Noten verbeteren hersengolf functies zoals geheugen

Onderzoekers aan de Loma Linda University Healthe vonden dat noten goed zijn voor de hersenen door het verbeteren van cognitie, geheugen, herinneringen en rust

Een nieuw onderzoek door wetenschappers aan de Loma Linda University Health heeft aangetoond dat het regelmatig eten van noten de hersengolffrequenties versterkt die geassocieerd zijn met cognitie, genezing, leren, geheugen en andere belangrijke functies. Een samenvatting van de studie werd gepresenteerd in de voedingssectie van de Experimental Biology 2017 bijeenkomsten in San Diego, CaliforniŽ, en gepubliceerd in het FASEB Journal.

In de studie met de titel "Effects of eating nuts on changing electroencephalograph brainwaves," ontdekten de onderzoekers dat sommige noten meer de hersenfrequenties stimuleerden dan andere. Pistachenoten produceren bijvoorbeeld de grootste gamma-golfrespons, die cruciaal is voor het verbeteren van de cognitieve verwerking, het bewaren van informatie, leren, perceptie en snelle oogbewegingen tijdens de slaap. Pinda's, die eigenlijk peulvruchten zijn, maar toch deel uitmaakten van het onderzoek, produceerden de hoogste delta-respons, die samenhangt met gezonde immuniteit, natuurlijke genezing en diepe slaap.

De hoofdonderzoeker van de studie, Lee Berk, DrPH, MPH, geassocieerd decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions, zei dat hoewel onderzoekers verschillen vonden tussen de zes geteste nootvariŽteiten, ze allemaal een hoog gehalte hadden aan gunstige antioxidanten, met walnoten aan de top.

Eerdere studies hebben aangetoond dat noten het lichaam op verschillende belangrijke manieren ten goede komen: het hart beschermen, kanker bestrijden, ontstekingen verminderen en het verouderingsproces vertragen. Maar Berk zei dat hij gelooft dat te weinig onderzoek is gericht op hoe ze de hersenen beÔnvloeden.

"Deze studie levert belangrijke positieve resultaten op door te laten zien dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam," zei Berk, eraan toevoegend dat hij verwacht dat toekomstige studies zullen onthullen dat ze nog andere bijdragen leveren aan de hersenen en het zenuwstelsel.

Berk, die bekend is voor vier decennia van onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van geluk en lachen en van een cluster van recente studies over de antioxidanten in donkere chocolade - heeft een team van 13 onderzoekers samengebracht om de effecten van noten te onderzoeken op de hersengolfactiviteit.

Het team ontwikkelde een pilootstudie van mensen die amandelen, cashewnoten, pinda's, pecannoten, pistachenoten en walnoten consumeerden. Elektro-encefalogrammen (EEG) werden gebruikt om de sterkte van hersengolven te meten. De EEG-golfbandactiviteit werd vervolgens geregistreerd in negen gebieden van de hoofdhuid die geassocieerd worden met de functie van de hersenschors.

Vertaling: Andre Teirlinck


 

Steun ons kenniswerk, winkel eens in de Leefbewust winkel


Naar het overige nieuws van vandaag