Parasitair gedrag 1

Ik weet niet waar u werkt, maar voor veel ZZP’ers geldt dat ze veel uren maken om aan werk te komen of om hun administratie te doen. Dat betekent dat hun uurloon feitelijk heel laag is. Iemand in vaste dienst hoeft dit niet te doen.

Verder zijn ze verplicht zich bij allerlei organisaties aan te melden die allen gemiddeld honderd euro per jaar vragen voor hun diensten. Iemand die in vaste dienst werkt heeft die verplichting niet. Het zijn dus allemaal bedrijfjes die mee eten uit uw ruif. Het zijn parasieten.
Wat doen die parasieten voor dat bedrag? Nou heel simpelweg u registreren en eenmaal per jaar controleren of wat u heeft ingediend klopt. Dat is alles.

Als u het uitrekent krijgen die bedrijven van 100 leden per jaar dus € 10.000,- binnen. Maar ze hebben natuurlijk veel meer leden. Een enkele keer lijkt er meer voordeel te zijn. Zo zeggen ze te lobbyen bij verzekeraars of de overheid. Het voordeel zou kunnen zijn dat u dan meer erkenning krijgt of meer klanten. Maar dat is nooit bewezen. En klanten betalen iemand die is aangesloten vaak zelfs een hoger uurtarief en dus schieten klanten in hun eigen voet.

Wie stelt die verplichting? Dat is de overheid, dat zijn bedrijven en u doet er aan mee om toch maar inkomsten te kunnen genereren. Hoe komt het dat we opeens zo veel regeltjes hebben en zoveel mee eters (parasieten)? Het is komen overwaaien uit Noord-Amerika.

Daar heerst al heel lang een angstcultuur. Daar moet je bijvoorbeeld om oppas te kunnen worden, beschikken over: een ongevallenverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een diploma om met kinderen te kunnen omgaan (MBO) en een geldig EHBO diploma en vaak ook nog een rijbewijs en eigen auto. Dat alles om maximaal $7,- per uur te kunnen verdienen. De Fransman Dominique Moďsi heeft er al over geschreven en gesproken middels zijn boek “The geopolitics of emotion”.

De Nederlander loopt nog steeds blind achter Noord-Amerikanen aan. Nederlanders zijn volgers van alles wat met een grote mond binnenkomt. Maar een grote mond betekent in werkelijkheid klein aan inhoud. Als een kip zonder kop leveren we alles in en laten veel mensen rijk worden over uw rug.

De vraag is hoe staat het met uw eigenwaarde? Hoe gegrond bent u? Behoort dit gebruikt (misbruikt) worden bij uw levensthema? Hoe lang staan we het Egyptische piramidespel nog toe in onze samenleving?

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
Libertas in Vivo
0618541278


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag