Opwarming van de huid door straling van apparatuur

Naast de discussies over de gevolgen voor je gezondheid door straling geeft men wel toe dat met name 5G straling volledig door de huid wordt geabsorbeerd en dus voor extra warmte in de huid kan zorgen. Een warmer lichaam zal ook meer problemen geven qua slaap.

Hieronder wat interessante informatie.

Zweetklieren hebben een lang afvoerkanaal naar buiten, dat bezet is met een gespiraliseerde binnenbekleding. De verwachting is dat die structuur veel van de binnenkomende energie zal absorberen en zal opwarmen, hetgeen leidt tot schade aan de cel en aan omliggende weefsels

https://www.natuurdietisten.nl/5g-netwerk-een-stralende-huid/

Mensen worden al jaren blootgesteld aan de elektromagnetische velden van mobiele communicatienetwerken. Er is al veel onderzoek gedaan naar gezondheidseffecten van antennes en gebruikerstoestellen voor mobiele telefonie. Deze apparatuur werkt met radiofrequente elektromagnetische velden. De enige bewezen schadelijke gezondheidseffecten van deze velden zijn het gevolg van te veel opwarming in het lichaam of op de huid.

https://signalenleefomgeving.nl/signalen/5g-systemen

Juist omdat de straling van 5G niet ver in ons lichaam doordringt, wordt de stralingsabsorptie in de huid erg sterk. Verwacht wordt daarom dat blootstelling aan 5G permanente huidproblemen zal veroorzaken.

https://www.rd.nl/artikel/790405-kans-op-huidproblemen-door-5g-straling

Een studie uit Zweden in 2022 onderzocht de gezondheidseffecten van 5G-straling en bevestigt dat deze leidt tot een toename van de radiofrequente (RF) straling en symptomen veroorzaakt die typisch zijn voor het Microwave-Syndroom. Dit soort bevindingen zijn belangrijk omdat het laat zien dat straling, zelfs op niveaus onder de grenswaarden die door autoriteiten worden toegestaan, schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. De Biologische Effecten van EMF’s worden tot op heden onderschat.

https://www.stralskyddsstiftelsen.se/wp-content/uploads/2022/02/5g_mikrovagssyndromet_ma_2022.pdf

Het is niet uitgesloten dat in de toekomst gezondheidseffecten worden gevonden die optreden onder het niveau van de blootstellingslimieten.

https://www.kennisplatform.nl/gezondheidseffecten-van-mobiele-communicatie/

Onderzoek naar de positionering en windingen van de helixstructuren in de huid laat zien dat deze als antenne kunnen functioneren voor elektromagnetische straling. Deze antenne slaat deze trillingen op en geleid deze naar de zweetklieren die hitte genereren. Deze hitte wordt naar de epidermis geleid en kan daar door de aanwezige pijnreceptoren als plotselinge acute pijn worden ervaren zonder dat de hoornlaag verhit is.

https://rubenoosterbosch.nl/informatie/blootstelling-aan-5g/

Studie naar effecten op de huid pigmentatie: Verhelderende effecten van 5G EMV op de huidpigmentatie werden bevestigd op meerdere niveaus, variërend van de B16F10 cellijn en een kunstmatig menselijk gepigmenteerd huidmodel zoals bepaald door een verminderd melaninegehalte en morfologische regressie van melanocytaire activatie. We kunnen waarnemen dat blootstelling aan 5G de melanineproductie verminderde door regulatie van melanogene genen en ROS-productie.

https://www.mdpi.com/2076-3921/11/8/1449

Verwarming van de huid is een representatieve impact op a menselijk lichaam veroorzaakt door blootstelling aan elektromagnetische velden. Er wordt aan verwarming gedacht als een significante impact, omdat het verdere gevolgen kan hebben effecten zoals celbeschadiging en eiwitinductie. Het is ook bekend dat hoogfrequente EMF de zweetklieren (die kunnen dienen als spiraalvormige antennes) beïnvloedt, perifeer zenuwen, de ogen en de teelballen, en kan indirect zijn effecten op veel organen in het lichaam hebben.

https://arxiv.org/pdf/2004.12474

Een nieuw artikel gepubliceerd in het IEEE Consumer Electronics Magazine evalueerde de blootstelling van mensen aan radiofrequentie voor drie draadloze systemen -5G, 4G en 3.9G en ontdekte dat de hogere frequenties van 5G zeer intens doordringen in de huid ondanks het feit dat de penetratiediepte ondieper is.

https://ehtrust.org/new-paper-5g-radiation-higher-absorption-into-human-skin/

Straling heeft ook duidelijke effecten op de natuur, een rapport vd EU hierover met een literatuuroverzicht van de effecten van radiofrequentie blootstelling aan elektromagnetische velden van niet-menselijke gewervelde dieren, ongewervelde dieren en planten

https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2021/690021/EPRS_STU(2021)690021_EN.pdf

Mobiele 5G-technologieën vormden een sterke EMV die weefselverhitting en verbranding in de huid of huiduitslag veroorzaakt in de huid. Tijdens de eerste fase van 5G, die in de VS werd ingezet, merkten mensen dat ze huiduitslag kregen op hun huid. Hoewel er geen onderzoek is uitgevoerd dat de uitslag op de huid verscheen als gevolg van 5G blootstelling aan straling, maar er zijn veel onderzoeken die melden dat er nadelige effecten zijn van 5G-straling op huidweefsel en thermische effecten gemeld op het menselijk lichaam.

Millimetergolven dringen door de huid kracht tot 1,0 mm, wanneer millimetergolven op de huid slaan, reflecteren sommige golven terug en andere worden door de huid opgenomen.

https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1757-899X/1099/1/012031/pdf

Extreme draadloze breedbandapparaten die werken boven 10 GHz kunnen gegevens verzenden in uitbarstingen van enkele milliseconden tot seconden. Hoewel de tijd- en oppervlaktegemiddelde vermogensdichtheidswaarden binnen de aanvaardbare veiligheidslimieten voor continue blootstelling blijven, kunnen deze uitbarstingen leiden tot korte temperatuurpieken in de huid van blootgestelde mensen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30247338/