Kinderen die vaak buiten spelen beschermen als volwassenen de natuur beter


OKANAGAN CAMPUS van de Universiteit van British Columbia (Canada)

Volgens een nieuwe UBC studie kan bescherming van het milieu verbeteren door uw kinderen aan te sporen om buiten te gaan en te spelen,. Onderzoek van Catherine Broom, assistent prof. aan de Faculty of Education van UBC Okanagan, toont aan dat 87 procent van de respondenten in de studie die als kinderen vaker buiten speelden een voortdurende liefde voor de natuur vertonen als jonge volwassenen. Van die groep zei 84 procent dat de zorg voor het milieu een prioriteit is.

"Het ontwikkelen van positieve ervaringen in de natuur op een jonge leeftijd kan onze houding en gedrag als volwassenen t.a.v. de natuur positief beïnvloeden ", zegt Broom. "Het is belangrijk om deze ervaringen uit de kindertijd te bestuderen om het bewustzijn en positieve actie ten aanzien van het milieu in de volgende generatie te ontwikkelen."

In de studie werden 50 universitaire studenten in de leeftijd van 18 tot 25 geïnterviewd. Van deze groep, verklaarden 100 procent van de vrouwen dat zij hielden of enigszins hielden van de natuur. Bij de mannen was dit 87 procent.

Hoewel verder onderzoek nodig is, gelooft Broom dat milieubewustzijnprogramma's zoals Girl Guides, Boy Scouts of de hertog van Edinburgh beurzen helpen bij het ontwikkelen van milieubewustwording en milieuvriendelijke acties van kinderen in lijn met Canada's doel om de emissies richting 2030 terug te dringen.

Volgens een rapport uit 2016 van de Conference Board of Canada, zal de relatieve uitstoot van broeikasgassen van de diverse provincies tot 2030 niet verbeteren. In de huidig ranking (nr. 14) van 16 ‘peer-landen’ als het gaat om prestaties op milieugebied, verslaat Canada alleen de Verenigde Staten en Australië .

"Onze bevindingen impliceren dat het verschaffen van positieve ervaringen in de natuur in de kindertijd, zoals praktijkgerichte schoolprogramma's, kunnen helpen om zorg voor het milieu te ontwikkelen bij volwassenen," zegt Broom. "Dit is echter waarschijnlijk onvoldoende, tenzij de programma’s gericht zijn op kennisverbetering en het zelfbewustzijn van zorg voor het milieu vergroten."

Broom is van mening dat scholen en gemeenschappelijk klassikale activiteiten tijdens de vroege kinderjaren positieve ervaringen in de natuur moeten verbinden met bewust leren en reflectie. Daardoor worden studenten gesterkt om persoonlijk een rol te spelen in de bescherming van het milieu, o.a. door recycling, uitschakelen van verlichting en het gebruik van milieuvriendelijkere vervoermethoden.

"Studenten moeten leren en er bewust begrip voor te ontwikkelen, dat alledaagse beslissingen onze omgeving kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld waar we ons eten kopen en hoe we gebruik maken van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde."

Het onderzoek van Broom werd onlangs gepubliceerd in de Australian Journal of Environmental Education.

Vertaling: Frits Suntjens


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica