15 nachtelijke tekenen van diabetes

1. Vaak plassen
Dit staat bekend als nachtelijk plassen en treedt op wanneer uw nieren overtollige suiker uit uw bloed verwijderen.

2. Overmatige dorst
Omdat uw nieren suiker via uw urine verwijderen, put u magnesium, kalium en calcium uit. U kunt ook uitgedroogd raken, waardoor u overmatige dorst kunt hebben.

3. Rusteloze benen syndroom
Overmatige suiker put vitamine B1 uit. Vitamine B1-tekort veroorzaakt ophoping van melkzuur en een gebrek aan zuurstof in de benen. Dit kan ook verband houden met magnesiumtekort.

4. Perifere neuropathie
Deze aandoening veroorzaakt branderigheid, pijn of gevoelloosheid aan de onderkant van de voeten. Benfotiamine gecombineerd met alfa-liponzuur is een geweldig middel.

5. Krampen in onderbenen en voeten
Te veel suiker in het bloed kan een magnesiumtekort en calciumophoping veroorzaken. Magnesiumglycinaatsupplementen kunnen helpen en kunnen ook de slaap verbeteren.

6. Overmatig zweten
Dit gebeurt meestal in het gezicht, de nek of het bovenste deel van het lichaam. Een hoge bloedsuikerspiegel veroorzaakt sympathische dominantie, waardoor iemand constant in een vecht- of vluchttoestand verkeert.

7. Slaapapneu
Dit gebeurt meestal omdat iemand een hoog insulineniveau heeft.

8. Hypoglykemie
Als u een hoge bloedsuikerspiegel heeft, zal uw lichaam proberen deze te verlagen met insuline. Dit kan ertoe leiden dat u ‘s nachts wakker wordt met een lage bloedsuikerspiegel. Een koolhydraatarm dieet volgen gedurende ten minste 6 tot 8 maanden kan helpen dit probleem te verhelpen.

9. Vertraagde slaap

Een hoog suikerniveau vertraagt ​​de afgifte van melatonine.

10. Maagreflux
Een hoge bloedsuikerspiegel kan het autonome zenuwstelsel aantasten dat de klep boven op de maag regelt, waardoor GERD ontstaat.

11. Nachtmerries/levendige dromen
Dit is meestal gerelateerd aan een neurotransmitterprobleem veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1, dat wordt uitgeput door een hoge bloedsuikerspiegel.

12. Hoge bloeddruk
Nachtelijk dippen treedt op wanneer uw bloeddruk en hartslag tijdens de slaap dalen. Als u diabetes hebt, gebeurt dit niet. Dit wordt non-dipping genoemd.

13. Hartkloppingen
Dit wordt veroorzaakt door een tekort aan kalium en magnesium en kan worden gecorrigeerd met een goed elektrolytpoeder.

14. Tandenknarsen
De activering van het sympathische zenuwstelsel brengt een persoon in een staat van stress terwijl hij slaapt, wat tandenknarsen veroorzaakt.

15. Hoofdpijn bij het ontwaken
Dit treedt meestal op door uitdroging.