De cholesterolhypothese

Beste vrienden,

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van Karl Popper, een van de grootste wetenschapsfilosofen, en van zijn definitie van een (medische) hypothese: “Een theorie kan nooit worden bewezen, maar wel worden gefalsifieerd.” Als de hypothese is dat alle zwanen wit zijn, heb je die gefalsifieerd zodra je een zwarte zwaan vindt.

Wat de cholesterolhypothese betreft is er een overvloed aan zwarte zwanen, maar als je daarop wijst is de reactie van de aanhangers meestal: je bent duidelijk kleurenblind.

Zelf zijn ze niet kleurenblind. Ze moeten de zwarte zwanen gezien hebben, dat blijkt uit het feit dat ze tal van methodes inzetten om die te verbergen. Als je mijn recente nieuwsbrieven gelezen hebt weet je dat Big Pharma en de zogenaamde cholesterol-“autoriteiten” enorm hun best doen de zwarte zwanen te verbergen.

Als je iemand kent die nog steeds gelooft dat verzadigd vet en een hoog cholesterol de slechteriken zijn en dat de medicijnfabrikanten eerlijk zijn, vraag ze dan alsjeblieft om het artikel van cardioloog Aseem Malhotra in The Guardian te lezen

https://www.theguardian.com/healthcare-network/2017/nov/21/finance-trumps-patients-uk-healthcare-needs-inquiry

Dat is nog niet alles. Een paar dagen geleden publiceerde de Australische medisch journalist Maryanne Demasi een onthullend en gedetailleerd artikel van 5 pagina’s

http://bjsm.bmj.com/content/bjsports/early/2018/01/16/bjsports-2017-098497.full.pdf?ijkey=Rsap0XafljfcOCR&keytype=ref

In het British Medical Sports Journal over de vele manieren waarop de medicijnindustrie en hun goedbetaalde onderzoekers de wereld hebben misleid. Zoals je aan het eind van haar verhaal kunt lezen, is het voor publicatie getoetst door Rita Redberg, hoofdredacteur van JAMA Internal Medicine en door Fiona Godlee, hoofdredacteur van British Medical Journal.

In het verhaal van dr. Demasi kun je lezen dat acht van de negen schrijvers van het Amerikaanse National Cholesterol Education Program (NCEP), degenen die de definitie van “hoog cholesterol” aanpasten door de drempel enorm te verlagen, betaald werden door de medicijnindustrie;

….dat dit ook geldt voor de besturen van de American College of Cardiologists (ADD) en de American Heart Association (AHA), die hun richtlijnen zodanig aanpasten dat nog eens miljoenen meer gezonde mensen in aanmerking kwamen voor een statinebehandeling;

….dat dit ook het geval is voor 8 van de 12 panelleden van het Britse National Institute for Health and Care Excellence (NICE)

….en dat het ook geldt voor de meeste wetenschappers in de cholesterol-wereld.

Dr. Demasi beschrijft ook de vele manieren waarop de door de industrie betaalde auteurs van de statineproeven de schadelijkheid van statinebehandelingen hebben gebagatelliseerd, naast nog vele andere onthullende feiten. Degenen onder jullie die al mijn nieuwsbrieven hebben gelezen weten het meeste misschien al, maar hier zijn de schandalige feiten over de cholesterolcampagne voor iedereen te lezen.

http://www.ravnskov.nu/newsletters

Hopelijk kunnen de rapporten van dr. Malhotra en dr. Demasis ervoor zorgen dat het gebruik van statines wordt gestopt; ze horen tot de schadelijkste medicijnen die tegenwoordig worden ingezet, met de minst gunstige effecten.

Mocht dit nog niet voldoende zijn, ik bedoel als je mensen kent die hun argumenten niet wetenschappelijk genoeg vinden, vraag ze dan om naar de lezing van professor David Diamond te luisteren op YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=SYlhG8_nZe0

Hij presenteert daar in ongeveer een uur alle zwarte zwanen, op een makkelijk te begrijpen manier.

En als ze denken dat de onafhankelijke onderzoekers die hun lezers hebben geďnformeerd over de vele ernstige bijwerkingen van statines overdrijven, vraag ze dan eens te luisteren naar de voorzitter van de International Society for Vascular Surgery (Internationale Vereniging voor Vaatchirurgie), prof. Sherif Sultan in zijn openingstoespraak op de tweede Annual Lifestyle and Functional Medicine Conference, die een paar maanden geleden plaatsvond in Galway:

https://www.youtube.com/watch?v=sQWZbfkpNhY

Als de rapporten en toespraken die ik in deze nieuwsbrief noem over de hele wereld zouden worden verspreid, kan dat zorgen voor een gelukkig nieuw jaar voor miljoenen mensen.

Uffe Ravnskov 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag