Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 7

Pauline Laumans

Het jaar 2017 is weer met veel lawaai geŽindigd. Een rare gewoonte die elke betekenis verloren heeft en die alleen nog maar gebaseerd lijkt op egocentrisme en een asociale bezigheid is geworden waar veel mensen onder lijden. Zoals bejaarden, zieken, astmapatiŽnten, vluchtelingen, vogels en vele andere dieren, bomen, planten, water-, bodem- en luchtverontreiniging die meer dan een eeuw nodig heeft en dus door elk jaar dit te doen neemt de VERGIFTIGING van ons eigen leefwereld voornamelijk in Nederland sterk toe. Wij zij de grootste nestvervuilers van Nederland.

Waar ik het hier over wil hebben is geluidsoverlast. Inmiddels is bekend dat planten en dieren daar onder lijden en zelfs minder goed gedijen.
Ook is inmiddels bekend dat er jaarlijks door geluidsoverlast 700 mensen dood gaan.

Maar al veel langer is het bekend dat om tot rust te komen en tot innerlijk inzicht stilte heel erg belangrijk is. Die stilte in rust maakt dat ons lichaam gezonder wordt en we gewaarwordingen krijgen die anders aan onze neus voorbij zouden gaan. Met andere woorden het is een eerste stap naar bewustwording op het laagste niveau. De Transcendente Meditatie heeft dit al vele jaren geleden wetenschappelijk kunnen aantonen en daarvoor werd er met name in India veel geschreven over het belang van dagelijkse rust en echte stilte.

Ons cognitieve vermogen maar ook onze lichaamscellen hebben rust nodig om beter te gedijen. We worden daardoor ook gezonder en gezondheid is weer nodig als basis voor verdere bewustwording.

Helaas, waar treft u nog stilte aan. Het stilste plekje in de natuur was ooit gemeten in de buurt van Maarn. Echte stilte betekent ergens in rust te gaan zitten en slechts de natuur te kunnen horen en je daarin als in een warm bad dagelijks 2 keer een half uur in onder te dompelen.

Maar de mens kiest ervoor om de hele dag te praten, naar muziek te luisteren, op social media bezig te zijn en zo creŽren we alleen al daardoor allerlei ziektebeelden, terwijl we dan verwachten dat een healer of een dokter het probleem oplost.
Nee, het probleem zit in de mensheid zelf en genezing wordt pas bereikt door anders te gaan leven en bewust de weg van bewustheid op te gaan.


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag