De recensie, gepubliceerd in het British Ecological Society Journal People and Nature, is de eerste die zich richt op de natuurverbinding bij kinderen en adolescenten. In het artikel bespreekt dr. Chawla uitvoerig alle literatuur over het onderwerp, met inbegrip van peer-reviewed artikelen, boeken en studies van milieuorganisaties.
Uit de review blijkt dat het verbinden met de natuur meerdere aspecten van het welzijn van jongeren ondersteunt. “Er zijn sterke aanwijzingen dat kinderen gelukkiger, gezonder zijn, beter functioneren, meer weten over het milieu en vaker actie ondernemen om de natuurlijke wereld te beschermen wanneer ze tijd in de natuur doorbrengen.” zei Dr. Chawla.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de band van kinderen met de natuur toenam met de tijd die ze in natuurlijke omgevingen doorbrachten. Op deze manier doorgebrachte tijd was ook een voorspeller voor actieve zorg voor de natuur op volwassen leeftijd. Deze bevindingen ondersteunen strategieën en beleid die ervoor zorgen dat jonge mensen toegang hebben tot wilde gebieden, parken, tuinen, groene buurten en genaturaliseerde gronden op scholen.
Een verbinding met de natuur is echter niet universeel positief. “Mijn recensie laat zien dat verbinding maken met de natuur een complexe ervaring is die zowel verontrustende emoties als geluk kan opwekken.” zei dr. Chawla.
‘We moeten in gedachten houden dat kinderen een uiteenvallende biosfeer erven, en velen van hen weten dat. Onderzoek toont aan dat wanneer adolescenten wanhopig reageren, het onwaarschijnlijk is dat ze actie ondernemen om uitdagingen aan te pakken.’
Gelukkig blijkt uit de review dat er overlappingen zijn in de strategieën die worden gebruikt om het gevoel van verbondenheid van kinderen met de natuur te vergroten en hen te ondersteunen met moeilijke dimensies van deze verbinding.
Deze strategieën omvatten het helpen van jonge mensen om te leren wat ze kunnen doen om de natuurlijke wereld te beschermen, als individuen en door gezamenlijk met anderen samen te werken, en het delen van voorbeelden van mensen die voor de natuur zorgen. Uit onderzoek dat in de review is onderzocht, blijkt dat jongeren eerder geloven dat een betere wereld mogelijk is wanneer vrienden, familie en leraren meelevend luisteren naar hun angsten en hen een veilige ruimte geven om hun emoties te delen.
Een van de meest verrassende bevindingen uit de review was de volledige verbreking tussen onderzoekers die de voordelen van de verbinding van kinderen met de natuur bestuderen en degenen die de reacties op bedreigingen voor het milieu bestuderen. “Mensen die de verbinding van kinderen met de natuur bestuderen en degenen die hun omgang met milieurisico’s en -verlies bestuderen, hebben afzonderlijke aanwijzingen gevolgd zonder naar elkaar te verwijzen of met elkaar in contact te treden.” zei Dr. Chawla. “Ik betoog dat onderzoekers aan beide kanten aandacht moeten besteden aan elkaars werk en van elkaar moeten leren”.