Nieuws maag


balk2.jpg (42734 bytes)


Hormoon uit vet stimuleert stofwisseling bij zowel beweging als kou

Beter begrip van signalen om energie te verbranden kan uiteindelijk leiden tot behandelingen van obesitas. Onderzoekers van het Joslin Diabetes Center hebben een nieuw soort aanwijzing blootgelegd met betrekking tot deze gevarieerde reacties ó een hormoon waarvan de niveaus in de bloedbaan sterk hoger worden bij zowel beweging als bij kou.

Lees verder


Hormoon kan hersenactiviteit geassocieerd met liefde en seks verbeteren

Wetenschappers van het Imperial College in Londen onderzochten of kisspeptin een rol zou kunnen spelen bij de behandeling van sommige psychoseksuele stoornissen - seksuele problemen die van psychologische oorsprong zijn en vaak voorkomen bij patiŽnten die kampen met onvruchtbaarheid.

Lees verder


De rol van het verzadigingshormoon leptine


Waarom wisten artsen niets van gevaren van hormoontherapie ?


Connectie gelukshormoon-calcium kan koeien en mensen gezonder maken

Serotonine staat bekend vanwege het genereren van geluksgevoelens in het menselijk brein, maar wetenschappers van de universiteit van Wisonsin-Madison hebben ontdekt dat het hormoon een rol speelt bij de melkproductie van koeien - wat gevolgen kan hebben voor de gezondheid van vrouwen die borstvoeding geven.

Lees verder


Werking van hormonen op hersenen slim bekeken

Door slim gebruik te maken van een bestaande Ďhersenatlasí is een schat aan informatie te winnen over de werking van hormonen op de hersenen. Dat publiceerden onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de TU Delft op 26 januari in PNAS.

Lees verder


Hongerhormoon zou bruikbaar kunnen zijn in de behandeling van ernstige perifere vaatziekte

Een nieuwe studie van een team onderzoekers van de Universiteit van Otago in Nieuw Zeeland en uit Japan duidt erop dat het eetlust regulerende hormoon ghreline klinisch zou kunnen worden ingezet bij de vroege behandeling van ernstig verminderde doorbloeding in de ledematen (Critical limb ischemia, CLI), een vergevorderde vorm van perifere vaatziekte.

Lees verder


Hoe Dr. Oz omgaat met bevindingen van andere artsen

On Oct 09, 2012, I was contacted by two producers of Dr. Oz show and then scheduled to do the show shortly after. They asked for a digital copy of my book, The 7 Principles of Fat Burning, which was the most complete works on body types in existence.


Receptoren in de hersenen die reageren op het honger hormoon Ghreline bepalen inname voeding

Volgens onderzoekers aan de 'Georgia State University' verhoogt het activeren van receptoren in de hersenen die het hongerhormoon aansturen voedsel gerelateerd gedrag, zoals het verzamelen, opslaan en consumeren van voedsel; een bevinding die gevolgen heeft voor de behandeling van obesitas .

Lees verder


Stop mishandeling paarden voor hormonen

Marianne Thieme heeft Kamervragen gesteld over de mishandeling van paarden voor de productie van vruchtbaarheidshormonen voor de vee-industrie. Voor de productie van het vruchtbaarheidshormoon PMSG voor de Nederlandse vee-industrie worden op grote schaal merries mishandeld en ongeboren veulens geaborteerd.

Lees verder


Man Ontdekt Hormoon Geheim Voor Vrouwen

In het boek Het Hormoon Geheim legt Crispijn Hartzema op een begrijpelijke manier uit hoe je als vrouw op een natuurlijke manier hormonale problemen zoals o.a. PMS (Premenstrueel Syndroom) en overgangsklachten kan verminderen. Maar ook hoe je als man het beste met IMS (Irritable Male Syndroom) kan omgaan.

Lees verder


Testosteron maakt dat sociaal-angstigen oogcontact minder vermijden

Testosteron zorgt er voor dat mensen met een sociale angststoornis minder de blik van een ander vermijden. Dit blijkt uit onderzoek van gedragswetenschappers van de Radboud Universiteit en de Universiteit Leiden. Het is de eerste studie waaruit blijkt dat testosteron sociaal angstige mensen kan helpen.

Lees verder


Handelaars 'hormonen' kunnen financiŽle markten destabiliseren

De hormonen testosteron en cortisol kunnen financiŽle markten destabiliseren doordat handelaren meer risico nemen, volgens een studie. Onderzoekers simuleerden de beursvloer in het lab door vrijwilligers activa onderling te laten kopen en verkopen. In een experiment maten ze de natuurlijke hormoonspiegels van vrijwilligers ' en de kunstmatig opgewekte in een ander. Als van beide hormonen een doses gegeven werd, Ônvesteerden de vrijwilligers meer in risicovolle activa.

Lees verder


Moederschap verandert permanent de hersenen en reacties op hormoontherapie op latere leeftijd

Hormoontherapie (HT) wordt voorgeschreven om enkele van de symptomen van de menopauze bij vrouwen te verminderen. Menopauzale vrouwen worden vaker gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer maar niet met andere vormen van dementie, en HT wordt voorgeschreven om cognitieve achteruitgang bij postmenopauzale vrouwen te behandelen, met een variabele mate van effectiviteit.

Lees verder


Milieu blootstelling aan hormonen die in de veeteelt gebruikt worden groter dan verwacht

Onderzoek door een milieu-wetenschapper aan de Indiana University en collega's van de universiteiten in Iowa en Washington toont aan dat potentieel schadelijke groeibevorderende hormonen, die bij de productie van rundvlees worden toegepast, naar verwachting langer en bij hogere concentraties in het milieu zullen achterblijven dan eerder werd gedacht.

Lees verder


Minisymposium Hormoonverstorende chemicaliŽn

Een recent onderzoek schat dat blootstelling aan hormoonverstorende stoffen (EDCís) de Europese Unie 157 miljard euro per jaar kost, door hogere zorgkosten en door het verlies van werkkrachten. EDCís zijn schadelijke chemicaliŽn die het menselijke hormoonstelsel verstoren. Experts op dit gebied, waaronder een expert van de Harvard School of Public Health, concludeerden vorige maand in het Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism dat voortplantingsproblemen, geboorteafwijkingen, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten, neurologische stoornissen en leerproblemen gedeeltelijk te wijten zijn aan EDCís. Pesticiden hebben de grootste economische impact (120 miljard euro), gevolgd door chemicaliŽn in plastic (26 miljard euro) en brandvertragers (9 miljard euro).

Lees verder


Vrouwen gebruiken hormonen zonder de risico's te kennen

Een analyse van twee grote onderzoeken, die online werd gepubliceerd in Menopause, het tijdschrift van The North American Menopause Society, vond dat van 28% tot 68% van de vrouwen die hormonen nemen tijdens de menopauze, kiezen voor complexe of zogenaamde "bio-identieke" hormonen, waarvan zij de risico's van deze niet goedgekeurde en niet geteste behandelingen niet kennen.

Lees verder


Spelen vrouwelijke hormonen een belangrijke rol bij obesitas?

Volgens nieuw onderzoek aan de Universiteit van Adelaide kan een onbalans van de vrouwelijke geslachtshormonen bij mannen in westerse landen bijdragen tot een hoog niveau van mannelijke zwaarlijvigheid. Uit een studie gepubliceerd in het online tijdschrift PLoS ONE door onderzoekers van de School of Medical Sciences van de Universiteit blijkt dat zwaarlijvigheid onder westerse mannen kan worden gekoppeld aan de blootstelling aan stoffen van het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen - stoffen die vaker worden aangetroffen in welvaartstaten door het gebruik van sojaproducten en kunststoffen.

Lees verder


Er zijn dringend grote klinische proeven nodig om de risicoís van testosteron behandelingen te evalueren

Artsen hebben onvoldoende informatie uit klinisch onderzoek naar de risicoís die zijn verbonden aan het voorschrijven van testosteron bij oudere mannen. Hierover bericht The Lancet Diabetes & Endocrinology middels een stuk geschreven door Professor Stephanie Page van de University of Washington en Harborview Medical Center, Seattle, USA. Hoewel de voordelen van een testosteron therapie bij jongere mannen, met een tekort aan het hormoon, bekend zijn wordt in het algemeen met name in de USA testosteron voorgeschreven aan oudere mannen.

Lees verder


'Endocrine Society' pleit voor grootschalige studies voor het evalueren van de risico's van testosterontherapie

Oudere mannen die een behandeling overwegen moeten worden gewaarschuwd voor cardiovasculaire risico's. Volgens een verklaring van 'Endocrine Society' moeten de risico's en voordelen van testosterontherapie voor oudere mannen met dalende niveaus van het hormoon volledig worden geŽvalueerd.

Lees verder


Hormoontherapie kan het risico op acute pancreatitis verhogen

Volgens een nieuwe studie verschenen in CMAJ (Canadian Medical Association Journal) hebben vrouwen die na de menopauze hormonale substitutietherapie (HST) gebruiken een verhoogd risico op acute pancreatitis. Acute pancreatitis, een plotselinge ontsteking van de alvleesklier, heeft symptomen die variŽren van mild tot ernstig ongemak, slopende pijn en kan in sommige gevallen zelfs tot de dood leiden.

Lees verder


Verschillende hormoontherapieŽn geven risico op hartaanval en beroerte

Postmenopauzale vrouwen voor wie artsen hormoonvervangende therapie voorschrijven voor ernstige opvliegers en andere symptomen van de menopauze kunnen best overwegen over te schakelen oplage doses bio-identieke vormen van oestrogeen goedgekeurd door de Food and Drug Administration of op hormonen via een transdermale pleister. Een nieuwe observationele studie toont aan dat bio-identieke hormonen in transdermale pleisters een lager risico op een hartaanval en FDA-goedgekeurde produkten een iets lager risico geven op een beroerte in vergelijking met synthetische hormonen in pilvorm .

"Indien bevestigd door toekomstige gerandomiseerde proeven, kunnen deze bevindingen belangrijk zijn omdat over de afgelopen tien jaar veel vrouwen die ernstige symptomen ondervonden van de menopauze geopteerd hebben om geen hormoontherapie te gebruiken vanwege de melding van een toegenomen risico op een beroerte en hartaanvallen, " zei Chrisandra Shufelt , MD , directeur van de Women's Hormoon en menopauze Program aan de Barbra Streisand Women's Heart Center in het Cedars - Sinai Heart Institute .

Lees verder


 

 

 


View My Stats