Wat is je levensopdracht? – Hans Zevenboom

Wanneer we onze levensreis beschouwen als een bergpad, dan leidt dat tot een belangrijke ontdekking: ons levensdoel is niet wat het gemakkelijkste gaat.

We beginnen allemaal – ongeacht wie je ook bent – onze klim niet op de top; we beginnen aan de voet van de berg. Maar zoals we allen weten, vereist onze klim omhoog op een bergpad en het stijgen naar grotere hoogten moed, toewijding en gerichte inspanning. Maar als we ons goed op onze klim hebben voorbereid, zal het makkelijker gaan dan als we onvoorbereid zijn. Hoe dan ook het blijft een klim.

‘Jouw pad loopt anders dan van die ander’

Op het moment van geboorte wordt ieder van ons een specifieke innerlijke berg gegeven om te beklimmen. Hoe we klimmen en hoelang het duurt, ligt aan onszelf. Dit is een afspiegeling van de macht van de vrije wil! Met andere woorden: het speelgoed of speelveld wordt ons gegeven, maar wij zelf bepalen hóe we het spel spelen. Niemand anders. Wij zijn altijd bij machte zelf te kiezen, gedisciplineerd te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en inzet te tonen. Maar op onze reis komen we zo nu en dan bij een splitsing aan en maken we keuzes die de rest van ons leven beïnvloeden.

We kunnen bijvoorbeeld ervoor kiezen verder naar boven te klauteren, af te dalen, of om te blijven waar we zijn. Maar besef en weet dat elk pad zijn eigen levensloop heeft. In elke uitdaging zit een les en elke les of levenservaring leidt naar de top van de berg die we in ons leven moeten beklimmen. Ofschoon we ons pad van tijd tot tijd erg moeilijk kunnen vinden, maar realiseer je dan dat hoe hoger we klimmen, hoe beter het uitzicht of overzicht des levens.

Het kennen van je levensopdracht is dus géén zaak van het intellect; van je brein, je hersenen, van je (verstandelijke) geest. Nee, de ware betekenis ervan ervaar je alleen maar diep van binnen. Maar stel je nu eens voor dat je alwetend, al-matig, al-liefhebbend, al-scheppend bent. Dat je de macht hebt om in een oogwenk alles te veranderen wat je maar wilt. Je bent in alle opzichten volkomen, perfect, vrij en ‘gevuld’ met goddelijke liefde. Wat zou je dan nog meer willen of nodig kunnen hebben?

Er is maar één ding en ja dat is die levende en vreugdevolle schepping of creaties – jouw goddelijke creaties – delen met iemand anders. Dit in vrijheid geven, is Gods uitgieten van Zijn Onvoorwaardelijke Liefde. Spirituele groei van ieder menselijk wezen is dus het proces van het verwezenlijken van dát doel.

Met andere woorden als je de werkelijke betekenis van je levensopdracht wilt ontdekken, is het van het grootste belang dat je opnieuw vaststelt wat het is mens te Zijn! Het doel van een menselijke ziel is dan ook alles te ervaren, zodat zij alles kan zijn. De ziel weet alles wat er te weten valt; alle kennis, alle macht en alle glorie. Voor haar is niets onbekend of verstopt. Echter weten is voor de ziel niet voldoende. Het weten is conceptueel; de ‘alles-weten-theorie’. Maar dat is voor een menselijke ziel niet voldoende! De ziel streeft naar haar eigen ervaringen ………. en waar kan ze dat het beste opdoen, is hier op aarde.

Dus alleen door je menszijn kunnen wij voldoen aan de wensen van God en dat is onze innerlijke goddelijke wil volgen. Wij zijn dus allemaal hier met hetzelfde doel: door volledig te incarneren als mens |Al-Wat-God| is te verwezenlijken. Dat betekent dat we de Onvoorwaardelijke Liefde tot werkelijkheid maken in ons bestaan, in ons bewustzijn én ons ons dagelijks leven.

Hans Zevenboom

Link: https://www.millennium-visie.org/site/nieuwsbrief/384-wat-is-je-levensmissie