Parasitair gedrag heeft vele vormen

Column Pauline Laumans

Parasitair gedrag kent vele soorten. Maar het gemeenschappelijke is, dat ze maatschappij ontwrichtend zijn op korte of langere termijn.

Vooral mensen die de mores in andere landen niet kennen, niet geschoold zijn in psychosociale of psychiatrische ziektebeelden of schuldgevoelens hebben kunnen zomaar in de valkuil trappen van de parasieten waarover ik het hier wil hebben.

Voorop wil ik stellen dat iedereen niet voor niets ergens geboren wordt en zijn eigen ouders uitkiest. Daarmee moet je in dit leven iets leren. Vluchten betekent dat je kortstondig even zonder die ballast zit, maar je leerthema neem je met je mee net zo lang tot je het opgelost hebt (met wortel en al uitgeroeid). Iedereen weet dat zo een thema als je er bewust aan gaat werken ca. 10-15 jaar duurt.

Nu kennen we een moeder die kostte wat het kost in Nederland wilde gaan wonen (een economische vluchteling wilde zijn). Daartoe deed ze om te beginnen een verzoek bij een ander land.

De echte waarheid wordt in die landen (waar veel economische vluchtelingen vandaan komen) vaak nog steeds verborgen gehouden en om je zin te krijgen wordt er een drama neergezet. En waar zijn Nederlanders gevoelig voor? Nou dan creëer je zo een drama waardoor die naïeve Nederlanders waarschijnlijk wel overstag gaan.

Dus toen maar illegaal naar Nederland gegaan. Hier kwam ze niet door de hier geldende procedure maar bleef alsmaar verder procederen (minpunt van Nederland). Haar kleine kinderen had ze bij zich en die werden van hot naar haar gesleept. Aan het einde van dit drama namen de kinderen het provocerende parasitaire gedrag van moeder over en kregen het voor mekaar. Ondanks dat de hoogste wetgeving nee had gezegd, werd door de vele dreigementen te elfder ure hen toegezegd dat ze konden blijven. En dat betekent dat uiteindelijk de reeds uitgezette moeder ook terug mag.

Natuurlijk is dit een zielig verhaal wat de kinderen betreft maar het is hun leerthema. En jij en ik en iedereen heeft een zielig verhaal. Maar LEVEN betekent er niet voor vluchten en er wat aan doen door in het diepste binnenste van je spiegelbeeld te kijken!

En met het binnenhalen keuren we dit ziekmakende gedrag goed. Dat zegt ook iets over de Nederlanders die zich hier hard voor hebben gemaakt. Is het dat deze Nederlanders nog in reli gedrag zitten of in de oude Egyptische religie die nog steeds zijn best doet omdat het licht van directe communicatie kan laten zien hoe verdorven die oude religies zijn? Deze vormen staan ver af van religiare (directe communicatie tussen de een en de ander zonder tussenkomst, zoals ook de kwantumfysica communicatie beschrijft tussen de ene en de andere energie, zoals al bijna een halve eeuw bewust te trainen is in Nederland en daarbuiten).

Door vanuit naïviteit dergelijke mensen ruimte te geven ontnemen we hen hun leerthema waardoor ze uiteindelijk kleur zouden moeten bekennen en hun juiste energiekleed (de ander kleden volgens barmhartige Samaritaan) zouden kunnen krijgen. We geven hen niet de geestelijke voeding (eten geven volgens barmhartige Samaritaan) die ze nodig hebben maar geven hen vulling. We redden ze niet maar laten hen weer een leven lang ronddolen op aarde waardoor er mogelijk weer een levenstijd als mens verloren gaat.




Steun ook ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel



Naar het overige nieuws van vandaag