Parasitair gedrag 2

Als u een schrijver bent dan heeft u misschien ook wel eens een boek geschreven. Dat heeft menige schrijver meer dan een jaar hard werken gekost. En de inhoud van dat boek dat wilt u delen en dus wilt u dat boek verkopen, maar dat kost u veel geld en moeite. Niet alleen omdat mensen door degeneratie moeite hebben met lezen, maar ook omdat uitgevers en distributeurs uw levenswerk uitbuiten om er zelf rijk van te worden.

De boekprijs hoeft niet moet omhoog wil een schrijver er zelf geld aan verdienen, maar drukkers en vooral distributeurs zouden hun winstmarges moeten verlagen omdat zij slechts een schakeltje zijn in de creatie. Veel schrijvers krijgen maar een Euro per verkocht boek. Van een boek van 25,- krijgt de distributeur daarvan het meeste.

Zij dwingen hoge marges af per verkocht boek omdat ze een monopolypositie hebben. Maar ook de drukker vraagt een aanzienlijk deel van de prijs. Die drukkers en ook die print-on-demand drukkers verdienen er leuk aan. Wat doet een distributeur er voor? Eigenlijk zetten ze het boek alleen op hun website.

De schrijver moet veel content aanreiken, zelf de boer op en zelf boekhandels af en pogingen ondernemen om de media te bereiken. Dat lukt meestal alleen als je een bekendheid bent of een kruiwagen hebt.

Het gaat in onze huidige maatschappij niet meer of een product goed is en bijdraagt aan het verrijken van het leven, nee het gaat om het verdienmodel. Om of $$$. Met andere woorden om de hebberigheid. En deze hebzucht is de valkuil.

Het is niet voor niets dat Amazon oprichter de rijkste man ter wereld is. Dat is hij over de rug van elke burger. Het is het piramidespel. De vraag is waar staat u en wat is uw keuze? Waar is de economische integriteit? Hoe gebukt gaat u en vele anderen onder deze economische ongelijkheid? Hoe gegrond bent u? Behoort dit gebruikt (misbruikt) worden bij uw levensthema? Hoe lang staan we het Egyptische piramidespel nog toe in onze samenleving?

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
Libertas in Vivo
0618541278 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag