koolhydraten en overgewicht


balk2.jpg (42734 bytes)

Google


Koolhydraten en overgewicht


Omdat steeds meer mensen kampen met overgewicht en er bij heel veel mensen een te hoge inname van koolhydraten speelt wil ik een eenvoudige database maken van bekende produkten zodat je weet welke produkten een rol kunnen spelen bij bijvoorbeeld buikvet. Heb je eenmaal buikvet dan zul je nog meer problemen met koolhydraten krijgen door bijv insuline resistentie. Deze kun je oa verbeteren met kaneel, rogge, amandelen, chroom picolaat. Ook chlorella, spirulina kunnen een gunstig effect hebben op zowel je suikerspiegel als je schildklier (bevatten jodium).

De ene persoon gaat fanatiek sporten om de suikers weg te sporten maar als je weinig beweegt zul je toch je suikerinname moeten afstemmen op je hoeveelheid fysieke inspanning. De ene persoon kiest voor lowcarb, de andere voor elke dag de sportschool in. Voor mij allemaal te extreem. Sporten zoals cardio verhoogt namelijk ook je stresshormoon cortisol. Ben je al erg gestressed dan zakt deze na het sporten niet terug en zal je behoefte aan koolhydraatrijk eten alleen maar groter worden. Wat kan helpen is voor het slapen gaan een magnesium citraat supplement slikken.

Heb je veel last van verzuringsklachten dan je dag beginnen met komkommer, af en toe wat kersen pakken (breken urinezuur af) en s'avonds magnesium citraat die en je spieren, zenuwen en hersenen ontspant maar ook een goede zurenbuffer is.

Ik merk dat met name de mensen met bloedgroep O goed kunnen draaien op een echt lowcarb dieet of paleodieet. De bloedgroep A mensen hebben vaker problemen met vertering van dierlijke eiwitten en kunnen iets meer koolhydraten aan. Zal per persoon verschillen, kijken gewoon waarbij je het beste voelt.

Zelf heb ik gekozen voor gedoseerd koolhydraten innemen. Ik neem ieder uur een rogge cracker die een kleine 3 gram koolhydraten bevat, ik beleg deze met vet of eiwitrijk beleg. Het vet op en de vezels in deze crackers remt de kleine hoeveelheid suikers nog verder af. Er komen te weinig suikers vrij om op te slaan en suikerspiegel blijft stabiel. Verder is van rogge bekend dat het de gevoeligheid voor insuline verbeterd en voedzamer is dan gewoon tarwebrood.

Ter vergelijking, deze knackebrod crackers bevatten 2.8 gram koolhydraten. Een gewone boterham bevat al 17-18 gram en een pistolet broodje al 30-35 gram. Als ik overdag 10 crackers neem dan eet ik minder suikers dan iemand die 1 pistolet eet en ik heb de hele dag geen honger gehad, dat zal je op 1 broodje niet lukken. Beweeg je veel dan kun je natuurlijk meer koolhydraten verbranden.

Ook ik had geen idee wat er nu precies in bepaalde verleidelijke produkten zit qua suikers. Ik wil dan ook een grote lijst samenstellen waarin je per produkt ipv per 100 gram zoals veel sites doen kunt zien wat je nu eigenlijk binnenkrijgt. En niet altijd geldt dat 2 produkten met dezelfde hoeveelheid suikers hetzelfde doen. Zit er in het ene produkt ook veel vezels of vet dan worden die suikers afgeremd en komen deze langzamer vrij. Het ergste zijn frisdranken, geen vet en geen vezels dus suikers die vrijkomen en niet gebruikt worden gaan meteen als vet je systeem in. Vruchtensuikers werken weer met name belastend op je lever en nieren. Als je daar meer over wilt weten lees dan het boek The sugar fix.

Ik begin met een kleine lijst en zoek aanvullingen, dus als je mij wilt helpen email mij dan data door op dit email adres

Ron

--

Download evt hier de PDF versie die je vrij mag verspreiden

 

Deze lijst mag vrij verspreid worden - bronvermelding leefbewust.com verplicht
Produktnaam Merk Koolhydraten (gr)
Aldi Rijstwafel chocolade Aldi 11
Rogge knackebrod Bakes 3
Snack Danoontje 10
Icetea groot Lipton 43
Icetea klein Lipton 21
Twix Mars 24
M & M Mars 27
Mars reep Mars 40
Bounty Mars 33
Mars icecream reep Mars 15
Snickers Mars 31
McFlurry Kitkat McDonalds 80
Milkshake aardbei groot McDonalds 74
Franse friet groot McDonalds 59
Groenteburger McDonalds 58
McKroket McDonalds 57
Coca cola groot McDonalds 53
Chicken sate McDonalds 53
McFlurry M&M McDonalds 52
Sundae ijs caramel McDonalds 52
Big tasty bacon McDonalds 50
Appeltaart McDonalds 46
McChicken McDonalds 46
Sundae ijs aardbeien McDonalds 42
Chili small wrap McDonalds 41
Bigmac McDonalds 40
Milkshake aardbei klein McDonalds 37
Filet-o-fish McDonalds 37
Quarter Pounder McDonalds 34
Donut McDonalds 32
Hamburger McDonalds 30
Cheeseburger McDonalds 30
Franse friet klein McDonalds 29
Coca cola klein McDonalds 27
McMuffin McDonalds 27
Ijshoorn McDonalds 22
Chocolade warm McDonalds 20
Croissant McDonalds 17
Chicken McNuggets 6 stuks McDonalds 16
Snack a jack - caramel Snackajack 12
Snack a jack - chocolade Snackajack 12
Snack a jack - barbecue Snackajack 8
Snack a jack - kaas Snackajack 8
Snack a jack big bag mild/zout Snackajack 80
Appelsap Tropicana 29
Jus d'orange Tropicana 23
Knijpfruit Zonnatura 18

 

 


 


View My Stats