Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 2

Column Pauline Laumans

In mijn werk als holistisch therapeut maar ook in mijn werk als verpleegkundige kom ik allerlei soorten mensen tegen.

Zo zijn er mensen die zich Hoog Sensitief noemen en ik vraag me dan altijd af wat die mensen waarnemen. Wat bedoelen zij met sensitief? Voelen ze emoties aan of voelen ze in hun lijf wat er aan scheelt? Nemen ze bepaalde zaken uit de andere wereld waar? Kunnen ze kijken achter de eerste verschijningsvorm naar de echte werkelijkheid? Zijn ze bewust geworden of staan ze nog op een van de onderste treden van de bewustzijnsladder?

Recentelijk kwam ik zo iemand tegen. Helaas voor haar had ze kanker en was inmiddels terminaal. Ze was blij met me omdat ik haar goed kon masseren en ze de energie die ik gebruikte om haar energie weer te laten stromen kon voelen en ze meeging ik wat ik haar vertelde over wat ze los liet en wat ervoor in de plaats kwam. Helaas lukte het me niet om haar zelf vragen aan haar lichaam te laten stellen en naar antwoorden te luisteren.

Ze zat vol met kosmische (= energie van het overleden heden) en haar huis hing vol met engelen en hartjes e.d. Ook begreep ze niet dat ze ziek was geworden doordat ze alsmaar de hele dag door energie van anderen naar binnen liet sijpelen en daarin ook nog eens erg in control stond. Dit speelde al meerdere levens.

Ik mocht haar voorbeelden geven. Zoals voortdurend gestoord worden door mensen, geen stille momenten voor zichzelf, muziek de hele dag aan ook al vond ze sommige liedjes storend, ze handelde er niet naar en was de hele dag met anderen in de weer. In haar controle stond ze niet meer open voor de ideeën, gedachten en gevoelens van anderen of zichzelf. De ander was voor of tegen haar.

Toen ik na anderhalve week – ik had andere verplichtingen – weer bij haar kwam kon ik haar energie niet meer laten stromen. Van collega’s had ik vernomen dat de scan die week heel negatief was geweest. Ze ging nu nog meer ‘eisen’ en anderzijds liet energie binnen via een apparaat dat haar moest helpen in haar strijd tegen de pijn omdat volgens haar idee andere middelen niet werken. Echter, een mens geneest / wordt bewust van binnen naar buiten en niet andersom.

Ook op de internationaal therapeuten beurs zie je bij meer dan 90% van de stands dat alles gericht is op de buitenwereld. Alsof je beter en gezonder wordt door theetjes, speciale vormen van kurkuma, pillen en apparaten die je testen en wat energie naar jou sturen. Het is mooi dat mensen er geld (veel geld) mee verdienen met deze gezondheidshypes en dat er zoveel ‘gelovigen’ zijn.

Maar gezondheid komt toch echt van binnen naar buiten en dat betekent bewust zijn. Weten wat je mankeert en waardoor het komt en wat kan helpen. Vaak is bewustwording genoeg met daarbij wat lichte ondersteuning van o.a. Bach bloesems, homeopathie of acupunctuur of healing zoals hierboven omschreven. Maar 90% van de beursproducten zullen niet helpen omdat er blokkades zitten in het lichaam van de clientèle en dan kunnen voedingssupplementen en orthomoleculaire middelen niet werken want het lichaam kan er (nog) niets mee. Deze producten werken alleen als de cliënt een goede gezondheid heeft en een stapje gezonder wil worden.

Behandelen van het fysieke lichaam geeft schijnzekerheid aangezien de oorzaak in respectievelijk energiesystemen, bewustzijn of subtiele lichamen zit en soms zelfs een hele oude achtergrond heeft. Dan is behandeling van het fysieke lichaam een schijnbeweging omdat de ziekte zich verplaatst naar elders in het lichaam. Kanker is daar een goed voorbeeld van. Als de oorzaak niet achterhaald en begrepen wordt, heeft behandelen voor dit leven geen effect meer, dan blijft het dweilen met de kraan open en verslechtert (degenereert) de cliënt alleen maar.


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag