Nieuws de nederlandse banken


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Zo makkelijk kun je contactloze pinpassen leegroven


Door renteheffingen ontstaan grote tekorten

Ons huidige bank en geldsysteem is gebaseerd op schuld. Zonder schuldcreatie zou er geen geld in omloop zijn. We zouden niets kunnen kopen of verkopen. Schuld draagt rente in zich mee. Rente onttrekt geld uit de samenleving waardoor er tekorten ontstaan. Om deze te korten tegen te gaan wordt er extra geld uit het niets in omloop gebracht op basis van nieuwe schulden. Deze schulden dragen ook weer rente in zich mee. Al honderden jaren wordt schuld op schuld en rente op rente gestapeld.


ING meest klimaatschadelijke bank van Nederland

Van alle Nederlandse banken investeert ING het meest in energiebronnen die schadelijk zijn voor het klimaat. Dat blijkt uit nieuw praktijkonderzoek van de Eerlijke Bankwijzer. Nederlandse banken investeerden de afgelopen vijf jaar minimaal 30 miljard dollar in fossiele energiebedrijven. Maar liefst 25 miljard dollar daarvan komt voor rekening van ING.

Lees verder


Beleid banken duurzamer; echte omslag ontbreekt

Acht belangrijke Nederlandse banken verbeterden in het afgelopen jaar allemaal hun duurzaamheidbeleid. Toch schiet het beleid van veel banken nog steeds tekort, bijvoorbeeld op klimaat, wapens, olie & gas, en dierenwelzijn. Van de acht banken voert ASN Bank op de meeste onderwerpen het beste duurzaamheidbeleid; ING is hekkensluiter.

Lees verder


Video - Hoe maak je je eigen geld


97% Owned

97% Owned is a new documentary that reveals how money is at the root of our current social and economic crisis. Featuring frank interviews and commentary from economists, campaigners and former bankers, it exposes the privatised, debt-based monetary system that gives banks the power to create money, shape the economy, cause crises and push house prices out of reach. Fact-based and clearly explained, in just 60 minutes it shows how the power to create money is the piece of the puzzle that economists were missing when they failed to predict the crisis.


Jesse Ventura Conspiracy Theory   (Wall Street)

Geert


De financiele oplichting eenvoudig uitgelegd...

Veel leesplezier.

Lees verder

Ditta


JDTV Afl.79 - Duisenberg school of finance


'Innocent' Wall Street? Banks & companies 'clever in dishonesty'

US author Yves Smith spoke with RT about the cover-ups that went on leading up to and during the economic crisis, the real secrets of the crooks on Wall Street, and the doom and gloom of the future of America's economy. Yves Smith of nakedcapitalism.com and author of "Econned: How Unenlightened Self Interest Undermined Democracy and Corrupted Capitalism" told RT that there seems to be a big disconnect between sentiment in Washington and New York and the rest of the country. "Something like over 60% of the policy makers in Washington think the country is on the right track. Over 70% in America as a whole think it is on the wrong track," she said.


De gevolgen van de valuta-oorlog

Als je binnenkort naar Amerika reist, ga dan met een lege koffer. Door een lage dollarkoers is het daar voor ons Europeanen goedkoop shoppen. Door de koers te forceren hoopt het land de export te stimuleren om zo de economie weer op peil te brengen. Maar daardoor dwingt de VS ook andere landen hun internationale concurrentiepositie aan te pakken. Een goedkope munt betekent namelijk meer verkoop naar het buitenland.

Lees verder


Bankiers verdelen opnieuw miljardenbuit op Wall Street

Terwijl veel Amerikanen nog worstelen met de crisis, zijn voor de gretige bankiers op Wall Street de   gouden tijden al weer aangebroken. De krant de Wall Street Journal heeft een schatting gemaakt van de beloningen over dit jaar. Wat blijkt: bankiers op Wall Street verdienen dit jaar bij ruim 100 miljard euro. Dat is dus een nieuw record. Het is zelfs 4% meer dan vorig jaar. Bankiers hebben dus weinig geleerd en vervallen in hun oude graaigedrag.

Geert

--

Hoelang gaan wij dit met zn allen op de wereld nog toestaan?????
Ik vind dit echt niet te geloven na alles wat er gebeurd is!
Aan de andere kant: dit luidt wat mij betreft de volledige collaps in!

Groetjes, Majella


The Money That Is Sold Abroad Is You!

Geert


Tegenlicht: Schuld en aflossing

Thema: De aanval op Europa. Tegenlicht onderzoekt het met zichzelf worstelende Europa. De euro wankelt door schulden en speculaties, de eenheid in de Unie brokkelt af en de fundamenten van de verzorgingsstaat lijken onhoudbaar, en met de huidige economische groei niet langer betaalbaar. Aan de randen wordt Europa belaagd door speculanten, in het hart door populisten en radicalen. Hebzucht en korte termijn denken lijken belangrijker dan visie en solidariteit. Slaagt Europa in haar 'mission impossible': het stuiten van de vrije val? Of het nu een Italiaans dorp van 258 inwoners is of een land als Griekenland, Europese overheden zijn het afgelopen decennium op grote schaal in innovatieve financiŽle producten gestapt om hun begrotingen op te poetsen.

Grote zakenbanken zoals Goldman Sachs en JP Morgan waren de bestuurders daarbij maar wat graag van dienst. Het leek een win-win situatie, totdat de kredietcrisis de ware risico's van deze producten aan het licht bracht. En die risico's blijken enorm, met alle gevolgen voor de burger van dien. Pijnlijk wordt duidelijk dat schuld altijd schuld blijft. In ItaliŽ ziet men hoe de burgemeester van het gehucht Polino vertwijfeld de balans opmaakt en hoe de stad Milaan inmiddels de tegenaanval heeft ingezet. In het eerste Europese proces in zijn soort, klaagt Milaan de betrokken banken aan wegens fraude. Schrijver en Rolling Stone journalist Matt Taibbi schetst welke dramatische gevolgen de belangenverstrengeling tussen overheid en banken voor de burger kan hebben, terwijl de Amerikaanse belegger/blogger Reggie Middleton en voormalig IMF econoom Simon Johnson Europa's zwakheden blootleggen.

Link


Reaktie lezers

Beste Ron

Ook Ierse banken onderuit: Link

Daar mogen wij volgend jaar aan gaan bijdragen denk ik zo. Tenminste dan moet Portugal Ierland niet voor zijn. En moeten de Grieken ferm doorpakken de begroting onder controle te krijgen onder de strenge leiding van het IMF en de geweldige so-called president van de EU van Rompuy. Maar de Grieken willen niet zo erg en gaat dat land naar de gallemiezen. Kunnen wij waarschijnlijk verlost gaan worden van de euri. Ik heb nog een stapels ecu's, de voorloper van de euro, liggen. Dat is tenminste klinkende munt in zilver dus!

Fijne dag.

Jan


Banken en lobby's laten ware aard zien

Investeerders proberen de Ierse regering meer te laten betalen voor de schuld die het land heeft uitstaan bij de Anglo Irish Bank. Ze zeggen voorts dat ze een nieuwe crisis in het leven zullen roepen als hun eisen niet ingewilligd zullen worden.

Lees verder

Geert


De bankwereld heeft een dubbele morele standaard over bonussen

Bankiers die een hoge bonus behaald hebben worden in de bankwereld als competent en moreel beoordeeld. Bankiers die vooraf zeggen naar een hoge bonus te streven, daarentegen, worden weliswaar als competent gezien, maar als minder moreel beoordeeld. De bankwereld lijkt dus een dubbele standaard te hanteren wanneer het om bonussen gaat.

Dit blijkt uit recent onderzoek van het Erasmus Centre of Behavioural Ethics (Rotterdam School of Management, Erasmus University), dat een antwoord probeert te formuleren op de vraag of het standpunt van bankiers over bonussen veranderd is naar aanleiding van de grote maatschappelijke kritiek op dergelijke beloningssystemen in de afgelopen jaren. Deze kritiek laaide deze week opnieuw op nadat de Duitse Hypo Real Estate (HRE) bank hoge bonussen uitkeerde en vervolgens opnieuw staatssteun moest aanvragen, en nadat de Tweede Kamer zich uitsprak voor het afschaffen van bonussystemen.

Het onderzoek stond onder leiding van Professor David De Cremer, hoogleraar Behavioural Business Ethics aan RSM en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centre of Behavioural Ethics alsmede Dr. Chris Reinders Folmer, postdoc onderzoeker aan RSM. Zij benaderden 94 Nederlandse bankiers, die gevraagd werden om twee scenario's te beoordelen. Het ene scenario beschreef een hardwerkende bankier die een hoge bonus ontvangen had. Het tweede scenario beschreef een identieke bankier die nog geen bonus ontvangen had, maar wel expliciet aangaf een hoge bonus te willen verdienen. De omschrijving van de bankiers was dus identiek, maar in het ene scenario had de bankier reeds een hoge bonus verdiend; in het andere scenario sprak de bankier alleen zijn ambitie daartoe uit. De onderzoeksdeelnemers beoordeelden beide bankiers op de kenmerken competentie, moraliteit en betrouwbaarheid.

De resultaten van dit onderzoek wezen uit dat de bankier die een hoge bonus behaald had zowel competent, moreel en betrouwbaar werd bevonden. De tweede bankier, echter, die aangaf te streven naar een hoge bonus, werd weliswaar als even competent beschouwd, maar minder moreel en betrouwbaar dan de bankier die de hoge bonus reeds verworven had. Deze resultaten suggereren aan de ene kant dat de Nederlandse bankwereld blijkbaar toch geluisterd heeft naar de maatschappelijke kritiek over bonussen: streven naar een hoge bonus wordt als minder moreel beoordeeld. Maar aan de andere kant suggereren deze resultaten dat bankiers een dubbele morele standaard over bonussen hanteren: hoge bonussen verdienen wordt niet als immoreel gezien, de ambitie daartoe uitspreken wel.


Onderdrukking goudprijs?

De werkelijke relatie tussen goud en geld en WAAROM de goudprijs systematisch onderdrukt wordt door centrale banken, BIS en de FED

Link

Jan


Basel III ?

Op zondag 12 september 2010 komen de internationale bankiers in Bazel (Zwitserland) samen om de nieuwe bankstandaard genaamd Basel III te adopteren. Deze nieuwe standaard is een uitermate belangrijke stap naar een nieuw bankair systeem dat betrouwbaar, integer en transparant is. Geen gesjoemel meer met gelden.

Lees verder


Banken maken hypotheekrente te hoog'

De Consumentenbond wil dat minister Jan Kees de Jager (FinanciŽn) van banken gaat eisen dat ze meer informatie geven over de opbouw van de tarieven van de hypotheekrente.

Lees verder


Goodbye Money, zegt Henk Bor in zijn lezing over ons geld

Link

Amber Kesseler


Marx Reloaded Trailer

"Marx Reloaded" is a cultural documentary that uses some of the central ideas of 19th century German socialist and philosopher Karl Marx to try to make sense of the global financial crisis of 2008-09. This crisis prompted the US government to spend more than 1 trillion dollars in order to rescue its banking system from financial meltdown. But can the largest financial losses in history really be put down to the natural risks and uncertainties of the free market? Or is there another explanation as to why the crisis happened and what its implications are for the future of our society, our economy - for our whole way of life? In the early months of 2008 a huge event began to rock the global financial system to its foundations. Billions of dollars were wiped off share prices and commercial banks throughout the world began to collapse like a pack of cards. As the global economy entered the deepest recession for 70 years the message from the mainstream media was simple: this was an anomaly, an isolated financial "blip" as unpredictable as a tsunami or lightening strike. Although devastating for the millions of ordinary people around the world whose homes were lost and whose jobs and savings disappeared into thin air, the crisis itself was simply one of those extraordinary things: a cataclysm that escapes all rational thinking. But what were the real origins of this crisis? And what are its ongoing implications for the future prosperity of us all?


Banking: A Crack In the Swiss Vault

Swiss bank accounts offered people, including U.S. tax cheats, a safe place to hide money. But the largest Swiss bank has released formerly sacrosanct data on its U.S. customers because of tips provided by whistleblower Bradley Birkenfeld, who tells Steve Kroft some of the secrets Swiss bankers never tell.

Bekijk video


Willem Middelkoop: 'Ons geldsysteem is monsterverbond tussen monarchen en bankiers'

In dit fragment van de Fictional Truth avond over ons geldsysteem heeft Willem Middelkoop het over het ontstaan en de mogelijke ondergang van dit systeem. Middelkoop is overigens volgens hem zelf in een rare situatie terecht gekomen. Aan de ene kant is hij zeer kritisch over het systeem maar aan de andere kant heeft volgens hem niemand er baat bij als het systeem ook daadwerkelijk omvalt. Ruilhandel is dan volgens hem wel een optie om het systeem te omzeilen, hij legt uit hoe dat werkt.

Kijk voor de complete video op: tinyurl.com/2fr867j


Klacht over uw bank ?

Ga naar KIFID.

http://www.kifid.nl

Ditta


Schorem is het: banken en verzekeraars en de meeste advocaten

Banken 'verdienen' bergen met geld over 'de rug van de burger'. Verzekeraars keren niet uit als 'je iets hebt'. Advocaten 'kennen de wetten niet' en werken 'belangenverstrengelend', absoluut NIET in het belang van de gedupeerde.

Ik kan me 'vergissen' maar volgens mij heet dit 'witteboordencriminaliteit'.

Lees verder

Ditta


Mooie docu - The Secret of Oz

In the documentary "The MoneyMasters", we asked the question why is America going broke. It wasn't clear then that we were, but it is today. Now the question is how can we get out of this mess.   Foreclosures are everywhere, unemployment is skyrocketing - and this is only the beginning. America's economy is on a long, slippery slope from here on. The bubble ride of debt has come to an end.

Geertje


Radio - Dekking pensioenfondsen zakt weg

De dekkingsgraad van een paar grote pensioenfondsen is verder weggezakt onder de 105 procent, het minimumniveau dat verplicht is gesteld door De Nederlandsche Bank.Van Zorg en Welzijn is de dekkingsgraad in het tweede kwartaal het hardst gedaald, tot 99 procent. In het eerste kwartaal had het fonds nog een dekking van 109 procent.

Download MP3


De Bank for International Settlements

De afgelopen periode zijn zowel goud en zilver flink in waarde zijn gedaald. Een van de redenen die hiervoor worden genoemd zijn goudswaps van het International Monetair Fonds (IMF) aan de Bank for International Settlements (BIS), waarmee het IMF cash in handen krijgt en het het goud verkocht wordt door de BIS aan de markt, wat de prijsdaling van het goud zou verklaren. Zoals zoveel commentaren vanuit de officiŽle pers aangaande goud en zilver, is ook dit weer een kletsverhaal. Bij een SWAP blijft het goud in handen van de BIS om later tegen een vergoeding weer te worden terugverkocht aan het IMF.

Link

Fred de Groot


US nose in EU banks: Fight with terror or breach of rights?

The European Parliament is to vote on a deal that would allow the U.S. to access information on the bank transfers of European citizens. America says it's a necessary measure to track terror suspects. But critics say the proposal -- that's been discussed between the EU and U.S. for months now -- violates human rights. RT talks to Jan Philipp Albrecht, a Member of the European Parliament.


Griekse leningen blijven zeer riskant

Griekenland zal de komende vijf jaar zijn kredietverplichtingen eerder niet dan wel nakomen.

Link


Hoe Goldman Sachs een 'Sluipende Massa Moord, veroorzaakte' - Gokken op de hongerdood in de ontwikkelingslanden

Hoe Goldman Sachs, Deutsche Bank, de handelaren van Merrill Lynch en anderen de oorzaak zijn van het verhongeren van een aantal van de armste mensen ter wereld.

Link

Ignit Bekken


Radio - Groen beleggen te populair

De Triodos-bank heeft geld over. Groen beleggen is namenlijk hartstikke populair, alleen raakt de bank het niet kwijt. De bank heeft het groenfonds nu voorlopig gesloten voor inleg.

Download MP3


Nout Wellink - Bailout


DNB faalt.....

In oktober 2009 werd de DSB Bank failliet verklaard. Wiens schuld was dat? De Commissie Scheltema deed er onderzoek naar en kwam met het langverwachte rapport.  Economie verslaggever, Michiel Bosgra, over de harde conclusies.


Vrees voor beursrampen in de zomer is groot

Saneren of investeren, dat is de vraag voor vele regeringen over de hele wereld. Volgens professor Vuchelen moet alles rustig gebeuren, de vraag blijft of het weer goed komt.


Bonussen belonen verkeerd gedrag

Bonussen voor bankiers zijn omstreden. Maar hoe liggen de feiten echt? Leiden ze daadwerkelijk tot immoreel gedrag? Organisatiepsycholoog Kilian Wawoe promoveerde gisteren op het onderwerp. Uit zijn onderzoek onder 1500 bankiers uit binnen- en buitenland blijkt dat de bonussen verkeerd gedrag belonen. En dit gedrag van bankiers heeft ook deels bijgedragen aan de economische crisis. Wawoe pleit voor een andere vorm van beloning.


Radio - Banken moeten met de billen bloot

Niet alleen moeten openbare stresstesten aantonen dat ze niet in financiele problemen verkeren. Ookmoet er een Europese bankentaks komen. Dat hebben de leiders van de 27 EU-lidstaten besloten.

Download MP3


90 minutes met Willem Middelkoop

Deze complete registratie van de Fictional Truth avond van 26 mei '10 gaat over ons geldsysteem en de huidige kredietcrisis. Publicist, ondernemer en voormalig beurscommentator, Willem Middelkoop spreekt vrij aan de hand van fragmenten uit de o.a. de documentaire 'Money as Debt'. De hele avond stond bol van de onthullingen, anekdotes en de soms schokkende realiteit.

Zie video: http://vimeo.com/12269879

Geert


The Economic Hitmen

A great illustration on how Goverments take control of countries, and how capitalism drives the expansion of the Military Industrial Complex. Made by Studio Joho who have given me permission to upload their video.


Radio - Kees de Kort:"De belastingbetalers moeten overal voor opdraaien"


Willem Middelkoop: 'Economische oorlog is begonnen'

De eerste Fictional Truth avond werd 26 mei '10 gehouden en had het thema geld. In dit fragment spreekt Willem Middelkoop o.a. over de bezuinigings plannen van het VVD, de nucleaire optie ofwel de Zimbabwaanse oplossing die centrale banken momenteel gebruiken om begrotingstekorten te dichten en over het begin van de economische oorlog die is begonnen.


Documentary about Icelandic collapse


Ghost estates

An excellent documentary programme made by RTE and aired in may 2010. It highlights the plight of thousands of victims of the Fianna Fail government. Their close ties,and crony relationship with landowners,farmers and developers : allied to the unfettered and unregulated greed of Irish bankers-has led to national bankruptcy, impending hardship , and certain emigration for future generations of our young people..


DNB was schoothondje van bankensector

De Nederlandsche Bank (DNB) was in de jaren voor de kredietcrisis niet de waakhond van de financiŽle sector waarvoor zij zich nu voor uitgeeft. De toezichthouder kwam vooral op voor de belangen van de banken.

Link

Ditta


De val van euro al jaren geleden voorspeld

Volgens mijn schatting zal de waarde van de toekomstige Euro op den duur in problemen komen omdat de armere landen van Europa het niveau van de rijkere landen niet kunnen handhaven. Regeren is nu niet alleen rationeel overwegen, maar men moet steeds meer intuÔtief en gevoelsmatig besluiten nemen. Een pluspunt van deze tijd is dat veel kinderen en jonge mensen een sterkere intuÔtie hebben in dit overlevingsspel en dat het daarom zaak is om hun adviezen serieus te nemen.

Zie www.openbaring.com

Ron


Pelosi: Are you with families or banks?

House Speaker Nancy Pelosi says it's time for the Senate to choose sides when considering financial reform legislation.


Rienk Kamer is terug

En komt met een waarschuwing over de banken....

Link

Frank


Goldman Sachs Fraud Charge: Bonuses for Buttons

Goldman Sachs dispersed $5.4 billion dollars in bonuses for three months of work; all while being sued by the Securities and Exchange Commission over claims of fraud. The firm is even facing an EU investigation and quite a backlash from Europe.


Maxed out

Maxed Out takes viewers on a journey deep inside the American style of debt, where things seem fine as long as the minimum monthly payment arrives on time. With coverage that spans from small American towns all the way to the White House, the film shows how the modern financial industry really works, explains the true definition of "preferred customer" and tells us why the poor are getting poorer while the rich keep getting richer. Hilarious, shocking and incisive, Maxed Out paints a picture of a national nightmare which is all too real for most of us."


Dylan Ratigan MSNBC Exposes Federal Reserve Con


Wall Street - tricky group or financial mafia?

Americas main financial regulator, the Securities and Exchange Commission (SEC), launched an inquiry into the accounting habits of major companies. It is possible that some of the major companies on Wall Street may have been using the same techniques as Lehman Brothers to hide money. About two dozen of the companies on Wall Street were given letters by the SEC to disclose their accounting information.


Anarchiel.com op bezoek bij Noppes Amsterdam

Noppes is het eerste LETS (Local Economic Trade System) die in Nederland gestart is. Een LETS gaat uit van een principe waarmee je kan handelen zonder geld. In plaat van geld gebruiken ze een systeem van punten die rond een algemeen nulpunt schommelen. Als je Noppes uitgeeft ga je in de min, en ontvang je ze voor een geleverde dienst dan ga je in de plus. Op die manier kan je eerlijk handelen zonder alle nadelen die het huidige financiŽle systeem heeft (rente, fractioneel reserve bankieren, geld maakt geld, etc). Dit is een interview met Udghosh Hessel van Noppes.


Het gevaar van financiele reuzen

Binnenkort komt de Commissie De Wit, de commissie die in opdracht van de Tweede Kamer de oorzaken van de financiŽle crisis onderzoekt, met haar eerste rapport.

Download MP3


Niemand pakt de banken aan

Het financiŽle systeem moest op de schop. Met regels, toezicht en verboden zouden we de banken onder de duim krijgen.

Link


Wie is de baas: boer of bank?

Harm Holman en Jan van Weperen gooiden de knuppel in het hoenderhok. Banken zijn net barkeepers, die hun klanten bedienen tot ze dronken worden. Is dat zo?

Link

Maaike


Ron Paul-RIPS Dodd-Bernanke-Federal Reserve


Holland Doc: Banking the unbanked

BANKING THE UNBANKED: Documentaire. Hoe reilt en zeilt een microfinancieringsinstelling in een derde wereld land? Microfinanciering lijkt hťt antwoord te zijn op armoede, nu gebleken is - onze goede bedoelingen ten spijt - dat zestig jaar ontwikkelingshulp niet erg effectief is geweest. Het moest anders. Geef arme mensen hun eigen verantwoordelijkheid terug, werd het adagium. De nieuwe economische infrastructuur zou armoede - misschien wel fundamenteel - bestrijden. Is microfinanciering het wondermiddel? Deze film laat de praktijk zien. Twee ambitieuze Gambianen en hun jonge microfinancieringsinstelling Reliance worden een half jaar gevolgd. Naast geld verdienen hebben deze bankiers een wens: hun land vooruit helpen. De crew krijgt toegang tot de doorgaans gesloten biotoop van een bank, die op het punt staat om met het geld van 25.000 spaarders zoveel mogelijk leningen te verstrekken. Gaandeweg lijken onbekendheid van nieuwe klanten met zoiets als een bankrekening, weinig opgeleid personeel en de slechte infrastructuur van het land, te leiden tot terugbetalingsproblemen. Noodgedwongen moet Reliance de rentes verhogen. Bankieren voor de armen blijkt een zware klus. Lukt het deze jonge Afrikaanse Zaken Elite om van Reliance een goedlopende bank te maken? Wordt hun ideaal werkelijkheid of hebben ze te hoge eisen gesteld aan zichzelf en aan het land?

Link


TV - Radar - Spreid uw risico

Inmiddels bevindt de financiŽle wereld zich op het oog in rustig vaarwater. Toch is het handig om na te denken hoe u uw geld veilig kunt stellen. Want crisis of niet, de mogelijkheid dat banken omvallen bestaat altijd.

* Het depositogarantiestelsel zegt dat het spaargeld van rekeninghouders tot 100.000 euro gegarandeerd is. Dit geldt per persoon per instelling.

* Heeft u bijvoorbeeld twee spaarrekeningen bij ING, dan is uw geld maar ťťn keer gegarandeerd.

* Sommige banken vallen onder hetzelfde bedrijf of horen bij elkaar, zoals de Delta Lloyd Bank en de OHRA Bank. Dus als de Delta Lloyd Bank omvalt en OHRA mee ten onder gaat, dan kunt u, ondanks de twee verschillende rekeningen, slechts ťťn keer een beroep doen op de garantie van 100.000 euro.

* Pas ook op als u een hypotheek heeft bij dezelfde instelling als waar u uw spaargeld heeft staan. Als de bank omvalt kunnen de curatoren uw spaartegoeden en een lopende hypotheek met elkaar verrekenen. Het mogelijke resultaat: een lagere hypotheek, maar krijgt u gťťn spaargeld terug.

* Ook moet u goed opletten bij welk concern u een hypotheek heeft en waar uw spaargeld staat. Mogelijk zijn dit ogenschijnlijk verschillende maatschappijen, maar vallen ze onder hetzelfde concern. In dat geval kunnen de curatoren bij een faillisement beslissen om de hypotheek en het spaartegoed met elkaar te verrekenen.

Link


Banking On Change - India


Iceland expected to vote against compensation deal


TV - Tegenstrijdige rapporten over Gerrit Zalm

Weer mooi voorbeeld van de arrogantie van bankbestuurders. Duizenden mensen in de problemen helpen maar geen enkel schuldgevoel hebben of excuses maken. Dick was het brein en Gerrit keek toe. Waarom geen tegenstanders aan het woord gelaten, of is er net zoals bij Nout weer een exclusieve deal gemaakt dat de critici niet welkom waren.... ach Gerrit zijn bedje is al weer opgemaakt, en Nout komt ook weer met alles weg. En zo is alles weer bij het oude. Ben benieuwd of Balkenende nog preventief geruimd zal worden maar ben bang dat die ook weer wegkomt met zijn leugentjes (normen en waarden noemde ze dat toch). Wat is het toch mooi om bij het old boys network te horen.....en de kudde graast weer door... tot de spaarcentjes wederom verdampt blijken te zijn.

Maar hoogmoed komt nog altijd voor de val.....

Ron


Nederlandse banken lopen risico's in Centraal- en Oost-Europa

Roland Berger: "Teveel consumptieve kredieten verstrekt"

In Centraal- en Oost-Europa zijn teveel consumptieve kredieten verstrekt, zo blijkt uit onderzoek van Roland Berger Strategy Consultants en de EFMA (European financial management & marketing association). Consumenten daar willen hun levensstandaard aanpassen aan West-Europa en sluiten hiervoor lening op lening af. Door de economische crisis komen ze nu in de problemen met het aflossen. Hierdoor kan de wanbetalingsgraad in de regio dit jaar oplopen tot 15%. Onder andere Nederlandse banken hebben veel leningen uitstaan in Centraal -en Oost-Europa en lopen hiermee dus een groot risico, aldus het strategisch adviesbureau.

Tussen 2005 en 2008 was er nog sprake van sterke groei in het jaarlijkse volume van consumptieve kredieten. In Roemenie en Rusland was de groei maar liefst meer dan 50% en in landen zoals TsjechiŽ en Hongarije gemiddeld 15% tot 30% per jaar. "Vooralsnog is de gold rush over," zegt Hendrik Bremer, partner Financial Services bij Roland Berger Wenen. De groei in het niveau van het consumptieve krediet is sterk gedaald, terwijl de wanbetalinggraad al in de dubbele cijfers oploopt. Specialistische kredietverstrekkers moeten daarom hun aanwezigheid en de rol in de regio heroverwegen.

Stilte voor de storm
Hendrik Bremer: "We hebben te maken met een stilte voor de storm. Banken laten hun klanten toe dat ze de betalingstermijnen verschuiven. Sommige klanten sluiten nieuwe leningen af om oude leningen af te lossen. Bovendien wordt er ook meer gebruik gemaakt van credit card limieten, waardoor het probleem simpelweg verschoven wordt." Volgens Tijo Collot d'Escury, managing partner bij Roland Berger Nederland, zijn persoonlijke schulden steeds meer in opkomst. "Het zit er dik in dat dit jaar meer bedrijven in de problemen komen en de werkloosheidscijfers verder stijgen. Door het verlies van banken, betekent dit dat meer en meer mensen waarschijnlijk problemen krijgen met het terugbetalen van hun schulden."

Meer wanbetalers
De wanbetalingsgraad verschilt sterk per land, maar Bremer denkt dat het gemiddelde in 2010 voor de onderzochte landen naar meer dan 15% zal stijgen. "De kredietverstrekkers hebben in 2009 weten te overleven, maar 2010 wordt pas een echte uitdaging." Hij verwacht niet dat consumentenleningen in Centraal- en Oost-Europa boven de groei van het Bruto Binnenlands Product zullen stijgen. "In ieder geval niet voor 2011," aldus Bremer.


Boek - Mind over matter, van zeepbelkapitalisme naar economie met een hart

Auteur(s): Sander G. Tideman

ISBN:9789047002284
Amstel Uitgevers | Hardcover | 142 pagina's | 19.90 euro

Onze economie bevindt zich in een crisis, fundamentele aannames staan ter discussie. Is een duurzame economie mogelijk, of staat groei haaks op het belang van milieu en maatschappij? Wat is het verband tussen materiŽle ontwikkeling (afgemeten aan een stijgend BNP) en menselijk welzijn? Sander Tideman stelt in Mind over matter dat geestelijke principes, met name onderlinge verbondenheid en de rol van het
bewustzijn, soelaas kunnen bieden voor onze huidige complexe problemen. We moeten ons verdiepen in de immateriŽle aspecten van het leven: emoties, welzijn, duurzaamheid, en de relaties daartussen. De menselijke geest en de materie (bewustzijn en economie) zijn elkaars keerzijde en dus onafscheidelijk: vanuit deze benadering worden de contouren van een duurzame economie duidelijk. Een hoopvol perspectief voor zakelijk en maatschappelijk leiders. Een relevant boek voor deze periode van bezinning op de menselijke factor in het kapitalistische systeem


TV - Tegenlicht: Waar is woede?

Documentaire van Bregtje van der Haak. Crisis is crisis, maar crisis is ook een kans. Een kans om fundamentele fouten in ons economische systeem nu eindelijk eens grondig aan te pakken. Nu het ergste van de recessie achter de rug lijkt, lijkt ook de daadkracht in de samenleving weg te ebben. Of neemt deze daadkracht vormen aan die we niet herkennen? Tegenlicht verkent hoe we de crisis als kans kunnen benutten en over wat ons er van zou kunnen weerhouden dit daadwerkelijk te doen. De wereldeconomie is in crisis. Het afgelopen jaar werd duidelijk dat slechts een handjevol mensen de exorbitante vruchten plukt van het huidige financieel-economisch systeem, en dat wij - de gemeenschap- daarvoor uiteindelijk de gepeperde rekening betalen. Sindsdien lijkt er vooral sprake van een terugkeer naar de orde van de dag. Bonussen worden weer uitbetaald, banken hernemen zich met een door de staat aangevulde balans. Consumenten, burgers, kiezers lijken lamgeslagen en te berusten in hun lot: meedraaien in een systeem dat geen uitweg biedt en waarvoor we ons geen alternatieven meer kunnen voorstellen. Waar is de woede? Waar is het echte verzet? Waar zijn de alternatieven? Tegenlicht onderzoekt waarom er nog geen opstand is uitgebroken, hoe die er in deze tijd uit zou kunnen zien en welke alternatieven denkbaar zijn.

Link


Waarschuwing voor nieuwe vorm van skimming bankpasjes

Download file

Marijan Nout


ALARM: Banken maken de hele economie kapot !

Neem contact op met een 'mťdiateur de crťdit' als u verder wilt met Uw bedrijf, klein of groot. Daar heeft U RECHT op !

Link

DVH


Europees Parlement houdt rug recht

Zojuist heeft het Europees Parlement de aanbeveling van VVD-EuroparlementariŽr Jeanine Hennis-Plasschaert inzake het SWIFT-dossier (Transfer of Financial Messaging Data from the EU to the US) overgenomen. Een meerderheid besloot gťťn instemming te verlenen aan het tijdelijke akkoord dat eind november werd gesloten tussen de EU en de VS inzake de doorgifte van bankgegevens van Europeanen.

In de aanloop naar de stemming werd de druk vanuit zowel de VS als de EU-lidstaten aanzienlijk opgevoerd. Hennis-Plasschaert: "Collega's leken als dominostenen onder de druk te bezwijken maar een meerderheid heeft zijn rug recht gehouden. En terecht. Dit akkoord staat haaks op basisbeginselen als proportionaliteit en noodzakelijkheid."

Voorstanders van het akkoord beweren dat door de opstelling van het Europees Parlement de veiligheid van Europeanen in gevaar komt. Hennis-Plasschaert reageert: "Niets is minder waar. De veiligheid van de Europeanen staat hoe dan ook voorop. Gerichte uitwisseling van financiŽle gegevens, in de strijd tegen het terrorisme, is ook nu nog gewoon mogelijk."

Hennis-Plasschaert is groot voorstander van trans-Atlantische samenwerking maar is van mening dat de EU het initiatief meer in eigen hand moet houden. Van wederkerigheid is in het akkoord bijvoorbeeld geen sprake. Hennis-Plasschaert: "Wat mij betreft is het heel simpel: als u bij mij in de kast mag kijken, moet dat omgekeerd ook mogelijk zijn. Dat is echter geenszins het geval."

Link


Europa blokkeert doorgeven bankgegevens naar VS


TV - Tegenlicht: Quants: De alchemisten van Wall Street

Documentaire van Marije Meerman. Afgelopen jaar suisden wij langs de afgrond tijdens een door quants ingezette ineenstorting van de financiŽle markten. Quants zijn de wiskundigen en programmeurs in de machinekamer van ons mondiaal financieel systeem. We praten met de slimsten op Wall Street en verhalen van binnenuit hoe de slechte hypotheken versneden werden tot winstgevende financiŽle producten. Hoe onze financiŽle markten zich steeds meer afhankelijk hebben gemaakt van modellen en algoritmen en hoe binnen een paar maanden na de crash het alweer business as usual was. Een financieel-technologische revolutie waarin het nu draait om handelen met de snelheid van het licht...

Link


Een cashloze wereld

Noem het complotdenken, noem het paranoÔde gedachtekronkels, noem het hoe u het wilt noemen maar zeg nou eens eerlijk, hoe voelt dat nou om zo’n bericht te lezen waarin de Consumentenbond en de Detailhandel Nederland verkondigen dat het over vijf jaar gedaan is met het contante geld en dat we overal met een pinpas of mobiele telefoon betalen? Is het echt zo heel erg ver gezocht om te veronderstellen dat deze actie wel eens heel erg nadelig voor de wereldbevolking zou kunnen gaan zijn? En extreem voordelig voor bepaalde hele kleine groepjes mensen?

Link

Geert


EU-US bank data deal: Attack on terror or privacy?

The U.S. is pushing the European Parliament to approve an agreement giving American officials access to EU banking data. Washington says the move's vital to counter terrorism, but many in Europe see it as a gross invasion of privacy.


Streep door Zalm & Dick polissen

DSB Bank had een klant geen koopsomverzekeringen mogen aansmeren, zegt de rechter; met mogelijk vťrstrekkende gevolgen.

Link

--

De naam Tokkie in dit verhaal is volgens mij niet terecht als zogenaamde slimmeriken als Zalm dit soort polissen niet als probleem zagen. Hoe moet een gewoon iemand dan hier doorheen prikken. DSB heeft misbruik gemaakt van dit soort goedgelovigen en ingespeeld op de zwakke kant van veel consumenten. De echte schuldigen van dit drama blijven toch buiten schot, die hebben zich met politieke hulp wel ingedekt. Frank de Grave heeft tenminste nog de ballen gehad om aan deze vorm van misleiding niet mee te doen. "Integere" Zalm is geen snip voor de neus waard....

Ron


TV - DSB kreeg ten onrechte bankvergunning

In de uitzending van zondag aanstaande reconstrueert Reporter de rol van de Nederlandse Bank bij de opkomst en ondergang van DSB. Die toezichthouder valt volgens president directeur Nout Wellink niets te verwijten. Maar Reporter toont aan dat de Nederlandse Bank wel degelijk steken heeft laten vallen. DSB Bank kreeg ten onrechte een bankvergunning van De Nederlandsche Bank (DNB).

Link


Kwelgeest Micha is weer op dreef - Nout bailout

Je zult zien dat Nout en Gerrit gewoon de dans ontspringen dankzij het old boys network. Dankzij Gerrit doen we aan ontwikkelingswerk in Griekenland en Spanje en mogen we onze nieuwe Oostblok vrienden in het zadel helpen zodat ze onze concurrenten kunnen worden. Een grote happy family waarbij de burger wederom de prijs betaalt voor de fouten van de regenten. Eigenlijk is er niets veranderd sinds de middeleeuwen, het gebeurt nu alleen geraffineerder...

Ron.


Wellink kan altijd nog naar Zwitserland vluchten”

Nu 86% van de Nederlanders wil dat hij opstapt, wil Nout Wellink opeens immuniteit voor de DNB. Hij is als de dood voor claims mbt de aansprakelijkheid van DNB in de talloze hoofdpijndossiers zoals IceSave en DSB.

Link

Jochem


PwC-rapport: Politiek grootste risico volgens bankiers

Het grootste risico voor de bankensector is niet financieel, maar politiek van aard, zo blijkt uit de tweejaarlijkse peiling 'Banking Banana Skins 2010' van PricewaterhouseCoopers en financieel innovatiecentrum CSFI. De 450 ondervraagde topbankiers, toezichthouders en regelgevers uit 49 landen, waaronder Nederland, plaatsen 'politieke interventie' bovenaan hun top-30 lijst van bananenschillen. Zij stellen dat het 'verpolitieken' van de banken als gevolg van de reddingsacties van overheden, een grote bedreiging is voor hun financiŽle gezondheid. De top vijf wordt gecomplementeerd met respectievelijk kredietrisico, overregulering, macro-economische trends en liquiditeitsrisico.

De mening dat politieke interventie een risico vormt voor de bankensector wordt gedeeld door zowel topbankiers als toezichthouders en regelgevers. Echter, hun achterliggende redenen lopen sterk uiteen. Waar bankiers menen dat het hun kredietbeleid beÔnvloedt, stellen niet-bankiers daarentegen dat het overeind houden van banken roekeloos gedrag (moral hazard) bevordert. Overheden laten hun banken tenslotte toch niet omvallen, zo is hun opvatting. Regelgevers vrezen juist dat overheden voortijdig uit de banken stappen, nog voordat deze financieel weer gezond zijn.

Het is de eerste keer dat politieke interventie op de bananenschil-index prijkt. Het feit dat overregulering op de derde plaats staat wijst erop dat banken bang zijn voor overdreven reacties op de crisis. Rogier van Adrichem, banking partner bij PricewaterhouseCoopers, wijst op de ironie dat de reddende engel nu als potentieel risico wordt ervaren. "Het bevestigt de crisis in de relatie tussen banken en samenleving. Het zal dan ook enige tijd duren voordat het onderlinge vertrouwen weer is hersteld."

Rogier van Adrichem vervolgt: "Met politieke interventie als belangrijkste risico en overregulering op nummer 3, is het de vraag of banken door de financiŽle crisis hun eigen toekomst nog wel in de hand hebben. Het snelle ingrijpen van de overheden om hun banken te redden heeft een ineenstorting van het financiŽle systeem voorkomen, maar het heeft wel de banken gepolitiseerd. Dit onderzoek is een goed getimede waarschuwing voor onbedoelde consequenties als het gevolg van regulering. De noodzaak om het vertrouwen te herstellen tussen banken en regelgevers is daarom groot."


TV - Tegenlicht: 2010: Buigen of barsten

Is het economisch herstel inderdaad ingezet of moet het ergste nog komen? Gaan we in 2010 alsnog werk maken van fundamentele economische hervormingen of zijn we vooral hard op weg naar een volgende crisis? Voor antwoorden gingen we langs bij investeerders en economen. De Amerikaanse superinvesteerder Jim Rogers ziet AziŽ als grote winnaar van de crisis. Over Europa is hij minder optimistisch, zijn advies aan ons: wordt boer! Marc Faber, beleggingsgoeroe en schrijver van het Gloom, Boom & Doom Report legt uit hoe de politieke reactie op de crisis onvermijdelijk tot oorlog en conflict zal leiden. Zowel Rogers als Faber zijn ervan overtuigd dat het vrijemarktkapitalisme ons uit de crisis kan leiden. Ann Pettifor van de New Economics Foundation pleit juist voor een 'nieuwe economie' waarin de overheid het voortouw neemt en het financieel systeem sterk gereguleerd en dienstbaar is. Zij voorspelt dat we zullen gaan de-globaliseren en lokaliseren. We brachten ook een bezoek aan Letland waar de crisis keihard voelbaar is en de angst voor een volledig bankroet groot. Zal Letland heel Oost-Europa meesleuren naar de economische afgrond? Als start van het thema crisis als kans, verkennen we de economische perspectieven voor het komend jaar: wordt het buigen of barsten in 2010?

Link


Winst voor ons, verlies voor u

IMF Economist says 2nd economic collapse

Link

Geert


Authors@Google-Dublin - David McWilliams

David McWilliams (www.davidmcwilliams.ie) visited Google-Dublin and give a talk about his new book, "Follow the Money". David is a high profile economist, media columnist and former banker. He has authored two bestselling books "The Pope's Children" and "The Generation Game".


DNB waarschuwt voor variabele hypotheekrente

Het is maar zeer de vraag of de rente snel gaat oplopen. Er is namelijk geen economisch herstel. Monetaire financiering kan niet voor herstel zorgen.


Nova - Zalm in het nauw door DSB-verleden

Er moet voor dinsdag duidelijkheid komen over de rol die Gerrit Zalm speelde toen hij in de leiding van DSB zat, zegt minister Wouter Bos van FinanciŽn. Bos haalde Zalm weg bij DSB om ABN AMRO te gaan leiden. Zalm deed eerder voorkomen alsof hij weinig te maken had met de omstreden leningen waar DSB voor beboet is. Maar NOVA is in het bezit van een brief van Zalm aan de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) waaruit blijkt dat Zalm dť man bij DSB was die de leningen verdedigde en de AFM-kritiek bestreed. En daarmee wankelt zijn positie bij ABN AMRO.

Link

--

Een duidelijk geval van "Ich habe es gewusst"..... kijken of deze vette vis die met 750.000 euro per jaar voor "goed gedrag" is beloond nu uit de ABN Amro wordt gehengeld.....Maar meestal dekt men elkaar in het bancaire wereldje.......Gelogen over de Euro, gelogen over DSB rol, alles kan in de mooie wereld van de regenten....

Ron


Rtlz-Nieuws: Het Moet Toch Niet Gekker Worden

Banken bedelen om geld terwijl men 20 miljard aan bonussen gaat uitkeren! Hoe gek willen ze het hebben in het land van de 'onbegrensde' mogelijkheden?


TV - EťnVandaag

Positie Zalm bij ABN-AMRO onder druk. Kan Gerrit Zalm aanblijven als topman van ABN AMRO? Binnenkort presenteren de toezichthouders hun onderzoek naar oud-DSB-bestuurders. Wat was hun rol toen mensen torenhoge hypotheken kregen aangesmeerd? De positie van Zalm lijkt onhoudbaar...

Link

--

Niet de eerste keer dat er discussie is over de rol van een vette vis.......


Worst-case scenario Sociťtť Gťnťrale: bereid je voor op een wereldwijde economische ineenstorting

De Franse bank Sociťtť Gťnťrale schetst drie scenario's voor de economie. In het worst-case scenario wordt een uitermate somber beeld weergegeven.

Link

Frank


Hypotheekleed gaat door met collectieve acties tegen DSB en DNB

De collectieve acties van Stichting Hypotheekleed tegen De Nederlandse Bank en DSB gaan door. Berichten dat af zou worden gezien van een collectieve actie tegen DSB zijn onjuist en berusten op een verkeerde interpretatie van de achtste nieuwsbrief van de stichting. Daarnaast is Stichting Hypotheekleed eind oktober begonnen met het voorbereiden van individuele procesdossiers voor de individuele schadevergoedingen. Er is sprake van een tweesporenbeleid. De op 13 oktober gestarte collectieve actie tegen DNB heeft inmiddels de volgende fase bereikt. Op die datum deed het bestuur van Stichting Hypotheekleed een aanbod aan DNB om te overleggen over schadevergoeding. Het aanbieden van dit overleg was wettelijk verplicht alvorens een dagvaarding in een collectieve actie te mogen starten. Op 16 november heeft De Nederlandse Bank dit overleg definitief geweigerd. Stichting Hypotheekleed mag nu de dagvaarding in de collectieve actie uitbrengen. Dat zal in december gebeuren. Stichting Hypotheekleed vertegenwoordigt inmiddels 3600 gedupeerden.

Link


Willem Middelkoop Over de Crisis - BNR


Willem Middelkoop: Valse berichtgeving economisch herstelWaarom banken zo snel failliet gaat

Waarom gaan banken zo snel failliet? Hoe kunnen we vermijden dat banken in de toekomst zo snel failliet gaan? Bestaan er bij ons Łberhaupt nog veilige banken? En wat is er goed aan een bankfaillissement? Simpele vragen die hier ook een even simpel antwoord krijgen.

Samenvatting : Banken beleggen 10 keer meer geld (al het geld van de spaarders) dan hun eigen kapitaal groot is. Al de winsten zijn voor dat eigen kapitaal maar ook alle verliezen zijn voor het eigen kapitaal. Hierdoor kunnen ze hun eigen kapitaal makkelijk verdubbelen of vertienvoudigen maar ook makkelijk vernietigen, 10 keer achtereen.

Video deel 1
http://www.youtube.com/watch?v=hC0WlQdDMcU

http://www.beurs.com

Geert


Let's make money


Fortis kies voor nieuwe pinautomaten


Kredietcrisis, de nieuwe religie

Zegt de bankier tegen de pastoor: ''Houdt U ze dom, dan hou ik ze arm.'' Het is de clou van een oud grapje, uit de tijd dat geestelijken en notabelen nog echt aanzien hadden. Pastoors, las ik, behoren tot een uitstervend ras. Op het Franse platteland luidt inmiddels de noodklok. Dorpsparochies sluiten noodgedwongen de deuren. Van
de kuddes gelovigen van weleer is weinig meer over dan wat verspreide schapen. Jongeren zijn weggetrokken door de lokroep van de grote stad, waar kerken dienst doen als discotheek. Zo krijgen de veelal bejaarde pastoors, gedwongen door ontkerkelijking en vergrijzing, steeds meer gemeentes onder hun hoede.

Link

Lisa


De man van 45 miljoen

Dirk Scheringa heeft minstens 45 miljoen euro weggesluisd. Hij loodste de afgelopen tien jaar miljoenen aan dividend en inkoop van aandelen naar zijn privťrekening.

Link

--

Dirk bedankt of Dirk gehaaid ?


Britse banken geven 6 miljard aan bonussen

De Britse financiŽle sector gaat dit jaar naar schatting 6 miljard pond (6,6 miljard euro) aan bonussen uitdelen aan zijn medewerkers

Link

Uitzending van Business nieuws radio: Link


De Dirk Scheringa Bank - visie van een financieel expert envoormalige vriend/collega op het dsb debacle

Ad Broere, auteur van uitermate interessant boek "een menselijke economie" geeft in deze reaktie op Jos Collignon's cartoon in de volkskrant mbt DSB

Linkadres cartoon: Link

Reaktie Ad: Link

Ad is overigens 1 van de sprekers op het Frontier symposium op 7 november
as in Amsterdam lijst van sprekers: Link

Algemene info frontier symposium: Link

Lisa


Het einde van het financieel systeem

De huidige crisis is niet meer dan een symptoom. Net zoals het teveel aan schulden
een symptoom is. Helaas vraagt nagenoeg niemand zich af wat de patiŽnt ziek maakt.
In een eerder artikel vertelde ik je hoe banken geld creŽren uit het niets. Wanneer een bank geld uitleent, komt er vers geld in omloop.

Link

Geert


HD Trailer for the upcoming documentary "Heist"


Michael Moore

Michael Moore chats about his new film "Capitalism: A Love Story" with Talking Pictures' Tony Toscano. The New documentary focuses on the financial health of Americans.


Banken laten ondernemers massaal kapot gaan

Steeds meer ondernemers staan met hun rug tegen de muur. Terwijl het economisch slecht gaat, voelen ze zich gelijktijdig in de hoek gedreven door hun banken.

Link

Geert


Het hart van het monetaire systeem is kapot

Willem Middelkoop: Het hart van het monetaire systeem is kapot  Voor mensen die hun baan behouden zijn er alleen maar voordelen van de crisis. Alle banken zouden in overheidshanden moeten komen.

Link

Video RTLZ: LInk

Evenals Willem Middelkoop geeft ook analist Karl Denninger aan dat het financiŽle systeem kapot is en een instorting onvermijdelijk is.

"The fact of the matter is that you have been lied to for the last decade about our economic state,  and if we do not divert from the road we are on our economy, our monetary system and our
government WILL COLLAPSE." - Karl Denninger

CAUTION: Monetary System Collapse : Link

Geert


Zalm wist van DSB's praktijken

Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter van ABN Amro, is wel degelijk betrokken geweest bij overkreditering door DSB Bank.

Link


TV - Nova - Bankiersbonussen nu echt aangepakt?

De bankiers vervallen weer in hun oude gewoontes: het regent weer miljoenenbonussen. De Europese regeringen hebben er genoeg van: bondskanselier Merkel, president Sarkozy en Wouter Bos willen er paal en perk aan stellen. Volgende maand, op de G20-top in Pittsburgh, staan de bonussen bovenaan de agenda. Gaan de bonussen nu echt aangepakt worden? In de studio reageert financieel journalist Paul Laseur.

Link


Banken veroorzaken inflatie, oorlog en armoede

Deze video (met Nederlandse ondertiteling) moeten zoveel mogelijk mensen zien. Dan begrijpen ze ook, waarom we ook nu weer in een financiŽle crisis zijn terecht gekomen. Het corrupte spel wordt nog steeds alsvanouds gespeeld, met alles erop en der aan, inclusief de leugens in de media ! het manipuleren van het onderwijs en de rest van de samenleving. Dit is eens wat anders als Dancing With The Stars of een of ander spelletje.

Bron/video: Link

Geert


 

 


 


View My Stats