Nieuws Blaasontsteking


balk2.jpg (42734 bytes)


Vrouwen die frequent last hebben van urineweginfecties kunnen risico verminderen door veel water te drinken

Een studie gepresenteerd tijdens de IDWeek 2017 ôsuggereert dat het drinken van drie glazen water per dag het risico op urineweginfectie (UTI) kan verminderen. Uit de studie bleek dat vrouwen met risico op UTI die elke dag genoeg water dronken hun risico op een infectie met de helft konden verminderen.

Lees verder


Blaasontsteking ook mogelijk bij negatieve urinetest

Onderzoek van de UGent doet vermoeden dat alle vrouwen die symptomen van een urineweginfectie vertonen, een blaasontsteking hebben, ook al wordt er in de klassieke urinetest geen bacteriŽle infectie vastgesteld. Twee tot vijf procent van de vrouwen die een huisarts raadplegen, vertonen symptomen van een urineweginfectie: pijn bij het plassen, zeer vaak moeten plassen of continu het gevoel hebben dringend te moeten plassen.

Lees verder


Het dieet van een persoon, de zuurgraad van de urine kunnen de gevoeligheid voor urineweginfecties beÔnvloeden

De zuurgraad van urine -- alsmede de aanwezigheid van kleine moleculen die zijn gerelateerd aan het dieet -- kan invloed hebben op hoe goed bacteriŽn in de urineweg kunnen groeien, zoals een nieuwe studie aantoont. Het onderzoek, aan de Washington University School of Medicine in St. Louis (USA), zou gevolgen kunnen hebben voor de behandeling van urineweginfecties, wat de wereldwijd tot de meest voorkomende bacteriŽle infecties behoort.

Lees verder


Beaumont studie: Zenuwstimulatie helpt bij een overactieve blaas

Uit een onderzoek van het Beaumont Health System blijkt dat de symptomen van een overactieve blaas, of OAB verminderden bij degenen die tibiale zenuwstimulatie ontvingen. Uit de driejarige resultaten gepubliceerd in het juni nummer van The Journal of Urology blijkt dat deelnemers met een hoge urinaire frequentie en onvrijwillig urineverlies significante verbetering ondervonden van hun symptomen. Scheenbeen zenuwstimulatie is een pijnloze procedure die plaatsvindt in een ambulante positie. Een fijne naald elektrode wordt ingebracht in de enkel, vlakbij de tibiale zenuw. Het draagt ​​elektrische impulsen van een stimulator over naar de zenuwen in het ruggenmerg die de bekkenbodemfunctie controleren.

Lees verder


Defect in het immuun geheugen kan herhaaldelijk blaas infecties veroorzaken

DURHAM, NC Ė Terugkerende blaasinfecties, vooral voorkomend onder vrouwen, kunnen voortvloeien uit een defect in het immuunsysteem van de blaas, dat er voor zorgt dat het zich vorige bacteriŽle infecties herinnert. Het vergissing van het immuun geheugen kan een tijdige en effectieve aanval belemmeren, volgens onderzoekers van Duke geneeskunde en Duke-Nationale Universiteit van Singapore. Hun studie, waarbij muizen betrokken zijn, kan een nieuwe route voor de ontwikkeling van vaccins en behandelingen voor urineweginfecties betekenen, die goed zijn voor meer dan 8 miljoen gezondheidszorg bezoeken per jaar in de Verenigde Staten, volgens de National Institutes of Health en de tweede meest voorkomende infectie bepalen.
"Een derde van terugkerende blaasinfecties zijn van dezelfde bacteriestam, zodat gesuggereerd wordt dat er een soort gebrek in de blaas zit waardoor dit gebeurt," zei Soman N. Abraham, PhD, professor pathologie bij Hertog en Duke-NUS en senior auteur van de krant, 14 februari 2013 gepubliceerd in het tijdschrift Immuniteit. "We hebben geconstateerd dat hoe een stilgelegde immuun reactie op bacteriŽle infecties in de blaas optreedt, waardoor die niet in staat is om volledig een permanente bevolking van bacteriŽn uit te roeien."

Lees verder


Overactieve blaas: oplossing stapje dichterbij

Naar schatting 12 tot 18 procent van de volwassenen heeft last van een overactieve blaas. Een studie van een team Leuvense onderzoekers onder leiding van professor Thomas Voets kan de basis vormen voor een betere behandeling van patiŽnten met een overactieve blaas. Door de ontwikkeling van een molecule kan het signaal van een overactieve blaas naar de hersenen bij muizen en ratten uitgeschakeld worden.

Wanneer een gezonde blaas zich vult en de blaaswand geleidelijk wordt uitgerokken, wordt een signaal naar de hersenen verstuurd dat ons doet beseffen dat we een toiletbezoek moeten plannen. Een overactieve blaas geeft regelmatig het signaal dat de blaas vol is, ook wanneer dit niet het geval is. PatiŽnten met een overactieve blaas voelen regelmatig een zeer plots opkomende onhoudbare drang om te plassen en moeten hierdoor zeer vaak kleine beetjes plassen. Hun levenskwaliteit lijdt eronder, omdat het vaak gepaard gaat met incontinentie, een onvolledige nachtrust en een gestoord sociaal leven. De huidige geneesmiddelen voor de behandeling van een overactieve blaas zijn weinig effectief en hebben tal van vervelende bijwerkingen.

De Leuvense onderzoekers identificeerden al eerder het eiwit TRPV4 als een sensor die meet in welke de mate de blaaswand is uitgerokken. TRPV4 is een ionenkanaal, een microscopisch klein sluisje waarlangs geladen deeltjes de cel kunnen in- of uitstromen. Wanneer de blaaswand wordt uitgerokken, opent het TRPV4-ionenkanaal waardoor er een elektrisch signaal wordt opgewekt.

In het nieuwe onderzoek wordt aangetoond dat muizen met een uitgeschakeld TRPV4-gen niet langer een overactieve blaas ontwikkelen. In samenwerking met het Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf Hydra Biosciences ontwikkelden de Leuvense onderzoekers bovendien een molecule die de werking van het TRPV4-ionenkanaal stillegt. Als muizen en ratten die stof via een injectie toegediend krijgen, plassen ze minder frequent maar wel een groter volume. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of een gelijkaardige behandeling mogelijk is bij patiŽnten met een overactieve blaas.


Blaasontsteking en natriumbicarbonaat

Ook ik heb van tijd tot tijd wel eens een blaasontsteking. Wat doe je zonder pillen hieraan?
Nu heb ik 2x vorig jaar een blaasontsteking effectief behandelt met Natriumbicarbonaat. Baking Soda, dubbelkoolzure soda, NaHCO3 of E 500. Wat je daar allemaal niet mee kan. Zou iedereen in de kast moeten hebben staan.  Te bestellen via de meeste DA's voor ongeveer €4.50 per kilopot.

Het zout is van nature een prima reiniger. Het bezit ook de eigenschap dat het geuren kan neutraliseren.

Bij blaasontsteking: wanneer ik het voel aankomen,zet ik meteen in. 1e dag 3x daags 1 afgestreken eetlepel zout opgelost in water. (half koud, half reeds gekookt, anders lost er niks op. Helaas lekker is het niet), 2e dag 2x een eetlepel, 3e dag 1x een eetlepel, en dan kijk ik even of nog nodig is. (een eetlepel op een longdrinkglas met water). Beide keren kon ik stoppen, het was voldoende. Het werkt nog even door.

De meeste toepassingen van Natriumbicarbonaat ken ik voor uitwendig, maar inwendig is dus ook mogelijk. Twijfel je over juist gebruik, dan zou je

http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h55466.pdf kunnen nalezen, wanneer je het niet zou moeten gebruiken.

In deze bijsluiter wordt beschreven hoe Natriumbicarbonaat in ziekenhuizen gebruikt wordt. Hier is het jawel, een 'medicijn'. Buiten een spuit of infuus om, is het ineens weer ordinair zout. Het medicijn is water met Natriumbicarbonaat erin opgelost.

Ik wil er even bij opmerken, dat ik via Henk Trentelman, las over de Italiaanse oncoloog Tulio Simoncini.
Hij werkt met hetzelfde Natriumbicarbonaat om kanker te genezen.

Wat doe ik verder met dit zout: Gebruik het om nieuwe kleren te ontgeuren. In een emmer water met zout, het haalt voor mij de stank eraf. (soms meerder malen herhalen noodzakelijk). Ik gebruik het de ene keer als waspoeder, soms als wasverzachter (het ontkalkt ook). Net naar wat ik nodig vind. Koud NaBi met water voor het weken van bloedvlekken, die gaan hierna er prima uit. Soms gebruik ik het als zeep, je wordt er okselfris van. Een beetje water en dit zout tot een papje als deo kan ook. Je kunt er prima in badderen. Als MCS-er en ik heb een geurfoutje/ongelukje is soms in bad hiermee een optie. Ik verdraag geen reguliere medicijnen.

Het kan de scherpe randjes van het moment eraf halen. Ik poets er mijn tanden soms mee. (wissel af) NaBi. Neutraliseert zure etensresten tussen de tanden zodat hierdoor geen cariŽs kan ontstaan. Het vermindert ook de geur uit de mond en geur van tandproteses. Eťn theelepel in een glas water en daarmee krachtig spoelen en gorgelen. Ook voor keelpijn prettig. Als ik moet overgeven, poets ik daarna altijd met Nabi, het zuur ontzuurt dan fijn. In de mond worden stoffen snel opgenomen, ik voel me dan snel iets meer
mens.
.
Men kan het ook gebruiken om schoon te maken. Voor ik Wiener Kalk ontdekt had, gebruikte ik het als schuurmiddel. Bij afwassen: Vis en uienlucht verdwijnen, handen en houten lepels en snijplankjes ontgeuren. (Vroeger had ik ook van die handige kleine plastic snijplankjes, maar daar heb ik afscheid van genomen. Heel hygiŽnisch, i.p.v. plastic en hout, snij ik nu gewoon alles op een bord, werkt prima en
kost niks. Insektensteken; papje maken en op pijn/zwelling aanbrengen. Mieren verjagen; strooi op de plek wat zout waar je ze niet willen hebben en ze veranderen van koers. Onaangename geuren bij huisdierenkooitjes; strooi er Nabi overheen. absorbeert geur. Hoofdluis; was het haar met Natriumbicarbonaat, laat vochtig haar met een handoek om intrekken. Zo laten neten los en zijn makkelijk te verwijderen.

Je huid is een groot uitscheidings-orgaan en ook opname-orgaan. Alles wat je op de huid smeert komt voor 60% in je lichaam.   Alles wat je durft te eten is dus okť. Bij heel veel badderen, kan je natrium gehalte omhoog gaan. Zelf wissel ik af met bijv. Epsomzout ofwel bitterzout ofwel Magnesiumsulfaat. Een prima reiniger. Omdat veel mensen Magnesiumgebrek hebben is het een mooie manier om hiermee (en ook Magnesiumchloride-Zechsteinzout) je gehalte omhoog te brengen.

Amber Kesseler


Blaasontsteking, HELP! (versie II)

Het is weer zover, zeurende pijn en frequent rennen naar het toilet, je hebt alweer een blaasontsteking, of erger. Wat nu? In ieder geval GEEN antibiotica kuur nemen!!!   Right, je hebt NU erg veel last maar denkt niets in huis te hebben, of toch wel?

Recept bij forse blaas- of nierbekkenonststeking (paardemiddel).

-Gedurende 2 weken geen seks.
-Gedurende 2 weken geen tangaslip dragen.
-GEEN tampons gebruiken (is sowieso onverstandig)
-Maandverband met paar druppels Tea Tree olie dragen (wel goede, bijv. Chi)
-3 eetlepels colloÔdaal zilver per dag (gedurende 2-3 dagen, snel afbouwen naar 3 theelepels per
dag tot genezing).
-Veel Veenbessensap of Vlierbessensap (biologisch).
-Minimaal 3 kopjes groene thee per dag.
-Drink voldoende water.
-Dagelijks 1 borrelglaasje water met een theelepel Kurkuma (Koenjit, geelwortel) vermengd.
-3000-6000 mg Vitamine C (ascorbinezuur) per dag, verdelen over de dag.
-2000-3000 IE Vitamine D per dag (ineens) gedurende 1 maand.
-Maximale dosis dosis D-Mannose.
-Citroensap in warm water voor het slapen.
-Verwerk ui en knoflook in je eten!

Aanvullend

-Probiotica, liefst voor vrouwen geoptimaliseerd (geen Yakult e.d.)

-Heb je geen colloÔdaal zilver in huis, gebruik zoveel mogelijk andere wellicht gemakkelijker verkrijgbare natuurlijke antibiotica. ColloÔdaal zilver is echter wel een zeer effectieve, het drukt zelfs een heftige herpes
aanval de kop in. Een goede ColloÔdaal zilver is verkrijgbaar bij http://www.ayurveda.be/cz.html (Ook verkrijgbaar op de meeste spirituele en paranormale beurzen).

Belangrijk
Indien bovenstaande niet binnen 3 dagen effectief is ga dan zo snel mogelijk naar je huisarts.

Tampon veiligheid en onze maandelijkse problemen met toxinen
Een rapport uit 1994 voor de Environmental Protection Agency (EPA) zegt dat dioxine is gekoppeld aan kanker (vooral borstkanker), een verhoogd risico op endometriose (een baarmoederslijmvliesvergroeiing in de buikholte), pelvic inflammatory disease (ook PID genoemd, is een ontsteking aan de baarmoeder en/of de eierstokken), onvruchtbaarheid en onderdrukking van het immuunsysteem. Dit verslag poneert dat geen
enkel niveau van blootstelling aan dioxine veilig is, maar vrouwen stoppen toch iedere maand dit
chemische spul rechtstreeks in hun vagina voor uren of dagen aan een stuk.

http://www.rhrealitycheck.org/node/13305

Probiotica voor vrouwen

Bacteriestammen bedoeld voor zowel de darmflora als de vaginale flora.


Natuurlijke antibiotica

 

Wat helpt in de strijd tegen ontstekingen?
-Omega 3 vetzuren (vette vis, walnoten, lijnzaad, algenolie
-Astaxanthin
-Pure chocolade
-Pycnogenol
-Geelwortel / Curcuma
-Boswellia
-CLA
-LuteÔne
-Antioxidanten (bessen, gekleurd fruit, cacao, kaneel, kruiden etc)
-Koude persing olijfolie (extra virgin)
-Selenium (paranoten)
-Zink
-Probiotica (Bijv. VSL-3)
-Teunisbloemolie
-Borage olie
-Salicylzuur (zilverberkbast)
-Vitamine C
-Pycnogenol
-Boswellia

Aanjagers van ontstekingen
-Hoge dosis omega 6 vetzuren (linolzuur)
-Rood vlees, met name varkensvlees
-Overdaad aan dierlijke eiwitten
-Stress
-Geharde vetten (transvetzuren)

Groene thee

Neem wel een merk met ‘echte’ groene thee, bijvoorbeeld die van Piramide, Simon Levelt of Bradley's. Nog mooier wellicht is biologische groene thee:

http://www.biothee.nl

http://gt-hyves.hyves.nl

Cranberrysap
http://www.terschellingercranberry.nl

Informatie blaasontsteking
http://www.fonteine.com/blaasontsteking.html
http://blaasontsteking.pilliewillie.nl

(Laat je niet misleiden door de naam pilliewillie, hij is een groot expert).

Definitieve oplossingen
Het definitief aanpakken van blaasontstekingen doe je via de voeding uiteraard. De Ayurvedische keuken (en kruidentuin) kan hier geweldig bij helpen! Het doel is eigenlijk heel eenvoudig, zorg voor een goede agni!

Blaasontsteking: 10 stappenplan
http://blaasontsteking.pilliewillie.nl/blaasontsteking/blaas.ontsteking.2.php

Natuurlijke groet!

Rob Greuter


 

 

 


View My Stats