Nieuws candida


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Kokosolie remt wildgroei schimmelachtige ziekteverwekker in het maag-darmkanaal

Een nieuwe interdisciplinaire studie geleid door onderzoekers van de Tufts University wijst erop dat kokosolie de wildgroei van de schimmelachtige ziekteverwekker Candida albicans (C. albicans) op effectieve wijze bij muizen heeft bestreden.

Lees verder


Candida Overgrowth Warning signs and the Viscious Antibiotic Cycle

Dr Vaughn from Spirit of Health discusses Candida overgrowth and the antibiotic cycle.


Boek - De eerste loodjes wegen het zwaarst

Specificaties: 320 blz.
ISBN: 978 90 6378 778 3

Dit boek is bedoeld voor mensen die lijden aan candidiasis, hypoglykemie of ME/CVS en die net begonnen zijn met het volgen van een dieet. Maar ook mensen die al langer een dieet volgen, zullen baat hebben bij de beschreven recepten en leefregels. De grote variatie in gerechten maakt dit dieet heel smakelijk en eventuele huisgenoten hoeven dan ook niet ‘overtuigd’ te worden om mee te doen. In dit boek gaat Sonja Edelaar uit van de Vijf Elementen van de traditionele Chinese voedingsleer. Toepassing van deze leer brengt geen extra beperkingen met zich mee, maar zorgt er onder andere voor, dat zieke of uitgeputte organen door de juiste voeding ‘verwend’ worden, waardoor ze hun taken sneller weer aankunnen. Behalve recepten voor de avondmaaltijd bevat De eerste loodjes wegen het zwaarst ook heerlijke en gezonde recepten voor het ontbijt, de lunch en zelfs voor feestjes! De unieke opzet van dit grensverleggende werk met betrekking tot de aanpak van candidiasis, hypoglykemie of ME/CVS en de handige menusuggesties waardoor het heel eenvoudig is om zelf menu’s samen te stellen, zorgen ervoor dat De eerste loodjes wegen het zwaarst niet alleen hét boek is voor iedereen die aan candidiasis, hypoglykemie of ME/CVS lijdt, maar ook voor iedereen die hier indirect mee te maken heeft. Met een voorwoord van Professor Dr. Jiang Yang Qin, internist aan de Universiteit van Peking en Nanking.

Link

Petra


Vatbaarheid voor schimmelinfecties heeft genetische basis

Er zijn twee genetische mutaties gevonden die het risico op schimmelinfecties (candidiasis) vergroten. Ze zijn onafhankelijk van elkaar ontdekt door onderzoeksgroepen van het University College London en het UMC St Radboud in Nijmegen.

Link


Vatbaarheid voor schimmelinfecties heeft genetische basis

Er zijn twee genetische mutaties gevonden die het risico op schimmelinfecties (candidiasis) vergroten. Ze zijn onafhankelijk van elkaar ontdekt door onderzoeksgroepen van het University College London en het UMC St Radboud in Nijmegen. Beide onderzoeken zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine (29 oktober, on line), het belangrijkste wetenschappelijke tijdschrift voor medisch onderzoek. Ongeveer driekwart van de vrouwen heeft weleens last van een vaginale schimmelinfectie. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben. Een onderzoeksgroep van het UMC St Radboud, onder leiding van de internisten prof. dr. Mihai Netea en prof. dr. Bart-Jan Kullberg, heeft nu bij vrouwen uit één familie een genetische afwijking ontdekt die de vatbaarheid voor deze schimmelinfectie sterk vergroot. Naast vaginale infecties kan de schimmel ook leiden tot infectie van bijvoorbeeld de nagel (onychomycosis). Het gaat hier om een verandering in het eiwit dectine-1, dat zich op cellen van het immuunsysteem bevindt. Dectine-1 herkent zogeheten beta-glucanen, moleculen aan de buitenkant van de schimmel Candida albicans. Zodra dectine-1 de beta-glucanen in het vizier krijgt, treedt een moleculair proces in werking dat leidt tot opruimen van de schimmel. De Nijmeegse onderzoeksgroep ontdekte dat sommige mensen een mutatie hebben in het gen voor dectine-1, leidend tot een gebrekkig functioneren van dit eiwit en tot chronische schimmelinfecties van de nagels of slijmvliezen. Dectine-1 geeft signalen door aan het eiwit CARD9, aan de binnenkant van de celmembraan. Dit eiwit zorgt voor de doorgeleiding van de alarmsignalen de cel in. Ook als CARD9 niet goed werkt of ontbreekt, veroorzaakt dat schimmelinfecties. Dit blijkt uit onderzoek van het University College London, waarvan de resultaten gelijktijdig met het Nijmeegse onderzoek gepubliceerd zijn. “Deze uitkomsten vormen de eerste stap in het begrijpen van de genetische vatbaarheid voor algemeen voorkomende, hinderlijke schimmelinfecties,” aldus dr. Bart Ferwerda van het UMC St Radboud, de onderzoeker die de mutatie in dectine-1 ontdekte. “Het stelt ons in staat om de interactie tussen schimmels en het menselijk immuunsysteem beter te doorgronden en kan in de toekomst leiden tot behandelopties voor mensen die lijden aan Candida-infecties.”


Ervaringen met candida infectie

Een schimmelinfectie of gistinfectie wordt door het reguliere circuit (huisartsen en specialisten) niet echt serieus genomen. Daarom is het traject van ziekte naar behandeling en uiteindelijk genezing vaak veel te lang. Lees daarom de verhalen van patiënten die zelf hebben ontdekt dat hun klachten werden veroorzaakt door een schimmelinfectie of gistinfectie en gebruik hun ervaring.

Lees verder
Lees verder 2


Candida en probiotica

Geachte heer Fonteine,

Met belangstelling heb ik kennis genomen van een interview met u en zo ben ik op uw website terechtgekomen. Ik heb een ervaring waar ik u wellicht en vooral de lezers denk ik enorm mee kan helpen omdat candida een groot probleem is voor veel mensen en er echt een oplossing voor is!.  Ik ben een man van 47 jaar en heb sinds ik sexueel actief werd (19 jr.) problemen met candida gehad. Dit was een kwestie van zalf smeren en mijn vrouw die moest een vaginale capsule met een medicijn innemen. Aangezien dit eens in de paar jaar voorkwam was er wel mee te leven. Op het moment vooral voor de vrouw erg   vervelend. De laaste jaren kwam het steeds frequenter voor waardoor dit echt buitengewoon irritant werd. Zowel voor mij als voor mijn huidige vrouw. De lsut in sex begon geheel te verdwijnen uit angst haar weer te besmetten. Inmiddels ook andere medicijnen ingenomen en het komt steeds terug. Ik ben bewust naar een natuurarts in Den Haag gegaan in 2008 en heb daar o.a. darmspoelingen gehad en wellicht mede omdat ik me niet aan een volledig suikerloos dieet hield kwam de candida al snel weer terug.

Lees verder


Finding that could shed light on 'golden staph,' candida and allergies

Recent scientific findings explain why patients with a rare immunodeficiency disorder are unusually susceptible to certain common infections. By revealing the exact molecular mechanisms involved, they also give us clues as to why some "healthy" people are more prone to these infections than others, and suggest potential treatments.

Lees verder


Singapore Researchers Identify Virulence Factor That Induces Fatal Fungal Infection

Scientists here have found that certain substances from bacteria living in the human intestine cause the normally harmless Candida albicans fungus to become highly infectious. This discovery by researchers from the Agency for Science, Technology and Research (A*STAR)’s Institute of Molecular and Cell Biology (IMCB) could possibly lead to the development of novel treatments for immunocompromised patients infected by the fungus.The team of scientists, led by Associate Professor (A/P) Wang Yue, a principal investigator at the IMCB, has identified peptidoglycan (PGN) — a carbohydrate from bacteria — as a factor responsible for causing the conversion of the otherwise harmless C. albicans to its infectious form. Once in this form, the fungus is able to invade surrounding tissues and escape destruction by the body’s own immune cells. As immunocompromised patients such as those with AIDS or those undergoing chemotherapy or radiation treatment are extremely susceptible to fungal-induced systemic infections, this finding offers an important clue to the basis of C. albicans infections.

Lees verder


Why is Gluten Excluded in Candida Diets?

Many of the Candida diets also suggest excluding gluten from the diet. What isn't explained is why this particular protein is excluded and other proteins are not. Usually sugars are the main foodstuffs to exclude. In this article Ron Hoggan explains his theory of why gluten is a problem for people suffering from yeast problems.

Lees verder


Candida - eliminatie van schimmels en gisten

Tijdens een algemene behandeling worden de schimmels of gisten “verhongerd” door een koolhydraat of eiwit arm dieet en geëlimineerd door het gebruik van supplementen of geneesmiddelen (of beide). Tijdens de behandeling is het belangrijk dat het immuunsysteem niet onnodig wordt belast en bovendien in zijn werking wordt versterkt. Tegen het einde van de behandeling is het raadzaam de darmflora d.m.v. probiotica te versterken. Bij een algemene behandeling gaat het primair om het elimineren van de in het ontlastingonderzoek gevonden schimmels of gisten.

Lees verder


Syclovir for fungus

We breathe Candida in from the air so it is always present in us. But, Candida Overgrowth can be a real danger to life itself. Many authorities describe the bloating, hypoglycemia, cold hands & feet, anemia, brain fog, ears ringing, sinusitis, diarrhea or constipation, etc., that overgrowth of yeast/fungus can cause. This product damages the yeast/fungus mechanically and does not poison or take part in any body chemistry. Everyone who has “ever” taken antibiotics has a big chance of FUNGUS OVERGROWTH. Candida in abundance produces many symptoms that are treated as diseases. What is Syclovir made from? There are over 10,000 varieties of plankton. Syclovir is made from an unusual food-grade Plankton. The silica of this plankton is uniquely treated and processed to help us have healthy support for our immune system. It is not a poison or toxin. The microscopic silica in the product is part of the plankton. The Plankton is processed for a specific purpose and in a unique way. Then it is combined with a little sugar from sugar cane and some kosher distilled vinegar for Candida’s last meal and the blend of Syclovir is completed. Syclovir Picks Up Nicotine, Toxins & Chemicals - Perhaps able to absorb up to 1000 times its own weight in toxins, Syclovir is excellent at helping to clean up the blood and cells. Candida and it cousins produce toxic, liquid, mycotoxins throughout our bodies.

Lees verder


Is Candida the hidden link between what you eat and how you feel?

Common foods such as bread, cheese, alcohol and sugar can cause a host of physical, mental and emotional problems if you suffer from Candidiasis.Even when you are healthy, bacteria and yeasts, including Candida albicans, are present on your skin and in your mouth, nose and digestive tract. Normally, these micro-organisms exist on and in you without causing any harm. In fact, the micro-organisms present in the lower digestive tract are highly beneficial in assisting in the digestion of food and in synthesizing vitamins which are essential to your good health.

Lees verder


 

 


 


View My Stats