De voordelen van venkel bij het verminderen van postmenopauze-symptomen


Kruiden geneeskunde groeit in populariteit vanwege de effectiviteit ervan zonder ernstige bijwerkingen.

DE NOORD-AMERIKAANSE MENOPAUZE - SAMENWERKING (NAMS)

Venkel, een naar anijs smakend kruid dat wordt gebruikt bij het koken, is al lang bekend om zijn gezondheidsvoordelen bij een verscheidenheid aan problemen, waaronder de spijsvertering en premenstruele symptomen. Een nieuw onderzoek bevestigt dat het ook effectief is bij de behandeling van postmenopauze symptomen zoals opvliegers, slapeloosheid, vaginale droogheid en angst, zonder ernstige bijwerkingen. De onderzoeksresultaten worden vandaag online gepubliceerd in de Menopauze, het tijdschrift van The North American Menopause Society (NAMS)

Het gebruik van complementaire en alternatieve medicijnen voor de behandeling van de menopauze symptomen is in de afgelopen jaren gestegen aangezien vrouwen op zoek zijn naar alternatieven voor hormoontherapie (HT). Hoewel HT de meest effectieve behandeling is voor het hanteren van de meeste menopauze symptomen hebben sommige vrouwen zich tot de kruiden geneeskunde gewend omdat ze geen kandidaten zijn voor HT of omdat ze bezorgd zijn over de negatieve publiciteit rondom potentiŽle bijwerkingen. Venkel, een kruid dat essentiŽle oliŽn bevat, heeft fyto-oestrogene eigenschappen. Fyto-oestrogenen zijn oestrogeen-achtige chemicaliŽn in planten die gebruikt werden om een breed scala aan menopauze symptomen effectief te behandelen.

In dit kleine onderzoek waar 79 Iraanse vrouwen, van 45 tot 60 jaar, aan mee deden werd gedurende 8 weken, twee maal daags zachte capsules gebruikt met 100 mg venkel. Tussen de behandelde- en placebo groep werden de verbeteringen vergeleken bij vier, acht en tien weken, waarbij een significant statistisch verschil werd genoteerd. Tenslotte werd geconcludeerd dat een behandeling met venkel een veilige en effectieve manier is om menopauze symptomen te verlagen zonder ernstige bijwerkingen.

Het onderzoek beschreven in het artikel ďEffecten van Foeniculum vulgare Mill. (venkel) op menopauzale symptomen bij post-menopauzale vrouwen: een gerandomiseerde, drievoudig, blind gecontroleerde proefĒ is een van de eerste klinische studies om de voordelen van venkel te onderzoeken bij de behandeling van Menopauze symptomen. Hoewel het eerder al was bestudeerd en bevestigd om premenopauzale symptomen te beheersen.

Het onderzoek werd afgerond in Teheran, Iran, waar de gemiddelde leeftijd van vrouwen in de menopauze lager is dan in de Verenigde Staten: respectievelijk 48,2 versus 51 jaar. Enkele van de meest voorkomende bijwerkingen van de menopauze zijn opvliegers, vaginale droogheid, slaapproblemen, gewrichts- en spierongemakken, uitputting, prikkelbaarheid, angst en depressie.

ďUit deze kleine proefstudie bleek dat, op basis van een menopauze schaal, het tweemaal daags consumeren van venkel als fyto-oestrogeen de menopauze symptomen verbeterde, dit in vergelijking met een ongewoon laag effect bij de placebo groep,Ē zegt dr. JoAnn Pinkerton, directeur van de NAMS. ďEen groter en langer gerandomiseerde studie is nog steeds nodig om de langetermijnvoordelen.

Vertaling: Lia Keizer


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica