balk2.jpg (42734 bytes)

 


31 oktober 2015


Overig nieuws en videos van de afgelopen week (500+ items)


Op zoek naar alternatief voor visolie ?

Beter dan visolie, omdat het niet de visolieverontreinigingen bevat, niet de typische visolie nasmaak bevat en omdat er niet 23 haringen of andere vissen voor 1 potje capsules moeten worden gevangen. Ook geschikt voor vegetariŽrs en veganisten. Deze omega 3 vetten worden gewonnen uit algen en zijn zowel dier- als milieuvriendelijk.

Lees verder


Overzicht van evenementen dit weekend

Ben je op zoek naar evenementen in het weekend of zoek je een bestemming voor een leuk dagje uit kijk dan eens op onze site Nederlandgids.com met actuele evenementen en handige overzichten van uitjes op plaatsnaam.

Bezoek de website


 

 


30 oktober 2015


Verhoogd risico op darmkanker bij elke cm meer buikomvang

John Mathers, hoogleraar Humane Voeding van het Instituut voor Cellulaire Geneeskunde aan de Universiteit van Newcastle in het Verenigd Koninkrijk presenteerde gegevens over een totale stijging van 18% in relatief risico op CRC per verhoging van 5 eenheden BMI.

Lees verder


Nederland stemt tegen uitstel invoering strengere uitstoot test voor nieuwe dieselautoís

Het voorstel van de Europese Commissie om de invoering van strengere en waarheidsgetrouwe test voor nieuwe dieselautoís verder naar achter te schuiven en daarbij de eerste jaren een overschrijding toe te staan van ruim 2x de toegestane uitstoot van stikstof is voor Nederland niet acceptabel.

Lees verder


Voorzichtig herstel fauna

In de periode 1990-2014 zijn de populaties zoogdieren, broedvogels, reptielen, amfibieŽn, vissen, libellen en vlinders met gemiddeld 15 procent toegenomen. Dit is een voorzichtig herstel, maar het compenseert slechts een beperkt deel van het verlies in de vorige eeuw.

Lees verder


Trailer - the price we pay - documentaire over belastingontwijking


Lijden door zonden deel 3 Jaloezie - Column Pauline Laumans

Jaloezie is een innerlijke strijd, van een gevecht tussen het eigen ik en het ik van anderen, en tussen het ego en de ziel. Het lijken dan ook vaak gespleten zielen. Ze willen een ander tot bezit maken of kapot maken in een poging de kracht van de ander zelf te krijgen.

Lees verder


Waar je woont is gerelateerd aan gedrag en gezondheid

Het gemiddelde inkomen van de buurt waarin iemand woont zegt veel over hoe lichamelijk actief deze persoon is en ook hoe groot het risico op overgewicht is. Ook de ruimtelijkheid van de leefomgeving is een goede voorspeller van het risico op overgewicht.

Lees verder


Bijna vier miljoen euro voor opheldering oorzaken ADHD en autisme

Het nieuwe onderzoeksproject MiND dat de biologische basis van ADHD en autisme wil ophelderen ontvangt bijna 4 miljoen euro van de Europese Unie. Het project, dat deze maand van start gaat en wordt gecoŲrdineerd door het Radboudumc, brengt de risicofactoren voor beide aandoeningen in kaart en probeert die kennis om te zetten in betere individuele diagnoses en behandelingen.

Lees verder


Beschamende deal tussen lidstaten en Europese Commissie over #dieselgate

ďStuitend. Dit zet de geloofwaardigheid van Europa op het spel.Ē Dat is de conclusie van GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout naar aanleiding van de deal die lidstaten vandaag in Brussel sloten over de maximumnorm NOx die autoís mogen gaan uitstoten vanaf 2017.

Lees verder


 

 


29 oktober 2015


Overige Nederlandstalig nieuws

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Oxytocine heeft sociale, emotionele en gedragsmatige voordelen bij jonge kinderen met autisme

Volgens een onderzoek aan de Universiteit van Sydney, gepubliceerd in Molecular Psychiatry, verbeterde een behandeling van vijf weken met het synthetisch hormoon oxytocine de sociale, emotionele en gedragsmatige uitingen bij jonge kinderen met autisme.

Lees verder


De waarheid over kanker - Dr Rath


Kloof tussen autisme-onderzoek en praktijk wordt steeds groter

De zoektocht naar neurobiologische oorzaken van psychiatrische stoornissen levert nauwelijks iets op. Psychiatrisch onderzoek verzandt in ingewikkelde hypothesen over de neurobiologische basis van syndromen zonder dat te kunnen vertalen naar de psychiatrische praktijk. Zo zijn de opvattingen over autisme sinds de Tweede Wereldoorlog steeds gewijzigd.

Lees verder


Antipsychotica verhogen risico op overlijden bij mensen met de ziekte van Parkinson

Volgens een nieuwe studie, geleid door onderzoekers van het Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Neurowetenschappen (IoPPN) aan het King's College in Londen kunnen antipsychotica het risico op overlijden bij mensen met de ziekte van Parkinson psychose (PDP) verhogen.

Lees verder


Lancering Luminette(tm): 's werelds eerste lichttherapie bril

Het begin van herfst en winter is voor miljoenen mensen een moeilijke periode. De verandering van seizoen brengt vaak een verandering in hun lichamelijke en geestelijke gezondheid met zich mee, vanwege het kleinere aantal uren zonlicht.

Lees verder


Financiele belangen en bureaucratie bedreigen kwaliteit jeugdhulp

De Kinderombudsman constateert dat de toegang en de kwaliteit van de jeugdhulp worden bedreigd, doordat gemeenten omwille van de kosten steeds vaker op de stoel van de hulpverlener gaan zitten. Zij stellen financiŽle belangen dan boven het belang van het kind.

Lees verder


LOC start procedure tegen Pilot Wijkverpleging Zilveren Kruis

LOC Zeggenschap in zorg heeft zich gemengd in de kort gedingprocedure die zorgaanbieder Careyn is gestart tegen Zilveren Kruis. De procedure keert zich tegen de Pilot Zorg in de Wijk van Zilveren Kruis.

Lees verder


Kamerdoorbraak: geen gaswinning Terschelling

De Tweede Kamer heeft vandaag definitief nee gezegd tegen gaswinning bij Terschelling. Eerder dit jaar dwong Esther Ouwehand al uitstel van gasboringen af. Een belangrijke doorbraak: de Kamer laat de belangen van milieu en natuur zwaarder wegen dan de kortetermijnbelangen van de fossiele energie en de economie.

Lees verder


 

 


28 oktober 2015


Overige Nederlandstalig nieuws

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Plasma erupties bij de zon


Hoe de hersenen slaap reguleren

Slaap wordt gewoonlijk beschouwd als een alles-of-niets staat: de hersenen zijn ofwel geheel wakker ofwel geheel in slaap. Neurowetenschappers van het MIT hebben echter ontdekt dat een hersencircuit ervoor kan zorgen dat kleine delen van de hersenen in slaap vallen of minder alert worden, terwijl de rest van de hersenen wakker blijft.

Lees verder


Menselijke CO2 uitstoot is juist gunstig volgens professor Patrick Moore


Vetrijk dieet kan veranderingen in de hersenen veroorzaken

Uit een nieuw onderzoek bij muizen blijkt dat een hoger gewicht en bloedsuikergehalte vanwege het consumeren van een vetrijk dieet, symptomen van angst en depressie kan veroorzaken, naast meetbare veranderingen in het brein.

Lees verder


Europees Parlement eist harde aanpak auto-industrie

Het Europees Parlement heeft vandaag een gezamenlijk standpunt ingenomen over fraude en testprocedures in de autosector naar aanleiding van dieselgate. Bas Eickhout, die de onderhandelingen leidde, is tevreden over de duidelijke boodschap.

Lees verder


Fecale transplantaties zijn veelbelovend maar zorgvuldige controle is nodig, zeggen experts

Het gebruik van fecale transplantaties om ernstige infecties te behandelen is de voorkeursbehandeling geworden, maar naarmate het gebruik verhoogt zijn goede screening van donoren en goede controle dringend nodig, zeggen de experts in The BMJ.

Lees verder


Bevindingen speciale commissie belastingontwijking smaken naar meer

De speciale commissie die het Europees Parlement op initiatief van de Groenen instelde naar aanleiding van Luxleaks presenteerde afgelopen avond haar eerste bevindingen. Philippe Lamberts, fractievoorzitter van de Europese Groenen en initiatiefnemer van dit onderzoek stelt vast dat er al veel op tafel is gekomen.

Lees verder


Aflevering 7, The truth about Cancer samenvatting

Dr. Raymond Hilu kan met een speciale, supersterke microscoop zien wat er allemaal mis is met je bloed. Hij zegt dat elke ziekte start met een onbalans in de cellen. Die onbalans wil hij ontdekken VOORDAT het een tumor wordt!

Lees verder


 

 


27 oktober 2015


Overige Nederlandstalig nieuws

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Meest duurzame stroomleveranciers en grootste vervuilers

Bron: Wise


HSP weerbericht

Na de hoge stijging protonen vorige week dat veel HSPťrs voelden aan hun spieren/rug zitten we nu weer in rustiger vaarwater. De protonen zijn sterk gedaald, de electronen weer op normaal niveau. CERN is weer aktief nadat deze dit weekend onderuit ging door storingen met het koelsysteem. Verder zijn er geen zonnestormen en zonnevlammen van betekenis. Wat wel speelt aan de energetische kant is een extreme stijging van de Bovis waarde van de aarde, gevoelige mensen kunnen dit ervaren als een extreme vermoeidheid. De boviswaarde speelt een rol bij het bewustzijn van de mensheid, de lage trilling van de mensheid moet omhoog, je ziet verlaagde waardes bij mensen en dieren die ziek zijn. Je kunt de data volgen via www.nieuwskanaal.com


Zware zonnestormen 'ontwijken' detectiesystemen op aarde

Volgens waarnemingen van het Tihany Magnetic Observatorium in Hongarije zijn de indicatoren die door wetenschappers gebruikt worden om de geomagnetische storingen naar de aarde te registreren, niet in staat om sommige van deze gebeurtenissen te detecteren, waardoor zowel electriciteitsvoorziening als communicatiesystemen een risico lopen.

Lees verder


Wetenschappelijke formule voorkomt zinloze psychotherapie

Ruim 60% van de Nederlanders gaat ooit in psychotherapie. Maar slechts een derde heeft hier blijvend baat bij. Dat concludeert de Nederlandse psycholoog Martin Appelo. Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar gedragsverandering en terugval in oude gewoontes, ontwikkelde hij een formule waarmee kan worden bepaald of het zin heeft om aan therapie te beginnen.

Lees verder


Bodem en water rond appel- en perenboomgaarden vol landbouwgif

De bodem en het oppervlaktewater in Nederland hebben fors te lijden onder de teelt van appels en peren. Niet alleen raken grond en water vervuild door pesticiden, ook bijen en andere nuttige insecten ondervinden schadelijke effecten. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Greenpeace.

Lees verder


Parabenen en hun bijproducten gevonden in dolfijnen

De algemene conserveringsmiddelen in cosmetica en geneesmiddelen, bekend als parabenen, zitten in duizenden producten en - op lagere niveaus - in de overgrote meerderheid van de Amerikanen zelf.

Lees verder


Luchtkwaliteit, betere regelgeving, belastingontwijking

Om twee redenen - lidstaten nemen een besluit over de foutmarges in de nieuwe testprocedure voor dieselauto's en het Europees Parlement neemt haar positie in omtrent nieuwe landelijk emissieplafonds voor vervuilende stoffen.

Lees verder


Column Medische Missers - Lisa

Mr. Sophie Hankes - waarschijnlijk voor heel veel al een "bekende naam", ik ben haar (en haar werk) pas net tegengekomen. Wat zij voor elkaar bokst is meer dan de moeite waard om toch maar weer eens voor het voetlicht te brengen.

Lees verder


Behandelingen voor de ziekte van Crohn herstellen niet volledig de gezonde darm microben bij kinderen

Een darmbacterie analyse bij kinderen die behandeld worden voor de ziekte van Crohn onthult dat dieet-gebaseerde en anti-inflammatoire therapieŽn verschillende componenten van de microbiŽle gemeenschap veranderen zonder de normale balans van darmbacteriŽn en schimmels volledig te herstellen.

Lees verder


The Truth About Cancer, aflevering 6: ontgifting

Je hebt een interstitiŽle ruimte rondom de cellen. Daar staan voedingsstoffen te wachten tot ze de cel in mogen en afvalstoffen komen eruit om afgevoerd te worden. De lymfe trekt ze daar weg. Dus de lymfe is ook erg belangrijk in het hele detox verhaal. Laat nooit je lymfeklieren weghalen, want die heb je hard nodig! Dan kan het vuil namelijk niet meer weg! Die ruimtes rondom de cellen moeten schoon zijn. Anders wordt de cel zuurstofarm en verzuurd hij en kunnen de vitaminen/mineralen er niet in.

Lees verder


 

 


26 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Nieuwe manier om een ​​gebroken hart te repareren?

Ontdekking kan tot nieuwe behandelingen van hartziekten leiden. Door het volgen van een enkele cel in een groeiend hart, hebben wetenschappers van de Stanford University een celtype ontdekt dat beschadigde bloedvaten kan repareren.

Lees verder


Het schokkende verhaal achter politie tasers


De waarheid over kanker - aflevering 5

Over kankerveroorzakende zaken waar vaak niet aan gedacht wordt, giftige vaccins, homeopathie en emoties.

Lees verder


Antikanker effecten van medicijnen overschat met maar liefst 45% bij dierproeven

Slecht ontworpen studies kunnen ertoe leiden dat de doeltreffendheid van medicijnen wordt overschat en dat er geld verspild wordt aan proeven die nutteloos zijn, blijkt uit een nieuw onderzoek van de McGill Universiteit in Canada.

Lees verder


Infographic Fijnstof


Hoger beroep in rechtszaak Milieudefensie en Nigeriaanse boeren vs. Shell opnieuw uitgesteld

De uitspraak in het hoger beroep in de rechtszaak van Milieudefensie en vier Nigeriaanse boeren tegen Shell is opnieuw uitgesteld. De rechtbank heeft de uitspraak verplaatst van dinsdag 27 oktober naar vrijdag 18 december.

Lees verder


Dierenbescherming gaat dieren duurzaam vervoeren

Binnenkort rijden er dertig elektrisch aangedreven 'dierentransporters' en zeven 'Animal Rescue Vehicles' van de Dierenbescherming rond.

Lees verder


Alzheimer-aanleg belemmert ĎGPSí in het brein al bij jongvolwassenen

Alzheimer-patiŽnten lijden aan ernstig geheugenverlies en desoriŽntatie. Een internationaal onderzoeksteam toont nu aan dat een genetisch verhoogd risico voor de ziekte al in jongvolwassenen leidt tot beperking van een hersengebied dat bekend staat als de ĎGPSí van het brein.

Lees verder


Opnieuw minder bospaddenstoelen

Het aantal paddenstoelen in de Nederlandse bossen neemt nog steeds af. Vooral Mycorrhiza-vormende soorten waaronder de cantharel, vliegenzwam en eekhoorntjesbrood - doen het als groep slecht. Dit blijkt uit de nieuwste analyses van CBS.

Lees verder


24 oktober 2015


Overig nieuws en videos van de afgelopen week (500+ items)


Overzicht van evenementen dit weekend

Ben je op zoek naar evenementen in het weekend of zoek je een bestemming voor een leuk dagje uit kijk dan eens op onze site Nederlandgids.com met actuele evenementen en handige overzichten van uitjes op plaatsnaam.

Bezoek de website


 

 


23 oktober 2015


Nieuwsbrief Leefbewust

De nieuwsbrief en column zijn zojuist verzonden. Het overige Nederlandse en Internationale nieuws en de nieuwe videos van deze week worden morgen online gezet zodat je dit weekend weer genoeg te lezen en kijken hebt. Geen nieuwsbrief ontvangen? Controleer dan altijd eerst je spamfilter/spam mapje of klaag bij je provider. Nog geen lid ?

Meld je dan hier aan


Vroegschoolse stress beÔnvloedt reactie van de hersenen op beloningen

Een door Duke University geleid onderzoek heeft vastgesteld hoe de vroege jeugdstress van invloed is op de reactie van de hersenen op beloningen bij volwassenheid.

Lees verder


Vervuiling door zilveren nanodeeltjes uit antizweet sportkleding


Biologische effecten van de maan en de magnetosfeer

De discussie over in hoeverre de maan biologische invloed heeft woedt nu al tweeduizend jaar. Pliny de Oudere beweerde dat de maankracht ďalle dingen doordringtĒ, dus zowel planten, vissen, dieren als mensen. Hij legde ook het verband tussen de maan en de getijden, wat wiskundig door Newton werd bevestigd.

Lees verder


Eenrichting emailverkeer grote bedrijven en organisaties

Wordt het niet eens tijd dat de overheid een werkend reply adres gaat verplichten in mails van grote organisaties en bedrijven ? Waarom gebruiken grote clubs niet een fatsoenlijk reply adres voor hun klanten, ze ontnemen je de mogelijkheid te reageren op een mail van hun kant. Vandaag weer zo'n voorbeeld : noreply.service@kvk.nl


Terugdringen stropen olifanten door gemeenschappelijk landeigendom

Lokale gemeenschappen moeten meer een rol krijgen bij het vormen van beschermde gebieden voor wilde dieren. Op die manier kan het stropen van olifanten in Noord-Kenia succesvol worden teruggedrongen.

Lees verder


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine ?

ē Bevat natuurlijke vitamines en provitamines uit plantaardige bronnen.
ē Bevat geen overdadige maar zinvolle doseringen vitamines en mineralen.
ē Bevat een verstandige selectie mineralen.
ē Heeft koudgeperste extra viŤrge olijfolie als basis.

Lees verder


Gebruikelijk stofje uit planten kan toekomstig kankermedicijn worden

Een stofje dat van nature voorkomt in planten en citrusvruchten kan misschien in de toekomst gebruikt worden tegen kanker. Het onderzoek naar dit stofje breidt de mogelijkheden uit voor doelgerichte behandeling.

Lees verder


Tibetanen vragen aandacht voor martelpraktijken tijdens staatsbezoek

International Campaign for Tibet (ICT) vraagt Koning Willem-Alexander en minister Koenders om de mensenrechten in Tibet onder de aandacht te brengen tijdens het aanstaande staatsbezoek aan China.

Lees verder


Twee procent van het wegvervoer met gevaarlijke stoffen

In 2014 zijn bijna 690 miljoen ton goederen over de weg in Nederland verplaatst. Hiervan valt bijna twee procent (ruim 12 miljoen ton) onder de categorie gevaarlijke stoffen.

Lees verder


Zorgverzekeraars moeten korting pgb-houders ongedaan maken

Vanaf 1 januari 2015 zijn de zorgverzekeraars verantwoordelijk voor het toekennen van een persoonsgebonden budget aan mensen die persoonlijke verpleging of persoonlijke verzorging nodig hebben. De meeste zorgverzekeraars hebben de hoogte van het pgb direct met 10 tot 15 procent verlaagd.

Lees verder


 

 


22 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


De simpele waarheid

De farmaceutische industrie zal nooit een echt geneesmiddel ontwikkelen want zij verdient alleen aan mensen die ziek blijven, niet aan genezen mensen. De voedingsindustrie zal nooit een verzadigend gezond, niet verslavend voedingsmiddel op de markt brengen die de consumptie en dus hun omzet zal verlagen. Het geld zit juist in voeding die verslavend en eetlustopwekkend is, de belangen van de aandeelhouders staan op de eerste plaats.

Lees verder


Grotere hersenen leiden niet tot een hoger IQ

Reeds in 1836 dacht de Duitse fysioloog en anatoom Friedrich Tiedemann, in een artikel in de Philosophical Transactions, dat "er ongetwijfeld een verband bestond tussen de absolute omvang van de hersenen en de verstandelijke vermogens en functies van de geest".

Lees verder


Synthetische hormonen - Eric Berg


Cholesterolremmers en industrieel bedrog

In mijn nieuwsbrief van februari 2015 vertelde ik over ons artikel ĎHoe statistisch bedrog ervoor zorgde dat statines veilig en effectief lijken bij primaire en secundaire preventie van hart- en vaatziektesí. We zijn verheugd te kunnen melden dat het artikel is genoemd en becommentarieerd op meer dan 300 websites, maar het moet zich nog veel verder verspreiden.

Lees verder


Milieuzone ja of nee?

De Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) organiseert samen met de Klimaatpartij een bijeenkomst over de milieuzone in Utrecht. Milieudefensie en de gemeente Utrecht nemen nog steeds het standpunt in dat de milieuzone bijzonder effectief is. Wethouder Van Hooijdonk twitterde 29-10-2014 dat de lucht in Utrecht 30% schoner wordt door 2% van de auto's te weren, namelijk de auto's die door de milieuzone het stadscentrum niet in mogen.

Lees verder


Lijden door de hoofdzonden deel 2  - Column Pauline Laumans

Hoogmoed en luiheid leven in een soort symbiose met elkaar omdat de luie mens graag een autoritaire persoon of organisatie heeft die hij kan volgen en de autoritaire persoon omringt zich graag met dienaren/aanbidders/ja-knikkers.

Lees verder


Gezondheidszorg staat op voor meer bewustzijn over ons zitgedrag

De gezondheidszorg is in beweging gekomen tijdens het 'Sta op voor je rug'-congres van de Nederlandse Chiropractoren Associatie op 16 oktober jl. Nederlanders blijken volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau Europees kampioen zitten. TNO onderzoek wijst daarnaast uit dat lang zitten de kans op ziektes en zelfs vroegtijdig overlijden vergroot.

Lees verder


 

 


21 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Hoog niveau antioxidanten gevonden in schil en pulp exotische bes

De exotische Ceylon kruisbes is een aantrekkelijke paarse bes die geteeld wordt in het tropische zuidwesten van BraziliŽ. Deze bessen worden regelmatig gebruikt in jams en drankjes en ook als vers fruit verkocht.

Lees verder


Afvallen met een dieet gebaseerd op zetmeel


Eigen beleving klimaatverandering bepalend voor actiebereidheid

De meeste mensen hebben geen goed beeld van de opwarming van de aarde, zo blijkt uit eerdere studies. Dit onderzoek* neemt een ander uitgangspunt: de bereidheid van mensen om zelf acties te ondernemen die klimaatverandering tegengaan. Een internationale enquÍte - uitgezet in 24 landen - laat zien dat deze bereidheid sterk afhangt van ieders eigen beleving bij de opwarming van de aarde.

Lees verder


Samenvatting aflevering 4 van The Truth About Cancer

De suikers van groenten fruit zijn WEL goed voor een kankerpatiŽnt! Dat is duidelijk uitgesproken door een van die artsen in deze aflevering. Ook wordt geadviseerd om een eigen moestuin te beginnen of mee te doen aan de moestuin van de gemeente. Plant fruitbomen/notenbomen en na een paar jaar kun je eten!

Lees verder


2,5 maand korter leven door gesjoemel met uitlaatgassen

Gesjoemel van autofabrikanten met de uitstoot van auto's zorgt voor extra ziekte en vroegtijdige sterfte in Nederland. Doordat auto's niet aan de Europese uitstootnormen voldoen, gaan bewoners aan drukke straten gemiddeld twee en een halve maand eerder dood. Dat blijkt uit berekeningen van Milieudefensie op basis van cijfers van het RIVM.

Lees verder


Inzet EU voor klimaattop Parijs strookt niet met klimaatrechtvaardigheid

De inzet van de Europese Unie voor de klimaatconferentie in Parijs Ė 40 procent minder CO2 in 2030 Ė is slechts een vijfde van wat de Europese Unie zou moeten bijdragen vanuit het oogpunt van klimaatrechtvaardigheid. Landen als China en India dragen juist meer bij dan op basis van historische emissies en economische draagkracht noodzakelijk zou zijn.

Lees verder


Bijna 1 op de 3 Nederlanders heeft slaapproblemen

Bijna 1 op de drie Nederlanders (28%) geeft aan het afgelopen jaar slaapproblemen te hebben gehad. Hiermee staan slaapproblemen op de derde plaats van genoemde gezondheidsproblemen. Bijna het dubbel aantal vrouwen (36%) als mannen (19%) geeft aan het afgelopen jaar problemen te hebben gehad met slapeloosheid, slaapproblemen of slaapstoornissen.

Lees verder


 

 


20 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media.

Lees verder


Oermens kreeg niet meer slaap dan wij

Het is verleidelijk om te geloven dat men vandaag aan de dag niet genoeg slaapt, het bestaan zoals wij het kennen in onze goed verlichte huizen met schetterende televisies, zoemende mobiele telefoons, en een goed gebruikt koffiezetapparaat in elke keuken.

Lees verder


Relatie Q-koorts bacterie en non-Hodgkin lymfoom

Volgens een studie gepubliceerd in Blood, het tijdschrift van de American Society of Hematology (ASH), wordt de bacterie die Q-koorts veroorzaakt, een infectieziekte die overgedragen wordt langs uitwerpselen van dieren, in verband gebracht met een verhoogd risico op lymfoom.

Lees verder


Beelden TTIP demonstratie Amsterdam


Jonge volwassenen die in vervuilde steden leven, vertonen vroegtijdige tekenen van cardiovasculaire risicoís

Jonge volwassenen die in een vervuilde stad leven, vertonen vroegtijdige tekenen van cardiovasculaire risicoís, volgens onderzoek dat gepresenteerd is door Dr. Krzysztof Bryniarski van de Jagiellonian University in Krakow, Polen, op het ESC Congress.

Lees verder


Protesteer tegen proeven met GMO appels in Nederland

Je kunt nu een zienswijze ondersteunen van De Gentechvrije Burgers, via een handtekeningenlijst.

Lees verder


Zorgkosten buiten Europa vanaf 2017 niet meer in basispakket

Zorgkosten die mensen in geval van tijdelijk verblijf buiten Europa maken behoren vanaf 1 januari 2017 niet meer tot het basispakket. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het wetsvoorstel volgt direct uit een afspraak in het regeerakkoord van het kabinet-Rutte I dat later is overgenomen door de huidige regering.

Lees verder


Laatste ontwikkelingen rondom autisme op NVA Autismecongres

Op vrijdag 13 november 2015 vindt het jaarlijkse NVA Autismecongres plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Een dag waarop kennis en ervaring van wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen samenkomen. Met een uitgebreide informatiemarkt, lezingen van inspirerende sprekers en de uitreiking van de HanneMieke scriptieprijs.

Lees verder


Mr Keshe shows the final prototype of the Keshe Foundation Power Unit


 

 


19 oktober 2015


Stress tijdens de zwangerschap in verband gebracht met ontwikkeling beweging en coŲrdinatie bij kinderen

Stress bij moeders tijdens de zwangerschap heeft gevolgen voor het gedrag van hun kinderen, zowel mentaal als cognitief, halverwege de kindertijd tot puberteit, maar weinig onderzoek is gedaan naar de relatie tussen maternale zwangerschap stress en de motorieke ontwikkeling van kinderen.

Lees verder


Infecties in de kindertijd kunnen een aanwijzing zijn voor de ontwikkeling van ziekte in het latere leven

De interactie tussen infecties en de microbiota in de longen, tijdens de kindertijd, kunnen een aanwijzingen zijn voor de ontwikkeling van ziekte op het latere leeftijd ,aldus bevindingen van een nieuwe studie .

Lees verder


UV-licht robots verlagen c. diff transmissies met 25 procent op de werkvloer van de kankerpatiŽnt

Nieuw onderzoek van Penn Medicine besmettingscontrole stelde vast dat ultraviolet (UV) robots de transmissiesnelheden van de gemeenschappelijke bacteriŽle infectie bekend als Clostridium difficile bij kanker klinische patiŽnten hielpen te verminderen - vooral bloedkankerpatiŽnten, een groep die 25 procent kwetsbaarder is voor ziekenhuisinfecties.

Lees verder


Gehoorbescherming: jongeren weten het wel, maar doen het niet

Gehoorschade door te harde muziek komt steeds vaker voor. Met name bij jongeren. Uit onderzoek van Zilveren Kruis, uitgevoerd door TNS NIPO, blijkt dat jongeren echt wel weten dat gehoorbescherming nodig is (76%). En dat Šls je gehoorschade oploopt er meestal niets aan te doen is (76%). Toch lijken jongeren niet gevoelig voor de risico's.

Lees verder


Greenpeace-rapport: Europese bestrijdingsmiddelenverslaving bedreiging voor natuur en milieu

IndustriŽle landbouw tast de biodiversiteit aan en veroorzaakt water- en bodemvervuiling door overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dit is de conclusie van een vandaag gepubliceerde studie van Greenpeace.

Lees verder


 

 


17 oktober 2015


Overig nieuws en videos van de afgelopen week (500+ items)


Als de omgeving je niet begrijpt

Ik krijg veel mails en telefoontjes van mensen die steeds meer begrijpen van de wereld maar op een muur stuiten van onbegrip in hun directe omgeving van mensen die niet met dit soort zaken bezig zijn. Mijn advies is, steek geen energie in discussies maar focus op je eigen ontwikkeling, verzamel meer kennis, ervaar nieuwe mogelijkheden die beschikbaar komen, verdiep je in de andere kant van het nieuws en deel de kennis met de mensen die ervoor openstaan.

Lees verder


Nieuwtjes via Facebook

Mocht je tussendoor interessante nieuwtjes op Facebook willen volgen dan kan dit via onze pagina en groep op Facebook.


Willem Middelkoop - De crisis werd bedacht in het Witte Huis


16 oktober 2015


Nieuwsbrief Leefbewust

De nieuwsbrief en column zijn zojuist verzonden. Het overige Nederlandse en Internationale nieuws en de nieuwe videos van deze week worden vanavond online gezet zodat je dit weekend weer genoeg te lezen en kijken hebt. Geen nieuwsbrief ontvangen? Controleer dan altijd eerst je spamfilter/spam mapje of klaag bij je provider. Nog geen lid ?

Meld je dan hier aan


Genezende Illusie Ė deel I - Column Hans Zevenboom

ĎMijn opdracht is de Ďfarma-schurkení en u wakker te schudden! Want ÖÖ de ziel heeft zorg nodig! Het schrijven van dit artikeltje is allemaal begonnen met ťťn simpele vraag? Waarom krijgen dieren gťťn hartinfarct, maar mensen wel! Hoe kan dat? Dieren krijgen geen hartinfarct, omdat zij in hun lichaam vitamine C produceren waardoor hun bloedvatwanden beschermd worden. De mens is niet in staat zijn zelf vitamine C te produceren, veroorzaakt door een vitaminetekort in een gezonde voeding een verzwakking van deze wanden.

Lees verder


Diana Richardson over het magnetisch veld van ons lichaam


Aantal dieren onder Beter Leven keurmerk blijft stijgen

Het aantal productiedieren dat diervriendelijker wordt gehouden en valt onder het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming blijft toenemen en stijgt dit jaar met zo'n 3 miljoen naar ruim 20 miljoen dieren. Dat is een groei van 17 procent ten opzichte van 2014. Kippen vormen met ruim 17 miljoen vleeskuikens en bijna 1 miljoen leghennen de grootste groep dieren onder het keurmerk, gevolgd door zo'n 2 miljoen varkens en ongeveer 270.000 runderen en kalveren.

Lees verder


Biodiversiteit is goed voor de weerstand

Grasland met een grote variŽteit aan plantensoorten is weerbaarder tegen verstoringen door klimaatverandering. De biomassaproductie en de ecosysteemdiensten blijven overeind ondanks gemiddelde of extreme droogte of natheid. Dat bewijst een vergelijkende studie van een internationaal team, waaronder onderzoekers van Wageningen University, die 14 oktober online verscheen bij Nature.

Lees verder


EnquÍte over graanconsumptie van start

Het Louis Bolk Instituut is een nieuw onderzoek gestart onder consumenten naar hun ervaringen met tarweproducten en producten uit 'oergranen' zoals spelt en emmer. Het doel is te achterhalen welke producten consumenten nu gebruiken, en welk verband er te leggen is met hun gezondheid en welbevinden. Het consumentenonderzoek maakt deel uit van een groot onderzoeksproject waarbij veredeling van graangewassen en glutenintolerantie centraal staan.

Lees verder


Meer wanbetalers zorgpremie sinds 2010

Het aantal personen dat minimaal een half jaar achter loopt met het betalen van de zorgpremie is van 2010 tot 2014 met 22 procent toegenomen naar 298 duizend. De stijging vond vooral plaats tussen 2010 en 2011. Jongeren, mannen, mensen met lage inkomens, ontvangers van een uitkering, alleenstaande ouders en allochtonen zijn vaker wanbetaler dan gemiddeld. Dat meldt CBS.

Lees verder


Energiebedrijven overtreden de wet op grote schaal

Energiebedrijven schenden massaal de Wet Financieel Toezicht door iPads en thermostaten in contracten te versleutelen zonder de extra kosten daarvoor kenbaar te maken aan de consument. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging de Vastelastenbond. Energiebedrijven bieden de consument bij afsluiting van een energiecontract 'gratis' producten aan, zoals bijvoorbeeld iPad's, iPhone's en slimme thermostaten.

Lees verder


Zuinige wasdroger is duur, denkt consument

De helft van de verkochte wasdrogers is niet energiezuinig. Veel consumenten laten nog zich leiden door de lagere verkoopprijs van drogers met label B en C. Maar goedkoop is vaak duurkoop, blijkt uit berekeningen van Milieu Centraal. De voorlichtingsorganisatie telt naast de aanschafkosten ook de energiekosten van een wasdroger door de jaren heen mee.

Lees verder


 

 


15 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


The solar revolution


Het 911 verhaal in 5 minuten


HSP weerbericht

Rustige dag. Zonnestorm is gaan liggen, we zitten weer in het groen. Ook de electronen (doorbloeding) zitten weer op een hoger niveau, protonen weer gestabiliseerd. Wat kleine zonnevlammetjes. Wel is de bovis waarde nog altijd stijgende.

Lees verder


Dieren weten al van nature dat groene voeding gezond is

Alleen de mens denkt dat de industrie het beter weet......


Geen belastinggeld naar megastal OekraÔne

De Tweede Kamer wil dat er geen belastinggeld naar megastallen in OekraÔne gaat. Binnenkort behandelt de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) een nieuwe megastallenfinanciering van 85 miljoen euro Europees belastinggeld. Een Kamermeerderheid heeft vandaag ingestemd met een motie van de Partij voor de Dieren die van de regering eist morgen tegen deze financiering te stemmen.

Lees verder


Lijden door de hoofdzonden deel 1 - column Pauline Laumans

Nog steeds zijn er mensen nog zodanig niet bewust dat ze in een of meerdere van de zeven hoofdzonden blijven hangen. Ze hebben nog een gebrek aan innerlijk weten omdat ze meestal door religie zodanig in een dogma gevangen zitten (gebrek aan licht en geweten) dat ze in dit of enig ander leven nog geen of te weinig levensstappen hebben gezet.

Lees verder


Knelpunten voor mensen met een beperking

Hoewel de overheid verschillende regels heeft gemaakt zodat mensen met een beperking zoveel mogelijk aan de samenleving kunnen deelnemen, lukt dit in de praktijk niet altijd. Zo zijn er kinderen die thuiszitten, omdat scholen hen vanwege hun beperking niet toelaten. Er vallen studenten uit omdat hun opleiding niet zorgt voor de aanpassing die zij nodig hebben.

Lees verder


Benzodiazepinen zijn niet effectief bij de behandeling van angststoornissen en kunnen het risico op dementie verhogen

PatiŽnten die benzodiazepinen gebruiken als behandeling voor psychiatrische aandoeningen, zouden moeten overwegen over te stappen naar andere behandelingen vanwege het verhoogde risico op dementie en overlijden, zeggen clinici van het American College of Osteopathic Neurologists and Psychiatrists.

Lees verder


Veel voorkomende antidepressivum kan de hersenen veranderen

Een veel voorgeschreven antidepressivum kan bij depressieve en niet-depressieve mensen de hersenstructuren op heel verschillende manieren veranderen, wijst een nieuwe onderzoek van het Wake Forest Baptist Medical Center uit.

Lees verder


Protest tegen embryofabriek voor superkoeien

Vandaag lanceert internationale dierenbeschermingsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) Nederland een landelijke e-mailactie tegen de bouw van een megastal voor 650 koeien, die internetmiljonair Kees van Koolen (medeoprichter van Booking.com) van plan is te bouwen in Wichmond. In de megastal zullen koeien systematisch zwanger worden gemaakt, waarna de embryoís worden Ďuitgespoeldí en opgestuurd naar een gigafarm in BraziliŽ om hoogproductieve melkkoeien te fokken.

Lees verder


Voedingssupplement voorkomt het vertragen van de circadiane klok bij oudere muizen

Een studie gepubliceerd op 8 oktober in Cell Metabolism meldt dat dalende niveaus van polyaminen, aanwezig in alle levende cellen, de circadiane ritmes vertragen bij oudere muizen. Dit effect werd omgekeerd door dieetaanvulling met een soort polyamine, spermidine genaamd, dat overvloedig aanwezig is in voedingsmiddelen zoals sojabonen, maÔs, erwten, en blauwe kaas. Er zij nog geen studies uitgevoerd op mensen.

Lees verder


Ruim helft Nederlandse huishoudens gooit wekelijks voedsel weg, ondanks slecht gevoel

Dertig procent van de Nederlanders gooit minstens enkele keren per week eten of drinken weg. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek* door bureau GfK in opdracht van de Rabobank. Jongeren onder de dertig en gezinnen gooien de meeste etenswaren weg. Mensen geven aan dat ze vaak onbewust voedsel weggooien, maar ook dat ze het lastig vinden om hun gedrag aan te passen en dat hun partner ten aanzien van het eten van bewaard voedsel kieskeurig is.

Lees verder


Tip: Acne, darmen en de lever

Een kennis van 54 heeft acne. Vreemd natuurlijk, om op latere leeftijd weer acne te krijgen. Ik lees in het boek van Dextreit dat je jezelf dan vanbinnen erg aan het vergiftigen bent! Het is EN de lever EN de darm! (A toxic and devitalized condition, staat er.) Niet vreemd natuurlijk, als je weet dat die kennis haar galblaas al jaren kwijt is en goedkope rotzooi eet en dan nog het liefst uit een potje en varkensvlees.

Lees verder


 

 

 


14 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


HSP weerbericht - onrust in de kosmos

We zitten weer middenin zonnestormen na een dagje
met 2 kleine zonnevlammen. Het electronen veld laat
een grillige curve zien, het aardmagnetisch veld is
redelijk stabiel. CERN ligt al vanaf 8 uur stil ivm
onderhoud en calibratie werkzaamheden.

Lees verder


Ban schadelijke palmolie moet bosbranden IndonesiŽ stoppen

Een breed gedragen industriŽle ban op palmolie van plantagehouders die bos en veen verwoesten voor nieuwe plantages is de enige structurele oplossing die voorkomt dat IndonesiŽ volgend jaar weer in brand staat. De steun van Nederlandse bedrijven is noodzakelijk, aangezien Nederland de grootste palmolieimporteur van Europa is.

Lees verder


Onderzoek wijst uit: hersenkoeling verlaagt kans op herstel hoofdletsel

PatiŽnten met hoofdletsel hebben geen baat bij een therapie waarbij koeling van het lichaam wordt toegepast om zwelling van de hersenen te verminderen, heeft onderzoek uitgewezen. De studie liet zien dat verlaging van de lichaamstemperatuur Ė een therapie genaamd geleide onderkoeling, geen verbetering gaf voor de kans op herstel van de patiŽnt.

Lees verder


Professor internationaal recht wijst op gevaren TTIP verdrag


Frequent gebruik van internet kan een gevaar zijn voor hoge bloeddruk bij tieners

Tieners die uren op internet zitten verhogen hun risico op hoge bloeddruk, zeggen onderzoekers van het Henry Ford Hospital in Detroit. In een studie gepubliceerd in het Journal of Nursing School, vonden de onderzoekers dat tieners die ten minste 14 uur per week op het internet zaten, een verhoogde bloeddruk vertoonden.

Lees verder


Consument levert te weinig klein e-waste in bij gemeentelijke milieustraat

Inwoners gebruiken hun gemeentelijke milieustraat onvoldoende als inleverpunt voor kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste). Uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle blijkt dat slechts 21 procent van de Nederlanders klein e-waste altijd inlevert bij een bezoek aan de milieustraat.

Lees verder


Onderzoekers ontdekken bewijs dat blootstelling aan lood van moeders gevolgen kan hebben voor volgende generatie

Een team van onderzoekers aan de Wayne State University heeft ontdekt dat moeders met een hoog loodgehalte in hun bloed niet alleen de cellen van het ongeboren kind, de foetus, kunnen aantasten, maar ook die van hun kleinkinderen.

Lees verder


Kamer: stop import gekloonde huisdieren

De Tweede Kamer zegt nee tegen de import van gekloonde huisdieren. Een motie van Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) is vandaag door een ruime Kamermeerderheid aangenomen.

Lees verder


 


13 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


Hebben patiŽnten met leeftijdsgebonden maculaire degeneratie moeite met touch screens?

Oudere volwassenen met verlies van het centrale zicht veroorzaakt door leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) hebben geen probleem met de nauwkeurigheid bij het uitvoeren van touch screen taken, volgens een studie in het oktober nummer van Optometrie en Vision Science, het officiŽle tijdschrift van de American Academy of Optometrie.

Lees verder


HSP weerbericht 13 oktober

Eerst het goede nieuws, het lijkt erop dat CERN de komende 24 uur uit staat ivm inspecties. Verder zie je ineens winterachtig weer terwijl luchtdruk nog stijgt. Verder de afgelopen 24 uur meerdere kleine zonnevlammen die vandaag en morgen voor extra wind kunnen zorgen.

Lees verder


De waarheid over kanker - de zoektocht en de heksenjacht

 

De Nederlandse arts dr. Robert Gorter behandelt in zijn kliniek in Keulen heel veel mensen die aan kanker lijden. Zijn methodiek is volgens sceptici omstreden. Zijn patiŽnten zijn uitermate tevreden en lovend over hem. Er wordt al langere tijd een lastercampagne tegen hem gevoerd o.a. door SKEPP. Die gaat nu zelfs zo ver dat hij in de gevangenis zou zitten. Niets is minder waar, getuige deze film die op 12 februari 2015 op de Zaanse Schans te Zaandam werd opgenomen. Aan het woord is de oncoloog zelf en een aantal van zijn patiŽnten die ten dode waren opgeschreven maar inmiddels al jarenlang gelukkig verder gaan met hun leven.


Kinderen geboren in de zomer vaak gezonder als volwassene

Vrouwen die zijn geboren in de zomer hebben meer kans om gezond te zijn als volwassene, suggereert nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Heliyon. De auteurs van de studie, die bijna een half miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk omvatte, zeggen dat meer zonlicht - en dus een hogere vitamine D blootstelling - in het tweede trimester van de zwangerschap het effect zou kunnen verklaren, maar meer onderzoek is nodig.

Lees verder


PvdD slaat alarm tegen TTIP bij manifestatie in Amsterdam

Zaterdag 10 oktober werd er in verschillende grote steden in Europa gedemonstreerd tegen TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag van Europa met de VS. Aan de manifestatie in Amsterdam namen ruim 7.000 mensen deel, waaronder veel leden van de Partij voor de Dieren. In haar Prinsjesdagjurk sprak Marianne Thieme de menigte toe en riep ze op tot een referendum over TTIP.

Lees verder


Praktijkverklaring is paspoort naar arbeid voor leerling met beperking

Per vandaag zijn de mogelijkheden tot het vinden van duurzaam betaalde arbeid door leerlingen met een beperking sterk toegenomen. Deze leerlingen worden vanaf nu geschoold in wat ze wŤl kunnen en krijgen hiervoor een praktijkverklaring. Tegelijkertijd leidt dit tot kostenbesparing en minder uitkeringen.

Lees verder


CBS: Psychische klachten bij meisjes en oudere vrouwen

Ruim 1 op de 10 Nederlanders van 12 jaar of ouder had in 2014 psychische klachten. Vrouwen kampten vaker met psychische problemen dan mannen. Vooral meisjes tussen de 16 en de 20 jaar en oudere vrouwen vanaf 65 jaar voelden zich vaker somber of zaten vaker in de put dan hun mannelijke leeftijdsgenoten.

Lees verder


Meelwormen in kippenvoer goed alternatief voor soja

Consumenten vinden eieren en vlees van kippen die met insecten gevoerd zijn, even lekker als eieren en vlees van kippen die met de traditionele soja gevoerd zijn: zij proeven geen verschil in smaak. Bovendien zijn er geen verschillen in diergezondheid geconstateerd bij kippen die met insecteneiwit zijn gevoerd ten opzichte van kippen die met soja-eiwit gevoerd zijn.

Lees verder


Oproep - Bio-voeding, F1 zaden en hun voedingskwaliteit

Ik ben Johan Deblaere en spreker voor oa Velt en nog tal van organisaties. Ik ben bezig een presentatie aan het klaarstomen over bio-voeding. Ik ben op zoek naar artikels over onderzoeksresultaten over het verschil in voedingswaarde tussen biologisch gekweekte producten en klassieke landbouwproducten.

Lees verder


 

 


12 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


WikiLeaks lekt hoofdstuk over intellectuele eigendomsrechten van TIPP

Het hoofdstuk over intellectuele eigendomsrechten van het TPP-verdrag - Trans-Pacific Partnership - geeft aangesloten landen meer macht om publicatie van pijnlijke informatie tegen te gaan en het legt nieuwe restricties op aan generieke medicijnen. De klokkenluiderwebsite WikiLeaks heeft het hoofdstuk van TPP - het handelsverdrag waarover in het geheim is onderhandeld en dat afgelopen maandag door 12 landen werd ondertekend Ė over intellectueel eigendom gepubliceerd.

Lees verder


Hormoonverstorende chemische stoffen en diabetes

Er is nieuw bewijs dat blootstelling aan hormoonverstorende chemische stoffen gekoppeld kan worden aan twee van de grootste gezondheidsbedreigingen waarvoor de samenleving zich gesteld ziet, namelijk diabetes en obesitas.

Lees verder


HSP weerbericht

We beginnen de dag met zonnige periodes. Ik stond vanochtend op met een geirriteerde keel en zie dat de lucht al weer bezaaid is met chemtrails, voor de NOS staatsjournaal zijn het uiteraard condenssporen die uren blijven hangen :)

Lees verder


Hoe de industrie kritische wetenschappers het zwijgen oplegt

Kunnen we onze wetenschappers nog vertrouwen? Deze actuele documentaire onderzoekt hoe de machtige landbouwindustrie de Ďwetenschapí naar zijn hand zet, waarbij legitiem onderzoek wordt verwijderd en kritische geluiden worden gesmoord. ĎScientists Under Attackí neemt genetische manipulatie en de machtige gevestigde belangen die het onderzoek op dit gebied domineren onder de loep, en onthult de beangstigende realiteit van de moderne wetenschap, aangezien objectief onderzoek door geld van grote bedrijven wordt gecorrumpeerd.


Melatonine en etenstijd

Onderzoekers van de Brigham en Women's Hospital (BWH) en de Universiteit van Murcia, Spanje, hebben een nieuw licht geworpen op het waarom mensen die een gemeenschappelijke genetische mutatie dragen meer risico lopen op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Door het zorgvuldig bestuderen van gezonde proefpersonen, waren de onderzoekers in staat om het effect van melatonine supplementen op de bloedsuikerspiegel controle in kaart te brengen.

Lees verder


Landelijk verbod kattenjacht

De Partij voor de Dieren wil een landelijk verbod op het afschieten van katten. Nu Noord-Brabant als negende provincie zoín verbod heeft ingesteld, staan nog drie provincies de jacht op katten toe. Marianne Thieme vraagt de regering een in 2013 aangenomen motie voor een totaalverbod uit te voeren.

Lees verder


Gebruik van warmte uit bodem in 5 jaar verdubbeld

Nederland maakt steeds meer gebruik van aardwarmte en bodemenergie. Ook al is het aandeel van deze nieuwe energiebronnen nog steeds zeer bescheiden, de productie met warmte uit de bodem is meer dan verdubbeld tussen 2009 en 2014. Dit meldt het CBS. In 2014 waren deze relatief nieuwe energiebronnen goed voor ruim 4 procent van het verbruik van hernieuwbare energie.

Lees verder


Dreigende overschrijding geluidsnorm Schiphol bij Aalsmeerbaan

Het nieuwe stelsel dreigt nu al meer lawaai te veroorzaken dan onder het oude stelsel was toegestaan. De vereniging Behoud Woongenot Aalsmeerbaan (BWA) stelt dan ook vast dat onder het nieuwe geluidstelsel allerminst zeker is dat de kwetsbare woonwijken kunnen worden ontzien. En dat terwijl de groei naar 500.000 vluchten nog moet beginnen.

Lees verder


PvdD tegen uitzetten edelherten in Brabant

De Partij voor de Dieren verzet zich in de Tweede Kamer tegen het plan om edelherten uit te zetten in Noord-Brabant. Esther Ouwehand heeft dinsdag een motie ingediend om nieuwe problemen als in de Oostvaardersplassen en de Amsterdamse Waterleidingduinen te voorkomen.

Lees verder


9 oktober 2015


Wekelijkse nieuws en video update


Nieuw in de webwinkel - Probiotic Caps Forte

Vegetarische capsule met 20 miljard melkzuurbacteriŽn. Dit preparaat bestaat uit 7 soorten melkzuurbacteriŽn (=microbiotica) in combinatie met fructo-oligosacchariden = synbioticum. 1 vegetarische capsule bevat: Lactobacillus acidophilus (DDS-1), Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Bifiobacterium longum, Streptococcus thermophilus 20 miljard CFU*, FOS (fructo-oligosacchariden). De capsules mogen opengemaakt worden bij slikproblemen. De inhoud ervan mag vermengd worden met voeding.

Klik hier


Nieuwsbrief Leefbewust

De nieuwsbrief en column zijn zojuist verzonden. De vrijdag nieuws en video update volgt aan het einde van de dag, we willen namelijk voortaan nog het nieuws van vrijdag mee nemen in de weekupdate. Geen nieuwsbrief ontvangen? Controleer dan altijd eerst je spamfilter/spam mapje of klaag bij je provider die hem vermoedelijk blokkeert. Nog geen lid?

Meld je dan hier aan


TV - Ghost in the Machine

Jo-Anne McArthur is dierenfotograaf maar voelt zich eerder een verslaggever in oorlogstijd. Met haar fotoproject We Animals legt de fotografe de meest erbarmelijke omstandigheden vast waarin talloze dieren verkeren. Hiermee wil zij de dieren redden uit wat ze de 'machine van de moderne wereld' noemt. Regisseur Liz Marshall volgt McArthur op haar missie. We zien Jo-Anne stiekem een vossenfokkerij betreden en volgen haar protest langs een snelweg in de VS, waar een transport met varkens langskomt op weg naar het slachthuis. Ook bezoekt ze een stel dat honden adopteert die zijn gebruikt voor de wetenschap. Ghosts in our machine brengt een moreel dilemma aan het licht dat de meesten van ons niet onder ogen willen zien.

Bekijk de uitzending (na 22.00 uur)


HSP weerbericht

Na ruim 52 uur zonnestorm lijkt de storm iets te gaan afnemen. Ook het magnetisch veld lijkt te stabiliseren. De hoeveelheid protonen in de kosmos is aan het afnemen terwijl de electronen (doorbloeding) nog altijd flink verhoogd zijn. De zon zelf staat op een zeer laag pitje, er zijn amper aktieve gebieden en zonnevlammen. Verder is CERN tussen 5-8 uur in de morgen aktief geweest na een storting in een technisch systeem waardoor de werkzaamheden bijna 8 uur hebben stilgelegen.

Lees verder


8 oktober 2015


Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


HSP weerbericht

We hebben een extreem etmaal achter de rug. Qua zonnestormen zitten we al 24 uur lang in het rood, gevoelige mensen merken dat aan hun spieren, vermoeidheid en/of onrustgevoel. Het aardmagnetisch veld vertoont een grillige curve met extreme pieken en dalen. Ook de hoeveelheid gemeten electronen inde kosmos was de afgelopen 24 uur sterk gedaald.

Lees verder


TV - Zembla - verdacht bloed

In Zembla Internationaal een onderzoek uit Duitsland naar verdacht bloed in de atletiek. Afgelopen zomer brengt het nieuws uit deze reportage een schokgolf teweeg in de internationale sportwereld. Via een klokkenluider krijgt de Duitse journalist van de publieke tv-zenders ARD/WDR een explosief databestand toegespeeld. Het bestand bevat een lijst met 12 duizend bloeduitslagen van rond de 5 duizend atleten tussen 2001 en 2013. In de bloedlijsten komt de journalist 800 opvallend hoge waarden tegen. Er staan ook Nederlandse namen bij, maar sporters uit landen zoals Kenia zijn oververtegenwoordigd.

Bekijk de uitzending


Marianne Thieme pleit voor referendum over TTIP

Tweede Kamerfractievoorzitter Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) roept in de Tweede Kamer op tot een referendum over TTIP, het omstreden vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS dat ernstige gevolgen zal hebben voor milieu, dierenwelzijn, volksgezondheid en de keuzevrijheid van consumenten.


Astma medicatie genomen tijdens de vroege kinderjaren gekoppeld aan groeistoornissen

Volgens een onderzoek gepresenteerd op de 54ste Annual European Society for Paediatric Endocrinology Meeting, worden zuigelingen met astmamedicatie tijdens de eerste 2 jaar waarschijnlijk in hun groei belemmerd in het latere leven. De bevindingen benadrukken het belang van een weloverwogen gebruik van geneesmiddelen bij kinderen.

Lees verder


De vijf oorzaken van slaapproblemen - Eric Berg


Koolzuurhoudende dranken in verband gebracht met een hartstilstand van cardiale oorsprong buiten het ziekenhuis

Koolzuurhoudende dranken worden geassocieerd met hartstilstand van cardiale oorsprong buiten het ziekenhuis, volgens de resultaten van het All-Japan Utstein Registry gepresenteerd voor de eerste keer vandaag op ESC Congress.1 Het onderzoek van bijna 800.000 patiŽnten stelt dat het beperken van koolzuurhoudende drankengebruik gunstig kan zijn voor de gezondheid.

Lees verder


Eerste Kamer akkoord met Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) van minister Edith Schippers (VWS). Deze patiŽntenwet is een grote stap in de verbetering van de verhouding tussen zorgaanbieder en patiŽnt. De wet waarborgt dat patiŽnten kunnen vertrouwen op goede zorg en een goede, snelle en laagdrempelige afhandeling van klachten en geschillen.

Lees verder


Eickhout stelt vijf Europese eisen in reactie op het dieselschandaal bij Volkswagen

Het Europees Parlement bespreekt dinsdagmiddag de acties die de Europese Commissie moet nemen naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen. GroenLinks-EuroparlementariŽr Bas Eickhout is woordvoerder namens de Europese Groenen. Hij legt vijf eisen op tafel.

Lees verder


Aanval Kunduz: AzG dringt aan op onafhankelijk onderzoek door IHFFC

Artsen zonder Grenzen dringt aan op een onafhankelijk onderzoek naar de dodelijke luchtaanval in Kunduz door de Internationale Humanitaire Fact-Finding Commissie (IHFFC). Het bestaan van deze commissie is vastgelegd in de protocollen van de Geneefse Conventies.

Lees verder


Pepermuntolie effectieve therapie voor prikkelbaredarmsyndroom

Recente studies wijzen uit dat pepermuntolie in de vorm van geregistreerd geneesmiddel een eerste optie is bij de medische behandeling van PDS. Pepermuntolie blijkt een effectieve behandeling bij buikpijn, lichte darmkrampen en winderigheid en met het milde bijwerkingenprofiel behaalt de behandeling bovendien een betere tolerantiegraad bij ouderen.

Lees verder


Drie miljoen handtekeningen tegen TTIP

Het Burgerinitiatief Stop TTIP en maatschappelijke organisaties hebben woensdagochtend 7 oktober in Brussel meer dan 3 miljoen handtekeningen tegen handelsverdrag TTIP aangeboden aan de Europese Commissie. Nooit eerder zijn er via een burgerinitiatief zoveel handtekeningen opgehaald in Europa. Bij de overhandiging werden de belangen van burgers op een grote weegschaal symbolisch afgewogen tegen die van het bedrijfsleven.

Lees verder


Vitamine D lijkt positieve invloed te hebben op dialyse nierpatiŽnten

Wereldwijd maken ongeveer 200.000 patiŽnten met ernstig nierfalen gebruik van peritoneaal dialyse. Deze vorm van dialyse, waarbij het buikvlies van de patiŽnt afvalstoffen uit het bloed filtert, heeft veel voordelen zoals bewegingsvrijheid. Het brengt ook nadelen met zich mee, zoals een vergrote kans op buikvliesontsteking.

 Lees verder


CBS: Moeder doet meer aan opvoeding, ook als ze werkt

In meer dan de helft van de gezinnen verdelen vader en moeder de taken met de kinderen evenwichtig. Maar in de gevallen waar slechts ťťn van de ouders zo'n taak op zich neemt, is het vaak de moeder die dat doet. Dat gebeurt ook als vader ťn moeder evenveel betaald werken. Dit meldt CBS vandaag.

Lees verder


 

 


7 oktober 2015


Overig Nederlandstalig nieuws van vandaag

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de afgelopen 24 uur uit diverse online media. Het gaat om Nederlandstalige berichten, de internationale berichten worden op de vrijdag online gezet.

Lees verder


HSP weerbericht

Stijf opgestaan ? Kan kloppen, want je ziet dat de er de afgelopen nacht weer een langer durende zonnestorm heeft gespeeld. Deze is rond 6 uur in de avond gaan opbouwen en had een piek tussen 3-6 uur in de nacht. Zowel het aardmagnetische veld als de electronen kaart laten een flinke daling zien rond die tijd.

Lees verder


Onderzoek toont verband tussen kinderkanker en gebruik bestrijdingsmiddelen thuis

Een nieuwe studie door onderzoekers van Harvard levert verontrustend bewijs dat de blootstelling van kinderen aan huishoudelijke bestrijdingsmiddelen in verband staat met een hoger risico op leukemie en lymfoom bij kinderen, de meest voorkomende vormen van kanker bij kinderen. Uit de analyse bleek ook een verband tussen het gebruik van onkruidverdelgers buiten - op gazons en in tuinen - en een hoger risico op leukemie.

Lees verder


The Okinawa Diet: Living to 100


Dieet met veel fructose vertraagt herstel van hersenletsel

Volgens een rapport van UCLA neurowetenschappers saboteert een dieet met veel fructose bij ratten het vermogen van de hersenen om te genezen na een hoofdletsel. Het onthullen van een verband tussen voeding en de gezondheid van de hersenen heeft gevolgen voor de 5,3 miljoen Amerikanen die leven met een traumatisch hersenletsel of TBI.

Lees verder


Het medische schandaal rondom amalgaam gebitsvullingen


Nederlanders zien investeerdersbescherming TTIP niet zitten

Slechts 10 procent van de Nederlanders is voorstander van speciale tribunalen waar multinationals overheden kunnen aanklagen om hun investeringen te beschermen. Zo'n arbitragesysteem maakt onder de noemer ISDS deel uit van het controversiŽle vrijhandelsverdrag TTIP. De nagenoeg afwezige steun blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Multiscope in opdracht van foodwatch, Milieudefensie, Transnational Institute en SOMO.

Lees verder


Honger dreigt voor miljoenen mensen door El NiŮo en klimaatverandering

Minstens tien miljoen mensen die in armoede leven, krijgen te maken met honger de komende tijd door extreme droogtes en grillige regenval. Dit zijn de effecten van klimaatverandering en de verwachte komst van een super El NiŮo. In aanloop naar de VN-klimaattop in Parijs later dit jaar lanceert Oxfam Novib haar nieuwe mediabriefing Entering Uncharted Waters: El NiŮo and the threat to food security.

Lees verder


 

 


6 oktober 2015


Overig nieuws

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van de laatste 24 uur.....

Lees verder


HSP weerbericht

We begonnen de nacht rustig. Tussen 3-6 uur zie je dan toch weer een lichte zonnestorm. Geen zonnevlammen van betekenis. CERN is vanacht weer deels aktief geweest, grafiek laat een lange periode die rond 8 uur begon zien en rond 6 uur weer een korte aktieve periode die net voorbij is.

Lees verder


Probiotische formule helpt zuigelingen bij koemelkallergie

Volgens een recente, op 22 september 2015 in ĎThe ISME Journalí gepubliceerde studie door wetenschappers van de Universiteit van Chicago, Argonne National Laboratory (Chicago) en de Frederico II universiteit van Napels, vertoonden darmbacteriŽn van zuigelingen die een koemelkallergie hadden ontwikkeld na behandeling met een probiotische formule significante verschillen met degenen die allergisch waren,.

Lees verder


Ripple - Inspirational Tear-jerking Short Film


Het bannen van transvetten in Engeland zou 7000 sterfgevallen door hartkwalen kunnen voorkomen in de komende 5 jaar

In ďThe MBJĒ beweren experts dat een volledig verbod op het gebruik van transvetzuren (transvetten) in verwerkt voedsel in Engeland 7200 sterfgevallen door hart- en vaatziekten in de komende vijf jaar zou kunnen voorkomen. Ze zeggen dat een totaal verbod in Engeland "technisch haalbaar" is en dringen aan op een ďbeslissende actie" voor efficiŽnte en kosteneffectieve beleidsopties hieromtrent.

Lees verder


Helft EU wil geen gentech

De Europese Commissie gaf de Europese lidstaten tot 3 oktober de tijd een uitzondering van de in behandeling zijnde vergunningen voor gentechgewassen aan te vragen. Dit is een gevolg van nieuwe regelgeving waardoor landen zťlf besluiten over gentechteelt op hun akkers. Al vijftien landen vroegen om hun akkers vrij te houden van de gemanipuleerde gewassen. Nederland is er, verrassend genoeg, ťťn van.

Lees verder


TV - Steeds meer verzet tegen TTIP verdrag

In seizoen 2 zocht Arjen Lubach uit wat TTIP precies inhoudt. Nu blijkt in nader onderzoek dat de mening van de Nederlandse burger over TTIP heel anders verdeeld is dan eerder onderzoek uitwees. Verder bestaat er ook nog zoiets als CETA: het lelijke Canadese tweelingzusje van TTIP. Arjen Lubach roept Eurocommisaris Cecilia MalmstrŲm op om ISDS uit het verdrag te schrappen.


Tegenlicht - TTIP: Recht van de sterkste

Het voorgenomen vrijhandelsverdrag tussen de VS en Europa (TTIP) leidt tot zorgen over het Europese zelfbeschikkingsrecht. Meest omstreden onderdeel van TTIP is ISDS, het Ďinvestor state dispute settlementí. ISDS geeft bedrijven de mogelijkheid om overheden aan te klagen wanneer die hun investeringen schaden. Maar zijn de claimbeluste investeringsadvocaten een bescherming van onze handelsbelangen of een bedreiging voor onze democratie?

Bekijk de uitzending


Nabestaanden ongewenst opgezadeld met digitale nalatenschap

Ruim 59 procent van de Nederlanders heeft nog nooit nagedacht over wat er na overlijden met zijn of haar online profielen moet gebeuren. Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartverzekeraar Nuvema. Opvallend is, dat bijna de helft van de Nederlanders (45 procent) wil dat zijn of haar nabestaanden die beslissing nemen. En dat terwijl maar liefst 59 procent helemaal geen social media accounts van overleden familie en vrienden wil beheren.

Lees verder


Mensen met dementie zitten gevangen thuis

Mensen met dementie voelen zich vaak gevangen in eigen huis en komen weinig buiten. Dit komt omdat het voor hen steeds lastiger wordt om alleen van A naar B te komen. Ook de mantelzorger raakt zo vaak steeds meer geÔsoleerd. Zo blijkt uit het onderzoek 'Mobiliteit bij dementie', dat op initiatief van PGGM en Alzheimer Nederland is uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn 549 mantelzorgers ondervraagd.

Lees verder


 

 


5 oktober 2015


Overig nieuws vandaag.......

Iedere dag verzamelen we allerlei nieuwtjes voor je, je vind hier de nieuwtjes van vandaag......

Lees verder


HSP weerbericht

Na een lichte zonnestorm die van 21.00 - 3.00 uur speelde was het vannacht relatief rustig. Zonnevlammen staan nu ook op een laag pitje dus minder belasting van spieren/hoofd. CERN heeft vanaf 3 uur stil gelegen maar men zegt weer aktief te worden rond 9 uur, ze hadden wederom electrische problemen.

Lees verder


Chemische blootstelling verhoogt kans op diabetes en obesitas

Toenemend bewijs verbindt hormoonverstorende chemische blootstelling aan twee van de grootste gezondheidsbedreigingen in onze maatschappij: diabetes en obesitas, volgens een leidende samenvatting van een te houden Wetenschappelijke Verklaring, die vandaag gepubliceerd wordt door de Endocrine Society.

Lees verder


Verband vroege blootstelling tabak en gedragsproblemen bij kinderen

Onderzoekers van Inserm en de Pierre en Marie Curie Universiteit (UPMC), in samenwerking met de academische ziekenhuizen van 6 Franse steden, hebben data geanalyseerd over pre- en postnatale blootstelling aan tabak in de huizen van 5200 schoolkinderen. Er bleek een verband te bestaan tussen deze blootstelling en het risico op gedragsproblemen bij kinderen, vooral emotionele stoornissen en asociale gedragsstoornis.

Lees verder


Mansveld wil duidelijkheid over omvang dieselfraude in Nederland

Op het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Pon, de Nederlandse importeur van Volkswagen en van de RAI, de Rijwiel- en Automobielindustrie in Nederland. Doel van de gesprekken is om meer duidelijkheid te krijgen over de omvang van mogelijke fraude met dieselautoís in Nederland.

Lees verder


De andere kant van de donorweek 12-18 okt

Luister naar de artsen, medisch personeel en ouders die de schaduwkant van de orgaandonatie bij hersendood hebben ervaren. En naar de onderzoeksjournalisten die de zwarte bladzijden van het verhaal naar buiten brengen.

Lees verder


Nederlandse investeerders betrokken bij bosbranden Indonesie

De meeste bos- en veenbranden in IndonesiŽ vinden plaats op oliepalmplantages. Dat blijkt uit onderzoek van WALHI, de Indonesische zusterorganisatie van Milieudefensie. Het bedrijf Wilmar International staat met haar 27 dochterbedrijven en toeleveranciers bovenaan de lijst van palmoliebedrijven met de meeste branden op haar terrein. Wilmar wordt via de Rabobank, ABN Amro, ING en pensioenfondsen ABP en PFZW met Nederlands geld gefinancierd.

Lees verder


Milieuwinst Nederlandse soja groter dan gedacht

Nederlandse soja is negen keer milieuvriendelijker dan soja uit Zuid-Amerika. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Questionmark in opdracht van Milieudefensie. Soja is een belangrijk ingrediŽnt van veevoer. Milieudefensie roept de Nederlandse vee-industrie op om veel meer lokaal geteeld veevoer te gebruiken om het milieu te sparen.

Lees verder


Gelekt: Omstreden investeringsbescherming als eis van de EU in TTIP handelsverdrag opgenomen

Amerikaanse en Canadese bedrijven kunnen straks dankzij een handelsverdrag tussen de EU en Canada de Nederlandse overheid aanklagen om hun investeringen te beschermen tegen ongewenste regelgeving. ISDS, zoals de controversiŽle investeringsbescherming wordt genoemd, is als nadrukkelijke eis van de EU zelf opgenomen in het Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) met Canada. Dit blijkt uit gelekte stukken die in handen zijn gekomen van consumentenorganisatie foodwatch.

Lees verder


Help de heimelijke bomenkaalslag in Utrecht te stoppen

Jaarlijks worden er in de gemeente Utrecht in opdracht van of met goedvinden van het bestuur meer dan 4000 bomen gekapt. Hoeveel meer is niet bekend. Er wordt namelijk ook een onbekend aantal andere bomen gekapt, zonder vergunning, zonder dat daaraan bekendheid wordt gegeven, in alle stilte. De bomenkap is teveel, is veelal onnodig en ten dele onrechtmatig, menen wij, de Stichting Utrechtse Burgers.

Lees verder


Waarom Autisme & ADHD autoimmuunziektes zijn van de hersenen

Mocht je het Engels beheersen lees dan zeker eens dit boek:

 

 


 


2 oktober 2015


Wekelijkse nieuws en video update


Nieuwsbrief Leefbewust is verzonden

De nieuwsbrief en column van deze week zijn zojuist weer verzonden naar ruim 27.000 lezers. Niets ontvangen ? Controleer dan je spammap of dien klacht in bij je mailprovider die onze mails blokkeert. Veel spamfilters maken namelijk geen onderscheid tussen spam en gewone nieuwsbrieven. Nog geen lid meld je dan hier aan.....


Uffe Ravnskov - De cholesterol campagne en misleidende dieetadviezen


HSP weerbericht 2 oktober

Het is goed mis op dit moment. Naast beginnende zonnestormen zijn we begin van de nacht begonnen met een fikse M klasse zonnevlam gevolgd door een gigantische daling van het aardmagnetische veld en de hoeveelheid electronen. Dit soort dalingen niet eerder gezien.

Lees verder


 

 


1 oktober 2015


HSP weerbericht

CERN heeft weer de hele nacht tot vanochtend op volle kracht gedraaid en ligt op dit moment stil. Het aardmagnetisch veld zit op dit moment weer op een vrij lage waarde, dit veld moet ons beschermen tegen de straling uit de kosmos. Zonnevlam aktiviteit is wat aan het afnemen, er zijn geen zonnestormen van betekenis. Electron waardes vertonen een grillige curve. We krijgen qua weer een kopie van gisteren, zonnig weer met een temperatuur die oploopt tot 17 graden.

Lees verder


Zembla - de overbodige griepprik

Op dit moment doet de Gezondheidsraad onderzoek naar de griepprik. Over een paar maanden komen ze met hun advies aan de minister. Huisarts Hans van der Linde denkt dat die griepprik zijn langste tijd heeft gehad. Een gesprek met deze huisarts en een reactie van Arno Heltzel, van Unie KBO, de grootste ouderenorganisatie in Nederland.

Huisarts vd Linde over de overbodige griepprik en de belangenverstrengeling van het RIVM en de farmaceutische industrie in Pauw & Witteman
 


Milieudefensie wil toegang tot software vuile diesels

Milieudefensie wil dat de software die de motor van auto's aanstuurt, toegankelijk wordt. Volkswagen zorgde er met behulp van software voor dat auto's weten wanneer ze officieel getest worden. Alleen dan was de uitstoot laag. Zonder de broncode van de software is het onmogelijk om ook in de toekomst gesjoemel zoals dat van Volkswagen te voorkomen.

Lees verder


Boekvoorstelling Het Klein Verzet: ma 12/10

Tine Hens is freelancejournaliste. Ze werkte onder andere voor De Standaard, Humo en Knack. Ze trok in 2014 door Europa op zoek naar antwoorden op de vele vragen die ze zich stelde. Haar reis leidde haar naar vergeten utopieŽn van Denemarken tot Griekenland en van Groot-BrittanniŽ tot Letland, langs mensen die het anders willen doen.

Lees verder


Duizenden chemische stoffen verstoren ons lichaam


Nationaal Plan Kernafval: Niet doorschuiven maar aanpakken

Vandaag heeft minister Schulz van I&M het Nationaal Plan Kernafval gepubliceerd. Drie organisaties roepen burgers op het plan af te wijzen. Het besluit over definitieve berging wordt 115 jaar vooruitgeschoven, een unicum in de overheidsbesluitvorming.

Lees verder


Miniatuur brein op chip moet meer zicht geven op Alzheimer

Meer zicht krijgen op het ontstaan van de ziekte van Alzheimer door stamcellen te herprogrammeren tot een brein op een chip. Dat is het doel van een Europees onderzoek onder leiding van prof.dr. Cornelia van Duijn van Erasmus MC dat binnenkort van start gaat. Deze chip kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vraag wat er misgaat in en rondom de hersenen bij Alzheimer en op welke manier het proces is te stoppen.

Lees verder


Kleine hechtingen superieur bij wondsluiting na buikoperaties

Een wondbreuk (littekenbreuk) komt minder vaak voor als de wond na een buikoperatie is gehecht met kleine hechtingen dan wanneer de tot nu gebruikelijke grote steken zijn gebruikt. De nieuwe manier van hechten zou de nieuwe standaard moeten worden. Dit concluderen onderzoekers Joris Harlaar en Eva Deerenberg in The Lancet.

Lees verder


 

Online winkelen ? Bezoek Leefbewust Plaza


 

 

Download nu ons Eboek


Vol tips en wetenswaardigheden

Leefbewust helpdesk

0346-330038

Maandag t/m Vrijdag
09.00 - 18.00 uur

Superfoods

Meer superfoods.....
 

Informatie

Email ons
Lidmaatschap

Supersmoothie recept
Plaatjes voor facebook etc
Contact gegevens
Kennisavonden

Alle thema's > A-Z
Spoedcursus voeding
Archief paginas
Onze vrijwilligers
Contactadvertenties
Ervaringsverhalen
Meer luistermuziek

Smoothie recepten

Leden menu

leefbewust.gif (10756 bytes)
[ Members only ingang ]

Ziekmakers
Acrylamide
Alcohol
Amalgaam vullingen
Anticonceptiepil
Aspartaam
Bisphenol A (plastic)
Cholesterol remmers
Cosmetica
Electrostress
Fructose-glucose siroop
Gentech / GMO
Lood
Nanodeeltjes
Nachtwerk
Pesticides
Roken
Rood vlees & Kanker
Stress
Toxines
Transvetzuren
Zonnebrandcremes
Advertenties 

Partners 

Nieuws

Bloedgroep A
Melatonine & electronica
Overgewicht door toxines
Oxaalzuur
Gezond vegetarisch eten
Bisfenol-A (BPA)
Screenen borstkanker ?
Voortplanting en degeneratie
Oproep TV programma
Vasten vs chemotherapie
Lowcarb muffins
Aambeien
Vetarm = een dikke ramp
Vraag het Mike

Antidepressiva / zwangerschap
Vitamine D gebrek
Noodpakket voor crisissituatie
Cholesterolremmers
Kokosolie 2
Monsanto - update
Astaxanthine
Schaliegas - milieuproblemen
Douane & Supplementen
Waarom statines niet werken
Seniorencomplex vd toekomst

Leefbewust op social media 

Overige themas

A-Z (alle onderwerpen)
Betaalbare supplementen
Therapeuten

Links / advertenties

Psycholoog
Ahealthylife.nl


 

Waardeer je onze site ?
Link dan naar ons

www.leefbewust.com

leefbewust.gif (10756 bytes)

 

 

Muziek en videos
Compilatie mooie muziek
Compilatie videos

 

 

 

 

Webdesign: Ron Fonteine
 

Disclaimer


View My Stats