Nieuws complementaire geneeswijzen


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Waterstofperoxide slikken kan dodelijk zijn

Uit een studie online gepubliceerd in Annals of Emergency Medicine blijkt dat hoge concentraties waterstofperoxide, gepromoot in sommige alternatieve geneeskundige kringen, als natuurlijke reiniging leiden tot tal van levensbedreigende situaties of zelfs de dood ("Outcomes Following High Concentration Peroxide Ingestions").

Lees verder


Lezing Hans Moolenburgh (2016)

Huisarts dr. Hans Moolenburgh en auteur van verschillende boeken, waaronder 'U kunt meer dan u denkt', heeft veel gezien en meegemaakt in ruim vijftig jaar artsenpraktijk. Hij zag klachten ontstaan en veranderen en ontdekte de invloeden van onze maatschappij. Op 30 januari 2016 gaf Hans Moolenburgh een lezing in Amersfoort waar hij zijn kennis en visie op onze gezondheid, ziekte en tendensen deelde.


Waarom zijn sommige natuurlijke geneesmiddelen onwettig ?


Charcot en de elektrische behandeling van ziekten

Op de terugweg is het de uitzending ďn'est pas fou qui veutĒ van Ophťlie Vivier op France Inter die een lans brak voor de psychoanalyse van Freud. Tegenwoordig weten we dat de hysterie van zijn rijke patiŽnten onder meer veroorzaakt werd door de modieuze korsetten die ze in tweeŽn deelden.

Lees verder


Onze visie op welzijn - Rein Roos

Het zonnestelsel gedraagt zich als een gong of een klankschaal. Deze worden wereldwijd gebruikt voor meditatie, muziek, ontspanning en persoonlijk welzijn. Aangeslagen zorgt de schaal voor de fundamentele frequentie, de trillende rand geeft harmonische boventonen, een cymatisch systeem. In geval van het ďzonnestelselĒ zorgt de Zon voor de aanslag, in de vorm van emissie punten, de zonnevlekken. Zijn er veel zonnevlekken, dan wordt de Aarde warmer. Zijn ze afwezig, dan koelt de Aarde snel af. Dat was het geval tijdens het Maunder's minimum (1645-1715).

Lees verder


Leverkanker en de Chinese geneeskunde - Rein Andrť ROOS

Jaren geleden werden wij als traditionele Chinese geneeskundige therapeuten geconfronteerd met terminale leverkanker geconstateerd bij vriend en collega Kees. Ze was ontstaan na een dikke darmkanker behandeling. De plaats van de kanker in de lever was zodanig dat operatie uitgesloten was. In de traditionele geneeskunde wordt het verdedigings stelsel gezien op een wijze die doet denken aan het geschrift van Sun Zi (544Ė496 BCE) ''De kunst van het oorlog voeren''. Sun Zi wijst met nadruk erop dat een overwinning zonder oorlogshandelingen verre boven alles te prefereren is.

Lees verder


Geneeskracht, Quantumgenezing- deel IV

Onderzoek naar wonderbaarlijke genezingen heeft aangetoond, dat de patiŽnt een plotselinge verandering in zijn of haar onderbewustzijn meemaakt; een zgn. quatumsprong! Sinds mensen heugenis wordt al van een genezende kracht gebruik gemaakt in bijna alle landen en culturen zonder dat men de aard ervan volledig begrijpt. Helaas, worden de successen doorgaans weggeredeneerd, gebagatelliseerd, verdonkermaand en genegeerd door velen die de traditionele geneeskunst aanhangen.

Lees verder


Grootmoeders tips - terug naar de bron

Aardappelsap bij brandend maagzuur. Honingthee bij verkoudheid. Azijnsokken bij koorts. Gezondheidsklachten werden vroeger anders aangepakt dan nu. Volgens gezondheidsjournalist Stan van Eck is het tijd voor eerherstel voor de tips uit grootmoeders tijd.

Lees verder


Video - Presentatie Dr. Darren Schmidt

In deze presentatie praat Dr. Darren Schmidt over de "verenigde fusica". Hiermee bedoelt hij het samen komen van de fysica van het grote en het kleine. Hij vertelt hoe Nassim Haramein een aantal jaar geleden dit wiskundig model herontdekte. Met betrekking tot onze gezondheid is eerst de fysica van belang in verband met ons energieveld. Chemie komt op de tweede plaats, gevolgd door de biologie. Verder bespreekt hij het verschil tussen verschillende energiegolven; die 1 is helend en de ander niet. Ook praat hij over de helende kracht van kristallen en hoe de helende werking van kristallen en laser samenkomt in een apparaat dat hij in zijn praktijk gebruikt.

Lees verder


Video - Pai-Da Therapie

Een oude Chinese methode van kloppen en slaan op je huid om de toxine restanten op te ruimen en zo de Qi energie door de meridianen in je lichaam te verbeteren.

Lees verder


Discriminatie CAM-arts druist in tegen Europese richtlijnen

Btw heffing maakt integrale geneeskunde kind van de rekening

Geheel tegen de regels van de Europese Commissie laat de Nederlandse regering per 1 januari 2013, de CAM-artsen btw heffen over hun werk. In de btw-richtlijn (Artikel 132, lid 1, onderdeel c) staat dat de lidstaten vrijstelling verlenen voor de medische verzorging, in het kader van de uitoefening van medische en paramedische beroepen als omschreven door de betrokken lidstaat. In vervolg op het lente-akkoord heeft het parlement met ingang van 1 januari 2013 een wet aangenomen die de vrijstelling van btw - voor gezondheidskundige verzorging van de mens - onder meer voor de CAM-artsen opheft. Dit is reden voor de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG) om de overheid te dagvaarden; haar leden vallen onder deze regeling. Op woensdag 18 september 2013 vindt de hoorzitting plaats in het gerechtsgebouw in Den Haag.

Lees verder


Alternatief medicijngebruik hoog onder kinderen met chronische aandoeningen

Communicatiekloof toont dat artsen nodig openlijk moeten praten over het gebruik van alternatieve geneeskunde.  Kinderen die regelmatig specialisten consulteren voor chronisch medische aandoeningen gebruiken ook aanvullende medicamenten in hoge mate, toont recent onderzoek aan van de Universiteit van Alberta en de Universiteit van Ottawa. Ongeveer 71 procent van pediatrische patiŽnten bezoeken verschillende gespecialiseerde klinieken in de Stollery Children's Hospital in Edmonton waar alternatieve geneeskunde gebruikt wordt, terwijl het gebruik op het Children's Hospital van Eastern Ontario in Ottawa 42 procent bedroeg. Bijna 20 procent van de gezinnen die deelnamen aan het onderzoek hebben dat nooit verteld aan hun arts of apotheker over het gelijktijdig gebruik van voorgeschreven en alternatieve medicijnen. Sunita Vohra, onderzoeker bij de faculteit van geneeskunde & tandheelkunde in het U A, was de hoofd onderzoeker van de studie, die onlangs werd gepubliceerd in de peer-reviewed tijdschrift Pediatrics. Haar mede-onderzoeker was W. James King van de Universiteit van Ottawa.

Lees verder


De Chinese geneeskunde geeft geheimen door aan wetenschappers aan het The Scripps Research Institute

Het atoom mechanisme van het 2 hoofdige molecuul afgeleid van Chang Shan, een traditioneel Chinees kruid, is ongekend gedetailleerd weergegeven. De mysterieuze inwendige werking van Chang Shan - een Chinees kruiden medicijn, gedurende duizenden jaren gebruikt ter behandeling van malaria-achtige koortsen, is ontsluierd dankzij een hoge-resolutie structuur opgelost door The Scripps Research Institute (TSRI). Deze week in het tijdschrift Nature beschreven, toont de structuur in atomair detail hoe een twee-hoofdige verbinding afgeleid van het werkzame bestanddeel in Chang Shan werkt. Wetenschappers wisten dat deze samengestelde, genaamd halofuginone (een afgeleide van de febrifugine), delen van het immuunsysteem kan onderdrukken ó maar niemand wist precies hoe.

Lees verder


The Secrets of People Who Never Get Sick by Gene Stone

Written by Gene Stone, a bestselling health-savvy journalist who's investigated, firsthand, virtually every form of regimen, diagnostic test, therapy, and fad, The Secrets of People Who Never Get Sick, a fascinating and original book of science, tells the stories of 25 people who each possess a different secret of excellent health—and shows how we can all use these insights to change our lives for the better. Meet Bill Thompson, an entrepreneur in his early sixties who has the EKG of a 20-year-old and hasn't had a cold in over two decades Bill's secret? Every morning he dunks his head in a basin of warm water and hydrogen peroxide, a powerful natural germ killer that has the added benefit of making Bill feel as invigorated as a teenager when he comes up for air. Meet Dr Robert Fulford, whom Andrew Weil considered one of the world's greatest healers, and who, even into his nineties, continued to see patients and was healthier than most people half his age. His secret: a daily set of stretching exercises that he claims stimulate the body's life force, a force too easily blunted by illness, trauma, and even bad breathing habits. Meet Barbara Pritzkat, a now 83-year-old archaeologist with incredible stamina and health, who attributes her well-being to a morning tonic of brewer's yeast—a treasure trove of B vitamins that's also protein-rich and a good source of selenium, copper, iron, zinc, and other minerals. The stories make it personal; then comes the science, the authority (with experts' conflicting opinions on if and how it really works), and the nuts and bolts—how to bring each secret into your own life. From probiotics to veganism to a daily dose of garlic, from yoga to cold showers, it's an invaluable list: 25 secrets to health, and how to make each work for you.


Alternatieve geneeswijzen? Kwakzalverij?

Ik vind dat ik u even moet waarschuwen. Ik stuitte vandaag namelijk op een artikel met de titel “Bezuinig op alternatieve geneeswijzen” en aangezien dat mij nogal raakte, wil ik het ook met u delen. Dat is schrikken, vindt u niet? Blijken grote groepen mensen zich al eeuwenlang met totale onzin en absoluut niet werkende geneeswijzen bezig te houden. Is dat even een flinke afgang?

Volgens een of ander (opzettelijk) totaal verdwaald schaap met de naam Cees Renckens doen alternatieve behandelingen helemaal niets omdat ze volgens deze held geen “medisch aantoonbaar” effect hebben. En daarom moeten ze dus ook per direct geschrapt worden, zodat er een kwart miljard euro bezuinigd kan worden.

Daarbij vraag ik mij af wat farmaceutische handpoppen als Cees Renckens precies vinden van het zogenaamde “placebo-effect”.

Lees verder

Geert


Hulda Clark


Verenigd Koninkrijk behoudt homeopathie in de NHS

Ondanks de veelvuldig uitgesproken tegenstand in het Science and Technology Committee report Evidence Check2: Homeopathy (1), blijft de National Health Service (NHS) in het Verenigd Koninkrijk homeopathie ondersteunen en vergoeden(2). De Engelse overheid analyseerde onlangs het rapport dat in februari 2010 door het Science & Technology Commite van het Engelse Parlement werd opgemaakt.

Lees verder


Komboecha

Tegenwoordig weet men dat de zogenaamde "theezwam Komboecha" geen zwam, maar cen korstmos is. De Komboecha is een symbiose-van gisteellen en bacteriŽn, een membraan van zwamkorstmossen, die zich niet door middel van sporen - zoals de schimmel - - maar door middel van broedknoppen voortplanten. (Opmerking van GŁnther W. Frank: Met excuses aan de auteur van dit artikel, maar ik kan het er
niet mee eens zijn dat de Komboecha wordt ingedeeld bij de korstmossen. Een korstmos is een leefgemeenschap van algen en schimmels en heeft licht als energiebron nodig voor de bij algen typische fotosynthese, waarbij chlorofyl wordt aangemaakt. De Komboecha daarentegen gedijt ook goed in het duister, juist omdat ze geen voor de korstmossen so typische algenkomponent bezit.)

Link

Rob Klop


TV - De Vlinderrevolutie - Vlees noch vis

In deze eerste aflevering met als thema de voedselindustrie: - Ben Moseley, eigenaar van een organische boerderij in Devon, Zuid-Engeland; - Willem Treep en Drees Peter van den Bosch, eigenaren van het bedrijf Willem & Drees, dat supermarkten voorziet van groenten en fruit van boeren uit de buurt; - Bart van Olphen, oprichter en directeur van Fishes, een viswinkelketen met een MSC-certificaat (internationaal keurmerk voor duurzame vis en visvangst).

Link

Maaike


Homeopathie, een nieuw tijdperk gloort..!

Afgelopen donderdagmiddag heb ik met uiterste verbazing de presentaties gevolgd van erudiete  wetenschappelijk geschoolde artsen en ingenieurs over homeopathie en aanverwante wetenschappelijke onderzoeken. De conclusie kan niet anders zijn: ‘Wat een fantastisch middel/methode is homeopathie’, maar ook: ‘Wat wordt deze methode uiterst geraffineerd onderuit gehaald door krachten, die kennelijk als motto hebben: “Ik begrijp niet het kan, dus kan het niet”..’

Link

Geert


Huisartsen met kennis aanvullende geneeswijzen werken goedkoper en lagere sterftecijfers

Huisartsen die zich na hun reguliere opleiding hebben geschoold in complementaire geneeswijzen op het gebied van antroposofie, homeopathie of acupunctuur werken veel goedkoper dan hun collega’s die dat niet deden. Dat blijkt uit onderzoek van de Tilburgse hoogleraar Gezondheidseconomie Peter Kooreman en de Leidse lector Erik Baars.

Ongeveer 4 procent van de Nederlandse huisartsen heeft na de reguliere artsenopleiding een erkende opleiding voltooid in aanvullende geneeswijzen De onderzoekers vergeleken de zorgkosten van patiŽnten van een complementair werkende huisarts met die van een reguliere huisarts. Kent een huisarts ook complementaire geneeswijzen, dan zijn de zorgkosten gemiddeld ongeveer 15 procent lager.

Dat komt door zowel minder medicijnen als minder ziekenhuisopnames.

Bij patiŽnten van 75 jaar en ouder met een antroposofische huisarts loopt de kostenbesparing zelfs op tot ongeveer 25 procent. Volgens de onderzoekers worden de verschillen veroorzaakt door ander gedrag van zowel patiŽnt als arts. PatiŽnten met een voorkeur voor weinig medische interventies kiezen mogelijk eerder voor een complementair werkende arts. Tegelijkertijd zijn complementair werkende artsen minder gericht op symptoombestrijding en meer op het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van patiŽnten. Dat gaat gepaard met terughoudendheid in het voorschrijven van relatief dure reguliere medicijnen, tests en operaties.

De onderzoekers vinden geen aanwijzingen dat de patiŽnten van een complementair werkende arts onvoldoende zorg krijgen. Hun patiŽnten hebben zelfs een iets hogere levensverwachting dan patiŽnten van reguliere huisartsen, ook wanneer wordt gecorrigeerd voor verschillen in sociaal-economische status.

Download PDF


Natuurgeneeskundige zorgverzekering

Bent u geÔnteresseerd in een natuurgeneeskundige zorgverzekering, die uw natuurgeneeskundige behandelingen, homeopathische/antroposofische middelen optimaal vergoedt.

Rob Klop

http://www.sesamadvies.nl


Pleidooi voor kankertherapie vrijheid van Henk Tentelman (overleeft al 13 jaar prostaatkanker)

Beste mensen,

Ik heb een selectie gemaakt van mijn mail bestand van mensen waarvan ik weet dat jullie frontrunners zijn en dat jullie niet snel ergens voor terugschrikken. Ik ben zo vrij om voor deze ene keer (eenmalige actie!) even jullie aandacht te vragen voor een zeer belangrijke zaak die niet langer uitgesteld kan worden.

Therapievrijheid voor kankerpatiŽnt in Nederland niet mogelijk?

Uit onderzoek is bekend dat 30% van de kankerpatiŽnten in Nederland kiest voor aanvullende of volledig alternatieve behandelingen. Degene die geen heil zien in standaard behandeling met chemo of bestraling wordt verdere behandeling in het ziekenhuis geweigerd, waardoor deze mensen volledig op zichzelf zijn teruggeworpen, zoals ik uit eigen ervaring met borstkanker natuurlijk ook heb meegemaakt.

Waarom weten we zo weinig over alternatieve therapie?

O.a door de houding van partijen als het KWF dat jaarlijks 80 miljoen aan particuliere donaties ontvangt en geen enkele euro besteed aan onderzoek naar alternatieve vormen van kankertherapie. Daar zou redelijkerwijs tenminste 30% van de particuliere donaties (vaak van overleden kankerpatiŽnten) voor moeten worden vrijgemaakt. Met nog 200 miljoen op de bankrekening zou dat geen probleem mogen zijn lijkt me.

De oproep van Henk Trentelman

Henk Trentelman doet in een interview een oproep aan alle kankerpatiŽnten en de mensen die er omheen mee te maken hebben om een actiegroep op te richten om te strijden voor therapie vrijheid als recht. Dat is al sinds jaar en dag in de Duitse wet verankerd en inmiddels heeft Engeland het voorbeeld overgenomen.

Ik ken Henk Trentelman persoonlijk door zijn boek “Chemo, of heb ik een keuze” en het doet mij verdriet dat hij nu na 13 jaar toch misschien zijn strijd zal moeten opgeven. Hij vertelt openhartig hoe hij door dendritische celtherapie in Keulen eigenlijk genezen was, maar is blijven sleutelen om ook de ingekapselde tumor weg te krijgen en daardoor een bacteriŽle infectie heeft opgelopen die moest worden bestreden met antibiotica waardoor opnieuw zijn kanker werd geactiveerd.

De link naar het interview met kankerpatiŽnt Henk Trentelman OP YOU TUBE: http://www.youtube.com/watch?v=xJrK2oxHCXc

Geeft alternatieve therapie echt genezing?

Om een idee te krijgen wat alternatieve therapieŽn voor elkaar kunnen krijgen nodig ik je ook uit om op You Tube de zeer heldere presentatie te bekijken van een vader die zijn 3 jarige zoon Bobby met neuroblastoom (kanker van het zenuwstelsel komt vooral bij kinderen voor en heeft een overlevingskans van 3%) met zeer verschillende alternatieve therapie zelf heeft behandelt en daarmee zijn zoon heeft genezen.

Hij stelt artsen de simpele vraag of zij als ouders iets kunnen doen met een dieet bijvoorbeeld? Nee, is het antwoord. Waarop hij vraagt of kind A dat burgerking voor het ontbijt KFC voor de lunch en Mc Donalds als avondeten krijgt dezelfde kansen heeft als kind B dat een homecooked meal krijgt met plenty of vegetables and fruits? Ja, is het antwoord van de artsen. Deze vader zegt letterlijk: ‘I couldn’t believe
such nonsense!’

Waarop hij zelf is gaan zoeken naar mogelijkheden om zijn zoon te versterken en mogelijk genezen. De vader heeft een website en stichting opgericht en haalt via donaties nu geld op waarmee hij de complementaire therapieŽn van andere kinderen met kanker bekostigd. Op deze site vind je een hele waslijst aan beproefde heilzame therapieŽn.

Bekijk zijn verhaal: http://www.youtube.com/watch?v=K6JsCXjS8lg

En site http://www.bobbys-healthy-shop.co.uk/index.php

Oprichting actiegroep: Therapievrijheid voor kankerpatiŽnten

Ik pak de handschoen op! Er hebben genoeg mensen geleden, er zijn genoeg borsten afgezet en meer dan genoeg mensen onnodig gestorven aan standaardbehandelingen die geen succes hebben. Ik begrijp niet waarom in een vrij land dat zich altijd heeft voorgestaan op zijn liberale geest, zo ontzettend star kan zijn en mensen dwingt voor heel erg veel nutteloos besteed geld zich te onderwerpen aan behandelingen die aantoonbaar geen resultaat bieden?

Ik wil dat de ervaringen van kankerpatiŽnten zoals die van Henk Trentelman en ook ikzelf serieus worden genomen en dat ook onze overlevingsstatistieken ergens worden vastgelegd! Niemand hoeft namelijk nu onder ogen te zien wat het resultaat van alternatieve therapie is omdat het niet wordt bijgehouden! Dat mogen en kunnen we 30% van de kankerpatiŽnten niet langer aandoen.

Ik verzoek jullie de informatie door te sturen en mensen die geÔnteresseerd zijn een bijdrage te leveren of informatie willen over de oprichting van deze actiegroep, zich bij mij te melden.

Ik hoop dat ik op jullie (morele!) steun kan rekenen.

Volg mij via blog en Twitter

PS zie vanaf heden mijn blog (nog underconstruction!): http://mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com/ waarop ik iedereen op de hoogte zal (als je een feed neemt) houden van de ontwikkelingen.

En volg mij vanaf vandaag ook op twitter http://twitter.com/lindawoudstra

Linda Woudstra


MIR Methode

Zelfbehandelingsmethode die verbetering kan geven in emotionele en lichamelijke klachten. Thuis te gebruiken bij volwassenen, kinderen en dieren.

Link

Lucas


Biogezond.be

Een enorm archief van uitgaven van het tijdschrift, waarin erg goede artikelen staan die makkelijk te lezen zijn. Alle soorten aandoeningen komen aan bod en hoe deze natuurlijk te behandelen zijn. Verder veel artikelen over voeding, kruiden etc etc. Veel artikelen worden geschreven door een Dr Geert Verhelst, hij is een natuurarts en docent op mijn school.

Jochem Verwest


Zelfs studenten medicijnen willen dat alternatieve therapie in conventionele medicatie wordt opgenomen

Zullen aankomende jonge artsen hetzelfde soort klassieke medicijnen blijven voorschrijven als hun voorgangers? Zal de volgende generatie "docs" hun neus ophalen voor alternatieve therapieen als acapuntuur, yoga, kruiden en vitaminen -- net zoals de meerderheid van de huidige practiserende artsen? Het zal wellicht als een verrassing komen voor het merendeel van de conservatieve geneesheren, maar het antwoord
op deze vragen zou wel eens een luidruchtig "nee" kunnen zijn.

Link

Vertaling: Inge Hendriks, www.leeffit.nl


Enige gezondheidstips van Dhr. K. Neel

Er zijn mensen die zich vergapen aan de ontdekkingen van de moderne medische wetenschap in het algemeen, en het ‘prachtige’ werk van de farmaceutische INDUSTRIE in het bijzonder. Wat zij al niet voor elkaar krijgen. We schijnen daarbij te vergeten, dat zowel de medische wetenschap Šls de chemische farmacie, zich in bijna alle gevallen baseren op natuurlijke processen.. Processen die al eeuwen en eeuwen oud ťn bekend zijn..!

Link

Geert


Complementair eerst en dan pas Regulier ?

Nee, absoluut niet; het een kan niet zonder het ander. Het ligt eraan wat iemand heeft. Preventie bestaat nog niet in NL.....DAAR begint alles mee. En vaak is dat erkend EU complementiar ! BEIDEN horen geregistreerd te zijn in de wet; er lopen inderdaad teveel 'jojo's rond die en 'Regulier' levensgevaarlijk zijn en complementair. Dat hele BIG register kan in het vakje 'opslaan als....verwijderen'.l In Nederland kan iedereen zich 'therapeute' noemen, inderdaad, ook nog eens tegen woekerprijzen......: dat MOET direct verboden worden. Die horen NIET bij regulier en NIET bij complementair. ZIJ zijn medeorzaak van 'victimplanning' / psychische indoctrinatie en ga zo maar door. En NIET de al lang erkende complementaire geneeswijzen direct over de grens. Het is WEEER politiek......en we weten: in NL is de politiek helaas liever met ZICHZELF bezig dan met het besturen van een land. Zij hebben werkelijk GEEN idee waar het over gaat in Europa. Zeer bekrompen denkend.

Link

DvH


Studenten geneeskunde vinden dat de reguliere geneeskunde baat zou hebben bij het integreren van alternatieve behandelingen

Uit de grootste landelijke enquÍte in zijn soort, die de houding van geneeskunde-studenten ten opzichte van complementaire en alternatieve geneeskunde mat, bleek dat driekwart van hen vond dat de reguliere (Westerse) geneeskunde baat zou hebben bij het integreren van alternatieve behandelingen.

Link

Vertaling: Keimpe Wiersma


Nul doden door vitamine-, mineralen-, kruidensupplementen en aminozuren

Volgens tegenstanders van de natuurgeneeskunde zijn vitamines, mineralen en kruiden zeer schadelijk voor de gezondheid. Omdat ze zo schadelijk zijn moet er dan ook regelgeving voor komen, wordt ons verteld. Statistieken van de U.S. National Poison Data System bewijzen echter het tegendeel. Volgens een zojuist verschenen, 174 pagina's tellend rapport is het aantal slachtoffers van vitamine-, mineralen-, kruidensupplementen en aminozuren welgeteld nul!

Link

Vertaling: Annemieke ter Horst


The Living Matrix – The Science of Healing

Our film, The Living Matrix – The Science of Healing, uncovers new ideas about the intricate web of factors that determine our health.

We talk with a group of dedicated scientists, psychologists, bioenergetic researchers and holistic practitioners who are finding healing potential in new places. And energetic information-based medicine looks particularly powerful.

Tapping into the power of information

Leaders in science are examining the body through the lens of quantum physics. They’ve discovered that we're far more than biochemical machines.

http://www.thelivingmatrixmovie.com/trailer

Jan van Vlerken


Video - An Overview on complementary and alternative medicine for cancer treatment

An Overview on complementary and alternative medicine for cancer treatment, THL, Tian Xian Liquid, Tien Hsien Liquid, ???


Video - Milk Thistle Plant Research

Over the last few years Dr. Iftah Vaknin has been researching the milk thistle plant at the Institute of Science Plant Research. Dr. Vaknin hopes that one day this seemingly simple plant will be used in food and medicine.[Dr. Iftah Vaknin, Plant Researcher]:"It's a common plant that almost no one uses. Its uniqueness is its healthy ingredients; not only does it have general health ingredients such as antioxidants, but its active ingredients are specifically good for the liver & kidneys. And for that reason it is highly unique, because a lot of illnesses are caused by poison and substances that offset the equilibrium of the body. This plant was tested and found to be very efficient in the improvement of these situations."The milk thistle is a wild plant and is considered a weed by many, but Dr. Vaknin hopes to turn this around.[Dr. Iftah Vaknin, Plant Researcher]:"The application of this plant as a food will make everyones diet better; the plant is suitable to be eaten, and for thousands of years it has been consumed in the Mediterranean Basin."The leaves of the plant are long and taste a bit like lettuce, but more on the bitter side.[Dr. Iftah Vaknin, Plant Researcher]:"We have particular plants that are better than other types in the wild, and we hope to proceed with development and make it a potential for cultured species. Despite all this, we dont give up and still work on it since all of us believe that this potential is worthy of realization, and one of these days it will really appear on product shelves in Israel and all over the world."NTD, Israel.


Hoxsey - How Healing Becomes a Crime

Deze methode is gebaseerd op deze drie zaken:

  • kruidendrank (ontgifter en immuunsysteemversterker)
  • aangepast dieet (pro healing food)
  • en mentale instelling (er is er maar 1 die kan genezen, de wil van de patient zelf)

Link

Lisa


Dr. Scott Whitaker on the Alex Jones Show

Alex is joined by naturopathic physician, Dr. Scott Whitaker to discuss the medical system.


John Consemulder: De toekomst van genezing

Is het mogelijk om zonder medicijnen, drugs, vaccinaties of andere werkzame  stoffen te genezen? Is het mogelijk om te helen door medicijnen te vervangen  met middelen die informatie overbrengen, zelfs op afstand? Kunnen onze  ziektekosten premies drastisch omlaag? Kunnen we in principe gratis genezen zonder een origineel farmaceutisch middel steeds weer opnieuw voor te moeten schrijven voor elke persoon en elke ziekte?
Het antwoord lijkt een overduidelijke JA te zijn!

Link

Geert


396 Hz Frequency Liberating Guilt and Fear

These original sound frequencies were apparently used in Ancient Gregorian Chants, such as the great hymn to St. John the Baptist, along with others that church authorities say were lost centuries ago. The chants and their special tones were believed to impart tremendous spiritual blessings when sung in harmony during religious masses. These powerful frequencies were rediscovered by Dr. Joseph Puleo as described in the book Healing Codes for the Biological Apocalypse by Dr. Leonard Horowitz. I give honor to both of these gentleman for the part theyve played in helping return these lost frequencies back to humanity.

The Six Solfeggio Frequencies include:
UT 396 Hz Liberating Guilt and Fear
RE 417 Hz Undoing Situations and Facilitating Change
MI 528 Hz Transformation and Miracles (DNA Repair)
FA 639 Hz Connecting/Relationships
SOL 741 Hz Awakening Intuition
LA 852 Hz Returning to Spiritual Order

For example, the third note, frequency 528, relates to the note MI on the scale and derives from the phrase "MI-ra gestorum" in Latin meaning "miracle." Stunningly, this is the exact frequency used by genetic biochemists to repair broken DNA the genetic blueprint upon which life is based!


Aromatherapie introduceren en integreren in een OCMW rusthuis

Niet elke sessie was een succes omdat noch het personeel, noch de bewoners altijd even gemotiveerd waren. Ik heb het stappenplan van Mc Guire toegepast om hierin inzicht en verandering te verkrijgen. Uit de vragenlijsten bleek dat het personeel na mijn stage bereidt was om de aromatherapie verder te zetten onder begeleiding van de ergotherapeute. Ik heb uit deze stage kunnen besluiten dat aromatherapie zeer zinvol is bij bejaarden. Zowel dementerenden als niet-dementerenden kunnen ervan genieten. Aromatherapie is belangrijk in die zin dat het op termijn geneesmiddelen kan vervangen en dat het het psychisch en fysisch welzijn van de persoon kan bevorderen.

Link

Marjan


Alle mensen hebben het recht te weten en te kiezen

Najaar 2001 kreeg ik een 'doodsvonnis' te verwerken: de rolstoel binnen 3 maanden en de dood binnen 6 maanden, voorspeld door artsen uit het reguliere circuit, die geen raad meer wisten met het proces van vergiftiging dat in mijn lichaam gaande was. ( Ik woog toen rond de 40 kilo, vermagerde in snel tempo, alle gewrichten deden fors pijn, mijn spieren atrofieerden, recidiverend ischias, ik kon amper lopen, had waterdunne ontlasting na 20 jaar slappe tot zeer slappe ontlasting, ik had in mijn buik streptokokken en stafylokokken ontstekingen, ik was uitgeput en had nog veel meer klachten.).  Ik nam afscheid van deze artsen en zei eenvoudig: " Ik ga niet dood " en dat voelde ik diep van binnen als mijn waarheid, daarnaast had ik in mijn lichaam een gevoel van paniek. Ik nam mijn eigen verantwoordelijkheid voor mijn lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ik zocht en vond, met name in het alternatieve circuit.

Link

GdJ


Swiss take an holistic approach

Switzerland has become the first country in Europe to enshrine complementary medicines into its constitution.

Lees verder


Many clinicians unaware of federally funded research on alternative therapies

Approximately one in four practicing clinicians appear to be aware of two major federally funded clinical trials of alternative therapies, and many do not express confidence in their ability to interpret research results, according to a report in the April 13 issue of Archives of Internal Medicine, one of the JAMA/Archives journals. Complementary and alternative (CAM) therapies are widely used, but until recently few rigorous studies of their safety and effectiveness have been conducted, according to background information in the article. The National Institutes of Health (NIH) has invested more than $2 billion into this type of scientific research in the past decade. "For this investment to achieve its anticipated social value, clinical research must be translated into improvements in clinical and public health practice—a process fraught with obstacles," the authors write. "For evidence from clinical research to have an impact on medical practice, health care professionals must first be aware of the research. Once aware, health care professionals must be able to interpret these findings, judging both their validity and their implications. Finally, they must apply the scientific evidence to their own practices," they continue. To assess this translation process surrounding CAM research, Jon C. Tilburt, M.D., M.P.H., of the NIH, Bethesda, Md., and Mayo Clinic, Rochester, Minn., and colleagues surveyed 2,400 practicing acupuncturists, naturopaths, internists and rheumatologists about their awareness of and attitudes toward CAM research. A total of 1,561 clinicians (65 percent) completed the survey. Of those, 59 percent were aware of at least one of two major clinical trials recently published on CAM therapies for osteoarthritis of the knee (on assessing acupuncture and the other about the supplement glucosamine); only 23 percent were aware of both trials. Acupuncturists (46 percent) and rheumatologists (49 percent) were more likely to be aware of the acupuncture study than naturopaths (30 percent) and general internists (22 percent), whereas for the glucosamine trial, internists (59 percent) and rheumatologists (88 percent) were more aware than acupuncturists (20 percent) and naturopaths (39 percent). A minority of clinicians in all groups said they were "very confident" in their ability to critically interpret research literature (20 percent of acupuncturists, 25 percent of naturopaths, 17 percent of internists and 33 percent of rheumatologists); more described themselves as "moderately confident" (59 percent of acupuncturists, 64 percent of naturopaths, 67 percent of internists and 59 percent of rheumatologists) "Compared with those who were not aware of CAM trials, clinicians who were aware of CAM trials were much more likely to be rheumatologists, to be practicing in an institutional or academic setting, to have some research experience, to express greater ability to interpret evidence and to report greater acceptance of evidence," the authors write. The results suggest that the translation of CAM trial results into clinical practice may vary widely based on the training, attitudes and experiences of the clinicians who might apply them, they continue. "For clinical research in CAM (and conventional medicine) to achieve its potential social value, concerted efforts must be undertaken that more deliberately train clinicians in critical appraisal, biostatistics and use of evidence-based resources, as well as expanded research opportunities, dedicated training experiences and improved dissemination of research results," the authors conclude.

Lees verder


Swedish alternative medicine sector in danger of fragmentation

Through government disinterest, the Swedish CAM sector is in danger of being split between a mainstream medical sector that creams off the more acceptable therapies and a diverse and disorganized alternative sector reluctant to be held accountable to western medical standards.

Lees verder


Naturopathic Rights Were Included in the Founding of America

The FDA, AMA and other powers in mainstream medicine would have us believe that it is their legal and moral duty to protect us from nature and naturopathy and determine which drugs and treatments we are allowed to have. Just the opposite is true: it is both immoral and against the founding principles and laws of our nation - and the principles and laws that predate the founding of our nation and governed our country at the time of its founding.

Lees verder


Mayo researchers - complementary therapies help patients recover after heart surgery

A new Mayo Clinic study shows that massage therapy decreases pain levels for patients after heart surgery.

Lees verder


Can alternative medicine ease suffering from Post Traumatic Stress Disorder?

OHSU is seeking veterans to participate in a study to determine if mind-body medicines such as neuro-feedback, meditation, and other complementary therapies are effective for treating Post Traumatic Stress Disorder (PTSD). “Mind-body medicine appears to be an ideal way to help people with PTSD because the disorder affects the body’s immune system, hormone system and nervous system,” says Helanť Wahbeh, N.D., a naturopathic physician researcher at OHSU. “I don’t believe you can effectively treat PTSD by only focusing on one aspect of the illness. For example, if we only give people suffering from PTSD anti-depressants, we may only be treating one aspect of the illness.” The first phase of the OHSU study will measure changes in hormones, heart rate, brain activity and the immune system in both relaxing and stressful situations. Mary Lu, M.D., a psychiatrist with the Portland VA Medical Center, will provide PTSD screening.

Lees verder


Naturopathic Care for Chronic Low Back Pain - A Randomized Trial

Naturopathic care provided significantly greater improvement than physiotherapy advice for patients with chronic low back pain.

Lees verder


Government survey shows 38 percent of adults and 12 percent of children use complementary and alternative medicine

Approximately 38 percent of adults in the United States aged 18 years and over and nearly 12 percent of U.S. children aged 17 years and under use some form of complementary and alternative medicine (CAM), according to a new nationwide government survey.* This survey marks the first time questions were included on children's use of CAM, which is a group of diverse medical and health care systems, practices, and products such as herbal supplements, meditation, chiropractic, and acupuncture that are not generally considered to be part of conventional medicine. The survey, conducted as part of the 2007 National Health Interview Survey (NHIS), an annual study in which tens of thousands of Americans are interviewed about their health- and illness-related experiences, was developed by the National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM), a part of the National Institutes of Health (NIH) and the National Center for Health Statistics (NCHS), a part of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC). The survey included questions on 36 types of CAM therapies commonly used in the United States—10 types of provider-based therapies, such as acupuncture and chiropractic, and 26 other therapies that do not require a provider, such as herbal supplements and meditation. "The 2007 NHIS provides the most current, comprehensive, and reliable source of information on Americans' use of CAM," said Josephine P. Briggs, M.D., director of NCCAM. "These statistics confirm that CAM practices are a frequently used component of Americans' health care regimens, and reinforce the need for rigorous research to study the safety and effectiveness of these therapies. The data also point out the need for patients and health care providers to openly discuss CAM use to ensure safe and coordinated care." The 2007 survey results, released in a National Health Statistics Report by NCHS, are based on data from more than 23,300 interviews with American adults and more than 9,400 interviews with adults on behalf a child in their household. The 2007 survey is the second conducted by NCCAM and NCHS—the first was done as part of the 2002 NHIS.**

Lees verder


Traditional Chinese exercises may increase efficacy of flu vaccine

In a new study in the American Journal of Chinese Medicine, kinesiologists at the University of Illinois suggest that older adults who adopt an exercise regimen combining Taiji and Qigong may get an extra boost from their annual flu shot.

Lees verder


Alternative Medicine is Going Mainstream

Alternative medicine is going mainstream, and top-notch hospitals are embracing various forms of alternative and complementary medicine. According to the American Hospital Association, more than one-third of U.S. hospitals offer at least one type of complementary medicine, which includes acupuncture, homeopathy, chiropractic, nutrition, massage therapy and herbal medicine.

Lees verder


Penn research shows transcranial magnetic stimulation effective in treating major depression

Researchers at the University of Pennsylvania School of Medicine and other study sites have found that transcranial magnetic stimulation -- a noninvasive technique that excites neurons in the brain via magnetic pulses passed through the scalp -- is a safe and effective, nondrug treatment with minimal side effects for patients with major depression who have tried other treatment options without benefit.

Lees verder


Complementary medicines training provides balance, not bias

Complementary and alternative medicines training for students in the health professions improves their ability to provide balanced, evidence-based advice to patients.

Lees verder


Will Alternative and Mainstream Medicine Ever Be Friends?

Perhaps the key to a harmonious coexistence of conventional and alternative medicines is a kind of divorce. Scientists, who are more qualified than any New Age practitioners or lay person to determine the value of unproven treatments, need to conduct research that will once and for all divorce the sensational claims of these treatments from any actual therapeutic qualities they might have. Then they have to be taken, one by one, into the laboratory. One thing is certain, however-alternative medicines can no longer be ignored.

Lees verder


 

 


 


View My Stats