Nieuws frisdrank


balk2.jpg (42734 bytes)


Eén of meer frisdranken per dag kan de kans op zwangerschap verlagen

De hoeveelheid toegevoegde suikers in de dagelijkse Amerikaanse voeding is de afgelopen 50 jaar dramatisch toegenomen. Veel van die toename komt ten laste van met suiker gezoete dranken, die ongeveer een derde van de totale toegevoegde suikerconsumptie in het Amerikaans dieet vormen. Hoewel de consumptie van deze dranken is gekoppeld aan gewichtstoename, diabetes type 2, vroege menstruatie en slechte spermakwaliteit, hebben slechts weinig studies de relatie tussen suikerhoudende dranken en vruchtbaarheid rechtstreeks onderzocht.

Lees verder


Is frisdrank slecht voor je brein?

En is light frisdrank nog slechter? Zowel suikerbevattende drankjes als de light versies hangen samen met versnelde veroudering van hersenen. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat een overmaat aan suiker – vooral de fructose in het drinken – je hersenen kan schaden. Uit gegevens van de Framingham Heart Study (FSH) bleek dat mensen die vaak suikerhoudende drankjes drinken meer kans lopen op een slechter geheugen, een kleiner hersenvolume en een aanzienlijk kleinere hippocampus, een hersengebied dat van belang is voor leren en geheugen.

Lees verder


Foodwatch opent de aanval op frisdranken

Foodwatch publiceert vandaag een nieuwe video die de feiten van de overmatige consumptie van suikerhoudende frisdrank in Nederland laat zien: van obesitas, diabetes type 2 en tanderosie, tot erectieproblemen en zelfs amputaties. Nederland is Europees kampioen in frisdrankconsumptie. Kinderen krijgen dagelijks twaalf suikerklontjes binnen via fris en andere gesuikerde drankjes. Een glas cola bevat vijf suikerklontjes.

Lees verder


Koolzuurhoudende dranken in verband gebracht met een hartstilstand van cardiale oorsprong buiten het ziekenhuis

Koolzuurhoudende dranken worden geassocieerd met hartstilstand van cardiale oorsprong buiten het ziekenhuis, volgens de resultaten van het All-Japan Utstein Registry gepresenteerd voor de eerste keer vandaag op ESC Congress.1 Het onderzoek van bijna 800.000 patiënten stelt dat het beperken van koolzuurhoudende drankengebruik gunstig kan zijn voor de gezondheid.

Lees verder


Consumenten van light frisdrank compenseren hun suikerbehoefte door het eten van ongezond voedsel

Wilt u friet met “light” frisdrank? Je bent niet alleen, en je moet niet denken dat je calorieën bespaart door het drinken van “light” frisdranken. Een nieuwe studie die de voedingsgewoonten van meer dan 22.000 Amerikaanse volwassenen onderzocht vond dat dieetdrank consumenten de afwezigheid van calorieën in hun drankjes compenseren door extra voedsel vol met suiker, zout, vet en cholesterol.

Lees verder


Het verminderen van het gebruik van gesuikerde dranken bij kinderen gekoppeld aan gunstiger HDL-C waarden

In de eerste studie om bloed lipide niveaus in functie van de consumptie van gesuikerde dranken in een raciaal en etnisch diverse steekproef onder schoolkinderen in Boston, vonden de onderzoekers dat er een omgekeerd verband was tussen de veranderingen in de hoeveelheid gesuikerder dranken en de stijging van HDL-cholesterol ( HDL-C is de "goede cholesterol").

Lees verder


Nieuw rapport verbindt frequent light frisdrank gebruik aan het stijgen van de tailleomvang

Degenen die light frisdrank drinken denken dat het zal helpen ongewenst buikvet kwijt te raken maar kunnen zien dat hun tailleomvang in plaats daarvan stijgt. Nieuwe analyses uit een observationele studie van San Antonio lijken mannen en vrouwen van 65 jaar en ouder dit aan te geven.

Lees verder


Dieet frisdrank vermeerdert buikvet bij ouderen

Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of the American Society Geriatrie laat zien dat het gebruik van light frisdrank abdominale obesitas bij volwassenen van 65 jaar en ouder veroorzaakt. Deze bevindingen zijn een bezorgdheid over de veiligheid van chronische light frisdrank consumptie dat buikvet vermeerdert en bijdraagt tot een grotere kans op het metabool syndroom en hart- en vaatziekten.

Lees verder


Suikerhoudende dranken gekoppeld aan vroegere menstruatie

Volgens nieuw onderzoek online gepubliceerd in Human Reproduction,  één van 's werelds toonaangevende reproductieve geneeskundige tijdschriften, hebben meisjes die regelmatig suikerhoudende dranken consumeren de neiging om hun menstruatie vroeger te krijgen dan anderen.

Lees verder


Volgens een nieuwe studie is er een verband tussen consumptie van gesuikerde frisdrank en veroudering van de cellen

Volgens onderzoekers van de UC San Francisco, die in een nieuwe studie zagen dat het drinken van suikerhoudende dranken in verband gebracht wordt met veroudering van de cellen, zou consumptie van met suiker gezoete frisdrank ziekte kunnen bevorderen, onafhankelijk van welke rol het heeft bij obesitas. De studie toonde aan dat de telomeren - de beschermende eenheden van DNA die de einden van chromosomen in de cellen afschermen - korter waren in de witte bloedcellen van die deelnemers aan de enquete die meer frisdrank dronken.

Lees verder


Suikerhoudende dranken wegen zwaar op obesitas bij jongeren
Nieuw onderzoek toont aan dat suikerhoudende dranken de ergste vijanden zijn in de strijd tegen jeugdobesitas en adviseert BC scholen richtlijnen op te stellen om het verbruik ervan te doen verminderen. Gegevens uit een onderzoek van 2008 door Adolescent Health in 11.000 klassen in scholen van Brits Columbia geeft aan dat suikerhoudende dranken zoals frisdrank de kans op obesitas nog meer doen toenemen dan bij andere voedingsmiddelen zoals pizza, frieten, chips en snoep.

Lees verder


Frisdrank consumptie, veel achter het computer scherm, teamsporten op school beďnvloeden het gewicht van studenten

Frisdrank consumptie, TV en video/computer spelletjes en de frequentie van maaltijden beďnvloeden sterk het gewicht van studenten, volgens een studie van de Indiana University die, over een periode van 18 maanden, het effect onderzocht van een school-gebaseerd obesitas interventieprogramma. Meer consumptie van frisdrank en lang schermgebruik betekende dat studenten meer kans hadden op overgewicht of gewichtstoename. Hoe vaker de studenten op de dag een maaltijd namen hoe kleiner de kans op blijvend overgewicht of gewichtstoename werd tijdens de studie dat het Healthy, Energetic, Ready, Outstanding, Enthusiastic Schools (HEROES) programma onderzocht.

Lees verder


Sugar Levels In Your Favorite DrinkStudie toont verband aan tussen frisdrankconsumptie en verhoogd risico op het krijgen van een beroerte

Onderzoekers van Cleveland Clinic’s Wellness Institute en de Harvard University hebben geconstateerd dat een hoge consumptie van suiker-gezoete en caloriearme frisdranken wordt geassocieerd met een hoger risico op een beroerte. Daar tegen over staat dat het drinken van cafeďnehoudende of cafeďnevrije koffie geassocieerd wordt met een lager risico.

Lees verder


De Coca-Cola gezondheid,- misleiding: en vitaminewater

Coca-Cola deelt gratis in de winkelstraat van Hoorn kleine blikjes cola uit aan het argeloze en goedgelovig winkelpubliek. Normaal gesproken is er dus niets aan de hand en u moet zelf weten wat u naar binnen kolkt niet toch? Nu worden deze blikjes uitgedeeld door werkstudenten in verpleegsters en doktersuniformen compleet met stethoscopen om de indruk te wekken dat het drinken van cola zelfs uw gezondheid zou bevorderen. Ik wist niet wat ik zag en vroeg de weggever om uitleg deze kon mij verklaren dat de uitvinder van cola een dokter was en dat het gebaseerd is op een medicijn. was het niet een apotheker (gifmenger) die er mee begonnen was?

Lees verder

Hans


Time to Focus on Healthier Beverages

Strong evidence developed at Harvard School of Public Health (HSPH) and elsewhere shows that sugary drinks are an important contributor to the epidemic rise of obesity and type 2 diabetes in the United States. Walter Willett, Chair of the Department of Nutrition, discusses these public health challenges, and proposes steps that families, government, and beverage manufacturers can take.


Wat doet cola met kalk in je botten?

Marjan


Coca Cola: Wat slikken we…

Wat weten we van Coca Cola? Het bekendste drankje ter wereld is ooit klein begonnen. Hoe is dat gegaan? Wat giet je in je keel als je zo’n koel blikje aan je mond zet? Waarom is deze verfrissing, die vol suiker zit om mee te beginnen, zo ongekend populair?

Lees verder

Geert


Nadelen van frisdranken

De KNVB wil graag dat Nederland en België in 2018 samen het WK voetbal organiseren. Het is niet duidelijk wie deze kostbare operatie gaat betalen. Grote frisdrank- en bierfabrikanten maken zulke evenementen mogelijk. Hoe ‘fris’ is deze combinatie op de gezondheid? Bij grote (sport) evenementen staat iedereen bloot aan een voortdurend bombardement van reclameboodschappen. Reclame waarbij het heel vaak gaat om snoep, koek, vla, frisdranken en alcoholische dranken. Sporten is gezond, maar hoe gezond is de uitwerking van de reclameboodschappen die er meestal 'gratis' bij zitten?

Lees verder

Petra


Coca-Cola: "Wie denkt nu dat vitaminewater gezond is?"

Een organisatie vond alvast dat Coca-Cola 'ongegronde' gezondheidsclaims linkt aan zijn vitaminewater en sleepte het bedrijf voor de rechter. Verdediging van Coca-Cola? "Geen enkele consument kan redelijkerwijs misleid worden en denken dat vitaminewater een gezond drankje is."

Lees verder


Frisdrank: Ontdek de Waarheid

Een studie van een Braziliaanse professor van de Matto Grosso Federal University heeft de schokkende waarheid onthuld over de effecten van een glas frisdrank. Ontdek wat er gebeurt in je lichaam in de zestig minuten nadat je je verfrissende, bubbelende drankje tot je hebt genomen. En denk er dan nog eens goed over na.

Link


What's really in our food drinks


Coca Cola's moordzuchtige record bij Anti-Vakbond activiteiten in
Colombia boven water gekomen

Naast het feit dat het een erg ongezond drankje is, blijkt Coca Cola nog een ander stuitend geheim te bevatten waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn; de Coca Cola corporatie is betrokken geweest in een serie ontvoeringen van vakbondsleiders en organisatoren in de buurt van de botteling faciliteiten in Colombia.

Link

Dennis Morrien


Big Soda (de grote frisdrank corporaties) wil Amerika dik houden: Hoe kun je terugvechten?

Frisdranken hebben onze obesitas (overgewicht/vetzucht) bevorderd. Een elegante oplossing - frisdrank belasting - zou onze verslaving kunnen verminderen, maar de suikerindustrie probeert dit snel te blokkeren.

Link

Dennis Morrien


Mogelijk sneller oud door drinken frisdrank door onze redactie internet

Het drinken van fosfaat houdende frisdrank kan mogelijk de oorzaak zijn van een vroegtijdige veroudering van de huid, evenals van spierweefsel en van schade aan hart en nieren. Dat blijkt uit onderzoek van de gezaghebbende Harvard universiteit.

Link

groeten Lucas


"zie in jezelf. Daarbinnen is een bron van het goede die nooit ophoudt te stromen, zolang je niet ophoudt jezelf te onderzoeken."

- Marcus Aurelius Romeins keizer 121-180


Suikerachtige frisdranken voeden tumor?

Mensen die twee of meer gezoete frisdranken per week drinken hebben een veel hoger risico op alvleesklierkanker, een zeldzame maar dodelijke vorm van kanker, zo meldden onderzoekers afgelopen maandag.

Link


Sugar Beverages Are Dangerous To Your Health

Stop drinking pasteurized sugar beverages. Did you know Sugar Beverages Are Dangerous To Your Health? Average American consumes over 150 pounds of sugar. it's sad children are also doing the same because parents just don't know.


Man Drinking Fat. NYC Health Anti-Soda Ad. Are You Pouring
on the Pounds?

Disgusted? Most people don't realize how easy it is to gain weight from drinking sugary sodas, juice drinks, sport drinks and sweetened tea and coffee drinks. Just one 20-ounce bottle of soda can pack 250 calories and more than 16 teaspoons of sugar. Is the lemon-flavored iced tea any better? Not by much with 210 calories and 14˝ teaspoons of sugar. Sugar-sweetened beverages add hundreds of calories to your diet each day. Don't drink yourself fat. Try water. Its good.


Are Diet Sodas Making You Fat?


Principes overboord - samenwerking huisartsen VS met Coca Cola

Ik kreeg van Marjan de volgende link. Dit is weer zo'n voorbeeld van een walgelijke samenwerking. De Amerikaanse academie van huisartsen gaat samenwerken met Coca Cola. Snap je ook meteen waarom er zo weinig van preventie terecht komt. In Nederland doen we het niet veel beter, de directrice van het Voedingscentrum komt zo van Unilever vandaan en de Nederlandse dietistenclub krijgt ook weer centjes van de voedingsindustrie. Voormalig minister Vogelaar maakte het nog bonter, die zat gelijktijdig in de raad van bestuur van zowel Unilever als het Voedingscentrum.Hoezo belangenverstrengeling? Kijken hoe Zalm straks door de DSB affaire heenglibbert. Zal zich echt wel ingedekt hebben......

Link

Ron


Cola en calcium

GdJ


Hergebruik PET-fles gevaarlijk

Uit recente studies is gebleken, dat hergebruik van flessen die gemaakt zijn van PET feitelijk gevaarlijk kunnen zijn. Het bleek dat PET in de loop van de tijd afgebroken werd en de drank inlekte, als de flessen werden hergebruikt. Het vergif DEHA verscheen ook in het watermonster van water uit hergebruikte PET-flessen. Het is gebleken dat DEHA leverproblemen veroorzaakt, mogelijk problemen op het gebied van de voortplanting veroorzaakt, en men vermoed dat DEHA kanker veroorzaakt bij mensen. Om deze redenen is het het beste om PET-flessen alleen te gebruiken om een produkt te kopen en naar huis te vervoeren, en na het legen ter recycling te dumpen bij het inzamelpunt voor plastic afval.

Bron: Link

Met vriendelijke groet,

Leo Bakker, www.avoratio.nl


Diet and regular soft drinks linked to increase in risk factors for heart disease

Drinking more than one soft drink daily — whether it’s regular or diet — may be associated with an increase in the risk factors for heart disease, Framingham researchers reported in Circulation: Journal of the American Heart Association.

Lees verder


Pepsi admits Aquafina comes from tap water

Aquafina comes from tap water. Yes, the same water you get when you turn on your kitchen faucet. Of course, Aquafina is filtered, purified and perhaps even enhanced with trace amounts of added minerals, but it's certainly not mountain spring water. It's just processed tap water -- the same stuff that fills your toilet bowl when you flush.

Lees verder


Study links soft drinks and fruit drinks with risk for diabetes in African-American women

Researchers from Boston University's Slone Epidemiology Center have found that regular consumption of sugar-sweetened soft drinks and fruit drinks is associated with an increased risk for type 2 diabetes in African-American women. These findings appear in the July 28 issue of Archives of Internal Medicine.

Lees verder


Cancer-Causing Benzene Still in Drinks

Benzene can form in beverages that contain the preservative benzoate salt and ascorbic acid (vitamin C). Beverages were reformulated in the early 1990’s to avoid benzene formation, but it has recurred in recent years because new manufacturers were unaware of the problem and added vitamin C to drinks.

Lees verder


Sugary beverages increase risk of Alzheimer's disease

Drinking sugary beverages like soda may increase risk of Alzheimer's disease, according to a new study published in the Dec. 14, 2007 issue of Journal of Biological Chemistry.

Lees verder


Are Vitamins In Soda Just A Gimmick?

Several sodas are being marketing which contain vitamins and minerals such as Niacin (vitamin B3), vitamins B6, B12, zinc, and magnesium. But unlike encapsulated vitamins, which are designed to have prolonged shelf lives and precise nutritional values, it is uncertain how long water-soluble vitamins will last in soda.

Lees verder


Soda Manufacturers Attempt to Downplay Sodium Benzoate Link to Hyperactivity

In response to a recent study that linked common soft drink additive sodium benzoate to increased hyperactivity in children, the British Soft Drink Association downplayed the significance of the new findings.

Lees verder


 

 

 


View My Stats