Nieuws baarmoederhalskanker


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Update over meldingen van langdurige klachten na HPV-vaccinatie

Sinds de introductie van het HPV-vaccin Cervarix® in het Rijksvaccinatieprogramma in 2009, ontving Bijwerkingencentrum Lareb 1436 meldingen over het HPV-vaccin Cervarix®, waaronder 346 meldingen van klachten die langer dan twee maanden duurden. De meeste meldingen van langdurige klachten ontving Lareb na media-aandacht rondom het HPV-vaccin in 2012 en 2015. Het betreft vaccinaties over de gehele periode vanaf 2009. De gerapporteerde langdurige klachten hebben een aanzienlijke impact op het dagelijkse leven van de meisjes en hun naasten. In deze meldingen werd vermoeidheid het meest genoemd (256 maal). Het geeft een duidelijk en indringend beeld van deze medisch onverklaarbare klachten.


Rapport over meldingen van langdurige klachten na HPV-vaccinatie

Bijwerkingencentrum Lareb heeft vervolgonderzoek uitgevoerd naar aanleiding van 231 meldingen van langdurige klachten na vaccinatie met het HPV vaccin Cervarix®. Het betreft meldingen die Lareb heeft ontvangen sinds de introductie van dit vaccin in het Rijksvaccinatieprogramma in 2009.

Lees verder


Kan dit vaccin onvruchtbaarheid of erger veroorzaken ?Dr. Stephanie Seneff discusses vaccines, and in particular, the HPV vaccine. She talks about what she believes could be a real and serious side effect of the vaccine and why it may make people think a little more about a number of other vaccines.


De Gevaren van de HPV-vaccins Gardasil & Cervarix (Baarmoederhalskanker vaccinatie Meidenprik)


De Gevaren van Vaccins

Met dank aan HealthRanger7

Voor meer video's van HealthRanger7 klik hier.


HPV-vaccinaties

De HPV-vaccinaties zijn inmiddels al zo'n 2 weken bezig! Ze zijn dit jaar een maand eerder begonnen en begin februari kregen meiden al een oproep...

Zojuist gelukkig een erg goed artikel verschenen in het RefDagblad: 'Stop met vaccineren tegen baarmoederhalskanker' door directeur van het Lindeboom Instituut voor ethiek van de gezondheidszorg en directeur van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV):

http://www.refdag.nl/opinie/opinie/stop_met_vaccineren_tegen_baarmoederhalskanker_1_539800

Nog een goed artikel: http://www.katholiekgezin.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1861&Itemid=1

Website RIVM dit jaar over HPV-vaccinaties: http://www.rivm.nl/rvp/overzicht_ziekten/baarmoederhalskanker/

De HPV-vaccins 'Gardasil' en 'Cervarix' die nu in Nederland in meisjes worden gespoten staan op de lijst van 'verdachte en onder strikte controle geplaatste medicijnen' in Frankrijk!

Bron: Link

Dit moet bij media en politiek bekend worden gemaakt!

Voor meer feiten zie ook:
http://www.verontrustemoeders.nl/Boodschappenlijstje vaccinaties versie 2008.03.2011.pdf

(Link doet het niet! Zie op de site verontrustemoeders.nl onder vaccinaties-HPV)

NVKP-posters over HPV-vaccinatie om uit te printen en verspreiden/ophangen (Op prikbord Middelbare scholen, supermarkten AH, Bieb, sportvereningen e.d., :
http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/090210-NVKP%20poster%20groen.pdf

De Gratis Grote NVKP-posters kun je hier bestellen:

Link

Recente nieuwsberichten en fora over HPV-vaccinatie waarop gereageerd kan worden! (Schrijf/tip ook de Redacties!):

Propagandist voor de HPV-vaccinaties Simon Roosendaal met een walgelijk betoog:

'Collega-vaders: ent uw dochters in tegen kanker!

Die Oostenrijkse vieze ouwe man blijft door het hoofd spoken. Wat kun je als vader nou doen om te laten zien dat niet iedere vader een Fritzl is? Simon Rozendaal is er uit: laat uw dochters inenten tegen baarmoederhalskanker!'

Link

(Als dochter ren je ook voor zo'n 'vader' gillend weg!)

LEUGENS van de farmaceutische industrie over HPV-vaccinatie: http://www.benilabs.nl/veelgesteldevragen/

'En ook jongens/mannen 'moeten' nu gevaccineerd voor HPV... Blijkt uit onderzoek':
Link

Hartelijke Groet,

Roshana


Een andere kijk op de HPV-vaccinatie

Anneke


Overlevingskans baarmoederhalskanker verdubbelt bij opwarmen tumor

Patiënten met baarmoederhalskanker hebben een aanzienlijk grotere kans hun ziekte te overwinnen als zij een behandeling krijgen waarbij de tumor wordt verwarmd. Als deze zogenoemde hyperthermiebehandeling wordt gedaan in combinatie met chemo- of radiotherapie verdubbelt zelfs de kans op een positief effect. Dat blijkt uit onderzoek waarop Martine Franckena van het Erasmus MC vrijdag promoveert.

Bij hyperthermie worden tumorcellen verzwakt of gedood door ze te verwarmen tot een temperatuur van 40 to 44 °C. Dat gebeurt met microgolven, vergelijkbaar met de straling van een magnetron. Hyperthermie is succesvol als deze behandeling wordt gedaan in combinatie met gangbare behandelingen als chemo- en radiotherapie. De warmte doodt niet alleen tumorcellen, maar zorgt er ook voor dat de doorbloeding van de tumoren verbetert. Ze worden daardoor gevoeliger voor radio- of chemotherapie. ‘De chemotherapie en straling kunnen dan als het ware beter hun werk doen in het gezwel’, zegt Franckena, radiotherapeut in opleiding in het Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum.

In haar proefschrift heeft Franckena de behandelresultaten van bijna vijfhonderd patiënten onderzocht. Alle patiënten hadden baarmoederhalskanker die bij aanvang van de behandeling nog niet was uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. De situatie verbeterde door hyperthermie bij alle patiënten, zowel bij degenen die hyperthermie kregen in combinatie met radiotherapie als patiënten die de warmtebehandeling kregen in combinatie met chemotherapie. De combinatie met radiotherapie komt het meeste voor. Bij deze patiënten verdubbelde de kans op overleving. De combinatie met chemotherapie komt minder vaak voor en wordt gebruikt bij patiënten die de ziekte terugkrijgen na een eerdere behandeling. Bij deze groep patiënten verdubbelde de toevoeging van hyperthermie de zogenoemde responskans, wat betekent dat de patiënten beter op de behandeling reageerden.

Uit de onderzoeksresultaten kwam ook naar voren dat hoe hoger de dosis hyperthermie is, hoe succesvoller de behandeling verloopt. Franckena: ‘Belangrijk is dat deze verdubbeling van de succeskans niet gepaard ging met meer bijwerkingen van de behandeling.’

Baarmoederhalskanker is na borstkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld. Van hen overlijdt ongeveer de helft. Baarmoederhalskanker komt het vaakst voor bij vrouwen tussen de 30 en 55 jaar. Dit promotieonderzoek draagt bij aan een betere behandeling van patiënten. Onderzoekers hebben bijvoorbeeld op basis van de resultaten een computersysteem gemaakt waarmee tijdens de behandeling de temperatuur beter verdeeld kan worden. Het Erasmus MC-Daniel den Hoed behandelt jaarlijks 150 mensen met hyperthermie. Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door KWF kankerbestrijding.


Moeder spant rechtzaak aan ivm gevolgen Gardasil vaccinatie

Een Amerikaanse moeder uit de staat Louisiana is een rechtszaak gestart tegen de makers van Gardasil nadat haar dochter ziek werd na de vaccinatie. Na diverse vaccinaties heeft zij neurologische schade opgelopen en kampt met oa toevallen, hoofdpijnen, vermoeidheid, duizeligheid en motorische storingen.

Lees verder

Ellen


Opkomst HPV-vaccinatie tot nu toe 53%

In de eerste twee rondes van de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker van dit jaar heeft ruim 53 procent van de 12-jarige meisjes de eerste twee prikken uit de serie van drie gehaald. Dat blijkt uit de landelijke opkomstcijfers van de eerste twee prikrondes.


Interessante artikelen over hpv-vaccinaties

How did Gardasil pass FDA: Link | Link 2

Nog 2 slachtoffers: Link | Link2 | Link 3

Moeder in nieuws (VS) die een rechtszaak aanspant omdat haar dochter ziek is geworden door HPV-vaccinatie: Link

Hierbij nog wat goede, leuke en interressante artikelen over HPV-vaccinatie en kanker zie
ook de bijlagen: Link

Humoristisch Cartoon over de aanpak van kanker bij vrouwen: Link

Paul


Wie bewaakt Gardasil bewakers?

In het eerste deel van het rapport, Ouderdom van autisme, komt naar voren de belangentegenstellingen tussen het departement van gezondheid en menselijke verzorging mbt Merck’s Gardasil vaccin.

Link

Pieter Tau


Moeder geeft de schuld aan HPV vaccin voor teenager's ziekte

Lauren's moeder, Rosemary, zei dat haar dochter de ziekte kreeg na een routine-bezoek aan de kinderarts anderhalf jaar geleden. Haar arts adviseerde toen een nieuw vaccin voor jonge vrouwen, Gardasil genaamd.

Link

Constans Kootstra


47 girls have died so far after receiving HPV vaccinations

47 girls have died so far after receiving HPV vaccinations, and some 12,000 others have been adversely affected according to reports. Yet, the HPV vaccines, Gardasil (and Cervarix abroad), has not been proven to prevent cervical cancer. Crazy? It gets worse. Despite the FDA's own research, Gardasil shots are being mandated by more and more government agencies as a requirement for young girls to enter 6th grade. How many more will be forced to suffer, or die, before this is stopped? The answer depends on you. Do something. I just did. Make a difference!


RIVM en GGD (roepen minderjarigen op tot) handelen tegen de Wet in!

Geachte Tweede Kamerleden,

Het RIVM en de GGD beweren dat ondanks volgens de Wet minderjarige meisjes toestemming nodig hebben van hun ouders om zich te laten vaccineren, minderjarige meisjes géén toestemming nodig hebben van hun ouders om zich toch te laten vaccineren met het HPV-vaccin...

Zie dit artikel van 'Gezond Amsterdam' op het 'Gezondheidsweb van de GGD':

Zelf beslissen
In de wet is vastgelegd dat mensen tussen de 12 en 16 jaar toestemming nodig hebben van hun ouders voor de vaccinatie. Heb je geen toestemming van je ouders, maar wil je toch gevaccineerd wordenbeta Dan mag je dat zelf beslissen, mits je er goed over nagedacht hebt. Vergeet niet
de oproepkaart en identificatiebewijs mee te nemen.

Meer weten of vragen
• Voor algemene vragen over inenting tegen baarmoederhalskanker bel 0800 301 8051.
• Voor praktische vragen over bijvoorbeeld de priklocatie of bij verhindering, bel de GGD: (020) 555 5472.


Meer informatie over baarmoederhalskanker en de vaccinatiecampagne is ook te vinden op
www.prikenbescherm.nl.

Link naar de pagina: http://www.gezond.amsterdam.nl/Jeugd/Vaccinaties/HPV-vaccinatie/Zelf-beslissen

En zie hier wat het RIVM hierover zegt:

'Heb ik toestemming nodig van mijn oudersbeta

Als je 12 jaar of ouder bent mag je eigenlijk zelf beslissen of je de prik wilt. Maar het is beter om er thuis over te praten en samen te besluiten. Bij het inenten hoeft er geen vader of moeder aanwezig te zijn. Wel worden je gegevens vastgelegd.'

Link van de pagina met deze uitspraak van het RIVM: Link

Dit kan toch nietbeta! Hoe kunnen het RIVM en de GGD dit allemaal 'legaal' beweren...staan zij dan boven de Wetbeta! Ik hoop dat u als volksvertegenwoordigers toch echt iets zult doen aan deze totaal illigale manier van het RIVM om zoveel mogelijk minderjarige meisjes (achter de rug van hun ouders om) over te halen om zich te laten vaccineren met dat HPV-vaccin waar op zich al heel erg veel vraagtekens bij gezet (kunnen) worden!

Met vriendelijke groet,

Paul


Panorama - Het marketingmedicijn

We slikken met z’n allen nog altijd te veel pillen. De RIZIV-uitgaven voor geneesmiddelen blijven pijlsnel stijgen, elk jaar opnieuw. Panorama gaat op zoek naar de mechanismen achter die stijging. Er is de vergrijzing natuurlijk. Maar Panorama stootte ook op andere mechanismen. We onderzoeken hoe over terugbetaling van geneesmiddelen wordt beslist. We zoomen in op de klinische studies waarop die beslissing gebaseerd is. En wat blijkt? Het is de farmaceutische industrie zelf die de pen vasthoudt.

Link

Frank op de Beeck


53 procent van de meisjes hebben zich met het onveilige HPV-vaccin
laten vaccineren

Van de 12-twaalfjarige meisjes die dit jaar zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren met het HPV (baarmoederhalskanker)vaccin is 53 procent komen opdagen. Van alle 13- dertien tot 16-zestienjarige meisjes die vorig jaar niet verschenen, heeft 16 procent zich bedacht en heeft alsnog de eerste vaccinatie genomen.

Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het RIVM . Het opkomstpercentage ligt niet veel hoger dan vorig jaar, toen de vaccinatie in Nederland werd geïntroduceerd. Van alle opgeroepen 13- dertien- tot 16-zestienjarige meisjes haalde toen 45 procent de drie HPV-vaccinaties, terwijl vooraf was ingeschat dat 75 procent zou meedoen. Die lage opkomst had te maken met kritiek op de veiligheid van het vaccin en commotie over de vermeende belangenverstrengeling tussen wetenschappers en industrie. Actiegroepen van verontruste moeders en kritische prikkers mengden zich in op het internet in de discussie. De campagne mislukte daardoor.

Het RIVM huurde dit jaar een reclame bureau in om meisjes over te halen zich met het HPV-vaccin te laten vaccineren terwijl het in Nederland verboden is om reclame te maken voor geneesmiddelen die niet vrij verkrijgbaar zijn!

Dat het opkomstpercentage desondanks niet veel hoger uitvalt, ligt volgens een woordvoerder van het RIVM ‘in de lijn der verwachting. We hadden niet meteen een enorme ommekeer verwacht. Doel van de nieuwe campagne is om meer informatie te geven en zo het onderwerp tussen meiden en hun ouders bespreekbaar te maken. We verwachten dat die aanpak op de lange termijn de vaccinatiegraad ten goede komt.' Aldus het RIVM.

Bronnen: Link | Link 2

Het RIVM beweert zelfs dat minderjarige meisjes vanaf 12 jaar geen toestemming nodig hebben van hun ouders om zich te laten vaccineren met het HPV-vaccin... Ik citeer hierbij letterlijk het RIVM:

'Heb ik toestemming nodig van mijn ouders?

Als je 12 jaar of ouder bent mag je eigenlijk zelf beslissen of je de prik wilt. Maar het is beter om er thuis over te praten en samen te besluiten. Bij het inenten hoeft er geen vader of moeder aanwezig te zijn. Wel worden je gegevens vastgelegd.'
Bron: Link

Er wordt door het RIVM zelfs in de strijdt geworpen dat je Vrij van school kan krijgen als je een hpv-injectie neemt!: Link

Tot nu toe zijn dertien van de 28 GGD’en klaar met de eerste vaccinatieronde; 36 procent van alle 12-twaalfjarige meisjes is opgeroepen. De voorlopige gegevens zijn gebaseerd op cijfers van zowel grote steden als plattelandsgebieden. Het opkomstpercentage tussen GGD’ggden varieerde sterk, van 40 tot 65 procent. Van begin mei tot begin juni kunnen ze de tweede prik halen. De derde serie HPV-vaccinaties staat gepland voor oktober.

Volgens het RIVM ligt de opkomst dus op 53 procent. De Echte opkomst cijfers zullen echter eerder rond de 50 procent zitten...aangezien in het handboek van het RIVM voor de 'mexicaansegriep' -vaccinatie-campagne ook stond dat 'opkomst cijfers sterk uitvergroot zouden worden'.

Zie hier het bijlagenboek van het draaiboek van het Ministerie van VWS voor de mexicaansegriep:
http://www.griepvaccin.com/rivm.pdf

...staat op bladzijde 96:

Publieks- en procescommunicatie

In deze notitie wordt beschreven via welke strategie, kanalen en middelen de vaccinatiedoelgroepen worden benaderd en beïnvloed vooraf, tijdens en na de vaccinatie. Procescommunicatie (hoe communiceren de samenwerkende organisaties met elkaar) komt vooralsnog alleen zijdelings aan de orde, maar verdient zeker de aandacht. Temeer, omdat een goede onderlinge communicatie bijdraagt aan een succesvolle communicatiecampagne, zowel in opkomst als beeldvorming.

Op pagina 102 staat:

Communicatie tijdens uitvoering

- Opkomstcijfers zullen sterk uitvergroot worden in media, zeker als deze laag zijn; landelijk en lokale aandacht moet heldere en eenduidige boodschap hierover afgeven en van tevoren geen uitspraak doen over verwachte opkomst.

Ouders en Meisjes denken gelukkig wél zelf na en de propaganda van een reclame-bureau kan het dus NIET winnen van 'verontruste' burgers die opkomen voor de waarheid!

Zie ook HPV-vaccinatie-propaganda avond: Link

Fora's bij Krantenartikelen waarop gereageerd kan worden over de HPV-vaccinaties:

http://www.brabantsdagblad.nl/algemeen/gezondheid/6613493/
Weer-lage-opkomst-vaccinatie-meisjes.ece

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3054831.ece/
Weer_lage_opkomst_vaccinatie_meisjes.html

http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/236478

http://www.maximaal.nl/Bericht.aspx?nieuws=1316824

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1154475

http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=1147565

Het Ministerie in India geeft toe dat de regelgeving omtrent de HPV-vaccinatie-campagne in India Niet is nageleefd: http://www.zeenews.com/news622720.html

6 van de gevaccineerde meisjes overleden en meer dan 120 werden (ernstig) ziek.

Paul


Kostbare propaganda campagne RIVM opnieuw mislukt

Opkomst vaccinatieronde baarmoederhalskanker valt tegen. De afgelopen week zijn er in onze provincie op verschillende plaatsen weer jonge meisjes gevaccineerd tegen het hpv-virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Er werden ongeveer zevenduizend meiden uitgenodigd, maar de opkomst voor de vaccinatieronde viel tegen; slechts 58 procent van de meisjes liet zich inenten.

De studies naar de veiligheid van de vaccin zijn in India intussen ook een fiasco met 6 dode meisjes als tussenstand:

After deaths, cervical cancer vaccine trials stopped
The government Friday said that the cervical cancer HPV vaccination drive in Gujarat and Andhra Pradesh was indeed part of approved clinical trials. But after the death of six tribal girls who were administered the vaccine, the government has told other states not to carry out any further such trials. [Link]


HPV - vaccinatie programma in India stop gezet

Een paar dagen geleden is het HPV(baarmoederhalskanker)-vaccinatie programma in India stop gezet na de dood van 4 meisjes!

De Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) heeft de staten Andhra Pradesh en Gujarat opdracht gegeven om met ingang van heden onmiddellijk te stoppen met het HPV-baarmoederhalskanker controle vaccinatieprogramma voor meisjes in deze staten. Aanleiding hiervoor is het feit dat tijdens het uitvoeren van een testprogramma bij 14.000 meisjes door de farmaceutische firma's Merck en GlaxoSmithKline
een heftige controverse is ontstaan naar aanleiding van het grote aantal gemelde ernstige gezondheidsklachten tengevolge van de inentingen. Zo klaagden bv. honderdtwintig meisjes na de vaccinatie o.a. over maagstoornissen, epileptische aanvallen, ernstige hoofdpijn en vervroegde menstruatie.

Kortgeleden werd zelfs de dood van vier meisjes gemeld

Nadat een groot aantal publieke organisaties, waaronder gezondheidsnetwerken, medische professionals, mensenrechtgroepen en vrouwengroepen gezamenlijk een persconferentie georganiseerd hadden om protest aan te tekenen tegen het hun inziens geheel onethische HPV-vaccinatieproject in Gujarat en Andhra Pradesh, liet de directeur-generaal van de Indiase Medische Onderzoeksraad (ICMR) dhr. V.M. Katoch weten dat het project onmiddellijk is gestaakt in afwachting van nader onderzoek.

De heer Katoch verklaarde: "Er kan geen compromis zijn indien ethische overwegingen geschonden zijn door een niet tot de overheid behorende organisatie of farmaceutische firma. De regering is er helemaal voor de mensen, en echt wezenlijke zaken moeten aangepakt worden." De protesterende organisaties hebben ook een brief laten circuleren waarin documenten van de farmaceutische fima's worden geciteerd die duidelijk valse uitspraken doen over de veiligheid, doeltreffendheid en de duur van de werking van deze vaccins. Zo werd o.a. aan meisjes en moeders in de HPV-brochures die behoorden bij dit testprogramma verteld dat het vaccin levenslange immuniteit zou geven, dat er slechts geringe bijwerkingen zouden zijn, zoals koorts of huiduitslag, en dat het geen invloed zou hebben op de toekomstige vruchtbaarheid van de meisjes. De feiten laten nu echter een geheel andere realiteit zien.

Ouders en healthofficials hebben ook gewezen op het schandalige feit dat in dit o.a. door de Bill en Melinda Gates Foundation gesponsorde vaccinatietestproject geen enkele medische begeleiding en opvang aan de meisjes wordt aangeboden, terwijl dit project uitgevoerd wordt op het platteland in een afgelegen (armoedig) gebied,  waar zelfs geen minimale gezondheidsfaciliteiten aanwezig zijn.

Bron: Link

In hun brief die zij gericht hebben aan de Minister voor Gezondheid en Familiewelzijn, wijzen de protesterende organisaties er tevens op dat het er sterk op lijkt dat de farmaceutische firma's Merck en GlaxoSmithKline feitelijk stiekem een Phase IV klinisch testprogramma uitvoeren onder het mom van een 'project'. Verder maken zij in deze brief gewag van de schokkende overtreding in dit project van alle ethische regels:

"Het is zonder twijfel het ernstigste geval van het schenden van mensenrechten, wanneer jonge meisjes moeten sterven omdat ze deel hebben genomen aan een door de staat aanbevolen experiment, dat is opgezet door een privébedrijf dat op winst maken is gericht", aldus de schrijvers van deze brief (zie bijlage).

Bronnen: Link

Link

Artikel van de Amerikaanse Dr. Mercola over het stop zetten van de HPV-vaccinaties in India: Link

Zie hier het Persbericht dat het Ministerie van India hierover heeft uit gedaan op vrijdag 16 april j.l.: http://pib.nic.in/release/release.asp?relid=60402

Zie ook een eerder bericht hierover van 7-04-2010:  Link

Voor het uittesten van de HPV-vaccins op meisjes tussen de 10 en 14 jaar oud in India werden de toestemmings-papieren voor honderden meisjes door een beveiligings-medewerker van hun school ondertekent terwijl ouders en meisjes van niets wisten: Link

Ook het land Bhutan heeft onmiddelijk het HPV-vaccinatie-programma stop gezet: Link

Ook in de VS wordt er opgeroepen om te Stoppen met de HPV-vaccinaties: Link

In Nederland worden meisjes van 12-17 jaar op het moment nog steeds opgeroepen om zich te laten vaccineren met datzelfde HPV-vaccin...

Paul


Doden in India door baarmoederhalskankervaccin

Het is natuurlijk erg vreemd te noemen dat in India de Fase III trials van Cervarix en Gardasil gestopt zijn en we hier in Nederland gewoon doorgaan en geen mens zijn wenkbrauwen er voor op trekt. Maar ja, als Lareb onderstaande bijwerkingen als niet ernstig betiteld, wat is dan wel ernstig??

Deze melding van een onbekend betreft een tiener. Direct na gebruik van cervarix kreeg dit meisje last van ademstilstand, epileptische aanval, epileptische aanval, centrale cyanose, verminderd bewustzijn, kwijlen, vermoeidheid, incontinentie, bewustzijnsverlies, malaise, misselijkheid en pijn. De bijwerking was niet ernstig. De patiënt gebruikt geen andere geneesmiddelen. De patiënt heeft geen last meer van ademstilstand. De patiënt heeft geen last meer van epileptische aanval. De patiënt heeft geen last meer van epileptische aanval. De patiënt heeft geen last meer van epileptische aanval. De patiënt heeft geen last meer van epileptische aanval. De patiënt heeft geen last meer van centrale cyanose. De patiënt
heeft geen last meer van verminderd bewustzijn. De patiënt heeft geen last meer van kwijlen. De patiënt heeft geen last meer van vermoeidheid. De patiënt heeft geen last meer van incontinentie. De patiënt heeft geen last meer van bewustzijnsverlies. De patiënt heeft geen last meer van malaise. De patiënt heeft geen last meer van misselijkheid. De patiënt heeft geen last meer van pijn.

Onze FDA webinar staat nu op youtube

Link

Janny


Risico's van het baarmoederhalskankervaccin

Cervarix, het HPV-vaccin, van meisjes van 13, 14 en 15 jaar. Volgens de overheid zou je met dit vaccin baarmoederhalskanker kunnen voorkomen. Zij hebben een op naam gestelde uitnodiging gekregen, een HPVfolder en een stickervel. In september zijn de meisjes van 12 jaar aan de beurt. Ondanks de vele informatie is mij gebleken dat nog veel ouders en hun dochters twijfelen of ze moeten kiezen voor deze vaccinatie. In deze Nieuwsbrief geef ik argumenten waarom meisjes zich niet moet laten vaccineren. Volledige wetenschappelijke onderbouwing van de argumenten is te vinden in het HPV-dossier, te downloaden op www.nvkp.nl

Link


RIVM propaganda machine draait op volle toeren

Ook op 'gezondheidsnet' wordt er weer veel ruimte geboden in een HPV-vaccinatie Special voor Propaganda van het RIVM!:

Link | Link

Er wordt zelfs in de strijdt geworpen dat je Vrij van school kan krijgen als je een hpv-injectie neemt!: Link


En daar ook weer een of andere RIVM-Enquête over de HPV- vaccinatie door een zogenaamde 'student Farmakunde':

Beste mensen,

Voor mijn opleiding farmakunde ben ik momenteel bezig met het evalueren van een voorlichtingscampagne. Namelijk de campagne 'prik en bescherm', deze campagne is uitsluitend voor meisjes geboren in 1997, meisjes die niet volledig zijn gevaccineerd en hun ouders. Om de campagne te kunnen evalueren heb ik een enquête gemaakt. De enquête duurt maar paar minuutjes, dus vul hem alsjeblieft in. Ik zal het ook erg op prijs stellen als je deze enquête doorstuur naar je vriendinnen, familie en kennissen. Via de onderstaande link kunnen jullie de enquête invullen. De enquête is helemaal anoniem en heeft nooit enige consequenties voor u.

Enquête voor ouders: Link
Enquête voor meisjes: Link
Bron: Link
Hun site over Vaccinaties in het Algemeen: Link

Je kan daar bij alle berichten op het forum reacties achterlaten en je kunt Eindredacteur drs. Maaike van der Westen van 'gezondheidsnet' mailen: maaike@gezondheidsnet.nl

Paul


HPV propaganda artikel in een weekblad

Weekblad ´Party´ heeft deze week een nóg erger HPV vaccinatie propaganda artikel van een hele pagina... Het blad ligt nog tot a.s. dinsdag in de winkel. Dr. Willem Honnebier, gynacoloog, vult een hele pagina met horror scenario´s over wat er allemaal moet worden geamputeerd en weggesneden in een vrouwen lichaam als zij baarmoederhalskanker krijgt... en eindigt dan in dik gedrukte letters `de volgende generatie gevaccineerde vrouwen zullen zich over dit soort verhalen verbijsteren...´ Je kan je beklag over dit zwaar overdreven angst aanjagende ´je moet je vaccineren anders wordt alles weggesneden verhaal´ van die arts doen bij de redactie van de ´Party´...

Link

Paul


HPV vaccin - welke bewijzen hebben we nodig?

Hoeveel meer bewijzen willen wij hebben? Hoeveel méér berichten willen wij ontvangen over feiten die de werkelijkheid welke ons wordt voorgespiegeld tegenspreken? Afgelopen week kwam er via allerlei kanalen het nieuws binnen dat men in India heeft besloten het HPV-vaccin niet meer te geven tot er meer bekend is over de aanleiding van de vele gevolgen die de meisjes ondervonden, tot bij een aantal de dood aan toe.

Als je dat leest en je stuurt het naar vele pers en media bronnen dan verwacht je minstens dat hier melding van gemaakt zal woren. De praktijk is helaas anders. Dit is toch een bericht om op zijn minst bij na te denken of wij ook hier in ons land maar klakkeloos moeten blijven geloven dt we goed bezig zijn! De Overheid die op alle fronten blijft vertellen dat het volstrekt veilig is.

Wat mij deze afgelopen week al diverse malen door het hoofd is geschoten is de gedachte: Waarom een experiment zo groot in omvang? Waarom zoveel meisjes van 12 jaar oproepen om zich te laten blootstellen - drie maal in een half jaar tijd - aan lichaamsvreemde stoffen? Waarom deze ‘moeders van de toekomst’ dit opdringen via een reclamebureau? Waarom deze jongedames via allerlei kanalen zo beïnvloeden? Wat gebeurt er als velen later mogelijk ontdekken dat zij dusdanige gevolgen hebben opgelopen zoals nadelige invloeden op het kijgen van kinderen?

Anneke

Link


HPV-vaccinatie programma in India gestopt na de dood van 4 meisjes

Bronnen: Link | Link

Zie ook dit eerdere bericht: Link

Roshana

--

Press Release

Unethical Medical Intervention to prevent HPV infection by the government in
collusion with drug company and foreign NGO renders poor tribal girls dead
and debilitated

Protests, representations and extensive coverage in the media against PATH-ICMR
project being carried out in AP and Gujarat seem to have fallen on deaf ears and the
government has gone ahead with a vaccination programme with Gardasil (HPV
vaccine manufactured by Merck) leading to four deaths and 120 girls suffering from
debilitating new illnesses like epilepsy, headaches, stomach disorders and early
menarche.

The girls, 10-14 years old, belonging to poor families, were enrolled in a study being
carried out jointly by PATH (an International NGO), Indian Council of Medical
Research and the respective state governments funded by Bill and Melinda Gates
Foundation. The objective of this two year study is to look into acceptability and
service delivery issues of Gardasil, marketed in India by MSD Pharmaceuticals Pvt.
Ltd, being misleadingly promoted as a preventive for cervical cancer.
The literature circulated in the project makes outright false statements about its safety,
efficacy and duration of effectiveness. The girls and their parents have been told
through the project documents that the vaccine will give life long immunity, has no
side effects other than minor ones like fever and rash and will not affect future
fertility of the young girls.

When deaths started getting reported local groups in Andhra Pradesh were alarmed by
and carried out a fact finding to discover that no consent was taken from parents and
the girls and their families have been left uncared for. Post mortem reports were also
not easily accessible, and in cases of death cover up was the general dictum.

We question:
1. Why are poor girls and their families being actively misled? Who is liable for
the debilitating effects of the vaccine and who will medically look after these
girls and pay compensation for the damages suffered by these people?

2. How has the government embarked on this study of giving three injections to
the girls when it is also planning a massive multi-centric dose determination
study to see if two doses will suffice?

3. How has the Drugs Controller General granted approval to the vaccine without
proper research in India? For a drug to be administered to children, it has to go
through stages of clinical trial, including Phase 3 adult clinical trials. So far
with Gardasil only one trial has been carried out with just a small sample of
110 girls which has followed them up for just one month after the completion
of vaccination and that too only to look at the immune response post
vaccination. The vaccine has also been approved for adult women till 27 years
of age without doing any trials with them at all.

4. Why are these studies being carried out when at various times the concerned
government officials have gone on record to say that it is not feasible for the
vaccine to be introduced in the Indian Public Health system given its costs? Is
it not then using these poor girls as guinea pigs for a vaccine which can be
used only in the private market by well to do families? Why is a two year
study being carried out with no future guarantee even for the subjects of this
study to keep them protected with boosters when they actually get married by
when the effect of this vaccination will wear off? The effect of the vaccine
seems to wear off after 4-5 years, and will require periodic booster injections
to retain claimed effectiveness.

The path of licensing of the vaccine in India raises many serious questions as time
and again scientific logic and the ethical guidelines have been violated at each
step. Our law clearly states that no trials of drugs can be conducted among
children before trials are conducted on adults. While the other HPV vaccine,
Cervarix, made by GlaxoSmithKline has also been licensed in India it has been
approved for use for children without any trials among them at all. It should be
remembered that last year the two drug companies had engaged in massive
advertisement of these vaccines in the media and are continuing with giving
incentives to doctors and holding promotional camps in schools among the paying
segment of the market.

All this is being done for products which have no proven value. Even the license
given by US FDA has asked Merck to actually study whether there is a reduction
in the incidence of cervical cancer due to vaccination.

Even as their effectiveness and usefulness remains unproven information on the
adverse effects of these vaccines are pouring in from all quarters. The tally in US
alone crossed the mark of 17000 adverse effects (as reported under the voluntary
adverse effects reporting system); and even the US FDA gave a hearing to health
advocates to present the case against the vaccines on March 12, 2010. The adverse
effects include heart, immune, blood clotting, respiratory, nervous, digestive and
musculoskeletal systems and occur with far greater frequency than those observed
with any other vaccines. Many experts and established medical journals have
already termed it the biggest public health experiment.

In the public health system of India this vaccination will prove to be an expensive
and hazardous exercise. These vaccines at best protect against two sub types
among 15 which are associated with cervical cancer and hence ideally women will
have to undergo pap smear tests for an effective cancer control strategy along with
various hygiene and nutrition related strategies. Unfortunately, there is no
investment in screening which can help the adult population today.

We demand:

1. Complete suspension of all studies and trials with Gardasil and Cervarix and
suspension of their licence for marketing in India till such time that a public
enquiry is held on their licensing in violation to the India law.

2. Proper enquiry in the deaths in Khammam that have been dubbed as suicides.
Unless it becomes clear that the vaccine has no impact on the mental health of
girls the project authorities cannot be absolved of the blame.

3. Each vaccinated girl be examined by independent authority to assess the range
and incidence of side effects. While this will provide the much needed
information about vaccine safety it will also detail the care that these girls
require and the compensation they and their families deserve for having been
actively misled.

4. Proper long term follow up of the vaccinated girls till they get married and have
children and booster doses at the right time free of cost, with full informed
consent for those girls who wish to continue vaccine protection.
Unless the government details a plan for cervical cancer control, with full
compliment of boosters, screening and treatment this project is sheer
experimentation with innocent, vulnerable and poor people of the society who can
not afford this expensive vaccine. According to us the government is
constitutionally bound to take care of the life of all citizens and not subject them
to new medical problems at the behest of foreign NGOs.

Sama All India Democratic Women’s Association Saheli
All India People’s Science Network Jan Swasthya Abhiyan

Ellen


HPV vaccin

Alles-in-één-filmpje over risico's HPV met getuigenissen van slachtoffers!:

Link

directe link naar video: Link 2

Paul


ChristenUnie wil duidelijkheid over onderzoeksaanpak RIVM

De Tweede Kamerleden Joël Voordewind en Esmé Wiegman willen dat de Ministers Klink en Rouvoet duidelijkheid geven over de onderzoeksmethode van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit onderzoekinstituut doet onderzoek naar baarmoederhalskanker bij minderjarige meisjes. Joël Voordewind: ,,Deze meiden worden beloond met een cadeaubon voor het afstaan van hun dna-materiaal die tot 15 jaar kunnen worden opgeslagen. Ik maak me zorgen over hun privacy. De vragen, die gaan over mogelijke seksuele ervaringen, getuigen van een eenzijdige seksuele opvatting. Ik wil van het kabinet duidelijkheid of deze onderzoeksaanpak wettelijk gezien wel door de beugel kan.” De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld.

Vragen van de leden Voordewind en Wiegman-van Meppelen Scheppink (beiden ChristenUnie) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister voor Jeugd en Gezin over de HPV-enquête van het RIVM.

1.Bent u bekend met de HPV-enquête van het RIVM die is toegestuurd aan meisjes van 15 en 16 jaar?
2.Wat vindt u van de kritiek van de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) dat de voor minderjarige meisjes toegankelijke vragenlijst van een eenzijdige seksuele opvatting uitgaat? Zijn ouders niet te beperkt geïnformeerd over de inhoud van deze ongevraagde enquête? Wordt hierbij de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) niet te vrij geïnterpreteerd?
3.Vindt u de beloningsprikkel van een cadeaubon van tien euro in ruil voor het afgeven van DNA-materiaal via een ‘vaginale brush’ door het RIVM gepast?
4.Is het wettelijk toegestaan dat het RIVM het materiaal 15 jaar bewaart? Is het noodzakelijk om deze gegevens zolang te bewaren? Welke privacywaarborgen zijn er bij deze databank?

Bron: Link

Paul


RIVM eindelijk onder vuur

Anneke


Eerlijke informatie over de risico's van HPV-vaccinaties vind je hier

Een goede site geheel gericht op de HPV-vaccinaties:
http://www.vaccinatieschade.nl

http://www.meidenpasop.nl
(Van de 'Nederlandse Vereniging Kritsch Prikken')

Site van de Schrijfster van het Boek 'Wat je niet wordt verteld over Vaccinaties': http://www.verontrustemoeders.nl

Paul


RIVM legt 15 jarige meisjes Onetisch onderzoek voor en gaat hun DNA 15 jaar lang opslaan!

Zie s.v.p. onderstaande informatie over de Onsmakelijke, onethische en bemoeizuchtige HPV-enquete voor 15 jarige meisjes door het RIVM! 15 jarige meisjes wordt ook gevraagd om een 'vagina brush' af te geven... en dat DNA materiaal zal dan 15 jaar lang door het RIVM bewaard worden De meisjes krijgen als zij hun DNA afstaan een cadeau-bon van 10 Euro. Wordt hun DNA ook in andere data-banken opgeslagen of aan andere databanken gelinkt... en wie mag hun DNA en intieme gegevens allemaal
inzien? 

Link

Paul


Rapport: Sanofi maakte illegale reclame voor vaccin

Opnieuw heeft een farmaceut illegale reclame gemaakt voor een vaccin tegen baarmoederhalskanker. Sanofi Pasteur MSD paaide artsen met geschenken, betaalde voor artikelen in publieksbladen en probeerde politici te beïnvloeden.

Link


HPV-campagne tegengas.. Help je mee?

“In april, mei en oktober 2010 zullen de eerste meisjes van 12 jaar tegen HPV worden gevaccineerd. Ook worden opnieuw de meisjes van 13 t/m 16 jaar opgeroepen die verleden jaar hun HPV vaccin hebben geweigerd. Omdat het opkomstpercentage bij de vorige campagne is blijven steken bij zo’n 50%, terwijl gerekend was op minimaal 70%, heeft het RIVM besloten nu het reclamebureau Combat in te schakelen voor een nieuwe campagne. Directeur Roel Coutinho kondigde tijdens een spreekbeurt eind oktober 2009 in de Leidse Universiteit aan, dat er nu op emoties zal worden gespeeld door vrouwen in beeld te brengen die zelf baarmoederhalskanker hebben. Het wordt tijd voor tegengas.

Link

Geert


Experts warn against at home smear test

Cervical cancer experts have warned young women against buying DIY smear tests over the internet.


Rechtzaken baarmoederhalskankervaccin

De eerste twee rechtszaken gaan beginnen. Het lijkt allemaal niet meer te stoppen.

Link

Het verhaal van Jenny Tetlock staat hier: Link

Ellen


Blog RIVM

Op dit blog kunnen we "in discussie gaan" met het RIVM (want hoogstwaarschijnlijk gestandaardiseerde /geprogrammeerde/ robotachtige antwoorden):

Link

Ellen


Kritische noten - vaccinaties

Superinteressante site van dr. Ellorene Westerhout met véél informatie over vaccins en vaccinaties:

Link

Ellen


Documenten FDA Gardasil / Cervarix

Eventueel te downloaden, de site is nogal traag. Janny is nog wat rapporten aan het uitwerken, allemaal levensbedreigende situaties na Cervarix...

Link

Ellen

--

Reaktie RIVM

Beste Annelies,

Het vaccin Cervarix is heel nauwkeurig getest en is veilig. De stoffen die er in zitten zijn niet schadelijk voor het mensenlijk lichaam.
Het HPV team van het RIVM.

Reaktie Janny op dit antwoord:

Als de stoffen die in Cervarix zitten niet schadelijk voor het lichaam zouden zijn, hoe is het dan mogelijk dat er zoveel gevallen van Anaphylactic reaction en Dyspnoea worden gemeld. Gevallen die aangemerkt worden als levensbedreigend en waarbij meisjes adrenaline toegediend krijgen. Uw bewering dat het vaccin heel nauwkeurig getest en veilig is, is niet waar. Dat weet U, dat weet ik en dat weten heel veel andere mensen. Het monitoring programma dat de bijwerkingen nauwkeurig in kaart brengt, was een voorwaarde toen Cervarix in het RVP opgenomen werd, omdat er nog heel veel onbekend is over de bijwerkingen.


Lenteweer op komst

Twijfels over de komende HPV-ronde

Gisteren is er een open brief aan R. Coutinho uitgegaan (tegelijkertijd ook aan de pers, tv, tweede-kamerleden e.a.) waarin hij geconfronteerd wordt met geconstateerde pertinente onwaarheden in de folder “Prik en bescherm” van het RIVM. Onder het kopje “Vragenrondje” troffen wij o.m. de volgende vraag aan, “Zijn er mensen gestorven door de inenting”? Het antwoord luidde, “Nee, er is nooit iemand overleden door een HPV-inenting. Ook niet in het buitenland….”. Bij de brief is bewijsmateriaal gevoegd over minstens 61 overleden meisjes en maar liefst 17.500 geconstateerde ernstige bijwerkingen (registratiesysteem VAERS).

Link

Annabelle


Critici baarmoederhalskankervaccins mogen eindelijk hun rapport aan
de FDA presenteren

Little Women with Big Voices Expose HPV Vaccine Dangers

Called the “Little Women,” six women who have spent the past three years listening, documenting and researching parental concerns about Gardasil have been invited to formally present their information to the FDA on March 12. FDA participants include the Office of Communication, Outreach and Development / Center of Biologics (CBER), Office of Biostatistics and Epidemiology, and Office of Vaccines Research and Review.

The women making the presentation on behalf of the parents whose daughters have died or have been injured by the HPV vaccines are: Karen Maynor; mother of the late Megan Hild, New Mexico; Rosemary Mathis: whose daughter Lauren was adversely injured, North Carolina; Freda Birrell; political activist and lobbyist, Scotland and the United Kingdom; Leslie Carol Botha; broadcast journalist, Colorado; Cynthia Janak: research analyst, Illinois; and Janny Stokvis: research analyst, Netherlands. Over 17,500 adverse reactions and 61 deaths have been reported to VAERS (estimated 1 to 10% of the population reporting). The National Vaccine Information Center (NVIC) has posted 272 VAERS reports of abnormal pap tests post-vaccination. Reports of deaths and injuries are now coming in from the United States, New Zealand, Australia, United Kingdom, France, Germany, Spain and India.

Birrell has compiled 40 pages of reports of deaths and injuries from the above countries for the FDA. Stokvis and Mathis have compiled data of vaccine injuries and deaths from VAERS. Botha is presenting studies on menstrual cycle evaluation to prevent vaccine injury – and the impact of aluminum on the endocrine system. Janak has researched vaccine ingredients and believes that she has found the reason as to why “healthy” girls have been injured or have died suddenly and unexpectedly within days weeks, months or potentially years after vaccination.

The group has prepared a power point presentation for the FDA “listening session.” Each
participant will receive a file with over 236 pages of research, data and parental concerns. As soon as the Webinar is over, the group will be releasing their data and research to the public and to the media. The group was dubbed “Little Women” by the FDA who is impressed with the women’s research and how quickly they mobilized a global movement of parents concerned about the safety and efficacy of the HPV vaccines.

Meer info hier: Link

Ellen

--

Vertaling van dit stuk is welkom voor gebruik op leefbewust.com

Ron


Promotie: Seksueel gedrag en HPV bij jonge vrouwen

Een genitale infectie met het humaan papillomavirus (HPV) is een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen onder seksueel actieve jonge vrouwen. In de studies van dit proefschrift is gekeken naar factoren die samenhangen met het vóórkomen van HPV bij vrouwen van 18-29 jaar, het oplopen van een infectie en het opruimen ervan.

De factoren die onafhankelijk van invloed waren op HPV-infectie waren met name gerelateerd aan seksueel gedrag. Binnen de studies is gebruikt gemaakt van vaginale zelfsampling. Deze methode kan in de toekomst wellicht bijdragen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

HPV-type 16 en 18 zijn samen verantwoordelijk voor de meerderheid van de gevallen van baarmoederhalskanker en de voorstadia ervan. Daarom zijn er tegen deze typen vaccins ontwikkeld. Bij ouders van kinderen tussen 10 en 12 jaar en bij studenten is de kennis van de relatie tussen HPV en het ontstaan van afwijkingen aan de baarmoederhals in kaart gebracht. Verder is er gekeken naar de vaccinatiebereidheid in deze groepen.

Om seksueel actieve vrouwen te kunnen adviseren over vaccinatie is er een model gemaakt dat de schatting weergeeft van de kans om HPV 16- en/of HPV 18-positief te zijn.

UMC St Radboud Nijmegen


Nieuwe propaganda campagne RIVM speelt op de vrouw

Minder saaie wetenschappers die uitsluitend feitelijke informatie geven en meer gewone mensen 'van vlees en bloed' die vertellen over de gevaren van baarmoederhalskanker en het vaccin ertegen.

Link


Inwendige bestraling geeft minder bijwerking

Als vrouwen met baarmoederkanker worden bestraald via de vagina, hebben ze daarna minder last van bijwerkingen.

Link


Zeg NEE tegen HPV - Zeg NEE tegen 't vaccin

Via een tsunami aan reclamespotjes, advertenties, tv-reportages, zal je onder druk worden gezet om je te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker

MAAR

Ze vertellen je NIET over de nadelen die deze prik (3x) voor je gezondheid kan hebben

Ze vertellen je NIET dat er alleen al in Amerika vorig jaar bijna 50 meisjes gestorven zijn kort nà het vaccineren

Ze vertellen je NIET dat dit vaccin volstrekt overbodig is omdat:

> Baarmoederhalskanker een van de minst dodelijke ziekten is, die perfect onder controle is te houden mits regelmatig uitstrijkje...

> De vaccins niet effectief zijn, ze bevatten alweer een verontrustende cocktail chemische troep tot en met kwik, ze kosten 125 euro per shot, dus samen 450 euro, ze zijn een aanslag op de vruchtbaarheid, ...

> Er is niet één officiële studie die het nut bewijst. Niet één studie !

Wil jij als proefkonijn fungeren?

We vragen je met klem je eerst grondig te informeren, ga op internet, bekijk de vele filmpjes op youtube en neem dan pas een beslissing....

Praat erover met je vriendinnen, klasgenoten, ouders want het gaat hier om JULLIE GEZONDHEID !

Voor meer informatie:
www.verontrustemoeders.nl
www.verontrustevaders.nl

Ellen


Farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline heeft regels geschonden bij het aanprijzen van een vaccin tegen baarmoederhalskanker

Farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline heeft regels geschonden bij het aanprijzen van een vaccin tegen baarmoederhalskanker. De producent van het kankervaccin Cervarix heeft de Geneesmiddelenwet overtreden bij de promotie van het middel. Het bedrijf heeft onder meer verboden reclame gemaakt bij verpleegkundigen en inkoopkortingen gegeven aan bedrijven die het vaccin wilden verkopen.

Link

Ellen

--

Mijn repliek: De 'voorlichtingscampagne' voor de meisjes van 12 jaar is een RECLAMEcampagne door RECLAMEbureau Combat. Analyse van het mediaplan laat zien dat dit een MILJOENENbudget betreft. Van ONZE belastingcenten. Vanwaar die verbetenheid om de Nederlandse moeders van de toekomst te injecteren met een vaccin dat wereldwijd heeft getoond desastreuze gevolgen te hebben? Die schade is er, hoe hard het RIVM dat ook ontkent. En waarom steeds zo stiekem? Het Belgische GSK-overheid contract vermeldt exact wat de minister wel en niet mag zeggen. De PRODUCENT bepaalt?!

Wat kan hier nog meer het daglicht niet verdragen?
Mijn research zegt: Heel wat!

Love, Light & Laughter,

Desiréé


Dr. Hans Moolenburgh en het HPV – ABC..

Binnenkort starten nieuwe rondes HPV-vaccinaties, op zijn zachtst gezegd, controversieel.. De uitspraak van een dokter: “…Het is echter gebleken dat de vaccinaties allesbehalve onschuldig zijn. Er vallen doden. Er zijn nu al ernstige en soms blijvende afwijkingen zoals verlammingen. Er zijn zelfs vermoedens dat het aantal gevallen van baarmoederhalskanker zal stijgen.” Deze dokter is Dr. Hans Moolenburgh, waarover zometeen meer.

Link

Ellen


Vlaamse overheid gaat meisjes op school met HPV-vaccin inenten!

De Vlaamse overheid gaat 12-18 meisjes op school gratis laten inenten tegen baarmoederhalskanker zodat er een veel hogere vaccinatie-graad kan worden bereikt:

Link

Onze buren hebben dus ook informatie-hulp nodig omtrend de gevaren van het HPV-vaccin...

Vriendelijke Groet,

Paul


Waarschuwingen Gardasil genegeerd, aldus onderzoekster

Julie Smith, onderzoekster en oprichtster van een Nieuw-Zeelandse website (offtheradar.co.nz) die speciaal opgezet is om informatie te geven over het HPV-vaccin Gardasil, zegt dat bezorgde ouders contact met haar hebben gezocht omdat ze willen weten hoe ze kunnen  bijdragen aan de terugroeping van het vaccin uit Nieuw-Zeeland.

Link


De overheid als schapenherder

Hoe krijg je veel jonge schaapjes over de dam voor een baarmoederhalskankervaccinatie. Door internet was de vorige campagne niet echt succesvol dus wordt er wederom een zak belastinggeld doorheen gejaagd om de kudde te lokken. Volksmenners van de RIVM zijn er klaar voor, in dit uitgelekte mediaplan kun je goed zien welke media hand- en spandiensten gaan verrichten.

Slaap zacht, big pharma en de RIVM waken over uw gezondheid

kuch

Ron

download media plan

http://www.leefbewust.com/rivm2010.pdf


Gezocht slachtoffers van bijwerkingen na Cervarix of Gardasil vaccinatie

"Ik ben op zoek naar ouders van meisjes die erge bijwerkingen hebben gekregen na hun Cervarix of Gardasil vaccinatie en die hun verhaal willen vertellen, kan ook anoniem"

Link


Onderzoek uitstrijkje betrouwbaarder door DNA-test

Een extra, makkelijk uit te voeren DNA-test op al afgenomen uitstrijkjes kan het bevolkingonderzoek naar baarmoederhalskanker betrouwbaarder maken en minder belastend voor de patiënt.

Link


Nieuwe test uitstrijkje maakt bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker betrouwbaarder

Een extra, makkelijk uit te voeren DNA-test op al afgenomen uitstrijkjes kan het bevolkingonderzoek naar baarmoederhalskanker betrouwbaarder maken en minder belastend voor de patiënt. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van Nan Yang. Yang promoveert op 25 januari 2010 aan de Rijksuniversiteit Groningen in de Medische Wetenschappen.

Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd Nederlandse vrouwen baarmoederhalskanker. Om de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, worden in Nederland vrouwen tussen de dertig en zestig jaar elke vijf jaar opgeroepen om een zogenoemd uitstrijkje te laten maken. Laboranten en pathologen kijken onder de microscoop of de cellen in dit uitstrijkje afwijkend zijn, wat op beginnende baarmoederhalskanker kan wijzen.

Toch krijgt een kleine groep vrouwen een vals-positieve uitslag: onder de microscoop lijken er wel afwijkende cellen te zijn, maar de vrouwen hebben geen baarmoederhalskanker. Pas na een uitgebreider onderzoek van de baarmoedermond (colposcopie) kan worden vastgesteld of vrouwen inderdaad kanker hebben. Tevens zijn er vals-negatieve uitslagen, waardoor patiënten met een afwijkende baarmoederhals worden gemist.

Extra test

Nan Yang ontdekte tijdens haar promotieonderzoek dat een makkelijk uit te voeren DNA-test op de al afgenomen uitstrijkjes het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker betrouwbaarder kan maken.

De zogenoemde DNA-methylatietest is bruikbaar voor uitstrijkjes die verdachte cellen laten zien. De methylatietest toont aan of bepaalde kankeronderdrukkende genen uitgeschakeld zijn door een methylgroep. Als dat zo is, wijst dat op een vroeg stadium van baarmoederhalskanker. De methylatietest kan honderden uitstrijkjes tegelijkertijd analyseren.

Vrouwen met een uitstrijkje dat er onder de microscoop verdacht uitziet én een afwijkend methylatiepatroon heeft, kunnen vervolgens direct verwezen worden naar de gynaecoloog voor een onderzoek van de baarmoedermond (colposcopie) en behandeling in dezelfde procedure. Dit betekent dat de patiënt een keer minder naar het ziekenhuis hoeft te komen en sneller behandeld kan worden.

HPV-detectie

Verder kan de methylatietest ook gebruikt worden in combinatie met een test die het virus detecteert dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, het zogenoemde humaan papillomavirus (HPV). Hierdoor zou je de ziekte in een vroeger stadium kunnen opsporen. Vervolgonderzoek moet uitwijzen of de methylatietest gevoeliger kan worden als er meer verschillende genen worden onderzocht. Ook moet de methylatie nog zijn nut op grote schaal bewijzen in het huidige bevolkingsonderzoek.


De vorm van prikenbescherm.nl

Laten we voor de verandering eens gaan kijken naar wat vormgeving ons kan leren over de huidige HPV-aanval. Want wat ze tegenswoordigs allemaal wel niet kunnen, in de reclame. Pakt U http://www.prikenbescherm.nl er even bij?

Link

Geert


Reclamebureau moet tienermeiden lokken voor prik

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft voor een nieuwe inentingscampagne tegen baarmoederhalskanker een reclamebureau in de arm genomen. Dat moet er met meer emotie voor zorgen dat meer meiden komen opdagen voor de prik.Aldus de telegraaf. Ik kon het niet laten om de rest van berichtje enigszins te verbeteren met wat zwarte humor (hopelijk ga ik niet te ver). Dus voor het echte bericht zie de link onder dit bericht.

Link

Geert


Nieuwe Strategie RIVM voor HPV-vaccinaties

Drol Couthino: „Een losse opmerking van een moeder telt op internet net zo zwaar als een analyse van een deskundige. We waren ons gezag kwijt.” Het bureau ComBat, gespecialiseerd in jongerenreclame, helpt nu om de regie terug te krijgen. „Op feiten alleen win je het niet”, aldus ComBat-adviseur Marjon Huibers. „Je moet meer met emotie werken.”

Link

Vorig jaar probeerde het RIVM nog meisjes over te halen zich met het omstreden en onveilige HPV-Baarmoederhalskanker-vaccin te laten injecteren...door I-Pods te verloten onder de
meisjes die zich hadden laten vaccineren!

Link | Link

De GGD's gebruikten zelfs kreten als 'je hoeft je ouders geen toestemming te vragen voor het halen van deze vaccinatie'!

Link

Zie ook deze hyves waar jonge meiden worden opgeroepen om zich wel/niet te laten vaccineren met dat HPV-vaccin:

Link

Petitie voor Betrouwbaarheidsonderzoek naar het HPV-vaccin: Link

Paul


Op naar de volgende vaccinatieronde: helpt u mee?

Wat? Alweer een item over vaccinaties? Jazeker, lieve lezers. Uw overheid en haar vriendjes in het bedrijfsleven hebben u nog lang niet genoeg centen uit de zak geklopt. En er kan nog veel meer angst gezaaid worden. Zuig het zwoegende gepeupel leeg en jaag ze de stuipen op het lijf. U kent het ondertussen.

Link

Geert


We zullen doorgaan

Er komt een nieuwe campagne voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Meneer Coutinho is teleurgesteld dat bij de vorige campagne slechts de helft kwam opdagen. Eerlijk gezegd weet ik helemaal niet zeker of er daadwerkelijk zoveel mensen zijn komen opdagen.

Link

Geert


Video - Inconvenient Truth About Gardasil & Swine Flu - Barbara Loe Fisher

Barbara Loe Fisher, of the NVIC, talks about the Gardasil & Swine Flu vaccines, its lack of testing, the ignoring of effects on young girls of Gardasil, and that the same thing is happening with the swine flu shot.


Experts Gezondheidsraad kregen geld vaccinmakers

Deskundigen die adviseerden over een vaccin tegen baarmoederhalskanker,
hebben banden met farmaceutische bedrijven.

Link


NVIC Vaccine Risk Report Reveals More Serious Reaction
Reports After Gardasil

NVIC President Barbara Loe Fisher calls for an investigation by Congress and federal health agencies into continuing reports of serious injuries and deaths following Gardasil vaccination. Two mothers of daughters who died or were injured after Gardasil vaccination talk about their experience.


Human granulocytes kill cervical cancer cells


Nieuwe tactiek mbt het RIVM baarmoederhalskankervaccin

Wij hebben vernomen dat het RIVM gaat kiezen voor een andere benadering om het HPV-vaccin in het voorjaar van 2010 met meer succes uitgedeeld te krijgen. Op woensdagavond 28 oktober 2009 betreurde Dhr. Roel Coutinho het tijdens zijn lezing aan de Leidse Universiteit dat er zo weinig meisjes zich hadden laten inenten in het voorjaar van 2009. De nieuwe benadering zal zijn om gebruik te maken van verhalen van dames met de ziekte baarmoederhalskanker en deze te tonen via de media om zo de meisjes naar de vaccinatieplaatsen te krijgen. Het is maar dat u bent voorbereid, wij noemen dit inspelen op emotie! Angst zaaien is ook een manier en het is nog steeds zo dat angst een slechte raadgever is!

Hoe kunnen wij dit zo stellig beweren? Samen met Désirée Röver en Martin de Munck was ik aanwezig tijdens deze lezing, dus wij hebben het uit de eerste hand vernomen. Daarnaast viel het op dat kritische vragen van onze zijde direct van tafel werden geveegd en wij niet fatsoenlijk antwoord kregen. De manier zoals er altijd omgegaan wordt met mensen die een andere kant aanreiken! Men is dus duidelijk zeker van het feit dat vaccinaties veilig en effectief zijn en er zijn er nog meer in voorbereiding! Hoe plat moeten wij gespoten worden met stoffen die lichaamsvreemd zijn en ziektekiemen die we juist niet willen krijgen?

De tijd zal het leren!

Anneke Bleeker


Girl Dies within Hours of Cervarix / Gardasil Vaccine

An "urgent" investigation is under way after a 14-year-old girl died shortly after being given the vaccine for cervical cancer. Alistair Bunkall reports.


Lage opkomst prik baarmoederhalskanker

Nog niet de helft van de door de GGD Hart voor Brabant opgeroepen meisjes heeft vorige maand de derde prik tegen baarmoederhalskanker gehaald. 11.000 meisjes tussen de dertien en zestien jaar konden de prik halen.

Link


Baarmoederhalskankervaccin onderzoekster klapt uit de school

Eén van de sleutelfiguren die betrokkken zijn bij het onderzoek naar de belangrijkste baarmoederhalskankervaccins heeft de publiciteit gezocht om het publiek te waarschuwen voor de veiligheid van deze vaccins. Haar naam is Dr Diane Harper en zij heeft zowel als onderzoekster gewerkt voor Merck als voor GlaxoSmithKline. Zij beweert nu dat beide vaccins niet de kans op baarmoederhalskanker verkleinen. Er zijn intussen al minimaal twee meisjes overleden door deze vaccins.

Link

Ron

In Engeland is dit bericht dus heel snel gecensureerd (zie link cached versie). Op een Amerikaanse en Indiase site is het nog wel te vinden:

Link 1

Link 2


Ouders wijten hersenschade tienerdochter aan baarmoederhalskankervaccin

Na een bericht van een veertienjarige meisje dat overleed na het toedienen van hetzelfde vaccin zijn er nu opnieuw ouders die zeggen dat hun dochter schade heeft opgelopen door het Cervarix vaccin. Bij het eerste meisje zou er een tumor hebben meegespeeld maar bij dit meisje is er nog geen andere oorzaak boven water gekomen.

Link


14 jarig meisje overleden na toediening baarmoederhalskanker vaccin

Het overleden meisje was één van de vier meisjes op een school in Conventry (Engeland) die last kregen van bijwerkingen na het toedienen van het vaccin als onderdeel van een nationale campagne.De andere 3 meisjes hadden alleen last van duizeligheid en misselijkheid na het toedienen van het vaccin en hoefde geen behandeling in het ziekenhuis te volgen. De overheid heeft de specifieke serie vaccins die hiervoor zijn gebruikt in quarantaine gezet en doet verder onderzoek. Het Cervarix vaccin is ook het vaccin dat in Nederland wordt gebruikt. In Engeland zijn er intussen 2107 mensen geregistreerd die bijwerkingen kregen na het toedienen van het Cervarix vaccin. Daaronder misselijkheid, koorts en verlamming.

Link


Nieuwe behandelmogelijkheden baarmoederhalskanker

Overlevers van baarmoederhalskanker hebben een licht verhoogd risico op een hartinfarct. Dat blijkt uit het promotieonderzoek van John Maduro. Ook komen bij deze patiënten meer cardiovasculaire risicofactoren voor. Door de introductie van chemoradiatie - het gelijktijdig toedienen van chemotherapie en radiotherapie - is veel vooruitgang geboekt bij de behandeling van baarmoederhalskanker. Toch is er nog steeds veel ruimte voor verdere verbetering van de behandeling, stelt de promovendus. In zijn zoektocht naar een effectievere behandelmethode concentreerde Maduro zich op beïnvloeding van de TNF related apoptosis inducing ligand (TRAIL) route. Het onderzoek biedt geen revolutionaire nieuwe doorbraken, maar laat wel zien dat er nog veel onbewandelde paden zijn in het onderzoek, en dat er geen reden is om te stoppen met zoeken naar mogelijkheden om de behandeling verder te verbeteren.


Naar aanleiding van het stuk over HPV virus en de paddestoel coriolus versicolor

Hallo allen,

De coriolus versicolor is het simpele elfenbankje en is een schelpachtige paddestoel die aan dode bomen groeit in bossen in heel Nederland. Hij heet versicolor omdat-ie meerdere kleuren kan hebben. Zo zijn er bruine, witte en zelfs oranje elfenbankjes. Het paddenstoelseizoen komt er vanaf september aan dus dan kun je in het bos zelf op elfenbankjesjacht. Breek deze harde paddestoelen van de bomen af (maar laat er nog voldoende over voor het bos zelf), was ze thuis en snijd ze in stukjes. Van de stukjes kun je thee trekken.

Het elfenbankje is minstens zo medicinaal als de reishi-paddestoel die ook bewezen kankerremmende en -genezende werking heeft (iets wat ze in China en Japan al duizenden jaren weten; in Japan heet deze paddestoel kawaratake). Deze paddestoel is intelligent en reguleert je immuunsysteem: als het overactief is, brengt het elfenbankje het omlaag; als het onderactief is brengt het het omhoog. Deze paddestoel is eveneens werkzaam tegen allerlei virale, bacteriele en schimmelinfecties, dus bijvoorbeeld ook tegen de Mexicaanse griep waar we allemaal zo bang voor moeten zijn in het najaar.

Wie bang is om de verkeerde paddestoel te plukken in het bos, bedenk dat ALLE boompaddestoelen medicinaal zijn en geplukt kunnen worden. Het elfenbankje heeft een zeer herkenbare vorm en structuur die je niet kunt verwisselen met andere paddestoelen. Zoek via Google-afbeeldingen naar de coriolus versicolor, de kans is erg groot dat je hem herkent omdat je er in je leven al talloze keren achteloos in een bos voorbij bent gelopen.

Mike Donkers


Medicinale paddestoel tegen HPV virus

Onderstaande, in mijn ogen belangrijke zoniet zeer belangrijke informatie, is door Kees Braam, webmaster van Kanker-Actueel, op zijn website geplaatst. Op mijn eigen weblog heb ik er inmiddels ook melding van gemaakt bij het item over HPV: Link

Het RIVM zal hier wel geen ruchtbaarheid aan gaan geven.

Medicinale paddestoel, Coriolus Versicolor (tabletvorm 500 gram), bestrijdt succesvol HPV virus bij patienten met baarmoederhalstumoren en reduceert grootte tumoren en graad van kwaadaardigheid. Na 1 jaar was 91% van het HPV virus verdwenen in suppletiegroep. Aldus gerandomiseerde studie bij patienten met HPV virus en beginnende baarmoederhalskanker. Artikel geplaatst 9 augustus 2009 door Kanker-Actueel.

Lees verder: Link

Hartelijke groet,
Ton Claessen


Pill slimly raises cervical cancer risk

Women taking the birth control pill have a slightly higher risk of cervical cancer, but that risk disappears a decade after they stop taking it, scientists say.

Lees verder


DNA Test Outperforms Pap Smear

Gynecologists hope that a new test for cervical cancer will replace Pap smears in countries that can afford it.

Lees verder


Genetic Differences Help Protect Against Cervical Cancer

Women with certain gene variations appear to be protected against cervical cancer, according to a study led by scientists at Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University and reported in Clinical Cancer Research. Knowing whether or not women have these genetic variants could help physicians to better tailor treatment strategies.Virtually all cases of cervical cancer are caused by persistent infections from several of the human papillomaviruses (HPV) — a family of viruses that also cause common skin warts and genital warts. HPV is the most commonly sexually transmitted infection in young adults, yet only a small subset of these infections lead to cervical cancer. "Some people are better able than others to mount an immune response that suppresses their HPV infection," says Mark H. Einstein, M.D., associate professor of obstetrics & gynecology and women's health at Einstein. "We suspected that this advantage was probably due to variations in genes that play key roles in the body's immune response."To find out, the researchers recruited 480 women and divided them into two groups: those with high-grade cervical intraepithelial neoplasia (CIN), a premalignant condition caused by HPV that can lead to cervical cancer; and a control group of women who had tested positive for HPV but had not developed high-grade CIN.The researchers took cells from the women and looked for genetic differences between the two groups. They focused on a gene called TAP, known to be crucial to the immune system's ability to recognize viruses and eliminate them from the body.

Lees verder


TGen and Washington University Researchers Discover New Approach to Treating Endometrial Cancer

Researchers at the Translational Genomics Research Institute (TGen) today announced a new approach to treating endometrial cancer patients that not only stops the growth of tumors, but kills the cancer cells. In a potentially major breakthrough, TGen scientists and collaborators at Washington University School of Medicine in St. Louis discovered that introducing a particular inhibitor drug can turn "off" receptors responsible for the growth of tumors in a significant number of patients with endometrial cancer. And, they found that the inhibitor drug proved effective even in cancer tumors containing a commonly occurring mutant gene, PTEN, previously associated with resistance to drug treatment. TGen’s findings appear today in a paper published as a priority report by Cancer Research, a Philadelphia-based peer-reviewed journal dedicated to original cancer research. A clinical trial based on the TGen study will start within the next year. Dr. Pamela Pollock, an associate investigator in TGen’s Cancer and Cell Biology Division and the paper’s senior author, led a team that used the latest genome-scanning technology to sequence 116 endometrioid endometrial tumor samples. This work was done in association with Dr. Paul Goodfellow, an expert in endometrial cancer and a professor in the departments of Surgery and of Obstetrics and Gynecology at Washington University. Pollock and colleagues in May 2007 announced that they had discovered previously unrecognized alterations in the fibroblast growth factor receptor 2 (FGFR2) gene. The altered FGFR2 is present in the cancer cells of nearly 15 percent of women with endometrioid endometrial tumors. These kinds of tumors represent 80 percent of all endometrial cancers. By introducing a commercially available inhibitor drug, PD173074, TGen researchers showed that they could stop the growth of tumors, and even kill cancer cells, in cases where the tumors contained the altered FGFR2 gene. The altered gene causes the receptors to get stuck in the "on" position and signal the endometrial cells to grow out of control. "These findings could accelerate the development of new treatments for endometrial cancer because there are already drugs in clinical trials that inhibit FGFR2 function," Pollock said.

Lees verder


Link between nationality and cervical cancer

Gynecological screening tests for cervical cancer have been available to all women in Sweden for almost four decades. Despite this, many immigrant women have a higher risk of developing the disease than Swedish-born women, according to a new study from the medical university Karolinska Institutet.

Lees verder


Study - HPV test beats Pap in detecting cervical cancer

A new study led by McGill University researchers shows that the human papillomavirus screening test is far more accurate than the traditional Pap test in detecting cervical cancer. The first round of the Canadian Cervical Cancer Screening Trial concluded that the HPV test's ability to accurately detect pre-cancerous lesions without generating false negatives was 94.6 percent, as opposed to 55.4 percent for the Pap test.

Lees verder


New technique detects early cervical cancer

The Institute of Cancer Research and The Royal Marsden Hospital have developed a new imaging technique which locates previously undetectable early stage cervical cancers, according to research published in Radiology today (October 21). The pilot study, funded by Cancer Research UK, found the new imaging technology identified small tumours, reducing the need for radical surgery which could lead to infertility.

Lees verder


Twice the risk of cervical cancer despite operation

Women who have had severe cell changes in the cervix and who have been operated on for them run twice the risk of developing cancer later in life, compared with other women. This is shown by research from the Sahlgrenska Academy in Gothenburg Sweeden that is now being published in British Medical Journal. Swedish women are regularly called in for cell tests. In cases where severe changes in cells are discovered, the outer layer of the portio vaginalis is removed in an operation. Annually some 10,000 women in Sweden undergo this operation for cell changes in the cervix. If the cell changes are left untreated, there is a great risk of developing cervical cancer or vaginal cancer. But despite this operation and subsequent monitoring, these women still face 2.5 times the risk of developing cervical cancer or vaginal cancer compared with other women. This is shown in a Swedish study now being published in British Medical Journal. “It is remarkable that the risk of cancer continues to be elevated even though the sections of the tissue where cervical cancer usually starts have been removed,” says the study’s lead author, Björn Strander, a doctoral candidate at the Sahgrenska Academy and chief physician at the Oncology Center for the Western Sweden health-care region.

Lees verder


Genetic Predictors of Esophageal Cancer Identified

Researchers have identified 11 genotypes that may increase esophageal cancer risk, according to research published in the November issue of Cancer Prevention Research, a journal of the American Association for Cancer Research. "We observed a significantly increased risk of esophageal cancer with increasing numbers of risk genotypes," said Yuanqing Ye, Ph.D., an instructor in the Department of Epidemiology at the University of Texas M. D. Anderson Cancer Center. Major risk factors for esophageal cancer include obesity, smoking and gastroesophageal reflux disease. Compared to the high prevalence of these risk factors in the general population, the incidence rate of esophageal cancer is low, indicating that a small percentage of people are genetically predisposed to develop esophageal cancer.

Lees verder


Gene Variations Alter Risk of Esophageal Cancer

Variations in a common gene pathway may affect esophageal cancer risk, a dangerous and rapidly increasing type of cancer, according to research by scientists at The University of Texas M. D. Anderson Cancer Center. Results of the study, which is the first to look at the association between variations in genes related to microRNAs (miRNAs) and esophageal cancer, are published in the November issue of Cancer Prevention Research, a journal of the American Association of Cancer Research. "Previous research has shown miRNAs control approximately one-third of human genes and may play a part in cancer risk," said the study's lead author, Xifeng Wu, M.D., Ph.D., a professor in the Department of Epidemiology at M. D. Anderson. "But whether genetic variants of miRNA-related genes influence esophageal cancer has largely remained unknown." To examine the potential roles of these variations in esophageal cancer, researchers looked at the relationships among 41 single-nucleotide polymorphisms (SNPs) in 26 miRNA-related genes and risk of esophageal cancer. SNPs are places in the human genome that vary by a single DNA chemical building block or nucleotide.

Lees verder


Stress may increase a woman's risk of developing cervical cancer

A woman's daily stress can reduce her ability to fight off a common sexually transmitted disease and increase her risk of developing the cancer it can cause, according to a new study. No such association is seen, however, between past major life events, such as divorce or job loss, and the body's response to the infection.

Lees verder


New research findings may enable earlier diagnosis of uterine cancer.

Cancer of the uterus (womb) is the commonest gynaecological malignancy in the West. Research carried out at the University of Gothenburg has now identified a gene that may simplify future diagnosis. Cancer is a genetic disease. It occurs when changes take place in the genes that regulate cell division, cell growth, cell death, cell signalling and blood vessel formation – either due to mutations caused by external factors such as smoking or radiation, or due to inherited changes. This interaction between defective genes and environmental factors means that cancer is an extremely complex disease. Cancer of the uterus, or endometrial carcinoma, is no exception.

Lees verder


 

 


 


View My Stats