Consumenten- en industriŽle producten zijn dominante luchtvervuilingsbron

Nieuwe studie vindt een verrassend hoge bijdrage van verven, pesticiden, parfums terwijl voertuigemissies dalen.

Chemische producten die verbindingen bevatten afkomstig van aardolie, zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, pesticiden, verf en parfums, rivaliseren nu met de emissies van motorvoertuigen als de belangrijkste bron van stedelijke luchtverontreiniging, volgens een verrassende door NOAA geleide studie.

Mensen gebruiken veel meer brandstof dan aardolieproducten in chemische producten - ongeveer 15 keer meer in gewicht, volgens de nieuwe beoordeling. Toch dragen lotions, verven en andere producten net zo veel bij aan de luchtvervuiling als de transportsector, aldus hoofdauteur Brian McDonald, een CIRES-wetenschapper die werkzaam is in de Chemical Sciences Division van NOAA. In het geval van ťťn type vervuiling - minuscule deeltjes die de longen van mensen kunnen beschadigen - zijn de deeltjesvormende emissies van chemische producten ongeveer twee keer zo hoog als die van de transportsector, ontdekte zijn team. McDonald en collega's van de NOAA en verschillende andere instellingen rapporteerden hun resultaten in het tijdschrift Science.

"Naarmate het transport schoner wordt, worden die andere bronnen steeds belangrijker", aldus McDonald. "De dingen die we in ons dagelijks leven gebruiken, kunnen de luchtvervuiling beÔnvloeden."

Voor de nieuwe beoordeling richtten de wetenschappers zich op vluchtige organische stoffen of VOC's. VOC's kunnen in de atmosfeer zweven en reageren om ozon of zwevende deeltjes te produceren - die beide in de Verenigde Staten en in veel andere landen worden gereguleerd vanwege gezondheidseffecten, waaronder longschade.

Degenen onder ons die in steden of voorsteden wonen, nemen aan dat veel van de vervuiling die we inademen afkomstig is van auto- en vrachtwagenemissies of lekke benzinepompen. Dat was duidelijk waar in de afgelopen decennia. Maar regelgevers en autofabrikanten hebben vervuilingsbeperkende wijzigingen aangebracht in motoren, brandstoffen en controlesystemen. Daarom hebben McDonald en zijn collega's bronnen voor luchtverontreiniging opnieuw beoordeeld door recente chemische productiestatistieken te doorzoeken die zijn samengesteld door industrieŽn en regelgevende instanties, door gedetailleerde atmosferische chemiemetingen uit te voeren in Los Angeles en door binnenluchtkwaliteitsmetingen van anderen te evaluŽren.

De wetenschappers concludeerden dat in de Verenigde Staten de hoeveelheid VOC's die wordt uitgestoten door consumenten- en industriŽle producten, eigenlijk twee of drie keer groter is dan wordt geschat op basis van de huidige inventarisaties van luchtvervuiling, die ook de bronnen van voertuigen overschatten. Het Environmental Protection Agency schat bijvoorbeeld dat ongeveer 75 procent van de fossiele VOC-emissies afkomstig is van brandstofgerelateerde bronnen en ongeveer 25 procent van chemische producten. De nieuwe studie, met zijn gedetailleerde beoordeling van actuele chemische gebruiksstatistieken en eerder niet beschikbare atmosferische gegevens, maakt de splitsing dichter bij 50-50.

De onevenredige luchtkwaliteitseffecten van chemische productemissies zijn deels het gevolg van een fundamenteel verschil tussen die producten en brandstoffen, zei NOAA-wetenschapper, Jessica Gilman, co-auteur van het nieuwe artikel. "Benzine wordt opgeslagen in gesloten, hopelijk luchtdichte containers en de VOC's in benzine worden verbrand voor energie", zei ze. "Maar vluchtige chemische producten die worden gebruikt in gangbare oplosmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging zijn letterlijk ontworpen om te verdampen, je draagt parfum of gebruikt geurige producten, zodat jij of je buurman van het aroma kan genieten." Je doet dit niet met benzine, "zei Gilman.

Het team was vooral geÔnteresseerd in hoe die VOC's uiteindelijk bijdragen aan vervuiling door deeltjes. Een uitgebreide beoordeling die vorig jaar in het Brits medisch tijdschrift Lancet werd gepubliceerd, bracht luchtverontreiniging in een top-vijf lijst van mondiale sterfbedbedreigingen, met "verontreiniging door omgevingsdeeltjes" als het grootste luchtvervuilingsrisico. De nieuwe studie constateert dat naarmate auto's schoner zijn geworden, de VOC's die deze vervuilingsdeeltjes vormen, steeds meer afkomstig zijn van consumentenproducten.

"We hebben dat overgangspunt al bereikt in Los Angeles," zei McDonald.

Hij en zijn collega's ontdekten dat ze simpelweg de niveaus van deeltjes of ozon gemeten in de atmosfeer niet konden reproduceren, tenzij ze emissies van vluchtige chemische producten omvatten. In de loop van dat werk hebben ze ook vastgesteld dat mensen worden blootgesteld aan zeer hoge concentraties van vluchtige stoffen binnenshuis, die meer geconcentreerd zijn binnen dan buiten, zei coauteur Allen Goldstein van de University of California Berkeley.

ďConcentraties zijn binnenshuis vaak 10 keer hoger dan buitenshuis, en dat komt overeen met een scenario waarin op aardolie gebaseerde producten die binnenshuis worden gebruikt, een belangrijke bron zijn voor buitenlucht in stedelijke omgevingen."

In de nieuwe beoordeling wordt wel geconstateerd dat de Amerikaanse regelgeving inzake auto-uitstoot zeer effectief is geweest, aldus co-auteur Joost de Gouw, chemicus van CIRES. "Het heeft zo goed gewerkt dat om verdere vooruitgang te boeken op het gebied van luchtkwaliteit, regelgevingsinspanningen diverser zouden moeten worden", aldus de Gouw. "Het zijn niet alleen de voertuigen meer."

Vertaling: Andre Teirlinck


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag