Niet getrouwd


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Niet getrouwd ? Wel samenwonend zonder contract/partnerschap ?

Wat veel mensen niet weten.....


Ongetrouwde vaders hebben niet automatisch ouderlijk gezag

Ook al heeft de ongetrouwde vader zijn kind erkend dan heeft hij niet automatisch ook ouderlijk gezag. Ben je namelijk niet getrouwd dan heeft alleen de moeder gezag over het kind, tenzij de jonge ouders voor gezamenlijk gezag hebben gekozen. Daarvoor moet je verzoek indienen bij de rechtbank, en die zal dan een aantekening maken in het gezagsregister. Is je kind in het buitenland geboren? Dan moet het verzoek worden ingediend bij de rechtbank te Amsterdam.

Download PDF


Vanaf 2010 verandert successierechten bij overlijden voor ongetrouwde stellen

De overheid gaat hokken fiscaal straffen. Dit betekent dat als je geen geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract hebt of getrouwd bent je de vrijstelling van 600.000 euro kwijt bent mocht je partner overlijden. Dit kan dus een erg kostbaar grapje worden.

Zorg daarom dat je dit regelt voor 1 juli 2010. De overheid jaagt dus opnieuw haar burgers op kosten. Ik heb alleen in de Trouw een klein stukje gelezen over deze nieuwe maatregel. Dit betekent dus dat wie samen woont, en niet aan de nieuwe voorwaarden voldoet, vanaf 2010 bij een erfenis van 500.000 euro ruim 185.000 euro aan successierechten gaat betalen, terwijl de heffing nu nog nihil is.

Heb je meer nuttige informatie voor deze pagina mail mij dan even


 

 


 


View My Stats