen te bouwen. Verder in de uitzending: armoedetoerisme in IndonesiŽ en religieus toerisme in IsraŽl. Metropolis over de toeristische industrie.

Link


Eco-hotels bloeien overal op

Groen, bio en ecologisch verantwoord zijn is een belangrijke trend, die niet alleen door toeristen maar ook door toeristische accomodatieservices in Europa wordt omarmt. Toeristen gaan naar een eco-hotel vanwege de locatie, vaak in of direct bij een natuurgebied.

Link

DvH 

 


 


View My Stats