Nieuws buikvet


balk2.jpg (42734 bytes)


Buikvet scheidt een nieuw soort adipokine af die insulineresistentie en -ontsteking bevordert

Een internationaal onderzoeksteam waarin de DZD participeert heeft een nieuwe adipokine geïdentificeerd die de ontwikkeling van insulineresistentie en systemische ontsteking bevordert. In gevallen van ernstige obesitas wordt deze adipokine uitgescheiden door de adipocyten van het abdominale vetweefsel en vrijgegeven in de bloedbaan. De nieuwe bevindingen zouden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van alternatieve benaderingen voor de behandeling van ziekten veroorzaakt door obesitas.

Lees verder


Bredere tailles zijn gekoppeld aan een hoger risico op vitamine D-tekort

Volgens gegevens gepresenteerd in Barcelona tijdens de European Society of Endocrinology jaarvergadering, ECE 2018, kunnen hogere gehalten aan buikvet aanleiding geven tot lagere vitamine D-spiegels bij personen met obesitas. De studie meldt dat vitamine D-spiegels lager kunnen zijn bij personen met veel buikvet, en suggereert deze mensen hun vitamine D-spiegels te laten controleren, om mogelijk schadelijke effecten op hun gezondheid te voorkomen.

Lees verder


Buikvet is slecht voor je hart

Artsen dienen de tailleomvang te meten om cardiovasculaire risico’s te bepalen; ook bij mensen met normale BMI. Buikvet rond het middel, ook bij mensen die verder geen overgewicht hebben, is slecht voor het hart, zo blijkt uit resultaten van de Mayo Clinic, gepresenteerd bij EuroPrevent 2018, een congres van de European Society of Cardiology. “Ga naar de dokter als je tailleomvang groter is dan je heupomvang,” zegt schrijver van de studie dr. Jose Medina-Inojosa van de afdeling Preventive Cardiology aan de Mayo Clinic te Rochester.

Lees verder


Weinig beweging wordt geassocieerd met bredere taille en meer ontsteking

Onderzoekers vonden een omgekeerde correlatie tussen middelomtrek en fitness, ongeacht de BMI. Volgens een studie van Anne-Sophie Wedell-Neergaard aan de Universiteit van Kopenhagen, Denemarken, en collega’s, gepubliceerd op 17 januari 2018 in het open access-tijdschrift PLOS ONE, veroorzaakt weinig beweging een grotere tailleomvang en een hogere mate van ontsteking.

Lees verder


De strijd tegen buikvet: specifieke immuuncellen beschadigen metabolisme tijdens verouderingsproces

In nieuw onderzoek hebben Yale onderzoekers beschreven hoe zenuwstelsels en imuunsystemen met elkaar communiceren om stofwisseling en ontstekingen te beheersen. De uitkomsten geven wetenschappers meer informatie over waarom oudere volwassenen er niet in slagen om opgeslagen buikvet te verbranden, waardoor het risico op chronische ziekten hoger wordt. De studie wijst ook op potentiele therapeutische benaderingen om het probleem aan te pakken, zeggen de onderzoekers.

Lees verder


Hoe buikvet het risico op kanker kan verhogen

Een nieuwe studie aan de Michigan State University levert nu nieuwe details die laten zien dat een bepaald eiwit, dat uit vet in het lichaam vrijkomt, kan veroorzaken dat een niet-kankercel verandert in een kankercel. Het door de overheid gefinancierde onderzoek ontdekte ook dat een lager liggende laag buikvet, vergeleken met vet net onder de huid, de meest waarschijnlijke schuldige is, die zelfs meer van dit eiwit loslaat en tumorgroei stimuleert.

Lees verder


De relatie tussen cortisol (stress) en insuline (suiker)


Tips om buikvet en opgeblazen darmen te voorkomen


Hoe kan een veganist buikvet verliezen ? Dr Eric Berg


Michael Greger M.D. over buikvet

Buikvet, oftewel het vet rondom onze organen, verhoogt het risico bij ons op voortijdig overlijden. Buikvet wordt in verband gebracht met de consumptie van vlees (elk soort), eieren en melk. Vooral het eten van pluimvee lijkt in verband te staan met een uitdijende middelomtrek. Vlees lijkt het niveau van adiponectine, een hormoon dat mogelijk mede de ontwikkeling van cellulitis tegengaat, te verlagen.

Lees verder


Dieet frisdrank vermeerdert buikvet bij ouderen

Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of the American Society Geriatrie laat zien dat het gebruik van light frisdrank abdominale obesitas bij volwassenen van 65 jaar en ouder veroorzaakt. Deze bevindingen zijn een bezorgdheid over de veiligheid van chronische light frisdrank consumptie dat buikvet vermeerdert en bijdraagt tot een grotere kans op het metabool syndroom en hart- en vaatziekten.

Lees verder


Hoe buikvet verschilt van dijvet - en waarom dat van belang is

Onderzoekers ontdekken dat de genen die actief zijn in het buikvet van een persoon significant verschillen van die in het dijvet, een bevinding die de manier waarop we ongewenst buikvet gaan aapakken wel eens kan beïnvloeden - i.p.v. verwijderen ... verplaatsen. Mannen hebben de neiging om vet op te slaan in de buikstreek, maar meestal niet in de heupen of dijen. Vrouwen, daarentegen, vaker peervormig van bouw hebben meer vet op de heupen en dijen dan op de buik. Waarom zijn vrouwen en mannen verschillend op dat gebied? Het antwoord is nog steeds niet duidelijk, maar het is de moeite waard om het te onderzoeken, zegt Steven R. Smith, MD, directeur van het Florida Hospital - Sanford-Burnham Translationel Research Institute voor metabolisme en diabetes. Dat komt omdat buikvet wordt geassocieerd met een hoger risico op hart-en vaatziekten en diabetes. Aan de andere kant blijken heup- en dijvet hierin geen bijzondere rol te spelen.

Lees verder


Mannen met buikvet hebben een verhoogd risico op osteoporose

CHICAGO - Viscerale, of diepe buik, obesitas is een risicofactor voor botverlies en een verminderde botsterkte bij mannen, volgens een studie die vandaag gepresenteerd is op de jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America (RSNA). “Het is voor mannen belangrijk om te weten dat overtollig buikvet niet alleen een risicofactor voor hart- en vaatziekten en diabetes is maar dat het ook een risicofactor is voor botverlies”, zegt Miriam Bredella, MD, radioloog van het Massachusetts General Hospital en universitair hoofddocent radiologie aan de Harvard Medical School in Boston. Volgens het National Center for Health Statistics zijn meer dan 37 miljoen Amerikaanse mannen, ouder dan 20 jaar, zwaarlijvig. Obesitas wordt geassocieerd met veel gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes, hoge cholesterol, astma, slaapapneu en gewrichtsziekten. Maar ondanks al de gezondheidsproblemen werd algemeen aangenomen dat mannen met een verhoogd lichaamsgewicht een lager risico hadden op botverlies.

Lees verder


Sleep, Cortisol & Belly Fat


Vijf tips voor een platte buik

Het is bekend dat de buik voor zowel mannen als vrouwen een bron van onzekerheid is. Op Healthylives vind je verschillende artikelen omtrent buikspieroefeningen. Maar hoeveel buikspieroefeningen je ook doet het vet op je buik zal niet verdwijnen. Met buikspieroefeningen maak je alleen je spieren sterker. Voor een platte buik moet je gewicht verliezen.

Link


Lovehandles verbranden en definitief wegwerken

Veel mensen doen buikspieroefeningen en passen (enigzins) hun voeding aan maar merken toch dat ze het vet op hun ‘lovehandles‘, boven hun heupen, niet kunnen verliezen. Soms proberen mensen extra buikspieroefeningen te doen, maar daar ligt niet het probleem. Het vet dat op je ‘lovehandles’ staat namelijk in direct verband met hoeveel insuline (het hormoon dat je bloedsuikerspiegel verlaagt, en tevens het belangrijkste vetopslag hormoon) aanmaakt.

Link

Jesse van der Velde


Buikvet en depressieve klachten gaan vaak samen

Ouderen met depressieve klachten ontwikkelen meer buikvet dan niet-depressieve ouderen.

Link


Fabels over Buikvet

Als je strijd om je buikvet te verminderen, zodat je een wasbordje kunt blootleggen, dan ga ik je onthullen waarom je tot nu toe niet in staat geweest bent om vooruitgang te boeken op dit gebied.

Link


Cortisol Connection (Burn fat, stop pain)

Learn why elevated cortisol hormone levels and Adrenal Fatigue can cause weight gain and pain. Testing via Saliva. You will not be able to burn fat if you have high cortisol.


Cortisol and Your Six-Pack

Cortisol -- one of several things that may be stopping you from seeing your six-pack. All-too quickly, Cortisol can turn against you in your fight against belly fat. I briefly discuss what it is, what it does, and what makes it "bad".


Effectief buikspieren trainen met een Kettlebell


Oorzaak buikvet


Buikspieroefeningen & afslanktips (magnesium, CLA en omega 3)


Video - Belly Fat Can cause Pancreatic Cancer


Buik weg ?

Vroeger , in mijn jeugd , was ik zo plat als een plank ,zelfs te mager,want men kon soms mijn ribben zien en tellen. Door te verouderen , heb ik een buik gekregen ,hetgeen ik ,waarschijnlijk zoals U , verafschuw. Door te willen zonnen op een strand tijdens een vakantie in het buitenland,heb ik er mij rekenschap van gegeven ,dat ik daar nu eindelijk eens iets moest aan doen . Ik ben informatie beginnen opzoeken ,vooral op het internet ,maar ook in knipsels over gezond leven , over kruiden en vitamines , die ik in de loop der jaren verzameld heb , en ik ben tot de volgende inzichten gekomen, die waarschijnlijk ook nuttig kunnen zijn voor U ,indien U hetzelfde probleem ervaart .

Link

P.Acke


Buikspieren trainen op Swissball is beter

Een crunch - tegenwoordig noemen instructeurs hem liever curl up - is effectiever als je hem uitvoert op een Swissball dan als je hem uitvoert op een vaste ondergrond.

Link


De rol van stress, sport, suikerspiegel bij buikvet

Buikvet is eigenlijk stressvet. Ik heb gekeken wanneer cortisol hormoon op zijn hoogst staat want deze jaagt namelijk ook je suikerspiegel op. De piek zit tussen 6 en 10 uur en dan daalt hij. Om 1/2 4 smiddags is hij erg laag. Door juist  koolhydraten te eten wanneer cortisol laag is voorkom je dus vetopslag bij mensen die fysiek de suikers niet meteen gebruiken voor beweging. Ook savonds na 8 uur is je cortisol laag.  Doe er je voordeel mee. Ik eet voor 12 uur dus geen suikers (granen, rijst, banaan) meer,  alleen appel, bessen, komkommer, kokosolie en eiwit (gekookt ei, kip, kalkoen of vis) etc. En roken verhoogt ook je cortisol en dus je suikerspiegel, daarom worden rokers die al een hogere suikerspiegel hebben juist wel dik van roken en mensen met een lage suikerspiegel niet.

Op termijn veroorzaakt dit opjagen van je suikerspiegel prediabetes dat zorgt voor de bekende schade aan je bloedvaten waardoor menig roker (en zeker vrouwen) hun pensioen niet zal halen. De combinatie van roken en diabetes is helemaal fataal. Zeker als je weet dat een rokende vrouw gemiddeld 16 jaar eerder een hartaanval krijgt (64 ipv 80 jaar) dan een niet rokende vrouw.  Sport is voor stressgevoelige mensen niet ontspannend en jaagt cortisol alleen nog meer omhoog, gestresste mensen worden dus door cardiofitness nog gestressder. Daarom had ik ook altijd giga honger na de sport, want suikerspiegel was opgejaagd, suikers op en dan giga dip in suikerspiegel door aanmaak van insuline. Iemand die gestresst is kan dus beter kiezen voor wandelen, yoga, sauna etc. Hoog stresshormoon (cortisol) betekent namelijk een hogere suikerspiegel en dus meer kans op vetopslag op de buik.

Ook nuttig om te weten, wat je smorgens doet met je suikerspiegel werkt 10 uur door in de loop van de dag. Kun je dus je suikerspiegel met eiwit, vet, groente en fruit mooi stabiel houden in de morgen dan hebt je daar de rest van de dag voordeel van. En zorg voor ontspanning, stress is de ergste toxine op deze planeet......en we maken hem zelf....

Ron


Your belly fat could be making you hungrier

The extra fat we carry around our middle could be making us hungrier, so we eat more, which in turn leads to even more belly fat. Dr. Kaiping Yang and his colleagues at the Lawson Health Research Institute affiliated with the University of Western Ontario found abdominal fat tissue can produce a hormone that stimulates fat cell production. The researchers hope this discovery will change in the way we think about and treat abdominal obesity.

Lees verder


Metabolic genes tied to inflammatory predictor of heart disease and stroke risk

Two new studies provide evidence that differences in people's blood levels of C reactive protein stem in part from natural variation in known metabolic genes.

Lees verder


Study in 7,000 men and women ties obesity, inflammatory proteins to heart failure risk

Heart specialists at Johns Hopkins and elsewhere report what is believed to be the first wide-scale evidence linking severe overweight to prolonged inflammation of heart tissue and the subsequent damage leading to failure of the body's blood-pumping organ.

Lees verder


Study Indicates Metabolic Syndrome Increases Risk of Other Health Issues for Men

Dr. Freedland discussed the metabolic syndrome that is a combination of medical disorders that increases one’s risk for cardiovascular (CV) disease. It is defined by 3 of 5 criteria; waist circumference >102cm, high triglycerides or HDL, glucose intolerance or high BP. The metabolic syndrome increases the CV risk of death in younger men by 5% over 10 years and at 12 years there is an increased overall risk of death of 20%.

Lees verder


Metabolic syndrome is associated with erosive esophagitis

Metabolic syndrome and increased insulin resistance are associated with an increased risk of developing erosive esophagitis.

Lees verder


Tart Cherries May Help Reduce Belly Fat

A diet containing tart cherries may help reduce the symptoms of metabolic syndrome and the risk of cardiovascular disease, according to a study conducted by researchers from the University of Michigan and presented at the annual meeting of the American Dietetic Association. The study was funded by the Cherry Marketing Institute, which did not have any involvement in its design, implementation or analysis. Metabolic syndrome is a cluster of symptoms that increase the risk of cardiovascular disease and diabetes, including high blood pressure, high triglycerides, high fasting blood sugar, low HDL ("good") cholesterol and central obesity (obesity characterized mainly by belly fat). In the current study, researchers evaluated several symptoms of metabolic syndrome in mice that were fed one of two diets, either with or without added whole tart cherry powder.

Lees verder


Larger belly in mid-life increases risk of dementia

People with larger stomachs in their 40s are more likely to have dementia when they reach their 70s, according to a study published in the March 26, 2008, online issue of Neurology, the medical journal of the American Academy of Neurology.

Lees verder


Metabolic syndrome ups colorectal cancer risk

In a large U.S. population-based study presented at the 73rd Annual Scientific Meeting of the American College of Gastroenterology, metabolic syndrome patients had a 75 percent higher risk of colorectal cancer compared to those without metabolic syndrome. Dr. Donald Garrow and Dr. Mark Delegge of the Medical University of South Carolina in Charleston analyzed data of patients who reported a history of metabolic syndrome and colorectal cancer from the National Health Interview Survey (NHIS), a comprehensive nationally representative study conducted each year by the National Center for Health Statistics. Metabolic syndrome was defined as having a combination of three common chronic medical conditions: hypertension, diabetes and elevated cholesterol. The risk of colorectal cancer among patients with metabolic syndrome was determined by multivariate logistic regression analysis, controlling for age, race, gender, obesity, smoking and alcohol use. "Since individuals with the metabolic syndrome have a significantly higher lifetime risk of colorectal cancer, they should closely adhere to published guidelines for colorectal cancer screening," said Dr. Garrow.

Lees verder


Even modest exercise can reduce negative effects of belly fat

A new University of Illinois study suggests that moderate amounts of exercise alone can reduce the inflammation in visceral fat—belly fat, if you will—that has been linked with metabolic syndrome, a group of risk factors that predict heart disease and Type 2 diabetes. "In the study, the benefits of exercise were apparent, even without a change in diet. We saw improvements in insulin sensitivity, less fat in the liver, and less inflammation in belly fat," said Jeffrey Woods, a U of I professor of kinesiology and community health and faculty member in the U of I Division of Nutritional Sciences and the Integrative Immunology and Behavior Program. Belly fat is particularly dangerous because it produces inflammatory molecules that enter the bloodstream and increase the risk of heart disease and diabetes, he said. "Scientists now know that obesity is associated with a low-grade systemic inflammation. Obese people have higher levels of circulating inflammatory markers, such as C-reactive protein (CRP), which are produced and secreted by fat tissue. This inflammation then triggers the systemic diseases linked with metabolic syndrome, such as Type 2 diabetes and heart disease," he said. In the study, Woods and his colleagues examined the effects of diet and exercise on the inflammation of visceral fat tissue in mice. A high-fat diet was first used to induce obesity in the animals. After 6 weeks, mice were assigned to either a sedentary group, an exercise group, a low-fat diet group, or a group that combined a low-fat diet with exercise for 6 or 12 weeks so the scientists could compare the effects in both the short and long term. "The surprise was that the combination of diet and exercise didn't yield dramatically different and better results than diet or exercise alone," said Vicki Vieira, the lead author of the study.

Lees verder


A Diet Rich in MUFA's Can Reduce Belly Fat

According to a study that appeared in Diabetes Care, a journal published by the American Diabetes Association, a diet rich in monounsaturated fats (MUFA) may help reduce abdominal fat better than a carbohydrate rich diet.

Lees verder


The missing link between belly fat and heart disease?

Overweight people have a higher risk of heart attacks, strokes and other problems that arise from clogged, hardened arteries. Now, a new study in mice gives the first direct evidence of why this link might exist -- and a tantalizing look at how it might be broken.

Lees verder


Want a reason to love your lower belly fat? It's rich in stem cells

This first-of-its-kind study examines whether fat tissues from different areas of the body vary in stem cell concentration.

Lees verder


Protein made by fat cells may increase risk of heart attack in older adults

Adiponectin, a protein produced by fat cells, may play a pivotal and counterintuitive role in cardiovascular health for older Americans according to a new study accepted for publication in the Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Lees verder


Why Belly fat Causes Heart Disease

A new study from the University of Michigan looked at belly fat -- also known as visceral fat -- in mice. It finds a link between inflammation around the cells of visceral fat deposits and the artery-hardening process of atherosclerosis. Results also show a widely used diabetes drug can ease that inflammation and protect against further damage to the arteries.

Lees verder


 

 

 


View My Stats