balk2.jpg (42734 bytes)


Psoriasis behandelen met een verbinding uit immuuncellen

Volgens een nieuwe studie aan de Washington University School of Medicine in St. Louis behandelt een verbinding afgeleid van immuuncellen psoriasis bij muizen en is beloftevol voor andere auto immuunziekten. De verbinding onderdrukt een ontstekingsroute die overactief is bij veel auto immuunziekten, wat suggereert dat het effectief kan zijn tegen multiple sclerose, reumatoÔde artritis, lupus en andere autoimmuunziekten, evenals psoriasis.

Lees verder


Wetenschappers ontdekken dat nanodeeltjes uit tatoeages in het lichaam belanden

Volgens een studie gepubliceerd in Scientific Reports op 12 september ll. en uitgevoerd door Duitse wetenschappers en het ESRF, de European Synchrotron, Grenoble (Frankrijk), belanden de elementen uit de inkt voor tatoeages in het lichaam als micro- en nanopartikels die de lymfeklieren bereiken. Het is de eerste keer dat er analytisch bewijs is van het transport van verschillende organische en anorganische pigmenten en toxische onzuiverheden.

Lees verder


Hoe je met pompoenpitolie je huid kunt kalmeren


De oorzaak van gesprongen lippen


Deodorant verandert het microbiŽle ecosysteem op je huid

Het gebruik van antitranspirant of deodorant beÔnvloedt niet alleen je sociale leven, maar verandert het microbiŽle leven op je lichaam aanzienlijk. Nieuw onderzoek toont aan dat antitranspirant en deodorant in sterke mate van invloed zijn op het type en de hoeveelheid bacterieel leven van het ďmicrobioomĒ in onze oksel.

Lees verder


Huidinfecties door aquarium

Gebleken is dat hier onvoldoende aandacht wordt besteed aan de reiniging. Een huidinfectie blootgesteld aan besmet water in aquaria komt omdat er vaak onvoldoende wordt gecontroleerd.

Volgens een studie van het Henry Ford Hospitaal . Onderzoekers constateren en overleggen de resultaten van de Mycobacterie Marinum infectie. Deze schade van de huid met een incubatietijd van 2 tot 4 weken is moeilijk te constateren en leid tot een te late behandeling, of ineffectieve antibacteriŽle medicatie.

Tijdens de incubatie periode weten patiŽnten zich niet altijd te herinneren wanneer ze hun aquarium hebben gebruikt/gereinigd. Infecties komen vaker voor bij niet gechloord water en evt. open wondjes aan handen en armen. Mensen weten het niet of denken er niet aan dat het water besmet kan raken met bacteriŽn zegt Dr. Georg Alangaden M.D. van het Henry Ford Hospitaal. Infectieziekten fysicus studieleider en auteur.

Lees verder


Walvissen gevoelig voor zonnebrand !

Van walvissen is aangetoond dat het pigment van de huid donkerder wordt onder reactie van de zon.

Uit onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature Scientific Reports, blijkt dat sommige soorten walvissen niet alleen donkerder worden bij blootstelling aan de zon maar ook DNA schade in de huid oplopen zoals wij en schade aan de huidcellen opstapelen als ze ouder worden .

Experts in reactie van de huid op UV-straling aan de Universiteit van Newcastle, UK werden ter hulp geroepen door zeebiologen in Mexico nadat ze een toename hadden gezien van het aantal walvissen in het gebied met blaren op de huid. Analyses van monsters van drie soorten walvissen - blauwe- , pot- en vinwalvissen - maakten de studie mogelijk van veranderingen in de walvishuid na hun jaarlijkse migratie naar zonniger oorden .

Mark Birch - Machin , hoogleraar Moleculaire Dermatologie aan de Universiteit van Newcastle en senior auteur van de studie zei : " Walvissen kunnen worden gezien als de UV barometers van de zee. Het is belangrijk dat we ze bestuderen want ze behoren tot de langst levende zeewezens . Zulke wezens zijn gevoelig voor veranderingen in de omgeving waardoor ze de gezondheid weerspiegelen van de oceaan . "

Lees verder


UV-B behandeling kan psoriasis en vitamine D-niveau verbeteren

Behandeling met "smalle-band" UV-B stralen kan de serum niveaus van vitamine D in de winter verbeteren, terwijl het psoriasis (een huidziekte) verwijdert, volgens een rapport in het augustusnummer van Archives of Dermatology, een van de JAMA / Archief tijdschriften.

Lees verder

Conny Kootstra


Cellen van de thymus transformeren tot huidcellen in Zwitsers laboratorium

Een bepaalde soort cel nemen en deze transformeren in een andere soort is vanaf nu mogelijk. Cellen van de thymus zijn omgezet in huidcellen – een ontdekking die mogelijk belangrijke vertakkingen heeft op het gebied van herstel van organen. De resultaten, welke zijn gepubliceerd op 19 augustus in Nature, laten zien dat deze stamcellen hun genetishce basis aanpassen aan hun omgeving om bij te dragen aan langdurig functioneren van de huid, en zelfs haar produceren tot een jaar na implantatie.

Lees verder

Xynthia Kavelaars


Tatoeages in verband gebracht met een hoger risico van hepatitis C

Volgens een studie van de University of British Columbia hebben jeugd, gedetineerden en personen met verschillende tatoeages die gezet zijn op grote delen van hun lichaam een hoger risico om hepatitis C en andere bloed overdraagbare ziekten te krijgen.

Lees verder

E van Staalduinen


De Waarheid over tatoeages

Gezondheidsrisico's, toxiciteit en Meer

Een beangstigend groeiend aantal tieners en jonge volwassenen over de hele wereld, die gevaarlijke chemische stoffen injecteren onder de huid in de naam van de kunst en zelfexpressie .(Maar wat doet formaldehyde en antivries in uw huid?) Veel van de hedendaagse tatoeages bevatten een onbekende conglomeraat van metaalzouten ( oxiden, sulfiden , seleniden ) , organische kleurstoffen of kunststof gesuspendeerd in een drageroplossing voor de consistentie van de toepassing . In het verslag van de Europese Commissie over de gezondheidsrisico's van het tatoeŽren , merken zij op dat bijna 40% van de organische kleurstoffen die wordt gebruikt voor permanente tatoeages in Europa nog niet eens is goedgekeurd voor gebruik op de huid als ingrediŽnt van cosmetica en iets minder dan 20% van de kleurstoffen onderzocht bevatte een kankerverwekkende aromatische amine . Veel chemicaliŽn die oorspronkelijk waren bedoeld voor gebruik bij het schrijven, printerinkt , evenals auto verven . Deze inkten zitten diep genoeg in de huid geÔnjecteerd dat zelfs tatoeages worden niet worden vernietigd door ernstige brandwonden.

Link

Amber Kesseler


Brandwonden sneller te genezen

Onderzoekers uit Duitsland, ItaliŽ, Litouwen en het Verenigd Koninkrijk hebben een apparaat ontwikkeld waarmee schadelijke bacteriŽn bij brandwondenpatiŽnten eerder zijn op te sporen. De patiŽnten kunnen daardoor sneller worden behandeld.

Link


Smeer biest als antirimpelcrŤme

Na botox is er een nieuw middel in beautyland opgedoken dat rimpels tegen moet gaan. Koeienmelk zou helpen. Het gaat hier wel om biest of colostrum.

Lees verder

Maaike


Reaktie op wondgenezing en eidooier

Beste Ron,

In de jaren 70 was ik leerling verpleegkundige en deed een stage op de afdeling neurologie. Nu was dat (toen zeker) vaak een afdeling met het  grootste aantal mensen met doorligwonden, vanwege het feit dat patiŽnten zich niet goed kunnen bewegen. In die tijd had nog een paar weken bedrust na een hersenbloeding, tegenwoordig worden ze er direct begonnen met revalideren.

Er was op die afdeling neurologie een oude hoofdzuster en ook echt van de oude stempel (kortom een vreselijk mens), we mochten mensen met doorligwonden alleen maar extra wisselligging geven en het verbandje wisselen als het was doorgelekt.

Nu ging zij op een gegeven moment op vakantie en zijn wij als verpleegkundigen (een van ons had dat ergens gelezen) de ergste doorligwonden met geklutste eieren gaan verbinden. Resultaat was dat toen 'the bitch' na drie weken van vakantie terug kwam de meeste wonden waren genezen, en degenen van een vuistdiep bijna dicht waren.

Nu stond zij (natuurlijk) op haar achterste poten van zoveel kwakzalverij en heeft ze het per onmiddellijke ingang teruggedraaid. Gevolg wat dat binnen een week de gaten er weer invlogen. Het was natuurlijk ook niet de meeste slimme manier om een verandering trachtten door te voeren. Maargoed we de oudste van de collega's was 20 jaar, dus dan doe je wel eens wat....

Michiel


Wondolie uit eidooier

Olie getrokken uit eidooier bevat een weefsel-aanmaak-activerende stof. Deze stof maakt het onder meer ook mogelijk dat een kuiken betrekkelijk snel uit een ei kan groeien. Ook voor weefselherstel in geval van snij- en brandwonden en moeilijk helende post-operatieve wonden is deze stof uitermate geschikt. Jacob Brandsma (52) maakt weer een voorraadje aan van deze wond(er)olie uit eidooier. Verpakt in ampullen van 1,5ml kan de geneeskrachtige olie op basis van alcohol uitwendig toegediend worden voor ontsmetting en genezing bij snijwonden, brand- en schaafwonden en operatiewonden. Wonden genezen dan globaal tien keer zo snel. Brandsma heeft ruim twintig jaar praktijk-ervaring met deze materie, na de kennis opgedaan te hebben op een Amerikaanse universiteit. Aanmaak van geneeskrachtige tincturen en poeders op basis van alchemie om in te nemen werd er eveneens gedoceerd. Dit wordt echter niet langer gepraktiseerd door te lage rentabiliteit. De Universiteit Wageningen berichtte onlangs dat in eischaal een geneeskrachtige stof zou zitten. Deze stelling onderschrijft Brandsma. Eischaal in verpoederde vorm zal door extractie met alcohol een tinctuur opleveren die geschikt is voor verlichting van gewrichtsreuma bij inwendig gebruik. Dit is veelvuldig geproduceerd en gedistribueerd in de jaren 90, maar de laatste jaren in onbruik geraakt. Het hielp zo goed dat patiŽnten haast niet meer op consult terug kwamen waardoor het eischaal-tinctuur toch verliesgevend was.


De Huid als bron van Gezondheid!

Hoe komen we eigenlijk aan vitamine D3 en waarom is het zo belangrijk? In eerdere afleveringen heb ik u al verteld dat het aanvullen van de voeding geen overbodige luxe is.

Maaike


Nieuw model verbetert onderzoek naar littekenvorming

Littekens als gevolg van brandwonden zijn een groot probleem. De littekens ontsieren niet alleen het lichaam, ook de functie van de huid en onderliggende gewrichten kan worden beperkt. Met een nieuw huidmodel, waarbij het eigen lichaam zo getrouw mogelijk wordt nagebootst, kunnen nieuwe therapieŽn tegen littekenvorming worden ontwikkeld. Het nieuwe huidmodel is ontwikkeld door Neeltje Coolen, die woensdag 23 juni promoveert aan VU medisch centrum.

Goede huidmodellen die het menselijk lichaam nabootsen zijn noodzakelijk om therapieŽn tegen littekenvorming te ontwikkelen. Eerdere laboratoriummodellen waren slechts in staat om enkele dagen in leven te blijven. Dankzij verbeterde voedingsvloeistoffen en een speciale methode om de huid te 'bewaren', is het Coolen gelukt om de huid drie weken in leven te houden. Op die manier is er meer tijd om te bepalen welke eiwitten een rol spelen bij de vorming van littekens.

Het nieuwe model biedt daarnaast goede aanknopingspunten voor verder onderzoek. VUmc heeft al een subsidie ontvangen van de Nederlandse Brandwonden Stichting om mogelijke medicijnen tegen littekenvorming verder te onderzoeken. Daarbij zal het model van Coolen een belangrijke rol spelen.


Trimethylaminuria (TMAU), also known as fish odour syndrome

Interview / Documentary clip including treatment see www.tmau.org.uk for more.


Ouders houden zoon met zware brandwonden thuis

De 10-jarige Cornelius Koelewijn uit Bunschoten liep vorige week ernstige brandwonden op, maar zijn ouders brachten hem niet naar het ziekenhuis. Ze hielden hem thuis en smeerden zijn brandwonden in met de omstreden Boegem-zalf.

Gerrit

Uiteraard is de gevestigde orde niet blij met deze broodroof, en vooral dat denigrerende "zalfje".

Links


Bunschoter verpleegt zelf ernstig verbrande zoon

Toen Cornelius Koelewijn (10) twee weken geleden zwaar verbrand raakte bij het  sleutelen aan een brommer, ging zijn eigenzinnige vader Henk in plaats van naar het ziekenhuis dagenlang zelf aan het smeren met Boegem-zalf. Twee weken later lijkt de jongen wonderwel snel  te herstellen. Jeugdzorg ziet de kwestie tandenknarsend aan.

Link

Geert


Botox bezorgt juist rimpels

Hoe ironisch: Botox kan rimpels veroorzaken. Dit ontdekte dr David Becker, een assistent professor uit New York. Botox staat erom bekend spieren slap te leggen.

Link


Genetische oorzaak huidziekte stiff skin ontdekt

Onderzoekers van het Centrum voor Medische Genetica in het Universitair Ziekenhuis Gent hebben samen met Britse en Amerikaanse collega's mutaties ontdekt in een gen dat het stiff skin syndroom veroorzaakt.

Link


Nuttig - Dermet

Op zoek naar foto's van huidziekten ? Dan een bijzonder uitgebreide site met veel beeldmateriaal.

http://www.dermnet.com

Ron


Studie toont complexiteit aan van correcte diagnose bij Legius syndroom

Uit een onderzoek van prof. dr. Eric Legius (centrum menselijke erfelijkheid UZ Leuven) en prof. dr. Ludwine Messiaen blijkt dat het Legius syndroom, gekenmerkt door cafť-au-lait vlekken op de huid en sproeten in de oksel, sterk lijkt op neurofibromatosis type 1. Maar omdat het Legius syndroom een betere prognose heeft, is het belangrijk attent te zijn op het verschil. De ‘Journal of the American Medical Association’ (JAMA) berichtte onlangs over deze studie.

In de editie van 18 november van de ‘Journal of the American Medical Association’ (JAMA) bericht de onderzoeksgroep van de Vlaamse Ludwine Messiaen (die in de VS werkt aan de University of Alabama in Birmingham) samen met de onderzoeksgroep van professor Legius (centrum menselijke erfelijkheid UZ Leuven) over hun onderzoek bij een grote groep patiŽnten met een mutatie in het SPRED1 gen. De teams van professor Legius en Messiaen hebben al een jarenlange, productieve samenwerking.
De patiŽnten uit het onderzoek vertonen een klinisch beeld dat sterk lijkt op neurofibromatosis type 1 en dat in 2007 beschreven werd door de onderzoeksgroep van prof. Legius als het ‘Neurofibromatosis type 1-like syndrome’. In het JAMA-artikel en in andere recente artikels wordt nu de term ‘Legius syndroom’ gebruikt om deze aandoening te beschrijven.

Het Legius syndroom wordt gekenmerkt door dezelfde cafť-au-lait vlekken op de huid en sproeten in de oksel als bij neurofibromatosis type 1 (NF1), maar zonder andere typische symptomen van NF1 (cutane of plexiforme neurofibromen, Lisch noduli, gliomen van de optische baan). Het syndroom van Legius bleek niet zeldzaam te zijn in de groep van patiŽnten met familiaal NF1 fenotype.

Gezien de betere prognose van het Legius syndroom is een correcte diagnose belangrijk bij patiŽnten die enkel de pigmentatieafwijkingen hebben, vooral wanneer deze verschijningsvorm familiaal voorkomt. Alle artsen die betrokken zijn bij de diagnose, opvolging en behandeling van patiŽnten met neurofibromatosis moeten er rekening mee houden dat het Legius syndroom sterk lijkt op NF1.


Video - New kind of Bond discovered in Collagen

Billy Hudson from Vanderbilt University in Tennessee, US, explains the importance of characterising the new sulfilimine (N=S) bond that ties together type IV collagen dimer molecules. These molecules form the baseplate that all animal tissues are bult on and are key to understanding certain autoimmune diseases and cancers.


Behandeling voor huidziekte kan thuis

Het behandelen van de huidziekte psoriasis met licht uit een UVB-lamp is in de thuissituatie net zo effectief en veilig als in het ziekenhuis. Bovendien is thuisbehandeling niet duurder en vinden patienten het praktischer en prettiger. Dat concludeert Mayke Koek in haar onderzoek naar UVB-thuisbelichting voor psoriasis. Voor het onderzoek verdeelde Koek bijna tweehonderd patienten met de huidziekte psoriasis in twee groepen. De helft van de patienten kreeg een UVB-lamp en behandelde zichzelf thuis, de andere helft reisde enkele keren per week naar het ziekenhuis voor de lichtbehandeling. Na de lichtbehandeling werden de effectiviteit, veiligheid, kosten en patienttevredenheid vergeleken. In beide groepen bleek de behandeling even goed te werken, ook waren beide behandelingen even veilig en even duur. Echter, patienten in de thuisbehandelgroep vonden de behandeling minder belastend en waren meer tevreden met het resultaat. Lichtbehandeling in het ziekenhuis is belastend en levert voor veel mensen problemen op. De huidige richtlijn voor de behandeling van psoriasis adviseert echter terughoudend te zijn met het voorschrijven thuisbelichting. Koek stelt dat uit het onderzoek duidelijk blijkt dat UVB-thuisbelichting een goed en veilig alternatief is voor lichtbehandeling in het ziekenhuis, en dat daarom de huidige richtlijn aangepast dient te worden.


Zorgen verouderingscreme's juist voor snellere veroudering van de huid?

Experts in Engeland zeggen dat jonge vrouwen door gebruik van dure creme's juist de kans op veroudering en huidbeschadiging kunnen vergroten.

Link


Huidproblemen door zonnebrandcremes

Huidproblemen incl. huidkanker worden gecreeerd door alle synthetische zonnebrandcremes die in de huidbranden omdat ons wordt wijsgemaakt dat we door de hoge beschermingsfactoren veilig zijn. Natuurvolkeren beschermen zichzelf door hun huid niet bloot te stellen aan de zon en op het heetst van de dag uit de zon te blijven. Om je huid te beschermen gebruik gewoon olijfolie en koop via de internet een UV-meter om te checken wanneer het veilig is voor jouw huidtype. Verder probeer zo weinig zonnebrillen te dragen. Onderzoek in Afrika heeft aangetoond dat Afrikanen die zonnebrillen ging dragen een lagere weerstand kregen.  Al deze info toont aan dat we steeds meer geregeerd gaan worden door de Multinationals en de Farmaceutische industrie. Hier speelt helaas geld een belangrijkere rol dan de gezondheid van de burger.

Bron: Total Health Clinic

Leesvoer - Zonnebrandcreme bevat gevaarlijke stoffen : Link


Vitamine D en Huidkanker

Jarenlang is ons voorgehouden dat zonlicht slecht is voor de huid omdat je van teveel zonlicht op de huid huidkanker kon krijgen. Sindsdien zijn veel mensen terughoudend geworden met zonnebaden of gebruiken zonnebrand crŤmes met een hoge beschermingsfactor. Desondanks heeft de bekende Mayo kliniek in de US becijfert dat alle vormen van huidkanker toenemen waarbij de meest gevaarlijke en meest dodelijke vorm, de Melanoom, het snelst in aantal toeneemt.

Link

--

Toxines die we via de lucht, water, cosmetica, voeding en medicatie binnenkrijgen gaan ook in ons grootste orgaan zitten, logisch dat we door die toxines huidkanker kunnen ontwikkelen. Ga je dan de huid dichtsmeren met nog meer industrie rommel dan vererger je het alleen maar. Oksels, haren en huid helpen je toxines af te voeren (oa zweten) dus zorg er goed voor. En juist zonlicht (dus vitamine D3) is cruciaal voor je afweer.

Ron


Research suggests new options in treating skin pigment problems

Melanocytes are not the only cells responsible for differences in skin coloration. New research from the University of Cincinnati has shown that some of the most basic cells on the skin's surface influence pigment production and help regulate skin coloration.

Lees verder


Scientists discover important beauty secret for balanced skin color and tone

In the timeless quest for healthier, younger looking skin, scientists made an important discovery with implications ranging from helping doctors develop more natural looking bioengineered skin grafts to helping cosmetics companies develop new products for the "perfect" sunless tan. The research study, published in The FASEB Journal's September print issue, shows for the first time how to manipulate skin tone and color using cells previously thought to play no significant role in this function.

Lees verder


New skin-healing chemicals

Researchers have made synthetic lipids called pseudoceramides that are involved in skin cell growth and could be used in treating skin diseases in which skin cells grow abnormally. Ceramides are lipids found in the outermost skin layer called the stratum corneum, which is made of dead skin cells and mainly serves as a physical barrier. Ceramides’ main biological function is to control how skin cells grow and differentiate – a process through which skin cells become specialized. Scientists have created in the laboratory synthetic ceramides, called pseudoceramides, to treat skin diseases such as atopic dermatitis, a form of eczema characterized by red, flaky and very itchy skin; psoriasis, a disease that causes red scaly patches on the skin; and glucocorticoid-induced epidermal atrophy, in which the skin shrinks due to skin cell loss.

Lees verder


Stress-Mediated Increases in Systemic and Local Epinephrine Impair Skin Wound Healing - Potential New Indication for Beta Blockers

Rivkah Isseroff and colleagues describe how stress-induced elevation of epinephrine levels can impair the healing of burns in mice and suggest that β2 adrenergic receptor antagonists may have a role in improving skin wound repair.

Lees verder


Antioxidant to retard wrinkles discovered by Hebrew University researcher

A new method for fighting skin wrinkles has been developed at the Hebrew University Faculty of Agriculture, Food and Environmental Quality Sciences.“A problem with many of the commercial antioxidants found today in the market that are said to retard the aging process is that they oxidize quickly and therefore their efficiency declines with time,” said Dr. Bossi. “Vitamin C, for example, oxidizes rapidly and is sensitive to high temperatures. This is also true of the antioxidant EGCG which is found in green tea, and vitamin E. As opposed to these, the antioxidant which I used in my research is able to withstand high temperatures, is soluble in water, and does not oxidize easily and thus remains effective over time.”

Lees verder


Role seen for cannabis in helping to alleviate allergic skin disease

Administering a substance found in the cannabis plant can help the body’s natural protective system alleviate an allergic skin disease (allergic contact dermatitis), an international group of researchers from Germany, Israel, Italy, Switzerland and the U.S. has found.

Lees verder


The body's own "cannabis (marijuana)" is good for the skin

Scientists from Hungary, Germany and the U.K. have discovered that our own body not only makes chemical compounds similar to the active ingredient in marijuana (THC), but these play an important part in maintaining healthy skin. This finding on "endocannabinoids" just published online in, and scheduled for the October 2008 print issue of, The FASEB Journal could lead to new drugs that treat skin conditions ranging from acne to dry skin, and even skin-related tumors. "Our preclinical data encourage one to explore whether endocannabinoid system-acting agents can be exploited in the management of common skin disorders," said TamŠs Birů, MD, PhD, a senior scientist involved in the research. "It is also suggested that these agents can be efficiently applied locally to the skin in the form of a cream."

Lees verder


Genetic defect in skin cells leads to neurodermatitis, hay fever and asthma

New knowledge points to the fact that a genetically induced lack of filaggrin, a key protein of the skin barrier, plays a decisive role in the origin of allergies. In a large study on more than 3000 school-children scientists of the Helmholtz Zentrum MŁnchen and the Technische Universitšt MŁnchen found that about 8% of the German population carry variations of the filaggrin gene, which raise the risk to develop atopic dermatitis more than threefold. In addition, these genetic variations predispose to hay fever and asthma in those with atopic dermatitis. Allergic diseases have increased considerably in the past decades in most industrial countries. A combination of genetic and environmentally related factors is said to be the cause. In recent years, several genes were examined for a role in allergic diseases, and one of them actually turned out to be a key player. This gene encodes filaggrin, an essential protein in the horny layer of the skin. If this protein is reduced or lacking due to a genetic defect, the natural cornification is impeded and the natural barrier function of the skin is limited.

Lees verder


Artificial skin system can heal wounds

A new study in Artificial Organs tested the effects of a wound dressing created with hair follicular cells. The findings reveal that skin substitutes using living hair cells can increase wound healing.

Lees verder


Bone marrow-derived stem cells may offer novel therapeutic option for skin disorder

Stem cells derived from bone marrow may serve as a novel therapeutic option to treat a disease called epidermolysis bullosa, a disorder characterized by extraordinarily fragile skin, according to a study prepublished online in Blood, the official journal of the American Society of Hematology.

Lees verder

 

 

 


View My Stats