Verander je voeding, verminder je angst, verbeter je stemming

Verschijningsdatum: 31 mei 2024
Auteur: Dr. Georgia Ede MD

Heb je last van angsten, stemmingswisselingen, depressies? Hoewel medicijnen verlichting kunnen brengen, onthult dr. Georgia Ede dat de krachtigste manier om je hersenchemie op een positieve manier te veranderen via voeding is.

In “Heel je Hoofd’ vertelt Georgia Ede, gespecialiseerd in voedingspsychiatrie, wat onze hersenen nodig hebben om mentaal optimaal te functioneren. Aan de hand van voorbeelden laat ze zien hoe ons moderne, ultrabewerkte dieet bijdraagt aan ontstekingen in de hersenen, hormonale schommelingen, onevenwichtigheden in neurotransmitters. emotionele instabiliteit, depressie, angst en dementie.

Ede neemt je mee op reis door de fascinerende wereld van voeding. Ze legt uit welke (combinatie van) voedingsmiddelen je mentale klachten doen toenemen. En ze onthult met welke voedingspatronen je je brein tot rust brengt. Omdat het voor de meeste mensen erg moeilijk is om je manier van eten te veranderen, vind je in “Heel je hoofd” voor elke dieetvoorkeur een maaltijdplan en recepten, samen met veel tips en hulpmiddelen om je succes te ondersteunen.

Weeg de voor- en nadelen van je favoriete voedingsmiddelen af, zodat je je eigen keuze kunt maken over je voeding;

Onderzoek jezelf op tekenen van insulineresistentie – de stille metabole ziekte die je brein de energie ontneemt die het nodig heeft;

Verbeter je mentale gezondheid door te kiezen voor gematigde koolhydraat- en ketogene diëten die je kunt aanpassen aan je eigen voedselvoorkeuren en gezondheidsdoelen.

Dr. Georgia Ede is een door Harvard opgeleide psychiater met als specialismen voedingswetenschap, hersenmetabolisme en geestelijke gezondheid. Met haar inmiddels 20 jaar klinische ervaring, was ze de eerste psychiater die op voeding gespecialiseerde therapieën aanbood als aanvulling op of alternatief voor psychiatrische medicatie.