Eenzaamheid een probleem?

Column Pauline - Laumans

Met name in de noordelijke landen is dat niet zo een probleem, maar wel hoe zuidelijker we komen. Dat terwijl de noordelijke landen in Europa erg dun bevolkt zijn en families ver uiteen wonen en er soms zelfs geen naaste buren zijn.

Hoe komt het dat de term “eenzaamheid” voor de meesten van hen geen issue is?

Deels komt dit door het feit dat ze van jongs af aan geleerd worden om op eigen benen te staan in het leven en je eigen doppen te pellen [volwassen handelen). Ook geëmancipeerdheid speelt een belangrijke rol.

Het belangrijkste is echter leven volgens de natuur, wat inhoudt dat wij mensen eerst leren volwassen te worden met alles wat daarbij komt kijken zoals o.a. verantwoordelijkheid voor het eigen leven maar ook leren om te gaan met jezelf, de stilte en net als dieren jij je terug kunt trekken als het einde nabij is en je geen of weinig mensen om je heen wilt. Kortom ze accepteren hun Dharma.

Dergelijke mensen hebben het begrip een en samen, samenheid en eenheid in henzelf leren kennen en zijn gedurende hun levens heel bewust geworden.

In veel andere (zuidelijker) landen is dit helaas niet van generatie op generatie overgedragen en verlangen (soms eisen) we dat mensen dagelijks of wekelijks bij ons zijn omdat we niet hebben geleerd volwassen, geëmancipeerd of bewust te worden van wat verantwoording en Leven met de grote L inhoudt.

Vanuit een gebrek aan deze teren ze in op hun eigen energie en gaan ze leven van de energie van de mensen om hen heen waardoor ze negatief karma kweken voor een


Bezoek ook eens onze webwinkel