Nieuws KFC en McDonald


balk2.jpg (42734 bytes)


Fastfood maakt het immuunsysteem op lange termijn agressiever

Het immuunsysteem reageert op dezelfde manier op een dieet met veel vet en veel calorieën als op een bacteriële infectie. Dit werd aangetoond door een recente studie onder leiding van de Universiteit van Bonn. Bijzonder verontrustend: ongezond voedsel lijkt de afweer van het lichaam op lange termijn agressiever te maken. Zelfs lang na het overschakelen op een gezond dieet is de ontsteking naar aangeboren immuunstimulatie uitgesprokener. Deze lange termijn veranderingen kunnen een rol spelen bij de ontwikkeling van arteriosclerose en diabetes, ziekten die verband houden met de westerse manier van eten.

Lees verder


Hoger risico op overgewicht in ongezonde buurten

Hoe meer er in een buurt te doen is, hoe lager het risico op overgewicht. Dat komt omdat mensen -als er parkjes, winkels of het zwembad dichterbij zijn- eerder geneigd zijn de fiets te pakken, of te gaan lopen. Dat geldt dan weer niet voor ongezonde eettentjes; als mensen zich bewust zijn van het aanbod van fast food in de buurt, dan eten ze ook meer fast food. Maar ook sociale contacten in de buurt, de prijs van eten en beleid om actief transport te bevorderen hebben een invloed op leefstijl en gewicht. Kortom: waar je woont bepaalt (mede) het risico op overgewicht en obesitas. Dat blijkt uit het onderzoek van Joreintje Mackenbach. Mackenbach promoveert 10 oktober 2016 bij VUmc.


Profiteren van de rebellie van pubers kan ongezond eten bedwingen

Het is geen nieuws dat de pubertijd een uitdaging kan zijn: jonge tieners zijn extra gevoelig voor wat zij als onrecht waarnemen, en reageren op autoriteit. Hun nieuw verworven sociale bewustwording en hang naar autonomie kan veel van hun keuzes beïnvloeden - zelfs wat ze eten. Een nieuwe studie, "Harnessing Adolescent Values to Motivate Healthier Eating," door Christopher J. Bryan van de Universiteit van Chicago Booth School of Business, en David Yeager van de Universiteit van Texas, meldt dat door in te haken op de alom heersende puber-waarden, het mogelijk is om ongezonde eetgewoontes te verminderen en betere voedingskeuzes te motiveren bij tieners.

Lees verder


Junkfood zorgt voor hoge bloedsuikerspiegels zoals bij diabetes 2

Een “junk food” dieet kan evenveel schade aan de nieren toebrengen als diabetes, volgens een studie, gepubliceerd in Experimental Physiology.

Lees verder


Fastfood stelt consumenten bloot aan ftalates / weekmakers

Mensen die aangaven meer “fast food” te gebruiken in een nationaal onderzoek zijn blootgesteld aan potentieel gevaarlijke chemicaliën genaamd ftalates, volgens een onderzoek wat vandaag gepubliceerd is, door wetenschappers aan de Milken Institute School of Public Health (Milken Institute SPH). Het onderzoek is één van de eerste waar gekeken werd naar de consumptie van “fast food” en de blootstelling aan deze chemicaliën.

Lees verder


Fastfood leidt tot lagere scores bij leerlingen

Volgens en nieuw landelijk onderzoek is er een verband tussen de hoeveelheid fast-food dat kinderen eten en hun schoolprestaties. Onderzoekers ontdekten dat hoe meer fast-food kinderen aten in de vijfde klas, hoe lager hun testscores waren in lezen, wiskunde en wetenschappen tegen de tijd dat ze de achtste graad hadden bereikt.

Lees verder


Verkooppunten van fastfood zijn in binnenstedelijke wijken brandstof voor diabetes en obesitas epidemieën

Uit een nieuwe studie, onder leiding van de Universiteit van Leicester, blijkt dat er twee keer zoveel verkooppunten van fastfood zijn in wijken waar groepen leven met een hoge dichtheid van niet-blanke, etnische minderheden en in sociaal achtergestelde gebieden. Via een nieuwe studie, onder leiding van de Universiteit van Leicester, werd ontdekt dat de woonafstand tot een fastfood verkooppunt gelinkt is aan het risico op diabetes type 2 en obesitas. Uit het onderzoek bleek dat er sprake was van een hoger aantal fastfood verkooppunten binnen 500 meter van binnenstedelijke wijken met niet-blanke bewoners en sociaal achtergestelde gebieden.

Lees verder


Kindgerichte fastfood marketing treft onevenredig bepaalde gemeenschappen

Een onlangs gepubliceerd nieuw onderzoek, dat alleen direct op kinderen gerichte marketing onderzocht, met betrekking tot het interieur en exterieur van fastfood restaurants vond dat de meerderheid van de zwarte-, gemiddelde inkomens- en rurale gemeenschappen onevenredig werden blootgesteld aan dergelijk marketing tactieken. Deze studie, van auteur en onderzoeker van de Arizona State University Punam Ohri-Vachaspati en haar collega’s, is de eerste die het gebruik van op kinderen gerichte marketing van het interieur en exterieur van fastfood restaurants onderzoekt en haar relatie tot demografische gegevens. Het draagt bij aan een aanzienlijke hoeveelheid literatuur over de effecten van verschillende marketing inspanningen voor fastfood consumptie en hun relatie tot gezondheidseffecten bij kinderen.

Lees verder


Waarom je hersenen je drijven naar junk food

Zal het een pizza zijn of ga je voor een salade? Kiezen wat je eet is niet simpelweg een kwestie van smaak, concluderen wetenschappers in een nieuwe studie aan het Montreal Neurological Institute van de McGill University en de McGill University Health Centre. Of je een blik werpt op de menukaart of de schappen in een supermarkt overschouwt, je hersenen nemen beslissen op basis van de calorische waarde van voedsel.

Lees verder


Maakt een dieet van junk food je lui? UCLA psychologie studie biedt antwoord

Een nieuwe UCLA psychologie studie levert het bewijs dat overgewicht mensen moe en sedentair (Noot: zittend, en weinig energie gebruikend) maakt – en niet andersom. Life wetenschappers onder leiding van UCLA Aaron Blaisdell plaatsten 32 vrouwelijke ratten voor zes maanden op een van de twee diëten. Het eerste, het standaard dieet van een rat, bestond uit relatief onbewerkte voedingsmiddelen, zoals gemalen maïs en vismeel. De ingrediënten in het tweede dieet waren aanzienlijk bewerkt, van mindere kwaliteit, en bevatten aanzienlijk meer suiker - een volmacht voor een junk food dieet.

Lees verder


Een moeder junk food dieet verandert ontwikkeling van opioïde traject bij de nakomelingen

Onderzoek aan de jaarvergadering van de Vereniging voor de Studie van voeropnamegedrag (SSIB), de belangrijkste maatschappij voor onderzoek naar alle aspecten van de eet-en drinkgedrag te worden gepresenteerd, toont aan dat het eten van een junk-food dieet tijdens de zwangerschap verandert de ontwikkeling van de opioïde signaleringsroute in de baby's hersenen en permanent verandert de manier waarop dit systeem werkt na de geboorte.

Lees verder


Het eten van junk food tijdens de zwangerschap kan van uw kind een junk food verslaafde maken

Uit nieuw onderzoek verschenen in The FASEB Journal blijkt dat het eten van junk food tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de opioïde signaleringsroute in de hersenen van de baby verandert, wat resulteert in verminderde gevoeligheid. Nog een reden waarom een ​​gezonde voeding tijdens de zwangerschap van cruciaal belang is voor de toekomstige gezondheid van uw kinderen. Recent onderzoek gepubliceerd in het maart 2013 nummer van The FASEB Journal, suggereert dat het eten van junkfood door zwangere vrouwen daadwerkelijk leidt tot veranderingen in de ontwikkeling van de opioïde signaleringsroute in de hersenen van hun ongeboren kinderen. Deze veranderingen hebben voor gevolg dat de baby's minder gevoelig zijn voor opioïden die vrijkomen bij de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet en suiker. Op hun beurt zullen deze kinderen, geboren met een hogere "tolerantie" voor junk food, later meer naar deze voeding verlangen om zich goed te voelen in hun vel.

Lees verder


Verbod op kado's bij Happy Meals in San Francisco

De gemeenteraad van San Francisco heeft een maatregel goedgekeurd dat er een verbod komt op het weggeven van gratis speelgoed bij maaltijden van McDonald's, de zogenaamde Happy Meals.

Link 1

Link 2


Mc Heart Attack


Junkfood zo verslavend als cocaïne

Het vet, de suiker en het zout in junkfood maken dat voedsel zo verslavend als cocaïne, tabak of alcohol. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Oregon (VS). Junkfood verandert de chemische huishouding in onze hersenen dusdanig dat je er, net als bij drugs, nooit genoeg van krijgt.

Lees verder

Geert


Junk Food-verslaafde Ratten kiezen er voor om te verhongeren

Zij doen dat liever dan gezond voedsel te eten. Een dieet van onbeperkte hoeveelheden junk food kan verslaving aan de ongezonde voeding bij ratten veroorzaken. Deze verslaving is zo erg dat zij er voor zullen kiezen om te verhongeren in plaats van terug te keren naar het gezonde voedsel.

Lees verder

Eric van Staalduinen


TV - Koopkracht - Fastfood

Fastfood. Wat doen de sesamzaadjes op het broodje van een hamburger? Waarom hebben de grote fastfoodketens allemaal dezelfde kleuren? Wat is de functie van een plakje augurk en hoe werken onze hersenen als we een vette hap zien? Verslaggevers Rudy Mackay en Fleur Bok onderzoeken hoe de consument wordt verleid door de producenten van fastfood. Ze gaan daarvoor langs bij kookoloog Pierre Wind, laten een mri-scan maken terwijl ze naar een hamburger kijken en gaan de straat op met een kleuren-expert!

Bekijk de uitzending

Maaike


Gratis cholesterolverlagers bij fastfood verplichten

De fastfoodketens moeten hun klanten gratis statines, cholesterolverlagende middelen, aanbieden
bij de hamburgers.

Link

Maaike

--

Als we toch op dit toer gaan, misschien dan ook een idee mensen die antidepressiva slikken cursus zelfmoord preventie aan te bieden en kids die ADHD medicatie slikken informatie geven hoe later om te gaan met dementie en de gevolgen van het slikken van speed?

Is maar een idee.....

Ron


Fastfood maakt agressief !

Deze vrouw kreeg te horen dat haar chicken nuggets niet leverbaar waren....


Fast food pushing up US obesity


Ouders stellen ultimatum tegen speeltjes in fastfood

Twee Amerikaanse consumentenverenigingen geven de fastfoodketen McDonald’s dertig dagen om te stoppen met de zogenaamde 'Happy Meal', anders stappen ze naar de rechtbank.

Link

Maaike


McDonalds: Food Fight Over Happy Meal Toys


Fastfood en kado's

In de VS is er nu de eerste stad die kado's bij fastfood gaat verbieden. Men wil daar bereiken dat ongezonde voeding niet langer beloond zal worden met een leuk kado. Is dit de Mckiller voor de fastfood sector..... to be continued

Link

Ron


Het eten van fastfood maakt de mens ongeduldig

Ben je vaak ongeduldig, ook als je overduidelijk alle tijd van je leven hebt? Dan eet je waarschijnlijk veel te veel hamburgers, friet en kroketten. Wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat het eten van fastfood zorgt voor een enorm ‘haast gevoel’, ook als we helemaal niet in een time squeeze zitten.

Link

Geert


McDonalds en conservering

Een Happy Meal zou zoveel conserveringsmiddelen bevatten dat het een jaar lang goed blijft. Zie: 4 jaar oude "happy meal" ziet er nog steeds als nieuw uit: Link

McDonalds 19 jaar oude 'Bionic' Burgers die er nog bijna hetzelfde uitzien!: Link

http://bionicburger.com/

Schrijfster Joann Bruso onderzocht of deze bewering klopt... Daarom kocht zij een Happy Meal als studie-object. In een blog beschreef ze een jaar lang de ontwikkeling van haar Happy Meal. Na een jaar zag de Happy Meal er in de woorden van Joann Bruso ‘pretty good’ uit. Hij zou nooit zijn gaan stinken of verrotten. Ook opmerkelijk: mieren, muizen en vliegen hebben de Happy Meal nooit aangeraakt. Volgens Joann Bruso gaat natuurlijk voedsel na enige tijd rotten, maar kunstmatig voedsel niet. Met haar actie wil de schrijfster aandacht vragen voor een gezondere manier van eten.

Bekijk hier hoe de Happy Meal er na een jaar uitzag!: Link. Zie ook dit artikel in de engelse krant 'The Independent' over 78 (schadelijke) toevoegingen in het McDonnalds-menu!: Link

Paul


Happy Meal na jaar geen spat veranderd

Denk maar drie keer na voordat je de kinderen aan een Happy Meal van McDonald's zet. Het kindermenu ziet er een jaar na aankoop nog precies hetzelfde uit.

Link

Link2

Frank


Should fast food giants be allowed to sponsor sport at grass roots level?


Video - McDonald's Appeals to Malaysian Federal Court

For eight years the fast food giant has fought a legal battle over copyright infringement against another food outlet in Kuala Lumpur called McCurry. Earlier this year, a Malaysian court ruled that it was not infringing McDonald's copyright, but the chain are now appealing the decision in the country's highest court. The name may sound similar but customers eating at McCurry's expect a very different kind of meal. This restaurant serves typical South Indian and Malaysian food and its specialty is fishhead curry. McCurry's owner doesn't see how it threatens McDonald's business.


Mac-reclame misleidend

McDonald's is door de Reclame Code Commissie op de vingers getikt voor een reclame die ze hebben uitgezonden over hun hamburgers.

Link


Fast Food Fitness!


Het instorten van de IJslandse Kroon jaagt MacDonalds het land uit

16 jaar heeft Macdonalds 3 restaurants (kun je die wel zo noemen??) in IJsland geexploiteerd, maar nu met het instorten van de valuta zijn de kosten om een HappyMeal te maken de pan uitgerezen.

Burger King is een jaar geleden al vertrokken. Zou het dan toch nog goed komen????

Of gaan ze in IJsland van fast food nu over op RFID-food. De naam van de nieuwe keten die de Macs heeft overgenomen is de op 4 na   grootste retailorganisatie ter wereld, het Duitse Metro (ook wel bekend van Wimpy's. Metro was de eerste in Europa die de kleine chippies in het hele logistieke proces wereldwijd heeft ingevoerd. Natuurlijk om lekker kostenbesparend  vlees en ander voer over de hele wereld te kunnen vliegen. Vorig jaar is Metro samen met de engelse winkelketen Tesco en het Franse Carrefour een samnewerking met Intel aangegeaan om van het fenomeen RFID een hapklare brok te maken. Het begint met logistiek en het terugdringen van kosten,  maar eindigt het met precies vastleggen hoelang iemand over het verorberen van een hamburger doet? Immers die chippies zijn tegenwoordig zo klein, gaan   gemakkelijk in een stuk vlees zonder dat we het proeven.

Link

Want de klant staat voorop...hoe meer we van u weten, hoe beter we u kunnen laten vreten.... Link

en daar helpt een rfid chippie geweldig mee...hoeven we u niets meer te  vragen...want we kunnen u zo op afstand uitlezen? de vraag is liever dik van de mac of uitgelezen tijdens de maaltijd? In dat kader maar weer eens even Annie Leonard onder de aandacht brengen: of je het nu over dingen hebt of voedsel het "systeem" werkt hetzelfde....

Link

even ter verduidelijking:
Metro is een multinational, Carrefour ook, Tesco ook en Intel trouwens ook.

Lisa


McDonald's Accused of Selling Cancer-Causing Chicken

Oct. 21 (Bloomberg) -- Bloomberg's Thom Weidlich talks with Bloomberg's Matt Miller and Carol Massar about the a lawsuit filed by the Cancer Project accusing McDonald's Corp., Burger King Holdings Inc. and Friendly Ice Cream Corp. of selling chicken they know contains a chemical that can cause cancer even in small amounts. A similar suit against seven restaurant chains in 2006 and another against Yum! Brands Inc.s KFC unit last month were filed in California. That state listed the chemical, PhIP, which forms during the grilling process, as a known carcinogen in 1994, according to the complaint.(Source: Bloomberg)

Link


McDonalds Loses 8-Year Legal Battle With McCurry


Pesticides in fastfood produkten

Een onderzoek van de FDA naar pesticides in fastfood laat een aantal verrassende zaken zien:

Quarter-pound hamburger on bun, fast-food:

 • dieldrin
 • endosulfan
 • endosulfan II
 • endosulfan sulfate
 • ethyl benzene
 • heptachlor epoxide
 • hexachlorobenzene
 • lindane
 • malathion
 • nonachlor, trans
 • octachlor epoxide
 • pirimiphos-methyl
 • propylbenzene
 • styrene
 • tetrachloroethylene
 • toluene
 • trichloroethylene
 • xylene, m- and/or p
 • xylene

Misschien nieuwe naam voor dit chemische wonder? McPesticide ?

Bron: Link


Waarom blijven hamburgers zo lang goed?

Mc Donalds hamburgers blijven jaaaaren lang geconserveerd ook buiten de koelkast. Maar hoe kan dat nu? Op het einde van het filmpje zie je wat er in zit. Vertel het de kinderen. eet smakelijk!


Kentucky Fried Chicken en McDonald

Als je echt wilt weten wat deze concerns in hun produkten stoppen dan deze lijsten maar eens  downloaden. Hun doel is je veel te laten consumeren en verslaafd te maken. Dit begint al met de kleine kids, de zogenaamde happy meals. Ik zit vlakbij zo'n McDrive en heb een soort bruggetje gemaakt, die gele M staat voor mij voor Macht en Monopolie. Het is de hoogste tijd voor een slowfood keten met gezonde alternatieven zoals lekkere soepen, salades, gezonde energierepen, smoothies etc etc. Voor mij staat fastfood en surrogaat food (voedingsindustrie) gelijk aan welvaartziekten. Hoe eerder je dat beseft des te beter voor je toekomst.......

Ron

De produkten zitten dus vol gehard vet, smaakversterkers etc. Dus zeker met gevoeligheid voor smaakversterkers zoals bij astma is het dus oppassen. Geharde vetten zijn verder de slopers van je hart en bloedvaten.

Voorbeelden:

KFC® Grilled Chicken Fresh Chicken Marinated with: Salt, Sodium Phosphate, and Monosodium Glutamate Seasoned with: Maltodextrin, Salt, Bleached Wheat Flour, Partially Hydrogenated Soybean and Cottonseed Oil, Monosodium Glutamate, Spices, Palm Oil, Natural Flavor, Garlic Powder, Soy Sauce (Soybean, Wheat, Salt), Chicken Fat, Chicken Broth, Autolyzed Yeast, Beef Powder, Rendered Beef Fat, Extractives of Turmeric, Dehydrated Carrot, Onion Powder, and Not More Than 2% Each of Calcium Silicate and Silicon Dioxide Added as Anticaking Agents.

Download overzicht KFC

--

French Fries: Potatoes, canola oil, hydrogenated soybean oil, safflower oil, natural flavour (vegetable source), dextrose, sodium acid pyrophosphate (maintain colour), citric acid (preservative), dimethylpolysiloxane (antifoaming agent) and cooked in vegetable oil (Canola oil, corn oil, soybean oil, hydrogenated soybean oil with THBQ, citric acid and dimethypolysiloxane).

Download overzicht McDonald

En wie komen we tegen in de aardbeien milkshake: juist het beruchte
E-nummer Red 40 (E129), en wat zegt de

De Engelse overheid over deze Azo kleurstoffen:

On 6 September 2007, the British Food Standards Agency revised advice on certain artificial food additives, including E129. Professor Jim Stevenson from Southampton University, and author of the report, said: "This has been a major study investigating an important area of research. The results suggest that consumption of certain mixtures of artificial food colours and sodium benzoate preservative are associated with increases in (*) hyperactive behaviour in children. "However, parents should not think that simply taking these additives out of food will prevent hyperactive disorders. We know that many other influences are at work but this at least is one a child can avoid."

The following additives were tested in the research:

* Sunset yellow (E110) (FD&C Yellow #6) - Coloring found in squashes
* Carmoisine (E122) - Red coloring in jellies
* Tartrazine (E102) (FD&C Yellow #5) - Yellow coloring
* Ponceau 4R (E124) - Red coloring
* Sodium benzoate (E211) - Preservative
* Quinoline yellow (E104) - Food coloring
* Allura red AC (E129) (FD&C Red #40) - Orange / red food dye

The study found that increased levels of hyperactivity and attention deficit hyperactivity disorder and lower IQ were observed in children. Based on the study, the UK agency advises that cutting certain artificial colors (Sunset Yellow, Quinoline Yellow WS, Carmoisine, Allura Red, Tartrazine, and Ponceau 4R) from hyperactive children's diets might have some beneficial effects.

On 10 April 2008, the Foods Standard Agency called for a voluntary removal of the colors (but not sodium benzoate) by 2009. In addition, it recommended that there should be action to phase them out in food and drink in the European Union (EU) over a specified period. The European Food Safety Authority was requested by the UK FSA to review the study, however, and concluded that the study provided only limited evidence for a small, statistically significant effect On the basis of this, EFSA concluded that the acceptable daily intake of the colors analyzed in the Southampton study did not need to be altered. UK ministers have agreed that the six colorings will be phased out by 2009.

Situatie in Noorwegen

In 1978 Norway banned the use of synthetic colourings in food in general. The reason was that information on the possible risk for hypersensitivity towards synthetic colourings like the "azo colourings" among children. In addition the use of synthetic colourings were not considered to be necessary in foods. Colourings are frequently used in products that are not prepackaged. Such products do not have to be labelled, according to the EC Labelling Directive. To provide the consumer the possibility to make an informed choice, Norway decided that all products on the National market must label the food additives, prepackaged or not.

Red 40 en migraine en maagproblemen

Red 40 can also affect adults; it is a common trigger for migraines. It can also cause an upset stomach and make you feel uncomfortable and jittery. [Link]

Kleurstoffen en IQ

The position in relation to AFCs [artificial food colours] is analogous to the state of knowledge about lead and IQ that was being evaluated in the early 1980s... Needleman [a researcher] found the difference in IQ between high and low lead groups was 5.5 IQ points... This is very close to the sizes obtained in our study of food additives," wrote Professor Stevenson. [Link]

Bijwerkingen [link]:
- Wordt afgeraden voor mensen met astma
- Wordt afgeraden voor hyperactive kinderen

E123 en blaaskanker

Een van de afbraakproducten in het lichaam veroorzaakt in hoge concentraties blaaskanker bij proefdieren [link]

 

--

(*) snap je meteen waarom McDonald die speelgelegenheden heeft....kids lekker hyperactief en moeder dankzij de aardbeishake een opkomende migraine.....:)

Ron

Tip KFC lijst: Mike Donkers


Radar - Kleurstoffen in snoep

Zure matten, gomballen, banaantjes, fruitsleutels: onze kinderen vinden het allemaal erg lekker snoepgoed, maar het zit ook boordevol met kleurstoffen.

Om welke kleurstoffen gaat het precies? De azo-kleurstoffen met bijbehorende E-nummers zijn

E102 - Tartrazine (tartrazine)
E104 - Chinolinegeel (quinoline yellow)
E110 - Zonnegeel (sunset yellow FCF)
E122 - Carmoisine (carmoisine)
E124 - Ponceau 4R (ponceau 4R)
E129 - Allurarood (allura red AC)

Link


Partially hydrogenated" vegetable oil ?

How do you know whether food contains trans fat? Look for the words "partially hydrogenated" vegetable oil. That's another term for trans fat. The word "shortening" also is a clue: Shortening contains some trans fat.

When it comes to fat, trans fat is considered by some doctors to be the worst of them all because of its double-barreled impact on your cholesterol levels. Unlike other fats, trans fat — also called trans-fatty acids — both raises your "bad" (LDL) cholesterol and lowers your "good" (HDL) cholesterol.

Link

Link 2


Fast Food Nation: Choices and Consequences

Saint Joseph's College Core 1 Lecture on the book Fast Food Nation. Be warned these lectures contain images of slaughterhouses.

 


The Truth about Junk Food & Fast Food, Clinical Nutrition


Fast Food World: The Global Food Chain


Fast Food Nation Trailer


McDonalds vs Apple, Fast Food vs Fruit, Fun Nutrition Facts


 

 

 


View My Stats