Nieuws Het grote graaien


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


TV - Zembla - De grote graaiers in de staatskas

Een salaris boven de 191.000 euro. Dat is meer dan de Balkenende-norm. En dat is wat duizenden topmensen in Nederland verdienen die van belastinggeld betaald worden. Het zijn bestuurders van ziekenhuizen, universiteiten, gehandicapteninstellingen, woningbouwverenigingen en andere belangrijke maatschappelijke sectoren. Oud-premier Balkenende verdiende vorig jaar 191.000 euro inclusief alle toeslagen. Waarom moeten duizenden mensen in de publieke sector met minder verantwoordelijkheid dan de premier meer verdienen dan de minister-president? Sinds 10 jaar wordt er veel gediscussieerd over de topinkomens in de publieke sector maar er is nog steeds geen wet die een maximum vastlegt. Zembla komt met de salaristoppers.

Link


Radio - Salarissen directie hulporganisaties 'volgens norm'

Gert-Jan Segers ergert zich aan de hoge salarissen voor bestuurders van christelijke hulporganisaties. De meeste directeuren scoren een dikke Balkenendenorm en dat zou toch niet moeten kunnen voor een organisatie met als taak hulp te verlenen op plekken waar dat hard nodig is. Jack van Ham, directeur van ontwikkelingsorganisatie ICCO verdedigt zich. Hij verdient meer dan genoeg, maar vindt dat hij daar goede redenen voor heeft.

Lees


Bestuursorganen huren dure interimmers

De Sociale Verzekeringsbank betaalde vorig jaar een projectmanager 468.000 euro, een UVW interim-manager kreeg 446.000 euro (*).

Lees verder

Een gemiddelde Wajonger krijgt misschien 10.000 euro bruto per jaar. Dus dit soort graaiers krijgen net zoveel als 30-40 wajongers die door hun handicap al genoeg gestraft zijn. Wie is de echte (geestes)zieke in dit verhaal?

Ron


Delfzijl betaalt 4,7 ton aan wachtgeld

De gemeente Delfzijl betaalt gedurende de huidige raadsperiode 4,7 ton aan wachtgeld.

Lees verder


De Jager gaat Schipholbonussen bespreken

Demissionair minister Jan Kees de Jager (FinanciŽn) gaat met de aandeelhouders van Schiphol praten om de bonussen voor leden van de luchthavendirectie in de toekomst aan te passen.

Link 


Grote graaiers - directie CBR vult ook haar zakken

Ondanks aanhoudende chaos bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en een dreigend miljoenenverlies, kreeg de directie toch een fikse loonsverhoging.

Link

--

Beloond voor slechte prestaties, ze kunnen zo naar de overheid of het bankwezen overstappen. En we weten wie de rekening betaalt....the sheeple....


Zorgautoriteit gaat veelverdieners opsporen

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat na of zij precies kan achterhalen welke medisch specialisten te veel omzet hebben gemaakt.

Link


Grote graaiers - UMC-bestuurders rijden duurste leaseauto’s

Bestuurders van academische ziekenhuizen rijden de duurste leaseauto’s.

Link

DvH


Salaris bestuurders Goede Doelen

Deze moeten tegenwoordig bekend gemaakt worden met het onderstaand resultaat in euro's. Stel dat er bij een collecte aan de deur gemiddeld 1 euro wordt gegeven dan zijn er dus 100.000-200.000 mensen nodig om het salaris van 1 bestuurder van zo'n club te betalen. Overhead noemen ze dat. En denk nu niet dat een controlerende club zoals het CBF veel beter is, daar is net weer 2 ton verdwenen door verkeerde beleggingen.

Rode Kruis Cees Breederveld 198.000
Hartstichting Hans Stam 181.119
Alpe d'Huzes Coen van Veenendaal 180.000
Nierstichting Paul Beerkens 177.249
Kerk in actie Haaije Feenstra 176.000
KWF Kankerbestrijding Ton Hanselaar 175.135
Prins Bernard cult. fonds Adriana Esmeijer 160.400
Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff 154.000
Plan Nederland Tjipke Bergsma 136.000
Wereld Natuur Fonds Johan van de Gronden 129.498
Cordaid Renť Grotenhuis 128.514
Woord en Daad Jan Lock 125.361
Astma fonds Michael Rutgers 125.000
Zonnebloem Marijke van Eck 122.416
Terres des Hommes Ron van Huizen 117.440
Unicef Jan Bouke 117.280
Amnesty Eduard Nazarski 115.955
Oxfam/Novib Farah Karimi 115.769
Artsen zonder Grenzen Arjan Hehenkamp 108.825
SOS Kinderdorp Albert J. van Santbrink 103.164
Greenpeace Liesbeth van Tongeren 98.748
Cliniclowns Nederland Hans Geels 94.577
Liliane fonds Kees van den Broek 92.016
War Child Mark Vogt 87.600

Ik hou het voor gezien, van mij geen rooie cent meer.

Richard


Wij betalen niets terug

Zeventien van de 26 politiekorpsen zijn niet van plan geld terug te betalen van de omstreden declaraties en toeslagen van korpschefs.

Link

--

En minister van alcohol (Ter Horst) zwijgt in alle talen. Misschien les gehad van Zalm de Zwijger ? Ons spekt ons zullen we maar zeggen....Ik moet weer denken aan het boek Animal Farm.

Ron


Interim-korpschef factureert 1400,- euro per dag

Mirjam Barendse, interim-korpschef in de regio Brabant-Noord, factureerde drie maanden lang 1400 euro per dag voor haar werkzaamheden als tijdelijk hoofdcommissaris bij het politiekorps in Twente.

Link

--

Bij 21 werkdagen per maand zit je toch al snel op zo'n 30 mille bruto per maand, heb ik toch het verkeerde vak gekozen.....

Ron


Reactie UNICEF Nederland op Telegraaf-artikel 'Unicef strooit met euro's'

Op zaterdag 28 november is in de Telegraaf een artikel verschenen over de vertrekregeling en het salaris in 2008 van de heer Franken, de vorige algemeen directeur van UNICEF Nederland. Dit bedrag van EUR 350.369 is opgebouwd uit het salaris van EUR 147.500 over het jaar 2008 en een vertrekregeling van EUR 202.869. UNICEF heeft dit bedrag zelf bekend gemaakt in het jaarverslag over 2008, dat werd gepubliceerd in juni 2009.

Geert Jansen, voorzitter van de Raad van Toezicht van UNICEF Nederland: "De heer Franken heeft tijdens zijn dienstverband met UNICEF Nederland bijgedragen aan de opbouw en groei van de organisatie. Na een periode van ruim negen jaar hebben de heer Franken en UNICEF besloten uit elkaar te gaan. Er is een financiŽle vertrekregeling getroffen, waarvan de omvang is gerelateerd aan de lengte van het dienstverband van de heer Franken, zijn leeftijd en de hoogte van het maandsalaris. Daarbij is de methodiek gevolgd die op dat moment in Nederland aan de orde was in een dergelijke situatie."

UNICEF Nederland heeft sinds 2008 een nieuwe algemeen directeur, Jan Bouke Wijbrandi. Zijn salaris bedroeg in 2008 EUR 117.280 op jaarbasis. Dit bedrag is volledig conform de richtlijnen van de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI) en het advies van de Commissie Wijffels. Deze commissie heeft richtlijnen opgesteld waar goed bestuur en salarissen van directeuren van goede doelen aan moeten voldoen.


Het ťchte grote graaien

Alvaro de Molina, directeur van GMAC Financial Services bedong 2,5 miljoen dollar van zijn werkgever zodat hij in staat was de belastingheffing over zijn eindejaarsbonus te betalen… Hier kan menig grote graaier wat van leren.

Rob M.M. Greuter


Macho's in de zorg

Bij de christelijke zorgonderneming voor verstandelijk gehandicapten Philadelphia zijn miljoenen euros verdwenen. Voor het voortbestaan van de organisatie wordt gevreesd. Het bestuur had meer belangstelling voor investeringen in monumentaal vastgoed dan voor het op peil houden van de zorg.


Rondom 10 - Het grote graaien

Journalistiek discussieprogramma live vanuit Amsterdam. Actuele debatten, feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezighouden. Topsalarissen in de publieke sector.

Bekijk uitzending


Global Financial Collapse


Graaiende bestuurders Orbisziekenhuis moeten deel salaris terugstorten

De ontslagen bestuurders en de interimbestuurder van het ziekenhuis Orbis in Sittard-Geleen moeten een deel van hun salaris terugstorten. Deze oproep deed SP-Tweede Kamerlid Henk van Gerven vandaag in het debat over het noodlijdende ziekenhuis. Van Gerven: “Waar het geld regeert is het de zorg die crepeert. Door wanbestuur dreigt ontslag voor zevenhonderd werknemers, terwijl bestuurders zich lustig verrijken. Onacceptabel. Ik ga er vanuit dat andere partijen deze oproep steunen en zo blijk geven dat dit aasgierengedrag niet kan.”


Zembla - Macho's in de zorg

Bij de christelijke zorgonderneming voor verstandelijk gehandicapten Philadelphia zijn miljoenen euro's verdwenen en voor het voortbestaan van de organisatie wordt gevreesd. Het bestuur had meer belangstelling voor investeringen in monumentaal vastgoed dan voor het op peil houden van de zorg. En ondanks een Raad van Commissarissen met bestuurlijke zwaargewichten lijkt er van toezicht nauwelijks sprake te zijn geweest. De bedrijfscultuur duldde geen kritiek van werknemers en waarschuwingen werden genegeerd. Een verhaal over de grootheidswaanzin van bestuurders die Philadelphia aan de rand van de afgrond brachten.

Bekijk de uitzending

--

Old boys CDA netwerk dat door een onafhankelijke toezichthouder (ook weer van de CDA) gecontroleerd zou moeten worden. Een echte regentenclub zou Pim hebben gezegd......Graai, pak, grijp, jat, naai, pik en bedonder


Graaiende Interimbestuurder Orbisziekenhuis moet opstappen

Interimbestuurder Van der Vorst van het noodlijdende ziekenhuis Orbis moet opstappen. Dit zegt SP-Kamerlid Henk van Gerven naar aanleiding van het bericht dat Van der Vorst rond de 600.000 euro krijgt, exclusief onkostenvergoeding, voor het reorganiseren van het ziekenhuis. Van Gerven: "Dit is aasgierengedrag, hoe durf je zo'n bedrag te incasseren terwijl er honderden ontslagen in het vooruitzicht liggen. Minister Klink moet hier ingrijpen en het interimbestuur en de Raad van Toezicht onder curatele stellen."

Het Orbisziekenhuis verkeert in acute problemen en heeft een geschat financieringsprobleem van 180 miljoen euro. Van der Vorst is aangesteld om het ziekenhuis te helpen bij de ingrijpende reorganisatie waarbij honderden mensen hun baan verliezen en gevreesd wordt voor de kwaliteit van de zorg. Van Gerven heeft de minister tevens gevraagd te kijken hoe deze problemen kunnen worden opgevangen, zonder dat dit ten koste gaat van de zorg of de banen.

Van Gerven spreekt er schande van dat de twee inmiddels vertrokken bestuurders aan wie de problemen zijn te danken ook nog gewoon op de loonlijst staan. Zij krijgen tot het eind van dit jaar hun salaris van respectievelijk 293.000 en 284.000 nog doorbetaald. Van Gerven: "Dit is buiten alle proporties en niet te rechtvaardigen. Een echtpaar dat na meer dan dertig dienstjaren in het ziekenhuis hun baan is kwijtgeraakt verkeren nu in onzekere toestand. De mensen die medeveroorzaker van de problemen zijn, zijn nu echter verzekerd van een riant salaris. Onbegrijpelijk!"

Volgende week is er op verzoek van de SP een interpellatiedebat in de Tweede Kamer over de dreigende ontslagen bij Orbis. Daarin zal Henk van Gerven pleiten voor keiharde garantie van banen en goede kwaliteit van zorg. Er moet naar andere manieren gezocht worden om de financiŽle problemen op te lossen, aldus het Kamerlid.


Medisch specialisten

Ingewijden melden dat bijvoorbeeld neurologen tot zes ton verdienen. Oorzaak zou zijn dat de normtijden voor behandelingen veel te ruim zijn. Voor behandelingen waar een uur voor staat maar die een specialist in twintig minuten uitvoert, krijgt hij het volledige uurtarief. Op die manier kan een geneesheer in ťťn uur drie keer het tarief opstrijken.

Lees verder


Zalm graait mee

Gerrit Zalm verdient straks 7,5 ton belastinggeld aan bankfiasco


Rochdale

Rochdale schetste gistermiddag een ontluisterend beeld van de manier waarop MŲllenkamp zijn eigen zak spekte bij de corporatie die in Amsterdam en omgeving voor sociale woningbouw moet zorgen. Zo gunde hij zichzelf bonussen van tienduizenden euro’s per jaar en verhoogde hij zijn eigen VUT-uitkering van 75% naar 85% van zijn laatst genoten salaris.

Lees verder


Graaiende EuroparlementariŽrs

De europarlementariŽrs liggen vlak voor de Europese verkiezingen onder vuur. Want declareren zonder je er voor te verantwoorden blijkt ook bij een groot deel van de Nederlandse parlementariŽrs gemeengoed.


Nuon

Het is simpele politieke propaganda, maar geestig gedaan. De SP heeft een spelletje gemaakt, waar de speler op ‘graaiers’ kan schieten, die met grote geldbuidels het Nuon-gebouw uitsluipen.

Lees verder


Expense Allowance Abuse by MEPs

Hans-Peter Martin and RTL in the fight against abuse of expense allowances: A Member of the European Parliament (MEP) in Brussels earns approx. 14,700 euros per month (~£11,587), according to this RTL Report (in German with English subtitles). How much the MEPs have to work (or don't work) for their €14,700 is the subject of this on-site RTL investigation in Brussels. The video is about MEPs who sign in on attendance lists and then disappear immediately for their weekend. RTL investigating journalists were thrown out of the EU building in Brussels during their work.

Some MEPs try to justify themselves, some to invent excuses, again others flee before the camera and dash off to lifts or also in their confusion bump into the wall (German MEP of the Green Party)! One-man crusader Hans-Peter Martin, MEP from Austria: "A Member of the European Parliament earns on an average more than the German Chancellor Frau Merkel and one wants to hide this from the electorate. Therefore, one obviously must get rid of reporters investigating this."


Staatsloterij

U doet mee aan de Staatsloterij voor de spanning. Maar u wilt natuurlijk wel dat het spel eerlijk wordt gespeeld. Van in ieder geval een aanmerkelijk deel van de periode 2000 tot en met 2009 was dit niet het geval. Volgens de Staatsloterij wonnen 20 mensen onder meer prijzen van € 50.000 en € 100.000. De werkelijkheid? Slechts 3 winnaars per trekking, de overige 17 werden getrokken uit niet-bestaande loten.

http://www.loterijverlies.nl/


Randstad

Beleggers zijn boos omdat Randstad geen dividend uitkeert maar wel hogere bonussen betaald aan de directie...

Lees verder


Willem Middelkoop: Alexander Rinnooy Kan is een elitaire graaier


Unilever

De nieuwe topman van Unilever, Paul Polman, heeft voor een drie maanden durende meeloop- en inwerkperiode 1,7 miljoen euro ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het voedingsmiddelenconcern.

Lees verder


Overheid - ex-Minister Zalm

SP-Fractievoorzitter Agnes Kant vindt het onacceptabel dat ex-minister Zalm 750.000 euro per jaar krijgt voor zijn werk als directeur van ABN-Amro en Fortis Bank Nederland. Kant: “Iedereen is het eens dat we op zoek moeten naar een nieuwe moraal in de financiŽle wereld en Bos geeft nu het 'goede voorbeeld' door een directeur van een genationaliseerde bank direct vijf keer zoveel als de minister-president te geven. Als dit de nieuwe moraal is, dan zie ik het somber in voor de toekomst.”

Lees verder


 

 


 


View My Stats