Nieuws


balk2.jpg (42734 bytes)


Zwangerschapsmedicijn DES leidt mogelijk tot ADHD bij kleinkinderen van vrouwen die het kregen

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van Columbia University's Mailman School of Public Health en Harvard T.H. Chan School of Public Health wijst uit dat er een verhoogde kans is op ADHD bij de kleinkinderen van de vrouwen die diethylstilbestrol toegediend hadden gekregen, een synthetisch oestrogeen dat bekend staat als DES en dat tussen 1938 en 1971 werd voorgeschreven om zwangerschapscomplicaties te voorkomen. Dit is de eerste studie die bewijs verschaft voor de potentiële gevolgen van DES voor de neurologische ontwikkeling over de generaties heen.

Lees verder


Luchtvervuiling en armoede vergroten kans op ADHD

Wetenschappers van het 'Columbia Center for Children's Environmental Health (CCCEH)' aan de 'Mailman School of Public Health' rapporteren het eerste bewijs dat prenatale blootstelling aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAH) - kankerverwekkende en neurotoxische bijproducten van verbranding die vaak in stedelijke lucht voorkomen - gecombineerd met materiale ontberingen, het risico op ADHD-symptomen aanzienlijk verhogen. Resultaten staan online in het tijdschrift Environmental Research.

Lees verder


Studie vindt dat niet voorgeschreven gebruik Ritaline negatieve bijwerkingen heeft

Nieuw onderzoek aan de Universiteit van het Buffalo Research Institute on Addictions onderzocht de mogelijke bijwerkingen van het stimulerend middel Ritaline bij personen zonder ADHD en vond veranderingen in de chemie van de hersenen met als gevolg risico gedrag, verstoring van de slaap en andere ongewenste effecten.

Lees verder


Minder aanwijzingen voor ADHD bij kinderen van wie de moeder vitamine D nam tijdens zwangerschap

Kinderen van moeders die vitamine D namen tijdens de zwangerschap, met als gevolg een hoog gehalte aan deze vitamine in het navelstrengbloed, vertonen minder ADHD-symptomen op de leeftijd van 2,5 jaar. Dit waren de bevindingen uit een nieuw onderzoek van het Odense Child Cohort, gepubliceerd in het Australia & New Zealand Journal of Psychiatry.

Lees verder


Ongezonde voeding tijdens de zwangerschap gekoppeld aan ADHD

Nieuw onderzoek onder leiding van wetenschappers van King's College in Londen en de Universiteit van Bristol heeft geconstateerd dat een vetrijk dieet met veel suiker tijdens de zwangerschap kan worden gekoppeld aan de symptomen van ADHD bij kinderen die gedragsproblemen hebben tijdens de vroege kindertijd.

Lees verder


Kinderen met ADHD kunnen profiteren van een gezonde leefwijze

Een nieuwe studie toont aan dat kinderen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder die een minder gezonde leefwijze hebben dan niet-ADHD jongeren, suggereert dat ze kunnen profiteren van de verbetering van keuzes in levensstijl, zoals het verhogen van het waterverbruik, het verminderen van achter het scherm zitten en minstens één uur lichamelijke activiteit per dag te krijgen.

Lees verder


 

Mogen scholen ouders voor de keuze plaatsen: ADHD-medicatie of speciaal onderwijs?

Bekijk de uitzending


Het labelen en drogeren van kwetsbare kinderen


ADHD of gewoon onvolwassen ?

Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) wordt meestal gediagnosticeerd in de kindertijd en manifesteert zich als een onvermogen om aandacht te geven en activiteiten en impulsen te controleren. Sommige rapporten geven een prevalentie aan van maximaal 15% in westerse landen. Hoewel de oorzaken van ADHD nog niet bekend zijn vond een nieuwe studie, gepland voor publicatie in ‘The Journal of Pediatrics’ dat de leeftijd dat een kind op school binnenkomt een effect kan hebben op de diagnose van ADHD.

Lees verder


ADHD medicijnen kunnen een recept voor pesten zijn

Kinderen en tieners die medicijnen zoals Ritalin innemen om attention-deficit hyperactivity disorder te behandelen lopen twee keer zoveel kans om fysiek of emotioneel gepest te worden door leeftijdgenoten dan degenen die geen ADHD hebben, ontdekte een nieuwe universiteit van Michigan studie.

Lees verder


Bijna vier miljoen euro voor opheldering oorzaken ADHD en autisme

Het nieuwe onderzoeksproject MiND dat de biologische basis van ADHD en autisme wil ophelderen ontvangt bijna 4 miljoen euro van de Europese Unie. Het project, dat deze maand van start gaat en wordt gecoördineerd door het Radboudumc, brengt de risicofactoren voor beide aandoeningen in kaart en probeert die kennis om te zetten in betere individuele diagnoses en behandelingen.

Lees verder


Algemeen gebruikte pesticide kan het risico op ADHD verhogen

Rutgers onderzoek duidt erop dat het risico voor zwangere vrouwen en jonge kinderen groter is. Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek van Rutgers kan een veelgebruikt pesticide mogelijk de ontwikkeling aantasten van het dopaminesysteem in de hersenen – waar het zorgt voor emotionele expressie en cognitieve functies - en het risico op 'Attention Deficit Hyperactivity Disorder' (ADHD) bij kinderen verhogen.

Lees verder


Verband tussen ADHD en luchtverontreiniging

Het inademen van vuile lucht tijdens de zwangerschap verhoogt de kans op ADHD- en gedrag gerelateerde problemen in de kindertijd. 'Polycyclische aromatische koolwaterstoffen' oftewel PAH's zijn een onderdeel van de luchtverontreiniging. Prenatale blootstelling aan deze PAH's verhoogt de kans op gedragsproblemen die in verband gebracht worden met 'attention deficit hyperactivity disorder' oftewel ADHD, op 9 jarige leeftijd. Dit volgens onderzoekers van de Columbia Center for Children's Environmental Health (centrum voor milieu effecten met betrekking tot de gezondheid van kinderen) aan de Mailman School of Public Health. De resultaten zijn online gepubliceerd in het tijdschrift PLOS ONE.

Lees verder


Impulsief gedrag van kinderen gerelateerd aan hersenconnectiviteit

Onderzoekers van de Universiteit van Murcia hebben de veranderingen in de hersenen die worden geassocieerd met impulsiviteit bestudeerd, een persoonlijkheidstrek die moeilijkheden ondervindt bij het remmen van een reactie als gevolg van een stimulus en leidt tot ongeplande acties zonder de negatieve gevolgen ervan in te schatten. Deze patronen kunnen een indicator zijn voor een risico op gedragsproblemen. Een nieuwe studie onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van Murcia analyseerde of de connectiviteit van de hersenen van een kind verband houdt met zijn impulsiviteit.

Lees verder....


Video - De mythe van autisme, ME en ADHD

Dr Goldberg en zijn collega's illustreren waarom autisme niet genetisch kan zijn, maar een symptoom is van een te behandelen neurologische ziekte die het centraal zenuwstelsel aanvalt. Autisme is geen psychologische of ontwikkelingsstoornis, maar een medische ziekte.  Autisme wordt veroorzaakt door een disfunctie in de neuro-immuunsysteem en vaak zijn er afgeleide neurotrope virussen die invloed hebben op de neuro-immuunsysteem en hersenen. Neurotrope virussen zijn virussen die in staat zijn het centrale zenuwstelsel te infecteren. Ziekten zoals autisme, ADD / ADHD, en het chronisch vermoeidheidssyndroom hebben allemaal verschillende labels, maar zijn eigenlijk variaties op hetzelfde: neuro-immuun dysfunctie syndroom (NIDS). - Een NeuroSPECT scan is een diagnostisch instrument dat, in combinatie met bewezen therapieën en behandelingen die in dit boek wordt beschreven, levens kan redden en de deur naar nieuwe therapieën kan openen. Dr Goldberg is van mening dat als we de volgende generatie van kinderen willen redden van dit stigma van een autisme diagnose we snel moeten realiseren dat al deze aandoeningen het gevolg zijn van een geneesbaar ziekte proces.


Studie vindt dat ADHD en trauma vaak hand in hand gaan

Wanneer kinderen worstelen met concentratie, met de controle over hun gedrag en het stil zitten, kunnen ze worden bestempeld met ADHD. Volgens een studie gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van Pediatric Academic Societies (PAS ) in Vancouver, British Columbia, Canada, mag het hier niet stoppen voor clinici. Onderzoekers vonden dat kinderen met ADHD meestal getraumatiseerd zijn door armoede, echtscheiding, drugsmisbruik en geweld binnen de familie.

Lees verder


MRI toont verstoorde verbindingen in de hersenen van
jongeren met ADHD

Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat kinderen en adolescenten met Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) verstoorde verbindingen hebben tussen verschillende gebieden van de hersenen die zichtbaar zijn op rust-fase functionele magnetische resonantie imaging (rfMRI). De resultaten van dit onderzoek zijn online gepubliceerd in het tijdschrift Radiology. De bevindingen wijzen op het potentieel van rfMRI om te helpen bij een objectief nauwkeurige, vroege diagnose van een aandoening die ongeveer 5 procent van de kinderen en jongeren wereldwijd beïnvloedt.

Lees verder


Herstel van de kindertijd ADHD kan afhangen van het patroon van de ontwikkeling van de hersenen

Sommige mensen groeien uit hun kindertijd ADHD ( ADHD ) en sommige niet. Ongeveer 50 % van de personen gediagnosticeerd tijdens hun kindertijd blijven lijden aan ADHD als volwassene.

Onderzoekers proberen de redenen te begrijpen en of er verschillen zijn die de twee groepen onderscheiden. Geslacht, etniciteit , sociaal-economische klasse en de ernst van de symptomen zijn al uitgesloten als mogelijkheden. Misschien is er een onderscheidende variabele in de hersenen? Dr Philip Shaw van het National Human Genome Research Institute en zijn collega's leidden een studie om het uit te zoeken.

Lees verder


Kan het geven van borstvoeding beschermen tegen ADHD?

Het geven van borstvoeding heeft een positieve invloed op de fysieke en geestelijke ontwikkeling van baby's. Een nieuw onderzoek beweert dat borstvoeding mogelijk bescherming biedt tegen het ontwikkelen van het attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD/'aandachtstekort stoornis met hyperactiviteit') bij kinderen.

Het onderzoek is genoemd in 'Breastfeeding Medicine', de Officiële Krant van de Academie voor Borstvoeding Geneeskunde, uitgegeven door Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers. Het artikel is vrij beschikbaar en te vinden op de website van Borstvoeding Geneeskunde, http://www.liebertpub.com/bfm.

Lees verder


De mythe van Autisme, ADHD en ME

Autisme is NIET een psychologische aandoening of ontwikkelingsstoornis

• Autisme is veroorzaakt door een verstoring van het neuro-immuno-endocriene systeem en vaak ontstaan door neutrotropic virussen die het neuro-immuno-endocriene systeem (hersenen, hormonen en immuunsysteem) verstoren.

• Aandoeningen als autisme, ADHD en chronisch vermoeidheidssyndroom hebben verschillende labels maar zijn varianten van NIDS (neuro-immune dysfunction syndromes).

• Een NeuroSPECT scan is een diagnostisch gereedschap dat in combinatie met bewezen therapieën en behandelingen beschreven in het boek levens kan redden en de deur open zetten voor nieuwere oplossingen.


Studie ontdekt verbinding tussen zuurstofgebrek vóór de
geboorte en ADHD

Kinderen die in utero blootgesteld waren aan hypoxisch ischemische omstandigheden, situaties waarin de hersenen verstoken zijn van zuurstof, hadden aanzienlijk meer kans om ADHD later in het leven te ontwikkelen in vergelijking met niet blootgestelde kinderen, volgens een studie van de Kaiser Permanente gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.  De bevindingen suggereren dat gebeurtenissen tijdens de zwangerschap bijdragen aan ADHD afgezien van bekende familiale en genetische invloeden van de stoornis. De op de populatie gebaseerde studie onderzoekt de associatie tussen IHC en ADHD. Onderzoekers onderzochten de elektronische medische dossiers van bijna 82.000 kinderen van 5 jaar en bevonden dat prenatale blootstelling aan IHC – met name geboorte verstikking, neonatale respiratory distress syndrome en pre-eclampsie – werd geassocieerd met een groter risico van 16 procent op de ontwikkeling van ADHD. Specifiek, werd blootstelling aan geboorteverstikking geassocieerd met 26 procent meer risico van het ontwikkelen van ADHD, blootstelling aan neonatale respiratory distress syndrome werd geassocieerd met een groter risico van 47 procent, en blootstelling aan pre-eclampsie (hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap) werd geassocieerd met een 34 procent groter risico. De studie ontdekte ook dat het verhoogde risico van ADHD hetzelfde bleef tussen rassen en etnische groepen.

Lees verder


Inspanning kan leiden tot betere schoolprestaties bij kinderen
met ADHD

EAST LANSING, Michigan – Volgens een nieuw onderzoek geleid door een onderzoeker aan de Michican State University kan enkele minuten inspanning  kinderen met aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis (ADHD) helpen om op school beter te presteren. Het onderzoek dat gepubliceerd is in het huidige nummer van het Journal of Pediatrics (tijdschrift voor kindergeneeskunde), toont voor de eerste keer aan dat kinderen met ADHD beter in staat zijn om afleiding te weerstaan en zich op een taak te concentreren na een korte, hevige inspanning. Wetenschappers zeggen dat een dergelijke “inhibitoire controle” de belangrijkste uitdaging vormt voor mensen met de aandoening.

Lees verder


Ontwikkeling van de hersenen is vertraagd bij kinderen
met ADHD

Wordt aandacht-tekort/hyperactiviteits-deficit (ADHD) veroorzaakt door een vertraging in de ontwikkeling van de hersenen of is het het resultaat van een
volledige afwijkingsvorm in de ontwikkeling? In de huidige kwestie van de
biologische psychiatrie presenteren Dr. Philip Shaw en collega's bewijs voor vertraging gebaseerd op een onderzoek door de National Institutes of Health.

Lees verder


Column Pauline Laumans

ADHD is afwijkend gedrag van deze tijd en hoort niet in DSM-V

Een feit is dat er steeds vaker mensen en vooral kinderen bij de dokter terechtkomen omdat ze ongeconcentreerd, druk en moeilijk hanteerbaar zijn. Een ander feit is dat artsen en met name psychologen en psychiaters geen weet hebben hoe ze dit moeten oplossen en dus worden deze mensen in een hokje geduwd waar ze een predikaat krijgen wat mogelijk in DSM V wordt opgenomen. DSM is niets anders dan de Amerikaanse bijbel om geestesziekten te rubriceren. Bij medici ontstaat er steeds meer discussie over de persoonlijkheidsstoornissen die genoemd worden in DSM. Personen die het in twijfel trekken zijn o.a. Prof.R. Verheul, Prof. J. Livesley, Drs. R. Cools en Drs. L. Batstra.

Lees verder


Verandering van dieet kan helpen bij kinderen met ADHD

Onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen hebben samen met kinder – en jeugdpsychiaters een grootscheeps onderzoek afgerond die de tot nu toe gedane studies laten zien over het belang van dieet bij kinderen en adolescenten met ADHD. Het onderzoek wijst uit dat er potentiële voordelen hangen aan verandering van dieet bij kinderen met ADHD, maar dat belangrijke kennis hieromtrent nog ontbreekt. Het veelomvattende onderzoek bestrijkt de wetenschappelijke literatuur over het belang van dieet voor kinderen met ADHD.

Lees verder


Psychiatry—Labeling Kids with Bogus 'Mental Disorders'

20 Million Kids & Adolescents are labeled with "mental disorders" that are based solely on a checklist of behaviors. There are no brain scans, x-rays, genetic or blood tests that can prove they are "mentally ill", yet these children are stigmatized for life with psychiatric disorders, and prescribed dangerous, life -threatening psychiatric drugs. Child drugging is a $4.8 billion-a-year industry. Get the facts about this multi-billion dollar industry that is labeling and drugging kids for profit.


ADHD tips voor ouders

Ellen Vader heeft dit document samengesteld voor ouders die rust in huis willen.

Download PDF file


ADHD - The Truth Behind Medication

A Panorama report on the life of a young child hooked on medication prescribed for his so called
ADHD condition.


Wetenschappelijk rapport uit 2007 : E-nummers oorzaak ADHD

We denken dat zo langzamerhand iédereen wel op de hoogte zou moeten zijn van de (sluipende) gevaren van e-nummers (kleurstoffen/additieven) en dan vooral ouders die het beste met hun kinderen voorhebben. Gezien de verontrustende toename echter van "ADHD-diagnoses" bij kinderen, moeten we spijtig genoeg vaststellen, dat dit vandaag de dag nog zeker niét het geval is. Een overzichtje in bijlage naar aanleiding van een wetenschappelijk rapport uit 2007 waaruit bleek dat er met name 6 kleurstoffen, + als extra vermelding "benzoaat", aan de basis liggen van ADHD (hyperactiviteit). Deze toevoegingen zijn vandaag de dag, ondanks alle waarschuwingen en dringende verzoeken deze te verbannen, nog steeds toegelaten....

Graag zoveel mogelijk verspreiden als waarschuwing. Het kan niet genoeg gezegd worden !

Groetjes,
Ellen

--

Wetenschappelijk rapport uit 2007 : 6 kleurstoffen oorzaak van ADHD (hyperactiviteit)

De FSA (Food Standards Agency) verzocht al in 2008 om tegen eind 2009 zes (6) kunstmatige kleurstoffen te verbieden. Ook ging er een waarschuwing uit naar de ouders m.b.t. de gevaren van deze E-nummers.

Met name deze kleurstoffen (zie overzicht) + Natriumbenzoaat (E-211) worden in verband gebracht met hyperactiviteit (ADHD) in een £ 750.000 kostende studie door de Southampton Universiteit (2007).
De onderzoekers schatten dat ADHD met 30% zou kunnen worden teruggebracht wanneer producenten deze toevoegingen zouden weglaten uit hun produkten.

Overzicht "Southampton Six" :
E-110 : Zonnegeel FCF
E-122 : Azorubine
E-102 : Tartrazine
E-124 : Ponceau 4R
E-104 : Chinolinegeel
E-129 : Allura rood AC

+

E-211 : Natriumbenzoaat

Benzoaat is opgenomen in de lijst met additieven waarvan medisch onderzoek aantoonde dat ze hyperactitivteit in de hand werken. Een studie van de Universiteit van Southampton concludeerde dat benzoaat in combinatie met andere additieven de hyperactiviteit van kinderen verhoogde. Zo verhoogde de hyperactiviteit van 3 jarige kinderen tot 20% nadat ze drankjes met benzoaat dronken.

Benzoaat in drankjes die vitamine C bevatten kan omgevormd worden tot het kankerverwekkende benzeen. Daarnaast kan benzoaat leiden tot hyperactiviteit, celstructuren beschadigen en de natuurlijke darmflora ontregelen.

Bevatten (nog) benzoaat: Cola Everyday, Boxer Cola, Danone Vitalinea, Sprite, Sprite Zero, Orangina en Gini Lemon.  Let vooral ook op het bekende, bij kinderen o zo geliefde, snoepgoed van HARIBO (HAns RIegel aus BOnn) : "bomvol" met e-nummers (verschillende soorten zelfs meer dan 12 dubieuze toevoegingen, waaronder de 6 hierboven genoemde)

Bronnen :
http://www.food.gov.uk/news/newsarchive/2007/sep/foodcolours

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140673607613063/abstract

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/food-agency-calls-
for-ban-on-six-artificial-colours-807806.html

http://www.foodnews.be/nl/benzoaat.php

Bij overname vermelden: Bron Leefbewust.com


ADHD - Ritalin voorschrijven etaleert medische vakonbekwaamheid

Geen diagnose kunnen stellen, niet eens (willen) weten WAT men voorschrijft op aanraden van derden,
om bij kinderen een verboden toxicomanie in te stellen, is een arts onwaardig.

Fernand Haesbrouck (apotheker)

Lees verder


Zorgwekkende ontwikkeling Ritalin/Concerta gebruik onder jongeren....

Deze brief is hedenmiddag per fax verstuurd aan de Minister van VWS

Aan: Minister Edith Schippers
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Faxnummer: (070) 340 78 34

cc: Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner
Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Faxnummer: (070) 340 78 34

cc: Leden van het Europees Parlement

Geachte mevrouw de Minister,

Graag wil ik uw aandacht vestigen op een zeer zorgwekkende ontwikkeling, die we bij de hedendaagse jeugd vaststellen, niet alleen in Nederland, maar in de gehele westerse wereld. Almaar meer van onze jongeren worden gediagnosticeerd als hyperactieve of ADHD kinderen. Als oplossing krijgen ze steeds jonger en steeds vlugger door artsen medicijnen voorgeschreven en met name Ritalin van de Zwitserse farma gigant Novartis.

Echter weinigen beseffen wat dit werkelijk is . Ritalin, een methylfenidaat, staat bekend als een amfetamine, valt onder de Nederlandse en Europese wetgeving onder drugs en maakt het hyperactieve kind « rustig » en/of « beter handelbaar » thuis en op school. Ritalin staat dan ook algemeen bekend als « kiddy-coke ».

Er zijn meerdere verklaringen voor het hyperactief of onhandelbaar worden van kinderen : ouders die geen tijd en zin hebben om ze op te voeden, onderwijzend personeel, die deze kinderen met
gedragsstoornissen maar lastig vinden en hun onderwijsschema op die manier danig verstoren, onze drukke tijd die eivol met activiteiten en verplichtingen zit … Maar een ander belangrijke en wetenschappelijk bewezen oorzaak is de moderne voeding, dan wel « junk-food » genoemd, voeding met veel voedingsstoffen uit het E-nummer boekje met als belangrijkste en meest verslavend de glutamaten (E-620 t/m 626).

Deze glutamaten aanwezig in chips, hartige snacks en zogenaamde minute-soepen ("snackautomaten" op scholen), maken vooral kinderen hyperactief, zodat na een tijdje Ritalin voorgeschreven dient te
worden en deze toevoegingen kunnen ook hevige migraine veroorzaken, waarna dan weer naar ergotamine of sumatriptanen (ook van Novartis) gegrepen moet worden.

We hebben hier dus te maken ( al dan niet opzettelijk zo bedoeld … ) met een vicieuze cirkel : bepaalde voedingsmiddelen bevorderen hyperactief gedrag en om dat op te lossen wordt Ritalin, een (te) veel
gebruikt amfetamine, aangeboden. Gevolg : jongeren dreigen hun hele leven aan die synthethische rotzooi of troep vast te zitten. Om u een idee te geven van de problematiek, vindt U in bijlage een overzicht van een aantal, vaak schrijnende, getuigenissen/reacties naar aanleiding van een afgelopen week verschenen artikel over Ritalin geplaatst op verschillende websites.

Vaak hoor je van goedwillende ouders: onze kinderen hebben vandaag het fundamentale recht niet meer om echt nog kind te zijn! Hetgeen duidelijk in strijd is met « De Rechten van het Kind » (zie:
http://www.defenceforchildren.nl/images/20/895.pdf   )

Artikel 33 Bescherming tegen drugs

Het kind heeft recht op bescherming tegen drugsgebruik. De overheid moet maatregelen nemen zodat kinderen niet ingezet worden bij het maken of in de handel van drugs.

en:

Artikel 24 Gezondheidszorg

Het kind heeft recht op de best mogelijke gezondheid en op gezondheidszorgvoorzieningen. De overheid waarborgt dat geen enkel kind de toegang tot deze voorzieningen wordt onthouden......

De overheid zorgt ervoor dat traditionele gewoontes die schadelijk zijn voor de gezondheid van kinderen, worden afgeschaft.

Dan heeft de EMEA in 2009 een persbericht doen uitgaan betreffende aanbevelingen voor een veiliger gebruik van Ritalin en andere gelijkaardige medicijnen in de Europese Unie.

Download PDF

Vaststelling : DEZE AANBEVELINGEN WORDEN NIET OPGEVOLGD !

We spreken hier dus over een werkelijk zeer zorgwekkende evolutie, die moet omgebogen worden daar het om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen gaat.

Als minister en als moeder moet u het toch met ons eens zijn dat het niet de bedoeling kan zijn van onze kinderen en kleinkinderen gedrogeerde zombies te maken. Dit streven staat dan ook lijnrecht
tegenover de Rechten van het Kind.

Ons voorstel aan U is om samen met uw departement een grondige en kritische bestudering te maken van bovengenoemde problematiek en met andere Europese landen een eerlijke dialoog op te starten
om de ADHD problematiek onder de jeugd, maar ook onder volwassenen de nodige aandacht te schenken.

Mijn persoonlijke tip: laat artsen, alvorens tot het voorschrijven van medicatie over te gaan (kost geen tijd extra), een foldertje/A4tje aan de ouders meegeven met nuttige aanwijzingen met betrekking
tot het veranderen van het voedingspatroon (70% van ADHD aandoeningen schijnt hieraan gelinkt te zijn), dus een testperiode zonder E-nummers (glutamaten, kleurstoffen....), daarnaast extra magnesium-
en vitaminensuppletie aanbevelend (ik heb zelf recentelijk een boek uit het frans vertaald van een kinderarts die verbazende resultaten heeft bereikt met het in een korte tijdspanne genezen! van
hyperactieve kinderen met magnesium ("Magnesium, dé oplossing") .

En nogmaals: het gaat hier om de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen. Laat ouders (én overheid) ervan doordrongen worden dat deze middelen gewoon DRUGS zijn..

Wij danken U voor de gegeven aandacht aan ons verzoek en hopen op korte tijd bericht van U te mogen ontvangen betreffende de mogelijkheden die U en uw collegae zien om deze problematiek aan te
pakken.

Met vriendelijke groet,

Een meer dan bezorgde moeder/grootmoeder en mede namens vele bezorgde landgenoten en ouders,

Ellen Vader


Adderall nation

American television channels are obsessed with shows about drug addicts and interventions. Even advertising in the US focuses on how there's a prescription pill for almost any problem you could think of. Some wonder if the culture is creating an environment that makes it acceptable to be hooked on pills. Studies show that 10 to 15% of American college kids are taking a pill called adderall to help them study. Even some students are starting to wonder if they're capable of being productive without the help of medication.


Chemical Linked to ADHD in Kids All Around Us

There is a wealth of evidence linking Attention Deficit Hyperactivity Disorder in children to a family of pesticides called organophosphates. And it's not just in the food we eat. Terri dishes on all the places these dangerous chemicals are used and how you can easily choose safer alternatives.


ADHD - De zin van Ritalin

In Nederland verdubbelt het aantal medicijnrecepten dat voor ADHD wordt uitgeschreven ongeveer elke drie à vier jaar. Vorig jaar slikten 139 duizend mensen methylfenidaat, het meest gebruikte medicijn
tegen ADHD, beter bekend onder de merknaam Ritalin. Samen met de andere ADHD-medicijnen lag het aantal gebruikers rond de 150 duizend. Het merendeel daarvan zijn kinderen; het piekgebruik ligt
rond een leeftijd van tien jaar...:

Lees verder

Als je nu een supplement op de markt zou brengen met dezelfde "bewezen" werkzaamheid dan ben je in het beste geval een kwakzalver en in het slechtste geval doe je aan misleidende en strafbare geneeskunde.

Du Fossé Jacques, België


Misdaad - Drogeren van ADHD kids straks verplicht?

De Belgische apotheker Fernand Haesbrouck is inmiddels al 7 (!!) jaar bezig om Ritalin-gebruik aan de kaak te stellen en ondanks àlle negatieve berichtgeving over dit middel (drug, amfetamine, familie cocaïne) komt er géén doorbraak op regeringsniveau… We weten inmiddels allemaal waarom..! De medische industrie heeft een verstikkende greep gekregen op onze maatschappij.

Lees verder

Ellen


Lindsay Lohan Poisoned! Along with 300 Million Other Americans

Alex Jones explains why Lindsay Lohan, and by extension millions of Americans are being poisoned with methamphetamine style drugs like Ritalin that cause brain shrinkage, heart problems and a myriad of other disorders. Alex also highlights how SSRI prozac drugs are turning people into psychopaths and leading to a massive increase in suicides and other reckless behavior. Young girls and even babies are now going into puberty as a result of milk laced with hormones, Bisphenol A and a toxic cocktail of other ingested substances. Alex also highlights the deadly threat of sodium fluoride and how it causes IQ reduction, bone cancer, and how vaccines are also contributing to a massive and sustained chemical attack on free humanity as the globalists' eugenics agenda goes into high gear.


TV - Ritalin als doping

Steeds vaker wordt Ritalin gebruikt als doping voor het gezonde brein. Voor een betere concentratie en prestatie.

Link


Speekseltest onthult werkingsmechanisme van Rilatine/Ritaline

Het simpele spuug onthult wat men altijd nooit had willen weten, omdat Rilatine zo wonderbaar en zo veilig is.

Lees verder

Fernand Haesbrouck


Speekseltest zet ADHD patiënten 12 uur aan de kant

De speekseltest, die sinds 1 oktober gebruikt wordt om chauffeurs op drugsgebruik te controleren, reageert positief op geneesmiddelen zoals Rilatine en Concerta, die de symptomen van ADHD en ADD onderdrukken.

Lees verder

Ellen


Artsen ijveren vurig om het dealen van harddrugs te legaliseren

Ongeveer twintig jaar lang heeft men dit taboe kunnen omzeilen door serotonine of dopamine op te voeren als voorwendsel om vermomde psychotica als geneesmiddelen aan de man te brengen. Normaal kindergedrag of zelfs een normale droefenis werden tot een compleet verzonnen ziekte uitgeroepen. Na al die tijd een grote komedie te hebben opgevoerd door hypocriete diagnoses op te voeren, werd duidelijk dat iedereen dat soort diagnose kan stellen, omdat er evenvoudigweg helemaal geen ziekte bestaat, van welke tekorten aan wat dan ook.

Lees verder

Fernand Haesbrouck


Risks and Alternatives to ADHD Medication

CBS Medical Correspondent, Dr. Jennifer Ashton, explains the new research that shows just how dangerous taking ADHD medications could be for your children and gives a few alternatives, like chiropractic care for example.


ADHD Explained by Dr. Shabeer Jeeva

Dr Shabeer Jeeva explains ADHD diagnosis to a panel, brief introduction to the root causes of ADHD and treatments with reference to the holistic approach and the importance of exercise. (uploaded with permission from Dr. Jeeva)


Comorbiditeiten door stommiteiten

Als arts zelfs geen diagnose van ADHD kunnen stellen. Als arts het werkingsmechanisme van hoge doseringen psychotica, wetenschappelijk als onbekend verklaren, zonder zich een moment af te vragen waarom die stoffen ooit onder een opiumwetgeving werden gebracht. Als arts de nevenwerkingen van psychotica als comorbiditeiten van de aandoening uitroepen, wel wetende dat ze met al die comorbiditeiten nog niet eens de diagnose kunnen stellen en nog minder hoe de medicatie, om te behandelen, ervoor werkt. Als arts de fabeltjes verspreiden van tekorten aan neurotransmitters, en de wonderbaarlijke specifieke reuptake ervan, zonder erbij stil te staan dat indien die sprookjes waar zouden zijn, de bevolking zich maar eens om de zes weken zou moeten voeden.

Download PDF

Fernand Haesbrouck


Machtsmisbruik creëert ziekten, die met mindcontrol behandeld worden

GPOS (Geprojecteerd Pedagogisch Onmacht Syndroom) ligt aan de oorsprong van ADHD. Om de macht over die slachtoffertjes te herwinnen, maakt men ze dwangmatig psychotisch, met hoge doses psychotica. De verschrikkelijke nevenwerkingen, die ontstaan door daarbij het zenuwstelsel te verwoesten en chronisch de bloedvaten te laten dichtklappen, zuurstoftekorten in de hersenen te veroorzaken en
pulmonaire hypertensies, wijt men aan de jammerlijke ziekte, die men bovendien ook nog erfelijk heeft genoemd. Omdat niemand de schuld zou krijgen als een en ander toch zou mislopen.

Download PDF

Haesbrouck Fernand


Haesbrouck Fernand over ADHD en Ritaline

Ik heb onlangs een Congres bijgewoond voor complementaire geneeskunde waar één van de sprekers, de heer Haesbrouck Fernand (apotheker en wetenschapper), een hallucinant verhaal uit de doeken deed over ADHD en de nefaste gevolgen bij het exponentieel stijgend gebruik van Rilatine bij deze ‘onhandelbare’ kinderen (en volwassenen). De hele zaal was werkelijk met verstomming geslagen en zat met open mond en vol ongeloof te luisteren naar hoe de heer Haesbrouck op een wetenschappelijke en nauwgezette manier zijn eigen onderzoek naar Rilatine uit te doeken deed. De nefaste gevolgen voor de kinderen
(en volwassenen) zijn niet te overzien en dienen slechts één doel, rauw geldgewin. Doping op doktersvoorschrift, zoals de heer Haesbrouck het zegt, om misselijk van te worden.

Lees verder

Geert


Handboek Neurofeedback bij ADHD

Neurofeedback is een sterk opkomende behandeling die in Nederland steeds meer toegepast wordt. Recent onderzoek heeft laten zien dat neurofeedback voor de behandeling van ADHD als een bewezen effectieve behandelmethode gezien kan worden. Dit is het eerste boek van Nederlandse bodem dat een praktische handleiding is voor Neurofeedbacktherapie bij ADHD. Dit boek geeft een overzicht van wat ADHD precies inhoudt op klinisch, neuropsychologisch en neurofysiologisch gebied. Verder wordt in dit boek beschreven hoe neurofeedback als behandelmethode bij ADHD wordt toegepast. Tevens worden kort de toepassingen en resultaten van neurofeedback bij epilepsie en autisme aangestipt. Als men dit boek heeft gelezen, is men op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van neurofeedback bij ADHD.

Het handboek is bedoeld voor professionals die zich willen verdiepen in neurofeedback en de toepassing ervan, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in de neurobiologie, neuropsychologie en behandeling van ADHD. Ook kan dit boek waardevol zijn voor studenten psychologie, geneeskunde en orthopedagogiek.

Aan het Handboek Neurofeedback bij ADHD, onder redactie van Martijn Arns, heeft een breed team van experts en onderzoekers meegewerkt, te weten: Jan Buitelaar, Else Dahmen, Johan Fekkes, Willem Fonteijn, Berrie Gerrits, Mirjam Kouijzer, Ger Loots, Jan de Moor, Derk Mulder, Peter van Nunen, Ben Reitsma, Sabine de Ridder, Dagmar Timmers, Dorothea Timmers-Huigens en Roland Verment. Het voorwoord is geschreven door Joel Lubar, die in 1976 over de eerste toepassing van Neurofeedback bij ADHD publiceerde.

Handboek Neurofeedback bij ADHD

Martijn Arns (red.)
ISBN 978 90 8850 107 4
Uitgever: SWP Amsterdam
Gebonden
264 pagina's

Verkrijgbaar bij o.a. Brainclinics en uw boekhandel


Radio - Wat ADHD en de ziekte van Parkinson gemeen hebben

De ziekte Multiple Sclerose – afgekort MS – staat al jarenlang te boek als auto-immuunziekte; het lichaam start op eigen houtje een afweerreactie, zonder dat er een te bestrijden bacil in de buurt is.

Link


Medicating Kids - The Promoters of ADHD

In "Medicating Kids," FRONTLINE examines the dramatic increase in the prescription of behavior-modifying drugs for children. Are these medications really necessary--and safe--for young children, or merely a harried nation's quick fix for annoying, yet age-appropriate, behavior?


De ADHD zwendel

In de praktijk stellen artsen de diagnose ADHD na een voorafgaande ‘diagnose’ door de scholen, maatschappelijke werkers of belangenverenigingen, omdat daaraan geld en subsidies kan verdiend worden. De optelling van gedragskenmerken, die een normaal kindergedrag beschrijven, is geen neurobiologische aandoening. (Nederlandse Rreclame Code Commissie – 06/08/2002 – die de Nederlandse Hersenstichting verbood om in advertenties te beweren dat een psychiatrische diagnose van ADHD neerkomt op een neurobiologische ziekte of een hersendisfunctie, omdat dit als misleidende reclame wordt aangezien).

Link

Fernand Haesbrouck


Pesticide exposure contributes to neurological abnormalities (ADHD)


ADHD leugens

Leugens !

Link

Lees alles mbt dit onderwerp op www.lanutrition.fr: gezondheidsnieuws ism onafhankelijke universiteiten in Frankrijk, 5 jaar voorop in de tijd.

Ditta

---

Kijk ook naar de rol van magnesium bij overprikkeling van de hersenen en zenuwgestel, lees het vertaalde magnesiumboek van een Franse kinderarts van succesboeken.nl

Ron


ADHD - How Science Was (And Still Is) Bought


ADHD misdiagnosis?


Should a child with ADHD be put on medication?

Robin Pauc, Director of the Tinsley House Clinic explains why a child with ADHD should only
be given medication as a last resort


TV - Zembla - De ADHD-hype

Er zijn grote zorgen over het enorme aantal kinderen dat pillen slikt vanwege ADHD. Hun aantal stijgt nog steeds. Ging het eerst vooral om jongens, inmiddels maken meisjes en volwassenen een inhaalslag. Massa's drukke kinderen en volwassenen zijn aan de medicatie. Er zijn ook scholen die willen dat drukke kinderen pillen slikken met als dreigement: of medicatie of vertrekken. Ouders en kinderen over de dilemma's na de diagnose. En artsen over de wetenschappelijke meningsverschillen over ADHD. Is deze onaantoonbare stoornis een rage of is het een antwoord op onze drukke maatschappij die zoveel eisen stelt?

Bekijk deze uitzending online

Goede uitzending waarbij ook duidelijk werd wat de rol is van pharmapushers Balans en "experts" als Pereira. Dankzij dit soort mensen/clubs worden miljoenen kinderen gedrogeerd met produkten die familie zijn van cocaïne/speed met alle gevolgen van dien. Apotheker Fernand Haesbrouck waarschuwt al jaren voor deze reguliere kwakzalverij die een jonge generatie dementen zal op gaan leveren. Ook scholen spelen een belangrijke aanjagende rol. Door grotere klassen is er minder aandacht voor kinderen die extra aandacht behoeven. De oplossing is dan zoals zo vaak het drogeren met schadelijke medicijnen. En de meerderheid doet gewoon mee aan het ADHD sprookje en vult gewetenloos zijn/haar zakken. Slechts een enkeling durft kritisch te zijn en zich uit te spreken. Recent was er nog een Amerikaanse studie waaruit bleek dat sowieso 20% van de ADHD kids helemaal de diagnose ADHD niet verdienden. De moraal van het verhaal. Als je niet bent zoals de rest moet je met chemische kwakzalverij kalm en murw worden gemaakt. ADHD is voornamelijk een stoornis bedacht door een groep psychiaters met nauwe banden met de farmacie. DSM-V is de nieuwe big pharma bijbel van deze mentale kwakzalverij.  Hoelang is het geleden dat dezelfde DSM homoseksualiteit nog als aandoening omschreef? De handel in ziekte bloeit als nooit tevoren.....

En wie zwijgt stemt toe......

Ron


ADHD Alternatieve wegen

Ritalin is kanker verwekkend en psychose inducerend, wetenschappelijk bewezen.

Expliciete gegevens daarover zijn te vinden in de volgende litteratuur:

John Virapen: 'Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk kunnen zijn'; bekentenissen van een ex-topman uit de farmaceutische industrie. ISBN 978 90 79872138;

Fernand Haesbrouck: 'de fraude er serotonine en dopamine'. ISBN 978 90 815213 0 7 .Dit is een Belgische apotheker, die na biochemisch onderzoek in zijn laboratorium, het bedrog rond Ritalin ontmaskerd heeft en met de dood bedreigd is vanwege zijn ontsluiering van de leugen van Ritalin. Hij heeft hard bewijs dat er fraude en bedrog gepleegd wordt. Het boek is rechtstreeks te bestellen bij hem: fernand@haesbrouck.be

Tevens kan men zich inschrijven op zijn nieuwsbrief.

Er is een onthullend artikel over Ritalin in Medisch Dossier: "Ritalin een recept voor kanker?" jaargang 10 november 2003. Ook in een recent nummer van Medisch Dossier "ADHD door vervuiling?"veel goede informatie; Jaargang 12, no 7, juli en augustus 2010. Als oude nummers te bestellen op tel. nr: 010 4360995

Een positief boek: Hans Stolp: 'de levensopdracht van Nieuwetijdskinderen; wie ze zijn en wat ze ons leren. ' ISBN 978 90 202 0401 8

In het zeer recente boek uit de ANDERS DENKEN SERIE: geschreven door dr. Marianne Moussain-Bosc : 'MAGNESIUM, dé oplossing voor gedragsstoornissen en vele andere aandoeningen' ISBN 978 90 872183; waarin ADHD in hoofdstuk 4 beschreven wordt.

Alternatieve behandelingen:

Biophotonen Coherentie Therapie, www.biolithe.nl bij Greet Berveling, Oosterweg 18, 9649 JW Muntendam tel: 0598 633699 of bgg 0598 633655.

Neurofeedback in combinatie met orthomoleculaire geneeskunde,
www.frisobergsma.nl bij Friso Bergsma, te bereiken: 033 7850321 of 06 48013713

Beatrijs M.C.H. Penn


Eliminate ADHD and Attention Deficit Without Dangerous Medication


Omgeving heeft invloed op ADHD

Biologische en gezinsfactoren hebben, ook los van genetische aanleg, invloed op de ontwikkeling van de stoornis ADHD bij kinderen. Een hoog geboortegewicht, een moeder die rookt tijdens de zwangerschap en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling zijn omstandigheden die samenhangen met ADHD-symptomen bij kinderen. Dit blijkt uit een onderzoek van Cathelijne Buschgens, dat zij verrichtte bij de afdeling Psychiatrie van het UMC St Radboud. Zij promoveert op 9 september tot doctor in de medische wetenschappen.

Onderlinge samenhang
De laatste jaren is er bij onderzoekers en anderen veel belangstelling voor de genetische achtergrond van ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), een stoornis die gekenmerkt wordt door aandachtproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Dat ook 'de omgeving' invloed heeft op ADHD, is weliswaar altijd verondersteld, maar gedegen onderzoek naar het belang van specifieke omgevingsfactoren, waarbij gelijkertijd rekening wordt gehouden met genetische aanleg, is nog weinig gedaan. 'Dat is jammer', vindt orthopedagoog Cathelijne Buschgens (UMC St Radboud), 'vooral omdat omgevingsfactoren handvatten kunnen bieden voor preventie en behandeling.'

Buschgens analyseerde onder andere enquêtegegevens die verzameld zijn in een Nederlandse studie onder enkele duizenden kinderen en hun ouders en leerkrachten. Zij zocht naar een eventuele onderlinge samenhang tussen omstandigheden tijdens zwangerschap en geboorte enerzijds en symptomen van ADHD anderzijds. Binnen dit onderzoek is ook het familierisico in beschouwing genomen; dat is een benadering van de erfelijke kwetsbaarheid voor ADHD binnen het gezin.

Extra alert
Buschgens ontdekte dat een hoog geboortegewicht van het kind (negen pond of hoger), een moeder die rookt tijdens de zwangerschap en complicaties tijdens zwangerschap en bevalling een voorspellende waarde hebben voor ADHD-gedrag van het kind. Dit verband blijft overeind, ook als rekening wordt gehouden met het familierisico. Het verband is sterker, als er ook een familierisico bestaat.

Buschgens noemt het opvallend, dat een hoog geboortegewicht gevonden is als risicofactor voor ADHD. 'Van een laag geboortegewicht is bekend dat het schadelijk kan zijn voor de gezondheid van een kind. Maar van een hoog geboortegewicht zijn veel minder lange termijn risico's bekend.' De gezondheidszorg zou extra alert moeten zijn, als rondom een geboorte een combinatie van deze risicofactoren aanwezig is.

Het hele gezin
Ze onderzocht ook de relatie tussen ADHD en diverse gezinsfactoren. Een weinig warme, overbeschermende en afwijzende opvoeding hangt samen met meer ADHD-kenmerken bij het kind. Daarnaast heeft ADHD bij ouder(s) ook effect op de ouder-kind relatie, en wordt de verhouding tussen broertjes en zusjes onderling beïnvloed door ADHD-gedrag van één van de kinderen.

Een belangrijke aanbeveling van het proefschrift is dan ook om bij de behandeling van ADHD van een kind, of van een ouder, alle gezinsleden te betrekken.


ADHD faken erg eenvoudig en controle vrijwel onmogelijk

Omdat ADHD geen ziekte is, maar gedrag dat voor sommige mensen onhandig is, bestaat er geen eenvoudige urine- of bloedtest om even te kijken of er echt sprake is van het Aandachtstekort en Hyperactiviteitsynsroom (ADHD). Dat gebeurt door middel van het beantwoorden van een aantal vragen.

Lees verder


Waarom artsen geen ADHD-diagnose kunnen stellen

Artsen laten de diagnose dicteren, door de omgeving van het kind, die er baat bij heeft, dat het kind dwangmatig psychotisch wordt gedrogeerd.

Lees verder

Fernand Haesbrouck


Echte geneeskunde past bij ADHD

Het dopingcircuit in de scholen misbruikt artsen om mee te werken aan het eigen pedagogisch comfort.
De echte geneeskunde past en reageert.

Lees verder

Fernand Haesbrouck


ADHD hangt samen met gezinsfactoren

ADHD-symptomen hangen samen met diverse omgevingsfactoren, blijkt uit onderzoek aan het UMC St Radboud. Bijvoorbeeld de relatie tussen ouder en kind en tussen kinderen onderling.

Lees verder

Arjan Dokelaar


Mogelijk 1 miljoen onterechte ADHD-diagnosen

Bijna 1 miljoen kinderen in de Verenigde Staten zijn mogelijk onterecht gediagnosticeerd met de aandachtstekortstoornis ADHD.

Lees verder


Rechtszaak ivm het massaal drogeren van kinderen

Advocaat Jim Gottstein is een rechtszaak gestart waarin hij psychiaters als beroepsgroep direct aansprakelijk wil stellen voor het massaal drogeren van kinderen met gevaarlijke hersenmedicatie. Er is namelijk geen enkel bewijs voor de hersenstoornis waarvoor de medicijnen worden
voorgeschreven dus het is fraude wat er gaande is.

Jim Gottstein was de advocaat die Eli Lilly vorig jaar zover kreeg om schuld te bekennen en 1,42 miljard dollar schade vergoeding te betalen vanwege verborgen gehouden bijwerkingen van het antipsychoticum Zyprexa en heeft dus ervaring met grote zaken gerelateerd aan de psychiatrie.

Hier een video reportage over zijn zaak tegen de Amerikaanse psychiatrie van KTUU.com: http://www.ktuu.com/Global/story.asp?S=11974882

Arjan Dokelaar

Dit kreeg ik nog per email van Jim:

Illinois Medicaid Fraud Case Using PsychRights' Model Complaint Unsealed

The Law Project for Psychiatric Rights (PsychRights®) announces the unsealing of the first Medicaid Fraud case for prescribing psychiatric drugs to children and youth by someone other than PsychRights using PsychRights' model Qui Tam Complaint.

United States ex rel Linda Nicholson v. Lilian Spigelman, M.D., Hephzibah Children's Association, and Sears Pharmacy, was filed in Illinois by attorney S. Randolph Kretchmar as a result of PsychRights' Medicaid Fraud Initiative Against Psychiatric Drugging of Children & Youth.

Ms. Nicholson's daughter was given psychiatric drugs that were not for a "medically accepted indication," constituting Medicaid Fraud. "The evidence is overwhelming that these drugs prescribed to children and youth are ineffective, even counterproductive, and extremely harmful to children, said PsychRights' president, Jim Gottstein.

Mr. Kretchmar, the attorney handling the case said, "People need to wake up to the huge amount of harm these prescribing practices are inflicting on our children. I am very pleased to follow the lead of PsychRights in addressing this problem and hope through this lawsuit we can help bring the
practice to a halt." Jim Gottstein continued, "People should expect more of these cases until this pervasive type of Medicaid Fraud stops. The Nicholson case is the first of such cases brought by someone other than PsychRights.”

The lawsuit is brought under the federal False Claims Act, which authorizes private parties to bring fraud actions on behalf of the United States Government and share in the recovery, if any.

Ron


Apotheker Jan Trooster: “ADHD medicatie is eigenlijk gewoon speed”

De apotheek in het Twentse dorp Goor werd anderhalf jaar geleden geconfronteerd met de oplichterij. “Er stond een man voor de balie die beweerde uit Utrecht te komen”, vertelt apotheker Jan Trooster. “Hij had de juiste verzekeringspapieren en een recept van een psycholoog voor Ritalin, een medicijn voor ADHD dat eigenlijk gewoon speed is.

Lees verder


Journaliste: “Psychiater Sandra Kooij is een leugenaar”

In de recente jaren heeft psychiater Sandra Kooij via de media uitvoerig campagne gevoerd ter bevordering van ADHD medicijngebruik en ter promotie van haar boeken over ADHD en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nu met soortgelijke propaganda de door de Europese Unie geuite waarschuwingen over de veiligheid van ADHD medicijnen probeert te ontkrachten.

Lees verder


ADHD-komedie

Dopaminetekorten bij ADHD behandelen met amfetamine- of cocaïnestoffen als psychotica. Terwijl Dynatra (dopamine) niet onder de opiumwetgeving valt, niet verslavend is, geen zenuwstelsels kapot maakt, en toch een geneesmiddel is. Maar waarom zou de bijsluiter ervan, als indicatie voor dopamine, helemaal niet vermelden dat het toedienen van die dopamine, ook bij ADHD kan gebruikt worden?

Lees verder

Apotheker Fernand Haesbrouck


Radio - De ADHD-beweging

ADHD is in! Het aantal diagnoses in de afgelopen 20 jaar enorm gestegen, vorig jaar kregen 145.000 mensen een geneesmiddel tegen ADHD. Hoe kan het dat een ziekte die tot voor kort nauwelijks voorkwam uitgroeide tot een epidemie? Argos over de ADHD-beweging*.

Download MP3


ADHD en alles wat SSRI's kunnen verbeteren, zijn goudmijnen voor criminelen

Volksgezondheid smeekte om vooral niet naar de pers te lekken dat XTC kan ingezet worden tegen PTSD, ADHD, depressies en alles wat medische doping ook aan kan. Na de pandemie van een jaar geleden, krijgt het parcours van die overheid duidelijker vormen.

Link

Fernand Haesbrouck


Pesticides tied to ADHD in children

Marc Weisskopf, assistant professor of environmental and occupational epidemiology, discusses a study that finds children exposed to higher levels of pesticides known as organophosphates could have a higher risk of being diagnosed with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).


ADHD is Russische roulettes spelen met U en Uw kinderen

Artsen/psychiaters/gedragsdeskundigen en aanverwanten houden zich niet aan de afgelegde eed van Hippocrates.

Link 1 | Link 2

Fernand Haesbrouck


ADHD, Vitamin D & Magnesium Deficiency

Discover why Vitamin D and Magnesium Deficiency MUST be investigated in ADHD, attention deficit hyperactivity disorder.


Radio - De ADHD-beweging

Het aantal diagnoses in de afgelopen 20 jaar enorm gestegen, vorig jaar kregen 145.000 mensen een geneesmiddel tegen ADHD. Hoe kan het dat een ziekte die tot voor kort nauwelijks voorkwam uitgroeide tot een epidemie? Argos over de ADHD-beweging.

Download MP3


ADHD?ers zijn slechter in snelle keuzes maken

Jongeren met ADHD kunnen bij simpele beslissingen moeilijk een balans vinden tussen snelheid en nauwkeurigheid. Martijn Mulder laat dat zien in zijn proefschrift. In zijn onderzoek kregen jongeren met en zonder ADHD op een scherm een 'wolk' met bewegende stippen te zien. Ze moesten aangeven welke richting de stippen op bewogen. Mulder maakte het de proefpersonen moeilijk door slechts een deel van de stippen een kant op te laten bewegen terwijl de rest van de stippen willekeurig bewoog.Jongeren met ADHD vinden dit een lastige taak en presteren slechter naarmate hun hyperactiviteit erger is. Volgens Mulder wil het zeggen dat hersenprocessen die te maken hebben met het waarnemen van de omgeving een belangrijkere rol bij ADHD spelen dan tot toe werd aangenomen.


Gen RX

GENERATION RX addresses many of the key issues surrounding the use of ADHD drugs, antidepressants, and anti-psychotic medications among children and teenagers worldwide. For decades, scores of doctors, government officials, journalists, and others have extolled the benefits of psychiatric medicines for children, said Miller, the films writer and producer. GENERATION RX presents the rest of the story and unveils how this era of unprecedented change in Western culture really occurred and what price has been paid by our society. By employing the expertise of internationally respected professionals from the fields of medicine, ethics, journalism, and academia, Kevin P. Miller investigates whether collusion between drug companies and their regulatory watchdogs at the FDA exists. He also focuses on the powerful stories of real families who followed the advice of their doctors and faced devastating consequences for doing so. GENERATION RX is a film about families who confronted horror and found nowhere to turn for help and how scores of children have been caught in the vortex of mind-bending drugs at the earliest stages of their growth and development. This powerful documentary also examines whether we have forced millions of children onto pharmaceutical drugs for commercial rather than scientific reasons. Ultimately, Miller says, Generation RX may help parents decide whether the perceived benefits of these medications outweigh the serious risks to children. Critics have already begun hailing the GENERATION RX as one of the best documentaries of 2008. Mike Adams, publisher of NewsTarget and Natural News says the film delivers a jawdropping emotional ride, and weaves a terrifying tale of criminal conspiracy.


Pesticide Exposure and ADHD in Children

Dr. Dana Boyd Barr discusses a recent study published in the journal Pediatrics on the link between pesticide exposure and attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) in children. The study measured the levels of pesticide byproducts in the urine of 1,139 children from across the United States. Children with above-average levels of one common byproduct had roughly twice the odds of getting a diagnosis of ADHD. The study, which Dr. Barr wasn't a part of, analyzed national nutrition data as well as data from Barr's former lab at the Centers for Disease Control and Prevention (CDC), where she worked for more than 20 years researching pesticides.


Doorbraak bij depressie en ADHD, dankzij evidence based medicine

Evidence based medicine is duidelijk over het bestaan van depressies en van ADHD. Echte geneeskunde haalt opgelucht adem.

Link

Fernand Haesbrouck


Nog geen rem op ADHD

In 2009 verstrekten openbaar apothekers 865.000 keer een bij ADHD gebruikt geneesmiddel, wederom meer dan in 2008. De stijging bedroeg net als het jaar daarvoor 120.000 verstrekkingen. De totale uitgaven kwamen in 2009 uit op 35 miljoen euro, waarvan ¤ 21,8 miljoen niet ten laste van de zorgverzekeringswet kwam. In 2009 verstrekten de Nederlandse openbare apotheken 865.000 keer een geneesmiddel dat bij ADHD wordt gebruikt. Dat is 120.000 keer vaker dan het jaar daarvoor. Deze stijging is absoluut gezien even hoog als in 2008. Op basis van de cijfers van het eerste kwartaal van 2010 is de verwachting gerechtvaardigd dat de toename ook dit jaar van dezelfde grootte orde zal zijn. De stijging in 2009 komt volledig voor rekening van het geneesmiddel methylfenidaat (Ritalin, Concerta, Medikinet en Equasym). Aan de afzetstijging van atomoxetine (Strattera) is in 2009 een einde gekomen. Het aantal verstrekkingen van dat middel is blijven steken op 51.500, terwijl het in 2008 nog ongeveer 3000 keer vaker werd verstrekt.

Link

Ellen


Sterk verband tussen pesticiden en ADHD

Kinderen die blootgesteld zijn aan pesticiden van de groep van zgn. organofosfaten hebben een grotere kans op attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD).

Link

Jan Slemmer


Overheid laat artsen partydrugs dealen

Omdat artsen geen kenners zijn van de chemie van die drugs, achtten overheid en healthcare het verstandig om hen de legale partydrugs te laten dealen, waaraan goed kan verdiend worden. Van artsenwege geen bezwaar, het loont goed en doordat zowel overheid als healthcare het werkingsmechanisme van amfetamine-en cocaïnestoffen als onbekend hadden verklaard, was daarmee ook de medische veiligheid gegarandeerd. Een gespecialiseerde opleiding was helemaal niet nodig.
Voor tal van nieuwe aandoeningen wordt de diagnose uitbesteed, en zelfs zonder diagnose mag verdeeld worden. Daarmee gaat men de strijd aan, tegen het illegale dealen.

Download pdf

Apotheker Fernand Haesbrouck


Ook ADHD bij volwassenen is genetisch bepaald

Hoewel er erg veel onderzoek wordt gedaan naar ADHD bij kinderen, is er weinig bekend over ADHD bij volwassenen en vraagt men zich zelfs af of de aandoening wel bestaat bij volwassenen. Onderzoekers van het Nederlands Tweelingen Register (NTR) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) publiceren vandaag de bevindingen van hun onderzoek naar ADHD bij volwassenen in de Public Library of Science (PLoS ONE).

De onderzoekers analyseerden de gegevens van meer dan 12.000 volwassenen (tweelingen en gezinsleden van tweelingen) en vonden dat ADHD bij volwassenen voor 30% genetisch bepaald is. Dit is minder dan de erfelijkheid van ADHD bij kinderen. Daarnaast vonden de onderzoekers dat volwassenen met ADHD vaker dan gemiddeld een partner hebben die ook ADHD heeft, waardoor de kans op het doorgeven van ADHD-genen aan hun nageslacht groter wordt. Wanneer ADHD bij verschillende generaties in dezelfde familie voorkomt, is dit altijd door erfelijkheid overgedragen, concludeerden de onderzoekers. Zij vonden geen bewijs dat ADHD ook door imitatiegedrag of andere culturele factoren overgedragen wordt.

Uit familieonderzoek, zoals het onderzoek dat wordt uitgevoerd met gegevens uit het Nederlands tweelingenregister (NTR), kan worden opgemaakt dat eigenschappen (deels) genetisch bepaald zijn. De volgende stap zal zijn om de precieze genetische locatie van ADHD eigenschappen te bepalen. Deze bevindingen zorgen ervoor dat in de toekomst gezondheidsproblemen gerichter behandeld of mogelijk zelfs voorkomen kunnen worden. Op dit moment leidt het onderzoek tot een beter inzicht in het vóórkomen van ADHD bij volwassenen (5 tot 7% van de bevolking) en tot een beter begrip van de oorzaken.


Tekorten aan serotonine of dopamine bestaan niet en bestonden nooit

Wat bestaat is het instand houden van depressies en ADHD met zware doping en de fabel van tekorten als voorwendsel. Dit creeërde een zeer winstgevend zorgcircuit,dat zorgvuldig van kritische geluiden wordt afgeschermd.

Link

Apotheker Fernand Haesbrouck


De essentie van ADHD, hoezo ziekte?

Beste ,mensen,

Een mooie omschrijving over de essentie van ADHD welke duidelijk maakt dat we deze ''stoornis'' zelf creeëren door de huidige maatschappij als uitgangspunt te nemen.

Author: Gerhard

Het probleem met de diagnose ADHD in de DSM V is dat het de bestaande maatschappij als norm neemt. Die maatschappij wordt gevormd door een meerderheidsstandpunt aangaande wat normaal is en dus ook wat afwijkend is. ADHD'ers leren anders: langzamer maar beter. Dat kan en moet beter gefaciliteerd worden. ADHD is ongetwijfeld primair genetisch bepaald, en heeft bijgedragen en draagt nog steeds bij aan de instandhouding van de soort. Immers, in een flits de beer te lijf gaan is van belang. Niet gevoelig zijn voor groepsdruk bij het creatief uitvinden en testen van nieuwe wegen, heb je als soort & maatschappij nodig. Uitgaande van “the Big Five” persoonlijkheidstypen (zie Wikipedia) scoort een ADHD’er hoog op “openheid “ maar laag op “zorgvuldigheid”. Hoog zorgvuldige laag op openheid scorende leerlingen / medewerkers worden gewaardeerd want die doen alles precies zoals het hoort. Het zijn echter goede kopieerapparaten. Mooi als het klopt wat geleerd wordt, een ramp als het niet klopt of het geleerde onjuist wordt toegepast. Een gezaghebbende stroming gaat uit van de gedachte dat “openheid “ duidt op een goed werkend stel hersens. Churchill ADHD en dus gek? Michiel de Ruijter gek? Einstein (ADD) gek? Of een gekke maatschappij?

See all comments on this post here:
http://www.nrcnext.nl/blog/2010/02/12/een-nieuwe-kinderziekte-in-de-maak/#comments

Ron Slaats


Ongecontroleerde healthcare

Ongecontroleerde healthcare, heruitgegeven na Mengele. Er is iets gaande met een pandemie die niet eens een ziekte was. Er is iets gaande met ADHD die niet eens een ziekte is.

Link

Apotheker Fernand Haesbrouck, mei 2010


Rondom 10 - Leer- en gedragstoornissen

Journalistiek discussieprogramma, live vanuit Amsterdam. Actuele debatten, feiten, meningen en emoties over kwesties die Nederland bezighouden.

Link

Maaike

--

Misschien hebben jullie ook op 1 mei de uitzending van Rondom 10 gezien over „labelkinderen?. Dit zijn kinderen met „afwijkend gedrag?. Uiteraard zijn er daadwerkelijk kinderen die duidelijk afwijkend zijn, zoals autisten en kinderen met andere zware gedragsstoornissen. Het is echter opvallend dat momenteel bijna in elk gezin één of zelfs meer kinderen leven die zo „gelabeld? worden. Een „labelkind? heeft recht op een „rugzakje met geld?. En daarvan kan extra menskracht worden ingehuurd. Op zich is er niets mis mee dat bepaalde kinderen extra aandacht krijgen en dat daar geld voor beschikbaar is. Ik hoor echter ook wanhopige verhalen van ouders die stellen, dat hun kind ALLEEN extra aandacht krijgt als men het betreffende label accepteert! Ook als ouders de diagnose niet herkennen, MOETEN zij dit slikken, anders kan het kind niet verder op die school. Dit gaat wel erg ver. Zeker als we bedenken dat we via alle dossiervorming deze kinderen voor het leven een diagnose meegeven! Ook kwam het veelvuldig slikken van Ritalin in de uitzending naar voren. De aanwezige jeugdpsychiater gaf aan hoe riskant dit is. Er is
niets bekend over de invloed op langere termijn van Ritalin op de hersenen van deze kinderen. Dit middel werkt dus wel direct in op die nog groeiende kinderhersenen. Alarmerend dat dit maar zo kan!

Ellen


ADHD is misleidende reclame van drugdealers

De Nederlandse Reclame Code Commissie stelt dat de Nederlandse Hersenstichting moet ophouden met te beweren dat de diagnose van ADHD neerkomt op een neurobiologische ziekte.

Link

Fernand Haesbrouck


Bisschoppen aan jongenspiemels, artsen castreren kinderbreinen

Het eerste schokt de maatschappij, het tweede is de nieuwe jeugdzorg. Maar beide technieken zijn kindermisbruik, al primeert het pedagogisch comfort boven het religieuze. Er lopen nogal wat normen in de weg van onze nieuwe maatschappij. Aan het breincastreren raakten we al gewend, meer zelfs, we kunnen niet meer zonder.

Link

Apotheker Fernand Haesbrouck


Wordt ADHD veroorzaakt door onvoldoende vetrijk voedsel?

(het is een niet wetenschappelijk verhaal) door Stephanie Seneff
I would be delighted to give you permission!  Thanks so much for taking the effort to translate them. It's much appreciated. Stephanie, eneff@csail.mit.edu

1. Introductie
De laatsten decennia is er sprake van een alarmerende toename in het aantal gevallen van verscheidene syndromen die fysieke en psychische schade geeft aan kinderen en volwassenen, vooral in de Verenigde Staten. Het betreft de vetzucht epidemie, het stofwisselingssyndroom, de alarmerende toename van autisme, de geleidelijke toename van voedselallergie bij kinderen en de toename van een nieuwe hersenziekte met de naam “aandachtstekort hyperactiviteit stoornis (ADHD)”.  Om te begrijpen wat mogelijk de oorzaak hiervan kan zijn, moeten we kijken naar kleine veranderingen in de levensstijl  tussen de laatste veertig jaren en de voorafgaande veertig jaren.

Twee gelijktijdige veranderingen in levensstijl zijn opmerkelijk aan het einde van de jaren 1970 en dat zijn het vermijden van vetrijk voedsel en het vermijden van blootstelling aan de zon. Deze praktijken zijn sterk ondersteund en bevestigd door de regering en medische experts en heeft ertoe geleid dat er een onwrikbaar geloof  bij de bevolking is ontstaan dat het vermijden van vetrijk voedsel en vermijding van blootstelling aan zon, gezonde keuzes zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het in feite ongezonde keuzes zijn en dat het de onderliggende veroorzaker is van de hierboven genoemde ziektes.

Terwijl mensen foutief blijven geloven dat vetrijk eten tot vetzucht leidt, ben ik tot de conclusie gekomen van het tegenovergestelde: het niet eten van genoeg vet, leidt tot vetzucht. Ik heb mijn argumenten uitgebreidt uiteengezet in een recente blog bij: “obesity epidemic”, en de daaraan verbonden stofwisselingssyndroom in Amerika, waar ik beweer dat voedingstekorten zoals van vitamine D, calcium en vetrijk eten de meeste van de symptomen van het stofwisselingssyndroom veroorzaken. Recentelijk heb ik argumenten ontwikkeld over de alarmerende toename van autisme in Amerika die ook toe te schrijven is aan voedseltekorten bij de moeder, vooral als de zwangere vrouw zeer gedisciplineerd volhardt in haar pogingen om dun te blijven ondanks de verleiding/ vraag van het lichaam naar voedsel. In deze verhandeling ontwikkel ik de theorie dat ADHD, een ziekte die nauwelijks voorkwam voor 1970 maar die zich nu gestadig verspreidt in de Verenigde Staten, zich mogelijk ook voordoet door onvoldoende vetrijk voedsel met een mogelijke bijdrage daarin voor de rol van een tekort van vitamine D.

De gevestigde medische orde in Amerika blijft agressief vetarm voedsel promoten, terwijl de omvang van het lichaam van Amerikanen blijft toenemen en autisme epidemische vormen aanneemt. Door het vermijden van vetrijk voedsel gaan Amerikanen over tot het eten van overdadige hoeveelheden koolhydraatrijk - en volledig gefabriceerd voedsel (= kant-en-klaar  maaltijden) die snel verteren (= snel weer een honger gevoel geven) en de bloedsuikerspiegel een kortdurende overbelasting geven. Het leidt uiteindelijk naar insuline resistentie en Diabetes type II. Ondertussen leidt onvoldoende vetrijk eten tot een instabiele brandstofvoorziening voor het hart en instabiele vetvoorziening voor de hersenen. De hersenen gebruiken alleen glucose als brandstof, maar vetzuren zijn essentieel om zenuwverbindingen te leggen. In deze verhandeling, geef ik een uiteenzetting van mijn theorie dat de toename van ADHD in Amerika een direct gevolg is van vetvermijdend voedsel en het vermijden van blootstelling aan zon.

Lees verder

Vertaling Pauline Laumans


ADHD is geen ziekte

Honderden psychiaters zijn de komende dagen bijeen in Maastricht voor hun jaarcongres. Het thema is 'diagnostiek in discussie'. Eén van de hangijzers is de 'aandachtsstoornis' ADHD. Steeds meer kinderen - en nu ook volwassenen - worden voor jaren op pillen. Ze helpen een tijdje, maar hebben ook bijwerkingen. Niet iedereen is gelukkig met snelle diagnoses en langdurig slikken.

Link


ADHD - stop kindermisbruik

Het kindermisbruik in de katholieke kerk zal verbleken wanneer de maatschappij zal achterhalen hoe healthcare en overheden zich momenteel te pletter amuseren met de huidige generatie kinderen. En net zoals de katholieke kerk ooit probeerde de feiten toe te dekken, zorgen hogere machten en belangen ervoor dat het geloof in healthcare en de overheden niet wankelt.

Link

Fernand Haesbrouck (apotheker)


Honderden psychiaters bijeen in Maastricht: “ADHD is geen hersenziekte”

Honderden psychiaters zijn de komende dagen bijeen in Maastricht voor hun jaarlijkse congres. Het thema is dit jaar ‘diagnostiek in discussie’, want men vraagt zich inmiddels af hoe psychiaters dat toch doen, een hersenziekte diagnosticeren zonder medische test.

Link


Tip mbt ADHD/ADD

Ik heb een website gevonden, waarop ik wel wat interessante informatie tegenkwam... Geen idee of je hem al kent (en er al iets over de site staat), maar het gaat over (de combinatie) ADHD/ADD/ASS en voeding. Vond het wel een mooi stuk over wat voeding met de psyche kan doen (waarvoor je dus gemakkelijk AD of andere medicatie voorgeschreven krijgt).

Link 1 | Link 2

Xynthia


Nu telt alleen nog imago van CBG, EMEA, FDA en regeringen

De stoffetjestekorten als reden waarom men bij ADHD en depressies zwaar drogeert; waren een grote leugen. Waarom blijft men nu nog drogeren? Waar blijft de nieuwe uitleg?

Link

Fernand Haesbrouck


Hyperactieve kinderen: magnesium !

Artikel in de Midi Libre van deze morgen: Franse kinderarts Marianne Mousain-Bosc uit Nîmes (Fr), strijdt voor het invoeren van dit vergeten mineraal en heeft hier een boek over geschreven.

Korte inhoud: En als nu eens magnesium ingezet kan worden om hyperactiviteit, aandacht-, geheugen-
en aanpassingsproblemen aan te pakken die 3-5% van de schoolgaande kinderen betreft? Ze heeft dit boek geschreven na jarenlang onderzoek op dit gebied, een alternatief voor het omstreden medicijn Ritalin dat regelmatig door kinderartsen wordt voorgeschreven aan kinderen, ondanks de verontrustende bekende bijwerkingen (verlies van etenslust, slaapproblemen, tics...). Het toedienen van magnesium in bepaalde doses en onder bepaalde omstandigheden geeft spectaculaire resultaten, bevestigt zij. Men zal echter ruim op tijd hiermee moeten beginnen en wel vanaf de eerste symptomen die zich voordoen bij baby's. Het gaat hier dan om kinderen die onrustig zijn, slaapproblemen vertonen, spastische aanvallen hebben, zeer emotioneel zijn (huilbaby'x).

Momenteel wijt men dit nog aan psychologische oorzaken.

Vanaf 6 jaar hebben we binnen enkele weken opzienbarende resultaten geboekt bij kinderen die overactief waren en hun schoolprestaties verbeterden verbazingwekkend. Wat we vandaag de dag hyperactief noemen is over het algemeen te wijten aan een chronisch magnesiumtekort in de cellen. Dit fenomeen is al lang bekend, maar inmiddels "vergeten". Sommige artsen schrijven magnesium voor maar dit is een doorn in het oog van de hoge autoriteiten. Marianne Monsain gelooft hier in. En meer nog, het mineraal heeft ook duidelijk een positieve en bewezen invloed op autisme, depressieve aandoeningen en Alzheimer.

"La solution magnésium" uitg. Thierre Souccar, 12,50 euro

Ellen

--

Ook ik ben snel overprikkeld en heb zoon met autisme en zweer bij magnesium (citraat). Magnesium is ideaal tegen verzuring van je bloed, kalmeert en ontspant en speelt grote rol bij allerlei proccessen zoals insuline aanmaak en enzymwerking. En nogmaals, geef aub deze kennis door aan vrienden en familie.

Ron


Fabrikant maakt sluikreclame voor ADHD-medicijn Concerta

Farmaceutisch bedrijf Janssen-Cilag in Tilburg maakt onder het mom van voorlichting over ADHD sluikreclame voor een eigen medicijn, zegt de Antwerpse huisarts Dirk van Duppen.

Link


ADHD en depressie zullen als aandoening opnieuw moeten uitgevonden worden

De stoffetjestekorten als oorsprong ervan, blijken een grote leugen te zijn. Gek dat artsen psychotica aanwenden om zieken psychotisch en dan echt ziek te maken, om te kunnen blijven genezen.

Link

Fernand Haesbrouck


Rilatineverbruik: dit zijn valse cijfers

Veel te lage cijfers zijn bedoeld om geen maatregelen te hoeven nemen.

De verdwijntruc met hallucinant cijfermateriaal :

Link

Fernand Haesbrouck


Schaf keuring rijbewijs voor ADHD'ers af

De twee belangenverenigingen die opkomen voor kinderen en volwassenen met ADHD: oudervereniging Balans en Patiëntenvereniging Impuls - willen dat de keuring voor het rijbewijs voor mensen met ADHD wordt afgeschaft. Dat hebben zij minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) laten weten.

Balans en Impuls vinden het onaanvaardbaar dat mensen met ADHD die hiervoor medicatie gebruiken, gekeurd moeten worden om hun rijbewijs te krijgen. De twee belangenverenigingen vragen de minister en het CBR vandaag in een brief om deze keuring zo snel mogelijk af te schaffen. Daarnaast willen ze dat de herkeuring - iedere één tot drie jaar om het rijbewijs te behouden - ook afgeschaft moet worden. Tenslotte willen de twee belangenverenigingen dat mensen met ADHD die géén medicatie gebruiken, niet gekeurd en herkeurd hoeven te worden.

Want, met de keuring om je rijbewijs te halen en de steeds terugkerende herkeuringen, worden mensen met ADHD in onze samenleving gediscrimineerd. Als mensen met ADHD een rijbewijs krijgen, hebben zij bewezen dat zij veilig op de weg kunnen rijden. Niet alleen is de keuring en de steeds terugkerende herkeuring, die de ADHD'er zelf moet betalen, heel duur en vallen ze erg zwaar bij onze achterban, ze zijn ook nog eens discriminerend.

Het hebben van ADHD kan géén reden zijn voor herkeuring. ADHD is een stoornis waar mensen hun leven lang mee te kampen hebben: de bestuurder had deze stoornis dus ook tijdens zijn afrijden. En heeft hier niet ieder jaar of iedere drie jaar meer of minder last van. Daarnaast blijkt uit verschillend wetenschappelijk onderzoek dat mensen met ADHD die medicatie gebruiken hierdoor juist veel beter rijden. Een keuring vanwege het gebruik van deze medicijnen is dus onzinnig. Wij staan in deze niet alleen: zelfs hoogleraar Psychiatrie Jan Buitelaar (in 2003 voorzitter van de Commissie Buitelaar) laat weten hier voorstander van te zijn.


Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen cannabis voor
bij ADHD

Steeds meer Amerikaanse psychiaters schrijven kinderen medische-wiet in plaats van ADHD pillen voor omdat het een minder gevaarlijk en minder schadelijk alternatief blijkt om het kind rustig te krijgen dan gangbare medicijnen zoals Ritalin, Concerta en Strattera.

Link


Ftalaten kunnen een rol spelen bij ADHD symptomen

Een nieuw onderzoek heeft een mogelijk verband gevonden tussen blootstelling aan ftalaten en ADHD bij schoolgaande kinderen. De Koreaanse studenten in het onderzoek bij wie ADHD symptomen waren vastgesteld, hadden hogere ftalaten-niveaus in hun urine dan studenten zonder ADHD symptomen.Dit is het eerste onderzoek bij mensen dat dit verband vindt en het bevestigt daarmee eerder onderzoek bij knaagdieren. Dit onderzoek lijkt derhalve een verband aan te tonen tussen blootstelling aan chemische stoffen en de ontwikkeling van ADHD.

Ftalaten = chemische vloeistoffen die gebruikt worden in cosmetica, als weekmakers in
speelgoed en bij de vervaardiging van PVC

Vertaling: Keimpe Wiersma


Waarom is Strattera nog steeds in de handel?

Omdat de Stratterageheimen nog steeds niet vrijgegeven werden. Waarom worden de Stratterageheimen niet vrijgegeven, zelfs na het arrest van de Bestuursrechtbank in 2008? Omdat Strattera veilig voor kinderen moet blijven en legale amfetaminedoping voor sporters. Het bedrijf (Eli Lilly) wil het zo en het bedrijf kan zelfs regeringen, FDA, EMEA en de Europese Commissie laten draven om de eigen financiële belangen te vrijwaren.

Link

Fernand Haesbrouck


Na de depressie-, ADHD-, griep- komt een Alzheimer-epidemie eraan

Healthcare rekent er nu heel hard op dat de reclamefabriek, die men geneeskunde heeft genoemd, een fabeltje zal verzinnen om een en ander geloofwaardig te maken. Het lukte al eens toen men met depressies en ADHD een gigantisch imperium heeft kunnen opbouwen, alleen maar door de bevolking te laten geloven dat de vermeende zieken stoffetjes tekort hadden en dat men die kon behandelen door ze hevig te drogeren. Het fabeltje moest verbergen dat men met amfetamine en cocaïnestoffen zenuwstelsels verwoest en hersencellen om zeep helpt. Het fabeltje toonde wel aan hoe healthcare doeltreffend zaligmakende stoffetjes tevoorschijn kon toveren, zodat het leek of voortaan iedereen van tekorten moest genezen worden. Het fabeltje heeft een generatie gelukkig gemaakt en een generatie van de middelmaat naar de top kunnen drogeren. Die middelmaat heerst nu dank zij de stoffetjes, waarvan niemand ooit een tekort kon aantonen. Ongemerkt raakte een generatie verslaafd aan de cocaine en(of) amfetaminedoping, die ze werd opgedrongen en die sluimerend het zenuwstelsel en de hersencellen kapot heeft gemaakt.

Link

Fernand Haesbrouck


Kunstmatig dement gemaakte patiënten worden academisch opgewacht

Healthcare is er klaar voor.

De ambitie van het Alzheimercentrum VUmc is om uit te groeien tot het leidende centrum op het gebied van dementie op jonge leeftijd. Link

Kunstmatig dement gemaakte patiënten worden academisch opgewacht. Zelfs als ze jong zijn, en ADHD of een depressie als een smoes diende om ze echt ziek te maken aan 'vasculaire dementie'..Men weet bovendien al dat de vasoconstrictie door ADHD-medicatie, antidepressiva en zelfs door de Ariceps’en tegen Alzheimer, de oorzaak is van de nieuwe vorm van Alzheimer, waar nu nog een populaire naam voor moet worden gevonden.

Uit het onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de patiënten vooral schade heeft aan kleine bloedvaten. Lang is gedacht dat vooral de schade aan de grote bloedvaten het belangrijkste probleem was. Link

Link

In plaats van iets te ondernemen tegen de nieuwe epidemieën die ontstaan, door een bevolking chronisch met een toxicomanie te behandelen bij aandoeningen die men alleen maar vermoedt, verkiest men om dit allemaal in stand te houden en om van de ontstane ellende te profiteren, door een heel nieuw zorgcircuit op poten te zetten.

Op en top consumptie.
Op en top healthcare.

Dit is geen geneeskunde meer, dit is ronduit misdadig!
Hier moet ingegrepen worden.

Apotheker Fernand Haesbrouck


NOS Headlines - Bert Visscher - kwart eeuw zonder Ritalin


9 jarige met dementie !!

Ik wachtte al een tijdje op zoiets. Al sinds midden 2008 voorspel ik dat ADHD-medicatie en antidepressiva op termijn dementie en Alzheimer zullen veroorzaken.Ik maakte dit op uit studies waarmee men in Nederland promoveerde en die steeds maar als conclusie hadden, dat voor dit probleem nog verder onderzoek zal moeten gedaan worden. Terwijl ik die conclusie wel had kunnen nemen, maar dat door de juiste conclusies te nemen daarbij ook een succesvolle medische carrière zou mogen vergeten worden.

Belangrijk in deze tekst is dit:

"I have to stay in Izzie's room every night; her sleep is very disturbed," her mother said. "She gets very frightened and has hallucinations. I literally have no time to myself, she is awake until I go to bed and then wakes several times during the night. She gets confused and doesn't know what time of day it is."

Dit zijn de symptomen van psychoticagebruik en precies de chronische vasoconstrictie door dit gebruik zorgt ervoor dat geheugenhersencellen van geen zuurstof worden voorzien en afsterven, waarbij ze dan de typische eiwitplakken gaan vormen, waaraan men de dementie nu wijdt.

Link

Fernand Haesbrouck


ADHD/ADD - CNN Feature Story

CNN reports on misdiagnosed ADD/ADHD and how Vision Therapy with a behavioral optometrist is a possible solution.


Boek - Hoezo ADHD?

Geprojecteerd Pedagoisch
Onmachts Syndroom

bindwijze: paperback
formaat: 14 x 21,5 cm
omvang: ca. 432 blz.
illustraties: zwart/wit

prijs: ca. 19,90
ISBN: 978 90 6378 885 8

verschijnt maart/april 2010

ADHD, geprojecteerd pedagogisch onmachts-syndroom

Van ADHD wordt gezegd dat het een neuro-biologische hersenaandoening is. Maar deze zogenaamde disbalans tussen neurotransmitters kan nog steeds op geen enkele manier gemeten worden. Officieel bestaat ADHD dus helemaal niet! ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is slechts een opsomming van gedragskenmerken, vooral concentratiegebrek en hyperactiviteit, die het kind vertoont. Dit gedrag wordt niet veroorzaakt door een zogenaamde aandoening, maar door externe factoren, zoals bijvoorbeeld de gezinssituatie waarin het kind opgroeit, te weinig structuur in het dagelijks leven, een (te) prikkelrijke omgeving (school, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang), een voor het kind ongeschikte vorm van onderwijs, e.d. Maar ook onverwerkte angsten of emoties van het kind, een problematische leefomgeving, voedselintoleranties en vitaminegebrek kunnen een belangrijke rol spelen bij ADHD is dus vooral een aandachtstekort-stoornis. Desondanks wordt duizenden kinderen medicatie (Ritalin) voorgeschreven die de kwaal niet geneest, maar slechts bepaald (ongewenst) gedrag
onderdrukt. De oorzaak van dit (ongewenste) gedrag wordt op deze manier niet aangepakt. Daarbij komt, dat het niet bekend is of deze medicatie (on)gevaarlijk is voor de gezondheid op lange termijn en dat Ritalin beangstigend veel overeenkomst vertoont met de werking van de harddrug cocaïne.

Wellicht goede redenen om toch eens aandacht te besteden aan mogelijke alternatieven. Want die zijn er! Sommige kinderen zijn zo (over)gevoelig voor prikkels dat zij bij de kleinste doorbreking van de (rustige) structuur al uit balans raken. Deze kinderen noemt men HSK, Hoog Sensitieve Kinderen. Zij hebben mijns inziens een dominant werkende rechter hersenhelft, (waar de functies voor creativiteit, muzikaliteit, zintuigelijke waarneming, etc zitten opgeslagen.) Dit is ook aangetoond tijdens een onderzoek dmv MRI scans. Kinderen die ADHD gedrag vertoonden bleken dunnere gebieden te hebben in de linkerhersenhelft.

De linkerhersenhelft (rationele gedeelte) en rechter hersenhelft (emotionele gedeelte) zijn dus niet geheel met elkaar in balans. Omdat de rechter hersenhelft regeert over het gevoel, de intuïtie zal een kind dat meer leeft vanuit de rechter hersenhelft waarschijnlijk ook meer waarnemen uit zijn omgeving (prikkels) en dus ook eerder hierdoor zijn afgeleid! (En de leerstof die vooral gericht is op het linkerhersengedeelte moeilijker kunnen opnemen, al is dit ook weer afhankelijk van het IQ van het kind)  ADHD is naar mijn idee dus een vorm (of gevolg) van hoogsensitiviteit. Geen stoornis, maar slechts een (erfelijke) manier van de hersenwerking. Veel rechts georiënteerde kinderen hebben ook (een) rechts georiënteerde ouder(s). Hierdoor denkt men vaak (onterecht) dat 'ADHD' als 'stoornis' erfelijk is, terwijl het slechts om de manier van informatie verwerken gaat die erfelijk kan zijn. De één kan goed leren (meer links georiënteerd) en is totaal niet creatief, is dat dan normaal? Een ander kan moeilijk leren maar kan prachtig zingen, schrijven of schilderen. Is dat dan een stoornis?

Kinderen zijn vaak de spiegel van de situatie waarin zij zich bevinden: ze voelen de onrust binnen het gezin en/of stress van hun ouders of andere gezinsleden aan, waardoor ze ook onrustig (hyperactief) gedrag gaan vertonen. Maar niet ieder ADHD-kind is ook HSK en niet elk HSK heeft ADHD. Ik geloof dat minder gevoelige kinderen al een heleboel te lijden hebben onder te weinig structuur en teveel prikkels, laat staan de hooggevoelige kinderen!  In dit boek wordt op al deze aspecten verder ingegaan en zijn alternatieven voor medicatie te vinden én maar liefst 53 Tips van de week om je kind zelf beter te kunnen begeleiden. Ook is er voldoende notitieruimte om je eigen ervaringen bij te houden.


Ritalin - The New Candy For Children

This documentary shows the dangerous and adverse side effects from Ritalin and other ADHD medications.


Genegeerd: ADHD medicatie veroorzaakt kanker

Reeds eerder hebben we bericht over het feit dat ADHD medicijnen kankerverwekkend zijn, en wij baseerden dit bericht toen op een waarschuwing door het Cancer Prevention Coalition, een grote en betrouwbare internationale organisatie.

Link

Arjan


Lea Bouwmeester (PvdA) komt in actie tegen ADHD medicatie

PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester heeft aan minister Klink gevraagd maatregelen te nemen tegen de illegale handel en het oneigenlijk gebruik van het ADHD-medicijn Ritalin.

Link

Arjan


Video - Gesprek met Dr. Lisa Jonkman en Dr. Petra Hurks over ADHD


Video - Brain imaging gives new insight into underlying cause of ADHD
Brain imaging gives new insight into underlying cause of ADHD


Video - Raviv Method used to treat ADHD and dyslexia
An Israeli mother and son have created a method of training the mind that enables children and adults to overcome learning difficulties, such as dyslexia and Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).


Video - ADHD, Caused by Faulty Wiring in the Brain?
Researchers have discovered a connection in the brain that might be responsible for causing attention deficit-hyperactivity disorder, or ADHD. Earlier studies found differences in areas of the brain that control attention and hyperactivity. VOA's Carol Pearson reports this study found differences in a brain molecule that regulates mood.


Video - No More ADHD
Dr. Mary Ann Block, Medical director of the Block Center, is an outspoken critic of children being diagnosed ADHD and put on drugs documented to cause tics, stunted growth, heart attack, stroke and sudden death. She describes how parents are being misinformed about the medical legitimacy of ADHD and the dangers of the drugs being prescribed to treat children. She encourages parents to have their child given a full medical examination to find underlying medical problems that are being misdiagnosed as a mental disorder.


Video - Treating ADHD without drugs


ADHD Schandaal in Australië

Controversiële richtlijnen voor de behandeling van de vermeende hersenstoornis ADHD zijn door de Australische overheid teruggetrokken na claims dat omkoperij van psychiaters er veel invloed op hebben gehad. De overheid was genoodzaakt om opvolgende richtlijnen te stoppen en zal mogelijk zelfstandig geheel nieuwe richtlijnen moeten schrijven door dit beschamende schandaal.

Link

Arjan


Bij diagnose ADHD niet meteen aan de pillen

Kinderen met een diagnose ADHD moeten niet te snel aan de ritalin. Hun omgeving, van leraren tot ouders, kan namelijk ook factor in gedragsproblemen zijn. Dat zegt scheidend hoogleraar jeugdpsychiatrie Frits Boer van het AMC in Amsterdam vandaag in de Volkskrant.

Link


Steeds meer bedrijven bannen Southampton-kleurstoffen

Vijf Britse bedrijven zegden de Britse Food Standards Agency toe vrijwillig af te zien van het gebruik van de Southampton-kleurstoffen die mogelijk hyperactiviteit veroorzaken bij kinderen.

Link


No prescription needed

Strattera verscheen in 2005 in Europa onder de vlag van een totaal nieuwe stof om ADHD te behandelen. Intussen zijn er al generische producten in de handel. Omdat de stof al even oud is als Prozac en in feite een vermomde Prozac is. Totaal nieuw is alleen, het voor de lever schadelijke bijproduct na metabolisatie. Immers de actieve component na metabolisatie is wel een stimulans en bovendien identiek aan die van Prozac, waardoor die beide stoffen met het nieuwe amfetaminepatroon simpelweg legale doping zijn. Maar dit blijft angstvallig verborgen om de commercie errond niet te hinderen. Bij Prozac stuurde men het fabeltje de wereld in, waarbij die vermomde doping het serotonine gehalte zou verbeteren bij depressies. Terwijl niemand gangbare serotoninespiegels kan publiceren waarbinnen men niet depressief en gelukkig wordt geacht.

Fernand Haesbrouck

Link


ADHD dipiperon wanneer

Het psychotisch gedrag bij ADHD is niet de comorbiteit, die men zo graag wil laten geloven. Wanneer ADHD in psychotisch gedrag uitmondt, komt dat alleen door het
chronisch en in hoge doseringen toedienen van sterke psychotica. Trouwens het basisprincipe van de behandeling van ADHD steunt op het dwangmatig psychotisch maken. Vandaar dat men dan dient te corrigeren met antipsychotica genre Dipiperon, Risperdal en soms ook wel Zyprexa. ADHD-ers die borstjes krijgen, krijgen ze niet omdat ze plots een meisje zijn  geworden (het voorkomen van wanen, bestaat anders wel onder Rilatine) of omdat het krijgen van borsten een comorbiteit van ADHD zou zijn, maar simpelweg omdat het psychotisch gedrag met Risperdal wordt gecorrigeerd. En die borstjes dan weer een bijwerking zijn van Risperdal. Of hoe ADHD niet alleen heel lucratief, bijwijlen erotisch, maar zeker iatrogeen kan zijn.

Link

Fernand Haesbrouck


Ouders ruiken onraad: FDA stil ondanks 500% hogere sterftekans ADHD medicijnen

Kinderen die ADHD medicijnen zoals Ritalin en Concerta gebruiken hebben door de bijwerkingen van de middelen 500% meer kans om te sterven aan een plotselinge dood.

Link

Arjan


Aandachtspunten bij starten van ADHD-medicatie en antidepressiva

Insuline toedienen bij diabetes, drogeren met cocaïne-en of amfetaminedoping bij ADHD of depressie. Welke voorzorgen neemt men bij gebruik van giftige stoffen? Bij een diagnose van ADHD of depressie,
hoort een wetenschappelijke verantwoording. Welke voorzorgen neemt men bij gebruik van giftige stoffen? Bij een diagnose van ADHD of depressie, hoort een wetenschappelijke verantwoording.

Link

Fernand Haesbrouck


ADHD Drugs Cause Heart Problems, Chiropractic and Nutrition a Natural Option

Physician reports on a new study linking children's heart problems to medication used to treat ADD and ADHD. The doctor goes on to say that chiropractic and nutrition treatments should be explored as viable options.


Ritalin gebruikt door studenten

Het gebruik van ritalin is niet zonder gevaar. Het middel kan hartkloppingen, misselijkheid en een hoge bloeddruk veroorzaken, en tijdens een examen voor een black-out zorgen.
Bovendien bevat het medicijn methylfenidaat, dat kanker kan veroorzaken.

Link

--

Ondanks die gevaarlijke kant hebben Nederlandse psychiaters, artsen en apothekers geen enkele moeite om deze harddrug aan jonge kinderen met ADHD te geven.....Een kind waarvan de hersenen nog niet volgroeid zijn. Crime of the century om het maar in de woorden van Supertramp te zeggen.... en we hebben het geweten en laten gebeuren....

Ron


Hoogleraar Paul Verhaeghe: "ADHD is boerenbedrog" in VPRO Boeken


M3: Medical money mongering

De nieuwe geestesziekte die psychiatrie teistert. Een nieuwe scriptie daarover, zal mijn stelling over een ADHD-behandeling ondersteunen.

Link

Fernand Haesbrouck


ADHD, ADD en ASS

Een serie artikelen waarbij de volgende onderwerpen voorbij komen:

  • Malabsorptie
  • Homocysteïne
  • Opioïde peptiden
  • Biogene aminen
  • Schadelijke enzym activiteit
  • (s)IgA-deficiëntie
  • Verstoringen van het darmepitheel bij ADD, ADHD en ASS
  • En meer....

Link

GdJ


Wat is ADHD ... NIET?

ADHD is geen neurobiologische aandoening (06-08-2002) (NCRC). ADHD is geen opvoedings- of voedingsprobleem (08-02-2008) (Zitstil). Wat is ADHD dan wel?

Link

Fernand Haesbrouck


Protest tegen ,,schadelijke'' medicijnen bij ADHD

Het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM) heeft vrijdag een informatieve demonstratie gehouden in het centrum van Ede. Zo werden voorbijgangers geïnformeerd over het project van Welstede om peuters te onderzoeken op probleemgedrag zoals ADHD.

Link


Heeft je kind ADHD? Volg een oudertraining!

Kinderen met ADHD hebben er baat bij als hun ouders een oudertraining volgen. Ze worden minder ongehoorzaam, vertonen minder opstandig gedrag en hebben minder driftbuien en angst- en stemmingsklachten. Dat blijkt uit onderzoek van Barbara van den Hoofdakker van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Van den Hoofdakker promoveert 7 oktober 2009 aan de Rijksuniversiteit Groningen. ADHD (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder) is een veel voorkomende stoornis bij kinderen, die zich uit in onder meer verminderde concentratie, hyperactiviteit en impulsiviteit. De aandoening leidt vaak tot problemen op school, in het gezin en in relaties met leeftijdgenoten. Op de langere termijn lopen kinderen met ADHD een verhoogd risico op het ontwikkelen van bijvoorbeeld delinquent gedrag en verslaving. Goede behandeling is daarmee van groot persoonlijk én maatschappelijk belang. Van den Hoofdakker verrichtte onderzoek onder 94 kinderen tussen vier en twaalf jaar met ADHD en gedragsproblemen. De ouders van de helft van deze kinderen kregen reguliere zorg, de ouders van de andere helft van de kinderen kregen daar bovenop een speciale oudertraining. Deze bestond uit 12 groepssessies van elk twee uur, waarin de ouders onder meer leerden hoe ze het dagelijkse leven van hun kind kunnen structureren, hoe ze hun kinderen kunnen instrueren en hoe ze gewenst gedrag kunnen prijzen en belonen. Van den Hoofdakker: "Ouders van kinderen met ADHD zijn vaak geneigd negatief gedrag te bestraffen. Dat wordt in de oudertraining doorbroken. Ouders leren hoe ze het best op ongewenst gedrag kunnen reageren, maar vooral ook hoe ze positief gedrag van hun kind kunnen stimuleren."

Uit haar onderzoek blijkt dat kinderen met ADHD minder ongehoorzaam zijn, minder opstandig gedrag vertonen en minder driftbuien en angst- en stemmingsklachten hebben wanneer hun ouders de oudertraining hebben gevolgd. Ook de hoeveelheid stress bij de ouders neemt af, maar op dit punt biedt oudertraining geen meerwaarde boven de reguliere zorg, want ook in de groep die alleen reguliere zorg kreeg, nam de stress bij de ouders af. Wanneer het kind naast ADHD ook andere stoornissen heeft, zoals een gedragsstoornis, of een angst- of stemmingsstoornis, biedt de oudertraining geen duidelijke meerwaarde. Opmerkelijk is dat oudertraining minder zinvol is bij moeders die een negatief beeld hebben van zichzelf als opvoeder. Van den Hoofdakker: "Naar de oorzaken daarvan hebben we geen onderzoek gedaan. Maar we vermoeden dat deze vrouwen de aanwijzingen uit de oudertraining minder snel opvolgen. Ze denken misschien dat het ze tóch niet lukt het gedrag van hun kind te veranderen."Kinderen van vaders die bij zichzelf symptomen van ADHD waarnemen, blijken juist nog beter te reageren wanneer hun ouders een oudertraining volgen. Van den Hoofdakker: "Op de oudertraining wordt veel aandacht besteed aan rustig blijven, aan niet-impulsief gedrag. Vaders die uit zichzelf impulsief handelen, hebben daar misschien meer baat bij dan vaders die uit zichzelf weldoordacht reageren. En dus knappen hun kinderen er meer van op als ze de training volgen."

Oudertraining wordt in Nederland al enige jaren aangeboden, maar de effectiviteit ervan was in ons land nog nooit onderzocht. Van den Hoofdakker: "Al het bestaande onderzoek op dit terrein komt uit de Verenigde Staten. Uit ons onderzoek blijkt nu dat de training ook effectief is in de Nederlandse situatie. Bovendien hebben aan het onderzoek gezinnen meegedaan waar meestal al langer problemen zijn, en waarbij de ouders vaak al bij meerdere hulpverleners hebben aangeklopt. "Daarmee bieden de esultaten van haar onderzoek een belangrijk houvast voor hulpverleners in de kinder- en jeugdpsychiatrie en GGZ in Nederland, meent de onderzoeker. "We hebben aangetoond dat de interventie écht werkt en ook in welke gevallen zij meer en minder effectief is. "


De ADHD geld machine in het onderwijs

Wanneer kinderen zich in een ideale opvoedingssituatie bevinden, bestaat de commerciële ADHD schijnbaar niet als een neurobiologische aandoening, zodat het moment moet afgewacht worden waar kinderen aan de pedagogische aandacht ontsnappen en daardoor opnieuw een echt normaal kindergedrag gaan vertonen. Dit ontsnappen aan pedagogische aandacht of zelfs het verstoren van pedagogisch comfort van het team, projecteerde men als een neurobiologische aandoening bij kinderen, waarmee de sponsor zichzelf kan verrijken door zenuwstelsels te verwoesten met harddrugs.

Link

Fernand Haesbrouck


ADHD-er ook vaker dik en verslaafd

ADHD-ers zijn niet alleen overactief. Ook kampen ze vaker met overgewicht of drugsverslaving. Hoe kan dat? Hun beloningscentrum in het brein ligt op z'n gat, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Link


Het einde van de psychotherapie

De theorie van Sigmund Freud is onpopulair omdat algemeen wordt geloofd dat zijn ideeën geen wetenschappelijke basis hebben. Tegenwoordig ligt de nadruk op de genetische achtergrond van gedragsproblemen, die vaak wordt gepresenteerd als onweerlegbaar feit. In Het einde van de psychotherapie bewijst Paul Verhaeghe dat Freuds werk nog steeds heel waardevol en bruikbaar is en dat de genetische basis van psychologische problemen minder betrouwbaar is dan vaak wordt aangenomen. Verhaeghe gaat zelfs zo ver te stellen dat aandoeningen zoals ADHD en PDD-NOS niet bestaan. De symptomen natuurlijk wel: drukke of verlegen kinderen zijn een feit. Het probleem ontstaat wanneer een patient niet als een persoon met een aantal eigenschappen wordt beschouwd, maar als die eigenschappen worden gefilterd tot een paar goed te classificeren afkortingen. Diagnose van zo'n soort aandoening gebeurt meestal met behulp van de DSM, een diagnostisch handboek dat niet, zoals men zou verwachten, samengesteld werd door onafhankelijke wetenschappers maar eerder een allegaartje van meningen is. De samensteller is de Amerikaanse Psychiatrische Associatie, een belangenvereniging die ooit zelfs met een stemming besloot of homoseksualiteit al dan niet een categorie moest worden. Zo worden ook te pas en te onpas aandoeningen toegevoegd, tot grote vreugde van de farmaceutische industrie. Zo kan er bijvoorbeeld weer een nieuwe pil in de markt worden gezet tegen een abnormaal lange rouwperiode De DSM methode valt dus moeilijk wetenschappelijk te noemen, en blijkt in de praktijk al helemaal niet bij te dragen aan een structurele oplossing.

Link


Verschillen in hersenactiviteit bij dyslexie en ADHD

Dyslexie en ADHD zijn stoornissen die tot in de volwassenheid problemen blijven veroorzaken. Naar beide aandoeningen is al veel gedragsonderzoek gedaan, maar over
de verschillen in informatieverwerking bij deze aandoeningen is nog veel onbekend. Monica Dhar verrichtte hiernaar onderzoek, onder meer op basis van metingen van
hersenactiviteit. Het blijkt dat bij dyslectische volwassenen andere aandachtsprocessen verstoord zijn dan bij volwassenen met ADHD, namelijk visuo-spatiële aandachtsprocessen bij dyslexie (vroege informatieverwerking gerelateerd aan visuele oriëntatie), terwijl bij volwassenen met ADHD het reguleren van aandacht problematisch verloopt. Ook constateert Dhar dat bij volwassenen met dyslexie de samenwerking tussen linker- en rechterhersenhelft minder goed is ontwikkeld.


Hartslag en hersengolven afwijkend bij ADHD en PDD-NOS

De begrippen ADHD en PDD-NOS zijn de laatste jaren erg in opmars. Veel mensen zijn sceptisch over het bestaan van deze aandoeningen (tegenwoordig heeft iedereen ADHD of PDD-NOS). Wat deze scepsis ondermeer voedt is het feit dat de aandoeningen moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn.  Uit het promotieonderzoek van Yvonne Groen blijkt dat ADHD en PDD-NOS op basis van psychofysiologische metingen wél van elkaar te onderscheiden zijn. Hartslag en hersengolven bij het verrichten van taken en verwerken van feedback laten dit zien. Met name de kinderen met ADHD wijken af in de reacties van hun brein en de hartslag wanneer zij fouten en feedback verwerken. Zij verwerken informatie dus anders dan kinderen die zich normaal ontwikkelen. De afwijkende hersengolven geven aan dat bepaalde hersengebieden anders werken bij deze kinderen, waarschijnlijk door een tekort aan dopamine en noradrenaline. Ook de kinderen met PDD-NOS lieten enkele afwijkingen zien, met name in de emotionele verwerking van feedback. Uit het onderzoek blijkt verder dat gebruik van het medicijn Ritalin gunstig is bij kinderen met ADHD: de kinderen die Ritalin gebruiken tijdens de computertaken, zijn minder gevoelig voor fouten en feedback. Dit komt waarschijnlijk doordat Ritalin het tekort aan dopamine en noradrenaline aanvult.

Link


Stichting No Kidding gaat psychiaters aanklagen

Ik wilde jullie informeren dat de Nederlandse organisatie No Kidding psychiaters gaat aanklagen.

Link

Arjan


Geneeskunde wordt misbruikt. Pedagogisch comfort (ADHD) is geen ziekte

Waarom neurologen en psychiaters niet zelfstandig als arts een ongeneeslijke neurobiologische ziekte kunnen vaststellen.

Fernand Haesbrouck

Link


ADHoD: een nieuwe vorm van verstandsverbijstering

Tegenwoordig denken psychiaters en in hun voetspoor politici en andere hooggeplaatsten dat je ADHD niet te lijf moet gaan met hollen en ook niet met goede voeding, maar met stimulerende middelen zoals Ritalin, die chemisch nauw verwant zijn aan cocaïne en dergelijke stoffen. In het genoemde nummer van de NRC staan de gevolgen van deze misstand uitgebreid beschreven. Inmiddels worden jaarlijks ongeveer een half miljoen recepten uitgeschreven voor Ritalin aan personen jonger dan twintig jaar. Dit is een interessante situatie. Onze overheden, en helaas ook veel docenten die verkeerd werden voorgelicht, bevorderen met kracht dat onze jeugd wordt blootgesteld aan chemische vergiftiging.

Link


Rilatineverbruik stijgt, episode nummer zoveel

De haan kraaide een derde keer. Liegen is een politiek spel. Maar om daarmee het vergiftigen van kinderen goed te praten, is immoreel. De minister moest zich schamen.

Link

Fernand Haesbrouck


Ouders kinderen met ADHD scheiden vaker

Amerikaans onderzoek laat zien dat ouders van kinderen met Aandachtstoornis en hyperactiviteit (adhd) bijna twee keer zo vaak gescheiden zijn tegen de tijd dat het kind acht jaar is, dan ouders van kinderen zonder adhd die acht jaar zijn (Journal of Consulting and Clinical Psychology 2008;76:735).

Link


Ede draait door - Alle Dagen Heel Dom

Ede adapteert als eerste psychiatrisch screening programma voor peuters in het onderwijs

Zou dit de beloning zijn voor het recente nep undercover onderzoek naar mistanden in een psychiatrische kliniek in Ede? De Tweede Kamer probeert met man en macht de ADHD epidemie te stoppen omdat het juist meer kwaad dan goed doet. Maar in Ede gaan die **** psychiaters gewoon twee keer zo hard door met hun vernielzucht.

Link

Arjan Dokelaar

--

McDonald kan de gemeente Ede misschien advies geven bij het winnen van nieuwe zieltjes voor de chemische industrie.....gekker kunnen we het niet maken.....Misschien kunnen we een Ritalin Drivein openen zodat ouders na hun drukke baan het kind bij de naschoolse opvang meteen de medicatie voor het gestressde kind kunnen oppikken. Bouwen ze vast een basis op voor het zusje cocaïne als ze puber zijn. Laten we hopen dat de EU op tijd wakker wordt ( link ). Deze kinderen kunnen het ieder geval dankzij big pharma niet meer navertellen ( link )

Ron


XTC, opvolger van Rilatine (ritalin) als ADHD-medicatie?

Twee jaar geleden bleek dat ADHD-medicatie niet zou werken. Dit lekte te vroeg. Nu heeft het langetermijnonderzoek wel lang genoeg geduurd. Met hetzelfde resultaat. Klik hier voor Nieuwsbrief 108, die uitsluitsel geeft over de langetermijnwerking, waar iedereen zo naar verlangt.

Link

Fernand Haesbrouck


ADHD-pandemie komt eraan

Niet toevallig duikt ook de term disease mongering op. Maar hoe groeit een 'mind control' en 'gedragsverandering'? Huiver mee in deze historische schets.

Link

Fernand Haesbrouck


Betalen de hersenen de tol voor ADHD medicatie ?

Research hints that hidden risks might accompany long-term use of the medicines that treat attention-deficit hyperactivity disorder

Link (Scientific American)

--

Ik loop die dingen nu al een zestal jaar te vertellen, simpelweg op basis van mijn kennis van apotheker, daarover. Maar kennis heeft de medische wetenschap overboord gegooid, nu wordt men stinkend rijk, door de vaststelling ( evidence) dat men iedereen blijer, gelukkiger kan maken, beter kan laten presteren met amfetamine (en) of cocaïnedoping. En daarvoor vond men ziekten uit met de symptomen van normaal gedrag. Het is hemeltergend, zo misdadig, dat men bij kinderen, lankmoedigen en zelfs bij dementerenden een toxicomanie in stelt en in stand houdt om ze te laten kicken op stoffen, die hun zenuwstelsel verwoesten. Het cynisme dreef men zover, om de nieuwe amfetaminepatronen, die men had uitgevonden omdat de voorraad phenylethylamines statistisch was opgeraakt, te verbergen achter het commercieel rookgordijn van de serotoninefabeltjes.

Het begrip amfetamine-doping werd een geheim, omdat anders een opiumreglementering de vlotte verkoop in de weg zou staan. De nieuwe fabeltjes lieten de maatschappij in de waan, dat er alleen maar veel goeds van werd verwacht. Wie houdt er immers niet van om iets erbij te krijgen, om kalmer te worden in het hoofd, beter te presteren, blij te zijn en eventjes lucide te worden als men vergeetachtig of dement wordt. En dat die wondere stof dan nog geen doping wordt genoemd, maar wel een soort van deus ex machina, die intussen al veel geld heeft opgebracht. De theorie waarop die nieuwe fabeltjes steunen, werd nog door niemand wetenschappelijk bevestigd. Vandaar : werkingsmechanisme 'onbekend'. Al moet gezegd worden, dat de bijwerkingen van de SSRI's toch verbazend goed lijken op die van de andere amfetamines. Maar dat wil niemand geweten hebben, die bijwerkingen worden nu uitgelegd als horende tot het ziektebeeld.

Depressies behandelt men door te drogeren met de amfetaminewerking van de phenylpropylamines en ook het drogeren van Alzheimers' en dementerenden gebeurt met stoffen, die men net als de SSRI's ook bij depressies kan gebruiken. Vandaar ook het succes van het zogezegde niet-stimulans Strattera. Door de amfetaminewerking van deze vermomde Prozac zelfs bij ADHD tot vier keer zo hoog te doseren, heeft men het grote geheim onthuld, niet alleen  van de onbekend verklaarde werking van ADHD-medicatie, maar ook van de grote farce, waarmee men nieuwe amfetamines heeft omgedoopt tot veilige (en zogezegd niet-stimulerende) doping. SSRI's hebben helemaal niets met serotonine te maken, ze verwoesten net als de andere amfetamines de neuronen, waarop het zenuwstelsel reageert met een fight or flight reactie, die het dopingeffect verklaart. Renners die Strattera en Prozac als amfetaminedoping slikken, doen dat volledig legaal omdat de artsen, die de dingen op de verboden lijsten moeten
brengen, nog steeds geloven in de serotoninesprookjes. Na ongeveer twintig jaar chronisch gebruik zijn hersencellen (door vasoconstrictie) en neuronen zo goed kapotgemaakt dat men kan spreken
van Alzheimer.

En zo is de cirkel rond.
De hoogmis van het farmacircus.

Apotheker Fernand Haesbrouck, 30 juli 2009
leefbewust.com


ADHD is een waandiagnose

ADHD is een waandiagnose en de kinderen die er medicijnen voor krijgen als Ritalin, raken daaraan verslaafd. De echte oorzaak van het gedrag van het kind wordt niet aangepakt, zegt de 83-jarige kinderpsychiater Sjef Teuns.

Download MP3 file

Link : www.sjefteuns.nl


ADHD Drugs Linked to Sudden Death

Ann Hohmann is one of a handful of parents across the country who believes that their children's sudden death was due to the use of drugs to control ADHD. And she said she hopes a new study released this morning, which suggests that the use of stimulants is tied to an increased risk of sudden unexplained death among children and teens, will open the eyes of the public to what she sees as the cause of her son's demise.

Lees verder


Hyperactivity enables children with ADHD to stay alert

A new University of Central Florida study may explain why children with attention deficit hyperactivity disorder move around a lot – it helps them stay alert enough to complete challenging tasks.In studies of 8- to 12-year-old boys, Psychology Professor Mark D. Rapport found that children with and without ADHD sat relatively still while watching Star Wars and painting on a computer program. All of the children became more active when they were required to remember and manipulate computer-generated letters, numbers and shapes for a short time. Children with ADHD became significantly more active – moving their hands and feet and swiveling in their chairs more – than their typically developing peers during those tasks. Rapport's research indicates that children with ADHD need to move more to maintain the required level of alertness while performing tasks that challenge their working memory. Performing math problems mentally and remembering multi-step directions are examples of tasks that require working memory, which involves remembering and manipulating information for a short time. "We've known for years that children with ADHD are more active than their peers," said Rapport, whose findings are published in the Journal of Abnormal Child Psychology. "What we haven't known is why." "They use movement to keep themselves alert," Rapport added. "They have a hard time sitting still unless they're in a highly stimulating environment where they don't need to use much working memory." Rapport compared the children's movements during the tests to adults' tendency to fidget and move around in their chairs to stay alert during long meetings. The findings have immediate implications for treating children with ADHD. Parents and educators can use a variety of available methods and strategies to minimize working memory failures. Providing written instructions, simplifying multi-step directions, and using poster checklists can help children with ADHD learn without overwhelming their working memories.

Lees verder


Ohio scientists develop blue-blocking glasses to improve sleep and ADHD symptoms

Scientists at John Carroll University in Cleveland, Ohio have developed glasses, nightlights and light bulbs designed to block blue light, therefore altering a person's circadian rhythm, which leads to improvement in ADHD symptoms and sleep disorders.

Lees verder


Brain matures a few years late in ADHD, but follows normal pattern

In youth with attention deficit hyperactivity disorder, the brain matures in a normal pattern but is delayed three years in some regions, on average, compared to youth without the disorder, MRI scans reveal. The delay in ADHD was most prominent in regions at the front of the brain’s outer mantle important for thinking and attention. Both groups showed a similar back-to-front wave of brain maturation with different areas peaking in thickness at different times.

Lees verder


Ritalin of no long-term benefit, study finds

A team of American scientists conducting the Multimodal Treatment Study of Children with ADHD (MTA) has found that while drugs such as Ritalin and Concerta can work well in the short term, over a three-year period they brought about no demonstrable improvement in children's behaviour. They also found the drugs could stunt growth.

Lees verder


Ritalin ADHD Drug Linked to 500 Percent Increased Risk of Sudden Death in Children

Just how dangerous are the amphetamine stimulant drugs prescribed for children with so-called ADHD? According to scientific research funded by the FDA and the National Institute of Mental Health, drugs such as Ritalin increase the risk of sudden death by five hundred percent among children and teens.

Lees verder


Peer calls for ADHD care review

A peer and neuroscientist will call on ministers to examine how attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is diagnosed and treated in the UK.

Lees verder


Novel imaging technique reveals brain abnormalities that may play key role in ADHD

A study published today in the online advance edition of The American Journal of Psychiatry for the first time reveals shape differences in the brains of children with ADHD, which could help pinpoint the specific neural circuits involved in the disorder. Researchers from the Kennedy Krieger Institute in Baltimore, Md. and the Johns Hopkins Center for Imaging Science used a new analysis tool, large deformation diffeomorphic mapping (LDDMM), which allowed them to examine the precise shape of the basal ganglia. The study found boys with ADHD had significant shape differences and decreases in overall volume of the basal ganglia compared to their typically developing peers. Girls with ADHD did not have volume or shape differences, suggesting sex strongly influences the disorder's expression. Previous studies examining the basal ganglia in children with ADHD were limited to volume analysis and had conflicting results, with some reporting a smaller volume and some reporting no difference in volume. LDDMM provides detailed analysis of the shape of specific brain regions, allowing for precise examination of brain structures well beyond what has been examined in previous MRI studies of ADHD. In this study, LDDMM was used to map the brains of typically developing children in order to generate a basal ganglia template. This is the first reported template of the basal ganglia. After creating LDDMM mappings of the basal ganglia of each child with ADHD, statistical analysis was conducted to compare them to the template. In this study, the initial volume analysis revealed boys with ADHD had significantly smaller basal ganglia volumes compared with typically-developing boys. Moving beyond the standard volume analysis, the LDDMM revealed shape abnormalities in several regions of the basal ganglia. Comparison of the standard volume and LDDMM analysis of girls with ADHD and their typically developing peers failed to reveal any significant volume or shape differences.

Lees verder


Children with ADHD should get heart tests before treatment with stimulant drugs

Statement highlights: The side effects of stimulant drugs, like those used to treat ADHD are usually insignificant, but are important to monitor for children with ADHD and certain heart conditions. Children diagnosed with ADHD should receive an electrocardiogram to rule out heart abnormalities before beginning treatment with stimulant drugs. Children currently taking stimulant drugs who did not have an ECG prior to treatment should get an ECG.

Lees verder


Brain abnormality found in boys with attention deficit hyperactivity disorder

Researchers trying to uncover the mechanisms that cause attention deficit hyperactivity disorder and conduct disorder have found an abnormality in the brains of adolescent boys suffering from the conditions, but not where they expected to find it. Boys with either or both of these disorders exhibited a different pattern of brain activity than normally developing boys when they played a simple game that sometimes gave them a monetary reward for correct answers, according to a new study by a University of Washington research team. The research focused on two brain areas, the striatum and anterior cingulate cortex. The striatal region is a network of structures in the mid brain that motivates people to engage in pleasurable or rewarding behavior. The anterior cingulate is higher in the brain and normally activates when an expected reward stops. However, this process, called extinction, doesn't occur, at least as quickly, in boys with attention deficit hyperactivity or conduct disorders. Instead, the striatal region continues to be activated, said Theodore Beauchaine, a UW associate professor of psychology and senior author of the paper. "When children engage in impulsive behavior they are looking to stimulate themselves and have fun. Children with attention deficit hyperactivity disorder are always looking to have fun and that is what gets them in trouble," he said. "A behavior should stop when the reward stops. When you stop the reward for children with these disorders, they continue to focus on the reward long afterward and the anterior cingulate does not appear to become activated." Attention deficit hyperactivity disorder is one of the most common mental disorders among children, affecting between 3 and 5 percent of school-age youngsters, or an estimated 2 million. The researchers used functional magnetic resonance imaging to compare brain activity in 19 boys with either or both disorders and 11 normally developing boys. The adolescents ranged in age from 12 to 16. Their brains were scanned while they played the game. The boys looked at a screen and there was a button under each of their thumbs. When a light flashed on the left or right side of the screen they were instructed to press the button on that side. The screen lit up very fast, up to 100 times a minute. The boys received five cents for each correct response and could win up to $50. They were not penalized for wrong answers and their accumulated winnings showed up on the screen.

Lees verder


Stimulant use linked to sudden death in children

Moreover, nine of the ten youths who used stimulants in the sudden death group took methylphenidate (the generic name of Ritalin), compared with just one of the two stimulant users in the control group.

Lees verder


Zinc Sulphate and nervous system

For sometime now we have all been made aware of the importance of essential fatty acids to the development of our children's nervous systems. Now new research has shown that adding zinc sulphate enhances the action of these essential fatty acids both in the building of the cell wall and in the manufacture of certain neurotransmitters. Zinc supplements may exert their positive effects by helping to regulate the function of the neurotransmitter dopamine. Dopamine signalling, which has been implicated in causing symptoms of ADHD, is believed to play an important role in the feelings of pleasure and reward.

Lees verder


Met Ritalin eerder aan drugs

Het medicijn helpt, maar ADHD-kinderen die het slikken, experimenteren vaker met drugs en vertonen crimineler gedrag dan leeftijdsgenoten. Toch blijft Ritalin ook in Nederland populair.

Lees verder


Death from Ritalin

Info for Parents who are pressured to diagnose and drug their children for ADD or ADHD. Story behind our Sons death caused from ADHD drug, Ritalin. Between 1990 and 2000 there were 186 deaths from methylphenidate reported to the FDA MedWatch program, a voluntary reporting scheme, the numbers of which represent no more than 10 to 20% of the actual incidence.

Lees verder


Inconsistent performance speed among children with ADHD may underlie how well they use memory

Children with attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) show more variable or inconsistent responses during on ‘working’ or short-term memory tasks when compared with typically developing peers, a study by UC Davis M.I.N.D. Institute Julie Schweitzer has found. “We think poor working memory is a characteristic present in many children and adults with ADHD,” said Schweitzer, an associate professor in the Department of Psychiatry and Behavioral Sciences. “Our study helps explain why working memory may be fine at one moment and poor at another, just as one day a child with ADHD seems to be able to learn and focus in class and on another day seems distracted and not paying attention,” Schweitzer said. According to the national Centers for Disease Control and Prevention (CDC), an estimated 4.4 million youth, ages 4 to17, have been diagnosed with ADHD by a healthcare professional. In 2003 nearly 8 percent of school-aged children were reported to have an ADHD diagnosis by their parent. The current study, published online in February in the journal Child Neuropsychology, supports the idea that what underlies impaired working memory is a problem in how consistently a child with ADHD can respond during a working memory task. “We have known for some time that children with ADHD vary in how fast they are able to complete working memory tasks when compared to normally developing control subjects,” Schweitzer explained .

Lees verder


History of hyperactivity off-base, says researcher

A Canadian researcher working in the U.K. says doctors, authors and educators are doing hyperactive children a disservice by claiming that hyperactivity as we understand it today has always existed. Matthew Smith says not only is that notion wrong, it misleads patients, their parents and their physicians. Smith, who is from Edmonton, is finishing up his PhD at the Centre for Medical History at the University of Exeter. Hyperactivity disorder, or ADHD, is currently the most commonly diagnosed childhood psychiatric disorder, says Smith, and millions of children are prescribed drugs such as Ritalin to treat it. Yet prior to the 1950s, it was clinically and culturally insignificant. He argues in a paper presented at the Congress for the Humanities and Social Sciences taking place at Ottawa's Carleton University this week, that hyperactivity disorder as we understand it today is a modern construct that was first described as a disorder in 1957.Before that, Smith says hyperactive behaviour existed – but it wasn't always thought of as a disorder or pathology worth treating. However, Smith says many today assert that hyperactivity is a universal phenomenon, and say evidence of hyperactivity can be seen in historical figures such as Mozart or Einstein. Smith argues that hyperactivity as we understand it is rooted in social, cultural, political and economic changes of the last half century.

Lees verder


Effective ADHD Treatment Found for Children with Fragile X Syndrome

Fragile X syndrome (FXS) is the most common hereditary form of mental retardation. Many children with FXS also suffer from attention deficit and/or hyperactivity disorder (ADHD), which complicates social relationships at home and at school. Although stimulant medication such as Ritalin® is often successfully used to treat children with ADHD, studies have shown that while it is effective in children with mental retardation, it also causes side effects such as increased irritability, decreased verbalization and social withdrawal. A previous study showed that L-acetyl carnitine (LAC), a form of the amino acid carnitine, significantly reduced hyperactive behavior in FXS boys with ADHD who were treated with it for one year without causing adverse side effects. The same authors have now conducted a randomized, double-blind, placebo-controlled multicenter study to determine the effectiveness of LAC in a larger group.

Lees verder


Research on consequences - Hyperactive girls face problems as adults

Young girls who are hyperactive are more likely to get hooked on smoking, underperform in school or jobs and gravitate towards mentally abusive relationships as adults, according to a joint study by researchers from the Université de Montréal and the University College London that is published in the latest issue of the Archives of General Psychiatry.

Lees verder


Computerized training of working memory is a promising therapeutic strategy in ADHD

ADHD is an increasingly frequent complex mental disorder in children with partly devastating consequences for the child's further development and the families. Torkel Klingberg presents new and very promising strategies of research to develop more appropriate treatments that specifically refer to the patient's basic neuropsychological dysfunctions and mechanisms.

Lees verder


Hyperactive girls face problems as adults

Hyperactive young girls are more likely to have poor school-leaving qualifications, become hooked on smoking and fall into mentally abusive relationships later in life, according to a collaborative study led by UCL (University College London) and the University of Montreal. Few studies have looked at the consequences of aggressive and hyperactive behaviour in girls, but the latest study shows that hyperactivity combined with aggressive behaviour in girls as young as six may lead to greater problems with abusive relationships, a lack of job prospects and teenage pregnancies. The study, published in the latest issue of the journal Archives of General Psychiatry, followed the lives of Canadian girls from the age of six until they reached 21, to understand the link between hyperactive and aggressive behaviour in childhood and adjustment problems in early adulthood. Of the 881 girls monitored, around one in 10 showed high levels of hyperactive behaviour, while another one in ten showed both high levels of hyperactive and physically aggressive behaviour.

Lees verder


Debate Heats Up Over 'Brain Booster' Drugs

Should adults be using so-called "brain-boosting" drugs -- normally intended to treat serious medical conditions -- to improve concentration and performance?

Lees verder


EU orders assessment of UK study linking additives to hyperactivity

The European Commission said it has asked the European Food Safety Authority to evaluate a UK study linking certain food colours with increased hyperactivity in children.

Lees verder


Non-Drug Treatment Touted for Preschoolers with ADHD

A five-year study of 135 preschool students with symptoms of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) found that non-medicinal interventions work effectively to prevent the related behavioral and academic problems in infants.

Lees verder


Oral health and behavior in children with attention deficit hyperactivity disorder

In conclusion, this thesis found that children with ADHD compared to a control group have more dental behavior management problems; exhibit more problems interacting with the dentist, with particular difficulties staying focused on the examination; do not exhibit a higher degree of dental anxiety, except if the child has several symptoms of hyperactivity or impulsivity; have a blunted cortisol reaction, if the child has several symptoms of hyperactivity or impulsivity; have a higher caries prevalence and incidence at age 11, but not statistically significantly higher at age 13; do not have a higher prevalence of gingivitis; and have poorer oral health behavior.

Lees verder


Federal ADHD drug study planned

Researchers will investigate whether the treatments pose heart risks to adults and children.

Lees verder


Relationship Found between Napping, Hyperactivity, Depression and Anxiety

Napping may have a significant influence on young children’s daytime functioning, according to a research abstract that will be presented on Monday, June 8 at SLEEP 2009, the 23rd Annual Meeting of the Associated Professional Sleep Societies Results indicate that children between the ages of 4 and 5 who did not take daytime naps were reported by their parents to exhibit higher levels of hyperactivity, anxiety and depression than children who continued to nap at this age. According to lead author Brian Crosby, PhD, postdoctoral fellow of psychology at Pennsylvania State University, previous studies have shown that poor or inadequate sleep is linked with symptoms of hyperactivity, anxiety and depression; researchers involved in this study were happy to demonstrate the potential importance of napping for optimal daytime functioning in young children, as napping is often overlooked in favor of nighttime or total sleep. “There is a lot of individual variability in when children are ready to give up naps. I would encourage parents to include a quiet ‘rest’ time in their daily schedule that would allow children to nap if necessary.”

Lees verder


Study links ADHD with sleep problems in adolescents

A study in the May 1 issue of the journal SLEEP shows that adolescents with a childhood diagnosis of Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) are more likely to have current and lifetime sleep problems and disorders, regardless of the severity of current ADHD symptoms. Authors suggest that findings indicate that mental health professionals should screen for sleep problems and psychiatric comorbidities among all adolescents with a childhood diagnosis of ADHD. Results indicate that adolescents with a childhood diagnosis of ADHD, regardless of persistent ADHD were more likely to have current sleep problems and sleep disorders such as insomnia, sleep terrors, nightmares, bruxism and snoring. Of the total sample, 17 percent of children with ADHD were currently suffering from primary insomnia, versus 7 percent of controls; lifetime primary insomnia occurred in 20 percent of children with ADHD, compared to 10 percent of controls. Nightmare disorder affected 11 percent of children with ADHD and lifetime nightmare disorder affected 23 percent, versus 5 and 16 percent of controls. The presence of at least one psychiatric comorbid condition increases the risks for insomnia and nightmares. According to principal investigator Susan Shur-Fen Gau, MD, PhD, associate professor at the College of Medicine and Public Health, National Taiwan University, symptoms and consequences of ADHD and sleep problems in children often overlap. Some primary sleep disorders are found to be associated with inattention, hyperactivity, behavioral problems and impaired academic performance, which are often mistaken for symptoms of ADHD. "In some patients with ADHD, symptoms are caused or exaggerated by primary sleep disorders, and therefore treatment of the sleep disorder will improve ADHD symptoms," said Gau.

Lees verder


Adolescent girls with ADHD are at increased risk for eating disorders, study shows

Girls with attention deficit hyperactivity disorder stand a substantially greater risk of developing eating disorders in adolescence than girls without ADHD, a new study has found. "Adolescent girls with ADHD frequently develop body-image dissatisfaction and may go through repeating cycles of binge eating and purging behaviors that are common in bulimia nervosa," said University of Virginia psychologist Amori Yee Mikami, who led the study. The findings appear in the current issue of the Journal of Abnormal Psychology.

Lees verder


Hypertensive kids more likely to have learning/attention problems

Children who have high blood pressure are more likely to have learning disabilities and attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) than children who are not hypertensive. They are also more likely to have a higher body mass index (BMI), an indicator of body fat. The University of Rochester Medical Center study, which was presented in abstract form at the Pediatric Academic Society meeting today in Baltimore, shows that children with hypertension are four times as likely to have a learning disability and/or ADHD. "Clinicians should be aware that these conditions commonly occur together," said Marc Lande, M.D., a pediatric nephrologist at the University of Rochester Medical Center and author of the abstract. "More studies investigating the potential association between hypertension and neurocognitive deficits are definitely needed." Lande authored a paper in the Journal of Pediatrics earlier this year that showed children with high blood pressure are not as good at complicated, goal-directed tasks, have more working memory problems and are not as adept at planning as their peers without hypertension. If they are both hypertensive and obese, they are also more likely to have anxiety and depression. The new study followed 201 children 10 to 18 years old who were referred to specialists for high blood pressure. Of those, 100 were diagnosed with hypertension while 101 were determined to either not have hypertension or to have white coat high blood pressure (or normal blood pressure that shoots up when nervous in an exam room). Almost 28 percent of children with hypertension had a learning disability and 20 percent had ADHD. Some of those children had both a learning disability and ADHD, so in total, 40 percent of children with hypertension had a learning disability and/or ADHD. Dr. Lande points out, "This apparent association between hypertension and learning problems is particularly important in light of the recent increase in hypertension in children in this country that has occurred as a result of the dramatic rise in obesity."

Lees verder


OHSU researchers study the idling brain

Oregon Health & Science University researchers, along with scientists at Washington University in St. Louis, are uncovering new information about the mind by studying the brain while it is at rest. It is believed this research will one day provide new tools for diagnosing mental health disorders and monitoring the progress of treatments. The researchers' latest findings are published in the journal the Public Library of Science Computational Biology. "For years, the vast majority of scientists studying human functional brain organization have focused on how activity changes when engaged in specific tasks," explained Damien Fair, Ph.D., a postdoctoral research scientist in psychiatry, OHSU School of Medicine. "However now we know there are several regions in the brain that continue to interact while a person is supposedly at rest – sort of like a car that idles at a stoplight. Our lab is studying these interactions, or spontaneous brain activity, while the brain is at rest. We think that this approach will eventually help us distinguish typical function from atypical function and therefore help more rapidly diagnose and appropriately treat mental disorders." To observe brain function in humans, the researchers use a form of magnetic resonance imaging (MRI) called functional connectivity MRI. Functional connectivity MRI allows the researchers to witness real-time brain activity as it occurs in study subjects. By studying a large group of subjects, the researchers were able to identify regions of the brain that spontaneously activate together while the subjects were at rest. These regions operate in tandem with one another, and group into regional networks. "After observing a large group of study subjects between the ages of 7 and 31, we witnessed an interesting phenomenon," added Fair. "Communications between brain regions seem to be localized in children, but over time, regional communication becomes distributed across the whole brain. Despite these differences, children's brains are still very efficient. As with the adults, the brains in the children were still organized like a 'small world.'"

Lees verder


ADHD Drugs Proven Absolutely Useless for Children - Plus, They Stunt Growth

Stimulant drugs such as Ritalin provide no long-term benefit in the treatment of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), according to the latest findings of the ongoing Multimodal Treatment Study of Children with ADHD (MTA), published in the Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Lees verder


Study Finds ADHD Affects Motor Skills of Boys More Than Girls

New research published in the November 4, 2008 issue of Neurology®, the medical journal of the American Academy of Neurology, found that ADHD affects the motor skills of boys more than girls. By examining age-related improvement of motor skills in children with and without ADHD, researchers from the Kennedy Krieger Institute in Baltimore, Md. found that girls with ADHD and their typically developing peers were more likely to be able to control their movements compared to boys with ADHD. The findings are consistent with multiple MRI studies that have shown boys with ADHD have decreased activity in regions of the brain important for planning and executing movement. This study found that the motor skills of typically developing children steadily improved with age, but boys with ADHD continued to show motor skills deficits through adolescence. The motor skills of girls with ADHD improved at a rate more similar to their typically developing peers. This study’s large sample size of boys and girls with ADHD distinguishes it from past research examining motor skill development in children with the disorder because it allows for direct comparison of girls and boys with ADHD. Previous research has primarily examined boys with the disorder, making this one of only a handful of studies that has explored whether girls with ADHD experience similar patterns in motor skill development as boys with the disorder.

Lees verder


Underlying sleep problem linked to attention deficit/hyperactivity disorder in children

A study in the March 1 issue of the journal SLEEP suggests the presence of an intrinsic sleep problem specific to attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) and supports the idea that children with ADHD may be chronically sleep deprived and have abnormal REM sleep. Results show that children with ADHD have a total sleep time that is significantly shorter than that of controls. Children in the ADHD group had an average total sleep time of eight hours, 19 minutes; this was 33 minutes less than the average sleep time of eight hours, 52 minutes, in controls. Children with ADHD also had an average rapid eye movement (REM) sleep time that was significantly reduced by 16 minutes. According to the principal investigator and the lead author, Reut Gruber, PhD, director of the Attention, Behaviour and Sleep Lab at the Douglas Mental Health University Institute, results of the study were encouraging, as the researchers were able to control for many confounding factors, which reduced some of the confusion and contradictions discovered in previous studies. Measuring sleep architecture in the children's beds at home using portable PSG, also allowed researchers to better represent the natural sleep pattern, thus increasing the validity of the study."I do not believe that sleep per se is the cause of ADHD, but it may make the symptoms worse in children with sleep problems. There are reports in the literature in which treating sleep problems led to improvement in ADHD symptoms but I suspect that these results were seen in children with sleep apnea. More research needs to be done in order to determine if sleep affects ADHD children with no primary sleep disorder." According to the authors, ADHD is one of the most prevalent conditions in child psychiatry, and 25 percent to 50 percent of children and adolescents diagnosed with the disorder have clinically reported sleep problems. Partial sleep loss on a chronic basis accumulates to become a sleep debt, which can produce significant daytime sleepiness and neurobehavioral impairment. Studies also have shown that disrupted sleep can affect daytime learning and attention in childhood and can lead to ADHD-like symptoms.

Lees verder


Case–Control Study of Blood Lead Levels and Attention Deficit Hyperactivity Disorder in Chinese Children

There was a significant difference in BLLs between ADHD cases and controls. ADHD cases were more likely to have been exposed to lead during childhood than the non-ADHD control subjects, with adjustment for other known risk factors [children with BLLs ? 10 µg/dL vs. ? 5 µg/dL ; OR = 6.0 ; 95% confidence interval (CI) = 4.10–8.77, p <0.01 ; 5–10 µg/dL vs. ? 5 µg/dL, OR="4.9" ; 95% CI="3.47–6.98," p < 0.01]. These results were not modified by age and sex variables. This was the largest sample size case–control study to date to study the association between BLLs and ADHD in Chinese children. ADHD may be an additional deleterious outcome of lead exposure during childhood, even when BLLs are < 10 µg/dL.

Lees verder


Study examines perils of food additives

Common food additives and colorings can increase hyperactive behavior in a broad range of children, according to a study released Thursday.

Lees verder


ADHD appears to increase level of nicotine dependence in smokers

Young people with ADHD are not only at increased risk of starting to smoke cigarettes, they also tend to become more seriously addicted to tobacco and more vulnerable to environmental factors such as having friends or parents who smoke. The report from Mass. General Hospital reseachers also found that individuals with more ADHD-related symptoms, even those without the full syndrome, are at greater risk of becoming dependent on nicotine than those with fewer symptoms.

Lees verder


Overweight mothers run greater risk of having hyperactive children

If a woman is overweight when she becomes pregnant, the probability is much greater that her child will evince ADHD-like symptoms when he/she reaches school age, according to a new Nordic study.

Lees verder


Nieuwe publicatie: psychofarmacologie bij kinderen

Behandeling van kinderen en adolescenten met psychofarmaca is grotendeels gebaseerd op bewijs afkomstig uit onderzoeken die zijn uitgevoerd bij volwassenen. Het besef groeit dat het niet juist is dit bewijs simpelweg te extrapoleren naar kinderen. Dit blijkt uit de recent verschenen publicatie 'Psychopharmacology for children: From off label use to registration', gepubliceerd in het vakblad 'European Neuropsychopharmacology'. Aanleiding voor het artikel was een door het CBG georganiseerde workshop met als titel 'Psychofarmaca voor kinderen'. In de publicatie wordt gewezen op de noodzaak specifiek onderzoek te doen bij kinderen en adolescenten. Ook wordt aandacht gevraagd voor onderzoek naar de risico's van geneesmiddelen op de lange termijn bij deze leeftijdsgroepen.

'Psychopharmacology for children: From off label use to registration' (2009). Wohlfarth et al, European Neuropsychopharmacology.

Auteurs namens CBG:
Tamar Wohlfarth (klinisch beoordelaar)
Christine Gispen - de Wied (programma-manager wetenschap)


Strattera-masker valt (opnieuw)?

In de VS besliste een rechter dat het patent ervan vervallen is. En dat deze nieuwe stof, niet zo nieuw is, als men de bevolking wil laten geloven.

Uitleg in Nieuwsbrief 85 op http://www.adhdfraude.net/pdf/NB85.pdf

Fernand Haesbrouck


Mcdonald en het Enummer 129 in de aardbeienmilkshake

En wie komen we tegen in de aardbeien milkshake: juist het beruchte E-nummer Red 40 (E129), en wat zegt de Engelse overheid over deze Azo kleurstoffen:

On 6 September 2007, the British Food Standards Agency revised advice on certain artificial food additives, including E129. Professor Jim Stevenson from Southampton University, and author of the report, said: "This has been a major study investigating an important area of research. The results suggest that consumption of certain mixtures of artificial food colours and sodium benzoate preservative are associated with increases in (*) hyperactive behaviour in children. "However, parents should not think that simply taking these additives out of food will prevent hyperactive disorders. We know that many other influences are at work but this at least is one a child can avoid."

Lees verder


Kinderen gek en bipolair maken, loont erg

Herinnert zich nog iemand de Stratterageheimen? Op 9 juni zal het een jaar geleden zijn, dat CBG bij de bestuursrechtbank spartelde om de belangen van Lilly te verdedigen en om een corrupt beleid te verdoezelen. CBG wil officieel nog steeds niet weten hoe men kinderen gek en bipolair maakt. Mag daarom de maatschappij het niet weten?

En de politiek?

En de artsen?

Lilly is alvast 9 juni 2008 vergeten en hoopt van de bevolking hetzelfde. Bemerk hoe men voortaan de nieuwe amfetaminedoping bij kinderen promoot, met heel veel geld. Nieuwsbrief nr.81, omwille van het formaat komt die niet als bijlage, maar kan hier bekeken worden.


Fernand Haesbrouck


Gene variant is associated with brain anatomy, clinical course of ADHD

A variant of the dopamine receptor gene may be associated with attention-deficit/hyperactivity disorder and with thinner tissue in areas of the brain that handle attention, but also appears associated with better clinical outcomes among individuals with the disorder, according to a report in the August issue of Archives of General Psychiatry, one of the JAMA/Archives journals.

Lees verder


Study raises questions about diagnosis, medical treatment of ADHD

A new UCLA study shows that only about half of children diagnosed with attention-deficit hyperactivity disorder, or ADHD, exhibit the cognitive defects commonly associated with the condition and further, found that in populations where medication is rarely prescribed to treat ADHD, the prevalence and symptoms of the disorder are roughly equivalent to populations in which medication is widely used.

Lees verder


Transcendental meditation reduces ADHD symptoms among students

The Transcendental Meditation technique may be an effective and safe non-pharmaceutical aid for treating ADHD, according to a promising new study published this month in the peer-reviewed online journal Current Issues in Education.The pilot study followed a group of middle school students with ADHD who were meditating twice a day in school. After three months, researchers found over 50 percent reduction in stress and anxiety and improvements in ADHD symptoms.

Lees verder


Nonmedicinal treatment touted for preschoolers with ADHD

Researchers from Lehigh University and Lehigh Valley Hospital report their findings in the current issue of School Psychology Review, which is devoted to ADHD. Teachers also noted increases in early literacy skills. Goal of the study was to ease problems associated with the lifelong disorder before children enroll in elementary school.

Lees verder


Studies Examine Genetic Determinants of ADHD

A special issue of American Journal of Medical Genetics (AJMG): Part B: Neuropsychiatric Genetics presents a comprehensive overview of the latest progress in genetic research of Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD). The issue covers major trends in the field of complex psychiatric genetics, underscoring how genetic studies of ADHD have evolved, and what approaches are needed to uncover its genetic origins. ADHD is a complex condition with environmental and genetic causes. It is characterized by developmentally inappropriate levels of inattention, hyperactivity and impulsivity that has an onset in childhood. It is one of the most common psychiatric diseases, affecting between 8-12 percent of children worldwide. The drugs used to treat ADHD are highly effective, making ADHD one of the most treatable psychiatric disorders. However, despite the high efficacy of ADHD medications, these treatments are not curative and leave patients with residual disability. Because ADHD is also has one of the most heritable of psychiatric disorders, researchers have been searching for genes that underlie the disorder in the hopes that gene discovery will lead to better treatments for the disorder.

Lees verder


Smoking and ADHD

As a 2007 study by Rosalind J. Neuman, PhD, and Richard D. Todd, MD, PhD, the Blanche Ittleson Professor of Psychiatry and professor of genetics, shows, prenatal smoking can seriously affect unborn children who carry one or more candidate genes for attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). With one of these genes, their risk triples; with two, it goes up ninefold; and with three, it rises to 16 times the normal level.

Lees verder


New Study Shows Children Can Outgrow ADHD

New findings that attention-deficit hyperactivity disorder may stem from a developmental delay that children could outgrow, rather than a cognitive deficit, have raised questions for parents of the 4.4 million children diagnosed with the disorder.

Lees verder


Food Additives Found to Cause Hyperactivity in Children

Two different cocktails of common food colorings and preservatives increased hyperactive behavior in children, according to a study conducted by researchers at the University of Southampton and published in the journal The Lancet.

Lees verder


Ability to quit smoking may depend on ADHD symptoms, Columbia researchers find

Tobacco use is more prevalent and smoking cessation less likely among persons with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (A.D.H.D.) In a study of smokers with attention deficit and hyperactivity symptoms, those who exhibited elevated hyperactivity and impulsivity, with or without inattention, showed lower quit rates after 8 weeks than those with inattention symptoms alone or those without the A.D.H.D. symptoms. The study, now available online in Nicotine and Tobacco Research, could help smokers and physicians to better tailor cessation treatment for individuals with A.D.H.D. "Greater understanding of the divergent associations that exist between the different kinds of A.D.H.D. have important public health consequences for smoking cessation and decreased tobacco-related mortality in this population," said the study's lead author Lirio Covey, Ph.D., professor of clinical psychology (in psychiatry) at Columbia University Medical Center and the New York State Psychiatric Institute. "The effect of A.D.H.D. by itself on smoking cessation has rarely been examined; the effects of the individual A.D.H.D. symptoms on smoking cessation, even less so. To our knowledge, the effects of inattention or hyperactivity at baseline as separate domains of A.D.H.D. on cessation treatment outcome have never been examined," Dr. Covey reported. During the initial, eight-week phase of a maintenance treatment study, 583 adult smokers, 43 of whom were identified with clinically significant A.D.H.D. symptom subtypes using the A.D.H.D. Current Symptom Scale, were treated with the medication buproprion (brand name Zyban®), the nicotine patch and regular cessation counseling. Compared to smokers without A.D.H.D., smokers of both A.D.H.D. subtypes combined showed lower abstinence rates throughout the study.

Lees verder


Soda Manufacturers Attempt to Downplay Sodium Benzoate Link to Hyperactivity

In response to a recent study that linked common soft drink additive sodium benzoate to increased hyperactivity in children, the British Soft Drink Association downplayed the significance of the new findings.

Lees verder


Attention Deficit Disorder & Hyperactivity Success

Although genetics, infections and brain damage (trauma) have been cited as causes of ADD and LD (Learning Disabilities), these cases are quite rare compared to causes like a dysfunctional home, heavy metal toxicities, nutritional deficiencies, and food and chemical allergies. The majority of cases are caused by an immune defect and allergies to food additives, preservatives, chemicals, or inhalants. To deal adequately with this illness, we must address all these potential imbalances. Some of the nutritional deficiencies that correlate with LD or ADD are calcium, magnesium, iodine, iron and zinc. On the other hand, high copper, lead, cadmium and aluminum levels have also been seen in learning disabled children.

Lees verder


Omega-3 again linked to calmer ADHD kids

High-dose supplementation with omega-3 fatty acids calmed children with attention and hyperactivity issues, says a new study from the US.

Lees verder


Researchers Take Drug Company Pay, Then Lie About it

Dr. Joseph Biederman, of Harvard Medical School, is a world-renowned child psychiatrist whose work has helped fuel an explosion in the use of powerful antipsychotic medicines in children. He earned at least $1.6 million in consulting fees from drug makers from 2000 to 2007. However, he did not report much of this income to university officials.

Lees verder


 

 

 


View My Stats