Ziek geworden maatschappij door eigen keuzes deel 1

Column Pauline Laumans

Als ik om heen kijk via mijn eigen praktijk als Holistisch Therapeut en mijn werk als verpleegkundige dan constateer ik dat er steeds meer mensen ziek zijn door degeneratie.

In het verleden deden meer mensen aan zelf realisatie en gebruikten vaker natuurlijke geneesmiddelen of kruiden en de mensen kookten vaak zelf hun eten. Ook de vervuiling was toen nog minder erg dan nu.

Maar sinds 40 jaar hebben we te maken met de zogenaamde broodverbeteraars, zijn groenten met bittere smaak gemanipuleerd zodat die smaak eruit is (terwijl men nu beseft dat het dus bijdroeg aan gezondheid) is veel fruit en groente een dag na aankoop al aan het rotten, koken veel mensen niet meer zelf, wil men alleen maar middelen op recept omdat ze al zoveel verzekeringspremie betalen, wordt de zuivel bewerkt, worden groentes massaal gemanipuleerd, is er geen wisselteelt meer waardoor de bodem waarin geteeld wordt vaak al leeg is en derhalve ook het product wat er vanaf komt. Hebben we overal te maken met vervuilde grond, vervuild drinkwater en vervuilde lucht dankzij de voortschrijdende industriele revolutie.

Bewoners zijn zelf de oorzaak van veel vervuiling doordat ze medicatie en afvalstoffen lozen waar het niet mag. Velen kozen niet voor gezonde producten waardoor groentes ontdaan zijn van hun geneeskrachtige stuk en we groentes die dat geneeskrachtige bittere wel hebben uit verre landen halen (milieuverontreiniging en niet biodynamisch). Kiezen we zelf regeringen die kiezen voor economie boven gezondheid. Staan we toe dat beleidsmakers luisteren naar de lobby van belanghebbenden (€). Willen we alles lang houdbaar hebben en dus worden er stoffen aan toegevoegd die ons weer ziek maken. Willen we weinig betalen waardoor ook aan veel producten stoffen worden toegevoegd als vulmiddel die ons weer ziek maken. Of omdat we niet willen betalen voor goede voeding krijgen we het slechtste vlees dat ook nog eens dieronvriendelijk gemaakt is op ons bord inclusief alle hormonen, antibiotica en stress, voor hen die nog niet vleesloos eten. Willen we veel produceren, waardoor er meer (dodelijk) gif gebruikt wordt waardoor als eersten de insecten en de arme mensen sterven. We hebben het kringloop systeem aangetast en spoedig zal er werelwijd honger komen omdat van alles uitsterft door de onwetende hebzuchtige mens

Daar bovenop komt dat we al minimaal de laatste 150 jaar en in sommige families al veel langer te maken met het feit dat er niet aan de levensopdracht gewerkt wordt. Dat betekent dat als dat niet gebeurt we vol zitten of blijven zitten met verkeerde energie van anderen, waardoor we ziek worden. We degenereren. Dit hebben we al heel vaak doorgegeven aan onze kinderen die op hun beurt ook niets doen met hun levensopdracht en ook weer verder degenereren. Daardoor zijn er vaak zeer zieke mensen vanaf de geboorte.

Wordt vervolgd…


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag