De parasitaire Samenleving 4

Weet u nog dat we het paard een edel dier noemen? Het dier wordt al eeuwenlang gekoesterd en heeft geen poten, maar benen.

Maar ondanks dat we het een edel dier noemen wordt het steeds vaker mishandeld. Het paard mag niet meer op een natuurlijke manier leven.

Waarom niet?
Nou omdat de berijders het liefst hebben dat het paard geen winterbeharing krijgt en dus lijdt het dier in de winter en krijgt ter compensatie een paardendeken om.

Echter een paard dat onder natuurlijke omstandigheden ook in de winter leeft en veerkracht mag opbouwen zal baat hebben bij het microben die vanuit aarde en planten in interactie leven met organismen en het paard gezond en vitaal houden (genereren).

Paarden met dekens om degenereren slechts.

Als een paard bedoeld is voor de wedstrijdsport dan gaat het er nogal gewelddadig en hardhandig aan toe. Er is geen sprake van een paardenfluisteraar die met het dier communiceert en bereidt weet te krijgen om te gebruiken voor de sport. Nee, het paard wordt een halster omgedaan en kortaangebonden, waarna het gaat bokken tot het paard moe is geworden. Dan wordt hij moe als hij is voor een kar gespannen en moet hij gaan lopen. Dan wordt er gekeken of hij geschikt is voor de springsport of een andere tak van sport of naar een particulier of de slacht moet.

Feitelijk is dit een manier om een paard tot SLAAF te maken. De eigen wil van het paard wordt gebroken. Het paard is niet langer edel maar geworden tot Slaaf van de mens die een pleziertje wil hebben of er geld mee wil verdienen (ego, hebzucht, ijdelheid).

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
Libertas in Vivo
0618541278Steun ook ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkelNaar het overige nieuws van vandaag