Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

 


 


Tieners gebruiken record aantal vaping apparaten

Opioïde-misbruik op recorddieptepunten.

NIH / NATIONAL INSTITUTE ON DRUG ABUSE.

In slechts één jaar noteert men een dramatisch toename van vaping apparaten onder tieners in Amerika, met 37,3 % onder de 12e graad klassers, vergeleken met slechts 27,8 % in 2017. Deze bevindingen komen uit 2018 Monitoring the Future (MTF) onderzoek aan de Universiteit van Michigan, Ann Arbor, van een nationaal representatieve groep van achtste, tiende en 12e graad klassers in nationale scholen, gefinancierd met overheidssubsidie. De jaarresultaten werden meegedeeld door de directeur van het National Institute on Drug Abuse (NIDA), onderdeel van de National Institutes of Health, samen met de wetenschappers die leiding gaven aan het onderzoeksteam.

Gerapporteerd gebruik van nicotine vaporatie specifiek in de 30 dagen voorafgaand aan de enquête was bijna verdubbeld onder middelbare school studenten van 11 procent in 2017 tot 20,9 procent in 2018. Meer dan 1 op de 10 achtste graads (10,9 procent) zeggen dat ze het afgelopen jaar nicotine hebben gevaped. Verslagen van het afgelopen jaar melden ook een stijging van marihuana vapen van 13.1 procent voor 12e klassers, tegenover 9,5 procent vorig jaar.

"Tieners voelen zich duidelijk aangetrokken tot de technologie en smaakstoffen van vaping apparaten; het is echter dringend nodig dat zij de mogelijke effecten van vapen op de algehele gezondheid; de ontwikkeling van het tienerbrein; en het potentieel voor verslaving kennen, "zei Nora D. Volkow, M.D., directeur van NIDA. “Onderzoek toont aan dat tieners die vapen overgaan naar de gewone sigaret, dus terwijl we euforisch waren over het succes in het verlagen van tabaksgebruik in de afgelopen jaren, moeten we voortdurende agressieve educatieve inspanningen doen op het gebruik van alle vormen van nicotine. "

Het percentage van de 12e graad klassers die zeggen dat ze "gewoon aromatiserend" zijn steeg in het afgelopen jaar van 20,6 procent in 2017 tot 25,7 procent in 2018. Het is echter onduidelijk of de gebruikers weten wat zich in de vaping apparaten bevindt , omdat de populairste apparaten geen nicotinevrije opties hebben en sommige labels onnauwkeurig zijn. Er was ook een aanzienlijke verhoging in het gebruik van vaping apparaten bij de achtste en 10e graads, met 45,6 procent en 66,6 procent, respectievelijk, zeggende dat de apparaten "redelijk gemakkelijk" of "zeer gemakkelijk" te krijgen zijn.

Meer informatie over de vaping bevindingen van de enquête is te lezen in The New England Journal of Medicine. In een brief aan de redacteur wijst Dr. Richard Miech, de leider van het MTF-studieteam van Dr. Miech erop dat de eenjarige stijgingen van de prevalentie van nicotine vapen ongeveer gaan 1,3 miljoen tieners extra in 2018 vertegenwoordigen, in vergelijking met 2017. De stijging van de vaping percentages tussen 2017-2018 bracht ook CDC/FDA uit in een door de overheid gefinancierde Nationale Jeugdtabak enquête.

Tabak.

De enquête van dit jaar laat zien dat 3,6 procent van de hoge school studenten dagelijks tabak rookt, vergeleken met 22,4 procent twee decennia geleden. Het roken van tabak met een waterpijp is ook aanzienlijk lager dan vijf jaar geleden, met 7,8 procent in het afgelopen jaar bij middelbare school studenten, vergeleken met 21,4 procent in 2013.

Opioïden.

Het alarmerende nieuws over vapen staat in schril contrast met het goede nieuws over het gebruik van tiener opioïden. Het afgelopen jaar ligt het gebruik van verdovende middelen, andere dan heroïne (d.w.z. voorschrift-opioïden) op 3,4 procent bij 12e graads studenten - een significante vermindering ten opzichte van 4,2 procent in 2017. Slechts 1,7 procent van middelbare scholieren melden misbruik van Vicodin in het afgelopen jaar, vergeleken met een piek van 10,5 procent 15 jaar geleden. Het is ook belangrijk op dat het gebruik van heroïne in alle drie de klassen met slechts 0,4 erg laag blijft.

"Met het laagste ongeoorloofde opioïdengebruik in de geschiedenis van het onderzoek, denken wij dat de middelbare school een bescherming biedt tegen opioïde misbruik en verslaving, "zei Dr. Volkow." We willen nu focussen op het moment dat tieners veranderen van school en blootgesteld worden aan het gevaarlijk gebruik van deze medicijnen. "

Marihuana en andere drugs.

Bijna 1 op de 4 middelbare school studenten hadden afgelopen maand marihuana gebruikt. De frequentie van algemeen marihuana gebruik blijft stabiel, met 5,8 procent voor de 12de graad. Dagelijks gebruik van marihuana, gemeld door middelbare school studenten tijdens de afgelopen 20 jaar, ligt ergens tussen 5,0 en 6,6 procent. Afgelopen jaar is het gebruik van marihuana stabiel gebleven bij de tweedejaars en bedroeg 27,5 procent voor 10e graad en 35,9 procent voor 12de graad. Er is echter een significante daling over vijf jaar onder de achtste graads - van 12,7 procent in 2013 tot 10,5 procent in 2018. Er zijn meer 12de graad studenten die melden elke dag marihuana te gebruiken dan sigaretten te roken (5,8 procent versus 3,6 procent) en slechts 26,7 procent van de 12de graads vindt het regelmatig gebruik van marihuana schadelijk.

Andere illegale drugs, waaronder cocaïne, synthetische cannabinoïden en MDMA blijven dicht bij de historische dieptepunten. Inhalatiemiddelen worden meestal gebruikt door jongere tieners, 4.6 % bij achtste graads, vergeleken met een piek van 12,8 procent in 1995.

Alcohol.

Er is positief nieuws over tiener drinken met slechts 17,5 procent bij de 12e graads die zeggen dat ze de afgelopen 30 dagen dronken zijn geweest tegenover 26 procent bij een onderzoek 5 jaar gelegen. Verslagen van binge-drinken is aanzienlijk gedaald onder 12e graad, op 13,8 procent tegenovevan 16,6 procent in 2017, vergeleken met 31,5 procent in 1998. Dit zijn de laagste percentages sinds het onderzoek.

"We worden aangemoedigd door de blijvende dalingen in alcoholgebruik door minderjarigen, "zei George F. Koob, Ph.D., directeur van het National Institute on Alcoholabuse and Alcoholism. "De nieuwe gegevens onderstrepen echter dat veel te veel jonge mensen blijven drinken tijdens de periode in hun leven waarin hun hersenen en lichamen vrij kwetsbaar zijn voor door alcohol gerelateerde schade. We blijven ons inzetten voor de ontwikkeling en het verbeteren van strategieën om het begin van drinken onder jongeren te voorkomen zodat meer jonge mensen kunnen worden gespaard van de gevolgen van alcoholmisbruik. "

De MTF-enquête geeft bevindingen vrij in hetzelfde jaar waarin de gegevens worden verzameld. Zij wordt geleid door de universiteit van Michigan, Ann Arbor sinds 1975.

Globaal hebben 44.482 studenten van 392 openbare en particuliere scholen deelgenomen aan de MTF-enquête van dit jaar. Sinds 1975 heeft de enquête drugs-, alcohol- en sigarettengebruik en gerelateerde attitudes van de 12e graad studenten onderzocht. Achtste en tiende graads werden toegevoegd aan de enquête sedert 1991. Deelnemers aan het onderzoek meldden hun gedrag van drugsgebruik over drie perioden: afgelopen jaar, vorig jaar en afgelopen maand. Het NIDA heeft vanaf het begin subsidie verstrekt voor de enquête.

Vertaling: Andre Teirlinck


 

 

Steun ons kenniswerk
Winkel eens in de Leefbewust winkel

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.