Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Plantenstof krachtiger dan AZT tegen HIV

Een plant die in heel Zuidoost-Azië gevonden wordt en in de traditionele geneeskunst gebruikt wordt om artrose en reuma te behandelen, bevat een krachtige anti-HIV-stof die sterker werkt dan het medicijn AZT, aldus een nieuw onderzoeksverslag dat gepubliceerd is en het Journal of Natural Compounds.

Lees verder


Gen biedt bescherming tegen HIV

Mensen die besmet raken met hiv blijven zonder medicijnen soms jarenlang gezond. Kleine variaties in één eiwit zouden dit kunnen verklaren. Wetenschappers van de Amerikaanse Harvard Medical School beschrijven dat in het tijdschrift Science van donderdag. Een van de hoofdonderzoekers, dr. Paul de Bakker, werkt ook aan het UMC Utrecht.

Eén op de driehonderd mensen die met hiv besmet raakt merkt daar praktisch niks van. Zonder hulp van medicijnen houdt hun immuunsysteem het virus onder controle en ze worden niet ziek. Grootschalig genetisch onderzoek van Harvard Medical School in de Verenigde Staten heeft nu het gen opgespoord dat hiervoor verantwoordelijk is. Het grootste deel van de `hiv controllers' of langetermijn-overlevers verschilt slechts in één gen, HLA-B, van andere hiv-positieve patiënten. Door het onderliggende mechanisme te bestuderen hopen de onderzoekers dat het gen de weg kan wijzen naar een betere behandeling van hiv.

Het artikel verschijnt donderdag/vandaag online in Science Express. Dr. Paul de Bakker leidde het genetische deel van het onderzoek. Hij werkt aan Harvard Medical School maar is als humaan geneticus ook verbonden aan het UMC Utrecht. De Bakker: "Als we goed begrijpen hoe het immuunsysteem effectief kan reageren op een hiv-infectie, dan kan dat gebruikt worden voor de ontwikkeling van een vaccin. Al zal dat waarschijnlijk nog veel tijd kosten."

De Bakker: "Eerdere studies hadden al gevonden dat HLA-genen een belangrijke rol voor het spontaan onder controle houden van HIV. Met een grootschalige aanpak is het ons gelukt precies aan te wijzen welke HLA-genen een rol spelen, en welk deel van het HLA-eiwit essentieel is voor deze unieke bescherming tegen hiv."

Omdat langetermijn-overlevers met hiv erg zeldzaam zijn vergde het jaren internationale samenwerking om genoeg patiënten te verzamelen. De onderzoekers gebruikten de gegevens van bijna 1000 langetermijn-overlevers en ruim 2600 hiv-positieve controles uit Europa en Amerika. Het AMC in Amsterdam leverde gegevens van Nederlandse hiv langetermijn-overlevers. (Overigens zijn `hiv controllers' niet resistent tegen hiv, ook zij kunnen aids krijgen, maar de ziekte treedt bij hen veel later op.)

Het HLA-eiwit zit aan de buitenkant van een cel en zorgt ervoor dat de cel opgeruimd wordt door immuuncellen als hij geïnfecteerd raakt door een virus. Het HLA-eiwit laat stukjes van het virus zien aan immuuncellen om ze op de infectie te wijzen. Bij de meeste hiv-patiënten werkt dit systeem niet goed en slagen immuuncellen er niet in de geïnfecteerde cellen weg te werken. Nu blijkt dat variaties in het HLA-B-eiwit het immuunsysteem van hiv-langetermijnoverlevers in staat stellen hiv onder controle te houden.

In Nederland hebben ruim 8.000 mensen aids en staan bijna 17.000 mensen als hiv-positief geregistreerd. Het totale aantal hiv-positieven wordt echter geschat op ruim 21.500 (bron: RIVM). Besmetting met hiv leidt uiteindelijk tot een sterke daling van het aantal immuuncellen (CD4-cellen). Patiënten kunnen zich hierdoor niet meer verweren tegen ziekteverwekkers.


Bijverschijnselen van Invirase met Norvir kan hartproblemen veroorzaken

Federale medicijn toezichthouders hebben besloten om een nieuwe waarschuwing te plaatsen bij het medicijn Invirase voor HIV, waarin aangegeven wordt dat het abnormale hartritmes kan veroorzaken als het samen wordt gebruikt met het andere HIV-medicijn, Norvir.

Lees verder

Wouter


Aanval op Amyloid om Hiv te stoppen

Amyloïd zegt iets over de vorm waarin eiwitten gestapeld worden in weefsels en organen. Amyloid eiwitstructuren zijn het meest bekend om de problemen die ze geven in de hersenen van Alzheimer patienten. Nu proberen onderzoekers amyloid te gebruiken om elders in het lichaam, nl. in sperma, een nieuwe methode te vinden om hiv te stoppen.

Lees verder


Al Jazeera talks to Aids activist Annie Lennox

Researchers in South Africa have found that a vaginal gel containing a prescription drug could dramatically cut the prevalence of HIV in woman. Results of a study in the country showed that the microbicide gel reduced the HIV infection rate by 39 per cent over two and a half years. Renowned singer Annie Lennox, who is also an AIDS activist, has told Al jazeera that the results of the gel trial is good news, but much more work still has to be done.


Tip n.a.v. nieuwsbericht 'gel helpt hiv-infectie te voorkomen' !

N.a.v. dit nieuws-bericht vandaag: Link

Wil ik u ook op de uitkomsten van een ander recent Wetenschappelijk Onderzoek wijzen:

Onderzoekers van de Universiteit 'Michigan Medical School' hebben een studie gepubliceerd in het wetenschappelijke blad 'The Journal of Biological Chemistry' waaruit blijkt dat lecithinen uit bananen voorkomen dat vrouwen tijdens de geslachtsgemeenschap geinfecteerd raken met het HIV-virus.
De bananen-lecithine hecht zich namelijk aan de proteïnen die HIV-infectie veroorzaken: het suikerbindende HIV-1 manteleiwit gp120 (zie: http://www.mcld.co.uk/hiv/?q=gp120 ) vast en voorkomt zo dat deze schade aan kunnen richten.

Lecithinen zijn proteines (eiwitten) die van nature voorkomen in planten. De Lecithine waar het hier om gaat heet 'BanLec' en werd al 20 jaar geleden ontdekt.
zie: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1149768/pdf/biochemj00169-0157.pdf

In de laboratoriumtests was de bananen-lecithine minstens zo invloedrijk als twee huidige anti-HIV-medicijnen. Het probleem met synthetische HIV-medicijnen is dat het virus gemakkelijk kan muteren en resistent wordt. Met lecthinen is de kans dat dit gebeurt echter juist vele malen kleiner omdat lecthinen zich meerdere malen kunnen binden aan de manosehoudende suikers die zich op verschillende plaatsen op het suikerbindende HIV-1 proteine molecuul gp120 bevinden.

De bananen-lecithine zou dan ook een belangrijk en goedkoop bestanddeel van een betere behandeling ter voorkoming van HIV kunnen gaan worden zoals bijvoorbeeld vaginale microbiciden.

Condoomgebruik blijft natuurlijk áltijd belangrijk maar met name vrouwen in ontwikkelingslanden hebben helaas niet altijd die mogelijkheid.  Het zou dan ook nog beter zijn als zowel vrouwen als mannen zich met een natuurlijke microbicide altijd zouden kunnen beschermen tegen HIV-infectie. Volgens de Universiteit van Michigan Health System beweren autoriteiten dat het gebruik van de bananen microbicide miljoenen mensen kan beschermen tegen HIV.

Farmaceutische bedrijven kiezen echter graag voor chemische stoffen omdat op natuurlijke stoffen geen patent kan worden aangevraagd en er dan minder aan verdiend zou kunnen worden... dit bewijst echter weer eens dat de oplossing van ziektes gewoon te vinden is in de natuur!

De Volledig Studie vind u hier: "A Lectin Isolated from Bananas Is a Potent Inhibitor of HIV Replication":
http://www.jbc.org/content/285/12/8646.abstract?sid=
7b9e04dd-d1a9-4a57-ac6e-47a766bb705a

Bron: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-
news/banana-beats-antihiv-drugs-1921804.html

Ik schreef hierover al eerder voor de HetKanWel.net: http://www.hetkanwel.net/2010/03/28/lecithines-uit-banaan-beschermen-tegen-hiv-infectie/

Vriendelijke Groet,

Paul


Disease Dissent: HIV/AIDS theory, therapy challenged

More than 2 million people a year die from AIDS. That's why this weekend, experts and scientists from around the world are meeting to find a way to save more people - mainly through prevention. But there is also a group, calling in to question the accepted wisdom of where this deadly disease actually comes from - and they're angry no one is listening.


Stimulation of immune system heals HIV in weeks

International activists are lashing out at world leaders for failing in their promises to do more to treat people with HIV. The criticism comes during the AIDS conference which is underway in Vienna, calling for an end to 'treatment discrimination'. Dr Marco Ruggiero, from the University of Florence in Italy, supports the view that the public has been misinformed about HIV.


Doorbraak: gel beschermt vrouwen tegen hiv

Volgens wetenschappers is het een doorbraak: een gel die vrouwen beschermt tegen een hiv- besmetting. Het is de eerste keer dat een vaginale gel het aids-virus heeft tegen gehouden.

Link

Annemarieke (Healthylives)


Fight over Uganda AIDS funding

Uganda has made strides in its battle against HIV/AIDS, but is the fight sustainable? CNN's David McKenzie reports.


Overeenkomst India-EU bedreiging miljoenen aidspatiënten

Een nieuwe handelsovereenkomst tussen India en Europa dreigt de aanvoer van levensreddende medicijnen naar ontwikkelingslanden af te snijden. Deze week beginnen onderhandelingen tussen India en de Europese Commissie (EC). Volgens Artsen zonder Grenzen is het de laatste gelegenheid om schadelijke bepalingen uit de overeenkomst te schrappen.

India produceert 80% van de aidsremmers die Artsen zonder Grenzen in haar projecten gebruikt. Het land maakt zogenaamde generieke versies van bestaande gepatenteerde merkmedicijnen. Die versies zijn chemisch identiek en hebben dezelfde werking als merkmedicijnen, maar zijn veel goedkoper. Generieke productie is onder bepaalde voorwaarden toegestaan in het internationale handelsrecht. De Indiase producenten betalen bijvoorbeeld royalties aan de patenthouders.

In de afgelopen tien jaar heeft de productie van generieke aidsremmers voor een spectaculaire daling in de behandelkosten voor hiv/aids gezorgd. De prijs voor de aidsmedicatie van één aidspatiënt is sinds de introductie van generieke medicijnen in 2000 spectaculair gedaald van $ 12.000 tot $ 80 per jaar. 92% van de aidspatiënten in ontwikkelingslanden is afhankelijk van Indiase aidsremmers.

Niet alleen hulporganisaties, maar ook hulpprogramma's van diverse westerse overheden profiteren van de goedkope generieke medicijnen. Artsen zonder Grenzen is nu bang dat de EC deze voordelen wegonderhandelt. Het ontwerp van het verdrag bevat een aantal bepalingen over intellectueel eigendom en het afdwingen daarvan, die veel verder gaan dan de huidige internationale handelsverdragen.

Eén van die schadelijke bepalingen is de zogenaamde exclusiviteit van gegevens. Als India dat principe gaat toepassen, moeten generieke producenten die een medicijn willen registeren, opnieuw allerlei studies uitvoeren. Dit werpt niet alleen grote financiële barrières op die generieke producenten ontmoedigen, het is ook onethisch proefpersonen risico's in medische studies te laten lopen waarvan de resultaten al bekend zijn. Exclusiviteit van gegevens creëert een nieuwe barrière voor de toegang tot bepaalde medicatie, zelfs als de producten niet worden beschermd door een patent.

'Het effect van dit voorstel zal wereldwijd te voelen zijn, omdat behandeling aanzienlijk duurder zal worden en overheden en donororganisaties de aantallen mensen die een behandeling kunnen krijgen zullen moeten rantsoeneren', zegt Ariane Bauernfeind, programmamanager hiv/aids Zuid-Afrika, Malawi, Lesotho en Zimbabwe voor Artsen zonder Grenzen. 'Het is al zorgwekkend dat nieuwe medicijnen gepatenteerd zijn in India. Het verdrag dreigt een al slechte situatie nog slechter te maken.'

In het verdrag is ook een bepaling opgenomen dat de duur van een patent verlengt tot langer dan 20 jaar.

De formele onderhandelingen tussen Europa en India beginnen deze week in Brussel. De EU heeft aangegeven de onderhandelingen af te willen ronden voor de EU-India-top in oktober.


The Origin of AIDS: The Polio Vaccine?!

On April 12, 1955 Jonas Salk's polio vaccine was first licensed for public use in the U.S. In the years afterwards 90 million Americans were vaccinated in the largest mass vaccination campaign ever. Polio virtually disappeared from the continent and Jonas Salk became a hero. But not long after, 260 children who were vaccinated with Salk's vaccine became sick. Eleven of them died. An investigation showed that some lots of the vaccine were defective and confidence in it was shaken. Two scientific greats, Dr. Hilary Koprowski, director of the Wistar Institute in Philadelphia, and Dr. Albert Sabin, a physician at the Cincinnati Children's Hospital, raced to replace the Salk vaccine. Dr. Cecil Fox, a pathologist at the National Institute of Infectious Diseases remembers that it was an intense competition. Both Sabin and Koprowski's vaccines were derived from monkey organs. They needed to test them in large, non-immunized population groups, no longer available in North America. Sabin traveled to the U.S.S.R. and vaccinated more than 6 million people in Latvia, Estonia and Kazakhstan between 1958 and 1959. No AIDS cases emerged in the U.S.S.R. where Sabin did his testing. Koprowski moved his study to the Belgian Congo which had one of Africa's more modern health care infrastructures at the time. Between 1956 and 1960 more then 1 million African people were 'encouraged' to receive Koprowski's vaccine called CHAT. Sabin analyzed Koprowski's vaccine in 1958 and found it be be 'unstable and contaminated by an unknown virus'. He told Koprowski about his discovery and went then went public with his findings.

Link


De waarheid over Aids

Geachte heer Fonteine,

Met veel interesse lees ik uw site over voeding en alles wat dar mee te maken heeft. Echter verbaas ik mij over het gedeele dat hiv-aids behandelt. Terwijl u op de begin site erg sceptisch bent over de huidige media, voedingscentra en dergelijke, plaatst u wel informatie van het aidsfonds. Dit is net zo'n club als bv het voedingscentrum, zij allen keuren slechts hun eigen vlees om zo in leven te blijven. Wilt u eens een ander verhaal horen over het veronderstelde bestaan van hiv dan lijkt het me goed dat u de volgende link eens bezoekt;

Link

Ook op het forum staat veel informatie. Wist u dat de zg hiv test helemaal niet op hiv test maar op antistoffen, die net zo goed griepantistoffen kunnen zijn? Wist u dat de ontdekker van het virus beweert dat het virus totaal onschuldig is? zie de film House of numbers.

Wist u dat er een beloning is uitgeloofd van 1 miljoen dollar voor degene die het geisoleerde virus weet aan te tonen? [link]

Met vriendelijke groet en met dank voor uw zeer informatieve site,

Dhr A van den Anker

--

Lees zeker eens dit archief artikel: Link

Wie is de schrijver van dit artikel? Niet de eerste de beste: Link

Ron

In House of Numbers: Anatomy of an Epidemic, an AIDS film like no other, the HIV/AIDS story is being rewritten. This is the first film to present the uncensored POVs of virtually all the major players; in their own settings, in their own words. It rocks the foundation upon which all conventional wisdom regarding HIV/AIDS is based. House of Numbers could well be the opening volley in a battle to bring sanity and clarity to an epidemic gone awry.

http://www.houseofnumbers.com/


HIV is zijn eigen aanjager

Het virus dat aids veroorzaakt, HIV, gebruikt het immuunsysteem om zich te vermenigvuldigen. Zodra bepaalde afweercellen signalen gaan sturen dat er een vreemde indringer bestreden moet worden, slaat HIV zijn slag. Deze onverwachte bevinding van de groep van prof.dr. Teunis Geijtenbeek van het Center for Experimental and Molecular Medicine (CEMM) in het AMC verschijnt vandaag in het wetenschappelijke toptijdschrift Nature Immunology.

Wat gebeurt er precies als HIV het lichaam binnenkomt? Die vraag houdt onderzoekers al jarenlang bezig en wordt stukje bij beetje opgehelderd. Zo is al bekend dat het aidsvirus als eerste dendritische cellen ontmoet. Deze afweercellen pakken het op en geven het intacte virus door aan de T-cellen. Zo infecteert HIV de T-cellen - en soms ook de dendritische cellen - waarin het zich vermenigvuldigt, om zich daarna verder te verspreiden. De T-cellen gaan kapot en de patiënt zit met een haperend immuunsysteem dat de meeste ziekteverwekkers niet langer kan bestrijden.

Onderzoekers Sonja Gringhuis en Michiel van der Vlist gingen na hoe HIV-1 zich in dendritische cellen vermenigvuldigt. Zij ontdekten dat het daarvoor bepaalde signalen nodig heeft, die het zelf weet uit te lokken. 'Op een dendritische cel zitten gevaar-sensoren die ziekteverwekkers herkennen en de afweer waarschuwen', legt Geijtenbeek uit. Wanneer de sensoren HIV detecteren, sturen ze signalen de cel in die cruciaal zijn voor een efficiënte afweerreactie tegen het virus. 'We hebben aangetoond dat HIV die signalen voor zijn eigen vermenigvuldiging misbruikt.

Door de samenwerking van twee sensoren, Toll-like receptor 8 en DC SIGN, wordt een viraal eiwit aangemaakt dat HIV nodig heeft om zichzelf op gang te houden. Als je de signalen van de gevaar-sensoren blokkeert, zal het virus zich niet vermenigvuldigen en kun je waarschijnlijk ook voorkomen dat de HIV-besmetting aan anderen wordt doorgegeven.'

De nieuwe kennis die de onderzoekers opdeden, vormt een aanzet tot nieuwe geneesmiddelen. Zij is ook van belang voor seropositieven bij wie het virus haast ondetecteerbaar is door de cocktail van virusremmers die zij krijgen. 'HIV is er nog wel, zij het sluimerend. Zolang het zich in de dendritische cellen schuilhoudt, kan een co-infectie - een besmetting met een andere ziekteverwekker - het hele proces van signalering en vermenigvuldiging versterken.'

Ook met de huidige therapeutische vaccins (die HIV-besmetting niet voorkomen, maar wel de gevolgen daarvan) is het uitkijken geblazen, menen Geijtenbeek en zijn mede-auteurs. 'De vaccins waarmee nu trials gedaan worden, zetten gevaar-sensoren zoals Toll-like receptoren aan. In theorie zou je daarmee dus de vermenigvuldiging van HIV op gang kunnen brengen.'


Lecitines uit Banaan beschermen bij HIV-infectie!

Wetenschappers hebben in de banaan een speciaal proteïne gevonden die kan voorkomen dat vrouwen tijdens geslachtsgemeenschap een HIV-infectie oplopen: Lecitines Deze proteïnes komen voor in planten en kunnen een kettingreactie die uiteindelijk tot een infectie leidt voorkomen. In het geval van HIV klampt de proteïne zich aan de proteïnen die HIV ontwikkelen vast en voorkomt zo dat deze schade kunnen aanrichten

Link

Paul


HIV=AIDS: Fact Or Fraud

Rob Klop


Aids op TV

In de 90er jaren werden in het tv-programma Catherine een tiental AIDS-patienten gepresenteerd die allen op medicatie zaten - - uitgezonderd een er van die het zelf deed via voeding.

De medicatie-nemers die er vrijwel allemaal erg aan toe waren werden uitvoerig aan het woord gelaten over wat ze deden en hoe lang ze nog te leven hadden en mensen opriepen tot sponsoring van het onderzoek etc, terwijl de goed uitziende zichzelf via voeding behandelende patiente ook even een minuut aan het woord kwam over wat ze deed, en dat ze eigenlijk ongehinderd geheel aan het leven kon deelnemen.

Enkele kijkers hebben schriftelijk gereageerd op het programma en hun verontwaardiging over het bevooroordeeld interview uitgesproken. Er is nooit enigerlei reactie of verbetering terug gekomen.

In de jaren 90 maakte Patrick Geryl al zijn video "Aleen de Natuur Geneest" en demonstreerde daar in dat AIDS patienten meer problemen hadden van de medicatie die de darmflora etc kapotmaakte en vitamines etc vernietigde, dan van de AIDS zelf, en binnen enkele maanden genezen waren als ze op het fruit-groente-dieet gingen, zelfs van de zwaarste vorm van kanker bij AIDS, het Syndroom van Karposi.

Jammer genoeg heeft ook deze video nooit de publieke aandacht gekregen, maar wie weet komt het er nog verandering in, want wat zien we nu verschijnen ?

Link

Rob Hundscheidt


Het grote medische bedrog!!!

‘AIDS is bedrog en mensen sterven niet aan AIDS, maar aan het zg. ‘geneesmiddel’ tegen AIDS..’ Toen ik dat las, was het alsof ik getroffen werd door de bliksem. Zéker toen ik het hele artikel gelezen had en bevestigingen onder ogen kreeg van vele artsen die dit meldden. Maar het lijkt alsof de wereld het niet hoort.. Al luisterende doof is.. Hoe is dit mogelijk..?

Link

Geert


House of Numbers (2009)

What is HIV? What is AIDS? What is being done to cure it? These questions sent Canadian filmmaker Brent Leung on a worldwide journey, from the highest echelons of the medical research establishment to the slums of South Africa, where death and disease are the order of the day. In this up-to-the-minute documentary, he observes that although AIDS has been front-page news for over 28 years, it is barely understood. Despite the great effort, time, and money spent, no cure is in sight. Born in 1980 (on the cusp of the epidemic), Leung reveals a research establishment in disarray, and health policy gone tragically off course. Gaining access to a remarkable array of the most prominent and influential figures in the field — among them the co-discoverers of HIV, presidential advisors, Nobel laureates, and the Executive Director of UNAIDS, as well as survivors and activists — his restrained approach yields surprising revelations and stunning contradictions. The HIV/AIDS story is being rewritten, and this is the first film to present the uncensored POVs of virtually all the major players — in their own settings, in their own words. It rocks the foundation upon which all conventional wisdom regarding HIV/AIDS is based. If, as South African health advocate Pephsile Maseko remarks, this is the beginning of a wara war to reclaim our health, then House of Numbers could well be the opening salvo in the battle to bring sanity and clarity to an epidemic clearly gone awry.


Mensen met hiv hebben eerder ouderdomsziekten

Oud worden met hiv. Wie had dat gedacht? Terwijl vroeger hiv een doodsvonnis betekende, hebben tegenwoordig mensen met hiv een vrijwel normale levensverwachting. Het aantal vijftigplussers met hiv zal de komende jaren verdubbelen tot ruim 7.500. Oud worden met hiv verloopt echter niet probleemloos. Er zijn aanwijzingen dat mensen met hiv vroegtijdig ouderdomsziekten krijgen, zoals hartinfarcten en botontkalking.

Link

Marjan


Video - Docu - Project Camelot interviews Dr Len Horowitz

A short video interview recorded by Kerry Cassidy with Dr Leonard Horowitz - when he spoke with Dr Masaru Emoto at the Live H2O event at Laguna Beach on 18 June 2009. For a little over half an hour Len talks with Kerry fluently, and with passion, about viruses, health, water, sovereignty, alternative healing, and his own Christian Faith.


AIDS is eenvoudig te genezen, maar dat levert niets op!

Dankzij Climate-gate is duidelijk dat het heel goed mogelijk is dat tien tot twintig onderzoekers een heel vakgebied in gijzeling kunnen nemen. Op basis van  gefraudeerde modellen, door het peer-reviewen en aanbevelen van elkaars werk en door het agressief weren en in diskrediet brengen van alternatieve visies kan zo’n club de hele wetenschappelijke wereld op het verkeerde been zetten.

Link

Geert


40% hiv-geïnfecteerden onwetend over eigen besmetting

Het aantal volwassenen met hiv in Nederland is per januari 2008 geschat op ongeveer 21.500. Dit is een toename van ongeveer 10% ten opzichte van 2005. Juni 2009 waren echter slechts 12.258 volwassenen met hiv onder behandeling bij een van de hiv-behandelcentra in Nederland.

Link

Marjan


Discussie rol religie in de strijd tegen HIV en Aids werkt contraproductief

Het debat over religie en HIV en Aids wordt versmald tot een gevecht over het gebruik van en verbod op condooms. Contraproductief, vindt Brenda Bartelink, godsdienstwetenschapper aan Rijksuniversiteit Groningen. "Deze discussie leidt tot verschillende misvattingen over de cruciale en positieve rol van religie in de strijd tegen HIV en Aids. Het is heel belangrijk om ook te zien wat er wèl gebeurt."

Link


Ontdekker van HIV: ?Een gezond lichaam kan zelf een HIV-infectie genezen?

Wat zeiden wij altijd? Afrika genezen van AIDS doe je door ze hoogwaardige voeding, schoon water en goede hygiëne te geven maar dat zal nooit gebeuren omdat big-pharma daar niets aan verdient. Zoveel mogelijk mensen moeten zo lang mogelijk aan de medicatie, daar zit de winst. Onzin? Zet dan nu je aluminiumhoedje maar op.

Video:
Nobel Laureate Montagnier HIV Can Be Cleared Naturally House of Numbers
http://www.youtube.com/watch?v=cLabpKFfDNI

House of Numbers Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=X_N4zgjF0K0

Bron: Link

Geert


Aidsvaccin minder effectief dan geclaimd

Een recent onderzoek waarin wetenschappers claimen dat zij een aidsvaccin hebben ontdekt, wordt door andere onderzoekers als een stuk minder succesvol bestempeld.

Link


Einstein Study: New Test for HIV Microbicide Safety


AIDS Dissident: Charles Geshekter, PhD

Volgens C. Geshekter is AIDS een syndroom. Een samenraapsel van symptomen die ook voorkomen in tuberculose, mazelen, rivierblindheid, lepra, malaria en ziektes die voorkomen door ondervoeding. Echter, tuberculose, malaria, zwangerschap of voorgaande zwangerschap, geven een vals positieve test voor AIDS. Bovendien wordt niet het symptoom behandelt maar er wordt direct een AIDS test afgenomen. Dus een zeer hoge kans voor misdiagnose. Het zal u dan ook niet verbazen dat tuberculose, lepra, malaria, enz. vrijwel niet meer voorkomen. AIDS is de nieuwe ziekte.

Link


Researchers use chemical from medicinal plants to fight HIV

ike other kinds of cells, immune cells lose the ability to divide as they age because a part of their chromosomes known as a telomere becomes progressively shorter with cell division. As a result, the cell changes in many ways, and its disease fighting ability is compromised. But a new UCLA AIDS Institute study has found that a chemical from the Astragalus root, frequently used in Chinese herbal therapy, can prevent or slow this progressive telomere shortening, which could make it a key weapon in the fight against HIV. "This has the potential to be either added to or possibly even replace the HAART (highly active antiretroviral therapy), which is not tolerated well by some patients and is also costly," said study co-author Rita Effros, a professor of pathology and laboratory medicine at the David Geffen School of Medicine at UCLA and member of the UCLA AIDS Institute.

Lees verder


Protein identified that turns off HIV-fighting T cells

In HIV-infected patients the body's immune system is unable to fight off the virus. A new study to be published online on November 10th in the Journal of Experimental Medicine shows that T cells in HIV-infected individuals express a protein called TIM-3, which inactivates their virus killing capacity. Blocking this protein, the study suggests, might one day help patients to eliminate HIV as well as other chronic infections. Large numbers of virus-fighting T cells can be found in the blood of most chronically infected HIV patients. However these cells eventually become exhausted and cannot function. To identify the cause of this exhaustion, a team of researchers at the University of Toronto, lead by Mario Ostrowski, compared blood from healthy individuals and HIV patients. In the patients, TIM-3 was found on a large number of HIV-specific T cells, and the number of TIM-3-positive cells increased with the severity of infection. Under normal circumstances, exposing T cells to bits of virus causes the cells to replicate and produce virus-killing chemicals. Cells expressing TIM-3, however, were unreactive and TIM-3 was to blame; disrupting its signals restored the cells' virus-fighting functions. TIM-3 normally gets expressed on T cells after they carry out their normal function, perhaps as a way to turn the cells off and thus prevent excessive inflammation. But during HIV infection, persistent TIM-3 expression may help the virus avoid T cell attack.

Lees verder


The dam of the “business with the AIDS epidemic” is breaking

The new findings from two academic institutions in Hamburg and Heidelberg, Germany, published in May 2009 in the “Proceedings of the National Academy of Science USA” - that green tea extracts can inhibit the human immunodeficiency virus (HIV) - may come as a surprise to many people, but not to us. The researchers from these institutions published scientific proof that EGCG (Epigallocatechin Gallate) – a natural component of green tea – can be used as an effective antiretroviral agent to reduce sexual transmission of HIV. The study has shown that EGCG can neutralize a small protein (peptide) present in human semen that promotes HIV infection. This peptide can boost infectivity of HIV by forming a network of fibrils that can trap the virus and attach it to the surface of target cells, thereby promoting viral infection of these cells.

Lees verder


Why some primates, but not humans, can live with immunodeficiency viruses and not progress to AIDS

Some primate species, including sooty mangabeys, harbor simian immunodeficiency viruses but remain healthy, unlike rhesus macaques. The immune systems of sooty mangabeys become significantly less activated during SIV infection than the immune systems of macaques. The less vigorous immune response to SIV in mangabeys may be an effective evolutionary response to a virus that resists clearance by antiviral immune responses. New treatment strategies that would steer the immune system away from over-activation could protect against the unintended damage caused by host immune responses.

Lees verder


HIV-1's 'hijacking mechanism' pinpointed by McGill/JGH researchers

Researchers at McGill University and the affiliated Lady Davis Institute for Medical Research at Montreal's Jewish General Hospital – along with colleagues at the University of Manitoba and the University of British Columbia – may have found a chink in the armour of the human immunodeficiency virus type 1 (HIV-1), the microorganism which causes AIDS. They have pinpointed the key cellular machinery co-opted by HIV-1 to hijack the human cell for its own benefit. Their study was published in May in the Journal of Biological Chemistry. Once a cell is infected with HIV-1, activation of the virus's gene generates a large HIV-1 RNA molecule known as the RNA genome. This is then transported from the cell nucleus to the inner surface of the plasma membrane. The RNA genome can produce both structural proteins and enzymes, but once it arrives at the plasma membrane it can also assemble into new copies of the virus that actually bud out of the cell. Dr. Andrew J. Mouland and his colleagues have discovered how the RNA genome gets transported – or trafficked – from the nucleus to the plasma membrane. "There is a highway inside the human cell," explained Dr. Mouland, Associate Professor at McGill's Departments of Medicine and Microbiology and Immunology and head of the HIV-1 RNA Trafficking Laboratory at the Lady Davis Institute. "When you drive your car to Toronto you're 'trafficking' the items in your trunk. Similarly, what we have shown is that HIV-1 commandeers the host cell's endosomal machinery to traffic its structural proteins and RNA genome. Imagine that it's essentially jumping on board for the ride and directing it to where it needs to go. This trafficking can occur very fast in cells; so this is how these key components of HIV-1 so efficiently get to the plasma membrane, where the virus can begin to assemble.

Lees verder


Fine-tuning lasers to destroy blood-borne diseases like AIDS

Physicists in Arizona State University have designed a revolutionary laser technique which can destroy viruses and bacteria such as AIDS without damaging human cells and may also help reduce the spread of hospital infections such as MRSA.

Lees verder


aids
Herpes drug inhibits HIV in patients infected with both viruses

Researchers at the U.S. National Institutes of Health (NIH), McGill University and other institutions have discovered how a simple antiviral drug developed decades ago suppresses HIV in patients who are also infected with herpes. Their study was published in the Sept. 11 issue of the journal Cell Host and Microbe. An NIH research team led by Dr. Leonid Margolis made the initial discovery, while Dr. Matthias Gotte, Associate Professor in Biochemical Virology at McGill’s Department of Microbiology and Immunology, along with colleagues at Emory University, helped explain the precise molecular mechanisms. According to Dr. Gotte, HIV/herpes co-infection rates are very high and carry significant health burdens for those patients who are already coping with HIV.

Lees verder


aids
An AIDS-related virus reveals more ways to cause cancer, Penn researchers find

Researchers have shed new light on how Kaposi's Sarcoma-associated Herpes Virus subverts normal cell machinery to cause cancer. A KSHV protein called latency-associated nuclear antigen (LANA) helps the virus hide out from the immune system in infected cells. When LANA takes the place of other proteins that control cell growth, it can cause uncontrolled cell replication.

Lees verder


HIV is a 'double hit' to the brain

New evidence reported in the August issue of Cell Stem Cell, a publication of Cell Press, offers a novel perspective on how the HIV/AIDS virus leads to learning and memory deficits, a condition known as HIV-associated dementia. A protein found on the surface of the virus not only kills some mature brain cells, as earlier studies had shown, but it also prevents the birth of new brain cells by crippling "adult neural progenitors," the new study finds.

Lees verder


Study shows link between alcohol consumption and HIV disease progression

Researchers from Boston University School of Medicine have found a link between alcohol consumption and HIV disease progression in HIV-infected persons. The study appears online in the August issue of the Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes.

Lees verder


HIV Persists in the Gut Despite Long-Term HIV Therapy

Even with effective anti-HIV therapies, doctors still have not been able to eradicate the virus from infected individuals who are receiving such treatments, largely because of the persistence of HIV in hideouts known as viral reservoirs. One important reservoir is the gut, where HIV causes much of its damage due to the large number of HIV target cells that reside there. These cells, known as CD4+ T cells, are largely contained in lymph nodes and patches of lymphocytes that collectively are called gut-associated lymphoid tissue, or GALT.

Lees verder


NIAID Scientists Identify New Cellular Receptor for HIV

A cellular protein that helps guide immune cells to the gut has been newly identified as a target of HIV when the virus begins its assault on the body's immune system, according to researchers from the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), part of the National Institutes of Health (NIH).

Lees verder


Anti-parasite drug may provide new way to attack HIV

A drug already used to treat parasitic infections, and once looked at for cancer, also attacks the human immunodeficiency virus in a new and powerful way, according to research published today online in the open access journal Retrovirology.

Lees verder


Ben-Gurion University of the Negev initiates project to eliminate intestinal worms in Ethiopia

A professor at the Faculty of Health Sciences at Ben-Gurion University of the Negev is beginning an intensive program in Ethiopia this August to eradicate intestinal worms which affect as much as 50 percent of the population in Africa. BGU Professor Zvi Bentwich, who heads the Center for Tropical Diseases and AIDS in Israel, believes there is a possible connection between the AIDS epidemic in Africa and intestinal worms.

Lees verder


Novel method to create personalized immunotherapy treatments

Argos Therapeutics and Université de Montréal today announced the presentation of new information on Argos'process for developing dendritic cell-based immunotherapies for HIV. Results from the study demonstrate that loading monocyte-derived dendritic cells with combinations of HIV antigen RNA stimulates the expansion of HIV-specific T cells, which attack and kill HIV-infected cells. Argos' immunotherapies are generated by the Company's Arcelis technology.

Lees verder


Selenium may slow march of AIDS

Increasing the production of naturally occurring proteins that contain selenium in human blood cells slows down multiplication of the AIDS virus, according to biochemists. "We have found that increasing the expression of proteins that contain selenium negatively affects the replication of HIV," said K. Sandeep Prabhu, Penn State assistant professor of immunology and molecular toxicology. "Our results suggest a reduction in viral replication by at least 10-fold." Selenium is a micronutrient that the body needs to maintain normal metabolism. Unlike other nutrients, which bind to certain proteins and modulate the protein's activity, selenium gets incorporated into proteins in the form of an amino acid called selenocysteine. These proteins – selenoproteins – are especially important in reducing the stress caused by an infection, thereby slowing its spread.

Lees verder


T-cell 'nanotubes' may explain how HIV virus conquers human immune system

String-like connections found between T-cells could be important to how HIV spreads between cells in the human immune system, according to new research published online today (13 January 2008) in Nature Cell Biology. The newly-discovered strands, named 'membrane nanotubes' by scientists, could help to explain how the HIV virus infects human immune cells so quickly and effectively.

Lees verder


 

 

 


View My Stats