Kinderen met bot- of gewrichtsinfecties dragen vaak dezelfde infectieuze bacteriŽn in de keel

CANADIAN MEDICAL ASSOCIATION JOURNAL

Volgens nieuw onderzoek, dat is gepubliceerd in CMAJ (Canadian Medical Association Journal), is de aanwezigheid van de bacterie Kingella kingae in de keel van kinderen sterk verbonden met bot-/gewrichtsinfectie,

Bot- en gewrichtsbacteriŽle infecties bij kinderen kunnen verwoestende effecten hebben met langdurige immobiliteit en kunnen zelfs dodelijk zijn. Vroeger dacht men dat de meeste infecties veroorzaakt werden door Staphylococcus, Streptococcus en Haemophilus influenzae type b bacteriŽn die behandeld werden met antibiotica op lange termijn en/of operatie. In de afgelopen jaren hebben nieuwe, zeer gevoelige technieken de nauwkeuriger identificatie van de bacteriŽn die verantwoordelijk zijn voor deze infecties mogelijk gemaakt.

De studie in twee kindercentra in Canada en Zwitserland, omvatte 77 kinderen van 6 maanden tot 4 jaar die verdacht waren van vermoedelijke bot- of gewrichtsinfectie en bevatte 286 controles. Van de vermoedelijke infecties hadden 65 kinderen wel degelijk bot-/gewrichtsinfectie.

"Met behulp van verbeterde diagnostische methoden bleek uit de studie dat de overgrote meerderheid van de kinderen jonger dan 4 jaar die aan een been- of gewrichtsinfectie leden, waren geÔnfecteerd met Kingella Kingae-bacteriŽn," aldus Dr. Jocelyn Gravel, Centre Hospitalier Universitaire Sainte-Justine, Universitť de Montrťal, Montrťal, Quebec. "Nog belangrijker, we hebben ontdekt dat 70% van de kinderen die een bot-/gewrichtsinfectie hadden, deze bacteriŽn in hun keel droegen, terwijl dat ongewoon is bij niet-geÔnfecteerde kinderen (slechts 6%)."

Deze resultaten zijn belangrijk omdat het percentage onbekend pathogeen in eerdere studies zeer hoog was. Nu, met behulp van innovatieve diagnosemethoden, heeft deze studie aangetoond dat de K. kingae niet ongewoon is. Het is eerder het meest voorkomend pathogeen bij bot- of gewrichtsinfectie bij kinderen.

"Op basis van deze studie zijn we van plan om de manier waarop we kinderen behandelen die risico lopen op bot- / gewrichtsinfectie, te veranderen, omdat bij de identificatie van K. kingae in de keel van een kind met een vermoedelijke botinfectie, K. Kingae als boosdoener wordt aanzien. Dit kan het aantal andere tests die worden uitgevoerd om het pathogeen te identificeren, verminderen. "

De auteurs merken op dat het een kleine studie was en dat verder onderzoek nodig is.

Vertaling: Andre Teirlinck


Bezoek eens onze webwinkel