Nieuws
Superfoods
Acai
Acerola
Chia

Chlorella
Maca
Rozenbottel

Spirulina
Tarwegras
Informatie lijn

Maandag t/m Vrijdag
10.00 - 19.00 uur


Bel 0346-330038
Of email ons

Ontvang onze nieuwsbrief

 

Naam
Email

Informatie

Naar het hoofdmenu
Alle thema's : A-Z
Word nu lid
Kennisavonden
Ervaringsverhalen
Contact

Gratis eboek

 

 Aarden

Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriŽn, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.

Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

Het immuunsysteem kan daarom weer daar worden ingezet, waar het echt voor nodig is.

Ook heeft Aarden een stabiliserend effect op de Cortisol afgifte, het stress hormoon. Dit betekent, dat het lichaam minder in stress is, wat tot gevolg heeft, dat er meer energie is voor het immuunsysteem. Immers, als het lichaam in stress is, dan gaat het in de zogenaamde "vlucht of vecht stand".

Alle energie wordt gebruikt om te vluchten of te vechten en gaat naar de ledematen en dus weg uit het centrum van je lichaam. Er is minder energie voor het immuunsysteem, immers in tijden van vluchtenof vechten voor je leven, is de werking van je immuunsysteem even minder belangrijk. Maar als het lichaam voortdurend in stress is, dan is er voortdurend weinig energie voor het immuunsysteem met alle negatieve gevolgen van dien.

Tijdens de evolutie van het menselijk lichaam en het immuunsysteem was de mens altijd in contact met de aarde. Het menselijk lichaam heeft dit natuurlijke contact nodig om goed te functioneren!

Jan van StiphoutHeb je een goede nieuwstip, video of andere link voor ons ? Mail het ons

[ Terug naar het hoofdmenu ]

 

 

 


View My Stats