Nieuws oren


balk2.jpg (42734 bytes)


Oorinfecties kunnen leiden tot meningitis, hersenabces en andere neurologische complicaties

Hoewel antibiotica de gevaren van oorontstekingen enorm hebben verminderd zijn er, volgens een rapport in het tijdschrift Current Neurology and Neuroscience Reportsnog, nog steeds ernstige neurologische complicaties, waaronder gehoorverlies, gezichtsverlamming, meningitis en hersenabces.

Lees verder


Postmenopauzale hormoontherapie geassocieerd met een hoger risico op gehoorverlies

Gehoorverlies treft ongeveer 48 miljoen Amerikanen en het aantal zal naar verwachting toenemen wanneer de bevolking ouder wordt. Sommige voorgaande studies suggereerden dat menopauze het risico op gehoorverlies kan verhogen, vermoedelijk door de vermindering van circulerende oestrogeenniveaus, en dat het vervangen van oestrogenen tijdens postmenopauzale hormoontherapie gehoorverlies zou tegengaan.

Lees verder


Gevaar lange termijn van geluidsoverlast - Pauline Laumans

Wie kent dat niet geluidsoverlast. De gehoorschade of doofheid die dat tot gevolg heeft en nu al op steeds jongere leeftijd, maar er is meer schadeÖTe beginnen is er de geluidsoverlast door kinderen die niet langer praten of spelen maar gillen. Dit is gevolg van niet geaard zijn en gebrekkige opvoeding.

Lees verder


Knoflookolie tegen oorinfecties


Gehoorbescherming: jongeren weten het wel, maar doen het niet

Gehoorschade door te harde muziek komt steeds vaker voor. Met name bij jongeren. Uit onderzoek van Zilveren Kruis, uitgevoerd door TNS NIPO, blijkt dat jongeren echt wel weten dat gehoorbescherming nodig is (76%). En dat Šls je gehoorschade oploopt er meestal niets aan te doen is (76%). Toch lijken jongeren niet gevoelig voor de risico's.

Lees verder


Als gewone geluiden pijn doen

'Als gewone geluiden pijn doen' is de titel van de documentaire over hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) van Stichting Hoormij/NVVS. Het doel: voor iedereen toegankelijke informatie geven over wat hyperacusis is, welke impact het op iemands leven heeft en hoe je ermee kunt leren omgaan.

Lees verder


Pitt team vindt mechanisme dat lawaai-geÔnduceerde tinnitus veroorzaakt en geneesmiddel dat tinnitus kan voorkomen

Volgens een nieuwe studie door onderzoekers aan de Universiteit van Pittsburgh School of Medicine is een epilepsie medicijn beloftevol, na testen op een diermodel, voor het voorkomen van tinnitus dat zich manifestteert na blootstelling aan hard geluid. De bevindingen werden deze week online gepubliceerd op de site van "Proceedings van de National Academy of Sciences". Daaruit blijkt dat voor het eerst de oorzaak van deze chronische en soms invaliderende aandoening is ontdekt.

Lees verder


Tinnitus (oorsuizen)veroorzaakt door te weinig remming van de hersenen auditieve schakelingen, zegt Pitt-geleide studie

Tinnitus, een meedogenloze en vaak levensveranderend oorsuizen, bekend zijn het uitschakelen van soldaten blootgesteld aan ontploffing, onvoorzichtige luisteraars van al te luide muziek, is het resultaat van onder-remming van de belangrijkste zenuwbanen in het auditieve centrum van de hersenen, volgens de wetenschappers aan de universiteit van Pittsburgh School of Medicine in deze week's vroege online auditie van de Proceedings van de National Academy of Sciences. Deze ontdekking, die een nieuwe techniek op het beeld auditieve schakelingen met plakjes hersenweefsel in het laboratorium gebruikt, wijst de weg naar de ontwikkeling van geneesmiddelen voor een aandoening die momenteel niet te genezen is.

Lees verder


Gehoorverlies en foliumzuur bij ouderen

Gehoorverlies als gevolg van het klimmen van de jaren is een van de vier meest voorkomende chronische aandoeningen bij ouderen. Volgens een nieuw onderzoek, gepubliceerd in het Amerikaanse tijdschrift Otolaryngology – Head and Neck Surgery (december 2010), kan deze aandoening in verband worden gebracht met lage foliumzuurwaarden.

Gehoorverlies op oudere leeftijd is een groot wereldwijd gezondheidsprobleem. Alleen al in de Verenigde Staten hebben zo’n 28 miljoen mensen tussen 60 en 74 jaar met deze aandoening te maken. Ondanks dat dit een veelvoorkomende aandoening is, is de biologische oorzaak hiervan nog onbekend. De bevindingen uit het onderzoek tonen in elk geval aan dat lage foliumzuurwaarden bij oudere mensen gehoorverlies veroorzaakt, en dan vooral van de hogere frequenties.

“Uit het onderzoek blijkt dat gehoorverlies als gevolg van ouder worden in verband kan worden gebracht met een verminderde aanwezigheid van essentiŽle sporenelementen in het lichaam. De rol die foliumzuur in de celstofwisseling en het zenuw- en vaatstelsel speelt, is belangrijk voor het goed functioneren van het gehoor,” zegt onderzoeker en auteur van het rapport Akeem Olawale Lasisi.

Gedurende het onderzoek werden face-to-face interviews afgenomen bij 126 Nigeriaanse mannen en vrouwen ouder dan zestig, die na onderzoek door artsen - voor zover bekend - vrij waren van medische aandoeningen. Er zijn geen personen in het onderzoek opgenomen die te maken hadden (gehad) met diabetes, hartaanvallen, beroertes, verhoogde bloeddruk, gehoorziekten, oorontstekingen, ooroperaties of blootstelling aan hard geluid of aan medicijnen die slechthorendheid veroorzaken, zoals aminoglycosiden, antibiotica en middelen die urine-afscheiding bevorderen.

Vooral bevolkingsgroepen die weinig medische zorg ontvangen, zoals de onderzochte groep Nigerianen, krijgen vaak te weinig vitaminen binnen. Volgens de onderzoekers is vervolgonderzoek nodig naar de rol van vitaminen bij auditieve functies, met name in ontwikkelingslanden waar ondervoeding heerst.

Vertaling: Annelies


TV - Nieuwe behandeling oorsuizen

Een grote groep mensen lijdt aan oorsuizen, Tinnitus. Men hoort dan sis, fluit- of pieptonen. Het geluid kan zo luid zijn waardoor het horen wordt belemmerd. Voor een deel van de patiŽnten zijn de klachten zo hinderlijk met slapeloosheid en depressiviteit als gevolg.

Link


Hearing Loss in Teens

Erica Hill spoke with Dr. Jennifer Ashton about a new study that says one in five teens suffer hearing loss.

Link


Gehoorverlies bij tieners

Diverse oorzaken, maar MP3 is een grote vermijdbare bron.

Link

Amber Kesseler


Oordoppen met filters beschermen het beste

Wie zijn gehoor wil beschermen ťn wil genieten van muziek, kan het beste oordoppen met filters dragen. Dat is de uitkomst van een vergelijkend onderzoek naar gehoorbescherming door de Consumentenbond.

Link


Lekkend oordopje groot risico voor gehoor

Mensen die lekkende oordopjes dragen bij een concert lopen meer risico op gehoorbeschadiging dan mensen die geen oordopjes dragen. Dat heeft de Vlaamse krant De Morgen maandag gemeld.

Link


Een vetzuur, dat bescherming kan bieden tegen gehoorverlies

Volgens nieuw onderzoek kan het innemen van meer omega 3 vetzuren het risico op leeftijdgebonden gehoorverlies verminderen.

Link

Ignit Bekken


Vuvuzela veroorzaakt permanente gehoorschade

De vuvuzela is een niet meer weg te denken geluid op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Een Britse organisatie waarschuwt supporters echter hun oren te beschermen tegen dit geluid, omdat het doof kan maken.

Link


10% jongeren heeft gehoorschade

Een op de tien jongeren in Nederland heeft op jonge leeftijd een onherstelbare gehoorbeschadiging opgelopen.

Link


Oorimplantaten dove kinderen worden slechts voor ťťn oor vergoed

Door een cochleair implantaat kunnen dove en slechthorende kinderen weer deels horen en beter meedraaien in de maatschappij. Maar in Nederland wordt maar ťťn implantaat vergoed. Ouders van deze kinderen strijden nu voor een aanpassing van die regeling om voortaan oorimplantaten in beide oren door de ziektekostenverzekeraars betaald te krijgen. De moeder van de 14-jarige David wil dat net als in ons omringende landen beide implantaten worden vergoed: Mijn zoon is eigenlijk maar voor de helft gerepareerd. Echt meedoen is niet mogelijk. Daarvoor heb je twee oren nodig.


Neusspray kan kinderen met middenoorontsteking helpen

Veel kinderen hebben lange termijn problemen met vocht in het middenoor, en soms is een operatie de enige behandeling die kan helpen. Uit een thesis van de Sahlgrenska Academiy van de University of Gothenburg in Zweden blijkt dat een bacteriŽle neusspray hetzelfde effect kan hebben bij sommige kinderen.

Link

Ingeborg


Oorsuizen in beeld met fMRI

Wie een avondje naar een concert gaat of naar de kroeg, heeft vaak achteraf last van een piep of suis in het oor. Dit verschijnsel wordt tinnitus genoemd. Iemand met tinnitus hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. De geluiden kunnen hoorbaar zijn in ťťn oor of in beide oren. In veel gevallen gaat tinnitus vanzelf over, maar bij mensen met gehoorschade is het vaak permanent aanwezig. Promovendus Cris Lanting onderzocht of het mogelijk is om oorsuizen in beeld te brengen met functionele MRI-scans, waarbij de doorbloeding in de hersenen wordt gemeten. Hij voerde experimenten uit waarbij tinnituspatiŽnten een geluid te horen kregen. Hieruit bleek dat de doorbloeding in de hersenen omhoog ging bij het horen van een geluid, meer dan bij de gezonde proefpersonen. Niet alle tinnituspatiŽnten hadden echter deze verhoogde respons. De experimenten tonen aan dat er meetbare, maar subtiele verschillen zijn tussen groepen mensen met en zonder tinnitus. Deze verschillen suggereren dat er meerdere vormen van tinnitus zijn.

Link


Behandeling oorontsteking slechts kort succesvol

Langdurige behandeling met het antibioticum co-trimoxazol is effectief bij kinderen met chronische middenoorontsteking. Dat stelt Erwin van der Veen in zijn proefschrift. Hij verdeelde 101 kinderen met chronische middenoorontsteking in twee groepen. De helft van de kinderen kreeg volgens loting zes tot twaalf weken lang het antibioticum co-trimoxazol, de andere helft kreeg een placebo. Ze kregen dit bovenop de standaardbehandeling met oordruppels. Na zes weken zakte het percentage kinderen met een ontsteking in de antibioticumgroep naar 28 procent, in de placebogroep was het 53 procent. Na twaalf weken waren deze percentages 32 en 47. Het gehoor en de kwaliteit van leven verschilde niet tussen beide groepen, en een jaar later was ook het verschil in ontstekingen verdwenen. Het gebruik van co-trimoxazol heeft dus slechts een kortdurend gunstig effect.

Universiteit Utrecht


Waarom het dragen van een helm slecht kan zijn voor de gezondheid van de motorfietser

Het dragen van een valhelm is essentieel voor de veiligheid van de motorfietser, maar zou het de gezondheid kunnen schaden en het rijden kunnen beinvloeden?

Dat is wat academici van de twee universiteiten van Bath onderzoeken in een nieuw project gefinancierd door The Leverhulme Trust. Het onderzoek wordt geleid door Dr Michael Carley, van het Department of Mechanical Engineering aan de Universiteit van Bath en Dr Nigel Holt van het Department of Psychology aan de Bath Spa Universiteit.

Met de hulp van dr. Ian Walker, van het departement van Psychologie aan de Universiteit van Bath, zal het team metingen doen gedurende het rijden om uit te vinden hoe geluid door een helm getransporteerd wordt en hoe dat het gehoor en de mogelijkheid tot concentreren van de motorfietser beÔnvloedt.

Dr. Carley zegt dat "Het geluid binnenin de helm bij de wettelijk toegestane snelheid van 70 m/u harder is dan de wettelijk toegestane limiet voor lawaai op het werk - meer dan genoeg om ernstige gehoorschade te veroorzaken."

Link

Vertaling: Brainiacs


Antigeluid bestrijdt acute geluidshinder op de werkvloer

Loggers introduceert 'Active Anti Noise' systeem

Geluidsoverlast op werkplekken komt vaak voor. Het probleem valt in de praktijk nauwelijks via normeringen en wetten te beheersen. De Arbowet stelt duidelijke grenzen, maar het monotone restgeluid heeft nog steeds een negatieve invloed op de productiviteit en het ziekteverzuim. Producent Loggers meent nu met zijn 'Active anti-noise' systeem een effectieve oplossing te kunnen bieden. Het systeem wordt voor het eerst gepresenteerd op de VSK-beurs in de Jaarbeurs te Utrecht die 1 februari opent.

Wanneer een objectieve meting aantoont dat de geluidsbelasting ter plaatse onder de norm blijft, betekent dit niet dat overlast uitblijft. In het geval van een kantooromgeving is de bron snel getraceerd. Dit betreft meestal het netwerk van motoren, filters, buizen en roosters uit de installatie voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC). Met bestaande passieve technieken voor isolatie en absorptie lukt het wel om de hoog frequente geluiden ruim voldoende te neutraliseren. De lagere frequenties blijven echter hoorbaar omdat deze moeilijker te onderdrukken zijn, dieper in de constructie van het gebouw doordringen en daarmee permanent en dominant aanwezig zijn. Het nieuwe 'Active anti noise' systeem van Loggers neutraliseert deze laag frequente geluiden.

Verhoging comfort
Het volledig autonome en onderhoudsvrije systeem telt drie componenten. Direct bij de bron wordt de meeteenheid geplaatst. Op basis van de ter plaatse gemeten specificaties bepaalt de rekeneenheid de samenstelling van het 'tegengeluid' dat de hinderlijk frequenties tot maximaal 90 procent neutraliseert. De derde component produceert het tegengeluid en krijgt een plaats dichtbij de bron in de buizen van de HVAC-installatie. Het resultaat van de eenvoudige ingreep is een aanzienlijke verhoging van het comfort op de individuele werkplek. Dit geldt overigens niet alleen voor het interieur, maar ook voor de uitgang aan de buitengevel. Ook daar kan geluidsoverlast hinder veroorzaken. Het systeem bewijst ook in een industriŽle omgeving buiten kantoren veel voorkomende geluidshinder sterk te kunnen reduceren. Maatwerk is dus belangrijk en Loggers zegt dat voor elke situatie of locatie te leveren.

Actieve ingreep
Bij conventionele isolatie- en absorptietechnieken is sprake van een passieve ingreep. Het 'Active anti-noise' systeem kent een actieve werking en reageert adequaat op een wisselende samenstelling. Geluid ontstaat door het teweegbrengen van drukgolven, een tegengestelde drukgolf tempert deze golven. De functionaliteit is gegarandeerd. Loggers zet na een meting die voorafgaat aan de plaatsing het eindresultaat zwart op wit. Afhankelijk van locatiegebonden omstandigheden geldt een reductie van 4 tot 40 dB.


Muziekbranche moet gehoorschade bij jongeren voorkomen

Muziekpodia, evenementenbureaus en horeca moeten maatregelen nemen om gehoorschade bij jongeren door harde muziek te voorkomen.

Link


Oorbehoedsmiddelen in discotheken

Discotheken moeten bezoekers voorzien van oorbehoedsmiddelen, oordopjes die gehoorbeschadiging moeten tegengaan. Dat vindt althans PerspectieF, de jongerenorganisatie van de ChristenUnie.

Link


Duizelig door slecht werkende oororgaantjes

Je hebt het vast weleens meegemaakt; je staat te snel op en prompt wordt het zwart voor je ogen. Oorzaak: te weinig bloed naar je hersenen. Er blijken bepaalde orgaantjes in je oren te zitten die de bloedtoevoer reguleren.

Link


Dove peuters hebben baat bij consequent aanleren van twee talen

Veel dove kinderen in Nederland worden tweetalig opgevoed. Naast gebruik
van de Nederlandse Gebarentaal (NGT) leren zij ook Nederlands, vaak via
Nederlands ondersteund met Gebaren (NmG). Is deze tweetaligheid haalbaar?
Ja, maar niet altijd, niet voor elk kind, niet voor alle ouders, stelt Nini Hoiting
naar aanleiding van haar onderzoek naar gebarentaalverwerving bij peuters.
Kinderen die NGT hebben geleerd beschikken over een natuurlijke taal en
starten met een grotere gebarenschat dan dove kinderen die vooral NmG
aangeboden krijgen. Hoiting promoveert op 30 november aan de
Rijksuniversiteit Groningen.

In haar onderzoek maakte Hoiting onderscheid tussen drie groepen dove kinderen.
Kinderen die NGT leren van dove ouders, kinderen die NGT leren van horende ouders
en kinderen die NmG leren van horende ouders. Hoiting: "Dove kinderen zijn vooral
gericht op beweging en hebben daardoor meer aandacht voor werkwoorden dan
horende kinderen. Nederlandse kinderen besteden aanvankelijk meer aandacht aan
naamwoorden."

Tweede taal

Over het algemeen wordt tweetaligheid gepromoot, merkt Hoiting. Volgens haar zou
het goed zijn om in het onderwijs een duidelijke taalscheiding tussen NGT en
Nederlands te hanteren. Dove kinderen die beide talen goed beheersen hebben dus
een voorsprong op kinderen die "schipperen" tussen Nederlands en NmG.

Gebarenschat of woordenschat?

De keuze tussen NGT of NmG als voornaamste onderwijstaal is echter niet zomaar
gemaakt. Het ligt voor de hand om te kiezen voor de Nederlandse Gebarentaal. Dat is
tenslotte een echte, volledige taal. Nederlands leren via NmG geeft veel woorden in
een zin niet weer in gebaren. Uit het onderzoek van Hoiting blijkt dat kinderen die NGT
hebben geleerd beschikken over een grotere gebarenschat dan NmG kinderen. Vooral
kinderen van dove ouders vertonen hierbij de rijkste taalontwikkeling.

Complexe werkwoorden

"We weten nog te weinig over de ontwikkeling van twee talen bij jonge dove kinderen
om het onderwijs hierop tijdig aan te passen", aldus Hoiting. Zo stelt het aanleren van
de complexe werkwoordconstructies in NGT hoge eisen aan peuters omdat ook mimiek
en blikrichting van groot belang zijn. Daartegenover stelt het Nederlands hoge eisen
aan woordvolgorde.

Sociale ontwikkeling

Hoiting: "Voor de sociale ontwikkeling is het beschikken over een eigen taal erg
belangrijk. Dan heb je altijd iets om op terug te vallen." Dit laatste is van extra groot
belang met de opkomst van cochleaire implantaten, elektroden in het oor die doven
de mogelijkheid geeft weer (deels) te kunnen horen. Hoe vroeger zo"n chip wordt
ingebracht, hoe groter doorgaans het effect is. Hoiting: "Helaas is van tevoren nooit
precies bekend hoe het gaat werken. Dat betekent ook dat het niet altijd zo goed
uitpakt als gehoopt. Door consequent een volledige gebarentaal aan te leren naast
het Nederlands is het risico op een later sociaal emotioneel isolement kleiner, wanneer
de chip niet zo"n succes blijkt als gehoopt. Een dialoog met de medische wereld
hierover is daarom van groot belang."


Gehoorschade door virusinfectie bij ongeboren kinderen

Bijna een kwart van alle Nederlandse kinderen die doof of zeer slechthorend zijn, heeft die handicap opgelopen door een virusinfectie in de baarmoeder. Dat ontdekten onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Link


Oorontsteking – antibiotica of uiencompressen? Regulier, alternatief, filosofisch en antroposofisch

Wanneer je een midden≠oorontsteking behandelt door een uien-compres op het ontstoken oor te leggen merk je soms al na een uur of wat dat de pijn minder wordt, het trommelvlies doorbreekt en de etter afvloeit.

Link


Twee horen meer dan ťťn

Mensen die dusdanig slechthorend zijn dat geen enkel hoortoestel helpt, kunnen met behulp van een cochleair implantaat toch tot goed spraakverstaan komen. Een cochleair implantaat is een apparaat dat met een operatie direct in het slakkenhuis (binnenoor) geplaatst wordt. Geluid wordt aan de buitenzijde van het oor opgevangen en omgezet naar een elektrische prikkel die vervolgens in het slakkenhuis een gehoorsensatie teweegbrengt. De meeste mensen die in aanmerking komen voor een cochleair implantaat ontvangen er slechts ťťn. Uit onderzoek van Jan-Willem Beijen blijkt echter dat kinderen met een cochleair implantaat die dubbelzijdig geluid ontvangen, beter presteren. Dit kan worden bewerkstelligd door in beide oren een cochleair implantaat te gebruiken, maar ook door een hoortoestel te blijven gebruiken in het oor waar geen implantaat in zit. Dit geeft deze kinderen de mogelijkheid beter spraak in ruis te verstaan en geluid te lokaliseren.


Over-the-counter eardrops may cause hearing loss or damage

A new study, led by researchers at The Montreal Children's Hospital of the MUHC, has revealed that certain over-the-counter earwax softeners can cause severe inflammation and damage to the eardrum and inner ear. The results of the study, recently published in The Laryngoscope, suggest that use of these medications should be discouraged.

Lees verder


Inherited form of hearing loss stems from gene mutation

Inherited form of hearing loss stems from gene mutationResearchers have pinpointed a gene mutation that accounts for a previously unidentified form of hearing loss. University of Michigan and other scientists found the same mutation in two unrelated families, indicating the mutation may be ancient and not particularly rare. Future research may find that it affects others who have an unexplained family history of hearing loss. Genes are likely involved in as many as 50 percent of people with hearing loss.

Lees verder


Rutgers neuroscience may hold key to hearing loss remedy

A Rutgers University team is opening new doors to improved hearing for the congenitally or profoundly deaf. They researchers found that two neurotrophin proteins in the cochlea -- brain-derived neurotrophic factor and neurotrophin-3 -- figure prominently in the relay of sound messages to the brain. The research is showing precisely how these multidimensional proteins operate in the cochlea. Their findings could lead to a new generation of cochlear implants.

Lees verder


New findings contradict a prevailing belief about the inner ear

A healthy ear emits soft sounds in response to the sounds that travel in. Detectable with sensitive microphones, these otoacoustic emissions help doctors test newborns' hearing. A deaf ear doesn't produce these echoes.

Lees verder


Can you hear me now? How the inner ear's sensors are made

A UCLA study shows for the first time how microscopic crystals form sound and gravity sensors inside the inner ear. Located at the ends of cilia — tiny cellular hairs in the ear that move and transmit signals — these crystals play an important role in detecting sound, maintaining balance and regulating movement. Dislodged ear crystals are to blame for the most common form of vertigo. Known as benign paroxysmal positional vertigo, the disorder plagues up to 10 percent of people older than 60 and causes 20 percent of patients' dizziness complaints. The researchers' findings, published Nov. 30 in the advance online edition of the journal Nature, suggest a potential gene target for the treatment of people suffering from common hearing and balance problems related to cilia disorders. "People have known for a long time about the importance of cilia for propelling sperm up the uterus and moving mucus out of the lungs," said Kent Hill, associate professor of microbiology, immunology and molecular genetics at the David Geffen School of Medicine at UCLA and the UCLA College of Letters and Science. "Our study illustrates that cilia perform many additional jobs that are essential to how our bodies develop and work." Hill's team employed high-speed, high-definition video imaging to watch cilia moving in real-time inside the developing ears of embryonic zebrafish. These small, bony fish undergo stages of development similar to humans and other vertebrates, making them useful models for research.

Lees verder


MRI machines may damage cochlear implants

Patients with cochlear implants may want to steer clear of certain magnetic imaging devices, such as 3T MRI machines, because the machines can demagnetize the patient's implant, according to new research published in the December 2008 issue of Otolaryngology -- Head and Neck Surgery.

Lees verder


House Ear Institute, TGen and Belgian researchers identify gene in age-related hearing loss

Presbycusis, or age-related hearing loss, accounts for 30 percent of all hearing loss. So, why do some people lose their hearing as they get older but other people can still hear a pin drop? The answer may be in a study released online in the journal Human Molecular Genetics. "This is the first ever and largest genome-wide association study for age-related hearing loss," said Rick Friedman, M.D., Ph.D., lead author and House Ear Institute principal investigator and surgeon at the House Clinic. The study was conducted in collaboration with colleagues at the Phoenix-based Translational Genomics Research Institute (TGen), Affymetrix in Santa Clara, Calif., and the University of Antwerp, Belgium. It uncovered several genes, but one gene stands out and is believed to put people at risk for hearing loss as they age. They discovered a common variant in the GRM7 gene, which the research team believes may be associated with susceptibility to glutamate excitotoxicity and hearing loss. It is the overexpression of glutamate that causes damage to the inner and outer hair cells in the inner ear leading to age-related hearing loss.

Lees verder


 

 

 


View My Stats