Ons bewustzijn en de ware aard van ziekte – Hans Zevenboom

  • Inleiding

 

‘Ik vraag me wel eens af of de mensen zich realiseren dat zij niet alleen worden vertegenwoordigd door hun fysieke lichaam’

Eén van de eerste aspecten waar aandacht aan besteed moet worden, is dat de mens een drie-eenheid vormt. Een drie-eenheid die bestaat uit een lichaam, een geest en een ziel! Elk van deze scheppende elementen of energiecentra heeft een energielichaam nodig om zich uit te drukken: een fysiek lichaam, een mentaal lichaam en een spiritueel (energie)lichaam. Deze energielichamen of energievelden bestaan elk op een ander trillingsniveau, waarbij het spirituele lichaam dat een zeer fijn ‘lichaam’ is, natuurlijk op een hoger trillingsniveau bestaat dan het fysieke lichaam. Ieder energielichaam trilt op een bepaalde toon, op een bepaalde frequentie en drukt zo het niveau van zielsbewustzijn uit.

Alles wat zich in het ‘hoogste’ lichaam manifesteert, moet zich onvermijdelijk ook in de ‘lagere’ lichamen manifesteren. Een geestelijke, een ‘zielsziekte’ (de ziel is niet ziek , maar draagt slechts gedachten, gevoelens en emoties bij zich van dit leven en vorige levens!) zal zich ook in het mentale en fysieke lichaam of energieveld manifesteren. Het is dus heel goed mogelijk een ziekte op het fysieke niveau te hebben die niet direct het gevolg is van een ziekte op het ziele- of mentale (geestelijke) niveau.

‘Je bent een lichaam in een lichaam, bewustzijn in bewustzijn, permanent in ontwikkeling en al lerend’

2.0 De ware aard van ziekte

Het eerste wat jij je moet realiseren is, dat iedere ziekte van binnenuit komt! Alle ziekten worden door het lichaam, de gedachten of beter gezegd door de geest veroorzaakt. ‘Alle ziekten worden door de geest veroorzaakt’ [Neale D. Walsch].
Iedere ziekte die je hebt, op ieder niveau, weerspiegelt een zwakte van de geest; niet van de ziel! Ziekte weerspiegelt een karmische zwakte die je de baas moet worden en waar je moet van leren. Het niveau waarop de zwakte zich manifesteert verschilt naar gelang de aard van je wezen. Achter iedere fysieke ziekte ligt dus een diepere en hogere betekenis, die je kunt ontdekken door bijvoorbeeld te mediteren. Jij kunt altijd de ware oorzaak van een ziekte ontdekken als je maar de wil én de tijd hiervoor neemt. En dát geduld ontbreekt helaas bij velen!

‘Jij denkt jezelf ziek’

Jij bent dus de oorzaak van al je ziekten; niemand anders. Het lijkt soms dat een ziekte van buiten het lichaam komt, maar je krijgt alleen een ziekte als jij deze toestaat in je lichaam te komen. En wel om de eenvoudige reden dat je lichaam niet in volledige harmonie is. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat jij je lichaam niet met respect hebt behandeld en het niet in een goede conditie hebt gehouden, zodat het immuun is voor alle ziekten, of doordat er een zwakte is in je mentaal of spiritueel lichaam waardoor deze ziekte nodig is om je te ‘beproeven’.

3.0 De conceptie

Leven na leven keert de ziel in een ander lichaam te terug en de ziel, die het geheugen van de geest is, neemt het bewustzijn van vorige levens mee. Het bevat ook de zwakheden van vorige levens, de lessen die nog moeten worden geleerd en het karma dat moet worden veranderd. De wijze waarop jij je fysieke lichaam in het verleden hebt behandeld, wordt in je huidige fysieke lichaam weerspiegeld.

Na de conceptie schept de geest, gebruikmakend van het geheugen van de ziel, de lichaam van zijn keuze in de baarmoeder van de moeder. Dat lichaam bevat het zielspatroon, de ziels-herinneringen van vorige levens. Het schept daarom in dat lichaam ook de zwakke kanten van vorige levens. Wanneer je opgroeit en volwassen wordt, zullen de vroegere ‘zwakheden’ van de ziel – de wens van de ziel om deze zgn. zwakheden opnieuw te ervaren en nadien te ‘elimineren’– zich manifesteren in je lichaam en zul je deze opnieuw onder ogen moeten zien én overwinnen.

4.0 Vele gradaties van ziekten

Er zijn vele vormen en gradaties van ziekte op aarde die even zovele zwakke kanten van de mensheid weerspiegelen en ook hun gedragingen door de eeuwen heen. Besef dat de ziekten die je erft van je voorvaderen en dat de zaden van ziekten die je nu zaait, ontvangen zullen worden door je kinderen en door de kinderen van je kinderen. Daarom incarneren grote zielen op aarde met het specifieke doel een bepaalde ziekte te accepteren en te transformeren en ze voor de komende generaties de aarde te zuiveren van deze ziekte. Men kan dit misschien gedemonstreerd zien in het leven van Meester Jezus. Hij is geïncarneerd om een groot deel van het ‘kwaad’ (= onwetendheid) uit het verleden zichtbaar te maken, te transformeren en de mogelijkheid voor de mensheid te openen om een nieuwe weg in te slaan met nieuwe motivatie en een nieuw inzicht in de ware betekenis van het leven.

Iedere ziekte, zelfs een gewone verkoudheid, moet worden geaccepteerd en getransformeerd in liefde en door liefde.

5.0Ziekte bij kinderen

Laten we niet vergeten dat in het lichaam van een kind een sterk ontwikkelde ziel aanwezig kan zijn, en dat de leeftijd van het fysieke lichaam geen indicatie is voor de leeftijd, het evolutieniveau van de ziel in dat lichaam. De ziel die in het lichaam van een jong kind aanwezig is kan heel wijs en ontwikkeld zijn, maar om vele redenen kan die ziel niet in staat zijn zichzelf tot uitdrukking te brengen. Bijvoorbeeld alleen al niet door het feit dat het fysieke voertuig van het kind zich niet ontwikkeld heeft tot het niveau waarop het zich als een volgroeid menselijk wezen kan uitdrukken.

Ziekten die zich in kinderen manifesteren worden vaak, maar niet altijd, veroorzaakt door ziekten die de ouders hebben. De elementen, de genen die voor de opbouw van het lichaam van een kind worden gebruikt, zijn afkomstig van zowel de moeder als de vader. Maar je moet ook begrijpen, alhoewel het lichaam van het kind in de baarmoeder groeit en geconfronteerd worden met de gedachtepatronen van de moeder, óók de (gedachte-)vibraties en (karakter)eigenschappen van de vader aanwezig zijn die het kind helpen vormen gedurende de negen maanden van zijn groei. Zwakte (bijv. DNA-zwakte/ beschadiging) in één van beide ouders kan en zal zichzelf herhalen in het fysieke lichaam van het kind en ziekte tot gevolg hebben. Misschien zelf een ziekte die de ziel van het kind niet wenst. Daarom verkiezen bepaalde jonge kinderen al vroeg te sterven. Het lichaam dat in zo’n geval geschapen is, is ongeschikt voor de bestemming die zij willen volgen. Tot aan het twaalfde jaar, wanneer een ziel volledig in het lichaam is geïncarneerd, kan en zal het kind zijn fysieke leven vaak beëindigen omdat de kenmerken die het nodig heeft voor zijn bestemming niet in het leven aanwezig zijn. Er bestaat daarom onder de twaalf niet zoiets als zelfmoord. Natuurlijk besluit het kind niet zelf om uit het fysieke niveau te stappen, daar is het nog te jong en te onvolgroeid voor. De ziel maakt deze keuze, omdat het lichaam ziek is en ongeschikt voor het leven dat de ziel wil leiden.

Ziekte kan zich ook manifesteren bij een kind door de ziel. De ziekte kan een deel zijn van een karmisch patroon ten toon spreiden. Vergeet niet dat een dergelijk karmisch patroon niet alleen van het kind, maar ook van de ouders kan zijn. De ziekte waarmee het kind wordt geconfronteerd heeft vaak iets te maken met het kind zelf, maar eerder met de ouders die het hebben ‘geschapen’. Besef dat de ouders even veel van het kind leren als het kind van zijn ouders. Het leerproces is dus tweeledig. Een kind dat sterft heeft ditmisschien gekozen om zijn ouders, de verpleegsters, artsen of zelfs de hele samenleving te helpen zich bewust te worden van bepaalde zaken in het leven.

Ziekte is dus altijd een evolutionair proces, het geeft altijd groei en inzicht op het ene of andere niveau. De aard van de ziekte en ongemak is voor een kind hetzelfde als voor een volwassene. Je beziet een kind alleen met meer liefde dan een volwassene, omdat de persoonlijkheid van het kind zijn wezen nog niet heeft bezoedeld!

6.0Slot

Ziekte wordt gezien als een invasie van buitenaf en men denkt dat zij daarom ook op een dergelijke manier kan worden genezen. In de huidige wereld begrijpen maar weinig mensen dat iedere ziekte door hen zelf wordt gecreëerd en dat de zaden van iedere ziekte altijd in het menselijke lichaam – ons DNA verandering of DNA-schade – liggen. De medische professie van tegenwoordig behandelt de symptomen en niet de oorzaak van de ziekte, en zij doet dit, omdat zij uitgaat van het idee dat de oorzaak van ziekte het beste van buitenaf behandeld kan worden door gekwalificeerde artsen. Wetenschap is daarmee in feit een ‘god’ geworden. Tegenwoordig begrijpen maar heel weinig mensen de ware aard van ziekte of erkennen de goddelijkheid van het menselijke lichaam.

Je moet een ziekte eerst begrijpen voor je deze kunt genezen. Je moet beseffen dat ieder menselijk wezen een elektromagnetisch energiewezen is. Een goddelijk wezen dat in staat is datgene aan te trekken wat hij in woord en daad schept. De trillingen die je uitzendt komen naar je terug, ongeacht het niveau van leven waarop je verblijft. De trillingen die jij uitzendt trekt overeenkomstige trillingen uit de kosmos aan en in de kosmos is er een gelijke mogelijkheid voor het goede zowel als voor het kwade. Het is de manier waarom jij die kosmische kracht verkiest te gebruiken, die evolutie teweeg brengt. Dus overeenkomstig de wijze waarop je leeft, trek je bepaalde trillingen uit de kosmos aan en deze zijn van invloed op de verschillende elementen – genen – in je lichaam, wat tot ziekte kan leiden.

Wij moeten ons dus concentreren op het perfectioneren van ons fysieke lichaam en ons lichaam, onze positieve gedachten én onze ziel en geest in harmonie brengen. Vooruitgang gaat via innerlijke perfectie en vanuit deze innerlijke perfectie zal een duurzame uiterlijke perfectie tot stand komen.

Kijk daarom naar de ziel, naar het hartcentrum, naar (geest)delen of persoonlijkheidsdelen of geestdelen van je wezen. Kijk eerlijk en met liefde naar datgene wat je ziet. Praat met je ziel en geest, communiceer ermee en door het inzicht dat uit deze verbintenis ontstaat, zal de ziekte eindigen.

De mensheid moet leren dat zij verantwoordelijk is voor alles wat zij schept in de goddelijkheid van haar lichaam. Iedere ziekte wordt zelf gecreëerd! Plagen en epidemieën waarbij grote aantallen mensen sterven aan een bepaalde ziekte, weerspiegelen collectieve gedachtevorming, collectieve energieën van de mensen in die maatschappij. Ziekte in de ruimste zin kan dus gezien worden als karmisch.

Wat je zaait, zul je oogsten’.

Hans Zevenboom