leefbewust produkten


balk2.jpg (42734 bytes)

GoogleHet Leefbewust.com keurmerk

leefbewust.gif (10756 bytes)

Op deze pagina zullen wij produkten gaan noemen van produkten waar wij 100% achter kunnen staan. We willen eigenlijk een soort tegenhanger gaan maken van het misleidende industriepropagandalabel kiesbewust dat de mensen nog steeds op het verkeerde pad zet.

Als het echt om gezondheid zou gaan dan zou de groente-, vis- en natuurwinkels vol moeten staan met produkten die dit label verdienen. Wij zullen je een handje gaan helpen met de produkten die echt onder gezonde voeding horen te vallen.

Ik wil Lianne de Kort bedanken voor het mooie logo ontwerp.

leefbewust.gif (10756 bytes)

Ron


Wildernisvlees

Wildernisvlees voldoet aan alle eisen voor vlees-verwerking en is van bijzondere kwaliteit.

Wij garanderen dat:
- de dieren hun leven lang in natuurgebieden leven en nooit op stal staan. Ze zijn daardoor stevig gespierd en niet vet;
- dieren nooit in gebieden leven waar kunstmest of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Ze kiezen hun eigen menu uit een grote rijkdom aan grassen, kruiden en boompjes en worden nooit vet gevoerd voor de slacht;
- de kans op BSE, MKZ, andere ziekten of verontreiniging zoals met dioxine is nihil. De dieren zijn gehard tegen ziektes en eten alleen voedsel uit de gebieden;
- zieke dieren niet in aanmerking komen. De dierenarts behandelt ze;
- het vlees gekeurd wordt, waarna het door professionele slagers verwerkt en op hygiŰnische wijze verpakt wordt.

Link


Omega 3 algenolie

Pure One is one of the world’s first vegetarian supplements with EPA/DHA fat from algae. Perfect for vegans, vegetarians, and for people who want to avoid fish. Algae are the origin sources of DHA and EPA fatty acids. Fish eat algae. Pure One is distributing by Veganlife in Sweden and Europe and it will be available online and in health food stores.

Link


Omega-3 eieren

Het Columbusei wordt gelegd door kippen die een gevarieerd plantaardig voer krijgen dat is afgeleid van hun oorspronkelijke voedingspatroon in de wilde natuur. Het Columbusei kenmerkt zich door het evenwicht (1:1) tussen de vetzuren Omega-6  en Omega-3.

Het geheim van het Columbusei zit in het gevarieerde voer voor de kip met Omega-3 rijke planten en zaden. Gewone eieren komen voort uit een industrieel kippenvoer dat eenzijdig uit granen en ma´s bestaat.

Columbuseieren onderscheiden zich van gewone eieren door:
• minder verzadigd vet
• gezonde balans (1:1) tussen Omega-6 en Omega-3 (gewoon ei: omega6:omega3=15:1)
• veel meer Omega-3 vetzuren van alle typen (DHA, DPA, EPA en alfa-linoleenzuur)
• hogere gehalten aan vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen.

Link


Demeter biologische dynamische eieren

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw en verwerking. Alle Demeter-bedrijven zijn in eerste plaats gecertificeerd biologisch. Daarnaast werken de boeren vogens de specifieke Demeter Voorwaarden voor landbouw en verwerking. Biologisch-dynamische boeren en verwerkers mogen het Demeter-keurmerk voeren. Ze worden gecontroleerd en gecertificeerd door de onafhankelijke Stichting Demeter.

Link

Eieren beginnen met code 0


Algen - chlorella en spirulina

Perfecte bron van chlorofyl en aminozuren (hoogwaardig onverhit eiwit), bevat veel magnesium en zuivert het bloed. Wordt veel gebruikt bij verzuringsklachten (duursport, duivensport etc). is bekend van de bekende groene smoothies. Poeder heeft altijd de voorkeur.

Link


Stevia - alternatief voor suiker

Stevia extract kan gebruikt worden als natuurlijke suikervervanger in allerlei producten die momenteel nog suiker bevatten. Denk ook aan producten met een hoog fructose gehalte of kunstmatige zoetstoffen. Het is geweldig voor diabetici en iedereen die de inname van suiker wil verminderen. Stevia is gezond en levert een sensationele zoetheid op zonder bijwerkingen.

Link


Tarwekiembrood - Terrasana

Kiembrood is een heerlijk smakende broodspecialiteit. Tarwe van biologische landbouw wordt 2-3 dagen gekiemd, daarna gemalen en bij een lage temperatuur gebakken (100░C-130░C). Zo blijft het natuurlijke vochtgehalte van de kiem behouden. De hele graankorrel wordt verwerkt, waardoor alle waardevolle voedingsstoffen, onverteerbare vezels en vitale stoffen behouden blijven. Door het kiemproces wordt vooral het vitaminegehalte van de tarwe duidelijk verhoogd.

Link

--

opm: door het kiemem wordt de mineraalrover fytinezuur grotendeels afgebroken en worden gluten omgezet in eiwit, brood is dus glutenarm


Kokosolie

De perfecte olie om mee te bakken en te frituren. Ook geschikt als huidverzorging en zeer nuttig vet om mee af te vallen. Negeer de industrie leugens over verzadigde vetten, de echt ongezonde vette, de transvetten zitten nl met name in produkten van de industrie die gezonde verzadigde vetten zwart maakt. Wil je de waarheid lezen over vetten lees dan het boek Feiten over Vetten van Dr Enig, dat weet je gelijk hoe je vele jaren bent voorgelogen door een dik- en ziekmakende industrie. De natuur maakt geen ongezonde voeding, dat doet de industrie wel voor ons mbv raffinage en chemische toevoeging. Dus gewoon aan de roomboter, kokosvet, goede olijfolie, noten en zaden en vette vis. Eet vet en verlies vet, eet suikers en je kweekt je nieuwe zwemband....


Brood van Menno

Brood van Menno heeft een knapperige, stevige korst. Dat komt omdat het brood op de stenen vloer van een 6000 kilo zware oven is gebakken. De stralingswarmte van zo’n enorme massa zorgt voor die karakteristieke korst. Superlekker, maar onvergelijkbaar met de Nederlandse broden. Dit betekent ook dat je wat meer moet “werken” om te genieten van Menno’s brood. Het is rustiek, ruig brood en heel wat anders dan zo’n Nederlands wattenbolletje met een flinterdunne brosse korst. Doordat je wat langer op het brood moet kauwen, worden belangrijke voedingsstoffen beter door je lichaam opgenomen en verteert het brood beter. Bovendien proef je de smaak beter. Het brood van Menno is biologisch en hij gebruikt geen toevoegingen of houdbaarheidsstoffen.

Link


Wilde vis

De beste bronnen van omega 3 vetzuren:

  • Wilde zalm (geen kweekzalm!!!!!!)
  • Makreel
  • Haring
  • Sprot
  • Sardientjes

Fiordifrutta Jam

Vanuit ItaliŰ een heerlijke serie jams die geen toegevoegde suikers bevatten. Smaak is top, zijn wel aan de prijs maar zeker het proberen waard. Smaken als frambozen, kerse, aarbeien, bosvruchten....

Verkrijgbaar bij natuurwinkels


Keltisch zeezout

Het originele ongeraffineerde door klei gezuiverde zeezout uit Frankrijk dat 84 mineralen en sporenelementen bevat en waar je perfect een sol van kunt maken. Van deze water/zoutoplossing neem je dan smorgens een theelepel in een groot glas water.

Link


Gezonde haverfruitrepen

Het voordeel van mijn site is dat ik nieuwe gezonde produkten wat eerder zie dan de gemiddelde Nederlander. Zo bracht ik in 2006 de eerste 100% vruchtenreep op de markt. Maar van een Amsterdam's bedrijf kreeg ik een serie lekkere repen gemaakt van rauwe grondstofen. Ik heb de banana bread en cocoa bar al achter de kiezen en rest zal snel volgen. Is lekkerder dan fastfood en nog gezond ook. Repen zijn wel prijzig maar ideaal voor onderweg, tijdens sports of tijdens dagje uit gezien de beperkte keuze die je hebt bij menig attractie of kinderparadijs.

Berry Cheeky:
dadels 39%, havervlokken, gemengde noten 14%, rozijnen 13%, appelsap, frambozen 2%, aardbeien 1%, natuurlijke smaakstoffen

Berry klein (30 gram): 100 kcal
Berry groot (68 gram): 230 kcal

Banana Bread:
dadels 37%, havervlokken, banaan 16%, walnoten 15%, rozijnen 13%, appelsap, natuurlijke smaakstoffen

Banana klein (30 gram): 102 kcal
Banana groot (68 gram): 235kcal

Apple Pie: 
dadels 38%, havervlokken, rozijnen 13%, gemengde noten 12%, appel 8%, appelsap, natuurlijke smaakstoffen

Apple klein: (30 gram): 98 kcal
Apple groot: (68 gram): 222 kcal

Cocoa loco:
dadels 38%, havervlokken, gemengde noten 15%, rozijnen 13%, appelsap, cacao 5%, natuurlijke smaakstoffen

Cocoa klein (30 gram): 102 kcal
Cocoa groot (68 gram): 235 kcal

Gemiddelde voedingswaardes:

Per 30 gram reep: prote´ne 2g, koolhydraten 17g, vet 3g.
Per 68 gram reep: prote´ne 4,8g, koolhydraten 39g, vet 6,1g. Per 100 gram: prote´ne 7g, koolhydraten 57g, vet 9g.

Link


Wil je een produkt nomineren ? Email ons dan gerust


 

 


 


View My Stats