Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Zure kersen laten vermindering van gewrichtspijn, pijnlijke spieren bij sommige borstkankerpatiŽnten zien

Zure kersen verminderen musculoskeletale effecten van aromataseremmers bij patiŽnten met niet gemetastaseerde borstkanker, volgens nieuwe bevindingen van een klinisch onderzoek door onderzoekers aan de Marshall University Joan C. Edwards School of Medicine en het Edwards Comprehensive Cancer Center.

Aromataseremmers zijn een standaard behandeling voor hormoonreceptor-positieve borstkanker bij postmenopauzale vrouwen. Deze middelen kunnen helpen om terugkeer van de ziekte te voorkomen door de activiteit te remmen van aromatase, een enzym dat verantwoordelijk is voor de omzetting van androgenen naar oestrogenen.

Ongeveer de helft van de patiŽnten die aromataseremmers nemen, lijden ook aan gewrichts- en spierpijn, bekend als door aromataseremmers geÔnduceerde, artralgie, hetgeen soms verzwakkend kan werken en er voor zorgt dat mensen hun behandeling niet afmaken.

Dit gerandomiseerd dubbelblind onderzoek vergeleek zes weken lang, de dagelijkse consumptie, van 1 ounce zure kersenconcentraat in 8 ounce water, met een placebogroep bij vrouwen met stadium 1, 2 of 3 niet gemetastaseerde borstkanker. Een totaal van 60 patiŽnten werden ingeschreven gedurende het klinische onderzoek, uitgevoerd van mei 2016 tot augustus 2018.

PatiŽnten documenteerden hun pijnintensiteit aan het begin van het onderzoek, wekelijks, en aan het eind van de studie. PatiŽnten die de studie doorliepen, meldden een gemiddeld 34,7 procent vermindering in pijn, vergeleken met 1,4 procent bij de placebo groep.

ďDe flavonoÔden en anthocyanen in zure kersen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zouden een rol kunnen spelen in het verminderen van bijwerkingen van gewrichtspijn en spierpijnen, hoewel de etiologie over door aromatase geÔnduceerde artralgie momenteel onduidelijk blijftĒ, aldus hoofdonderzoeker Maria Tria Tirona, M.D., professor oncologische hematologie aan de Marshall University Joan C. Edwards School of Medicine en director of medical oncology aan het Edwards Comprehensive Cancer Center.

ďEr was een statistisch significant verschil in de niveaus van pijn, ervaren door de patiŽnten in de groep die het zure kersen concentraat kreeg, vergeleken bij de placebogroep.Ē

Vertaling: Arnoud

Juli 2019


Op zoek naar een natuurlijke multi ?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel