Maagzuur medicatie, antibiotica in de kindertijd en latere allergische aandoeningen

Bottom line: Het gebruik van zuur-onderdrukkende medicatie of antibiotica in de eerste zes maanden van de kindertijd werd gelinkt met een verhoogd risico op het later ontwikkelen van allergische aandoeningen in de jeugd.

Waarom het onderzoek interessant is: Allergische aandoeningen en astma zijn toegenomen in de afgelopen decennia. Medicatie die het menselijk microbioom kunnen veranderen kunnen bijdragen aan de toename van allergische aandoeningen. Zuur-onderdrukkende medicatie en antibiotica kunnen bijdragen aan een microbiŽle disbalans in de darmen (intestinale dysbiose).
Wie en wanneer: 792,130 kinderen, geboren tussen oktober 2001 en september 2013 en ingeschreven in het militairy health system tot tenminste de eerste verjaardag.

Wat (studiemetingen): elke uitgegeven recept voor een H2-receptorantagonist (H2RA), protonpompremmer (PPI) of antibiotica (blootstellingen) in de eerste zes maanden van het leven; allergische aandoeningen gedefinieerd als de aanwezigheid van voedselallergieŽn, anafylaxie, astma, atopisch dermatitis (eczeem), allergische rhinitis (hooikoorts), allergische conjunctivitis (oogontsteking), urticaria (uitslag), contactdermatitis (huiduitslag), medicatie allergie of andere allergie (uitkomsten).

Hoe (studieopzet): Dit was een observatiestudie. Onderzoekers intervenieerden niet met betrekking tot studiedoeleinden en ze hebben geen controle over natuurlijke verschillen die de bevindingen van de studie verklaren.

Auteurs: Edward Mitre, M.D., van de Uniformed Services University of the Health Sciences, Bethesda, Maryland en coauteurs.

Het gebruik van zuur-onderdrukkende medicatie werd gelinkt met verhoogde risicoís voor alle hoofdcategorieŽn van allergische aandoeningen, voedselallergie in het bijzonder. Antibiotica werden ook gelinkt met verhoogd risico voor alle hoofdcategorieŽn van allergische aandoeningen.

Studiebeperkingen: Het is mogelijk dat zuur-onderdrukkende medicatie of antibiotica gegeven werden voor allergische aandoeningen die foutief gediagnosticeerd waren, hoewel de auteurs twijfelen of dit al hun bevindingen kan verklaren. De mechanismen waarbij zuur-onderdrukkende medicatie en antibiotica allergische sensibilisatie ook verhogen worden niet volkomen begrepen, maar potentiele voorbeelden zouden intestinale dysbiose kunnen omvatten en, voor zuur-onderdrukkende medicatie, verminderde eiwitvertering in de maag.

Vertaling: ArnoudSteun ook ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkelNaar het overige nieuws van vandaag