Nieuws huidproblemen


balk2.jpg (42734 bytes)


Vitamine therapie kan helpen om melanoom te voorkomen

Een nieuwe review benadrukt het potentieel van nicotinamide (Vitamine B3) voor het voorkomen van melanoom bij risicovolle mensen. Nicotinamide kan helpen om DNA-schade, ontstekingen en onderdrukking van het immuunsysteem, veroorzaakt door ultraviolette straling, te verminderen of terug te laten keren. De kosten van nicotinamide bedragen ongeveer $ 10 per maand bij inname van de aanbevolen hoeveelheid van 1 gram per dag.

Lees verder


Dossier Zwarte Zalf

Zoals jullie wellicht weten ben ik twee jaar geleden gearresteerd door de politie ogen van de camera's van RADAR. 1,7 miljoen Nederlanders bekeken de uitzending. Kranten stonden er vol mee en werd zelf voorpagina nieuws: Oud-Beijerlandse R.v.d.Berg opgepakt wegens het verkopen van een schadelijk kruidenmiddel, grote foto compleet met boevenbalkje over mijn ogen en twee dagen werd ik in de gevangenis ondervraagd. Netjes heb ik telkens uitgelegd hoe de zwarte zal werkt (het kruidenmiddel tegen huidkanker). Zware lasten werden mij ten lasten gelegd: mishandeling, verminking en oplichting. RADAR riep in het programma op: laat iedereen die schade ondervonden door de zwarte zalf zich melden. Maar wat gebeurde er?

Lees verder


Hoe licht deeltjes het UV-beschadigde DNA kunnen repareren

Mensen hebben echter minder effectieve reparatie strategieën en als gevolg daarvan zijn zij gevoelig voor zonnebrand en dodelijke huidkanker.

Lees verder

Eric van Staalduinen


Huidkanker komt ook voor bij getinte huid

Gevaarlijke vormen van huidkanker zijn niet per definitie voorbehouden aan blanke mensen. Dit lot treft ook steeds meer donkere mannen uit Florida.

Link


Radio - Huidkanker neemt jaarlijks toe met 7 tot 10%

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Het aantal pati‘nten met . Huidkanker wordt per jaar naar schatting bij zo'n 36.000 mensen vastgesteld. Kliniekmanager Ron van Stormbroek van het Nationaal Huidcentrum.

Download MP3


Immuuntherapie tegen huidkanker

Uitgezaaide melanoom, een agressieve en moeilijk behandelbare vorm van huidkanker, kan men in principe bestrijden door kunstmatig een andere huidaandoening op te wekken: vitiligo.

Link


Huidkanker ?

Dit bericht kan ECHT linea recta in de prullebak.

Link

O n g e l o f e l ij k : niets over parabenen in cosmeticaproducten, niets over alle synthetische parfums die mensen 24h24 op hun huis smeren, niets over het feit dat de meesten hun huid NIET schoonhouden, te weinig drinken.....Niets over chemtrails, niets over zonnebanken. Niets over vitamanine A gebrek. Het gebruik van parabenen zonnemilk wat JUIST opname van Vitamine A tegenhoudt. Gek he, dat de zorgkosten stijgen, dat KLINK denkt dat het afschaffen van vergoeden van rollaters (voor jong en oud) het kostenprobleem oplost. Die man is echt 'à côté de la placque'...maar ja, dat is al langer bekend.

Mensen : begin uzelf 1x per maand in de HAMMAN te laten schoonschrobben: de ROLLEN vuil komen eraf ( de 1e keer schaamt u zich kapot) en uw huid gaat weer ademhaling wat de doorstroming verbeterd.

Ditta


Huidkanker kan genezen worden

Huidkanker is een woord dat we de komende, hopelijk zonnige, maanden weer vaak gaan horen en meestal gaat het dan om de vraag in hoeverre zonnestralen verantwoordelijk zijn voor zo’n melanoom.

Link


Mijdt alle PARABENEN op de huid, die kunnen kanker veroorzaken

Gerbruik GEEN parfum op de huid. Smeer geen pafrum op de huid voor het in de zon gaan. Dat voorkomt allergie.

Link

Dit bericht is 'oud nieuws'; het wordt tijd dat Nederlandse 'onderzoekers' eens buitenlandse reportages en tijdschriften gaan lezen. Geld besteed aan dit soort onderzoeken is pure geldverspilling, opgebracht door de belastingbetaler in Nl.

DvH


Fighting skin cancer with tea

Research Report: A research study at Case Western Reserve finds that tea can be used as a life-saving lotion.


Nieuw licht op huidkanker

Huidkanker wordt veroorzaakt door ultraviolet licht uit de zon dat mutaties veroorzaakt in het DNA van huidcellen. Tot nu toe werd gedacht dat die mutaties de grootste boosdoeners waren bij het ontstaan van huidkanker. Onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) laat nu zien dat de werkelijkheid ingewikkelder is. Het gerenommeerde Amerikaanse vakblad PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA) publiceert vandaag online de resultaten van het onderzoek onder leiding van dr. Niels de Wind. Jaarlijks ontwikkelen 30.000 Nederlanders huidkanker.

Ultraviolet licht beschadigt het DNA. Die schade kan op zichzelf niet zo veel kwaad. Maar wanneer, voorafgaand aan de celdeling, het DNA verdubbelt gaat het mis. De enzymen die de DNA-verdubbeling uitvoeren weten geen raad met het beschadigde DNA. Om het DNA toch te kunnen verdubbelen schakelt de cel reserve-enzymen in. Die zogenaamde translesie polymerases introduceren echter soms mutaties op de plaats van de schade. Daar kunnen kwaadaardige mutaties bij zijn die tot ongeremde celgroei leiden, en dus kanker veroorzaken. Eén van de translesie polymerases, Rev1, werkt heel slordig en veroorzaakt dus veel mutaties.

Voorkomen van ontstekingsreactie essentieel
Toch is die slordige werkwijze – ondanks de vele mutaties – uiteindelijk gunstig, ontdekten de auteurs. Want Rev1 doet zijn werk zo snel dat de DNA-verdubbeling geen vertraging oploopt. De Wind: “En dat blijkt veel belangrijker dan we dachten. Wanneer Rev1 afwezig is, stokt namelijk de DNA-verdubbeling en dan geven de vertraagde cellen alarmsignalen af. Dat lokt een hevige reactie uit: ontsteking en overmatige celdeling. Ook huidcellen waarin kwaadaardige mutaties zijn ontstaan vermenigvuldigen zich extra snel na een dergelijk alarm. Het eindresultaat is dat er sneller kanker ontstaat. Het is voor de cel dus belangrijk om de ontstekingsreactie te voorkómen door te zorgen dat de DNA-verdubbeling op tempo blijft. Dat is in dit geval zelfs belangrijker dan het aantal mutaties te beperken.”


PET-scan ziet meer uitzaaiingen huidkanker

Onderzoek met een PET-scan naar het stadium en uitzaaiingen van de huidkanker melanoom levert betere resultaten op dan een CT-scan.

Link


KWF weer eens op het verkeerde spoor, zon niet de belangrijkste oorzaak van de dodelijke vorm van huidkanker

Niet de zon maar de aanwezigheid van veel moedervlekken is een belangrijke factor volgens onderzoekers. Ze vinden dat de waarschuwing voor de zon teveel mensen onnodig bang maakt.
Dit blijkt uit een studie gepubliceerd in de nieuwste uitgave van het medische vaktijdschrift Nature Genetics. De auteurs zeggen dat de zon maar een kleine rol speelt bij de gevaarlijkste vorm van huidkanker (Melanoma). De focus zou moeten liggen bij de mensen die meer dan 100 moedervlekken op hun huid hebben. Onderzoekers uit Australië, Montreal, Canada en Philadelphia, onder leiding van het King’s College in London, ontdekten 2 genen die een rol spelen bij het aantal moedervlekken en de kans op het krijgen van huidkanker.

Link

--

Het wordt nog erger, juist in de zon maak je vitamine D3 aan. Amerikaanse onderzoekers wezen recent nog op een 75% reducatie van kankergevallen als men voor voldoende D zou zorgen. Het ging daarbij met name om darm- en borstkanker. Hoe lager je vitamine D status hoe meer kans op kanker, diabetes, metabool syndroom, MS, autisme, griep etc etc. De KWF beseft nog altijd niet dat dit soort goedbedoelde akties (link) wel eens averrechts kunnen werken.

Gewoon op het heetst van de dag uit de zon blijven maar zorg dat je per dag een half uur zon pakt zonder bescherming op je huid. En zeker na de zomer D3 suppletie nemen !

Ron


Netwerk - zonnebanken verhogen kans op huidkanker zeker

Nu is het via wetenschappelijke methodes vastgesteld: zonnebanken en gezichtsbruiners verhogen het risico op huidkanker. Mensen die voor hun dertigste geregeld naar de zonnebank gaan, lopen drie keer zo vaak het risico op melanoom, de dodelijkste variant van huidkanker.

Link


 

 

 


View My Stats